Değerlendir:
  • 26 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Balık
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Ay Balık
Ay burcumuz en derin duygularımızı ifade ettiğine göre bir ay balığı nasıl hisseder ? ve duygularını sevdiklerine - sevmediklerine nasıl yansıtır?

MİNİK AY BALIĞI ; ağlarken bile kendi kendine ninni söylüyor gibi görünen şu ufaklığa yakından bakarmısınız... ilk farkedilen şey okyanus mavisi gözlerimi. mavi olmasa bile okyanus kadar derin mânalar var sanki gözlerinde. neden acaba ? şu okyanuslar ötesi gezegen neptünün bi parmağı olabilirmi
evet minik ay balığı duygu okyanusunda yaşıyor gibidir. çok hayalcidir. bazen su yüzeyine bizlerin olduğu gerçek dünyaya çıkar. ancak burasının anlamsız , acı dolu , saçmalıklarla dolu bi yer olduğunu görür görmez kendi dünyasına -okyanusuna- geri döner.

GENÇ AY BALIĞI ; kendi okyanusunda başka balıklar olmadığını farkedip başka okyanuslara açılır. aşk'ın ve romansın uçsuz bucaksız okyanusuna.
akrep ve yengeç isterse karada yaşayabilir. ancak balık sadece suda yaşayabilecek donanıma sahiptir. o'nun suyu olmazsa olmaz duygu dünyasıdır. çok aşık olanlardandır ve kalbi çok kırılanlardandır. çünkü aşk okyanusunda satürnün de söyleyeceği şeyler vardır ve genç ay balığı satürn derslerinden bi türlü geçemez. geçmeyide istemez. genç ay balığı gerçek aşka , sonsuz aşka inanmaktadır. oysa satürn ona sonsuz aşkın bir masal olduğunu anlatmaktadır. kim haklıdır ??
sonsuz aşka onun gibi saf bir kalple inanan başka bir balık bulmadığı sürece ne yazıkki satürn haklıdır

OLGUN AY BALIĞI ; sonunda satürn derslerini geçmiş, bir iş-bir aile kurmuş ay balığı akşam saatlerinde eşinden gizli gizli ''okyanusuna'' dalışlar yapmaktadır. bazen çocuklarının oyunlarına katılarak , bazen romantik bir filmde sessizce ağlayarak satürnün yanıldığını düşünüyordur.

YÖNETİCİ AY BALIĞI ; bu hayalci , içe dönük , narin ay balığının yönetici olamayacağını düşünüyorsanız sizi anlarım , genelde olmazlar. ancak neptünde jaws türünde köpek balıkları da vardır. takım çalışmasına önem veren pirenalarda vardır. hayalgüçlerini satürn disipliniyle sentezlemiş bir jaws iş dünyasında rakipleri için tehlike , siz çalışanlar için heyecan verici bi deneyimdir..

ÇALIŞAN AY BALIĞI ; hassas yapısıyla kırılmaya pek müsait ay balığınızı mars çalışanlarınızın yanından alıp , venüs çalışanlarınızın yanında tutun derim. zaten neptün , venüsün gelişmiş bir türevidir. güneş sistemine güzellik ve derinlik katan bu ikili şirketinize de sıcak bir çikolata tadı katacaklardır...

04-05-2007 04:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: AY BALIK
BALIK ( duygusal )

temel prensibi : sedece özlemi tanıyan insanlar benim neler çektiğimi bilebilir.
yaşam tarzı : deniz kıyısında eski bir ev.
öğrenmesi gereken ders : sınır koymak , kendi ayakları üzerinde durmak.

balık burcu duygu , sevgi ve büyük fantezilerin burcudur.Ay'ları Balık burcunda olan kişiler her türlü sanatsal konuya yatkındırlar.derin , çok bağlı , kendisini adıyan , alıngan ve duyarlıdırlar.şiddetli acılara dayanırlar ; dertleri saygıyla karşılar ve hayal kırıklıklarını kutsallaştırırlar.bunun için bir çeşit içedönük bencillik olup olmadığı tartışmaya açıktır.

sonsuz empatik kişilerdir.bu insanlar , üzgün olanlara ve acı çeken herkese kesinlikle kulak verirler ; ancak bunu tuhaf bir biçimde , sanki kendi dertlerine katkıda bulunsun diye yaparlar.ancak kolay kandırılıp baştan çıkarılabilirler.

doğaüstü deneyimler yaşamaya karşı içsel bir dürtü hissederler.başkalarındaki gizli arzu ve yetenekleri , ayrıca dünyalarında olup bitenleri keşfetmekte ustadırlar.haksız davranışları , sağlıksız bir yaklaşımla çekici bulur, yaşamın karanlık yönlerine aşırı merak beslerler.dolambaçlı bir durum ya da ivedi bir sorunla karşılaştıklarında en beğenilen çözüm yolları geri çekilmek , kaçmak , sarhoş olmak veya en son çare olarak gözyaşlarına boğulmaktır.böyle zamanlarda gerçekten kaçma eğilimi gösterirler.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
05-16-2007 04:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #3
RE: AY BALIK
Ay Balık Burcunda

Balık; dişi, değişken bir su burcudur. Bu yerleşim kişiye yaratıcı ve sanatçı bir yapı verir. Ay Balık’ta sadece duygu konusunda hassasiyet vermekle kalmaz, aynı zamanda ruhsal ve dini konulara karşı da aşırı ilgili verir. Neptün, Venüs’ten farklı olarak Tanrısal sevgiyi ve Tek olmayı temsil eder. Buradaki sevgi de karşı cinsten çok bütün insanlığı ve evreni sevecek kadar güçlü bir duyarlılıktır. Ay Balık’ın; komşusunu, kedisini, komşusunun kedisini, sevimsiz ev sahibini, sokaktaki adamı herkesi ama herkesi sevebilecek kadar geniş bir yüreği vardır.

O, aşırı idealist düş sever bir romantiktir. Her zaman kendinden daha zor durumdakilere yardım etmek ister. Duyguları çok coşkulu ve iyimser olduğu için daha sonra hayal kırıklığına uğrama ihtimali yüksektir. Duyguları bir sünger gibi kendi dışında herkesin ruhsal durumundan etkilenebilir. Bu da çok fazla empati yapmasından kaynaklanır.

Ay'ı Balık burcunda olan kişi tutkulu ve sempatik birisidir. Onun için duygusal uyum, fiziksel ve zihinsel uyumdan çok daha ötededir. Sevdiği kişi için kendini rahatlıkla feda edebilecek bir duygusal motivasyonu vardır. Bu aşırı duyarlılık zaman zaman denizin dibine vurmasına neden olur ve sahte mutluluklar arayarak kendini kandırabilir. İşler yolunda gitmediğinde karamsarlığa kapılıp hasta bile olabilir. Dünyayı toz pembe görme ihtiyacı, aynı özelliklerde bir ruh eşi aramasına sebep olur.

Hayal gücü fazlaca gelişmiştir. İş konusunda yaratıcılığını kullanabileceği; şairlik, yazarlık, aktörlük, sinemacılık, dansçılık, fotoğrafçılık, müzisyenlik gibi mesleklerde hem daha başarılı, hem de daha mutlu olur. Bu kişiler uyumlu doğaları nedeniyle arkadaşları ve dostları tarafından çok sevilirler.

astrozenith

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
05-30-2007 04:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #4
RE: AY BALIK
ay balıkta bir iki ev...
AY BALIK ta 2. EV de:
Nasıl para kazanacağını bilir.Burası Boğanın evi : Madde.
Bilinçaltı madde ötesini (balık) ve bu evden dolayı da maddeye dönüştürmesini bilir.Yani sonuç alır,tamamlamayı bilir. (balık ın ihtiyacı bitirmek, sonlandırmaktır) Bir işe başlamak ve bitirmek,sonuçlandırmak için en ideal konum.Proje müdürü kolay olur ve başarılı olur.
(Balık = mistisizm, ama burada,madde evinde bu secilmez.Kuvvetli sezgileri…ni secmek gerekir burada.)
Hangi işe girerse girsin,öngörüleri ve sezgileri sayesinde nasıl,ne zaman , nereye yatırım yapacağını bilir ve iyi para kazanır.Paranın kokusunu alır.Ay = değişkenlik verdiği için,herşeyi yapabilir,ama her işi bitirir.Bir işteyken başka bir işle de uğraşabilir,ilgilenebilir veya yeni bir işe başlayabilir ama ilk uğraştığı işini de kesin bitirir.
AY 5. EV de ve BALIK ta:
Balık = hayal enerjisi
Ay = Değişkenlik.
Dolayısıyla...Kareografi, yazar, çizer, ressam olur. Çapkın olur. Farklı partnerler,çocuklar.
Çocuklarla ilgili gönüllü (= balık) çalışmalar yapar. Hayaller ve duygusallık olduğu için çocukları o yüzden çok sever.
Zıtlıkları dengeleyemezse problem çıkar,kendisini kötü hisseder.Ama duygusunu bilir. Hem merhametli hem de merhametsizdir.Hem iyidir,hem de kötü…zıtlıkları iyi bilir.Kararlıdır o yüzden.
Mutlu olması için yaratıcılığını ve hayal gücünü kullanabileceği yerler,kişiler,konular bulması gerekir.Her koşulda yaratıcılığını kullanabilir. Ayrıca Jupiterden dolayı olaylara iyimser açıdan bakar. o yuzden şanslı da olur...
AY 7. EV BALIK
Ay Balıkta bu evde dışardan etkiye ihtiyacı var.Çünkü kişiye bu durum çekingenlik verir.Kişi herşeyi bildiği için anlaşılamama endişesi vardır,o yüzden çekingendir.Partnerinden başlangıç bekler.Partnerinden özel bir duygusallık ve anlama hali bekler. Kişi herşeyi bildiği için partnerini de çok kolay tanır.Sezgileri kuvvetlidir.Partneri veya seçtiği kişi hoşuna giderse hemen beraber olabilir,ama hoşuna gitmezse zaten ilişkiye başlamaz.Yani partneri başlangıç yapsa bile o çoktan kararını vermiştir.Yani o, daha başlangıçta partnerinin ne mal olduğunu anlar.İlişki başlayınca, ondan kendisini anlamasını,duygularının,hayallerinin ne anlama geldiğini bilmesini ister.Partneri o yüzden çok akıllı biri olması gerekir.Örneğin Başak burcu (zıttı) onun için idealdir.Ayrıca mistik, madde ötesiyle ilgilenenler,yoga,meditasyon…ile ilgilenenler ona çekici gelir.Çünkü bunlar kişinin bilinçaltını uyandıran kişilerdir.
Partnerinden veya ortağından kazık yediğini hissederse çok çabuk depresyona girer.Pireyi deve yapar.Pire için yorgan yakar.Ay ı olumlu açılar almışsa partneri veya ortağı ile ilgili çok doğru kararlar alır.Partnerine şans da verir.
Olumsuz açılarda ise yanılgıları olabilir.Partneriyle ilgili hayallerini idealize edemezse,karamsar olabilir,psikolojik rahatsızlıklar duyabilir.Depresyona girer.
DC ye konj. olursa görünür olur.Ama yine de dışardan,insanlardan etkiye ihtiyacı var.
AY 8. EV de ve BALIK ta:
Partnerinin sahip olduklarını (bunlar maddesel şeyler değildir,maddenin ötesindeki şeylerdir.) bilir.
Ay balıkta ve 8. Evde olan kişiler ona çekici gelir.Yoga, medit….gibi şeylerle uğraşanlar…Maddesel,maddeci kişilerden hoşlanmaz.Çünkü parayla,pulla ilgilenmez, daha yüksek degerler önemlidir onun için.
Balık suyun gaz halidir yani farkedilmez ve farkedilmekten de korkar.İfşa,ilan edilmekten nefret eder.O herkesi anlar ama maddesel olmaktan,görünür olmaktan korkar.Hapsedilmekten korkar.Çok sıkarsan kaçar gider.
Kendi kendini hapsedebilir ama baskasi tarafından hapsedilmekten korkar.
İyi arkeolog olur.
AY 12. EV BALIK
Medyumik özellikler verir.Algılaması,sezgileri kuvvetlidir.İnsanların neye ihtiyaçları olduğunu bilir ve buna göre çalışır.Hayır kurumlarında,vakıflarda çalışır veya bu kurumlara bağışlarda bulunur.İnsanlara hep yardım eder.Gönüllüdür ama ilan edilmekten hoşlanmaz.Kendini göstermez.Hastanelerde,hapishanelerde, huzur evlerinde psikolog(insanları anlamayı,algılamayı bildiğinden),yardım sever olarak çalışır.Mistik yönü kuvvetlidir.Çok iyi sanatkar, şair, bestekar olur; senaryolar yazar.
Sert açılarda farkında olmadan yardım amacıyla kendi ihtiyaçlarını da verir ve yardıma muhtaç birisi haline düşer.
Bu yüzden akıl hastanesine veya hapishanelere düşebilir.
ASC üstündeyse kesin bir hayır kurumunda çalışır.

Balık burcu zıtlıkların anlamını bildiğinden zaten cok cabuk algılaması olan bir burctur, ay ordaysa, kişiye bu algılamanın bilgisini anlama hali verir... dolayısıyla cok cabuk etkiler ama etkilenebilir de. Bu yüzden kolay depresyona girebilir...

sevgiyle....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
06-02-2007 01:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: AY BALIK
Ay BALIK Burcunda

Bu insanın duygularını açıklama tarzı sempatik ve şefkatlidir. Duygusal, kibar, nazik, hayal gücü yüksek, çekingen ve utangaç, yumuşak kalpli ve diğer insanların hislerini ve davranışlarını anlayacak yetenektedir. Başka birinin incinmesi onu da incitir ve acı çektirir. Diğer insanların sorunları ve dertleri onu da ilgilendirir ve bunlara deva bulmaya meyilli olur. Ay Balık burcunda gizemli insanı gösterir. Çok bağlı, kendisini adayan, eşi ile bütünleşme arzusu duyan birisidir. Doğaüstü deneyimler yaşamaya karşı içsel bir dürtü hisseder.
06-02-2007 09:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
Cvp: AY BALIK
Ay Balık’ta, özlem dolu, melankolik hatıranın ifadesi olarak anlatılır ve duyarlılığın, yardımseverliğin ve aracılığın ifadesidir. Hayal gücü çok kuvvetli, bazen çok içe dönük kendi kendine yaşayan ve hemen yıpranan bir yapısıda vardır. Bir bakarsınız onun yaşadığı duygusallık sizi bile çok etkilergülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-06-2007 02:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: AY BALIK
AY balık olan küçük bir kardeşim var. pek çok oyuncağı olduğunda bile kendisini hayali oyunlara öyle bir kaptırıyor ki hiç birini gözü görmüyor. hiç bişeyi gözü görmüyor gülücük
ve sert bi şekilde bağırınca duduklarını bükmesi ( burcu yengeç ) çok tatlı oluyor..
ay balık insanlarının , -eğer sert mars etkileri yoksa- şirin birer hayalperest olduklarını düşünürüm. hayallerin her biri para etseydi , en zengin onlar olurdu sanırım ;)

07-06-2007 03:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sert açı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: AY BALIK
Ay Balık, burcu balık bir annem var(!) ben akrep ay ikizler. Çok uğraşıyo benimle garibim.
E tabi ben de onunla. Üzülecek, ağlayacak birşeyler bulur illa. Televizyonda bütün yardım programları, kavuşma, hasret programları itinayla izlenir tarafından.
Benim acımasız ve merhametsiz olduğuma inanıyor ama bence birbirimizi etkiliyoruz, eksik yönlerimizi görme açısından. Ben daha fazla üzülmesini engelliyorum, o da umursamazlığımın sınırlarını küçültüyor.

Allah'a şükür, herşey hızla geçer, aşk ta, hatta keder de.
Nerde dün akşamki gözyaşları, geçen yılki karlar nerde?
07-06-2007 11:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiny Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 9
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: AY BALIK
cok ılgınc erkek arkadasım ayı balıkta 8evde ama hıc bellı etmez ama ben onun ayım akrepte oldugu ıcın ne kadar hassas oldugunu bılıoyrum ama hıc duygusal dıılmıs gıbı davranır , cocuk gıbıdır bakısları nerde bır sorunlu ınsan gorse kucak acar... gülücük keske bellı etse ıflah olmaz romantıklıgını gülücük

astrolojide aşk başkadır .... gülücük
02-20-2008 04:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: AY BALIK
aries loves leo Yazılan:cok ılgınc erkek arkadasım ayı balıkta 8evde ama hıc bellı etmez ama ben onun ayım akrepte oldugu ıcın ne kadar hassas oldugunu bılıoyrum ama hıc duygusal dıılmıs gıbı davranır , cocuk gıbıdır bakısları nerde bır sorunlu ınsan gorse kucak acar... gülücük keske bellı etse ıflah olmaz romantıklıgını gülücük

selam ares gülücük

ben diyorum ki ; eğer erkek arkadaşın duygularını sık sık ifade etseydi ondan daha çabuk sıkılabilirdin. sen hem koç hemde ay akrep olarak , onun duygusallık konusunda ki sessiziliğini çözmeye çalışıyor ve bu yüzden onu çekici buluyor olabilirsin. tabii bu benim nacizane görüşüm.

02-23-2008 01:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir