Değerlendir:
  • 56 Oy - 3.04 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

7. Ev ve Gezegenler
Yazar Mesaj
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
7. Ev ve Gezegenler
YEDİNCİ EVDE YILDIZ YOKSA

Her haritada 7. evde yıldız olmayabilir.Bunun evlilik olmayacağı anlamına geldiğini sanmamalısınız.Evde yıldız olmaması veya evin boş olmasıbazı durumlarda çok daha iyi sayılır.7. evde sert etkili bir yıldız yerine boş yani huzurlu bir ev çok daha olumludur.Böyle bir durumda evlilik için Güneşe ve Aya bakılır.Kadınlar için Güneş erkeği temsil eder.Erkekler içinde Ay kadın,eş anlamına gelir.Yine kadınların haritalarında Mars da erkekle ilgilidir.Venüste erkeğin sevebileceği,beğenebileceği kadını belirtebilir. Haritada önce Güneş ve Ayla birleşen bir gezegen olup olmadığına bakılır ve buna göre yorum yapılır.Güneş veya Ayla birleşen tatlı etkili bir gezegen mutlu bir evliliğe işaret edebilir.Buna karşılık Güneş veya Ayla birleşen sert etkili bir gezegen eşle ilgili bazı sıkıntıları açıklayabilir.Örneğin eşin sadık kalıp kalmayacağını da böyle gezegenler gösterebilir.Her erkeğin haritasında Güneşle birleşen Uranüs eşin evlendikten sonra da macera arayacağını gösterebilir,Bir kadının haritasında da Ayla birleşen Uranüs çapkın eş anlamına gelir. Bazen Güneş veya Ay birden fazla yıldızla birleşebilir.Bu durumda iki yıldızın da özelliklerini almak ve ona göre yorum yapmak gerekir. Örneğin bir kadının haritasında Ayla birleşen Uranüs eşin çok çapkın olacağını , çekiciliği yüzünden kadınların onun peşini bırakmayacağını gösterebilir.Harita da Güneş veya Ayla üçgen açı yapan yıldızlara da bakmak gerekir.Bu yoksa uyumlu açı yapan Yıldızlar incelenmelidir.Bu saydıklarımız olumlu evlilikler verebilirler.Buna karşılık sert etkili yıldızların Güneş ve Ayla birleşmeleri evlilik için iyi sayılmaz.Yine Yıldızların Güneş ve Ayla kare yahut zıt açı oluşturması da evlilikte çıkacak sorunlara işaret edebilir.Bu durumda da yıldızlar ayrılığı,anlaşmazlığı,ikinci,üçüncü eşleri ,vb. açıklayabilir.

7. EVDE BİRDEN FAZLA YILDIZ VARSA

Yedinci evde birden fazla yıldız olmasının birden çok evlilik vereceğini düşünebilirsiniz.Ama bu her zaman doğru değildir.Bazen iki yıldızın verdiği özelliklerin birleşmesiyle eşin tip ve karakteri çizilebilir.Fakat haritada Ay ve Güneş çift karakterli bir burçtaysa ve 7. evde birden fazla yıldız görünüyorsa o zaman yine birden fazla evlilik olacaktır.

Ayrıca 7. evde ikiden fazla yıldız olması daaynı şekilde birden fazla evliliğe işaret eder.Bu yıldızların 7. evdeki burçta yer aldığı derecelere bakarak sırasıyla eşleri tarif etmekte olasıdır.Bu arada bu yıldızların diğer güçlerle yaptıkları tatlı veya sert açılar da eşin kişiliği,vb hakkında fikir verebilir.Ayrıca yedinci evdeki Yıldız ve yıldızlar evliliğin neler getireceğini de haber verirler.

Nin.Me.Sar.Ra
05-18-2008 06:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: 7. Ev ve Gezegenler
GÜNEŞ

Doğum anında 7. evde bulunan Güneş,tatlı açılar da yapması koşuluyla evlilikte mutluluğa işaret eder.Evleneceğiniz kişi iyi niyetli,mert,cömert,dürüst,sevgi dolu biri olabilir.Size yaşamdan hemen hemen her istediğiniz şeyi de verebilir.Yalnız 7. evdeki Güneş aynı zamnda güçlü,otoriter bir eşe de işaret eder.Çalışan ve gözönünde olan bir insansanız meslek ve toplum yaşamındaki durumunuz yüzünden zaman zaman evde tartışmalar olabilir.Eşiniz sizinle gururlanabilir ama aynı zamanda sizi biraz da kıskanabilir.Eşinizin sizi anlamasını sağlamalısınız. Sizinle ilgili herşeyi öğrenmeye de hakkı vardır.Böylece anlamsız kuşkulardan da sıyrılacak ve size her bakımdan inanmaya başlayacaktır.Birlikte kararlar vereceksiniz.Evi birlikte dayayıp döşeyeceksinizBu güzel ev birlikte mutluluğu bulacağınız yer olacaktır.

Fakat Güneş 7. evde sevmediği bir burçta olabilir.Ayrıca Mars,Satürn vb.yle sert açı yapabilir.Bu durumda mutlu olabilmeniz güçtür.Eşiniz her isteğinin yerine getirilmesini bekleyen ,aşırı otoriter,tutucu bir de olabilir.Ancak her harita bir bütündür ve Güneşin tatlı açıları durumu epey değiştirecektir.

AY

Bir Yıldız haritasında 7. eve düşen Ay evlilikle ilgili tatlı düşlere,romantik duygulara neden olur.Aslında eşinizde her aradığınızı bulabilirsiniz.Evlilik başarılı olacaktır.Yuvanızda rahat ve huzur içinde yaşayacaksınız.Eşinizle hemen her konuda anlaşacaksınız.Yuva sizin için çok önemlidir.Sevgi dolu bir yuvanız olacaktır.Burda eşinizle gözlerden uzakta kalacaksınız.Ama toplum yaşamınızı da unutmayacaksınız.Güzel evinizde dostları,ahbapları ağırlayacak,onlara her türlü ikramda bulunacaksınız.Hepside size hayran kalacaktır. Siz ideal eş olmayı isteyeceksiniz ve bunu da başaracaksınız.

Fakat Ay 7. evde sevmediği bir burçtaysa ve/veya sert açılar yapıyorsa bu güzel evliliği gölgeleyecek şeyler olabilir.Evinizi tam anlamıyla benimseyebilirsiniz. Herşeyi kendiniz yapmayı isteyebilirsiniz.Eşinizin evle ilgili konularda düşüncelerini söylemesini bile istemeyebilirsiniz.Zamanla onun evde huzursuz olmasına ve kendisini yabancı gibi hissetmesine neden olabilirsiniz. Haritada ayın sert etkilerini giderecek güçlü yıldızlardan faydalanmalısınız.Evliliğinde aslında bir ortaklık olduğunu unutmamalısınız.

MERKÜR

Doğum anına göre çıkartılan haritada7. eve düşen Merkür,zevkli, heyecanlı
çekişmeli bir evliliğe işaret edebilir.Merkür sevdiği veya rahat ettiği bir burçtaysa,tatlı açılarda yapıyorsa eşinizle zaman zaman çekişebilir ve bundan da zevk alabilirsiniz.Sizinkisi iyi bir ortaklıkta sayılabilir.Eşinizle kafa dostluğu da kurmalısınız.Onun için konuşacağınız,paylaşacağınız konular olmalıdır.Iyi eğitim gördünüzse muhakkak kendi düzeyinizde birini seçmelisiniz.Böylece bilgi değiş tokuşu da olacaktır.Hemen her konuda birbirinizi anlayarak hareket edeceksiniz.Bu evlilik hiçbir zaman yeniliğini de kaybetmeyecektir.Kısaca söylemek gerekirse eşinizle pek çok şeyi paylaşacak ve mutlu olacaksınız.

Fakat Merkür 7. evde sevmediği,rahat edemediği bir burçtaysa ve/veya sert açılar yapıyorsa. eş seçerken çok dikkatli olmalısınız.Iyi eğitim görmüş biriyseniz okulu yarıda bırakan biriyle anlaşmanıza olanak yoktur.Eğitime önem vermeyen biriyseniz,iyi okumuş ,bilgili birinden uzak kalmalısınız.Onu çokta beğenseniz bir süre sonra eğitim düzeyindeki farklılıklar yüzünden tartışmalar başlayacaktır.Birbirinizi üzecek ve kıracaksınız.Eşinizi ezmeğede kalkabilirsiniz.Veya o bilgisine,vb. güvenerek sizi aşağı görmeye de kalkabilir.7. evde Merkür varsa muhakkak kendi düzeyinizden ,ortak noktalarınız bulunan birini seçmelisiniz.

Nin.Me.Sar.Ra
05-18-2008 06:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: 7. Ev ve Gezegenler
VENÜS

Doğum anına göre çıkartılan bir yıldız haritasında 7. eve düşen parlak Venüs aşkta ve evlilikte size her istediğinizi verebilir.Siz sevip evlenebilirsiniz.Eşinizle güzel yuvanızda ömür boyu mutlu da olabilirsiniz.Veya sevmeyen ve sadece iyi bir yuva kurmayı isteyen biri de olabilirsiniz.Evlendikten sonra eşinizi çok sevebilirsiniz.Venüs 7. evde mutluluk simgesi sayılır.Eşinizle uyum içinde zevkli ,huzurlu bir hayat sürebilirsiniz.Birbi rinize çok düşkün de olabilirsiniz.Bu yüzden çocuk istemeyebilirsiniz.Sadece başbaşa kalmayı arzu edebilirsiniz.Farklı düzeylerin insanları da olsanız bu büyük aşk sayesinde iyi anlaşabilirsiniz.Bu aşk size huzur,zevk ve mutluluk verir.Hem böyle bir evlilik sayesinde hep gençte kalabilirsiniz.

Fakat Venüs sevmediği bir burçtaysa durum değişir.Hele sert açılar da yapıyorsa epey sorun da çıkarabilir.Eşiniz zevklerine aşırı düşkün biri olabilir.O sevgiden çok cinselliğe önem veriyor olabilir.Hatta sevgiyi hiç düşünmeyebilir.Bu yüzden sizi kırabilir.İçinize kapanmanıza neden olabilir.Bu durumda yaşama küsebilirsiniz.Günlerinizi evden ve eşinizden uzakta geçirmek için daha fazla çalışmaya da başlayabilirsiniz.Veya yardım dernekleri ,vb. de görev alarak ev yaşamınızı unutmayı da isteyebilirsiniz.Kendinize eşinizinkinden çok farklı bir çevre de kurabilirsiniz.Venüs 7. evdeyse evlenme kararı vermeden önce sevgilinizi iyi tanımaya gayret etmelisiniz.Böylece ilerde pişman olmazsınız.

MARS

Burada mutlu evliliklerden söz ediyoruz.Fakat doğum anına göre çıkartılan bir yıldız haritasında 7. eve düşen Mars mutluluk vermez.Yıldız huzursuz,sert,aksi olay yaratan bir güçtür.Başlangıçta eşinizi çok beğenebilirsiniz.O cesur, atılgan ,hereketli ,yenilik seven,tatlı sözler söyleyebilen,ateşli bir aşıkta olabilir.Onunla evlendiğinizde hareketli zevki bir yaşam süreceğinize de inanabilirsiniz.Bu durumda da yanılabilirsiniz.Çünkü eşiniz başlangıçta sizinle yakından ilgilenecektir.Istediklerinizi yapacak hatta sizi şımartacaktır.Cinsellikte de uyum sağlayacaksınız.Ama o yavaş yavaş değişmeye başlayacaktır.Hemen herşeyden sıkılacak,evde durmayı da istemeyecektir.Evde konuklar olduğunda neşelenecek ,eğlenecektir.Kısacası o sizinle başbaşa kalmayı artık istemeyecektir.Zamanla gözü dışarıya kaymaya da başlayacaktır.Haklı olarak itiraz ettiğinizde de bağırıp çağıracak ve kavga edecektir.Bu evlilik size sadece sorunlar ve mutsuzluk getirecektir.

Fakat biz burada yıldızların evlilikte vereceği mutluluktan söz etmekteyiz.Doğum anında 7. evinize düşen Marsın yerini değiştiremezsiniz.Fakat Mars sevdiği ve rahat ettiği ve yahut nötr kaldığı bir burçtaysa evlilik yürüyebilir.Eşinizin bir çocuk gibi her an isteklere kapılan ,çabuk sıkılan,bıkan,oyalanmayı arzu eden biri olduğunu kabul ederseniz ona göre önlem alırsınız.Eşiniz yuvasında oyalanır ve eğlenirse sorun yaratmaz ve tatsızlık çıkartmaz.Hele onu böyle eğlendirenin,oyalayanın eşi olduğuna kanaat ederse yuvadaki uyumu korumak için de elinden geleni yapacaktır.Kısace söylemek gerekirse onu iyi tanıyıp kişiliğine uygun şekilde hareket ederseniz yuvanızı korur ve mutlu olursunuz.Buna karşılık 7. evde sevmediği ve rahat etmediği bir burçta bulunan Mars sert açılar da yapıyorsa en doğrusu evlilikte ihtiyatlı davranmaktır.Beğendiğiniz veya sevdiğiniz kişiyi iyi tanımalısınız,onun huylarını anlamalısınız,kararınızı da ona göre vermelisiniz.

JÜPİTER

Doğum anına göre çıkartılan yıldız haritasında 7. eve düşen Jüpiter büyük mutluluk anlamına gelebilir.Evleneceğiniz kimse iyi niyetli,nazik,düşünceli,mert,cömert,yaşamın tadını çıkartmayı isteyen biri olabilir.Bu evlilik sayesinde maddi ve manevi her istediğinize de kavuşabilirsiniz.Eşiniz size herşeyin en iyisini en güzelini vermeye çalışacaktır.Bu arada yuvada bolluk olacaktır. Yani hiç para sıkıntısı çekmeyeceksiniz.Böyle istediklerinizi elde etmeniz de size zevk verecektir.Ayrıca yuvanızda huzur ve uyum da olacaktır.Eşiniz size sevgi duyup saygı gösteren biri olacaktır ve isteklerinizide hemen kabul edecektir.Eşinizle hemen her konuda anlaşacak birlikte olgunlaşacaksınız.Bu evlilik ömür boyu da sürecektir.Birbirinize dürüst davranacaksınız.Hemen her şeyi paylaşacaksınız.Birbirinizin sorunlarını da benimseyeceksiniz.Bu evlilikte istenilen herşey ve dostlukta olacaktır.

Jüpiter 7. evde başarı,mutluluk veren yıldızdır.Fakat yıldız hiç sevmediği,rahat edemediği bir burçta olabilir ve/veya ağır etkili yıldızlarla sert açı yapabilir.Bu durumda sizin müsrifliğiniz eşinizi sinirlendirecektir.Para yüzünden evde sık sık tartışmalar da olacaktır.Zevklerinize aşırı düşkünlük yüzünde de tartışacaksınız.Aynı şey eşiniz için de geçerlidir.Eşiniz yemeğe ,içmeğe, talih oyunlarına,vb. fazla ilgi duyacaktır ve bu yüzden evde tatsız bir hava esecektir.Bu durumda haritanızda 7. evdeki Jüpiterin düştüğü burç ve yaptığı açıları incelemedikçe evlilik kararı vermemelisiniz.

SATÜRN


Doğum anına göre çıkartılan bir yıldız haritasında 7. eve düşen satürnün mutluluk vermesi güçtür,ama olanaksız değildir.Herşeyden önce bu evlilikte yönetimin eşinizde olacağımı bilmelisiniz.O otoriter biri olacaktır ve her dediğinin yapılmasını isteyecektir.Evliliğinizin ilk günlerinde isteklerini yerine getirmemenize ses çıkartmayabilir ama balayı sona erince o isteklerini kesinlikle belirtecektir.O kolay kolay affetmeyen biri de olabilir.Hatalarınızı gördüğünde yüzünüze de vurabilir.Aynı hatayı yinelediğinizde de sertleşip sizi kırabilir.Bu durumda sevginizi canlı tutmanıza olanak yoktur.Bu insan ayrıca paraya büyük önem verecektir.Para hesabını bilecek ve müsriflik karşısında sinirlenecektir.Parasını harcadığınızda size garez olacaktır.Hem bu yüzden sizi cezalandırmayı da düşünecektir.Bu arada bu eş sizden yaşça epey büyük bilgili,olgun ,deneyimli biri de olabilir.Yuvada eşit koşullar olacağını ummamalısınız.Sizinkisi adeta bir öğretmen ,öğrenci ilişkisi olacaktır.O bildiklerini size öğretmeye çalışacak , bunu başaramadığınızda da sizi cezalandıracaktır.Kısacası 7. evdeki Satürn mutlu bir evliliğe pek izin vermez.

Fakat Satürn terazinin 21. derecesi gibi sevdiği bir konumda olabilir.Bu durumda evlilikte pek sorun çıkmaz.Veya Yay gibi bir burçta yer alarak anlayışlı,düşünceli,duygularına pek kapılmayan, iyi bir eşte verebilir.

Nin.Me.Sar.Ra
05-18-2008 06:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
RE: 7. Ev ve Gezegenler
URANÜS

Değişiklikler yıldızı diye bilinen Uranüs huzursuz bir güçtür.Onun ne yapacağıda kestirilemez.Uranüs ayrıca ani başlangıçlar,sonuçlar ve ayrılıklar yıldızı olarakta tanınır.Böyle bir yıldızın işbirliği,ortaklık ve evlilik evine düşmesi tatsızlıklar anlamına gelebilir.Fakat bu herkes için geçerli değildir.Örneğin Kova burcunda doğmuş birini ele alalım.Uranüs onun öz yıldızıdır.7. evde yer almasıda evliliğin çok hareketli geçeceğine,zevk vereceğine işaret etmektedir.Bu insan sık sık eşiyle tartışacak,olaylar çıkartacaktır.Sonra eşiyle iyi anlaşacak ve mutlu olacaktır.Bu durum böyle sürüp gidecektir.

Uranüsün 7. evde yer almasıyla eşin huzursuz olacağını söylemekte anlamsız sayılır. Aslında eşin huzursuzluğuna harita sahibi neden olacaktır.Çünkü o bağımsızlığına özgürlüğüne düşkün biridir.Evlenip belirli kurallara uymakta ona ağır gelecektir.Bu yüzden sık sık tepki gösterecek ve başkaldıracaktır.Kısıtlandığını düşünecek ve eşinin kendisini kontrol ettiğine inanarak sinirlenecektir.7. evinde Uranüsü bulunanlar evliliğin bir yük olduğunu düşünebilirler.Bu kişiler nikah yüzüğü takmayı da istemezler.Herşeyi kendi bildikleri gibi yapmayı arzu ederler.Evliliğin aslında bir ortaklık olduğunu ve iki tarafında eşit koşullara sahip olduğunu da akıllarına getirmek istemezler.Eşlerine iyi davranırlar.Ona hoşgörüyle bakarlar.Eşler onlara ilişmedikçe iyi geçinilecek kimselerdir.Hatta o bir ahbap bir dostta sayılabilir.Ama eşler duruma itiraz edecek olurlarsa ve ya gerçekten harita sahibinin davranışlarını kısıtlamaya kalkarlarsa kıyamet kopabilir.Bu duruma asla razı olamayan harita sahibi hemen evden ayrılmayı düşünebilir.Yani bu durumda akla boşanma gelir.

Uranüs 7. evde girdiği burca göre değer taşır.Koçta bulunan Uranüs evliliğin tartışmalı,hareketli ve zevkli geçmesini sağlayabilir.Fakat Boğadaki Uranüs evlilikle ilgili kurallar yüzünden sert tartışmalar,kavgalar olarak alınabilir.İkizlerde de bu Uranüs evliliği ciddiye almamaya neden olabilir.Ayrıca ikinci evliliği de işaret edebilir.Yengeçteki Uranüste yuvada mutluluk vermez.Büyük huzursuzluk olabilir.Ama ayrılık olup olmayacağını Uranüsün açı yaptığı gezegenler ve diğer güçler belirler.7. evde Aslandaki, Uranüs harita sahibinin sınır tanımamasına ,eşini ezmesine neden olabilir.Bu durumda da akla boşanma gelecektir.Başaktaki Uranüs evliliğin devamlı çekişmeli geçmesine neden olur.Eşler birbirlerini türlü şeyle suçlayabilirler.İğneli sözler alaylar,tartışmalar,kavgalar olur.Bu Uranüste mutluluk vermez.Ayrılıkta olabilir.Terazideki Uranüs evde huzursuzluk anlamına gelir.Harita sahibi evlilikte aradığını bulamadığı için sinirlenip öfkelenebilir.Türlü şeylerle eşini suçlayabilir.Bu Uranüste ayrılığa yol açabilir.7. evde Akrepte yer alan Uranüsün sert kavgalara ve ayrılığa neden olacağını sanabilirsiniz.Oysa bu doğru değildir.Çünkü Akrep Uranüsün sevdiği burçlardandır.Harita sahibi kuruntu ,kuşku ve kıskançlık yapabilir,hatta türlü şeylerle eşini suçlayabilir.Fakat ayrılmayı aklına getirmez.Yine haritadaki Uranüs sert açılar alıyorsa ve yine bazı yıldızlar sert durumdaysalar o zaman ayrılık olabilir.Uranüs 7. eve Yay burcuyla birlikte düşmüşse harita sahibinin kural tanımayan ,özgürlüğüne bağımsızlığına son derece düşkün hareketlerinin kontrol edimesine gelemeyen biri olacağını söyleyebiliriz.Bu insan yaşamı birazda oyun gibi gören biri olabilir.Sırf yenilik olsun diye de evlenmiş olabilir.Bu bağ kendisini kısa süre içinde sıkabilir.Dolayısıyla da eşini bırakıp gidebilir.7. evde Oğlaktaki Uranüs evde kırıcı sözlerin söylenmesine hareket ve laflarla eşlerin birbirlerini yaralamalarına neden olabilir. Harita sahibi ayrılmayı asla istemez.Ama yuvada eşine bir türlü rahat vermez ve hep onunla uğraşır.Eşini eleştirir,tatsız imalarda bulunur,hatta herkesin içinde küçük düşürebilir.Uranüsün bu konumu ömür boyu sürecek tatsızlık anlamına gelebilir.7. evinde kovada Uranüs bulunan kimse kendini daima bağımsız ve özgür hisseder.Evlendiğinde de eşinin kendisine karışmasına asla izin vermez.Bu evlilik daha çok bir dostluğu anlatır.Harita sahibi istediklerinin yapılmasına ses çıkartılmadığı sürece evlilikten şikayet etmez.Fakat eş isteklerde bulunur, ısrar eder ve kural koymaya kalkarsa bu evlilik bitmiş demektir.7. evde Balıkta yer alan Uranüste eşler arasında anlaşmazlık olarak alınır.Eşlerden biri sözünü esirgemeyen biri olabilir.Aklına eseni yaparak bildiği gibi yaşamaya kalkabilir.Evi eşinin istemediği kendi ahbapları vs. ile doldurabilir.Tartışma çıktığında da sivri diliyle eşini yaralayabilir.Bu evlilikte pek uzun ömürlü olmayabilir.

Nin.Me.Sar.Ra
05-18-2008 06:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: 7. Ev ve Gezegenler
NEPTÜN

Bazı Astrologlar 7. evdeki Neptünün evlilikte mutluluk vermediğine inanmaktadırlar.Oysa epey ağır etkili bir güç olan Neptün sevdiği bir burçtaysa ve bazı büyük yıldızlarla tatlı açılar yapıyorsa evlilik düşlerdeki gibi mutlu geçebilir.Çünkü Neptün hayaller yıldızıdır.Insanın düşlerini gerçekleştirmesini sağladığı gibi büyük hayal kırıklığında neden olabilir.Neptün sert açılıysa evlilikte mutluluk olamayacağını söyleyebiliriz.Bu durumda harita sahibinin sevmeyi ve sevilmeyi çok istediğini,evliliğin bunların sağlayacağını umduğunu ve sonunda hayal kırıklığına uğradığını varsayabiliriz.Ancak her harita bir bütündür.Harita sahibinin Güneşi,Ayı,Venüsü, vb bu aşk konusunda söz sahibi olabilirler.Durum böyle olunca da 7. evde Neptünü bulunan kimse birden ayrılabilir veya bütün güçlüklere karşın evliliğini sürdürmeyi isteyebilir.Ayrıca Neptünün 7. evde düştüğü burçta evlilikte rol oynar.

Neptünü 7. evde olan kimsenin duygusuz biriyle evlenmesi büyük hata olur.Evet 7. evdeki Neptün aşk arzusuyla birlikte lüx isteğide verebilir .Zengin bir eşte bu lüxü sağlayabilir.Ama o duygusuz biriyse harita sahibini çevreleyen güzelliklerin o büyük lüxün bir değeri kalmayacaktır.Neptünü 7. evde bulunan kimsenin duygulu,duyarlı sevmesini bilen biriyle evlenmesi gerekir.Ayrıca Neptün evlenicek erkeğin haritasında Ay veya Venüsle tatlı açılı olmalıdır.Evlenicek kadının haritasında da erkeğin Neptünü Güneş,Venüs ,Mars gibi güçlerle tatlı açılı olmalıdır.Hiç olmazsa Güneşle tatlı açı yapmalıdır.Bu arada Neptünü 7. evde bulunan kimse aşkta kuruntucu,kuşkucu kıskançta olabilir.Bu durumda da eşten kuşkulanması kaçınılmazdır.Eşin tam anlamıyla sadık olması gerekir.Harita sahibinin kuşku duymasına neden olacak birşey yapmamalıdır.Çünkü küçük bir kaçamak bile tatsız etki yapacaktır.Eş kalan ömründe sadıkta olsa harita sahibi ona inanmayacaktır.Her hareketini şüpheyle karşılayacaktır.Neptün sert açılar yapıyorsa evlilikte aşk olsa bile mutluluk olmayacaktır.Harita sahibi kuşku ve kıskançlıkla adeta kendini aşındıracaktır.Bir yandan üzülecek.Bir yandan da teselliyi içki vb. de aramaya başlayacaktır.Neptün Merkür ,Mars vb.yle sert açılıysa bu durum Alkolizme kadar gidebilir.Ama haritada bir veya birkaç gezegenle iyi açılı Neptün büyük mutlulukta verebilir.

7. evde Başağa düşen Neptün pekte mutluluk vermez.Çünkü harita sahibi aşırı kıskançlıkla eşini bezdirebilir.Ondan veremeyeceği şeyleri de isteyebilir.Terazideki Neptün daha huzurludur.Hele Neptün tatlı açılıysa evlilik uzun ömürlü olacak demektir.Zaman zaman harita sahibi kıskançlık yapacaktır.Ama evlilik yinede mutluluk verecektir.7. eve Akreple düşen Neptün yuvada şiddetli kıskançlığa neden olabilir.Ayrıca cinsellikte daima önplanda kalacaktır.Eşini kıskanan harita sahibi cinsellikte aradığını bulamazsa bu evlilik sona erecektir.7. eve Yayla düşen Neptün pek mutluluk vermez.Eşler dost olabilirlerse bu evlilik devam edebilir.7. eve Oğlakla düşen Neptün aşk isteğiyle birlikte görülen para hırsına işaret eder.Harita sahibi cinselliğe de büyük önem verir.Aşk,cinsellik ve para bir arada olursa harita sahibi mutluluk duyacaktır.Ama bunlardan birinin eksikliği yuvada sorun yaratacaktır.Yinede harita sahibi hiçbir zaman ayrılmayı düşünmeyecektir.O eşini eleştirmek,imada bulunmak,tartışma çıkartmak,huzur kaçırmakla yetinecektir.Kova burcundaki Neptün insana büyük aşk isteği verir ama sadakat vermez.Bu durumda da hariat sahibinin aşık olduğunu sanarak evlenmesi hatadır.Çünkü bir süre sonra aşık olmadığını anlayabilir.Veya aşkı ölebilir.Bu durumda da yeni aşklar aramaya başlayabilir.Neptün tatlı açılar oluşturyorsa harita sahibi evlilik dışı ilişkiler kurabilir.bunlar da gizli kalabilirler.Fakat Neptün sert açılıysa ve bu arada Uranüste sert açılar yapıyorsa maceralar birden duyulacaktır.Bu durumda evli kalmakta güç olacaktır tabii ki. Neptün 7. evde Balıkta ise harita sahibi büyük bir aşk isteyecektir.O dünyasını bu aşk üstüne kuracaktır.Sevmeyi,çok sevilmeyi evlenmeyi ve ömür boyu mutlu olmayı düşleyecektir.Ancak içine kapalı biri olacağı içinde bu isteklerini pek açıklayamayacaktır.O geceleri daha cesaretli olacaktır.Yine içki içtiğinde dışa dönecek ve duygularını anlatabilecektir.Bu tip sever ve çok sevilip evlenirse zaman zaman kıskançlık yapmasına rağmen çok mutlu olacaktır.Fakat sever ve eşi evlendikten sonra kayıtsız kalırsa büyük mutsuzluk duyacaktır.bu durumda içkiyede başlayabilir.

Nin.Me.Sar.Ra
05-18-2008 06:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: 7. Ev ve Gezegenler
PLUTON

Bazı Astrologlar Plutonun 7. evine düşmesinin evliliğin boşanmayla sonuçlanmasına neden olacağını söylerler.Ayrıca eşin kuruntucu,kuşkucu,kıskanç,kinci ,cinselliğe aşırı düşkün,herşeyini gizlemeye meraklı biri olacağını söylerler.Bunda hakikat payı yok değildir.Ama yinede Plutonun 7. eve düşmesi her zaman evlilikte sorun çıkacağı anlamına gelmez.Pluton rahat ettiği bir burçtaysa ve tatlı açılar da yapıyorsa durum epey değişecektir. Pluton özellikle Jüpiter,Güneş vb.iyle tatlı açılıysa yakıcı etk isi daha da azalacaktır.

Pluton cinselliği temsil eden Marsın üstün hali olduğu için 7. eve düşen Plutonun evlilikte cinselliği daima önplanda tutacağı sonucunu çıkartabiliriz.

Doğum anına göre çıkartılan haritada Plutonun Aslanla 7. eve düşmesi pek iyi sayılmaz.Çünkü Aslan mert,cömert iyiniyetli insanların burcudur.Buraya düşen Pluton herşeyden önce cimrilik verebilir.Buraya düşen Pluton herşeyden önce cimrilik yapabilir.Eş parsını harcamayan,para lafı açıldığında hemen kuşkulanan biri olabilir.O kendisini çokta beğenir ve herşeyi doğru yaptığına da inanır.Harita sahibinin isteklerini dinler ama bunlara aldırmaz ve hep bildiği gibi davranmaya kalkabilir.Sinirlendiğinde öfkesi de korkunç olabilir.bağırıp çağırabilir,eşine pek hak tanımaz.Yuvada daima isteklerinin yapılmasında ısrar edebilir.Plutonun tatlı açıları ve diğer yıldızların tatlı açıları da bu durumu bir dereceye kadar düzeltebilir.Ama yine de sorunlar olur.Plutonun Aslanda 7. evinde yer alması ve sert açı yapması ayrılık anlamına gelebilir.

Plutonun haritada Başakla 7. eve düşmesi oldukça iyi sayılır.Bu durumda da Yuvada parayla ilgili sorunlar çıksa bile evlilik sürecektir.

Teraziyle 7. eve düşen Pluton sanılanın aksine evliliğin uzun ömürlü olmasını sağlayabilir.Hariata sahibi dengeli,nazik,zarif ,duygulu bir eş seçebilir.Bu eş zaman zaman kıskançlık yapabilir. Kuşkularını ortaya vurarak tartışabilir.Ama dengesini pek kaybetmez.Yuvadaki uyumu da korumaya çalışır.Bu evlilikteki sorun paradır.Eş paraya düşkündür ve harcama yapmayı da sevmez.O sıkı elli hatta cimri biri de olabilir.Yinede Pluton Jüpiter Güneş Ay vb.yle tatlı açılıysa durum epey düzelecektir.Eş yine parayı sevecek ama cimrilik etmeyecektir.

Yıldız haritasında Akreple 7. eve düşen Pluton beraberinde epey sorun get irebilir.Eş aşırı kuruntucu,kuşkucu kıskanç ve kinci biri olacaktır.Paraya büyük değer verecek ve kendi parasını saklayıp eşinin parasını harcamaya yeltenecektir.En küçük olay onun birden kuşkulanmasına ,tartışmasına ,acı ve kırıcı sözler söylemesine neden olacaktır.Daha sonra sakinleşecek ve özür dileyecektir.Ama bu sahneler sık sık tekrarlanacaktır.Eş harita sahibine hiç huzur vermeyecektir.Evde huzur da olamayacaktırAyrıca cinsellik daima önplanda kalacaktır.Eş bu konuda ısrarcı da olacaktır.Plutonun bu konumu mutluluğa pek izin vermez.Yani ayrılma sözkonusu olabilir.

Pluton Yay burcuyla 7. eve düşmüşse yuvada epey tartışma olacaktır.Eş koşulları beğenmeyecek,pek çok şeyden şikayet edecek,söylenecek,sert sözler söyleyecektir.Bu arada devamlı olarak harita sahibini eleştirecek ve onun hatalı yanlarını yüzüne vurmaktan çekinmeyecektir.Tatlı açılar yapan Pluton bu durumu biraz hafifletir.Ama bu konum genellikle ayrılmaya neden olur.

Kaynak:Astroloji Yıldızlar ve Burcunuz dergisi


Bu yazıyı Burcunuz dergisinden Astrozoom'a aktarmıştım.Bugünde sayın adminimizin yardımıyla buraya kopyaladım

Nin.Me.Sar.Ra
05-18-2008 06:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
SESAME Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 63
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: 7. Ev ve Gezegenler
Lavinya Yazılan:Çok güzel bir yazı olmuş.Ben evli değilim ama yazılanlar bana uyuyor 7.evimde uranüs yay burcunda.Bence evlilik cesaret işi nasıl o kişiyi ömürboyu seveceğini düşünürsün yada kalan bütün ömrünü nasıl o kişiyle geçirmeye karar verirsin gerçekten anlamıyorum ve evlenince bence ister istemez bazı kısıtlamalar oluyor etrafımda gördüğüm kadarıyla ama bekarken öyle değil çok rahatsın istediğini yapıyorsun,istediğin yere gidiyorsun istediğin kişiyle görüşüyorsun çok fazla sorumluluk yok ve evlilik kumar oynamak gibi bir şey bence.

hiçbir yere bağımlı olmayan yay'ın evinde özgür Uranüs, mutlu olmasında ne yapsın gülücük hatta bu burçta yücelir..
7. evdeki yay burcu ikili ilişkilerde bir çeşit mesafe ve bağımsızlık eğilimi vurgusunu yaparken,uranüs uzayıp giden düşüncelerin sonunda ortaya çıkacak yersiz endişe ve dalgınlığın simgesidir gülücük

love gülücük

Karanlığın en çok arttığı anda, gökteki yıldızları görebilirsiniz.
05-19-2008 01:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: 7. Ev ve Gezegenler
bencede güzel ve faydalı bir yazı , sağolasın Nin.Me.Sar.Ra -ok

benim 7.evimde gezegen yok mesela.. Ay ile Venüs eşim olacak insanı temsil ettiğine göre (yazıya göre) küçük bir irdeleme yapalım.

Ay - Plüto kavuşumuna sahip biri olarak galiba hem gizemli , hem tutkulu , hem zeki ama birazcık da tehlikeli tiplerle karşılaşabilirim ;)

eski üyeler küçük kardeşim kenan'ı hatırlayacaklardır , bahsetmiştim.
onun 7.evinde ikizler burcunda tam 4 gezegen bulunuyor. ( 4 gezegen hem de ikizlerde , maşallah doğrusu gülücük )
daha şimdiden mahallenin küçük kızları evimize kadar gelip onu evcilik oynamaya çağırıyorlar gülücük)

05-19-2008 02:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: 7. Ev ve Gezegenler
dubletoprak Yazılan:benim 7.evimde gezegen yok, fakat güneşim 4. ev'de oğlak'ta, merkürle kavuşum halinde, marsımda 5. evde oğlakta, ben pek yorumlayamıyorum ama neyden etkilendiğimi bildiğimden merkürü zeka ve entellktüellik olarak yorumluyorum, erkeklerde zeka ve entellektüellik beni en çok çeken şeydir

mantıklı bir yaklaşımın var. bir bayanı neyin çektiği konusunda onun güneşine ve açılarına bakarız zaten. (5. 7. ve 8.evlerde buna dahil)
eğer ki güneş-merkür oğlak burcunda kavuşum yapıyorsa zeki ve kültürlü tiplere doğru çekilmen , konunun astrolojik açıklaması olur diyebiliriz.

05-26-2008 02:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
lou_salome Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 21
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
RE: 7. Ev ve Gezegenler
güneş'in battığı 7. ev zayıflayan canlılığa ve yaşamın bitişine işaret eder. bu evden geçen güneş ışığını kaybetmeye başlar ve ardından gece başlar. eskiler bu evin yaşamın sonuyla da ilgili olduğunu söyler.

yükselen burcun tam karşısında bulunan 7. ev bize ait olmayanın, karşı tarafın göstergesidir. karşı taraf ortağımız, eşimiz ya da hukuki anlamda bizi bağlayan kişileri anlatır. yükselen burcun tersine bu evin kontrolü bizim elimizde değildir.

psikolojik yönden bu ev ilişkilerde karşılaştığmız davranış biçimi ve tipi çizecektir. her davranış ve niyetin (yükselen burç) bir bedeli vardır. bu yüzden iyi ya da kötü, 7. ev aldığımız tepkiyi gösterir. bu destek ve uzlaşı olabileceği gibi açık bir karşıtlık, muhalafet hatta düşmanlık da olabilir. bu yüzden 7. ev aynı zamanda açık düşmanlıklar ve davaların da evidir. gizli biçimde yapılan düşmanlık ve dedikodular 12. eve aittir.

özellikleri: bu ev öncü, maskulen ve yükselen burcun karşısında olduğu için daha tehlikeli ve karşıtlıkların da gelişebileceği bir alandır.

karşı geldiği konular: evlilik, her türlü hukuki ortaklıklar, anlaşmalar, eşin durumu, iş ortaklıkları, hukuki kontratlar, düşmanlar.
06-02-2008 01:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir