Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.11 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Holografik Astroloji
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Holografik Astroloji
Holografik Astroloji

Şu son birkaç yıl içinde Astroloji'den bir başka lezzet almaya başladım. Belki de yaşadıklarım bu lezzeti ayırdetmeme yardımcı oldu, adeta hızlandırdı. Geçenlerde arkadaşım Güneş'le gene Astroloji'nin ne menem bir şey olduğu üzerine konuşuyoruz, garip anlar, belki de alacakaranlık kuşağı tarzı diye tanımlanabilecek hisler içinde gidip geliyoruz.

Güneş'e Lee Lehman'ın yeni horary astroloji (saat astrolojisi) kitabından bir örnek gösteriyordum. Sizle de aynı örneği paylaşmak isterim zira bu örnek bize Astroloji'nin öyle harita üzerinde bir haritaya bakmadan ibaret olmadığını, gerçeğin holografik resmini çizdiğini anlatıyor. Daha doğrusu bizi böyle bir düşünüşe gark ediyor.

Lehman'ın Martial Art of Horary Astrology kitabında 102 sfda, 3.evle ilgili konulardan 'kardeşim ne kadar yaşayacak ?' sorusu üzerine horary çalışma. Konu şu, Lee'ye danışan ve bu soruyu soran bayanın erkek kardeşi AIDS hastası ve daha önce durumu çok daha iyi iken, (daha önceki konsültasyonda böyle bir belirti yokken) sağlığı hızla bozulmaya başlıyor ve bayan da bu soruyu yöneltiyor. Soru anı 29 Mart 2000, saat 11.37, Palm Bay, Florida, ABD, aşağıda haritayı görebiliriz.



Ben soruyu okuduktan sonra devamını okumayıp sabırsızlıkla haritaya bakmak istemiş ve hemen 3. evden 8 ev daha giderek kardeşin ölümüne ait ipuçlarını görmek istemiştim. Çünkü horaryde soruyu soranın durumu yükselen burçtan görülebilir. Konu soru soranın kardeşi olduğu için, harita döndürülerek evet resmen evlere bakılarak kardeşinin durumu da anlaşılabilir. 3. evde Aslan burcu yer alıyor, (Aslan burcu 2. evi de kesmekte, bu konuya daha sonra geleceğim), Güneş ise 3. evin 8 ev ötesinde Koç burcunda yer alıyor. Kuşkusuz bir göstergenin 8. evde olması çok parlak değildir zira 8. ev yükselen burçla uyuşma içinde değildir (buna astrolojide aversion yani açı içinde olmama durumu denir) 8. ev ölümün yaşama göre daha ağır bastığı bir evdir çünkü yükselen burç yaşama giriş noktası olarak görülürse, 8. ev yükselen doğrudan bir açı, bir ışık alamaz. Bu yüzden kardeşin göstergesinin yani Güneş'in (3. evi Aslan yönetiyordu) bu eve göre 8. evde olması sorunun ne kadar radikal yani ne kadar harita ile ilişkili olduğunu anlatıyor.

Daha ilginci Güneş yüceldiği Koç burcunda yer almakta. Kısaca önemli bir asalete sahip, neredeyse önüne kimse geçemiyor, başka bir deyimle ölüm göstergesinin önüne kimse geçemiyor. Güneş'i durduracak başka bir açı da yok ve yaptığı tek majör açı haritanın 6. evindeki Pluto ile üçgen açıya gitmesi. Üçgen açı zahmetsizce gerçekleşen şeyi anlatır. Pluto burada gayet açık bir şekilde önüne geçilmez konuyu daha fazla vurgulamakta, ölümün kendiliğinden akıcı biçimde resme girdiğini anlatıyor. Şimdi isterseniz haritayı döndürerek Pluto'nun kardeşine göre hangi evde olduğuna bakarsak 4.evinde yer aldığını görebiliriz. 4. ev horaryde konunun sonunu anlatır, çünkü 4. evde herşeyin çıkış noktası ilk nedeni olduğu için ve herşey çıktığı yere döneceği için (klasikler 4. evi anne karnı ya da mezarlık olarak da görürler) yine bu evde Pluto'yu bulmamız hiç de rastlantı değil !

Duruma soruyu soran gözüyle bakarsak, yükselen Yengeç olduğuna göre Ay'a bakmalıyız. Ay düşük olduğu Oğlak burcunda, yani rahatsız, sıkıntılı ve endişeli. Ayrıca Ay güney Ay düğümü ile birleşmeye doğru gidiyor. Bu da önüne geçilemeyen faktörlerden birisi işaretlemekte.

Harita üzerinde konuşurken şöyle bir sohbetimiz de oldu, ben bu konu hakkında daha önce de soru sorulmuş olduğunu ve o zaman daha olumlu bir tablo olduğunu söyleyince aklıma şöyle bir şey daha geldi, Demek ki zaman bize ancak görebilmemize izin verdiği sonuçları açıklıyor, belki de ikinci bir sorunun da bunun içinde olması gerekiyordu.

Zira bu haritada kardeşin sağlık evi olan 3. evin 6. evine bakarsak bu kez Neptün'ü görüyoruz. Güney Ay düğümü de bu evin girişinde buluyor. Neptün kuşkusuz bir ipucu ve bize hastalığın durumunun ne kadar belirsizlik gösterdiğini de anlatıyor. Ayrıca Ay düğümü fatalist, önüne geçilmesi zor bir yükün de göstergesi. Astroloji'de Ay düğümleri karma ile beraber değerlendirilebilen, ruhun çekim noktaları olarak görülmekte. Kuşkusuz bu gözle bakınca, 3. evin 12. evi olan yani haritaya göre 2. evde kalan Kuzey Ay düğümünü de anlamış oluyoruz. Çünkü K. Ay düğümü gidilen noktayı, ruhun alması gereken derslerini anlatır. Bu dersler kardeşin 12. evinde olduğuna göre ve 12. ev kayıpları, kaybetmeyi ve madde ötesine geçmeyi anlattığından aslında kardeşin ölümünün ne kadar derinden olaya bağlı olduğunu da görebiliyoruz.

Ayrıca ben kendi deneyimlerimle, ne zaman 1. evle 12. evin aynı burçla kesilmişse bunun pek iyi bir şey olmadığını görüyorum, benzer şekilde burada da kardeş için 12. ev Aslan, 1. ev yine Aslan. Güneş şöyle diyor, bir astrolog senin gibi tersten düşünebilmeli çünkü ancak o zaman olayların bağlarını görebiliyor, Astroloji düz mantıkla yapılacak ve açıklanacak bir şey değil ! Evet Astroloji gerçekten de bir hologramı andırıyor, hologramik bir resme bakar gibi bakabiliriz haritaya. Gerçeği görebilmek için haritayı çevirmek, türev evlerden yararlanmak gerekiyor.

Bir ipucu daha: Kardeşin 8.evinin yöneticisi (horaryde bu 10. ev oluyor) Jüpiter iki malefik gezegen olan Mars ve Satürn arasında yer alıyor. Biz astrologlar bu konuma kuşatma altında diyoruz. Bu şekilde hiçbir kaçış noktası da kalmıyor. Harita adeta kitlenmiş, nereden bakarsak, hangi köşeden izlersek izleyelim aynı sonucu görüyoruz. Ayrıca kardeşin sonu olan yani 3. evin 4. evinin de yöneticisi, çünkü burada da Yay burcu var. Ve Jüpiter Mars'tan aldığı ışığı Satürn'e götürmekte, yani Satürn'e yaklaşmakta. Satürn burada hiçbir asaleti olmadığı için tamamen kötücül çalışıyor. Ayrıca burada kardeşin ölüm evinin yöneticisi olan Jüpiter'in dizpozitörü Venüs olmakta, çünkü bu gezegenler Boğa'da yer alıyor. Dizpozitör horaryde arkada yatan nedeni açıklar.

Eğer Venüs'e bakarsak bu kardeşin 7. evinde olmakta, yani kardeşin partnerine işaret ediyor. Ve Venüs Balık burcunda Jüpiter'le karşılıklı etkileşim içinde (MR) kısaca herşey kitlenmiş, herşey birbirini bağlar durumda. Bu anlamıyla Zevkler (Boğa) ve Önlemci olmama, göz ardı etme (Balık) birbirine yardımcı olmuş olmalı.

Diğer bir horary gösterge antisyon ve kontr antisyon bağlantısı da var. Güneş Venüs'ün kontr antisyon noktasında bulunmakta. (Antisyon noktalar zodyakta Yengeç-Oğlak ekseni üzerinde birbirine yansıma yapan noktalardır, kontr antisyon noktalar ise bu noktaya kare yapan noktalar olur. Antisyon olumlu bir birleşme, bir destek gibi görülür, kontr antisyon ise tersi) Kitapta soruyu soranın kardeşi 4 hafta sonra 24 Nisan 2000'de ölmüş, Ay'ın Güney Ay düğümü ile birleşmesi için 4 derece gerekiyordu, 4 derece 4 hafta.

Peki tersten düşünmeye ne demeli ? Bu tür bir düşünme biçimini gezegenleri ev ve burçlarda yorumlayarak elde edemeyiz. Çünkü Astroloji bir bilmece ve bu bilmeceyi anlayabilmek için aradaki ilmekleri çözmemiz gerekiyor. Haritadaki gezegenlerin aralarında derecelerin bile anlamları var çünkü hepsi birden bir bütünü, gerçekliği ortaya koyuyor. Bize bu konuda yardımcı olan unsurları yani gezegenlerin asaletlerini görmeyi, onların arasındaki ilişkileri, Arap noktalarını bilmeden hayatın gerçek eksenlerini göremeyiz. Leonardo da Vinci'nin haritasının da klasik astroloji gözüyle değerlendirilmesini de ayrı bir örnek olarak görebiliriz. Şifre çözücü olması gereken bir astrologun bu terminolojiyi yakından tanıması gerekiyor.

http://www.hakankirkoglu.com/holografik.htm

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
06-14-2008 02:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Holografik Astroloji
http://www.astroset.com/bireysel_gelisim...r/k29.htm#
01-17-2010 10:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Astroloji ve Gözler yezda 85 144,503 12-24-2017 06:12 PM
Son Mesaj: cancimini
  <<Tasavvuf>> çalışmaları yönünden Astroloji Kerim1S 5 11,877 02-20-2016 06:08 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astroloji ve Doğru Sorular astrosohbet 62 55,444 12-26-2011 04:36 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Astroloji Öğrenirken Hangi Yolları İzlediniz ve Bu Konuda Neler Önerirsiniz Venüs 17 17,620 09-02-2010 02:24 AM
Son Mesaj: sessizgidiş
  Pozitif Astroloji Luli 1 3,399 10-18-2009 03:41 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  İslamiyette Astroloji qulsah 3 4,861 01-13-2009 12:24 AM
Son Mesaj: qulsah
  Sufizm ve Astroloji kariyb 0 2,792 11-01-2008 11:44 AM
Son Mesaj: kariyb
  Astroloji ve Müzikterapi Angel 3 4,358 08-18-2008 02:39 PM
Son Mesaj: Angel
  ASTROLOJİ VE KALITIM nev_bahar 4 5,075 06-21-2008 02:51 PM
Son Mesaj: Simurg

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir