Değerlendir:
  • 38 Oy - 2.79 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

12.evi irdeliyoruz..
Yazar Mesaj
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #69
Cvp: 12.evi irdeliyoruz..
12 ev konularını buyuk bir zevkle okudum...

Ben de bu konudaki bildiklerimi bir özet halinde sizlere aktarmak istedim...

12. ev:
Madde ötesi, sprituel konular...4. ev ile ve 8. ev ile baglantısı var....4. ev bilincaltını ; 8. ev bilincaltının da ötesini, korkularımızı, 12. ev ise bütün bunların da ötesini sembolize ediyor...yani coook derin bir ev... tabii ki içinde korkular da vardir, takintılar da...Neptun ve Jupiter yonetiyor. O yuzden neptunun ya da Jupiterin bu evde bulunmasi , onların niteliklerinin kişide cok yogun oldugunu, cok kuvvetli bir sekilde kendisini gosterdigini de isaret ediyor...
Neptun hayal enerjisidir, Jupiter ise felsefik yaklasım verir...
Hayal kurmak, hayallerinin ruyasını görmek, neptunun 12. evden diger gezegenlere yaptığı açılara gore kişide güçlü ya da güçsüz potansiyelleri belirler...Neptun burada kişiyi, hayal kurdutmak icin içine yönlendirir...bu yüzden "mistik"tir zaten.
Felsefe yapmak için ise detaylara ihtiyac vardır, detaylara indiginde ise bogulabilirsin, olayları aşırı büyütebilirsin... çünkü Jupiter su grubunun yoneticisidir ve buyutec gorevi gorur Balıkta ya da akrep veya yengec de...(Su= buyutec, sudaki hersey oldugundan daha buyuk gozukür...) Kişi görünenin içini incelemeye baslar, dolayısıyla hem katledebilir, hem de hayat kurtarabilir.
1. ev baslangıcları sembolize ederken, 12. ev ise bitişi, tamamlanışı sembolize ediyor. içe yöneliştir. Güneş burda yeni doğuyor, alaca karanlık...Şimdiye kadar ne ögrendiysen ve ne yapmışsan onları düşünme evidir. Ögrendiklerini göstermen lazım, ama saklanılan yer oldugu için, daha çok kapalı ve saklı yerlerde gösterirsin, yardım etmek istersin...Hayır kurumları, hapishaneleri, hastaneleri de sembolize ediyor... kişi kendisini bilerek isteyerek saklıyor burada... Mesela gunesi 12. evde olan birisi, bir hastane, hapishane ya da huzur evi yöneticisi cok rahat olabiliyor...
Burada kişi ; düşüncelerini, duygularını veya hangi gezegen varsa onun niteliklerini isteyerek söylemiyor, göstermiyor...Burada bilinçli bir hal vardır...
Ay 12. evde ise kişi duygularını isteyerek göstermez, saklar, ama Ay birinci evdeyse kişi duygularını göstermek istese de gösteremez...Çünkü sahne farklı...12 ev saklanılan yer oldugu icin, kişi hangi gezegeni ordaysa o gezegenin ve icinde bulundugu burcun niteliklerini isteyerek, bilerek saklamak durumundadir...Cünkü kendisini öyle daha rahat hisseder. Ama progres haritalarda 12. evde bulunan gezegenler 1. eve girince kişide değişiklikler başlar tabii ki... bu da gayet normaldir, olması gerekendir...

Gunes 12. evde:

Bu evde güneş kendini saklamaktan, gizlemekten hoşlanır.Bütün bu öğrendiklerini kendince analiz eder ve sonrada yeni bir başlangıç yapar.Saklanılan şeylere de merak duyar.Cerrahlar için iyi bir potansiyel verir.Çünkü görunmeyen bir seyi ortaya cikarma potansiyeli veriyor kisiye..Aynı zamanda mistiktir.Sahne arkasinda olmayı sever. Bir sahnede ışık ya da ses düzenini yapan ve kimselere gözukmeyen, tanınmayan bir yonetici, ya da senaryo yazarı, gözukmez ama herkes onu bilir...Dedektiflik bürosunu yoneten bir kişi...gizli saklı seyleri ortaya cikaran bir calışma grubunun başı, MİT yöneticisi mesela....

Ay 12. evde :

Ay burada maddenin dışına,ötesine geçmeye başlıyor.Bu olay mistik deneyimler verir kişiye.Karanlıktan hoşlanır. İçine kapanırsan = karanlık ay mutlu olur.O halde ay bunu denemek ister.Bilinçaltının bilmesini verir.Duygularını saklar.
Ay bu evde kendini saklar, göstermez ve bu yüzden rahattır. Ay 1. Evde kendini gösteremez ve rahatsızdır.
Ay = anne, dişi…kişi kendisiyle beraber annesini de eşini de saklar.

Merkur 12. evde :

Kişi herşeyi bilir ama söyliyemez.Fikirleri,planları vardır ama gösteremez. O yüzden yazması lazım. Ünlü yazarlar...Merkur akil ile baglantılıdır, yani dolayısıyla iletişim ile... kişi iletişimi ayan beyan yapmak istemez...kendini göstermez, iletişimini de saklar...Mesela hava meydanlarındaki kontrol kulesinde calisan birisi...kimse onu gormez ama kişi cok önemli bir iletişimi gerceklestirir...

Venüs 12. evde :

Kişi duygularını saklar.Platonik aşklar,gizli ilişkiler olabilir.Çünkü ifade edemediği duygularını saklar.şuurlu bir hal vardır burada.Gizli kapaklı işler de yapabilir. Bu evde maddenin ötesine geçiyor.Derin duygular bu evde içe kapanıklığı da getirir.ASC de ise görünür ve iyi olur.
Bu evde Merkür Venüs konj. (=George Lucas) derin duyguları görünür hale getirmiş ve muhteşem senaryolar yazmıştır.Bütün ayrıntılar,sanatsal,fantastik…ayrıntılar vardır filmlerinde.Eğer yazamazsa problem olur.

Mars 12. evde:
Tehlikeli bir durum bence...
Enerjisini göstermez.(gösteremez değil,göstermez!)Gizli kapaklı işler çevirir.Hırs yaptığı kişilerle gizli ilişkiler kurabilir.Ona bir türlü kızamazsın,çünkü enerjisini bile bile saklar ve yaptıklarının farkına varamazsın.
Haritasında Mars - Pluton karesi ya da Mars Saturn karesi ya da zıt açıları varsa, kişi sakladığı enerjisini bir an gelir patlatarak ortaya cıkartır...Hani deriz ya , bardagı tasıran damla...boyle bir durumda Mars 12. evde , kişinin enerjisini, içinde biriktirdigi öfkeyi cok anormal sekilde ortaya koyabilir, boyle bir potansiyeli var...buna cok dikkat etmek lazim... adami gozunu kırpmadan bıcaklar, dover hastanelik eder, ondan sonra da hapise duser...iste ...12. evdeki konular gerceklesmis olur... kapalı yerler..."abi valla suursuzca yaptım, aklım basımda değildi..."
tabii olmaz, cunku orası bilincaltının coook derinleri, bilinc yok ki...yani gayet normal bir durum aslında o kişi icin...
iste astrolojinin faydaları...bunu bilen bir kişi, karsısındakini sinirlendirmeyecek, baska yollar deneyecek onu ikna etmesi icin....yada cocugunun haritasinda boyle bir konum varsa, onun enerjisinin bir sekilde acıga cıkmasına yardımcı olacak zaman zaman...spor yaptıracak, bagırmasına sinirlenmesine goz yumacak...gibi... olayları içine atmamasını daha kucuk yasta ögretecek mesela....

Jupiter 12. evde :

Bu evde maddeyle ilişkisi yoktur.Mistik bir kişilik verir.Mistik deneyimler yaşayabilir.Kişiye medyumik yetenekler verir.
İyi bir hastane yöneticisi olabilir.
Büyüteci kendisine,kendi iç dünyasına yönlendirebilir ve içsel dünyada yolculuk eder ve öğrendiklerini kendine yansıtır (balık burcu,sudaki Jüpiter, su yansıtıcıdır...).
Jüpiter’de kişinin büyüklerle (dedelerle, anneannelerle) büyüdüğünü de anlarız. Bunlar kişiye sunulmuş olduğundan kişi onların yetistirdigi tarzda olur, onların duygularına da sahip olur. Dunyaya baktıgı pencerenin sınırlarında onların ögretileri de vardır...onların felsefesi....

Saturn 12. evde:

Kişi, potansiyelini,yapabilme gücünü saklar.Bu ebeveynlerden kaynaklanır.(çünkü onlar “onu da yap,bunu da yap”, derler.Anne-babasından daha iyi yapması gerekir,yapamıyacağını anlarsa hiç yapmaz.Çünkü kendinden emin olması lazım. Eminse yapar.Güçlü olmak ister ama büyüklerin baskısından dolayı olamaz.
“Özgür ol “ demek de onun için bir baskı oluşturur ve özgür de olamaz.

Astrolojinin faydası.Bunu,bu konumu bilen ebeveyn daha olumlu yanaşabilir çocuğuna !

Uranus 12. evde :

İçsel özgürlüğüne,farkındalığına en çabuk ulaşan kişidir.İlginç olaylarla gençken kendi farkındalıklarına varırlar.Romanlara konu olacak kadar ilginç olaylar yaşarlar.Kendi gerçek potansiyellerinin farkına 30 undan sonra filan farkına varır, medyumluk da verir kişiye ama bunu kimse anlayamaz,çünkü göstermez,saklar kişi bu potansiyelini.Çünkü burası içine kapanma,bitirme,tamamlama evidir.
Uranusün kişisel gezegenlerle iyi açıları olursa,kişi için iyi olur.
Bu evde daha mistiktir,elektrik bu evde gözükmez.Uranus potansiyeldir,kişisel gezegen değildir. Kişi bu evde kendi kendine kaldığında,iç dünyasının farkına varır ve iç dünyası ile ilgili potansiyelleri uyanır.

Neptun 12. evde :

Kişi burada dilediği kadar hayal kurabilir ve bunu dışarıya göstermez, ve kimse de onun hayal kurduğunu algılayamaz.Kendi içine yöneldiğinden,kişiye mistik deneyimler yaşatır.Mars ile konj. u varsa,hayallerini görünür hale getirmek isteyebilir ve bu da kişide stres yaratır.Medyum olabilir.
Burası “tamamlandırma,bitirme” evidir.Kendi içimize kapandığımız yerdir.11. evde bütün öğrendiklerimizi başkalarıyla paylaştık,aktardık onlara; burada ise öğrendiklerimizi sonuçlandırıyor, bitiriyoruz içimize kapanarak.
Burada Neptun kişiye nasıl bildiğini bilmeden bilme hali verir.Kişiye bir şey sorduğunda öyle güzel cevap verir ki kendisi de şaşırır. Kişi ayrıca herkese yardım eder bu evde.Hayır kurumlarıyla çalışır.Ama kendisine de yardım ihtiyacı olabilir,bu aldığı açılara bağlıdır.
Alternatif tedavi yöntemlerini,meditasyon, bioenerji,…bilgilerini bilir.
12.evden ASC ye konj. varsa; kişi sezgilerinden,hayal gücü ve farklı algılamalardan dolayı zeki olur.Fakat bu dışardan algılanamaz ve hatta dışardan davranış bozuklukları olarak da algılanabilir.O yüzden kişinin haritasında Neptun 12 den ASC ye konj. yapmışsa, o kişi muhakkak bu enerjisini görünür hale getirebilmelidir.Kişi bu durumda hangi işi yaparsa yapsın,o işin sanatını, sanatsal kısmını uygulamak zorundadır. Çünkü yaratıcılığını görünür hale getirmek zorundadır.
1 Evden ASC ye konjuktion yapmışsa,bu durum , görünen ben seklinde,yüksek potansiyelli sezgisel zeka şeklinde görünür.

Pluton 12. evde:

Burası zaten derindir ve daha derine inemez.Medyum olur.Değiştirebileceği bir madde yok burada.Pluton burada nasıl bildiğini bilir.(Neptun gibi degil yani.) Çok iyi,hayır işlerinde yardım eden bir mafya babası da olabilir.Hiçbir şekilde gözükmeyen, yeraltı işlerinin lideri olabilir.Veya üst düzey yönetimini el altından, derinden etkiler. Japonya depreminde hükümet abondane ve şok durumdayken,mafya babaları ortaya çıktı ve bir çok organizasyonlar yaparak,halka yardım ettiler.Bunu yapabilmesi için,o kişinin böyle extrem bir durumdan kurtulmayı,zor durumlardayken nasıl davranması gerektiğini bilmesi gerekir ki Pluton da o kişide bunu sağlar.Bu potansiyelin nasıl ortaya çıkacağı alacağı açılara bağlıdır.
Ahilik örgütü yine aynı şekilde Osm. Devletinin Yükseliş devrinde öncülük yapmıştır.Padişahın dinsel duygularını etkileyerek,onun güç kazanmasını; böylece hükümetin işleyiş biçiminin değişmesini ve halkı derinden etkilemesini sağlamıştır.Bunun için yine bilmesi gerekir kişinin. Pluton kişiye bu evde bilme hali verir.

Pluton , Neptun ve Uranus bir burcta cok uzun seneler kaldıgı icin, içinde bulundugu burclar bir donemi isaret ederler ve dolayısıyla bir natal chart da bunların bulundukları burclardan ziyade bulundukları evler daha fazla önem kazanırlar....ve yaptıkları açılar elbette...

sevgiyle kalın...gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
07-06-2008 07:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-10-2008, 12:50 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Alya - 06-10-2008, 02:40 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - dubletoprak - 06-10-2008, 02:52 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-11-2008, 12:34 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Alya - 06-10-2008, 02:56 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Alya - 06-10-2008, 03:06 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - memati - 06-10-2008, 10:21 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Alya - 06-10-2008, 10:45 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 06-11-2008, 02:29 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 06-11-2008, 02:48 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - gizem kara - 06-11-2008, 05:32 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - se-si-re - 06-12-2008, 06:27 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-12-2008, 08:46 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-13-2008, 12:20 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz - Alya için - Alya - 06-13-2008, 12:24 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz - Alya için - Alya - 06-14-2008, 10:47 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-14-2008, 04:01 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Buket - 06-14-2008, 06:07 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-15-2008, 04:10 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - aeon - 06-15-2008, 10:11 PM
RE: Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Simurg - 06-16-2008, 12:57 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-16-2008, 02:16 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Buket - 06-20-2008, 06:11 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 06-20-2008, 04:47 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-20-2008, 04:54 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 06-20-2008, 05:12 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz - Final - Alya - 06-26-2008, 12:05 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz - Final - Terazi - 06-16-2010, 08:12 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-26-2008, 01:04 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - emel - 07-05-2008, 01:40 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - uranus - 07-06-2008 07:27 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 07-07-2008, 01:05 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - uranus - 07-08-2008, 12:38 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Simurg - 07-15-2008, 10:24 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - El Auria - 07-16-2008, 02:50 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Angel - 08-04-2008, 02:11 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Luli - 08-22-2008, 05:26 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 08-22-2008, 06:12 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Luli - 08-22-2008, 06:32 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 08-22-2008, 07:05 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Angel - 09-06-2008, 06:09 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Luli - 09-10-2008, 03:37 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Angel - 11-08-2008, 04:29 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - nuray esen - 12-25-2008, 01:24 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - luthi - 12-25-2008, 06:52 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - luthi - 01-08-2009, 09:49 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - luthi - 01-15-2009, 11:48 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Tuğçe - 01-15-2009, 06:56 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - SeLiN - 08-14-2009, 11:53 AM
12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 09-30-2009, 05:00 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Simurg - 10-02-2009, 12:19 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Venüs - 11-01-2009, 07:11 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Schatz - 11-06-2009, 12:50 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - zeytin - 01-31-2010, 07:45 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Schatz - 04-25-2010, 11:16 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 06-15-2010, 02:50 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Messa - 08-12-2010, 02:03 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 09-15-2010, 05:25 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 09-15-2010, 10:11 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - eylülmavi - 11-02-2010, 06:21 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Dinoo - 11-09-2010, 04:21 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - melis_bk - 11-09-2010, 04:32 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Dinoo - 11-09-2010, 05:24 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - melis_bk - 11-09-2010, 05:37 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - penelope - 02-18-2011, 09:17 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - aeon - 02-18-2011, 09:24 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - penelope - 02-18-2011, 09:50 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - aeon - 02-18-2011, 09:55 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - simya - 02-18-2011, 10:33 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - aeon - 02-18-2011, 10:41 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - simya - 02-18-2011, 10:55 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mahinur - 03-20-2011, 01:32 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - ayşe kara - 05-23-2011, 10:23 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - nisan15 - 05-23-2011, 11:07 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 05-23-2011, 11:23 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - nisan15 - 05-23-2011, 11:51 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 05-23-2011, 11:59 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - nisan15 - 05-24-2011, 12:16 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Parlaışık - 05-24-2011, 12:08 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - meltemac - 05-24-2011, 12:36 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 10-02-2011, 09:07 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 10-02-2011, 09:59 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Derin - 10-02-2011, 10:22 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 10-28-2011, 01:37 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - katmer - 10-28-2011, 03:13 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Arkadaş - 10-28-2011, 02:19 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - katmer - 10-28-2011, 03:05 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Arkadaş - 10-28-2011, 03:17 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - katmer - 10-28-2011, 03:13 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - picachu - 10-28-2011, 02:17 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - katmer - 10-28-2011, 04:12 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - katmer - 10-29-2011, 12:55 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - malkavian - 11-20-2011, 04:49 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Arkadaş - 02-24-2012, 05:51 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 02-24-2012, 09:38 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - tgc21 - 03-11-2012, 09:33 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 03-11-2012, 09:42 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - tgc21 - 03-11-2012, 11:04 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mahinur - 03-28-2012, 03:23 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - rak_star_21 - 03-28-2012, 08:08 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mahinur - 03-28-2012, 09:41 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 03-29-2012, 12:38 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Elmyra - 03-29-2012, 01:03 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - mili - 05-13-2012, 12:25 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - simya - 03-29-2012, 03:25 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 03-29-2012, 12:14 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - aeon - 03-29-2012, 01:19 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Yargıç - 04-08-2012, 12:16 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - simya - 04-08-2012, 07:40 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Kaktüs - 04-08-2012, 11:57 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - zeppi - 09-10-2012, 02:22 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Kaktüs - 09-10-2012, 11:27 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - zeppi - 09-10-2012, 02:28 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Kaktüs - 09-10-2012, 03:05 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - zeppi - 09-10-2012, 04:07 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Arkadaş - 09-10-2012, 06:16 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 11-28-2012, 05:11 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - albunea - 11-28-2012, 10:48 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 12-13-2012, 04:17 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - albunea - 12-14-2012, 03:34 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - FACE - 12-13-2012, 02:58 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - astrosohbet - 12-13-2012, 01:30 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - FACE - 12-13-2012, 01:46 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Mavisahram - 12-14-2012, 10:36 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Reinarubia - 12-17-2012, 12:19 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - michiru - 03-10-2013, 11:57 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Jijimo - 05-31-2015, 05:03 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 11-16-2016, 11:34 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Libra - 11-16-2016, 11:45 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 11-16-2016, 11:49 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - vilma - 11-17-2016, 12:58 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 11-17-2016, 01:16 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - BayanKararsız - 11-17-2016, 06:24 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Libra - 11-16-2016, 11:54 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - ay_se - 11-17-2016, 12:09 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Libra - 11-17-2016, 12:11 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Ahmeedd - 03-26-2017, 10:03 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Libra - 05-05-2018, 11:10 PM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Libra - 05-06-2018, 10:12 AM
Cvp: 12.evi irdeliyoruz.. - Libra - 05-06-2018, 10:17 AM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - justicee - 07-18-2018, 10:47 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - Venüsx - 07-22-2018, 10:24 PM
RE: 12.evi irdeliyoruz.. - angelica - 08-19-2018, 01:06 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir