Değerlendir:
  • 57 Oy - 3.05 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
BİLİNCİN KAPILARI:
İlerletilmiş haritada geri giden gezegenler
R. Hakan Kırkoğlu


Sizlere bu yazıda ilerletilmiş haritada geri giden gezegenlerden söz edeceğim.

İçinde bulunduğumuz süreci, bu ister olay, isterseniz duygusal bir deneyim olsun, henüz tamamlamadan görmek zordur hatta neredeyse imkansız. Çoğu zaman ancak olaylar durulduktan, fırtına dindikten ve toz duman temizlendikten sonra nasıl bir süreçte olduğumuzu görürüz. Krizler de böyle değil midir ? Önce bir başlangıç, tanışma, sarsılma, daha sonra en yoğun dönem, tam anlamıyla ortasında olma, ve sonuçlar aşamasında neler yaptığımızı tarttığımız, geriye dönük düşünüp, kendimizi olaydan kopartarak bakabildiğimiz son durak.

Astroloji'de ilerletimler sembolik bir zamana işaret ederler. Bu sembolik zaman sınıflamasında üçüncül (1 gün eşittir 1 Ay ayı) ve minör (1 Ay ayı eşittir 1 yıl) ilerletim ölçekleri de vardır ama ikincil ilerletimler madde (dünya)-ruh (güneş) bağlantısı üzerine kurulduğu için daha gözle görülür ve ortaya çıkması beklenen bir süreci temsil eder. Üçüncül ilerletimler duygusal, minör ilerletimler ise zihnimizi meşgul eden geçişleri gösterirler. Teorik açıdan herşey zihinde başlar (Hermetik prensip), zihin duygulara yol verir ve ardından eylem gelir.

İlerletilmiş haritamız gelişim sürecine, iç dünyamızda yaşamakta olduğumuz mevsime işaret eder. Olayların olması için (transitlerin gerçekleşebilmesi için) söz konusu transitin iç dünyamızla ilişki içinde olması gerekir. Bu yüzden bazı güzel ya da ağır transitleri farklı derecelerde yaşarız. Ayrıca transitler öngörüm yaparken aslında en zayıf göstergedir. Çalışmalarını sadece transitler üzerine yapan astrologlar yem konmamış olta ile balık tutmaya çalışırlar. Oltayı iyi sallamak da yetmeyecektir.

İlerletimler doğum gününüzden itibaren geçen her 1 günü yaşamınızda 1 yıl olarak ölçtüğü için (bu arada geriye doğru ters ilerletimlerden de söz edilebilir ama bu farklı bir detay), doğum haritanızda düzgün harekette olan bazı gezegenler geri harekete geçebilirler ya da geri harekette olan gezegenler de uygun astronomik konumdaysa düzgün harekete dönebilirler.

Örneğin Merkür, normal bir insan hayatı içinde muhtemelen (eğer doğum haritasında geri hareketten düzgüne yeni dönmüşse, bu mümkün olmayabilir) 23 yıl sürecek bir geri hareket yapar. Diğer gezegenlerin geri dönüş süreleri daha uzundur. Güneş ve Ay ise geri hareket yapmazlar. Venüs'ün geri dönüş süresi 42 gün olduğu için bu ilerletilmiş haritada 42 yıla denk gelecektir.

Eğer ilerletilmiş haritanızda geri giden gezegenler varsa, bu durum bilincinizi yönlendiren en dikkat çekici olgulardan birisidir.

Görüşmelerimde ilerletilmiş haritada gördüğüm geri hareketleri mutlaka sorar ve bu dönemlerdeki deneyimlerini görmek isterim. Kendi haritamda da yine böyle ilginç bir dönemden geçiyorum. Zira bundan 23 yıl önce (1980 yılında) geri dönen Merkür'üm bu yıl Nisan ayında düzgün harekete dönüyor. Astroloji'ye de bu süreç içinde başladığım için aslında bu bilgileri sizlerle neden paylaşmak istediğimi de görebilirsiniz: Astroloji'ye tanıklık etmek.

İlerletilmiş haritada geri harekete geçen bir gezegen dış dünyaya daha az yansıtılan ama iç dünyada yoğun biçimde yaşanan, daha subjektif, daha yabanıl süreçlere işaret eder. Bir toparlama yapacak olursak, ilerletilmiş haritada geri giden gezegenlerin rahat ve zorlayıcı görüntülerini şöyle özetleyebiliriz:

Rahat: derin, kişisel bilgiye açık tutuk, ruhsala yönelik, kendini düzelten

Zorlayıcı: sınırlanmış, çekingen, cesaretsiz, geri yönelik

Haritasında kollektif gezegenler dışında (bu gezegenlerin geri gitme oranı yüksektir) kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs ve Mars) geri harekette olan kişilerin ancak zaman için bu gezegenler düzgün harekete döndükçe yeteneklerini daha rahat ortaya koyduklarını söyleyebiliriz. Bu bakımdan geri giden gezegen gelişim sürecinde daha çok bir hazırlık ve zemin hazırlama zamanına denk gelir. Kendi ortaya koyma ya geciktirilir ya da tercih edilmez. Geri giden gezegenler ruhsal gelişimi desteklerler ama dışsal dünyaya aktarmak kolay olmaz. Çoğu zaman görüşmelerimde geri giden Merkür'ün ardından eğitimde aksamalar, engellenmeler ya da tam olarak istediği performansı yakalayamayan kişiler gördüm.

Söz konusu gezegen haritamda Merkür olunca, bunun düşünsel konuları yakından etkileyeceğini söyleyebiliriz. Merkür geri döndüğünde daha ortaokuldaydım ve aynı yıl abim Yazko'nun Çeviri-İnceleme ödülünü kazanmıştı. (Jean Paul Sartre'ın Diyalektik Aklın Eleştirisi) Lise yıllarında benim de ilgim felsefe ve psikolojiye yöneldi. Bu dönemde çok fazla okuyordum, bu da yetmiyormuş gibi, abimin gözleri yorgun düştüğünde on ada sesli biçimde okuyarak yardımcı oluyordum. Şimdi bakıyorum inanılmaz bir Merkür deneyimi bu. Ardından 1983 yılında Astroloji geldi. Ben bu süreci hep bir biriktirme, öğrenme ve içsel bilgiyi keşfetmek olarak gördüm. Kuşkusuz bu süreçte insan söz konusu gezegen Merkür olunca, herşeyi iki kere düşünüyor ve daha gözlemci oluyor. 1991 yılında Astroloji Zamanları kitabını yazışım da, bu geri gidiş sürecinin ortasına rastlamakta. Bu kişisel deneyimin ardından sizlere geri giden gezegenlerle ilgili olarak bazı ipuçları vermek istiyorum. Bu arada bu bilgilerden daha çok yararlanmak için siz de ilerletilmiş haritasında geri giden gezegenlerin ne zaman bu konuma geçtiklerini öğrenmelisiniz.

İlerletilmiş haritada Merkür

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Bu süreç 23-24 yıl sürecektir. Kişi objektif bilgiden çok içsel bilgiye ve kendi kendini öğenmeye dönecek ama bu arada pek çok konuyu bir kerede değil, bir çok defa ele alarak sindirmek isteyecektir. Bu dönem ruhsal konulara da açılım sağlar. Bununla birlikte dış dünyadaki hedefler belirsizleşeceğinden ve kişi bu yönde adım atmakta daha isteksiz olacağından, özellikle eğitim hayatında geri giden bir Merkür önemli sorunlar da çıkarabilir. Kuşkusuz bu durum doğum haritasında Merkür'ün asaleti ile de ilişkilidir. Genel olarak kişiler bu dönemde kendi kendilerine absorbe eden konulara yönelebilirler ve sembolleri yeniden, daha fazla okuma ihtiyacı duyarlar. (Örneğin Astroloji)

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Zihin sübjektif kılıfından çıkarak daha aktif, daha fazla yönlendirici ve etkileyici konuma ulaşacaktır. Bu hazırlık döneminin tamamlanması olduğu için kişi kendini çok daha rahat ifade edebileceği koşullarda bulabilir. Eğitim, kişisel ifade ve genel olarak iletişim alanında rahatlama, yeni yeteneklerin keşfi söz konusudur. İletişimde açıklık ve kapasitesini daha rahat kullanma mümkün olacaktır. Bu durum aynı zamanda bir verim elde etme dönemine de denk gelebilir.

İlerletilmiş haritada Venüs

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Geri hareket 42 yıl süreceği için bu son derece uzun bir dönem olacaktır. Venüs'ün geri harekete dönmesi bu gezegenin manevi yönünü daha fazla öne çıkartacak kişi Venüs'ün maddi tatminini göz ardı edecektir. Örneğin bu aşkta daha platonik, kişisel ifadede sorun çıkaran, kendi tatminine daha yönelik, sosyal olmayan yönelimlere işaret edebilir. Aşkı dış dünyaya ifade etmekte zorlanma olabilir. Sosyal alanda da kişi başkalarının normlarına uyma ihtiyacı hissetmeyebilir. Bu dönem ilişkiler ve parasal açısından önemli ve uğraştırıcı olabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Yeni ilişkiler, sosyal açılım ve tatmin olduğunu daha rahat ve doğrudan ifade edebilen bir sürece girilebilir. Kişinin yaratıcılığından aldığı tatmini dış dünyaya göstermesi, aşkta fiziksellik ve spontan ifade güçlenecektir.

İlerletilmiş haritada Mars

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Eğer Mars ilerletilmiş haritada geri dönerse bu 80 yıl süreceğinden tüm hayatı kapsayacaktır. Kişi dış dünyaya karşı gösterdiği tepkilerinde daha az agresif ve inatçı olacaktır. Bu durum kişisel savunmayı ve dayanıklılığı olumsuz etkileyebilir. Bununla birlikte kişi kendisini sınırlayan kişisel merkezli dürtülerden kurtulabilir ve daha az rekabartçi bir tavır sergileyebilir. Gözü kapalı riske girme isteği azalırken, fiziksel çaba sarfedeceği işlerden daha fazla uzaklaşabilir. Ruhsal alanda ise kendi tutku ve dayanıklılığını öncelikle kendi üzerine yoğunlaştırabileceği, daha fazla kendi ile savaşacağı bir yaşamı simgeler.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Eğer Mars düzgün harekete dönüyorsa kişi daha girişken ve geçmiş sınırlamalardan kendini kurtarmış bir pozisyonda olacaktır. Fiziksel çaba çok daha belirgin ve rekabet gücü vurgulanmaya başlayacaktır. Günlük yaşamın hızlı temposuna uyum sağlamak kolaylaşırken, daha fazla kendine güven sergileyebilecektir.

İlerletilmiş haritada Jüpiter

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Jüpiter geri harekette 120 gün kaldığı için bu 120 yıl anlamına geldiğinden bir daha düzgün hareketi görmek söz konusu olmayacaktır. Geri harekete dönmüş bir Jüpiter kişinin dış dünyada fırsatlar araması arzusunu büyük oranda törpüleyecektir. Bu konumdaki Jüpiter maddi kazanç ve zenginlik vurgusu yerine kendi içsel, ruhsal bilgi ve olgunluğunu geliştirmek ister. Bu yüzden Jüpiter'in geri harekete döndüğü yıl hayata bakış açısından yeni hedefler ve felsfeler ortaya çıkabilir. Kişi daha fazla ruhsala kayma durumundadır. Sürekli dışarıda başarı ve tanınma arayan birisi için bu kolay kabullenilebilecek bir durum sayılmaz. Kişi dinsel, ruhsal konulara da daha derin ilgiler beslemeye başlayabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Jüpiter'in düzgün harekete dönmesi kişinin kendi birikimini, bilgeliğini ortaya koyması ve artık fırsatlara daha direkt yaklaşmasının kendiliğinden ve doğal biçimde olacağını açıklar. Hayatın onu daha fazla cesaretlendireceğini ve önünü açacağını da ekleyebiliriz. Bu durum onun maddi kazanç ve fırsatları da daha fazla kendine çekmesine yardımcı olacaktır.

İlerletilmiş haritada Satürn

Düzgün hareketten geri harekete geçince
,
Satürn geri harekette 140 gün hareket edeceği için bu konumda yaşam boyu sürecektir. Kişi bu süreçte çevresini kontrol etmek yerine artık kendi iç disiplinini geliştirmeye başlayacaktır. Bu kişiler için sosyal alanda hırslarını tatmin etmekten çok ruhsal tatmin ve kendi kendisinin efendisi olma önem taşır. Bu bakımdan kişinin sorumlulukları ancak kendi içsel gerçekleri çerçevesinde yeniden gözden geçirilmelidir. Kuşkusuz bu durum kişinin kendi kendini daha fazla eleştiren, inceleyen bir tip olmasına da yol açabilir. Bu yüzden olumsuz koşullanma ve kişinin kendini geri çekmesi negatif sonuçlar doğurabilir. Kişi kendini toplumsal sorumluluklardan alıkoyabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Kişi bu durumda sorumluluklara daha direkt ve açık bir biçimde yaklaşacak, kendi dışındaki koşulları kontrol altına almaya çalışacaktır. Kişi hırsını ve sorumluluklarını başkaları tarafından açık bir şekilde ortaya koyabilecek şekilde ifade etmeye başlayacaktır. Kişinin kendisine olan saygısı ve güveninde sağlamlaşma olması beklenmelidir.

Uranüs, Neptün ve Pluto gibi kollektif gezegenlerin hareketlerinde değişiklik olması çok daha az ortaya çıktığı için, bu gezegenlerin yön değiştirmeleri önemli yönelimlere işaret eder.

İlerletilmiş haritada Uranüs

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Uranüs geri harekette 155 gün kalır. (155 yıl) Kişi bu durumda dışsal koşullara uyum göstermeden kendi yaratıclığını çok daha orijinal hale getirebilir. Kişisel özgürlük ve bireysellik duygusu başkalarının yargılarından daha az etkilenerek kişiyi sosyal alandaki kurallara daha az uymasına, dikkate almasına yol açabilir. Bu kişinin daha az kural tanıyacağı anlamına da gelecektir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Uranüs'ün ilerletilmiş haritada düzgün harekete dönmesi kişinin geri harekette ifade edemediği spontan, orijinal yaklaşımı doğrudan dış dünyaya aktarmasına ve kollektif enerjileri ön plana geçirmesine yardımcı olacaktır. Bu kişiler bir bakıma aydınlanma içinde kendilerinden daha büyük bir hareketin parçası olabilirler. Kendi dehalarını daha net ve gözle görülür biçimde sunma imkanı bulabilirler.

İlerletilmiş haritada Neptün

Düzgün hareketten geri harekete geçince (158-159 gün)

Tüm yaşam boyunca devam edecek olan bu süreçte kişi kendi iç dünyasına daha derinlemesine dalma ve ruhsal yönden aydınlanma, kendi bu yönde feda etme eğilimleri gösterebilir. Genel olarak geri giden Neptün doğal olarak bilinçdışı temalara daha fazla açıklık gösterdiği için yaratıcılığı zenginleştirebilir ve kişinin yaratma sürecinde karmaşık, kolayca ifade edilemeyen, kaotik ve tam anlamıyla kişiye yönelik, sübjektif temalara yol açabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Neptün ruhsal alana açıklığımızı ve bizi kollektif düzene feda eden eğilimleri gösterdiği için düzgün harekete geçen Neptün daha dağınık, daha fedakar temaları su üstüne çıkaracaktır. Bu geçişin belirgin olması beklenmemelidir. Sosyal temalar, kendinden vermek, bir ideal için kendini ortaya atmak öne çıkabilir.

İlerletilmiş haritada Pluto

Düzgün hareketten geri harekete geçince (160 gün)

Yine tüm yaşam boyunca etkin olacak bu konumda kişi kendi içsel yaşamına daha yoğun biçimde bakarak içindeki gücü keşfetme yolu arayacaktır. Pluto obsesif, kilitleyici ve kişinin kendi karanlık dünyasını ortaya koyan enerjileri anlattığı için, kişi psikolojik düzeyde hesaplaşmaya daha açıktır ve bunu dış dünyaya yansıtmadan kendi içinde yaşayacaktır.

İlerletilmiş haritada Pluto

Pluto çok yavaş hareket ettiği için bu potansiyelin ortaya çıkması uzun zaman alabilir. Bu durumdaki kişiler biriktirmiş oldukları dönüştürücü, hatta yıkıcı enerjiyi dış dünyaya daha fazla yansıtma peşinde olacaklardır. Kişinin kendi içindeki savaşımını ve hayatta anlam bulma arayışını objektif dünyaya yansıtma olanağı artacaktır. Bu bir bakıma yeniden doğum gibi düşünülebilir.

http://www.hakankirkoglu.com/bilinc.htm

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-02-2008 06:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
Jüpiter geri harekette 120 gün kaldığı için bu 120 yıl anlamına geldiğinden bir daha düzgün hareketi görmek söz konusu olmayacaktır.
Nası yani :S ? Açıklayabilirmisin beyhan ablacım.

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
03-03-2008 12:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
Hades Yazılan:Jüpiter geri harekette 120 gün kaldığı için bu 120 yıl anlamına geldiğinden bir daha düzgün hareketi görmek söz konusu olmayacaktır.
Nası yani :S ? Açıklayabilirmisin beyhan ablacım.

İlerletilmiş haritada İlerletimler doğum gününüzden itibaren geçen her 1 günü yaşamınızda 1 yıl olarak ölçtüğü için (bu arada geriye doğru ters ilerletimlerden de söz edilebilir ama bu farklı bir detay), doğum haritanızda düzgün harekette olan bazı gezegenler geri harekete geçebilirler ya da geri harekette olan gezegenler de uygun astronomik konumdaysa düzgün harekete dönebilirler.

Örneğin Merkür, normal bir insan hayatı içinde muhtemelen (eğer doğum haritasında geri hareketten düzgüne yeni dönmüşse, bu mümkün olmayabilir) 23 yıl sürecek bir geri hareket yapar. Diğer gezegenlerin geri dönüş süreleri daha uzundur. Güneş ve Ay ise geri hareket yapmazlar. Venüs'ün geri dönüş süresi 42 gün olduğu için bu ilerletilmiş haritada 42 yıla denk gelecektir.


gibi bir açıklama var ablacım, senin anlamadığın bumuydu, senin sorundan benim anladığım bugülücük ve yazıda açıklamasını yapmış tatlım.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-03-2008 12:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #4
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
kızımın ilerletilmiş haritasında 1 yaşında iken merkürü retroya başlamış.bu da demek oluyorki kızım 25 yaşlarına geldiğinde merkür düzgün hareketine başlayacak.astrolojiyi bilmediğim için,kızımdaki bazı davranışları şimdi şimdi anlamaya başladım.aslında yengeç burcu olan kızım samimi,duyarlı başak yükselenli olduğu için yengeç özelliklerini içinde bastıran biri olmasına rağmen yinede ben yengeçim diyen yanlarıda var tabi..başağın etkisiyle detaycı ve kılı kırk yaran bir kız.

kızımın ilerletilmiş haritasında merkürün daha bir yaşındayken geriye harekete başlamış olduğunu farkettiğimde.kızımın ilkokul öğretmeninin benimle yapmış olduğu bir konuşma canlandı gözümde. "kızınız" demişti bana. " çok aktif,arkadaşlarıyla uyumlu,düzenli ama gözlemlediğim olay çok farklı.yaşına rağmen arkadaş seçimlerinde çok titiz.kimseyle kolay samimi olmuyor.sanki büyük bir kız gibi davranıyor." 1. sınıfta kendisi gibi bir arkadaşı vardı ve kızın babasının tayini nedeniyle okuldan ayrılınca.benim kzım kafasına uygun bir arkadaş bulamadı.4. sınıfa kadarda olmadı.bu sanırım,11. evinde gerçekleşen merkürün retrosuyla alakalı bir durum.çünkü bu konum kızıma özellikle arkadaşlarıyla ilgili durumlarda önlem almak,dikkatli olmak,seçici olmak gerektiğini hissettiriyor.güneşi ve merkürü 11. ev yengeç bu yüzden arkadaşlarına karşı korumacı,şefkatli.aynı zamanda onun için geçmiş çok önemli.merkür retro ve yengeç zaten geçmişten kolay kurtulamıyor.bu sanki bu kişilre yaşamadığı bir olayı bile deneyimlemiş hissi veriyor.şu an lise okuyan kzım yine arkadaşlıklarında dikkatli ;ama diğer yandan karşısına nedense hep sorunlu bir arkadaş mutlaka çıkıyor.inanın okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorum buda kaçınılmaz bir durumgülücük

eğitim konusunda merkür kızımda nasıl çalışıyor kısaca ondanda söz etmek istiyorum.kızım oldukça başarılı bir kız.hatta baya başarılı.değinmeden geçemeyeceğim bir konuda şu.kızım bazen çok ama çok kolay bir konuyu zor öğrenir.aslında çoğu kişiye zor gelen bir konuyu çok çabuk kavrar.ama nedendir bilinmez kolaydır ama o zorlanır.sonra kendiside şaşırır bu duruma.işte buda merkürün retrosuyla alakalı.çünkü merkürün iletişimlerin akışı,plan ve düşüncelerin gelişmesi üzerindeki etkisi bu yavaşlamayla birlikte kişide önemli etkiler yapıyor.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
03-04-2008 05:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
Ablacım benim astrolojide en iyi öğrenmem için bu tarz yazılara hem ihtiyacım var hemde okumaktan çok zevk alıyorum, sağol.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-04-2008 09:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
darkvenus
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
neptün ve jüpiter retrosunda doğdum...
düzelmeyecek ömrüm boyunca bunu kötü yorumlamıyorum...

Düzgün hareketten geri harekete geçince (158-159 gün)

Tüm yaşam boyunca devam edecek olan bu süreçte kişi kendi iç dünyasına daha derinlemesine dalma ve ruhsal yönden aydınlanma, kendi bu yönde feda etme eğilimleri gösterebilir. Genel olarak geri giden Neptün doğal olarak bilinçdışı temalara daha fazla açıklık gösterdiği için yaratıcılığı zenginleştirebilir ve kişinin yaratma sürecinde karmaşık, kolayca ifade edilemeyen, kaotik ve tam anlamıyla kişiye yönelik, sübjektif temalara yol açabilir.


Misal bu özelliğimi yazılarımdan oldukça net görebilirsiniz...

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Jüpiter geri harekette 120 gün kaldığı için bu 120 yıl anlamına geldiğinden bir daha düzgün hareketi görmek söz konusu olmayacaktır. Geri harekete dönmüş bir Jüpiter kişinin dış dünyada fırsatlar araması arzusunu büyük oranda törpüleyecektir. Bu konumdaki Jüpiter maddi kazanç ve zenginlik vurgusu yerine kendi içsel, ruhsal bilgi ve olgunluğunu geliştirmek ister. Bu yüzden Jüpiter'in geri harekete döndüğü yıl hayata bakış açısından yeni hedefler ve felsfeler ortaya çıkabilir. Kişi daha fazla ruhsala kayma durumundadır. Sürekli dışarıda başarı ve tanınma arayan birisi için bu kolay kabullenilebilecek bir durum sayılmaz. Kişi dinsel, ruhsal konulara da daha derin ilgiler beslemeye başlayabilir.

Bu da keza öyle...
Neptün ve jüpiterin spiritüel,felsefik daha üst akıl safhalarını kapsayan araştırma konularını mistik ve evrensel temalarını göz önünde bulundurursam...
Kendimi içsel büyüme kanalıyla tamamlayacagımı felsefe,din gibi alanlarda bütünleneceğimi ve hayatımın bunlarla meşgul olarak noktalanacagını kavradım...
İçsel dilim hep bunu söyler zaten...
Dışa kendini ispat çabasında olmayan kendini kendine ispat etme gayretinde olan ve içsel büyümeyi arzulayan
kafası düşüncelerin geçit yeri olan bir hayli karışık sıradan bir olayın bile derinine nüfuz eden başka boyutlarıyla görmeye calısan bir insanım
güneş 12. ev 4 bu konumlar benim ruhsal yönümün kuvvetini simgeliyor sanırım...
03-05-2008 03:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sert açı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
Doğumumda 10.evimde uranüsle kavuşumdayken geri gitmeye başlayan merkürüm 23 yaşımda 9.evden düzgün hareketine başladı, eğitimin hayat boyu sürecek olan bir yaşam biçimi olduğuna inanan ben, diploma almanın belli bir yaştan sonra olmadığına inanan yine ben. Sebebi malum, yaşanılan ülke, hayat şartları. Bu merkür beni eğitimden vurdu yani. Gösterebileceğim bir diplomam yok ama diploma sahiplerine verdiğim çok akıl, bilgi var, ah bu çelişkiler
Uzatmayayım merkür geri giderken gösteremediğim potansiyelimi içe dönerek edindiğim bilgi birikimini, düzgün hareketine döndüğünde bahsedildiği gibi "rahatça" ifade edebilmeye başladım.
Yine de Sevgili Ay-se; bu geri giden merkürden hazetmiyorum ben senelerimi çaldı, kızınıza sevgiler, size saygılar bilinçli annegülücük

Allah'a şükür, herşey hızla geçer, aşk ta, hatta keder de.
Nerde dün akşamki gözyaşları, geçen yılki karlar nerde?
03-05-2008 07:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #8
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
3 sene sonra merkür progreste geri gitmeye başlayacak 23 yıllık serüven dile kolay sinir bozucu :(
08-26-2010 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #9
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
(03-02-2008 06:34 PM)Angel Yazılan:  
BİLİNCİN KAPILARI:
İlerletilmiş haritada geri giden gezegenler
R. Hakan Kırkoğlu


Sizlere bu yazıda ilerletilmiş haritada geri giden gezegenlerden söz edeceğim.

İçinde bulunduğumuz süreci, bu ister olay, isterseniz duygusal bir deneyim olsun, henüz tamamlamadan görmek zordur hatta neredeyse imkansız. Çoğu zaman ancak olaylar durulduktan, fırtına dindikten ve toz duman temizlendikten sonra nasıl bir süreçte olduğumuzu görürüz. Krizler de böyle değil midir ? Önce bir başlangıç, tanışma, sarsılma, daha sonra en yoğun dönem, tam anlamıyla ortasında olma, ve sonuçlar aşamasında neler yaptığımızı tarttığımız, geriye dönük düşünüp, kendimizi olaydan kopartarak bakabildiğimiz son durak.

Astroloji'de ilerletimler sembolik bir zamana işaret ederler. Bu sembolik zaman sınıflamasında üçüncül (1 gün eşittir 1 Ay ayı) ve minör (1 Ay ayı eşittir 1 yıl) ilerletim ölçekleri de vardır ama ikincil ilerletimler madde (dünya)-ruh (güneş) bağlantısı üzerine kurulduğu için daha gözle görülür ve ortaya çıkması beklenen bir süreci temsil eder. Üçüncül ilerletimler duygusal, minör ilerletimler ise zihnimizi meşgul eden geçişleri gösterirler. Teorik açıdan herşey zihinde başlar (Hermetik prensip), zihin duygulara yol verir ve ardından eylem gelir.

İlerletilmiş haritamız gelişim sürecine, iç dünyamızda yaşamakta olduğumuz mevsime işaret eder. Olayların olması için (transitlerin gerçekleşebilmesi için) söz konusu transitin iç dünyamızla ilişki içinde olması gerekir. Bu yüzden bazı güzel ya da ağır transitleri farklı derecelerde yaşarız. Ayrıca transitler öngörüm yaparken aslında en zayıf göstergedir. Çalışmalarını sadece transitler üzerine yapan astrologlar yem konmamış olta ile balık tutmaya çalışırlar. Oltayı iyi sallamak da yetmeyecektir.

İlerletimler doğum gününüzden itibaren geçen her 1 günü yaşamınızda 1 yıl olarak ölçtüğü için (bu arada geriye doğru ters ilerletimlerden de söz edilebilir ama bu farklı bir detay), doğum haritanızda düzgün harekette olan bazı gezegenler geri harekete geçebilirler ya da geri harekette olan gezegenler de uygun astronomik konumdaysa düzgün harekete dönebilirler.

Örneğin Merkür, normal bir insan hayatı içinde muhtemelen (eğer doğum haritasında geri hareketten düzgüne yeni dönmüşse, bu mümkün olmayabilir) 23 yıl sürecek bir geri hareket yapar. Diğer gezegenlerin geri dönüş süreleri daha uzundur. Güneş ve Ay ise geri hareket yapmazlar. Venüs'ün geri dönüş süresi 42 gün olduğu için bu ilerletilmiş haritada 42 yıla denk gelecektir.

Eğer ilerletilmiş haritanızda geri giden gezegenler varsa, bu durum bilincinizi yönlendiren en dikkat çekici olgulardan birisidir.

Görüşmelerimde ilerletilmiş haritada gördüğüm geri hareketleri mutlaka sorar ve bu dönemlerdeki deneyimlerini görmek isterim. Kendi haritamda da yine böyle ilginç bir dönemden geçiyorum. Zira bundan 23 yıl önce (1980 yılında) geri dönen Merkür'üm bu yıl Nisan ayında düzgün harekete dönüyor. Astroloji'ye de bu süreç içinde başladığım için aslında bu bilgileri sizlerle neden paylaşmak istediğimi de görebilirsiniz: Astroloji'ye tanıklık etmek.

İlerletilmiş haritada geri harekete geçen bir gezegen dış dünyaya daha az yansıtılan ama iç dünyada yoğun biçimde yaşanan, daha subjektif, daha yabanıl süreçlere işaret eder. Bir toparlama yapacak olursak, ilerletilmiş haritada geri giden gezegenlerin rahat ve zorlayıcı görüntülerini şöyle özetleyebiliriz:

Rahat: derin, kişisel bilgiye açık tutuk, ruhsala yönelik, kendini düzelten

Zorlayıcı: sınırlanmış, çekingen, cesaretsiz, geri yönelik

Haritasında kollektif gezegenler dışında (bu gezegenlerin geri gitme oranı yüksektir) kişisel gezegenleri (Merkür, Venüs ve Mars) geri harekette olan kişilerin ancak zaman için bu gezegenler düzgün harekete döndükçe yeteneklerini daha rahat ortaya koyduklarını söyleyebiliriz. Bu bakımdan geri giden gezegen gelişim sürecinde daha çok bir hazırlık ve zemin hazırlama zamanına denk gelir. Kendi ortaya koyma ya geciktirilir ya da tercih edilmez. Geri giden gezegenler ruhsal gelişimi desteklerler ama dışsal dünyaya aktarmak kolay olmaz. Çoğu zaman görüşmelerimde geri giden Merkür'ün ardından eğitimde aksamalar, engellenmeler ya da tam olarak istediği performansı yakalayamayan kişiler gördüm.

Söz konusu gezegen haritamda Merkür olunca, bunun düşünsel konuları yakından etkileyeceğini söyleyebiliriz. Merkür geri döndüğünde daha ortaokuldaydım ve aynı yıl abim Yazko'nun Çeviri-İnceleme ödülünü kazanmıştı. (Jean Paul Sartre'ın Diyalektik Aklın Eleştirisi) Lise yıllarında benim de ilgim felsefe ve psikolojiye yöneldi. Bu dönemde çok fazla okuyordum, bu da yetmiyormuş gibi, abimin gözleri yorgun düştüğünde on ada sesli biçimde okuyarak yardımcı oluyordum. Şimdi bakıyorum inanılmaz bir Merkür deneyimi bu. Ardından 1983 yılında Astroloji geldi. Ben bu süreci hep bir biriktirme, öğrenme ve içsel bilgiyi keşfetmek olarak gördüm. Kuşkusuz bu süreçte insan söz konusu gezegen Merkür olunca, herşeyi iki kere düşünüyor ve daha gözlemci oluyor. 1991 yılında Astroloji Zamanları kitabını yazışım da, bu geri gidiş sürecinin ortasına rastlamakta. Bu kişisel deneyimin ardından sizlere geri giden gezegenlerle ilgili olarak bazı ipuçları vermek istiyorum. Bu arada bu bilgilerden daha çok yararlanmak için siz de ilerletilmiş haritasında geri giden gezegenlerin ne zaman bu konuma geçtiklerini öğrenmelisiniz.

İlerletilmiş haritada Merkür

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Bu süreç 23-24 yıl sürecektir. Kişi objektif bilgiden çok içsel bilgiye ve kendi kendini öğenmeye dönecek ama bu arada pek çok konuyu bir kerede değil, bir çok defa ele alarak sindirmek isteyecektir. Bu dönem ruhsal konulara da açılım sağlar. Bununla birlikte dış dünyadaki hedefler belirsizleşeceğinden ve kişi bu yönde adım atmakta daha isteksiz olacağından, özellikle eğitim hayatında geri giden bir Merkür önemli sorunlar da çıkarabilir. Kuşkusuz bu durum doğum haritasında Merkür'ün asaleti ile de ilişkilidir. Genel olarak kişiler bu dönemde kendi kendilerine absorbe eden konulara yönelebilirler ve sembolleri yeniden, daha fazla okuma ihtiyacı duyarlar. (Örneğin Astroloji)

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Zihin sübjektif kılıfından çıkarak daha aktif, daha fazla yönlendirici ve etkileyici konuma ulaşacaktır. Bu hazırlık döneminin tamamlanması olduğu için kişi kendini çok daha rahat ifade edebileceği koşullarda bulabilir. Eğitim, kişisel ifade ve genel olarak iletişim alanında rahatlama, yeni yeteneklerin keşfi söz konusudur. İletişimde açıklık ve kapasitesini daha rahat kullanma mümkün olacaktır. Bu durum aynı zamanda bir verim elde etme dönemine de denk gelebilir.

İlerletilmiş haritada Venüs

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Geri hareket 42 yıl süreceği için bu son derece uzun bir dönem olacaktır. Venüs'ün geri harekete dönmesi bu gezegenin manevi yönünü daha fazla öne çıkartacak kişi Venüs'ün maddi tatminini göz ardı edecektir. Örneğin bu aşkta daha platonik, kişisel ifadede sorun çıkaran, kendi tatminine daha yönelik, sosyal olmayan yönelimlere işaret edebilir. Aşkı dış dünyaya ifade etmekte zorlanma olabilir. Sosyal alanda da kişi başkalarının normlarına uyma ihtiyacı hissetmeyebilir. Bu dönem ilişkiler ve parasal açısından önemli ve uğraştırıcı olabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Yeni ilişkiler, sosyal açılım ve tatmin olduğunu daha rahat ve doğrudan ifade edebilen bir sürece girilebilir. Kişinin yaratıcılığından aldığı tatmini dış dünyaya göstermesi, aşkta fiziksellik ve spontan ifade güçlenecektir.

İlerletilmiş haritada Mars

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Eğer Mars ilerletilmiş haritada geri dönerse bu 80 yıl süreceğinden tüm hayatı kapsayacaktır. Kişi dış dünyaya karşı gösterdiği tepkilerinde daha az agresif ve inatçı olacaktır. Bu durum kişisel savunmayı ve dayanıklılığı olumsuz etkileyebilir. Bununla birlikte kişi kendisini sınırlayan kişisel merkezli dürtülerden kurtulabilir ve daha az rekabartçi bir tavır sergileyebilir. Gözü kapalı riske girme isteği azalırken, fiziksel çaba sarfedeceği işlerden daha fazla uzaklaşabilir. Ruhsal alanda ise kendi tutku ve dayanıklılığını öncelikle kendi üzerine yoğunlaştırabileceği, daha fazla kendi ile savaşacağı bir yaşamı simgeler.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Eğer Mars düzgün harekete dönüyorsa kişi daha girişken ve geçmiş sınırlamalardan kendini kurtarmış bir pozisyonda olacaktır. Fiziksel çaba çok daha belirgin ve rekabet gücü vurgulanmaya başlayacaktır. Günlük yaşamın hızlı temposuna uyum sağlamak kolaylaşırken, daha fazla kendine güven sergileyebilecektir.

İlerletilmiş haritada Jüpiter

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Jüpiter geri harekette 120 gün kaldığı için bu 120 yıl anlamına geldiğinden bir daha düzgün hareketi görmek söz konusu olmayacaktır. Geri harekete dönmüş bir Jüpiter kişinin dış dünyada fırsatlar araması arzusunu büyük oranda törpüleyecektir. Bu konumdaki Jüpiter maddi kazanç ve zenginlik vurgusu yerine kendi içsel, ruhsal bilgi ve olgunluğunu geliştirmek ister. Bu yüzden Jüpiter'in geri harekete döndüğü yıl hayata bakış açısından yeni hedefler ve felsfeler ortaya çıkabilir. Kişi daha fazla ruhsala kayma durumundadır. Sürekli dışarıda başarı ve tanınma arayan birisi için bu kolay kabullenilebilecek bir durum sayılmaz. Kişi dinsel, ruhsal konulara da daha derin ilgiler beslemeye başlayabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Jüpiter'in düzgün harekete dönmesi kişinin kendi birikimini, bilgeliğini ortaya koyması ve artık fırsatlara daha direkt yaklaşmasının kendiliğinden ve doğal biçimde olacağını açıklar. Hayatın onu daha fazla cesaretlendireceğini ve önünü açacağını da ekleyebiliriz. Bu durum onun maddi kazanç ve fırsatları da daha fazla kendine çekmesine yardımcı olacaktır.

İlerletilmiş haritada Satürn

Düzgün hareketten geri harekete geçince
,
Satürn geri harekette 140 gün hareket edeceği için bu konumda yaşam boyu sürecektir. Kişi bu süreçte çevresini kontrol etmek yerine artık kendi iç disiplinini geliştirmeye başlayacaktır. Bu kişiler için sosyal alanda hırslarını tatmin etmekten çok ruhsal tatmin ve kendi kendisinin efendisi olma önem taşır. Bu bakımdan kişinin sorumlulukları ancak kendi içsel gerçekleri çerçevesinde yeniden gözden geçirilmelidir. Kuşkusuz bu durum kişinin kendi kendini daha fazla eleştiren, inceleyen bir tip olmasına da yol açabilir. Bu yüzden olumsuz koşullanma ve kişinin kendini geri çekmesi negatif sonuçlar doğurabilir. Kişi kendini toplumsal sorumluluklardan alıkoyabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Kişi bu durumda sorumluluklara daha direkt ve açık bir biçimde yaklaşacak, kendi dışındaki koşulları kontrol altına almaya çalışacaktır. Kişi hırsını ve sorumluluklarını başkaları tarafından açık bir şekilde ortaya koyabilecek şekilde ifade etmeye başlayacaktır. Kişinin kendisine olan saygısı ve güveninde sağlamlaşma olması beklenmelidir.

Uranüs, Neptün ve Pluto gibi kollektif gezegenlerin hareketlerinde değişiklik olması çok daha az ortaya çıktığı için, bu gezegenlerin yön değiştirmeleri önemli yönelimlere işaret eder.

İlerletilmiş haritada Uranüs

Düzgün hareketten geri harekete geçince

Uranüs geri harekette 155 gün kalır. (155 yıl) Kişi bu durumda dışsal koşullara uyum göstermeden kendi yaratıclığını çok daha orijinal hale getirebilir. Kişisel özgürlük ve bireysellik duygusu başkalarının yargılarından daha az etkilenerek kişiyi sosyal alandaki kurallara daha az uymasına, dikkate almasına yol açabilir. Bu kişinin daha az kural tanıyacağı anlamına da gelecektir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Uranüs'ün ilerletilmiş haritada düzgün harekete dönmesi kişinin geri harekette ifade edemediği spontan, orijinal yaklaşımı doğrudan dış dünyaya aktarmasına ve kollektif enerjileri ön plana geçirmesine yardımcı olacaktır. Bu kişiler bir bakıma aydınlanma içinde kendilerinden daha büyük bir hareketin parçası olabilirler. Kendi dehalarını daha net ve gözle görülür biçimde sunma imkanı bulabilirler.

İlerletilmiş haritada Neptün

Düzgün hareketten geri harekete geçince (158-159 gün)

Tüm yaşam boyunca devam edecek olan bu süreçte kişi kendi iç dünyasına daha derinlemesine dalma ve ruhsal yönden aydınlanma, kendi bu yönde feda etme eğilimleri gösterebilir. Genel olarak geri giden Neptün doğal olarak bilinçdışı temalara daha fazla açıklık gösterdiği için yaratıcılığı zenginleştirebilir ve kişinin yaratma sürecinde karmaşık, kolayca ifade edilemeyen, kaotik ve tam anlamıyla kişiye yönelik, sübjektif temalara yol açabilir.

Geri hareketten düzgün harekete geçince

Neptün ruhsal alana açıklığımızı ve bizi kollektif düzene feda eden eğilimleri gösterdiği için düzgün harekete geçen Neptün daha dağınık, daha fedakar temaları su üstüne çıkaracaktır. Bu geçişin belirgin olması beklenmemelidir. Sosyal temalar, kendinden vermek, bir ideal için kendini ortaya atmak öne çıkabilir.

İlerletilmiş haritada Pluto

Düzgün hareketten geri harekete geçince (160 gün)

Yine tüm yaşam boyunca etkin olacak bu konumda kişi kendi içsel yaşamına daha yoğun biçimde bakarak içindeki gücü keşfetme yolu arayacaktır. Pluto obsesif, kilitleyici ve kişinin kendi karanlık dünyasını ortaya koyan enerjileri anlattığı için, kişi psikolojik düzeyde hesaplaşmaya daha açıktır ve bunu dış dünyaya yansıtmadan kendi içinde yaşayacaktır.

İlerletilmiş haritada Pluto

Pluto çok yavaş hareket ettiği için bu potansiyelin ortaya çıkması uzun zaman alabilir. Bu durumdaki kişiler biriktirmiş oldukları dönüştürücü, hatta yıkıcı enerjiyi dış dünyaya daha fazla yansıtma peşinde olacaklardır. Kişinin kendi içindeki savaşımını ve hayatta anlam bulma arayışını objektif dünyaya yansıtma olanağı artacaktır. Bu bir bakıma yeniden doğum gibi düşünülebilir.

http://www.hakankirkoglu.com/bilinc.htm

süper bi yazı tbrikler natalde ileri harekette olan juptr progreste ileri harete geçince natalde t karede 90 lık açıları alan jupiter olduğundanmı bilmiyorum bi kayıp yaşadım. merkür mars 30 lu yaşlardan sonra geri harekete başlaması sanki benim için daha iyi oldu. daha bi kimseye bulaşmadan yaşamayı ve enerjimi sadece hedefime odaklamayı başardım diyebilirim.gereksiz insanlarla mücadele etmektense içime kapanmam daha iyi oldu.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
03-08-2011 02:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tooredo Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 91
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
RE: İlerletilmiş Haritada Geri Giden Gezegenler
Jüpiter'in düzgün harekete dönmesi kişinin kendi birikimini, bilgeliğini ortaya koyması ve artık fırsatlara daha direkt yaklaşmasının kendiliğinden ve doğal biçimde olacağını açıklar. Hayatın onu daha fazla cesaretlendireceğini ve önünü açacağını da ekleyebiliriz. Bu durum onun maddi kazanç ve fırsatları da daha fazla kendine çekmesine yardımcı olacaktır.

Yeni farkettim jüpiterim düz harekete geçmişdansy bulunduğu evle ilgili olaylarla ilgili daha çok fırsatlarla karşılaşabilirim belki, tabi transit açılar desteklerse...

O GÜN

2017 - 2018 SOLAR RETURN
03-12-2011 07:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir