Değerlendir:
  • 40 Oy - 3.35 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Kova
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Ay Kova
Ay burcumuz en derin duygularımızı ifade ettiğine göre bir ay kovası nasıl hisseder ? ve duygularını sevdiklerine - sevmediklerine nasıl yansıtır?

MİNİK AY KOVASI ; daha annesinin karnından çıkarken bile ''farklı'' bir stilde çıkar o , uranüs çocuğudur. dünyaya aykırı olmak için gelmiştir. bu tuhaf ''uzaylı'' yaratıklar olmasaydı dünya nasıl olurdu ???
cevap veriyorum örtmenim ''yontma taş devrinde yaşamaya devam ederdik'' onlar taaa çook uzaklardan dünyada bişeyleri değiştirmek için gelen uzaylılardır. minik kovalar , farklarını her fırsatta farkettirirler
o'nu okula yazdırmaya götürdüğünüzde öğretmenine tenbih edersiniz. ''bakın bu okuma yazmayı erken öğrendi haberiniz olsun'' cvp gelir ''aaaaaaa ne güzeeeel ne şeker şeysiiin seeeen'' aslan bayanı öğretmeni biraz abartmış olabilir ancak önümüzdeki 5 yıl boyunca zıt burcu junior kovadan çekeceği vardır... zaten ilk günün sonunda junior kova suratı asık bi şekilde eve gelecektir. yüzde yüz haklıdır. çünkü okulda kullanabileceği bi bilgisayar yoktur henüz

GENÇ AY KOVASI ; genç bi çocuk ve bi kız çok iyi arkadaştırlar. zamanın çoğunu bir arada geçiriyorlar. zamanla çocuk kıza gönül veriyor ve o'nun açısından duygusal bi birlikteliğe dönüşüyor. kıza açılmaya karar veriyor ve duygularını ifade ediyor. kız bir ay kovası , çocuk ne bilsin , astrolojiden bi haber tühhh!!!
kız selamsız sabahsız bundan uzaklaşıyor. mesafe koyuyor. çocuk anlıyor ki kızın gönlü yok... ona söyleyin yanlış anlamış.!!
ay kovaları arkadaş canlısıdırlar. eğer arkadaşlığınıza duygularınızı karıştırırsanız size net bi şekilde ''arkadaş kalmak'' istediklerini söyleyeceklerdir. pekiiii ; hiç bişey söylemeden uzaklaşırlarsa !!??
bilinki sizden hoşlanıyordur... TUHAFMI ??? işinize gelirse , uranüste aşklar , böyle başlar...

OLGUN AY KOVASI ; bağımsızlığına düşkün kovayı evlenmeye razı ettiğiniz için tebrikler. bundan sonrası daha mı kolaydır - asla... çocuk yapmak istediğinizde anne olmaya hazır olmadığını , bebeğinizi bi erkek olarak sizin doğurmanızı istediğini söyleyebilir. şaka bi yana , uranüs insanları biz dünya insanlarını şaşırtmaya bayılırlar. ancak ciddi konular sözkonusu olduğunda zeki , soğukkanlı ve disiplinlidirler. ne de olsa dünyamıza gelirken satürn halkalarının içinden geçmişlerdir

YÖNETİCİ AY KOVASI ; spor kıyafetleriyle , şapkasıyla , ağızında kürdanıyla işyerinize gelen bi yabancı , aslan çalışma arkadaşınıza yönetici odasının nerede olduğunu soruyor. aslan arkadaşınız yöneticinin işten ayrıldığını , yerine yeni bir yönetici atanmasını beklediklerini , vekaleten kendisinin şirkete baktığını söyler. yabancı rahat bi tavırla ''yeni yöneticiniz benim'' işinin başına dönebilirsin der
işten ayrılan yöneticiniz baba oğlak burcundaysa , değişmesi gereken şeyler var demektir. kova mantığını anlamak zordur. tavsiyem onları anlamaya çalışmayın. dediklerine kulak verin çünkü onların beyin frekansları 30 yıl ileriye ayarlıdır. emekli olduktan sonra bi bakarsınız ki işyerine spor kıyafetle gitmek moda olmuş yöneticiler arasında

ÇALIŞAN AY KOVASI ; sabah 8 akşam 5 gibi düzen isteyen monoton işler onlara göre değildir. zaten zamanlama konusunda hataları olabilir. haftasonu tatilinde işe gelmek gibi bakın hâla onu anlamaya çalışıyorsunuz , daha çok beklersiniz...
siz en iyisimi onu dinleyin ; şirketinizi 30 yıl ileriye götürecek harika fikirleri vardır. size şu anda çılgınca görünebilir bu fikirler. tıpkı edison'un dünyayı aydınlatma fikri gibi diiimi yada hazerfen ahmed çelebinin uçma fikri gibi çılgınca!!!!

04-05-2007 04:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
Cvp: AY KOVA
ay kovada ne yapar ..ay yani duygusal tepkilerimiz kova burcu özelliklerini taşır yani olaylara verdiğimiz tepkiler kova burcunda olanlar gibidir.ay kova özelliklerini bilinçüstüne taşır çünkü bunu içsel olarak bilir yani kovayı,insan sevgisi,bireysellik ,kimi zaman asilik,aykırılık ,mesela bu görüntüsüne bile yansır.keçi sakal bıraktırır ,herkes sigara içerken o pipo içer farklılık yaratır yani:D..toplumda herkesin eşit şartlarda ve güzel yaşamasını diler hatta dilemekten öte bunun için çalışır yardım derneklerine üye olur..dernekler tam kovalar içindir ekiple insanlarla içiçe olmayı dünyayı değiştirmeyi arzular.
04-29-2007 11:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #3
RE: AY KOVA
AY :Bilinçaltinin üstünde, bilincte o burcun özellikleri görünür.Ay, hangi burcta duruyorsa, o burcun bilgisini bilincaltından , bilincine yükseltirkişi.yani o burcu bilir.
AY 1. EV KOVA
Ay kendini gösteremez.”Bunlar niye özgür değil “, der.Herkes de onu “uçuk tip “ olarak görür.Bilgisayar,teknoloji ile uğraşır.Oğlaktan daha rahat burda , çünkü uğraşacağı konular var.İleri teknolojiden anlar.Bilgisayar,elektrik,elektronik,iletişim,telgrafçı…işlerinden anlar, veya tam zıttı hiç anlamaz.Hiç anlamazsa, o zaman kendisini özgür hissetmesi lazim ki, Ay kovada 1. evi gerceklestirsin.
AY 2. EV KOVA
Kişi teknolojiden para kazanır.Kendisine uygun,özgür çalışma ortamı yaratır.Sıradışı işler yaparak iyi para kazanır.Yaratıcıdır.

AY 3. EV KOVA
Kişi nasıl iletişim kuracağını bilir.Yeni teknoloji kullanır. En son çıkan iletişimle ilgili bütün teknolojik aletleri bilir.Bunlarla ilgili özel calismalar da yapabilir.
Yakin cevresiyle özgür iliskiler kurar.Toplumsal degisimleri saglayacak kisilerle iletisim kurar.Bilimsel konularda cok yeteneklidir.Yakın cevresinde bilim adamlari ya da toplumsal degisimler saglayan kisiler olabilir.

AY 4. EV KOVA
Kisi evinde iletisime önem verir.Kökleri + yuva da özgürlük ihtiyaci var. "Ben gidiyorum… hep ayni evde mi oturacagiz…" der. "benim canım kışın da karpuz yemek ister", der gülücük)

AY 5. EV KOVA
Özgür ve siradisi eglenir.Bilgisayar oyunlari tasarlar.Özgür asklar yaşar.Satürn etkisi burada baskalari icin hırs yapar.(havada hızlıdır.)Satürn toprakda (oglakda ) daha ağırdır.Yaratıcılık var.Ay yaratmayı bilir.Işık düzeni olan yerlerde,sinemalarda,stüdyolarda calismayi,eglenmeyi sever.Kurgu yapar,teknolojiyi kullanır.Animasyon yapar.

AY 6. EV KOVA
Sisteme yenilik getirir.Ekip halinde özgür tasarımlar , teknolojik tasarımlar yapar. Eski ve yeni sistem tarafları arasında çatışmalar çıkarsa kişi ordan gider.(Ay )

AY 7. EV KOVA
Özgür,sıradışı,marjinal, yaratıcı, teknolojiyle arası iyi olan entellektüel partnerlerden hoşlanır.Evlenmekten çekinir , çünkü özgürlüğü elinden gider korkusu vardır.

AY 8. EV KOVA
Hangi korkuları olur?
Özgürlüğünün kısıtlanma korkusu var.Hapis korkusu.Burada kendini değiştirebilir çünkü degistirmeyi bilir.Karsilaştığı korkularının sonuçlarını değiştirebilme potansiyeli var.
Evlenmekten korkar,özgür ilişkiler ister.
Partnerinin sahip olduklarını değiştirmek ister.

AY 9. EV KOVA
Teknoloji,astronomi okur.Bu egitimler icin gezer dolasır.Ay nasıl arastıracagını,ne arastıracagını bilir.Bunun için yabancı ülkelere gider.


AY 10. EV KOVA
Kişi zirveyi bilir ama bunu gerçekleştiremez.Çünkü bilinçaltı zirveyi bilir ve o yüzden de kişi kendisini hep orada zanneder.Zirve onun için önemli değildir,çünkü kendisini zaten orda hissediyor.Salon sosyalistidir.Piposu elinde en pahali sarabı içer hep…
Ancak 4. Ev ile bağlantısı varsa ve bilinçaltıyla iletişime girebilirse,olayın farkına varır ve Ayın diğer gezegenlerle açıları doğrultusunda zirve yapabilir, çünkü annesi de muhtemelen zirvededir.
Kişi kendini kova tarzında iyi hisseder.Yani kendi özgürlüğü için zirve yapması , öğrenmesi gerektiğini bilir.Bilinçaltı biliyor,bunları şuuruna yükseltebilirse,böyle mutlu olacağını keşfederse,zirve yapabilir.Zirveye çıkarsa sert ve katı bir patron,yönetici olur.



AY 11. EV KOVA
Burada kişileri nasıl mutlu edeceğini bilir,yani maddeyi biliyor.Toplulukları,kitleleri nasıl etkileyeceğini biliyor.Toplulukları,kitleleri etkileyebilecek,yaratıcı,devrimci dernekler kurar,veya o tür dernekleri iyi yönetir.Çünkü iradesi ve disiplini de vardır.İyi program yapar,zamanı programlar.

AY 12. EV KOVA
Farklı sıradışı mistik deneyimler yasar.Bu dünyanın insanı olmadığını zanneder.

sevgiyle kalın...gülücük

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
05-01-2007 01:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
Cvp: AY KOVA
ay 4. evde çok sık taşınır çünkü ay hızlıdır.
mesela ayı 4.evde olan mozart babasının baskısıyla devamlı o konser bu konser dolaşmaya başlamış çok küçükken..ay bir de kova gibi hava grubundaysa bu daha kolay olur yani ev değiştirme.ay 4. evde kovada ve ayakucu noktasına yakınsa yani ıc ye o zaman da kişiye medyumik özellikler verir.ay kovada 4. evde bir de jüpiter varsa o zaman kişinin altıncı hisleri alır başını gider ..çok orijinal ve farklı boyutta bir vizyonu ---ileri görüş---olur bu herkes tarafından farkedilir.ay 4. evde güçlüdür nedeni yengecin yöneticisi olan ayın burada rahat etmesidir kendi evinde bir ay güçlüdür.tıpkı ayın yengeçte güçlü olması gibi.ay zaten tamamen duygular ve duygusal tepkiler içerdiğinden su gruplarıyla bağlantılı evlerde yani 4--yengecin evi,8---akrebin evi,12---balığın doğal evinde duyu ötesini güçlendirir..kovada ve bu evlerde bulunan bir ay da dünyaya bilinçötesi bakmayı kolaylaştırır bu da faydalı bir durumdur bana göre tehlikeyi sezmek ve sıyrılmayı sağlar ..:D ay kovada ve su gruplarının bulunduğu evde yani 4,8,12.evlerin birinde  ise duygularda değişkenlik gözükür sık sık değişen ve bazen tutarsız kararsız duygular..çünkü ay hızlıdır şekil değiştirirken duyguları da değiştirir tıpkı med cezir gibi. ben astrolojiye inanmak istemeyenlere daha doğrusu kafası astrolojiye basmayanlara hep şu örneği verirdim ..ay denizlerde med ceziri nasıl yapıyor  cansız bir bir varlığı enerjisiyle çekim gücüyle etkileyip taşırıp geri çekebiliyor o zaman neredeyse yarısından fazlası su olan vücudumuzu nasıl etkilemez üstelik canlıyız ve aynı şeyleri diğer gezegenler de yapabilir bize.:D
05-01-2007 09:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #5
RE: AY KOVA
"....ay kovada ve su gruplarının bulunduğu evde yani 4,8,12.evlerin birinde ise duygularda değişkenlik gözükür sık sık değişen ve bazen tutarsız kararsız duygular..çünkü ay hızlıdır şekil değiştirirken duyguları da değiştirir tıpkı med cezir gibi...."

4. ev de ay kovada yı cok guzel tarif etmişin vivicim, ancak bu yukardaki cumleye katılamayacağım...
Kova burcu mevsim ortasına gelmesi sebebiyle cok kararlı bir burctur. sert hava kosullarının bulundugu bir ortamda kişi de ilave saturn etkisiyle zaten oldugunca kararlı ve disiplinlidir, hatta sert tavır koyar, aynı soğuk ve rüzgarlı, sert havayı bir şamar gibi yanagımızda hissetmemiz gibi.... yengecin evinde tabii ki ay cok kuvvetli bir sekilde kendisini gösterir... yani o sahnede cok rahattır ve yukarda saydığım kova burcu özelliklerini orada rahat gösterir... ustelik orası kendi evi, yani bilincaltını sembolize eden 4. ev...
ama 8. evde ki konu korkulardır ve ay orada hangi burcta ise, kişi o burcun korkularını, ay sayesinde bilir.
yani ay, kovanın korkularını bilincaltından kişinin bilincine yukseltir... = özgürlük, değişememe korkuları...
aslan burcundaysa , sefil olma korkusu, koc burcundaysa baslayamama korkusu, ikizlerdeyse iletişim kuramama, ögrenememe korkusu...gibi düşünebilirsiniz.... burada kova da olmasından dolayı değişecek duyguları yoktur, zaten bilir duygularını... korkularını... belki korkuları değişecektir, onu başarabilir, korkularını keşfedebilir ve değiştirir onları ..(=keşifler=uranus= kova burcu özelliği)
12 evde ise saklanılan bir sahne oldugu için ay orada saklanır, bilerek ve isteyerek... yani kişi bilerek duygularını saklar... hangi burcta olursa olsun saklanır orada, ancak asc ye yakınsa gözükür tabiii.... ama kova burcunda yine duygularında değişiklik pek göstermez diyorum ben.... cunku kararlı bir burctur kova.... ikizlerde olsa duygularında değişiklik olur ....

optum hepinizi.... gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
05-01-2007 02:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
Cvp: AY KOVA
yine de öyle olursa şaşırmayın olur mu:Dkova vizyondur mistik oluşundan vazgeçelim ama ileri görür bunda sezgilerini kullanır dehaya yakın delidir çünkü..havadır , sabittir ama hava grubu olması ,4.evde bir ay ,ayakucuna yakın  4. evde jüpiterle bir ay kovayı ne yapar merak ediyorum...:D tabii su grubu olsa  spritüel olurdu kesin...ay 4. evde hareketli bir aile yaşamı diyelim..yine iddia boyutunda..:D
05-01-2007 03:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: AY KOVA
AY KOVA BURCUNDA : BİREYCİ

Temel prensibi : Gitmeliyim !!!
Yaşam tarzı : utopik bulutlar arasında bir çatı katı
Öğrenmesi gereken ders : Normal olmak , uyum sağlamak , duygusal anlamda bağlanmak
Ay'ı kova burcunda olan bir kişiyi hiçkimse özellikle aynı konumda olmayanlar anlayamaz.Bu tür kişiler hareketli , çarpıcı , sağı solu belli olmayan ve heyecanlarını güçlükle bastırabilen bireylerdir.Dima temas kurmaya , ilham almaya ve aktif olmaya ihtiyaç duyarlar.Deneyimleri severler.Havalı bir şekilde özgür olmak , bağımsızlığını göstere göstere yaşamak isterler.Tüm kapıların ve pencerelerin açık olduğu yerlerde daha huzurlu olurlar.
Gizli bilimler ve doğaüstü olaylarla ilgilenirler.Bu konum özellikle astroloji ile uğraşmak için idealdir.Orjinallikleri , yaratıcılık ve kendilerine yeterlilikleri dikkati çeker.Gerçekten kimseye ihyitaçları olmadığı duygusunu verirler.İlgi odağı oldukları veya baskı altında kaldıkları zaman isyan ederler.Fazla yakınlık onlara boğucu gelir.Sevgili olmaktan ziyade iyi bir arkadaştırlar.Kolay ayrılırlar.Ayrıca genelde birtek sevgili veya eşle beraber olmazlar.(aldatırlar mı demek istiyo ne gülücük )
Onlar zor gülerler zor ağlarlar ; hatta bu tepkilerinden hangisini seçmeleri gerektiğine zor karar verebilirler.Bunun yerine kendilerinin ve çevrelerindekilerin duygularına karşı tutarlı bir ilgisizlik göstermeyi , ne olduğu belirsiz , görünüşte önemsiz konular üzerinde kibirli , aydınca tartışmalar sürdürmeyi yeğlerler.Ara sırada , bize nedensiz gibi görünen birşeyler bu zırhlarını deldiğinde , en acayip davaların tutkulu yandaşları olup , insanların aynı heyecanı neden paylaşmadığına akıl erdiremezler.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
05-16-2007 11:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
RE: AY KOVA
Ay Kova Burcunda

Kova; erkeksi, kararlı sabit bir hava burcudur. Duygularında inatçıdır fakat bunları pek belli ettiği söylenemez. Soğukkanlı ve kararlıdır. Kendine ayırdığı bir iç dünyası vardır. Kendine özgüdür ve diğer insanların izinden yürümez. Çok arkadaş canlısı olmasına rağmen Satürn’ün etkisiyle uzak ve soğuk olarak görünebilir. Uranüs’ün değişken ve şok edici yapısından dolayı da en umulmadık anda neşeli ve dışa dönükken, her şey yolunda giderken karamsar olabilen duyguları vardır.

Zihinsel yoğunluğu olan entelektüel kişilerdir. Duygularını politikadan felsefeye pek çok farklı konuda yoğunlaştırabilir. Huzursuz ve yaratıcı kişiliğiyle sanki insanları da dikkatli olmaya ve çevresinde olup bitenleri daha ciddi yorumlamaya zorlar. Duygularını gizlemesinden dolayı gerçek eşini bulmada müşkülpesent davranır.

İş konusunda da rutin, emir komuta zincirine bağlı bir işte çalışması hayli zordur. Radyo televizyon, sinema, bilim, politika, astronomi, astroloji veya evrensel konular içeren ve çalışma saatlerini, düzenini kendi belirleyeceği bir meslekte daha başarılı olur.

Sevgi şefkat göstermekte pek başarılı sayılmaz. Aşkın tutku ve fiziksel boyutu yerine zihinsel ve dostluk kısmı her zaman ağır basar. Gerçek aşk onun için, dostluk ve platonik aşkla başlayıp daha sonra fiziksel yakınlığa dönüşendir. Duygularının gelişmesi için zihinsel ve entelektüel uyum şarttır. Aşık olduğunu anlaması uzun zaman alabilir. Bu da karşısındaki kişiyi epeyce zorlayabilir.

Flört edici ve şıp sevdi değildir çünkü aşkın fiziksel boyutu hiç bir zaman yeterli olmaz. Kova’nın sabit bir burç olmasından dolayı Ay Kova' da değişmeyi kabullenmez. Sabit ve inatçıdır. Değişim onu duygusal olarak çok fa
astrozenith

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
05-30-2007 04:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yükselenbaşak
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: AY KOVA
Ay KOVA Burcunda
Bu insanın duygularına entellektüel dürtüleri kılavuzluk eder ve bunlarla ilgili konularda tamamen yansız davranır. Başka insanlar onun duyguları ile bağımlı yolları anlamadıkları için bu insanı soğuk ve uzak duran birisi olarak görürler. Bu durum duygularını sağlamlaştırır. Toplumla ve grup çalışmalarında bu insan aradığı güvenceyi bulacaktır.
Sezgili, yaratıcı, özgün (orijinal) ve düşüncelerinde yapıcı birisidir. Tüm zihinsel amacı dünyayı yaşanacak daha iyi bir yer yapmaktır. Aile bağları bu insan için büyük önem taşımaz. Ekseriya aynı kafadaki arkadaşları kan akrabalığından daha yakın görülür.

Ay Kova burcunda bağımsız insanı gösterir. Orijinal,yaratıcı ve kendine yeterlidir. Gerçekten kimseye ihtiyacı olmadığı duygusunu verir. Fazla
yakınlıktan boğulur gibi olur. Tüm kapı ve pencerelerin açık bırakıldığı yerlerde rahat eder. Sadece kendi özgür iradesi ile hareket eder. İlgi
odağı olduğu veya baskı altında kaldığı zaman isyan eder. Yüksek idealler peşinde uçmak ister ve dünya konuları ile haşır neşir olmayı küçümser. Deneyimlerden hoşlanır. Sert etkilerde ortaya problemli alanlar çıkacaktır. Huzursuz, dönek ve taşkın ruhlu bir insan olabilir. Her zaman bir anlaşmayı tek taraflı bozmaya meyil gösterebilir. Yüzeyseldir, yalnızdır ve koruyucu, sıcak bağlantılardan yoksundur. Bir yere ait olduğunu hissetmez. Kendi saplantısı olan özgürlük duygusunun kurbanıdır ve daima yollardadır.

Ay Kova burcunda bir çocuk olarak küçük prens veya prensesi gösterir. Erken yaşlarda yuvadan uçar ve dünyada kendi yolunu çizer. Bu dünyada bir yabancı ama çok özel birisi olduğunu hisseder. Bir başkası ile karşılaştırılmaya tahammülü yoktur. Genellikle ailesine ait olmadığını hisseder ve yuvadan ayrılmakla ilgili bir sorunu olmaz.

kaynak:mynet
06-02-2007 07:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: AY KOVA
AY KOVA' DA

Temel Prensibi: Gitmeliyim!

Anahtar Kelimeleri: İsyankar, sıradışı, modern, karizmatik, yenilikçi, çözücü, öngörülmez, heyecan verici, köksüz..

Kova burcunun teori ve kavramlara eğilimi, yaratıcılığı, bireysellik özellikleri hareketsiz Ay'la ilişkilendirildiğinde bir şeyin olmasını isteme, fakat onu yapmaya hazır olmama, uygulamada zorlanma, dengeyi yitirip eksantrikliklere ve fanatizme kayma görülür. Bu Ay burcu insanları kendilerini günlük yaşamın deneyimlerinden soyutlama yeteneğine sahiptirler. Böylece her şeyde belirli bir perspektiften nesnel, mantıklı olabilirler. Duygular ve ihtiyaçlar söz konusu olduğunda da mesafe duygusu ve mantık ön plana geçer. Bu mesafe koyabilme kapasitesi nedeniyle her türlü insanla kontak kurabilirler, çünkü kendilerini diğer insanın endişe ve duygularıyla yoğun şekilde uğraşmak zorunda hissetmezler. Arkadaşlık kapasiteleri yüksektir. Kolay uyum sağlarlar, değişkendirler ve arkadaş çevresi içinde sosyaldirler. Genellikle yoğun duygulardan ve fiziksel bedenin kısıtlığı duygusundan yoksundurlar. Entellektüel beceriyi aşırı önemserler . Görüşlerine önem verilmemesinden veya akıllarının niteliğinin küçümsenmesinden çok korkarlar. Yaşamlarında düşünce o kadar egemendirki duygusal derinlik ve uygulanabilirlik açısından yetersiz kalırlar. Kendi duygularından ve ihtiyaçlarıyla yüzleşmekten sadece bağımsızlıklarını yitirecekleri korkusuyla kaçarlar. Kendilerine güven duymadıkları, yeteneklerinden şüphe ettikleri ve cesaretsiz oldukları için ait olma duygusuna yenik düşerler. Ebeveynlerinin ve etraflarındaki tüm kişilerin kendileri hakkında ne düşündüğünü, kendilerini onaylayıp onaylamdığını, onları nasıl gördüklerini mutlaka bilmek isterler. Özel haklara sahip olduklarına inanan, olağandışı ve yanlış anlaşılan biri gibidirler. Daima temas kurmaya, ilham almaya ve aktif olmaya ihtiyaç duyarlar. Motivasyon eksikliği çekerler. Dostane ilişkilere ve ruhsal yakınlıklara ihtiyaçları vardır. Arkadaşlık kurmaya gönüllüdürler, arkadaşlarının her zaman yanında olur ve onların beklentilerini yerine getirirler. Çok zeki, canlı, hazır cevap, ve yaratıcıdırlar. Güçlü ve belirgin bir sezgi, hatta bazen kehanet yetenekleri vardır. Saplantılı boyutta özgürlük ihtiyacı hissederler. Duygusal düzeyde hiçbir şeye kendini gerçekten açamazlar. Herhangi bir anlaşmada, daima bir kaçamak noktası bırakırlar. Genelde "zararsız durumlarda", yani ulaşılması olanaksız insanlara aşık olmayı tercih ederler. Sahnede bulunmaktan korkarlar. Hemen tedirgin olur, kendilerini baskı altında, sınırlanmış ve hapsolmuş hisseder ve aniden uzaklaşırlar. Mevcut durumdan her zaman hoşnutsuzdurlar.

Tipik Duygusal Reaksiyonları: Tarafsız, sempatik ve hoş sohbettir. Hissetmekte zorlanır. Duygularını dostça, soğukkanlı ve mesafeli bir tavırla saklar. Bağlanmak istemez, yalnızlığı tercih eder. Çeşitlilik sevgisi yüzünden kalıcı ilişkiler kurmaktan kaçınır. Soyutlanmış biridir.. Ne pahasına olursa olsun, aykırı tavırlar sergiler. Kendisini kaybedebileceği derin duygulardan korkar. Yalnız ve soyutlanmış olmasının nedeni mesafeli, kontrollü ve soğuk davranmasıdır. Havalı bir şekilde özgür olmak, bağımsızlığını göstere göstere yaşamak ister. Bağlı olsa da bağımsız gibi davranır. Sevgili olmaktan ziyade iyi bir arkadaştır. Neticede uzak ve ruhsal anlamda erişilmezdir. Teorik olarak kolay ayrılır. Orijinal, yaratıcı ve kendine yeterlidir. Gerçekten kimseye ihtiyacı olmadığı duygusunu verir. Fazla yakınlık ona boğucu gelir. Tüm kapıların ve pencerelerin açık olduğu yerlerde rahat eder. Sadece kendi özgür iradesiyle hareket eder. İlgi odağı olduğu veya baskı altında kaldığı zaman isyan eder. Yüksek düzlemlerde uçmak ister ve bu dünya ile haşır neşir olmayı küçümser. Deneyimlemeyi sever. Huzursuz, dönek ve taşkın ruhludur. Her zaman bir anlaşmayı tek taraflı iptal etme serbestliğini gösterebilir. Yüzeyseldir ve sıcak, koruyucu duygusal bağlantılardan mahrumdur. Hiçbir yere ait olmadığını hisseder, daima yollardadır. Kendi saplantılı özgürlük duygusunun kurbanıdır. Çabuk sinirlenir. Arkadaşlık duyguları aşırı değişiklikler gösterebilir. Arkadaşlığa bağlılığı ancak fikrini değiştirinceye kadar sürer. Özgürlüğü ve bağımsızlığı sadece bir özlem olarak kalır. İç dünyası çok esnektir ve yeni olan her şeye açıktır. Kapalı kapılara ve baskıcı taleplere tahammül edemez. Her şeyi daima gönüllü olarak yapmak zorundadır.(Bu bir takıntı olabilir).

Çocukluk Deneyimleri: Küçük prens veya prens. Bu dünyada bir yabancı, aynı zamanda diğerlerinden farklı ve çok özel olduğunu hisseder. Bir başkasıyla karşılaştırılmaya tahammülü yoktur. Özgürlüğüne düşkün, ebeveynlik görevleri ile kendi özgürlükleri arasında çelişki yaşayan bir aile tarafından yetiştirilmiştir. Çocuğa fazla özgürlük tanınmıştır. Eğitimi ve konsantrasyonu açısından yol gösterilmemiş olabilir. Ebeveynlerin genellikle çocuğun ihtiyaçlarını gideremeyecek ve aitlik duygusunu geliştirmesini engelleyecek şekilde sosyal çevresi ve arkadaşları ile oluşturdukları, sıradışı bir yaşantıları olabilir. Erken yaşta aileden ayrılır ve dünyada kendi yolunu çizer.

Annesini algılayış biçimi; Kendiyle ilgili, bağımsız, konuşkan ve ne yapacağı belli olmayan, güvenilmez anne.

Öğrenmesi Zor Dersler: Normal olmak, uyum sağlamak, bireylik duygusu. Kendi benliğine dair bir fikir edinmelidir. Gurubunun, ailesinin veya kendi kurduğu yuvasının ne içinde, ne dışında olmak gibi çelişkili durumunu dengelemelidir. Kendi umutları, hayalleri için yer açmalı ve onları gerçeğe dönüştürecek pratik uygulamalar geliştirmelidir. Nelere muktedir olduğunu sadece düşüncelerinde bilmeyip bunu hayatının kararlarında göstermelidir. Kendi gücünü, insiyatifini ve yaratıcılığını çarçur etmeden kendi seçtiği ve ideallerine uygun bir grubun içinde bulunmalıdır. Kendi tercihlerini ait olma, başkalarına iyilik etme, ailesini üzmeme çabası ile sadece teoriye hapsetmeden uygulayıp kendi yolunu çizebilmelidir. Özellikle duyguları ve ihtiyaçları söz konusu olduğunda...Harekete geçmek için başkalarını beklemekten vazgeçip irade gücünü güçlendirmeli ve somut dünyada ortaya koydukları ile sahnede yer almaya gönüllü olmalıdır

bu da benım ay burcum

YILDIZ HARITAM
12-24-2007 03:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir