Değerlendir:
  • 21 Oy - 3.52 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hint Astrolojisi ve Yorumlar
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Hint Astrolojisi ve Yorumlar
Kastelli'nin Zor Seçimi

BİR ZAMANLARIN ÜNLÜ VE BATIK BANKERİ YAŞAMINA SON VERİRKEN DİĞER SUÇLULAR ARASINDA OLAN POLİTİKACILARI YARGILAMAYAN TOPLUMUN DEĞİŞMEYEN TUTUMU...

18 Mayıs 1933 tarihinde Kastel köyünde başlayan bir serüvenci yaşam 2 Haziran 2008 günü İstanbul'da son buldu. "Banker Kastelli" adıyla ünlenen Banker Cevher Özden tabanca ile intihar yolunu seçti. Haber Internet sitelerinde yer almaya başlayınca yapılan yorumlara göz atmaya başladım. İslam inancına ters düşen şekilde, "Ölünün ardından kötü konuşulmaz" diye yazdıkları halde Özden'i yerin dibine sokan yazılar vardı. Bir zamanlar halkın paralarını yüksek faiz ile topladığını ve insanların yoksul kalmasına neden olduğunu yazmışlardı. Oysa zamanın politikacıları, bankacıları ve yöneticileri ondan daha fazla suçluydu. Benim de Kastelli'nin kurduğu Bankerlik sisteminde bir miktar param vardı. Karşılığında Banka teminatı sayılan bir senet vermişti. Kastelli battıktan sonra hiç olmazsa ana paramı kurtarmıştım. Bu açıdan düşünürsek yaşadığımız günlerde dolandırıcıların ellerini kollarını sallayarak dolaşmasına göz yuman adalet sistemi, ülkenin doğal kaynaklarını ve kurumlarını yabancılara peşkeş çeken siyasiler, sahillerin coğrafyasını değiştirip doğal yaşamı tahrip eden iş adamlarına göz yuman yöneticiler Kastelli'den daha günahkardır.



Her devirde halkın olaylara bakış açısı farklı değildir. Bir reyin bile altın sayıldığı önemli tarih kavşaklarındaki seçimlerde reyini bir kaç kilo erzak için satar, dünyanın en pahalı akaryakıtı neden benim ülkemde satılıyor diye araştırmaz, din bir inanç ve moral konusudur neden siyasete alet ediliyor diye isyan etmez, halkı kredi kartı faizleri ile soyan bankaların Internet sayfalarında trilyon kazançlar elde ettik diye böbürlenmelerine aldırmaz, kitap okumaz, TV'lerde belgesel seyretmek yerine magazin programlarını izlemekten yorulmaz, işini kaybetmemek için arkadaşına kazık atar, mahkemede yalan olduğunu bilerek şerefi, namusu ve Allah adına yemin eder, rüşvet alır, rüşvet verir,doğru davranan insanı dokuz köyden kovar. Sonra da beş kuruş kaybetmediği halde ölen insanın ardından dolandırıcı diye yazmaktan utanmaz. Kastelli ile hiç bir yakınlığım yok. Bir zamanlar yatırdığım paramı kurtarmak için uğraştığımı da unutmuyorum. Yine de insanların bu kadar alçalmaları beni tiksindiriyor. Ölümü seçmek ve intihar etmek o kadar kolay bir şey midir ? Akşama kadar tembelce geviş getiren ve hiç bir üretim veya katkıda bulunmayan insanlara kolay gözüküyor olmalı. Aşağıda, Kastelli'nin doğum horoskopundan aslında nasıl bir insan olduğunu göreceğiz.



BALIK
9.Ev

KOÇ
10.Ev

MERKÜR
BOĞA

11.Ev
GÜNEŞ

VENÜS
İKİZLER
12.Ev

BALIK
3.Ev

KOÇ
4.Ev

VENÜS
BOĞA

5.Ev
AY

İKİZLER
6.Ev

KOVA
8.Ev

RAHU
AY

RASHİ

Doğum Haritası
18 Mayıs 1933
Kastel
YENGEÇ
Yük.Burç
1.Ev

GHATİ YÜK.
KOVA
2.Ev
GÜNEŞ

NAVAMSA
Haritası


YENGEÇ

7Ev

KETU


OĞLAK
7.Ev
SATÜRN

ASLAN
2.Ev
KETU MARS JÜPİTER

OĞLAK
Yük.Burç
1.Ev
RAHU

ASLAN

8.Ev
MARS
SATÜRN

YAY

6.Ev
AKREP

5.Ev
TERAZİ

4.Ev
BAŞAK

3.Ev
YAY

12.Ev
AKREP

11.Ev
TERAZİ

10.Ev

MERKÜR JÜPİTER
BAŞAK

9.Ev
Yaşanan Dasa : Güneş - Satürn

Kastelli'nin Rashi haritasında "Ghati Yükselen" Şöhret, güç ve otorite olarak hayata bakışını gösterir. Medya'da çok fazla söz edilen bir iş adamı olduğundan Ghati Yükseleni (GL) özellikle ele aldık. Yengeç burcunda yerleşen GL'nin yöneticisi zararlı 8.evde (Kova) ve zararlı Rahu ile birliktedir. Bu yerleşim bize neden şöhretinin kötü sonuçlandığını açıklamaktadır.



Para evinde (2-Aslan) Jüpiter ve "Yogakaraka" Mars vardır. Çok büyük paralar kazanmıştır. Ancak bu evde yerleşen KETU (Güney Düğümü) büyük kayıplar vermiştir. Mars aynı zamanda "Vargottama" gezegendir ve gözü kara bir kişi olmasına neden olmuştur. Kendini anlattığı bir biyografi'de şu sözleri bulunmaktadır : "24 yaşındaydım, ufkum çok genişti. bulunduğum mekana sığmıyordum. büyümek ve yükselmek hırsı ile doluydum". Bu kadar arzulu, hırslı ve girişimci olmasını horoskopta 11.Ev (Boğa) içindeki Para evi yöneticisi Güneş, Boğa yöneticisi Venüs ve Vargottama gücüne sahip Mars neden olmaktadır. Büyük paralar kazanma talihine örnek bir haritadır. 2, 4 ve 11. Evler arasında çok güçlü ilişkiler görülmektedir.



İnsanın intihar etmesi için haritasında Ay'ın zarar görmesi gerekir. Rashi'de Ay zararlı 8.evdedir. Ay, Mars ve Ketu'dan görünüm almaktadır. Ketu aynı zamanda Merkür ile görünüm yaparak bilincini de buna hazırlamıştır. Para evindeki gezegenlerin Ay ile görünüm yapması dikkat çekicidir. Ölümde paranın rolü vardır. Ay da başkalarının paralarını temsil eden 8.evdedir. Ölüme götüren kaderinde başkalarının paraları ve kayıplar büyük rol oynamıştır.



Batı tipi horoskopta Başak burcunda yerleşen Mars, Jüpiter ve Neptün onu aşırı titiz bir insan yapmıştır. Aslında transit Satürn Başak burcuna girdiğinde intiharı seçmesi kendine göre bir "temizlik" olayıdır. Bunu gerçekleştirmek için gerekli negatif enerjiyi de Satürn vermiştir.



Rashi'de maraka gezegen 2.ev (Aslan) yöneticisi Güneş ile 7.evde yerleşen Satürn olarak belirmektedir. Navamsa haritasında da Güneş 2.evde yerleşmiş olup Kova burcunun yöneticisi de satürn olduğundan her iki gezegen Maraka (Ölüm getiren) gezegenlerdir. Kastelli intihar ettiğinde "Güneş - Satürn Dasa" yaşıyordu. İşte ölüm zamanının ardındaki astrolojik gerçekler de bunlardır.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
06-07-2008 07:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hint astrolojisiyle 2011 Burçları neler bekliyor? trend 13 16,754 01-07-2011 01:38 PM
Son Mesaj: Félicé
  Hint astrolojisinde fiziksel özelliklerimiz ve burçlar Lajâ 2 7,544 09-26-2010 09:21 PM
Son Mesaj: Daily
  Hint Astrolojine Göre Yükselen Burcunuzu Bulun merakli 0 4,035 01-19-2010 12:44 PM
Son Mesaj: merakli
  Hint astrolojisinde yeni limanlar qulsah 2 5,536 01-10-2009 12:34 AM
Son Mesaj: qulsah
  Hint Astrolojisinde Evlilik Öncesi Uyum Analizi qulsah 0 15,709 10-22-2008 12:32 PM
Son Mesaj: qulsah
  Hint Astrolojisine Göre İlişkiler! yezda 3 9,247 04-30-2008 09:05 PM
Son Mesaj: yezda

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir