Değerlendir:
  • 30 Oy - 3.17 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VEDİK - KALA SARPA YOGA
Yazar Mesaj
nev_bahar Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 90
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
sağol.evet güzel olur aslında benim üye olduğum bir site var.akreportal sitesi orda bilgileri verince yapıyorlar .bir de hint astroloji ile ilgili bilgilerde var.vedic hint astroloji programıda var.bu prıgramdan haritanı çıkartabiliyorsun.ama işte yorum yapmak analiz yapmak gerekiyor.basit bir başlangıç yapabilirim istersen bende yeni yeni merak sardım.öğrenmeye çalışıyorum.bayağı detaylı bir olay.....
BAŞLANGIÇ İÇİN
Yıldız haritasını yorumlatan kişiler, daha sonraki günlerde hayatlarında bazı şeylerin değiştiğini hissettiklerini söylüyorlar. Bunun nedeni, yıldız haritasıyla ilgili bilgi alan kişilerin bilinçlerini, hayatlarının evrensel planına açmış olmalarından ileri geliyor. Yani yıldız haritasını kendi hayatımızın şifresi gibi düşünürsek, kendi hayat şifresinin açılımıyla zihinsel bağlantı kuran insan, bilginin değiştirici ve düzenleyici gücünü bilincinde hissetmeye başlıyor.

Herkesin astrolog olmasını bekleyemeyiz belki, ama insanın kendi yıldız haritasını yüzeysel bile olsa yorumlayabilmesi gerçekten ilginç bir deneyimdir. Önceki haftalarda vermiş olduğum harita örneklerinin daha iyi anlaşılması için evlerin niteliklerini ve en önemli yorum aşamalarını vurgulamak istiyorum.

Basit yorum yapmak isteyen bir kişinin öncelikle yıldız haritasında evlerin ne anlama geldiğini bilmesi gerekir. Aşağıdaki haritada her evin içine o evle ilgili en önemli nitelikleri yazdım. Burdaki haritanın yükselen burcunu Koç burcu olarak kabul ettim. Bu yüzden en üstteki kare şeklindeki eve 1 rakamını yazdım. Ama başka bir burç yükseldiğinde, birinci eve o burcun numarasını yazmalıyız. Evlerin yerlerinin her zaman aynı kaldığını biliyoruz.

Evlerden sonra bilinmesi gereken en önemli konu, gezegenlerin nitelikleri.

Güneş; babayı ve fizyolojimizi,
Ay; anneyi ve zihnimizi,
Mars; cesaretimizi ve enerjimizi,
Merkür konuşmayı ve kendimizi ifadeyi,
Jupiter; bilgiyi ve refahı,
Venüs; evliliği, estetiği ve üremeyi,
Saturn; disiplini ve dönüşümleri,
Rahu ve Ketu ise hayatımızda çözmek zorunda olduğumuz konuları temsil eder.
Tabi bunlar ilk akla gelen etkiler. Her gezegenin daha bir çok etkisi bulunmakta. Hangi evde hangi gezegenin bulunduğuna dikkat edip, o gezegenin özellikleriyle bulunduğu evin özelliğini bağdaştırırsak ilk analizimizi yapmış oluruz.

Birinci aşama yorum bittikten sonra ikinci yorum aşaması olarak incelemek istediğimiz evin hangi burçta olduğunu ve bu burcu hangi gezegenin temsil ettiğini belirleriz. Bu gezegen o evin yöneticisidir. Yıldız haritamızda bu gezegenin yer aldıgı evle, yöneticisi olduğu ev arasında bağlantı kurarak yorum yapabiliriz. Şimdi sırayla hangi gezegenin hangi burca ait olduğuna bakalım.

Koç: Mars,
Boğa:Venüs,
İkizler: Merkür,
Yengeç: Ay,
Aslan: Güneş,
Başak: Merkür,
Terazi: Venüs,
Akrep: Mars,
Yay: Jupiter,
Oğlak: Saturn,
Kova: Saturn,
Balık: Jupiter.
Örneğin 11. evin niteliği olan genel kazancımızı incelemek istiyoruz. Bu eve düşen burç eğer Boğa ise, yönetici gezegeni Venüs’tür. Bu durumda Venüs’ün olumlu bir gezegen olduğunu düşünerek ve ilgili olduğu konulara artış getirdiğini hatırlayarak kazancın yüksek olacağına karar verebiliriz. İkinci aşama olarak Venüs’ün hangi eve gittiğine bakmalıyız. Örneğin birinci eve gitmiş bir Venüs için, kazanç evinin yöneticisinin kişilik evine gitmiş olması nedeniyle kişinin iyi para kazanan, geliri iyi olan bir kişi olacağı yorumunu yapabiliriz.

Bir insan hayatı tek bir yoruma hiç bir zaman sığdırılamaz. Önemli olan insanın yıldız haritasındaki en temel etkileri tanıması ve yeteneklerini ve güçlü olduğu değerleri hayatında ön plana çıkarabilmesidir.

ڪےєνмєк ßαzєη ναzgєçмєуi ßiŁмєктiя..
Bazen...! Unutmak Gerekiyormuş UNUTANI..
нєяşєч вєиdє вαşLαя вєиdє вітєя.
05-28-2008 06:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
VEDİK - KALA SARPA YOGA - nev_bahar - 05-28-2008, 03:15 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - yezda - 05-28-2008, 05:46 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - nev_bahar - 05-28-2008 06:39 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - nev_bahar - 05-28-2008, 06:49 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - dubletoprak - 06-03-2008, 07:40 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - astrosohbet - 06-03-2008, 10:56 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - dubletoprak - 06-04-2008, 03:14 AM
Cvp: VEDİK - KALA SARPA YOGA - El Auria - 06-28-2008, 12:11 PM
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA - Libra - 10-10-2018, 11:04 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Vedik Astroloji bluex 19 30,803 07-14-2017 08:18 PM
Son Mesaj: freeloader

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir