Değerlendir:
  • 24 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nasuh Mahruki
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Nasuh Mahruki
arkadaşlar biliyorsunuz askerliğimin ilk ayını Ağrı Dağının eteklerinde yaptım ve aklıma Nasuh Mahruki'nin analizi gelmişti hatta bunu şekerpareyle paylaşmıştım.
dayanıklılık gerektiren , maceracı bir ruh gerektiren dağcılık vb. sporlarda başarı sağlayan ünlülere eğilelim istedim. o sırada ismini daha önce duymuş olduğum dünyanın en iyi bisikletçilerinden birinin hikayesini askeriyenin kütüphanesinde okudum. bu bisikletçi Lance Armstrong'tu ve özelliği şuydu ; önce kanser olduğunu ve kurtulma şansının %20 olduğunu öğrenmişti. kanseri büyük acılardan sonra yenmiş ve çok zayıflamış , güçten düşmüş olmasına rağmen İNANCIN GÜCÜNÜ KULLANARAK dünyanın en zor turnuvalarından biri olan -3 hafta süren bisiklet yarışı- Fransa bisiklet şampiyonasını iki yıl üst üste kazanıyordu.. -alkış
müsadenizle bu iki sporcuyu nacizane analiz etmek istiyorum ;

Mahruki 21 mayıs 1968 doğumlu. doğum saatini şu an bilemiyorum ve yükselen burcunu + evleri bilemiyecez. yine de gezegen konumlarına göre bir değerlendirme yapmak istiyorum.

ikizler burcunun ilk derecelerinde doğmuş Mahruki. ve oldukça sert açılar altında görünen bir haritası -yani potansiyeli- var..
değişken burçlarda T Kare dediğimiz gerilimli açı kalıbını görüyoruz. Ay - merkür ve uranüs-plüto kavuşumu arasında oluşan bu T Kare geriliminin onu oldukça huzursuz eden bir etkisi olacağını söyleyebiliriz. bu huzursuzluk , Mahruki'yi huzur aramaya itmiş olabilir ve bunu dağlarda bulması hiçte mantıksız değil..

değişken burçlarda oluşan T kare ya da BÜYÜK KARE dediğimiz sert açılar , yerinde duramayan huzursuz ve aktif kişilikler yaratır diyebiliriz. dağcılık deyince benim aklıma daha çok sabit burçların kararlılığı ve dayanıklılığı geliyor. bu yüzden yükselen burcunun ya da tepe noktası MC'nin sabit bir burçta olacağını tahmin ediyorum.

Mahruki'nin jüpiteri aslan burcunda ve satürnü koç burcunda. hem yeteneği hem de mücadelesi ateş elementi vurgusunu gösteriyor. cesaret , macera ve riskler..

şimdilik bu kadar ;)

01-19-2008 08:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #2
RE: Nasuh Mahruki
SATÜRN KOÇ BURCUNDA

Ciddilik ve ağır başlılık verir. Çok çalıştırır, her şeyin alın teri ile, kazanılması gerekir. Kısıtlamalar, sıkıntılar verir. Zorlu uğraşılar, denemeler neticesi olgun ve bilgili bir kişilik doğar... Geçinilmesi oldukça zordur. Sanki kendinden başka herkes pek çok şeyi yanlış yapar. Kızgınlıkları içinde biriktirir, biriktirir sonra birden patlar. Disiplinli, zorluklara dayanıklı, sert ve kızınca kabalaşan bir yapıdır. Askerlik için uygundur, sert bir yöneticidir...
-------------------------------
satürnün koçta olması uğraşı alanını belirlemede ii bi değer sanırım. Özellikle zorlu uğraşlar benzetmesi tamamen örtüşmüş, bol adrenalin bol temiz havagülücük
satürn 2. devinim yaşıyor 68 li olarak biz buna olgunluk dönemi diyoruz kendi aramızdagülücük astrologlar devinim dese de , 29 yaşlarında satürn geri dönüşünü başarıyla uyguladıysa bir misyon ve ilhamın kalitesini hayatına kazımıştır yoksa hala arayıştatır ki koç daki bi satürn için bu acı olabilir fakat mahruki bunu aşmış sanıyorum üstlendiği misyon insanlığın yararına olabilmekte...
bir de 68 li olduğuna göre uranus döngüsü yaşamakta 40 yaş sendromlarıgülücük istediği gibi davranma " ben ne isem o'yum içsel konuşmaları ve büyük ihtimalle problemli bölümleri hayatından çıkarma arzusu yeniden yapılanmanın dinamitlendiği dönem...yapamadığı ama yapmak istediği şeylere olan tutkusu hızla boyut kazanacak belki duygusal belki sosyal anlamda ivme kazanacak hayatı yeniden

sanırım dağcılığa jupiter transiti sırasında başladı 88 yılları diye okudum, hele aslandaki jupiter ona bu riskli ama çok zevkli ,denemeye değer sporu çok sevdirmiş olsa gerek.

steven forrest ın transitlere bakışından aklımda kalanları harmanlamaya çalıştım ama bu konuda üstad sizsiniz artık sürçü lisan ettimse....gülücük

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
01-23-2008 01:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Nasuh Mahruki
selam mavi ; aksine ben burada pek zaman bulamadığım için detaylı bir analiz yapamamıştım ve sizin ilave bilgileriniz iyi olmuş , teşekkür ederim. üstadlık konusuna gelince , burada bildiklerimi de unutmam inşallah gülücük

01-27-2008 03:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Nasuh Mahruki
Nasuh Mahruki Yıldız Haritası

[Resim: nasuhmahrukiau5.th.gif]

Nasuh Mahruki ile konuşmamda doğum saatinin gündüz 11 - 13 arasında olduğunu öğrenmiştim ama net değilmiş.
ben de oldukça saygılı , mütevâzi ve sakin bir imaja sahip olan Nasuh Beyin yükselen burcunu başak olarak aldım. doğum saatini 11'e yakın aldığımızda yükselen burcu aslan + jüpiter kavuşumu olan aslan olacaktı ve oldukça sıcakkanlı , gösterişli , belki biraz havai bir imaj sergileyecekti diye düşünerek , güneşinin de KEŞFETMEKLE ilgili 9.evinde olduğu şu an ki haritasının en doğru harita olduğu kararına vardım.
yani doğum saatini 12:15 olarak aldım..

06-10-2008 05:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Nasuh Mahruki
[Resim: solnasuhmahrukisy5.jpg]

çilekli süt haritanın vurgu yapan kısımlarını iyi tahlil etmiş. bende biraz daha detaya inerek yorumlamaya çalışayım.

öncelile sayın Mahruki ikizler burcu. nasıl bir ikizler olduğunu anlamak için güneşinin açılarına bakalım.

güneş - mars kavuşumu ; açıksözlülük ve cesaret veren bir potansiyeldir. müthiş bir enerji kaynağıdır. sözel ve yazıyla ifade kanallarında özgüven verir. yüksek enerji , yapıcı bir alana (örneğin spor) kanalize edilmezse sivri dilli ve tartışmacı bir kişilik söz konusu olabilirdi.
güneş - mars kavuşumunu haritanın tepesinde görüyoruz. haritanın tepesi demek , toplumun bizi oradan gördüğü konum demektir.
sayın Mahruki yüksek enerji veren , cesaret veren , dinamizm veren bu potansiyelini toplumun gözü önünde kullanmayı seçmiş ki yaptığı sporda mecâzi anlamda değil , gerçekten zirveye çıkması güneş ve mars ikilisinin haritanın tepesinde nasıl kullanılacağına dair adeta ders veriyor bizlere..

güneş - jüpiter karesi ; ekonomik avantajlar sağlayan bir açıdır. hayırseverlik , yardımseverlik dürtüsü verir ancak açı sert olduğundan iyi niyeti suistimal durumlarıyla fazlaca karşılaşmış olabilir sayın Mahruki.

güneş - neptün zıt açısı ; aşırı hassaslık verir. bazen kendini hayal dünyasında bulur ve saatlerce orada vakit geçirebilir.
alıngan bir tarafı vardır , eleştiriye karşı hassastır diyebiliriz özellikle.

güneş - uranüs üçgeni ; fiziksel ve zihinsel canlılık verir. ilerici bir kimlik + orijinal fikirler sunar.
bütünü görebilme , girişimcilik ruhu yine artı özellikleridir.
grand lewi'nin kitabından aynen geçiyorum arkadaşlar büyük özgürlük serüvenlerine açık bir kişilik verir..

** haritanın tepesinde ki güneş neredeyse tüm gezegenlerle açı yapıyor , hepsini yazmıyorum ama şunu söyleyeceğim ; sayın Mahruki güneşyen biri diyebiliriz. güneş gezegeninin haritasındaki vurgusu çok kuvvetli..
güneşyen biri olarak ; organizasyon yeteneği olan , tıpkı güneş gibi insanları çevresinde döndüren , örgütleyen , düzenleyen bir lider potansiyeli vardır diyebiliriz.
askerdeyken yaptığım yorumda haritasında çok sayıda sert açı var demiştim ve şimdi diyorum ki o sert açılardan kaynaklanan ne kadar zorluk çekerse çeksin güneşinin ona verdiği CANLILIK , ÖZGÜVEN , SAĞLAM BİR DURUŞ , HAYATA KÜSMEMEK , UMUT gibi pozitif özellikleri kendisini zorluklardan çabuk toparlamasına yardımcı olacaktır.

06-11-2008 01:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Nasuh Mahruki
[Resim: nasuhmahrukick2.th.jpg]

sayın Mahruki'nin merkürüne bakalım ve yukarıda yazmış olduğu son kitabının da reklamını yapmış olalım ;)

merkür ikizler burcunda ve 10.evinde yani yine haritanın tepesinde..
güneş - mars ikiliside haritanın tepesindeydi ve o müthiş enerjiyi , cesareti toplumun önünde ZİRVEYE ÇIKARAK başarılı bir şekilde göstermiş olduğunu söylemiştim önceki yorumumda.
şimdi daha güzel olanı söyliyeyim ; haritanın tepesinde aynı zamanda merkür var ve ikizler burcundaki merkür çok kuvvetli durumda.
astrolojiye yabancı olmayanlar ikizler potansiyeinin YAZMA VE İYİ KONUŞMA becerisi olduğunu bilir. işte bu becerilerini de yine haritanın tepesinde yani 10.evinde yani TOPLUMUN GÖZÜ ÖNÜNDE kullanmayı seçmiş sayın Mahruki..
bakın DAĞCILIK ve YAZARLIK birbiriyle pek bağlantısı olmayan alanlar olarak görülebilir ancak sayın Mahruki'nin haritasında haritanın tepesinde BAĞLANTI KURULMUŞ ilahi takdir tarafından..

06-11-2008 02:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Nasuh Mahruki
[Resim: zirvemahrukiqk3.th.jpg]

sayın Mahruki'nin daha özeline doğru inelim gülücük

Ay burcu balık ve 7.evinde ;

ay balığı olarak oldukça duygusal bir tarafı vardır sayın Mahruki'nin.
ikizler + yükselen başak olarak oldukça mantıklı bir adam imajı versede , son derece yufka yürekli bir kalbi olduğunu söyleyebiliriz.
tevâzu sahibi olma , güzel ve estetik olan herşeyden anlama , etkilenme özelliğini de söyleyebiliriz.

burada ay burcu hiç rahat değil ; merkürden , uranüs ve plütodan sert açılar aldığını görüyoruz hassas ay balığının..
burada hem merkür , hem uranüs ay balığının cıvık duygusallık değilde duygusal zekasını , farkındalığını arttıran potansiyeller olarak gözümüze çarpıyor. tabii zihinsel karışıklıklar , değişken duygular gibi istikrarsızlık durumlarıda bu sert açıların dikeni yani olumsuz tarafıdır diye ekleyebiliriz.
plütodan da sert açı alan ay balığı biraz hırçınlaşıyor , kıskançlık gibi özellikler görülebiliyor.
ve dahası ; ay - plüto sert açılarında kendini yada sevdiği birini YUTMA yani ilişkiyi , bağlantıyı koparma , kendini yada ötekini feda etme içgüdüsü ilişkilerde sorun olabilir. buna dikkat diyelim..
7.evdeki Ay Balık ; bir eşte duygusal yönün ağır basması özelliğini aradığını gösterir sayın Mahruki'nin. oldukça anaç yapıda , gözleri etkileyici , romantik , koruyucu , şifacı birazda alıngan ve çabuk küsen tiplere doğru çekim duyabilir ve bu tür insanlarla sık sık ilişkiye girebilir diyebiliriz. daha net olarak YENGEÇ VE BALIK burcu potansiyeli olan bir eş yada ortaklar seçebilir sayın Mahruki..

venüs boğa burcunda ve 9.evde ;

ilişkilerinde ve arkadaşlıklarında güvenilirlik kavramı ön plandadır. kolay samimi olmayan ama kalıcı bağlar kuruncada sadık bir dost yada eş olabilecek biridir.
haritanın pek çok sert açısının vermiş olduğu GERİLİMİ TOPRAKTA VE DOĞADA BOŞALTMA İSTEĞİ hiç şaşırtıcı değil çünkü venüs boğada kuvvetlidir ve boğa burcu toprağı , kır hayatını simgeler , huzuru toprakla ve doğayla temas ederek daha kolay bulur.
yine venüs boğası olarak ilişkilerinizde karşı tarafın statüsüne pek bakmadan herkesi olduğu gibi kabul eden değerbilir kişiliği sayın Mahruki'nin uzun vadeli dostluklar kurmasında avantajdır diyebiliriz.

venüsün 9.evde olması yine yorumuumuzu kolaylaştırıyor çünkü 9.ev KEŞFETMEKLE ilgilidir. seyahatlerle ilgilidir , yeni kültürlerden arkadaşlıklar, ilişkiler kurması 9.ev venüsünü gerçekleştirmesi demektir aynı zamanda..

venüs - neptün zıt açısı ; ilişkilerde hayal kırıklığı getirebilecek bir konumdur. sayın Mahruki sevdiği bazı insanların buna değmeyeceğini test etmiş olabilir ;)
bazen ilişkilerini , arkadaşlıklarını aksatma durumları , duygusal dağınıklık , cömertlikle tutumluluk konusunda istikrarsızlık sözkonusu olabilir.

06-11-2008 02:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: Nasuh Mahruki
jüpiter - neptün karesi ;

çilekli sütün de değinmiş olduğu 12.evindeki jüpiterin hemde cesur ve yüce gönüllü aslanda olmasıyla yardımseverlik , merhamet , hediyelerle karşı tarafı mutlu etmek , fedakarlık etmek gibi özellikleri sayın Mahruki'nin deprem zamanı bölgemizde yaptığı müthiş AKUT faaliyetlerinin göstergesi diyebiliriz.
yanlış hatırlamıyorsam 17 ağustos depremi zamanı göçük altından 220 civarında kişi çıkardıklarını söylemişti ki bir insanın hayatını kurtarmak bile ne kadar değerliyken.. -alkış

jüpiter - nepün sert açısının da bu yardımseverlik potansiyelini katmerlediğini , olumsuz anlamda ise başka kişilerden , kültürlerden ve belkide dinlerden etkilenebileceğini ve içsel bir karmaşa yaşayabileceğini işaret eder diyebiliriz..

satürn - KAD (kuzey ay düğümü) kavuşumu ;

gençlik yıllarında cinsellik konusunda çekingenlik , utangaçlık durumları sözkonusu olabilir ;)
ruhen de zirveye çıkma içgüdüsü satürn tarafından , KAD'a verilecektir diyebiliriz.

yükselen burç başak ;

sakin , alçakgönüllü , pratik ve çalışkan bir kişisel imaja sahiptir.
sakinliğinin altında oldukça huzursuz , gerilimli bir enerji vardır diyebiliriz.
ayrıca eleştirilere karşı alınganlık sözkonusu olabilir ki zaten yükseleni başak olanlar kendi hatalarının farkında olup , kendilerinide eleştiriler ama bunu başkalarının yapmalarına pek katlanamazlar ;)

yorumlarım bu kadar , umarım sayın Mahruki bunları okur ve beğenir.
aslında foruma girip , küçükte olsa bir değerlendirme yapsa hiç fena olmazdı ;)

06-11-2008 03:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
Cvp: Nasuh Mahruki
Bir Astrosohbet farkını sizlerle paylaşmak istiyorum.Heralde hiç bir astroloji sitesinde bir ünlü için yapılmış harita yorumu,ünlü kişinin kendisi tarafındandeğerlendirilmemiştir.Ben Nasuh Mahruki ile mail yolu ile iletişimde bulundum.Sağolsun oda nezaket gösterip,sitemizi ziyaret edip,harita yorumunu okumuş ve geri dönmüş.Aşağıya Nasuh Mahruki'nin gönderdiği maili ekliyorum.


Merhaba,

Astroloji haritamla ilgili yorumlarınızı büyük bir dikkatle okudum, bu konuda kafa yoran herkese teşekkür ederim. Astroloji pek bilmediğim bir alan olmakla birlikte insanın kendisi ile ilgili çok farklı bir bakış açısından ve farklı bir disiplinden gelen yorumları okuması oldukça ilginç bir deneyim. Hangilerinin kendi hayatımla ilgili tutarlı olduğunu hangilerinin pek oturmadığını düşünmek bile insanda kendisi ile ilgili bir takım yeni farkındalıklar yaratabiliyor.

Bence astrolojinin en ilgi çekici ve onu değerli kılan tarafı ise, bir ömür boyu her adımına özendiğiniz, ilmek ilmek dokuduğunuz hayatınızın, bir takım yıldızların doğduğunuz andaki konumlarından tahmin edemeyeceğiniz kadar etkilenmiş olabileceğini ve belki de sadece size ait olduğunu zannetiğiniz kişiliğinizin ve buna bağlı olarak oluşturduğunuz hayatınızın istesenizde çok da başka türlü olamayacağını kavramak oluyor. Bu düşünceyi ilk olarak yıllar önce 29 yaşındayken, İstanbul’dan Katmandu’ya doğru kız arkadaşımla birlikte motosikletle yola çıktığım hayatımın en muhteşem yolculuğunun dönüşü sırasında fark etmiştim ve “Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi” adlı kitabımın 215. sayfasında aşağıdaki şekilde dile getirmiştim.

“Evren bir bütündür ve içindeki her şey birbirine bağlıdır. Sistem gereği, her şey birbiriyle bir enerji alışverişi içindedir. Denizlerdeki gelgit olayını oluşturan ayın çekim kuvvetiyle, güneşin can veren ısı ve ışığı gibi rahatlıkla fark edilebilen enerjiler olduğu gibi, astrolojide, Venüs ve Jüpiter’in mutluluk, Mars ve Satürn’ün felaket getirdiğine inanılması gibi, çok daha zor ortaya koyulabilen, varlıklar üzerinde etkili enerjiler mevcuttur. Herkes kendi burcunu bilir ve az da olsa gazetelerin, dergilerin burç köşesinden takip eder. Astrologlara göre, yıldızların doğduğumuz andaki konumunun, yaşamımız üzerinde önemli etkileri vardır. Örneğin benim doğduğum tarihte dünyaya gelen birinin, özgürlüğüne düşkün ve kararlı bir yapıya sahip olması, daha açık bir örnek vermek gerekirse, Kazancakis’in ölümsüz romanının kahramanı Yunanlı Zorba’nın karakteri ile temsil edilen özelliklere sahip olması, astrologlara göre zaten çok eskiden beri bilinen bir şey. Buna göre, kabul etmek çok keyifli olmasa da, bu karakterde benim payım belki de zannettiğimden daha az. İnsan bunları farkedince, kendini önemsemenin aslında ne kadar da boşuna olduğunu anlıyor. Bence kendimizi bu kadar ciddiye almamalıyız. İşin doğrusu ya, bu öğüdü ben kendime vermeliyim. Ciddiye alınacak bir tek şey varsa, o da sistemin kendisi...”

Yorumların bazıları hayatımla hiç örtüşmese de, örneğin kıskançlık duygum yoktur, örtüşenlerin çok daha fazla olduğunu söyleyebilirim.

Tekrar teşekkürler ve sevgiler,

Nasuh
10-08-2008 06:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: Nasuh Mahruki
bende Nasuh Mahruki'ye duyarlılığından ötürü teşekkür ederim ve tabii Nihan arkadaşımızı da bu girişimi ve paylaşımı için tebrik ederim. -ok

10-08-2008 07:14 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir