Değerlendir:
  • 14 Oy - 3.64 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yıldız haritalarında servet etkileri
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Yıldız haritalarında servet etkileri
Hint astrolojisinde bir hayat alanını tek bir evde ya da burçta aramak yorum yapan kişiyi yanıltabiliyor. Aslında yıldız haritasındaki her evin her konuyla ilgili belirli bir ağırlığı var. Servet ya da maddi kazanç alanlarında da bu durum böyle.

Öncelikle birinci evi ya da başka deyişle yükselen burcu incelemek istersek; birinci evin kişinin hayattaki genel eğilimlerini gösterdiğini görürüz. Para kazanma ya da maddi güç edinme yönünde kişinin hayata yaklaşımı ve maddi değerlere ne derece önem verdiği çok önemlidir. Yükselen burcun yöneticisinin haritadaki yerleşimi de maddi kazanç bakımdan yorumlarda önemli yer tutar.

İkinci ev servet ya da refah evi olarak bilinir. Refah dediğimiz zaman mutlaka zenginlik söz konusu olmayabilir. Bazı kişiler az parayla yetinebilirler ve bununla mutlu olmasını da bilirler. Yani bir bakıma arzu ettikleri refah düzeyine ulaşmışlardır. Bu evi incelerken buna dikkat etmek gerekir. İkinci ev hem genel maddi düzeyi hem de birikmiş parayı temsil eder. Bu evin karakası Jupiter’dir. Bu yüzden evle birlikte Jupiter’in haritadaki yeri de incelenmelidir.

Bolluğu temsil eden Venüs’ün de parayla ilgili evlerle olan her türlü ilişkisi de çok olumludur. Venüs’ün parolası üremedir. Bu yüzden bulunduğu evin konularını her zaman artırır. Mars, Ketu, Saturn, Güneş maddi olanakları azaltan gezegenlerdir. Rahu ise engeller çıkarabilir ama çok büyük miktarda para da kazandırabilir. Ay yine zenginliği desteklerken , Merkür içinde bulunduğu duruma göre davranır.

Taşınmaz malları ifade eden ev dördüncü evdir. Taşınmaz mal derken ev, arsa ve her türlü gayrı menkulü anlamalıyız. Bir kişinin ev sahibi olup olmayacağı dördüncü evden ve bu evin yöneticisinin yıldız haritasındaki yerleşiminden anlaşılabilir. İkinci ev için zorluklar getiren Mars bu ev için iyidir. Çünkü Mars gayrı menkullerin karakasıdır. Yine Venüs dördüncü evde yer aldığında kişinin çok güzel bir ev sahibi olabileceğini söyleyebiliriz.

Bir kişinin ticarete olan yatkınlığı yedinci evden incelenmelidir. Ticaretle para kazanma arasında bir ilişki olduğu kabul edilebilir. Bu evde yer alacak gezegenler kişinin hangi sektörde ticaret yapabileceğini vurgular. Örneğin Merkür bu ev için faydalı bir gezegen olabilir. Çünkü Merkür ticareti ve iş dünyasını temsil eden gezegendir. Ayrıca yedinci ev ortaklıklar evi de olduğu için, bu evle ikinci ya da onbirinci evler arasındaki güçlü bağlar ortak yapılan çalışmalardan para gelebileceğini gösterebilir.

Maddi kazanç dediğimiz zaman en önemli evlerden biri de onbirinci evdir. Onbirinci ev daha çok kişinin düzenli elde ettiği gelir ya da maddi değerlerdir. Benim burda çok ilginç bulduğum bazı kişilerin onbirinci evi çok kuvvetliyken ikinci evleri çok zayıf olması. Bunun tersini de görebiliyoruz. Bu durumda kişinin gelirinin çok yüksek olduğunu yani çok iyi maaş aldığını ama bir türlü gereken birikimi değişik nedenlerden ötürü sağlayamadığını söyleyebiliriz. Bazı kişilerin de bunun tersi olarak maddi gücü çok fazla olabiliyor ama çalışmayı sevmedikleri için düzenli bir gelirleri olmayabiliyor.

Karşılıklı evlerden üçüncü ve dokuzuncu evler de maddi durumun yorumlanması için ilginç etkiler verebiliyorlar. Üçüncü ev genellikle kişinin gösterdiği girişimleri , dokuzuncu ev ise hayatın desteğiyle ulaşabileceği değerleri gösteriyor. Bu evler aslında neden bazı insanların sadece yoğun çabalar sonucunda maddi imkanlara ulaşabildiklerini , bazı insanların ise doğuştan şanslı olduklarını ve az çabayla büyük servet sahibi olduklarını açıklamakta. Altıncı ev ise çalışma evi olarak görülebilir. Bu evin yöneticisinin maddi evlerle olan ilişkisi o kişinin yoğun çalışarak maddi güce ulaşacağını gösterebilir.

Sekizici ev de en ilginç evlerden birisi. Temelde hayatımızın zayıflıklarını gösterse de mirasla ilgili ev sekizinci evdir. Bir kişinin miras elde edip edemeyeceği bu evin maddi evlerle olan ilişkisine bakarak anlaşılabilir. Kişinin harcamalarını anlamak için de daha önce birkaç kez yazdığım gibi onikinci ev incelenmelidir. Bazı kişilerin neden birikim oluşturamadıkları genelde onikinci evden anlaşılabiliyor. Bu evdeki olumlu gezegenler daha büyük harcamalara yol açabiliyorlar. Harcaması çok olan kişiler de birikim oluşturmakta zorluk çekebiliyorlar.

Bugün servet konusuna genel bir bakış açısı getirmeye çalıştım. Böylece bir konuyla ilgili sadece tek bir ev değil , haritadaki değişik bir çok unsurun incelenmesiyle daha sağlıklı sonuçlara varılabileceği sanırım netleşmiş oldu.

Maksimum.com
Metin Özenbaş

metin_ozenbas@hotmail.com
http://www.metinozenbas.com

14.01.2007
02-29-2008 05:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #2
RE: Yıldız haritalarında servet etkileri
bu alıntıya bakarak benim haritamda servet etkisi yok demek işime gelmiyo ama görünen öle:( transitleri bekleyim barigülücük)

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
03-01-2008 09:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Sert açı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 37
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Yıldız haritalarında servet etkileri
Sevgili Mavi, haritanda belki de vardır bu özellikler çünkü Hint astrolojisine göre yeni bir harita çıkartmak gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam 21-24 arası bir derece çıkartılıyor batı haritasına göre çıkartılan gezegenlerin hepsinden ve evler de burçlar da yükselen de değişiyor. Onların çok ilginç hesaplamaları var hatta her insanın bir değil iki haritası oluyor artı ay'a göre de çıkartıyorlar etti üç. Birinde olmazsa birinde buluruz parayıgülücük

Benim Hint astrolojisi kitabım var ama arkadaşta getirirse inşaallah bir gün(!) yazarım burda hesaplamayı

Allah'a şükür, herşey hızla geçer, aşk ta, hatta keder de.
Nerde dün akşamki gözyaşları, geçen yılki karlar nerde?
03-04-2008 04:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
RE: Yıldız haritalarında servet etkileri
Evet Sert açı haklısın, Metin Özenbaş zaten Hint astroloji uzmanı, aslında bu konu başlığını Hint astrolojisi konu başlığıyla birleştirecektim, dağılmasın konu diye, eğer kafamız karşıyor derseniz konuları birleştiririm, Hint astrolojisi kısmında olur hepsi.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
03-04-2008 09:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Yıldız haritalarında servet etkileri
(11-08-2010 06:12 PM)Kıvılcım Yazılan:  galiba yanlış hesaplamıyrosam 8.evimde jüpiter var miras mı gelecek
ne zaman gelecek gelsingülücük

9. evinde...
11-09-2010 01:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Yıldız haritalarında servet etkileri
bill gates ve rockefelleri incelediğimde gördüm(daha fazla ultra zengin hartiası incelemedim )

2.evde pluto-jupiter büyük servet imkanı verebiliyor.
bu kavuşum gatesin servet evinde (2.ev )
rockefellerinde asc üstündeki plutosu jupiterle sert açı içerinse.pluto 2.evinde yani boğa burcuna geçtiğinde petrolden inanılmaz kazanımlar elde ediyor.pluto-petrol ve yeraltı kaynakları-gömülü olan.

-2.ev yöneticisi ve 10.evdeyse ve/veya böyle bağlantılar varsa , para , bu kişiye otoriteden gelebilir.
2.evde kiron varsa, bu kişi , hayatı boyunca kişisel servetini ve sahip olduklarını oluşturmakta zorlanabilir.anccak , insanlara iyi tavsiyeler veren bir danışman olabilir.kiron , kendi yarasını tedavi edemese de başkalarına şifa veren doktor.

2.ev 8.ev arasındakii bağlantılar , kişinin ortak kaynakların yönetiminden kazanımları olacağını gösterebilir.

-2.ev 9.ev arasındakiler. yüksek öğretim.yurtdışı veya dini konulardan kazancı gösterebilir.belki bir hac acentası kurar, üniversitelerle bağlantılı para kazanabilir , new age akımları doğrultusunda bir merkez kurabilir vs.



aynı şekilde asil nadirin haritasını inceyebilirsiniz.adamda inanılmaz bir boğa vurgusu var.güneş-merkür-satürn-jupiter ve venüs boğa burcunda.

yazdıklarım zodyak baz alınarak yazılmıştır.
11-09-2010 11:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir