Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.59 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ASTROLOJİ VE KALITIM
Yazar Mesaj
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
ASTROLOJİ VE KALITIM
ASTROLOJİ VE KALITIM:
Kişisel bir dedektif hikayesi

Çeviren: Meltem Sözübir



Aile ilişkilerini astrolojik açıdan incelemek bana her zaman ilgi çekici gelmiştir. Özellikle de ailelerin haritalarını oluşturan astrolojik kalıpları ve bu kalıpların her bir aile üyesinin yaşamını nasıl etkilediğini çok merak etmişimdir. Aynı zamanda aile soyağaçları da ilgimi çeker ve son 3 yıldır kendi soyağacımı derin bir şekilde araştırmaya başladım. Şu anda sizlere anlatacağım şey bu iki ilgi alanımın birleşiminden oluşmakta. 1991 yılının Ağustos ayında, tam transit Pluto natal Pluto’ma kare yaparken (aynı zamanda transit Pluto natal Merkür’ümden de 1 derece uzaktaydı), annem ve ben büyükannemin evrakı içinde gizlenmiş eski mektupları keşfettik. Bu mektuplar 500 kadardılar ve büyük büyükannem olan, Josephine Webling-Watts’a Kanada ve İngiltere’de yaşayan 5 kız kardeşi tarafından gönderilmişti. Annemin ve benim, bu kız kardeşlerden haberimiz yoktu ancak mektupları okumaya başlayınca onların ilginç hayat hikayeleri bizi büyüledi.

Ve ben mektupları okumaya başlayınca özellikle benim için çok heyecan verici bir şey keşfettim: büyük büyükannemin ablası Ethel, pek çok şeyin yanısıra amatör bir astrolog ve teosofistti! Mektuplarından birinde annemin babasının- yani dedemin- haritasını kendi annesine şöyle anlatıyordu: “Şimdi sana onun haritasından bahsedeceğim, daha önce de söylediğim gibi, o kontollü birisi, kişiliği çok karmaşık ve değişken – zeki, ciddi, maceracı, çekingen, hayat onun gözünde bir rüya gibi ama aynı zamanda da maddi şeylerle çevrilmiş (31 Ekim 1916 tarihli mektup) (Haritası aşağıda)

Okumaya devam ettikçe, bu kız kardeşlerin doğum tarihleri hakkında ipucu aramaya başladım. Ethel’in daha önceki bir mektubunda büyükbabam Ruskin’in tam doğum tarihini ve doğum saatini buldum. Yine büyük büyükanneme yazılmış başka bir mektupta “ayın yedisindeki yaşgünün kutlu olsun” yazdığını keşfettim ve buradaki 7, Ağustos’un 7’siydi.Sonunda diğer 3 kız kardeşin de doğum tarihlerini bulmayı becerdim.. Bu noktada, atalarımın doğum tarihleriyle ilgili daha fazla birşey bulmayı ummuyordum. Ancak 1994 yılında bu kızkardeşlerin hayatta kalan son çocuklarını ziyaret etmek üzere İngiletere’ye davet edildim. İşte o zaman kuzenim Louis McRaye’in seminerinde (kendisi rahiptir) anne tarafımın “ana damarı”yla karşılaştım. Louis beni,annesinin ölüm tarihi olan 1952’den bu yana sakladığı, bu 5 kız kardeşin yazdıklarından oluşan koleksiyonuna bakmaya davet etti. Bu yazışmaların arasında 10 Mayıs 1906 tarihli küçük bir kartpostal vardı ve annesinin eliyle ulaştırılmak üzere Ethel’e gönderilmişti. Bu kartın üzerinde Ethel’in 7 çocuğunun doğum tarihleri ve doğum saatleri vardı ve Ethel buraya annesinin ve babasının ailelerinin de doğum tarihlerini eklemişti. Bu kartı bulduğundaki sevincimi tahmin edebilirsiniz! Artık ailemin dört kuşak gerisine doğum tarihi ve saatletiyle, yedi kuşak gerisine ise doğum tarihleriyle inebiliyordum. Bütün bu bilgileri detaylı olarak analiz etmeye yeterli yerim olmamakla birlikte, yine de keşfettiğim bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki 4 harita geriye doğru dört kuşağı gösteriyor.

Büyük büyükannem, Josephine Webling-Watts, 7 Ağustos 1862’de Londra yerel saatiyle saat 2:00 p.m.’de dünyaya gelmiş. Çocukken ve genç bir kızken, kız kardeşleriyle birlikte tüm İngiltere’de bir tanesini Galler Prensi IIV Edward’ın da izlediği pek çok tiyatro resitalinde rol almış. Yetişkin olduğunda ise seminerler vermiş ve kadın hakları hareketinde yeralmış. 9. evdeki güneşi ve İkizler-Yay karşıtlığındaki ay düğümleri onun güçlü entellektüel yönünü gösteriyor. Mars Venüs karesi ise kadın hakları hareketinde yer almasını temsil ediyor. Aslan’da yer alan Güneş ve Merkür ise onun tiyatroya olan tutkusunu gösteriyor. Aynı zamanda venüsün ayına karşıt yaptığı ve her ikisinin de marsa kare açı içinde olduğu Tkare kalıbına da dikkat çekmek isterim.

Onun oğlu yani benim büyükbabam Ruskin Watts, 7 Kasım1895’te Nutley, New Jersey’de yerel saatle sabah 7:00’de dünyaya gelmiş. I. Dünya Savaşı’nda savaş pilotuymuş ve ülkesine döndüğünde matbaacılıktan bir servet kazanmış. Tam dört kez evlenmiş ve 66 yaşında bir oğul sahibi olmuş. 9. evde Aslan’daki Jüpiter’i Akrep’teki marsına, satürnüne ve güneşine kare yapıyor ve onun Jüpiteryen kişiliği gösteriyor: ateşli, abartmaktan hoşlanan ve birlikte olduğu kişiler üzerinde baskı kuran bir kişi.

Özel hayatım olduğu için burada annem Patricia Watts Gieseler’in doğum bilgilerini vermeyeceğim.** O da ailedeki pek çokları gibi güçlü bir kadındır ve haritası da bunu göstermekte. Haritasında sabitlerde bulunan büyük kare açı kalıbı hemen göze çarpıyor ve psikolojik açından da hayatı hiç kolay olmadı. Ama yine de o güneş mars üçgeninden de anlaşılacağı üzere çok mücedelecidir ve hayatta kalmayı başarır.

Yine özel olduğu için kendi doğum bilgilerimi de vermeyeceğim. Ben de annem gibi azimli, yaratıcı ve analitik bir kişiyim. Astrolojik olarak, annemin çocuğu olduğuma hiç şüphe yok! (Sabit T-Kare/Büyük kareler, güçlü Aslan arketipi ve 7. evdeki Jüpiter) Fakat asıl beni daha fazla etkileyen tüm bu haritaların gösterdiği önemli benzerlikler.

En etkileyici olanları aşağıda:

Akslardaki benzerlik: Dört haritadan üçünde, Akrep yükselmekte, diğerinde ise Akrep MC-IC aksında yeralmakta

Tüm bu haritalarda sabit burçlar ağırlıkta. (Bunu görmek benim için sürpriz olmadı—çünkü biz genelde tutkulu, azimli, dayanıklı ve inatçıyızdır)

Üçümüzde çok güçlü bir Aslan vurgusu var– Josephine ve Dorian’ın güneş ve merkürleri Aslan’da. (Dorian’ın Pluto ve Güney ay düğümü de Aslan’da) ve Patricia’nın yükselenini Aslan olmasına ek olarak ikisi kişisel, toplam 3 gezegeni de Aslan burcunda. Daha önce de dediğim gibi, Josephine sanatçı ve konuşmacıydı; ben de hayatımın büyük bir kısmında şarkı söyledim ve oyunculuk yaptım; annem ise çok başarılı bir sigarayı bıraktırma eğitmeniydi.(Öğretmenliğin de bir miktar drama içerdiğini düşünmekteyim.) Üçümüzde de çok güçlü bir Akrep etkisi var– Josephine, Ruskin ve Dorian’ın yükseleni Akrep, Ruskin’in dört gezegeni Akrep’te ve Dorian’ın Mars’ı Akrep’te ve Güneş, Merkür ve Güney Ay Düğümü Pluto’yla birleşiyor (gerçi Akrep tarafından yönetilmese de güçlü bir Akrep etkisi vermekte.) Yine Ruskin ve Josephine’inin 8. evlerinde kişisel gezegenleri var. Güç savaşları, yoğun kişisel dönüşümler ve duygususal yoğunluk ailede süregelen Akrep etkilerinden bazıları.Dört haritadan üçünde aylar öncü burçlarda — Ruskin ve Dorian’ın ayı Yengeç’te, Josephine’ninki Oğlak’ta (oğlunun yengeçteki ayına karşıt durumda). Yine ilginç bir şekilde 4’ünün de ayı birbiriyle uyumlu Su ve Toprak burçlarında. Dördümüzde de sanguine (hafif kanlı) mizaç tamamen eksik, üçümüz oldukça choleric (sinirli) bir mizaca sahibiz.(mizaçlarla ilgili daha fazla bilgi için “Temperament: Astrology’s Forgotten Key.” Isimli makalemi okuyabilirsiniz.) Aile olarak, hepimiz oldukça inatçıyız ve sevimli sosyal kelebekler olmak hiç ilgimizi çekmiyor. Ailemin geçmişiyle ilgili daha fazla analiz yaptığımda bu noktada farkettiğim benzerliklerin diğer kuşaklarda da bulunduğunu farkettim. Biz güçlü Aslan ve Akrep arketipine sahip “Sabit” bir aileyiz, ve genelde hepimizde hava/sanguine (hafif kanlı mizaç) oldukça düşük. Akslar ise özellikle dikkat çekici, yüzde elliden fazlasında ya Akrep- Boğa ya da Aslan- Kova’da yeralıyor. Daha ileriki analizlerde ve sinastiri haritalarda ise kuşaklarda tekrarlayan açı kalıpları ortaya çıktı. Yine aile geneline uymayan üyelerin de haritalarına bakmak oldukça faydalı. Bu durum nereden kaynaklanıyor olabilir (Belki de aileye evlilik yoluyla katılanların etkisidir?) ve aile içinde nasıl bir etki yaratır? Aile de eksik olan astrolojik etkileri ailenin öğrenmesini sağlamak için mi oradalar? Tüm bunlar benim için astrolojik kalıtım yapbozunun büyüleyici parçaları.

*Bu makalenin Türkçe’ye çevirilmesine izin veren Dorian Giseler Greenbaum’a teşekkür ediyorum.** Bu iki haritaya ve makalenin aslına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.classicalastrology.org/heredity.html

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
06-15-2008 10:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: ASTROLOJİ VE KALITIM
Bende babaannemin hafızasına güvenerek babam dahil 6 çocuğunun yıldız haritasını çıkartmaya çalıştım.Baba tarafımdan ailemde Oğlak ve Akrep burçlarının güçlü olduğunu gözlemledim.Genelde bizim ailede ve amcamın ailesinde doğan çocukların yıldız haritalarında Güneşleri Akrep ve Oğlakta değilse bile mutlaka Pluton ve Satürnle (olumlu veya olumsuz) açı yapıyor.Halalarımın çocuklarındaysa hemen hemen hepsinde ya Ay Akrepte ya da Plutonla(özellikle olumsuz) açı yapıyor.3 tane halamın 5 çocuğu var hepsinde aynı kural geçerli.

Güneş ve Ayın bulunduğu burç ve yaptıkları açılar anne ve baba tarafımızdan gelen genetik etkileri yansıtıyor diye düşünüyorum.

Nin.Me.Sar.Ra
06-15-2008 11:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #3
Cvp: ASTROLOJİ VE KALITIM
bende buna benzer bir inceleme yaptım.kendimce tabi.5 tane anne ve kız haritası inceledim.kız çocuklarından 4 tanesinin 4. evi annelerinin güneş burcunu içine alıyor.bunlardan bir taneside benim kızım.4. evi yay ve benim güneş burcum yay.bir diğeri yine siteden bir arkadaşımız.yaren balık burcu.kızının 4. evi kova burcuyla başlıyor ama balık burcu daha çok yer kaplıyor.hatta benim kızımın hartasında 4. evi yani yay burcu aynı zamanda ay burcu.buna benzer etkiler her haritada olmuyor elbet ama bakmak lazım diye düşünüyorum.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-21-2008 04:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #4
Cvp: ASTROLOJİ VE KALITIM
evet çilekli süt kimine göre anne 10. baba 4. evde .ama bunun tam terside iddia ediliyor.benim ilgilendiğim haritalarda bunu gördüm.belki bir ince ayrıntısı vardır diye düşünüyorum.ortak nokta şu ama 10. ve 4. evler.ben genelde erkek haritalarında 4. evde anne detaylarını yakalıyorum.ama bu evlerde hep güneşin varlığı hımm annelerinin öz burçları ama hımm dur biraz pratik yapalım.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
06-21-2008 02:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: ASTROLOJİ VE KALITIM
Ben de bayanlar için anne 10. ev erkekler için 4. ev olarak biliyorumhımm
06-21-2008 02:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astroloji ve Gözler yezda 85 144,535 12-24-2017 06:12 PM
Son Mesaj: cancimini
  <<Tasavvuf>> çalışmaları yönünden Astroloji Kerim1S 5 11,878 02-20-2016 06:08 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astroloji ve Doğru Sorular astrosohbet 62 55,450 12-26-2011 04:36 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astroloji Öğrenirken Hangi Yolları İzlediniz ve Bu Konuda Neler Önerirsiniz Venüs 17 17,621 09-02-2010 02:24 AM
Son Mesaj: sessizgidiş
  Holografik Astroloji yezda 1 3,957 01-17-2010 10:34 PM
Son Mesaj: Schatz
  Pozitif Astroloji Luli 1 3,399 10-18-2009 03:41 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  İslamiyette Astroloji qulsah 3 4,861 01-13-2009 12:24 AM
Son Mesaj: qulsah
  Sufizm ve Astroloji kariyb 0 2,793 11-01-2008 11:44 AM
Son Mesaj: kariyb
  Astroloji ve Müzikterapi Angel 3 4,359 08-18-2008 02:39 PM
Son Mesaj: Angel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir