Değerlendir:
  • 24 Oy - 2.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gezegenlerin Haritamızdaki Haraketleri! (Transit)
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Gezegenlerin Haritamızdaki Haraketleri! (Transit)
ATA NİRUN

İnsanlar, birbirlerine oldukça benzemekle beraber çok da farklıdır. Doğduk, büyümeyi içine alan safhaları baştan sona yaşıyoruz.


Biz çocuk, genç, yetişkiniz; aşık oluruz, çocuklarımız vardır ya da yoktur; yaşlanırız. Her birimiz hayata farklı olarak sorumluyuz. Doğuşa ait çizelgedeki simgecilik, bize aramızdaki farklılıklara göre potansiyeli gösterir. Gezegenlerin transitleri ise, zamanı ayarlamamızı gösterir. Transitlerimizi izleyerek, kişisel krizlerimizde olduğu gibi, normal kriz dönemlerini gözlemleyebiliriz. Bu kriz dönemleriyle bunları neyin oluşturduğunu anlayarak daha iyi çalışırız. Transitler bize baskının ne kadar süreceğini anlatırlar ve kendi hakkımızda ne öğrendiğimizi anlamamıza yardım ederler; böylece biz de gücümüzü olumlu bir şekilde kullanmaya başlayabiliriz.

İnsan türünün tabiatında olan yaratıcılık, hemen hiç farkedilmeden kalır, çünkü var olduğu bile bilinmez. Kimi zihnini hayatta kalma ile meşgul eder, kimi ise "yangınlar söndürmekle"; böylece zamanlarını kendi yarattıkları karışıklıkları düzelterek geçirirler. Eğer "ne olmak üzere" anlayışıyla donatılmış yukarıya doğru çıkan bir Transit-periyoda bakarsak, bunu kullanmak için daha özgür olacağımızdan yaratıcılığımızla er-geç bağlantı kurabiliriz. Transitleri olumlu bir şekilde kullanmak yağmurda yağmurluk ve şemsiye ile yürüş yapmaya benzetilebilir. Yağmura karşı hazırlıklı kişiler, yağmura hazırlıksız yakalananlar kadar rahatsız olmazlar.

Transitler temelde hayattaki önemli periyodları anlatır ve doğuma ait çizelgeyi faal hale geçirirler. Transit, kişiliğe biraz enerji getirir ve kişinin kendisinde var olmak için kişinin bilincinde bir değişikliğe neden olur. Bir Transit, kişiliğin kesin Aspektlerinde dikkati yoğunlaştıran Aspektleri veya doğuma ait karışıklıkları durdurabilir. Dikkat yoğunlaştırması hem kolay hem de zor olabilir, fakat bu noktaya kadar onu nasıl hazırladığınıza bağlı olmakla beraber, doğuma ait çizelgenize de dayanır. Örneğin; bir Jüpiter-Transiti bir fırsat dönemi anlamına gelebilir, fakat Transit aynı zamanda doğuma ait bir Mars-Square-Güneşi faal hale geçirirse, bu fırsat kolaylıkla farkedilmeyebilir. Onun yerine, doğum Aspektine enerji verecek ve doğum şartları anlaşılana kadar Jüpiter-Transitinin insanı uygun fırsatları göremeyecektir.

Transitler büyüme dönemini simgeler. Eğer gelişmeniz için transit dönemini kullanmayı arzu edersek; transit tohumlarının ne zaman atıldığından başlamalıyız. Önce toprak işlenmelidir sonra tohumlar ekilmelidir - ve patatesleri istemiyorsak bile mahsulü göz önünde tutmak zorunda olabiliriz. Birçok öğrenci, temel olarak bittiğinde, ürün toplandığında onunla çalışmaya başlamak için transiti açıklamaya girişir. Zor bir transitten elde edilen hoşa gitmeyen bir ürün, yeterince yakın olmayan bir transit etkisinin farkında olmadığımız zaman meydana çıkar.

Bu nedenle, gelecek transitlerin çizelgelerini hazırlarken on dereceye uygulanabilen yörünge kullanırım. Bu yolla, enerji bilgi ve anlama ile değiştirilebilir. Olumlu açıların büyük bir önemi yoktur, çünkü; bunları halletmek için sürekli bir gereksinimimiz yoktur. Büyümeyi zorladıkları için; zor açılarda yardıma ihtiyacımız vardır. Büyüme devresi ürünü toplamaya izin verir, böylece solucanlara ya da bitki hastalıklarına yakalanmamayı kesinleştirebilirsiniz. Hayattaki zamanlama unsuru herbirimizin üzerinde kontrolü olduğu bir şey haline gelir ve bu, kurban edilme duygusunu meydana çıkarır. Hayat tecrübesinin zamanlaması sonradan, korkulu veya dehşetli bir şeyden daha heyecanlı hale gelir.

Güneş Transitleri

Güneşin etkisi çabuk geçer ve transitlerin iyileştirilmesini de içine alan güç toplanması ve küçük ayrıntılar zihni meşgul edecektir. Güneş transitlerini izleyen kişiler, biraz da yaya kaldırımında çatlaklar arayan kişilere benzerler, yere bakarken uzun binaları, mükemmel yapıları, güneşin sıcaklığını ve belirli bir mesafedeki güzel dağı kaçırırlar. Bununla birlikte; transit Güneş'in yıllık dönüşü izlenmeye değmektedir. Doğum gününüzde transit geçen Güneş, doğuma ait güneşinizle birleşir. Manevi yılın değerini tarttığı için doğum gününüzden 1 hafta öncesi ve 1 hafta sonrası can sıkıcı bir devredir. Doğum günü devresi her kişinin "Yeni Yılı" olarak yorumlanır. Eski zamanlardaki putperestler ruhun doğum günü zamanında çok zor durumda olduğunun farkına vardıkları için, doğum günü hediyeleri ve festivallerle bizi neşelendirirler ve yaşamaya, gelişimimize devam etmemizi desteklerlerdi. Günümüzü, sevdiğimiz bir şey yaparak kutlamak önemli bir şeydir. Güneş, doğuma ait güneşinize engel olduğunda, yılın yarısı geçtiği için, siz ikinci derecede bir buhran içindesinizdir. Transit geçen Güneş, doğuma ait güneşinizle karşılaştığında, her çeyrek periyodda alçalır. Bu dönem iş dengenizi planlarken açıkça görülür. Bu dönemler süresince kendinize daha iyi bakmalı, iyi bir diyet uygulamalı, yeterli derecede uyumalı, faal bir tatilden veya aşırı bir çalışma programından kaçınmalısınız. Eğer vücuda gereken uygun beslenme ve bakım sağlanmazsa soğuk alma, nezle olma veya bir virüs eğilimi daha yaygın olur. Açıkça biz Güneş-Transitlerimizden daha çok yaşayacağız. Fakat, her yıl bu devrelerde dikkat edersek, sağlığımızı daha iyi koruyabiliriz.

Ay Transitleri

Bilinçli oluşum veya farkında olma süresince transit geçen Ay her ikisini de fazla etkilemeyecektir. Ay her iki buçuk günde burç değiştirir. Bu çoğunlukla haritanızda herhangi birşeyi birleştirecek, doğrultacak veya ona engel olacaktır. Transit geçen Ay'ın, günlük olayları teşhis etmekte kullanılması daha iyidir. Ay'ın, başarılı olaylar planlanırken kullanılabileceği tartışılmıştır. Ay-Transitlerinin, ancak dolunay sırasında aşırı davranışlara neden olduğu zaman kullanılması önerilir. Ay insanların ruh durumunun bir göstergesidir. Aynı zamanda dişi adet dönemiyle de ilgili olan 28 günlük bir dönemdeki gelgitlere ve fonksiyonlara egemen olur. Ay dünyadaki gebeliğin bedensel görünüşünü sembolize eder. Ay Transitleri, uzun süreli kişisel problemleri çözmede veya hayatımızı kökünden değiştirmede bize yardımcı olmadığı için bu Transitlerin ruh durumunun göstergesi olarak kullanılması daha iyi olur.

Merkür Transitleri

Merkür, ileri veya geri gitmesinin dışında kullanılamayacak kadar hızlı hareket eder. Merkür ileri hareket ettiği zaman iletişim daha iyiye gider, insanlar birbirlerini anlarlar, planlar kolaylıkla yapılır. Merkür ruh durumları, içinde bulunduğu burcu o anda yansıtır. Örneğin; Merkür Koç burcundan geçtiğinde; insanlar daha samimi ve dürüst olurlar, Yengeç burcundan geçtiğinde ise sevgiden, aşktan, beslenmeden konuşurlar ve kelimeler konusunda daha hassas olabilirler. Merkür şu andaki gibi geriye doğru gittiğinde veya görünüşte zodyak'da ters hareket ettiğinde ilişkiler karışır, taraflar yanlış anlaşılır, planlar çarpıklaşır, mektuplar aceleyle yazılır, postalanan mektuplar, haberler uygun adrese ulaşmaz, trafik karışır, anlaşmalar yanlış yorumlanır, birçok önemsiz yanlış anlamalar meydana gelir. Merkür'ün ne zaman geri gideceğini bilmek bazı karışıklıklardan kaçınmanıza yardım eder. Yanlış anlama gücünün farkında olduğumuzda; kaçınılmaz yanlış anlamalara yer verdiğimiz gibi, yolculuk için de daha fazla zaman ayırabiliriz. Merkür de Ay gibi, toplumun ruh halini yansıtır. Olayları planlarken bu göz önünde tutulabilir.

Venüs Transitleri

Venüs, hiçbir zaman Güneş'den fazla uzaklaşmadan, zodyakda çok hızlı hareket eder. Merkür gibi, etkisi çabuk geçer ve iyi bir günün önemsiz bir üzüntünün veya bir arzunun göstergesi olarak kullanılabilir. Eğer Venüs doğudan batıya doğru gerilerse ve hayatınızın en önemli dönüm noktasındaki grafiğinizde önemli bir kümeleşme şeklinde on dereceye uygulanan bir yörüngede kalırsa, çizelge yapmaya veya endişelenmeye değmez. Venüs'ün etkisi asla yıkıcı olmayacaktır.

Mars Transitleri

Mars doğuma ait haritada temel hareketi gösterir. Kızgınlığın, şiddetin ve hatta savaşın sorumlusu olmuştur. Temel hareketi enerji potensiyelimizdir. Haritadaki Mars pozisyonu bizim kişisel olarak nasıl hareket etmemiz gerektiğini gösterir. Güneş enerjimiz dışında nasıl hareket etmemiz gerektiğini gösterir. Güneş enerjimiz dışında nasıl hareket etmemiz gerektiğinin yanı sıra, iş konusunda ve arkadaşlarımız ile beraberken nasıl davranacağımızı, nasıl seveceğimizi ve cinsel yaşantımızı belirler. Çünkü Mars cinsiyeti, yaşam gücümüzü sembolize eder. Mars transiti evrendeki enerjiyi, hareket enerjisini, yaşam enerjisini, cinsel enerjiyi ve libidoyu simgeler. Mars doğumumuza ait herhangi bir gezegeni, birleştirdiği, düzelttiği ve karşılaştırdığı için, o gezegenler tarafından belirtilen kişiliğe hayat ve enerji verir. Zor etkiler, verimli ya da olumlu olabilelim diye yeniden odaklanma veya yeniden yönlendirilme için gerekli olan enerjiyi getirirken, kolay etkiler, gayretsiz (kolay) enerjiyi getirirler.

Jüpiter Transitleri
Jüpiter, ilişkiyi simgeleyen bir gezegendir. Bilincimizi nasıl açtığımızı, nasıl genişlettiğimizi gösterir. Bilgileri ve maddeleri nasıl aldığımızı, bize sunulanlara nasıl tepki gösterdiğimizi belirtir. Jüpiter ve doğumla ilgili gezegen arasındaki, kolay ilişki dönemlerini ön plana çıkaracaktır. Yıldız falındaki herhangi bir gezegene doğumla ilgili etkimiz varsa, bu etkiler transitte olan Jüpiter tarafından enerjiyle beslendiklerinde olanak buluruz. Jüpiter transitleri şans getirecektir.

Satürn Transitleri

Satürn'ün transitleri hepsinin arasında en verimli olabilir. Satürn becerilermizi, değerlerimizi, felsefemizi, varlığımızı ölçen büyük öğretmen ve imtihandır. İmtihanın amacını anlarsak, bilinçli oluruz ve bu transit dikkate değer. İmtihan oldukça, düşünceler belirginleşir; yavaş yavaş olgunlaşırız; yavaş yavaş kim olduğumuzun, ne olabileceğimizin farkına varırız; kendimize olan güveni, kuvvetli bir kişilik duygusunu, en ciddi krizlerde bile güvenilebilir bir kişiliğin temelini geliştiririz. Satürn, içimizdeki dikkatle yaklaştığımız parçayı belirtir. Transit dönemini belirlerken, kişiliğimizin bir bölümünü değerlendirmek için bir yıl harcayabiliriz. Satürn, geriye gidip, ileriye devam ederek sonunda en azından bir yıl için, kendini gezegenlerinizin birinin içinde bulur. Büyük veya özellikle acı veren bir transitse, tecrübeyi iyice sindirmek için, Satürn'ün o noktada birkaç kez geri döner. Doğuşta oluşan gezegenin üzerinden yapılan birinci geçiş onu bir araya getirmenize fırsat tanır. İkinci ve üçüncü geçişler kişiliğinizin o bölümünde temizlenecek ne varsa onun temizlenmesi için zaman tanırlar. Kendi üzerinizde hiç çalışmadıysanız, olgunlaşmayı, redettiyseniz o bölgede sorumluluk almayı reddettiyseniz, ikinci ve üçüncü geçişler size sık sık acı verecektir. Bu acı, işinizden atıldığınız veya sevdiğiniz bir şeyi kaybettiğiniz zaman hissettiğiniz acıya benzer. Başkan Nixon, Watergate'i yaşadığında, Satürn, Güneş'iyle zıtlaşıyordu.

Başkalarına karşı bazı bilgileri kullanmak zorunda değildi, ama kendisini bu şekilde korumayı seçti. Gelişmemiş 'korunma' ihtiyacı yüzünden, işinden oldu. Aynı dönem esnasında, bir çok Oğlak insanının Güneş'i Satürun tarafından zıtlaşıyordu ve bizim verimli Oğlaklarımız cezalandırılmamışlardı; işlerini veya sevdiklerini kaybetmediler. Bu dönemi, ciddi bir değerlendirme ve sınav dönemi olarak algıladılar. Hepimizin önünde seçenekler vardır, hayat okuluna giderek öğrenebiliriz veya okulu asabiliriz. Ödevimizi yapabilir ya da yapmayabiliriz, dünyanın umurunda değildir. Satürn Evrensel Polis olarak adlandırılır ve insanlar sizi yakalayamadığı zamanlarda, Satürn sizi yakalar ama Satürn sizi umduğunuz gibi yakalamayacaktır. Satürn'ün en büyük armağını kişiliği belirginleştirmesidir. Satürn transitlerini tecrübe ettikçe, ne bildiğimizi öğrenmeye başlayabiliriz. Şahsi bir gerçek olan bu durum kişiden kişiye değişir. Benlikçi veya kendimizden emin olmamız için ne bildiğimizi öğrenmeliyiz. Bu, sindirim sistemi gibi, içimizde gelişen özel bir işlem olduğundan yalnızca aynı seviyeye ulaşmış birisiyle paylaşılabilir.

Uranüs Transitleri

Uranüs'ün transitleri, yeniden doğuşa, özgürlük ve potansiyel getirirler. Bunlar, kurtuluşun ve özgürlüğün aşamalarını simgelerler. Bir Uranüs transitinin enerjisi, programlandığımız katı modelleri kırmaya yardımcı olur. Krizi ve gelişimi idare etmenin yeni yollarını ortaya çıkarır. Bu transit, değişiklikler getirir ve bunların sonuçlarını nasıl değiştirmeyi veya çekmeyi öğreniriz. Hiçbir şey planlandığı gibi yürümez; hiçbir şey sabit görünmez. Diğer taraftan, fırsat kapıyı çalar ve insanlar bize yeni fikirler, yeni girişimler, yeni düşünüş biçimlerini sunarlar. Bükülmeyi öğreneceksek şimdi tam zamanıdır. Eğer bükülmezsek kırılabiliriz. Bazı kişiler, bu transit boyunca çamura saplanıp kalırlar, bütün gelişim potansiyelini kaçırırlar. Yeni insanları ve tohumları kaçırırlar. Yeni kavrayışları ve eski sorunları halletmenin farklı yollarını kaçırırlar. Başkaları tarafından çok sevilen yaşlı kişileri ve bütün akrabaların atlatmaya çalışan sıkıcı yaşlı kişileri hepiniz görmüşsünüzdür, bu insanlar yaşlanırlar ve genelde sıkıcı olarak nitelendirilirler, işte onlar Uranüs'ü kaçırmışlardır. Uranüs transitlerini rahatça veya inatçı bir şekilde idare etme arasında fark var. İki yıl bekleyebilirsiniz çünkü Uranüs doğuma ait herhangi bir gezegeni iki yıllık bir süre boyunca etkiler. Bu dönemde inat edip hiç değişmeyebilirsiniz. Veya çoğunluğa katılıp, bu transitin tadını çıkarabilirsiniz.

Neptün transitleri

Neptün Zodyak boyunca ilerler ve artık ihtiyacımız yoksa, geliştirdiğimiz herşeyi yok eder. Bizi yumuşatır. Hayatımıza düş ve hayal getirir. Bizi, farkedilmesi güç olan sinsi bir şekilde değiştirir. Daha sert insanlar, bu transitte çok rahatsız olurlar, çünkü hayatın bütün sınırları belirginsizleşir. Transit daha sağlam olan kişilere yönelir ve hatta bağımlılıklara götürebilir, çünkü bu etkinlikler düş kavramını daha da derinleştirirler. Çevreyle olan ilgimizi kaybetme hissinin korkunç gerçeğiyle başa çıkmamız zordur. Genel olarak, Neptün transiti, bize, artık ihtiyacımız olmayan belli hayat şekil ve değerlerinden kurtulmaya ilham vermek için yaratılmıştır. Transit bir bulut gibidir, üstüne parmağınızı koymanız, onun hakkında konuşmanız zor olur. Bir ümit kaybı ya da bazı garip keder veya yalnız kalma hislerini beraberinde getirir. Enerji seviyemizi etkiler ve geçmişimizde olan şeylerin üstesinden gelemediğimiz için, kendimizi suçlu hissedebiliriz.

Enerji kaybı bizi daha esnek olmaya, daha kolay bir yol bulmaya zorlar. Enerji aynı zamanda yaratıcıdır, böylece, eski alışkanlıklardan kurtulmayı öğrenmeye başlar, problemleri çözmenin yeni yöntemlerini geliştirir ve kavrayarak bilinçleniriz. Neptün, çeşitli astro-evlerimize transit yaptıkça, evin simgelediği konuya karşı bizi körleştirir. Bu konuları diğer zamanlarda olduğu gibi açıkça göremez ve anlayamayız. Yaşam boyunca Neptün çok astro-evde transit yapmayacaktır ve yaptığı konularda hayatın hangi bölümlerinin Neptün tarafından canlandırılacağını ya iyileştirileceğini görürüz. Neptün hem ilham verir, hem de hayal kırıklığına uğratır. Bu bilgiyle silahlanınca, hem en çok nerede ilham alacağınızı hem de en çok nerede yanılacağınızı göreceksiniz. Düşler, hayaller, ümit kayıpları, enerji kıtlığı, uykusuzluk, yorgunluk, konsantre olamamak, amacınıza yönelememek, az çok Neptün transitinden kaynaklanır. Enerji iyi kabul edilir ve anlaşılırsa, algıyı, sezgi kaabiliyetini ve davranışları geliştirmek için kullanılabilir.

Pluto transitleri
Pluto, son birkaç yıldır güç topluyor olsa bile, çok ağır ilerler ve insanlar; şimdi Pluto etkisini eskiden olduğundan daha erken bir yaşta tecrübe ediyorlar. Doğum anına göre çıkarılmış yıldız haritasında, Pluto, bir neslin bilinç dışı güdü veya dürtüsünü ve bu dürtünün belli zaman dönemlerinde doğmuş insanları nasıl etkilediğini gösterir.Aynı zamanda, hayat deneyimlerini ya da insanın başkalarıyla olan ilişkilerini idare etmek için neye gerek duyulduğunu araştırmak amacıyla kullanılabilir.

Kontrol zorunluluklarının temel nedeni güven ihtiyacıdır. Sağlam ve kontrollu insanlar ya da durumu idare ederek sürdüren insanlar genelde güvenli olan bir ortamın gerekli olduğunu öğrenmış insanlardır. Çağdaş toplumlar, yaşadığımız hayatta evrensel görüntüleri kabul etmek yolundan o kadar çok uzaklaşmışlardır ki, bazı insanlar, bazı kontrolları ararlar ya da duraklarda dinlenme zorunluluğunu fazlasıyla hissederler. Çağdaş dini simgelere kaçarak kendimizi pratik bir dış görünüşle örteriz. Ama insan olarak, insan olduğumuzu neredeyse unuttuk. Birçok unutulmuş yıldan sonra, psikoloji veya karşılaştırmalı dinlerde geçen rüya, sezgi, dünyanın simgesi gibi konulara yeniden ilgi duyulmaya başlanmıştır. Öte yandan, hepimiz gelecek üzerine hiçbir kontrolümüzün olmadığını mantıklı bir şekilde anlarız ama buna rağmen, ilişkilerimizi emniyete almak ister ve girdiğimiz ilişkilerde güven arayarak geleceğimizi kontrol etmeye çalışırız. Bu büyük bir tezattır, aslında bunun bilincindeyiz, ama inanmıyoruzç Bu, astrolojiye laf atıp, bir sorun çıkar çıkmaz bir astroloğa koşan insanlara benzer. Hepimizin ileriye doğru ilerleme ihtiyacı vardır, ama sanki geçmişimizden ayrılamıyoruz. Pluto transitleri, bizim bunu yapmamıza yardım ederler. Bırakmaya yardım eder ya da daha çok zorlarlar. Yakın zamanlarda bulunmuş gezegenler (Uranüs, Neptün ve Pluto) daha evrensel bir bilinci geliştirmeye yardımcı oluyor görünürler. Sanki bu gezegenler, dünya daha karmaşık bir hale gelince, keşfedilmeyi bekliyorlardı. Ruhsal astrologlar yeni bir çağa girdiğimizi, daha öncekilerden daha anlayışlı olduğumuzu ve daha yüksek bir bilinç geliştirdiğimizi söylerler.

Durum eğer böyleyse, modern teknolojinin neden olduğu değişikler yüzünden sürekli küçülen bir gezegenin üstünde nasıl yaşarız? Birçok değişik türde insan ve durumlarla nasıl beraber oluruz? Ve gezegenler, yaşamayı farketmemizi sağlamak için yardımcı olacak enerjiyi ve gücü nasıl verirler? Birkaç nesil önce, küçük bir kasabada yaşayıp ölmek mümkündü. Bugün, bu kişisel dokunulmazlığa sahip olmak mümkün değil, gazete okuyabiliyorsanız veya bir televizyonunuz varsa, birden daha önce hiç bilmediğiniz bir sürü insanı farkederseniz.

Kültürleri ve yaşama tarzları bizimkinden farklı olan insanlarla karşılaşmaya başlamamız, oldukça hoşgörü gerektirir. Kültürler arası, ayrılıklar azalır ve hepimizin aynı dili konuşacağı bir çağ gelmek üzeredir. Dış gezegenlerin transitleri değişikliğe daha kolay uyum sağlamamız için, herbirimizi değişik bir biçimde yönlendirirler. Bu değişiklikler, dünyanın önümüzdeki yirmi yıl içinde olgun bir hale geleceği anlamına gelmez. Ama kendimizi kontrol ettikçe, ihtiyaçlarımızı gerçekten öğrendikçe, içimizdeki sezgisel benliğe güvendikçe, bizi görünürde koruyan sert engellerin giderek daha az gerekli olduğunu görebiliriz. Neslimizin, dinozorlar gibi tükenmesini istemiyorsak, dünya değiştikçe biz de değişmeyi öğrenmeliyiz, bunu yapamayanlar veya yapmayacak olanlar yok olacaklardır. Pluto size "değişimi ve geçmişi unutun, elinizdeki dönüşümü kabul edin" diyor. Değişiklik, evrensel olmasa bile bireysel olarak yararlı, gerekli ve kesinlikle anlamlıdır.

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
05-08-2008 10:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
RE: Gezegenlerin Haritamızdaki Haraketleri! (Transit)
arkadaşlar transitleri otomatik çevirdim ama karmaşık yardımcı olacak olanlar olursa çok sevinirim.::()
-----------------------------Transits
Uranus opposition Pluto Beginning of May 2011 until beginning of January 2013
Uranus square Saturn Beginning of May 2011 until beginning of January 2013
Uranus sextile Ascendant Mid May 2011 until end of January 2013
Jupiter square Jupiter Mid June 2011 until beginning of February 2012
Jupiter opposition Venus Mid June 2011 until mid February 2012
Jupiter conjunction Mars End of July 2011 until mid March 2012


Uranus opposition Pluto: Sweeping changes
Beginning of May 2011 until beginning of January 2013: Now is the time to make sweeping changes, not only in your consciousness, but also in the circumstances in which you live. Conditions that have been developing slowly will force major changes upon you now. If you are flexible, you will be able to start a whole new phase of life, even though you may have thought that the time for new starts in your life is past. You will have a new birth of awareness, and you will be able to deal with your life unhampered by old patterns of thought that have limited you.
But if you cannot adapt and be flexible, this will be a period of great turmoil and stress as you try desperately to hold on to circumstances, possessions and relationships that no longer have any real function in your life. What you are trying to save is not something real, it is only an illusion.

Uranüs muhalefet Pluto: Ocak 2013 başına kadar May 2011 başı Süpürme değişiklikleri: Şimdi yaşadığınız durumlar sadece sizin bilinç, aynı zamanda köklü değişiklikler yapmak için zaman vardır. yavaş yavaş gelişmekte olan şartlar şimdi üzerine önemli değişiklikler yapmaya zorlar. Eğer esnek iseniz, size hayatınızın yeni başlayan için zaman geçmiş olduğunu düşünmüş olsa bile, yaşamın yepyeni bir aşama başlatmak mümkün olacak. Eğer bilinç, yeni bir doğum olacak ve size sınırlı düşünce eski kalıpları tarafından engellenmemiş hayatınızı başa mümkün olacak. Eğer şartlar, mal ve artık hayatında gerçek bir işleve sahip olduğu ilişkiler üzerinde tutmak için umutsuzca çalışırken Ama adapte olamazsa ve esnek olması, bu büyük kargaşa ve stres bir dönem olacaktır. Ne seni kurtarmak için çalışıyoruz gerçek bir şey değil, sadece bir illüzyondur.


The impetus for change may come through persons who present you with many upsetting surprises, all of which show that your life is no longer what is was. The key point to recognize is that this process is not bad for you, it is just upsetting at first until you get into the flow of events. It can be quite exciting and will certainly inject an element of youth into your life again, with the advantage that now you will have the wisdom to handle it properly.


değişim için itici güç, her biri hayatının artık ne olduğu olduğunu gösteren çok üzücü sürprizler ile mevcut kişiler aracılığıyla gelebilir. tanımak için anahtar nokta bu işlemi olayların akışına elde edene kadar, sadece ilk üzücü senin için kötü olmasıdır. Bu oldukça heyecan verici olabilir kesinlikle şimdi düzgün işlemek için bilgelik olacak avantajı ile, yeniden hayata gençlik unsuru enjekte edecektir.

Uranus square Saturn: At all costs
Beginning of May 2011 until beginning of January 2013: This is a time of considerable testing. Events will challenge your sense of order, discipline and duty, as well as your notions about the world. You may encounter disruptions that make you wonder whether you really understand what is going on around you. You may be forced to revise some of your ideas, although any valid beliefs will survive this period without difficulty.
Restrictions that you have accepted but that have no real purpose in your overall individual growth may become unbearable at this time. For example, if you are putting up with a bad relationship for the sake of emotional or financial security, you may find that the tensions have become too great. You will experience a sudden desire to break free at all costs, even if it means violating your own standards of behavior. Your actions will surprise others who have believed the outward appearance that everything was all right. They will not expect your actions.
In your professional situation you may have greater difficulty than usual in getting along with your employers. If the tension becomes too great, you may want to change jobs. But you should make such a change only after carefully considering what your present job has to do with your real purpose in life. You should think just as carefully before deciding whether or not to leave a relationship.


Uranüs kare Satürn: Ocak 2013 başına kadar May 2011 Başlaması Her ne pahasına: Bu önemli test zamanıdır. Etkinlikler düzen, disiplin ve görev duygunuzu yanı sıra dünya hakkında fikirlerine meydan olacak. Sen gerçekten etrafında neler olup bittiğini anlamak olmadığını merak etmeme kesintilerle karşılaşabilirsiniz. Eğer geçerli bir inanç zorlanmadan bu dönemde hayatta kalacak olsa da bazı fikirleri, revize etmek zorunda kalabilirsiniz.



Eğer kabul etmiş, ancak kısıtlamalar şu anda dayanılmaz hale gelebilir, genel bireysel büyümenin gerçek bir amacı var. Örneğin, duygusal veya mali güvenliği uğruna kötü bir ilişki kadar koyarak yapıyorsanız, gerginliklerin çok büyük olduklarını görebilirsiniz. Eğer bu davranış kendi standartlarını ihlal anlamına gelse bile, ne pahasına olursa olsun kurtulmak için ani bir arzu yaşayacaksınız. İşlemlerinizi her şey yolunda olduğu dış görünüş iman etmiş diğerleri sürpriz olacak. Onlar eylemleri beklemeyeceksin. Profesyonel durumda size işveren ile birlikte almak her zamankinden daha fazla zorluk çekebilirsiniz. gerginlik çok büyük olursa, sen işini değiştirmek isteyebilirsiniz. Ancak yalnızca dikkatli bir şekilde mevcut iş hayatında gerçek amaç ne var dikkate sonra böyle bir değişiklik yapmak gerekir. Eğer karar verirken ya da bir ilişki terk önce olduğu gibi dikkatle düşünmek gerekir

Bu etki amacı hayatında önemli düşünün her şeyi yıkmak için değil, ama size potansiyelleri ulaşamadığı neden olan faktörleri incelemek için kuvvet yapmasıdır. Bu sınırlamalar kabul ederken size layık olduğundan veya ihtiyaç az yerleşti. çatışma hayatında sipariş için özgür olmak için arzu ve normal arzu arasında kurar gibi, fiziksel gerginlik oldukça şiddetli olabilir. oldukça vücudunuza zararlı olabilir, çünkü çok sipariş gerilim serbest bırakmak için biriyle iletişim kurabilmesi çok önemlidir.



Uranus sextile Ascendant: Offbeat and eccentric

Mid May 2011 until end of January 2013: At this time you will seek greater flexibility and freedom in your friendships, as well as with your neighbors and the people you associate with daily. And opportunities for favorable change in your life may come through any of these people. Often this influence has an electric quality, so that everyone you meet seems to give off an energy charge that makes you move faster and more suddenly. The people you meet now will be quite different from those you usually associate with, and if your attitudes are rigid you may be mildly upset by them. But this is a sign that you should enlarge the range of people whom you will accept and associate with. Do not limit your circle of associates too much; these new persons can show you a lot about life.

It is quite likely that the tempo of change in your life will increase to the point that others will think of you as unstable and unreliable, but this is a reflection of their conservatism.





Uranüs sextile Artarak: Olağandışı ve Ocak 2013 sonuna kadar eksantrik Mid May 2011: Şu anda size daha fazla esneklik ve özgürlük sizin arkadaşlık, hem de komşularınızı ve günlük ilişkilendirmek kişilerle olarak arayacağız. Ve hayatında olumlu değişim için fırsat bu insanların herhangi yoluyla gelebilir. Genellikle bu etki tanıştığınız herkes size daha hızlı ve aniden hareket yapan enerjiyi şarj yaymak görünüyor ki, bir elektrik kalitesine sahiptir. Şimdi karşılamak insanlar oldukça bu genellikle ilişkilendirmek farklı olacaktır sizin tutum sert iseniz hafif onları rahatsız olabilir. Ama bu sizi kabul edecek ve ortak olan kişilerin çeşitli büyütmek gereken bir bulgudur. Bu yeni insanlar hayat hakkında çok şey gösterebilir; çok fazla iştirak çevrenizde sınırlamayın. Oldukça hayatında değişimin temposunu diğerleri kararsız ve güvenilmez olarak düşünecek o noktaya kadar artacağı muhtemeldir, ama bu onların muhafazakarlık bir yansımasıdır.

You may suddenly discover that your friends of many years seem limited and narrow and no longer interesting. Instead, you may become involved with some group that is considered by the rest of society, particularly your old friends, to be offbeat and eccentric, if not completely crazy.
If you have not been asserting your own individuality in relationships, you will do so now, and it is important that you do. If you try to suppress these drives, they will burst forth later on in a manner that is difficult to control.
Often this influence signifies an interest in new and different studies. Technical and scientific disciplines are suitable to this symbolism, as are the various branches of the occult. Under this influence people often get into astrology. But the main point to keep in mind is that this influence represents a creative stirring up of your personality and your relationships to the people around you.

Eğer aniden çok yıllık arkadaşlarınla sınırlı ve dar ve artık ilginç görünüyor keşfedeceksiniz. Bunun yerine, sıradışı ve eksantrik, eğer tamamen deli olmamak toplumun geri kalanı tarafından kabul edilir bazı grup, özellikle eski arkadaşları ile ilgili olabilir. Eğer ilişkilerde kendi bireyselliğini öne sürerek henüz, şimdi bunu yapacaktır ve bunu yapmak çok önemlidir. Bu sürücüler bastırmaya çalışırsanız, onlar daha sonra kontrol etmek zor olduğu bir şekilde ortaya patladı. Genellikle bu etki yeni ve farklı çalışmaların ilgi belirtir. Teknik ve bilimsel disiplinler gibi gizli çeşitli dallarında vardır, bu sembolizm uygundur. Bu etkisiyle insanlar genellikle astroloji girmektedirler. Ancak akılda tutulması gereken önemli nokta bu etkinin yaratıcı bir çevrenizdeki insanlara kendi kişilik ve ilişkilerin kadar coşkulu olduğunu gösterir.


Jupiter square Jupiter: Impending shortages
Mid June 2011 until beginning of February 2012: With this influence it is very important that you keep your affairs from getting out of hand. There is a strong tendency to excess, which may make it impossible to keep up with whatever you are involved in, simply because it is more than you can handle. Be particularly careful concerning financial matters, for you are likely to spend without thinking, confident that there is an abundance of money or other resources to back you up. You may not notice the pinch immediately, but shortly after this period you may experience shortages that will be severely exacerbated if you spend money foolishly now.
But money is not the only area of concern. You may be overcommitted to projects that demand more time than you really have. So in every area of your life, make sure that you really have the time or resources to do what you have set out to do. Do not overestimate the resources at your disposal.

Jüpiter kare Jüpiter: Impending sıkıntısı Mid Haziran 2011 Şubat 2012 başlangıcı kadar: çok elle çıkıyorum gelen işlerin tutmak önemlidir bu etkisi ile. Eğer yer ne olursa olsun onu imkansız yetişmek için yapabilir fazla, güçlü bir eğilim vardır bunu halledebiliriz daha fazla çünkü. Size para veya yedeklemek diğer kaynakların bolluğu olduğunu, düşünmeden emin harcama olasılığı için, özellikle dikkatli ilgili mali konularda olun. Ama, hemen tutam göremeyebilirsiniz bu dönemde kısa bir süre sonra size aptalca artık para harcamak durumunda ciddi şiddetlenir olacak sıkıntısı yaşayabilirsiniz. Ama para endişe tek alan değildir. Eğer gerçekten var daha fazla zaman talep projelere overcommitted olabilir. hayatın her alanında Yani, gerçekten zaman veya yapmak için yola yapmamalarını kaynaklara sahip olduğundan emin olun. hizmetinizdedir kaynakları abartma etmeyin

If you avoid that pitfall, this can be a very fruitful influence, because it gives you more confidence and optimism and allows you to undertake projects that you would ordinarily be reluctant to take on. Also your basically positive attitude helps to ensure that your affairs will turn out the way you want.
Under this influence some persons experience a kind of ego inflation in which they have delusions of grandeur or overestimate their self-importance. This can lead to arrogant behavior and inflated pride with little or no real substance behind it.
What this influence does is test your sense of proportion. You have to know what you really can and cannot do and who you really are. Insofar as you fulfill those conditions, this influence will give you apparent luck and greater power to achieve.


bu tuzaktan kaçınmak Eğer daha fazla güven ve iyimserlik verir çünkü sen normal almak konusunda isteksiz olacağını projeler sağlar, bu, çok verimli bir etkisi olabilir. Ayrıca, temelde olumlu tutum işlerin istediğiniz şekilde ortaya dönecek sağlamak için yardımcı olur. Bu etkisiyle bazı kişiler bunların megolomanlık veya kendilerini önemini abartmak ego enflasyon bir tür deneyim. Bu çok az kibirli davranış ve şişirilmiş gurur ya da arkasında gerçek bir maddenin yol açabilir. Bu ne etkiliyor test oran sizin duygusu. Eğer gerçekten yapamayacağı ne ve sizi gerçekten bilmek zorunda. Eğer bu koşullar yerine düşündüğümüzde, bu etki size bariz şanslar elde etmek için büyük bir güç verecektir.


Jupiter opposition Venus: Lavish tastes

Mid June 2011 until mid February 2012: This is usually a very pleasant influence, indicating harmony in relationships and perhaps even a new relationship that will be of great significance in your life. You want love very much, and you are able to give it to those around you.

This influence encourages a taste for the lavish and beautiful, and you are not likely to let much stand in the way of what you want. Therefore you must be careful not to waste valuable resources and squander money. If you are cautious, it is possible to make excellent investments at this time, but only if you examine all of the possibilities very carefully. This influence has the negative attribute of carelessness, so you must concentrate on being careful.

On the physical level, this influence signifies the danger of gaining weight, because it stimulates your desire for rich, sweet and otherwise fattening foods. It may be necessary to avoid such food for awhile






Jüpiter muhalefet Venüs: kadar Lavish tadı Mid Haziran 2011 ortalarında Şubat 2012: Bu genellikle ilişkilerinde uyum ve hayatında büyük önemi olacak belki de yeni bir ilişki gösteren çok hoş bir etkisi vardır. Seni çok seviyorum istiyorum, ve siz etrafınızdaki onu verebilecek. Bu etki lüks ve güzel bir tat teşvik ve istediğiniz ne şekilde çok kapanmasına izin olası değildir. Bu nedenle siz değerli kaynakları ve israf para boşa gitmemesi için dikkat edilmelidir. Eğer dikkatli değilseniz, fakat şu anda mükemmel bir yatırım yapmak mümkün olabildiğince dikkatli bütün olanakların incelenmesi sadece. Bu etki dikkatsizlik olumsuz özellik vardır, bu yüzden dikkatli olmak konsantre olmalıdır. o, tatlı zengin ve aksi besi gıdalar için arzu uyarır çünkü Fiziksel boyutta, bu etkisi, kilo alma tehlikesi anlamına gelir. Bu süre için bu tür yiyeceklerden uzak durmak gerekebilir.


Jupiter conjunction Mars: An exuberant time

End of July 2011 until mid March 2012: This is a very exuberant time, with high energies. You feel physically strong and fit, and you are more willing to be active and take chances than at other times. Vigorous physical activity is one of the best ways to use this energy, which strengthens your body and allows you to accomplish more than usual.

This is quite a common influence when women give birth, for that is a kind of physical action that it seems to favor especially. However, in itself this influence does not indicate pregnancy.




Jüpiter birlikte Mars: orta Mart 2012 yılına kadar Temmuz 2011 bir coşkulu süresi sonu: Bu yüksek enerji ile çok coşkulu zaman vardır. Eğer fiziksel olarak güçlü ve formda hissediyorum, ve daha aktif olması ve diğer zamanlarda daha şansa hazırız. Güçlü fiziksel aktivite vücudunuzun güçlendirir ve sizi normalden daha fazla gerçekleştirmek sağlayan bu enerji, kullanmak için en iyi yollardan biridir. Bu kadınlar için özellikle lehine görünüyor fiziksel bir eylem biçimi olduğunu, doğum yapan oldukça yaygın bir etkisi olduğunu. Ancak, kendi içinde bu etki gebelik anlamına gelmez.


Almost anything that you direct your energies to, especially an activity that requires a lot of energy, will seem to flow and happen as if you were not making any effort at all. It is important to realize, however, that you are in fact working quite hard; after this period, and even during it to some extent, you will need to stop a while and rest. One of the problems at this time is that because you don't realize how hard your body and mind are working, there is a real danger that you will overwork yourself. Certainly, if you are not in excellent physical condition you should not take up heavy physical work without preparing for it, but that is just what you might do with this influence.
This is a good time to begin a new project, as long as you don't overextend yourself. You have much more initiative than usual, and you can accomplish a great deal by yourself. Working with others may be frustrating, because it is hard for you to put up with their slower pace.

Eğer çok fazla enerji gerektirir, özellikle bir etkinlik için enerjilerini ki hemen hemen hiçbir şey, akış ve size hiç bir çaba değil sanki ne görünecek. bir ölçüde, bir süre ve dinlenme gerekir bu dönemden sonra, hatta sırasında; Bu size oldukça zor çalışma aslında Ancak, fark etmek önemlidir. şu anda sorunlardan biri sizin beden ve zihin çalışıyoruz ne kadar zor farkında değilsiniz, çünkü o, bunu kendiniz aşırı iş yükü olacağı gerçek bir tehlike var. Kesinlikle, eğer mükemmel fiziksel durumu bunun için hazırlık olmadan ağır fiziksel çalışma kadar almamalıdır değildir, ama bu etki ile yapabilir sadece budur. Bu sürece kendinizi overextend olmadığı gibi, yeni bir projeye başlamak için iyi bir zaman. Her zamanki çok daha inisiyatif var, sen kendi başına büyük bir başarabilirsiniz. bu onların yavaş katlanmak zor çünkü başkaları ile çalışarak, sinir bozucu olabilir.


Often this influence is expressed through doing something that requires a magnificent sense of timing or planning. Or you will do something that works out very well for you in the long run. Even if it doesn't require great energy, it will pay great dividends in the future.


Genellikle bu etki zamanlama veya planlama muhteşem duygusu gerektirir şey yapıyor aracılığıyla ifade edilir. Ya da uzun vadede sizin için çok iyi yaptiklarin bir şeyler yapacak. Bu büyük enerji gerektirmez bile, gelecekte büyük temettü ödeyecek

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
04-02-2011 11:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #3
RE: Gezegenlerin Haritamızdaki Haraketleri! (Transit)
Arkadaslar peki chiron transitleriyle ilgili okuyabilecegimiz bir makale yok mu, acikcasi chironun basagin gezegeni olduguna inanmis durumdayim, cünki her burca has bir gezegen olmali, hepsi birbirinden farkliliklar iceriyor... ve chironun agirligi basagin detayciligina uyuyor, merkür onun icin cok hizli diyorum ...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
07-14-2011 05:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
Hayatımızın Döngüleri
Farkında olmasak da, hayatımız bazı temel döngüler çevresinde şekillenir. Hayatın içerisinde kritik aşamalar, krizler ve bu krizlerden ortaya çıkan fırsatlar görürüz. Her döngünün sonunda ve yeni döngülerin başında bizi yenileyen, değişime zorlayan önemli kararlarla karşılaşırız. Böyle geçiş dönemlerinde içimizdeki sesi yadsıdığımız, görmezden geldiğimiz zamanlarda aslında akıntıya karşı yüzmeye başladığımızı ve eninde sonunda, bize zorla da gelse, gerekli şeyleri yapmak durumunda kalacağımızı görebiliriz. Çoğu zaman değişmek, hayatımıza yeni bir dönem açmak zor gelir, ertelemeler, isteksizlikler başlar. Bir yandan şikayet eder, bir yandan da içinde bulunduğumuz koşullardan kurtulmak, özgürleşmek isteriz. Eğer kendimiz için doğal olanın ne olduğunu farkedebilirsek ki bu iyi bir iç gözlem yapmayı, kendi sesimizi dinlemeyi ama aynı zamanda yaptıklarımızın sorumluluğunu almayı da içerir, o zaman hayatın daha akıcı, bizi destekleyici ve geliştirici olduğunu anlarız. Kısaca şans sanki bizden yana durmaya başlar. Kendi yazgımızla uyum içerisinde kalabilmek, eski Grek filozoflarının özellikle stoa felsefesinin ana düşüncelerinden birisidir.

Her gezegenin kendi döngüsü, burçlar kuşağını dolaşma süresi farklıdır. Yavaş hareket eden gezegenlerin döngüleri çok şekillendirici ve kritik olurlar. Kendini geliştirmeyi, deneyerek öğrenmeyi ve fırsatları anlatan Jüpiter 12 yılda bir doğum haritamızdaki yerine yeniden gelir. Bu nedenle, 12 yıl ara ile, 12.,24., 36., 48. Yaşlar hayatımızda kendimizi geliştirebileceğimiz yeni olanakların ve başlangıç yapabilme fırsatlarının belirdiği, sanki monopol oyununda baştan geçerken 2000 lira alınız tarzı, bize bonus getiren, hevesimizi tazeleyen yaşlardır.
27 yaş klubü

Satürn döngüsü en başat ve kritik olanıdır. Satürn bu hayatımızı nasıl şekillendirmemiz gerektiğini, hangi alanda sorumluluklar alarak, toplum içerisinde bir yer alacağımızı açıklar. Bu bakımdan, Satürn mesleki sorumlulukların, görevlerin kısaca kariyerimizin en şekillendirici gezegenidir ve döngüsü yaklaşık 30 yıldır (29,5) 30 yaşına yaklaşırken, bir mesleğe ait olma, toplum içerisine bir yer edinebilme baskısı gittikçe artar. Kişi gençlikten olgun yaşlarına ilerler. Bir bakıma, Cobain, Hendrix, Winehouse gibi bazı müzisyen yıldızların, (27 yaş klubü) bu yaşa gelmeden kendi ölümlerini hazırlaması, yetişkin toplumsal rolleri üstlerine alamamaları, kaçış içerisinde olmaları ile yakından ilintilidir. 30 yaş civarında bizi 42-45 yaş sınırına götüren mesleki formasyona yerleşiriz ancak bu gelişimimizin tamamen bittiği anlamına gelmez. Nitekim genellikle 30 yaş civarında edindiğimiz sorumluluklar bizi tam olarak yansıtmıyorsa, bu kez 42 yaş civarında (Satürn ve Uranüs’ün kendi konumunun tekrar karşısına geldiği zamanlar) hayatımızı alt üst edecek yeni şeyler yapma arayışına gireriz. Kimimiz iş alanını değiştirir, kimilerimiz boşanır ya da sanki bizden hiç beklenmeyecek şeyler yapmaya başlarız. Astrolojik açıdan bu orta yaş krizi olarak görülür. Zira bu yaşlarda artık kendimizi çok daha iyi tanıyor ve kendi iç sesimize daha merhametli ve anlayışlı biçimde yaklaşıyoruzdur. 42-45 yaşların krizinden sonra, 50 yaş ve 60 yaş da önemli dönemeçlere işaret eder. Bu süreçlerin getirdiği temaları bir sonraki yazıda ele alacağız.
R.Hakan Kırkoğlu
08-27-2011 11:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
marskovası
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Gezegenlerin Haritamızdaki Haraketleri! (Transit)
Siz hep geri giden merkür tr halde "eskiler döner" dediniz ama evvelsi gün 1 bugün 1 kız arkadaşım dönmek istiyor bana :D yani barış ilan ediyorlar, baktım normale geçmiş merkür ancak 9.evimde, uzaklardan haber diye düşündüm? Çünkü birini hiç görmedim bile, diğeri ise 3 sene oldu görüşmeyeli küseli :D o da zaten Antalya'da yaşıyor...
09-04-2011 08:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Gezegenlerin Haritamızdaki Haraketleri! (Transit)
(09-04-2011 08:30 PM)marskovası Yazılan:  Siz hep geri giden merkür tr halde "eskiler döner" dediniz ama evvelsi gün 1 bugün 1 kız arkadaşım dönmek istiyor bana :D yani barış ilan ediyorlar, baktım normale geçmiş merkür ancak 9.evimde, uzaklardan haber diye düşündüm? Çünkü birini hiç görmedim bile, diğeri ise 3 sene oldu görüşmeyeli küseli :D o da zaten Antalya'da yaşıyor...

Jüpiter Retrosu başladı ondandır gülücük

09-05-2011 01:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir