Değerlendir:
  • 10 Oy - 3.1 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Evlerin sahibi var
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Evlerin sahibi var
Evlerin sahibi var
Bu köşeyi takip edenler sanırım temel analiz teknikleri konusunda fikir sahibi oldular. Bugünkü konumuzla ilgili olan tekniği isterseniz kısaca hatırlayalım.

Yıldız haritaları 12 ayrı bölümden oluşur. Bu her bölüm zodyak dediğimiz yıldızlar kuşağındaki 12 burcun ifadesidir. Yükselen burcumuzun bulunduğu ev ise her zaman birinci evimizdir. Yükselen burcumuzdan başlayarak diğer burçlar da sırasıyla numaralandırılır ve ev olarak da adlandırılırlar. Her ev bazı hayat alanlarına karşılık gelir.

Yıldız haritamızdaki her evi bir gezegen yönetir. Bu gezegen o evin hangi burca denk geldiğiyle ilgilidir. Örneğin ikinci evimizde bulunan burç İkizler burcu olsun. İkizler burcunun yöneticisi Merkür olduğundan ikinci evimizin yönetici gezegeninin Merkür olduğunu söyleriz. Harita yorumlamak için burç yöneticiliklerinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Şimdi bu yöneticilerin hangi gezegenler olduklarına bakalım :

Koç: Mars
Boğa: Venüs
İkizler: Merkür
Yengeç: Ay
Aslan: Güneş
Başak: Merkür
Terazi: Venüs
Akrep: Pluto(Mars)
Yay: Jupiter
Oğlak: Saturn
Kova: uranus(Saturn)
Balık: Jupiter


Her insanın yıldız haritasında gezegenler değişik burçlara, aynı zamanda da değişik evlere dağılmış olurlar. Herhangi bir evin yönetici gezegeni başka bir eve gittiği zaman, geldiği evle gidip yerleştiği ev arasında bağlantı kurarak yorum yapabiliyoruz. Örneğin yükselen burcu Yengeç olan bir kişinin yükselen burcu yöneticisi listeden de görüldüğü gibi Ay’dır. Ay beşinci eve yerleştiğinde, kişiliği temsil eden yükselen burçla, yöneticisi Ay’ın yerleştiği beşinci ev arasında bağlantı kurarak bu kişinin bilgiye yatkın bir kişi olduğunu düşünebiliriz.

Şimdi bugün vurgulamak istediğim kurala geliyoruz. Bu kuralın adı “dispositor” kuralı. Daha anlaşılır şekliyle ev sahipliği kuralı da denilebilir. Yine yukardaki örnekte olduğu gibi Ay beşinci evde yerleştiğinde beşinci evin hangi burç olduğu da çok önemlidir. Yükselen burç Yengeç olduğundan beşinci ev bu durumda Akrep burcu olur. Akrep burcunun yöneticisi Mars’dır. Mars ise yıldız haritasında bambaşka bir evde bulunabilir. Bu kurala göre öncelikle Mars Ay’ı kendisine ait eve geldiği için etkileyecektir. Aynı zamanda Mars’ın gittiği ev, burç ve bu evdeki Mars’ın durumu da Ay’ı etkiler. Bu kurala dispositor kuralı denir. Yükselen burcumuzun yöneticisi başka bir gezegen olabileceği gibi, bambaşka bir eve gidebilirdi ve bu durumda o evin yöneticisinden ve o yöneticisinin bulunduğu ev ve burçtan da farklı şekilde etkilenebilirdi. Bu durumda Mars Ay’ın “dispositor” u olmaktadır.


Örnek Harita

Bu örnek haritada ise kişinin yükselen burcu oglak . Oğlakın yönetici gezegeni saturn. Saturn sekizinci evde yer almış. Ama bu haritaya göre sekizinci eve denk gelen burç Başak burcu ve yöneticisi ise Merkür. Dispositor kuralına göre Merkür Saturn’ün dispositor gezegeni oluyor. Yükselen burcu incelerken Saturn niteliklerinin ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu Merkür’den de etkilenen bir Saturn olacaktır. Yorum yaparken buna dikket etmemiz gerekiyor. Saturn’ün Mars burcunda olmasıyla, Merkür burcunda olması arasında yıldız haritası sahibinin kişiliği açısından büyük farklar beklenebilir.


Metin Özenbaş

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
04-14-2008 09:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Evlerin sahibi var
Yezdacığım aşkolsun gülücük

Sen biz Balıkların biricik yöneticisi Neptünü sevmiyorsun galiba,Akreplerin ,Kovaların 2 yöneticisini de yazmışsın bizim Neptün ortada yok hımm

Nin.Me.Sar.Ra
06-19-2008 08:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir