Değerlendir:
  • 12 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muhammed Ali
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Muhammed Ali
Bu analizin bize çok yardımcı olacağını düşünüyorum sizde bildiğiniz kadarıyla yorumlara katkıda bulunabilirsiniz.

Dünyayı Yenen Adam.... Dünyanın en önemli spor adamı 17 Ocak 1942 doğumlu Muhammed Ali'nin haritasını inceledim...17 Ocak 1942’de Louisville’de dünyaya gözlerini açan dünyanın en ünlü boksörü MUHAMMED ALİ’yi inceliyoruz.

Yükselen burcu Aslan ve yükselen yöneticisi Güneş Oğlak burcunda ve 6.eve yerleşmiş.Buradan hırslı ciddi,sorumluluklarına önem veren,cesaretini kaybetmeyen bir insan olduğunu anlıyoruz.Duygusal açıdan mutlu olabilmesi için düzenli bir hayatı olmalı.İyi çalışan ve organizasyonu kuvvetli bir insan.Azim ve kararlılığı zorlukları aşmasında ona yardımcı.Yükselen Aslan fiziksel olarak kalın boyun,sırtta kare şeklinde iyi bir duruş,statik ve esnek olmayan bir vücut verir.Fiziksel dayanıklılığı artırır.6.evde yerleşen Güneş zaman içinde sağlığın bozulduğu noktalarda düzelmesinin pozitif davranışlara bağlı olduğunu da anlatır.Güneş-Mars karesi sinirli,dışa dönük,kavgacı ve fiziksel açıdan kuvvetli olduğunun iyi bir göstergesi.Düşünmeden konuşmamalı.Güneş-Satürn üçgeni hayatta başardığı her şeyin kendi çabası olduğunu vurgularken,konsantrasyonda ve organize etmedeki başarıyı ortaya çıkarıyor.Güneş-Uranüs üçgeniyse insanları kendine çeken bir tarafı olduğunu...Ön sezileri ve 6. hissi çok kuvvetli.Güneş-Neptün üçgeniyse meraklı,yaratıcı sanata olan düşkünlüğünü anlatıyor.Kendisi iki film çevirmiş.Güneş-Plüton karesi isyankar tarafını ortaya çıkarırken,öfkesini kesinlikle kontrol etmeyi öğrenmesinin öneminin altını çizmekte.


Ay’ı yani duyguları,içgüdüleri Kova burcunda ve 6.evde.Kendisi tam bir yeni ay insanı.Harekete geçen ve geçiren,yerinde duramayan bir yapısı var.Tecrübe onun için çok önemli.Zamanın ilerisinde,yaratıcılığı gelişmiş,duygusal anlamda soğuk görünümlü,bilimsel yeteneğe sahip bir insan.Ruhsal anlamda önünü görmek,araştırarak aydınlığa ulaşmaya çabalamak onun için çok önemli.Duygusal gücüne dikkat etmezse sinir sistemi bozuklukları yaşayacaktır.Sinirli davranış ve hareketleri psikolojik hastalıklara meylini bu yerleşimden açıkça ortaya koymakta.Ay-Merkür yerleşimi sağlıkla ilgili konuları vurguluyor.Ay-Venüs birleşimiyse,güzelliğin hayatında önemli olduğunu,güzel giyinmeye özen gösterdiğini,sanata olan ilgisini bir kez daha doğrulamakta.Ay-Jüpiter üçgeni, dinle,seyahatle ve sporla ilgilenmesinin en önemli göstergesi.

Merkür’ü(mantığı ve iletişimi) Kova’da ve yine 6.evde yerleşmiş.Merkür’ün sabit bir burçta yerleşmesi,her fikre açık olduğunu ama kendi fikrinden vazgeçmediğini anlatıyor.Oldukça inatçı biri.Pratik,sistemli,çok çalışkan,üretken ve gözlemci bir iletişime sahip.Doğru zamanda doğru şeyleri söyleme yeteneğine sahip bu harika insan iyi tabiatlı ve geçinilmesi kolay biri (Merkür-Venüs birleşimi,Merkür-Jüpiter üçgeni).Aynı zamanda 6.evdeki Merkür yanlış düşüncelerden dolayı aşırı üzülmelere ve sağlığın bu sebebiyetle bozulmasına neden olur.

Venüs’ü(sevgisi,ilişkileri,sosyal gereklilikleri)Yine Kova burcunda ve 7.evde geri harekette.Duygularını ifade etmekte zorlanması,yeteri kadar sevgisini gösterememesi geri giden Venüs’le açıklanabilir.Sevgide ve evlilikte eşi bir sevgiliden daha çok arkadaşı olmalı.Venüs-Satürn karesiyle mutluluğunu işine feda eden Muhammed Ali,duygularını gizleme konusunda çok başarılı.Anne ve babasıyla problemler yaşamış.İnsanlarla ilişki kurmayı öğrenmesi en önemli derslerinden bir tanesi.

Mars’ı (yaşam enerjisi) Boğa’da ve 9.evde.Hayat enerjisini ortaya koyduğu alanlarda kararlı ve pratik bir kişiliği var.Kendini eğitmiş,dine ve felsefeye düşkünlüğü var.Bir şeye karar verdiğinde onu yolundan kimse alıkoyamıyor.Bu da ard arda kazandığı dünya şampiyonluklarının açıklaması olsa gerek.Mars-Plüton karesi sinirlendiğinde etrafındakilere fiziksel zarar verebilecek kadar güçlü ve sinirli olduğunun bir başka göstergesi

Jüpiter’i (büyüme ve genişlemesi) İkizler’de geri harekette ve 10.evde konumlanmış.Kariyerindeki başarısını buraya yerleşmiş bir Jüpiter’den daha iyi açıklayacak bir yerleşim göremiyorum.Ahlaki değerleri yüksek,motivasyonu çok güçlü,oldukça yetenekli ve hırslı.İkizler burcundaki Jüpiter ani sinirlenmeleri ve yersiz yorgunlukları destekliyor.

Satürn’ü (Öğrenme prensipleri) Boğa’da geri harekette ve 10.eve yerleşmiş.Sorumluluğu seven,saygı bekleyen bu dev adam,günlük işleri düzenli olduğunda mutlu oluyor.Büyük işler başarmada azim ve sabrı var.İradesi çok güçlü ve çok inatçı.Onun için güvende olmak çok önemli.Anne veya babasıyla problem yaşadığını 10.evdeki Satürn yerleşiminden anlamaktayız.Satürn-Uranüs birleşimi kendi bildiğini okumasını sağlarken,gerçek savaşçı kişiliğini kariyerinde ortaya koymasının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha vurgulamakta.Uranüs’üyle birleşen Satürn’ü ani kariyer değişikliklerini gösteriyor. Eski şekilleri değiştirme yeteneği,geleceğe dönük bir yapı ne kadar sabit etkileşimleri olsa da kendisi için doğru olanın peşinden gideceğinin kanıtı.Alışılmadık,farklı bir kariyeri de göstermekte.Asabi tansiyona,sinir sistemi bozukluklarına karşı rahatlamayı öğrenmeliymiş.

Neptün’ü Başak’ta ve geri harekette 2.evinde bulunuyor.Neptün Başak’ta kopukluk ve sinirsel tahribatlara neden olabilir.2.evde olması para problemlerine,bu konularda hataya düşme ve yanılma durumlarını gösteriyor.Bu hayatta öğrenmesi gereken ders,para veya bir mala sahip olma duygusu.Parayı tutmayı öğrenmesi ve maddiyatçı olmaya çalışması gitmesi gereken noktayı göstermekte

Plüton’u Aslan’da geri harekette ve 12.evde.Plüton Aslan’da iş konusunda yetenek verirken,12.evde olması tutkularıyla yüzleşmesi gerektiğini,psikolojik bozukluklar,fiziksel ve akli acılara dikkat etmesi gerektiğinin altını çizmekte.

Boks yaptığı zaman içerisinde 56 kere kazanan,5 kere kaybeden,37 nakavtla tarihe geçen,1999 yılında BBC Sports’un dünya üzerinde yaptığı oylamalarla 20. Yüzyılın en önemli spor adamı seçilmiş olan Muhammed Ali, 1964 yılında Satürn-Satürn karesi yaşarken,hayatını ve inançlarını sorgulamış, Jüpiter 9.eve girdiğinde dinini değiştirmiştir.1967 yılında 3.5 yıl spor hayatına ara verdiğinde kendi haritasındaki Satürn,Transit Neptün’le 4-10 aksında(evlerinde) karşıtlık içindeymiş.Korkuları tetikleyen ve hayal kırıklığı yaşatan bu transit ailesi ve kariyeri arasında gidip geldiğinin ve ülkesiyle ilgili bir takım olaylarda propaganda aracı olmayı ret etmesinin göstergesi.O dönem Transit Satürn Muhammed Ali’nin haritasında 8.evinden(Dönüşüm ve sonlanmalar evi) geçmekteymiş.1970 yılında kendi haritasındaki Satürn ve Uranüs Plüton’dan üçgen açılar almaya başladığında ve Transit Satürn 9.evinden geçerken lisansını almış ve yeniden spor hayatına geri dönmüştür.1971 yılında Transit Satürn 10.evinde geri giderken Joe Frazier’a yenilmiştir.Yine Şubat 1978’de Mars geri harekette 12.evinden(kayıplar evi) geçerken,Satürn geri harekette,Venüs’üne karşıt açı yaparken bir kez daha yenilgiye uğramış,aynı yılın sonlarında kendisine yenilgiyi tattıran Leon Spinks’i yenerek 1981 yılına kadar yoluna devam etmiştir.1981 yılında Uranüs-Uranüs,Uranüs-Satürn karşıtlığında sporu ve kariyerini bırakmıştır.Şu sıralar Transit Satürn’ü 1.evinden geçen Muhammed Ali’nin bu sene sağlık konuları gündemde olacak. Mayıs ve Haziran aylarına çok dikkat etmeli...

Yazan: Hande Kazanova

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-14-2008 10:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #2
RE: Muhammed Ali
Hande kazanova okadar güzel anlatmışki,astrolojiden hiç anlamayan birisi bile burdaki yazıdan birçok bilgi öğrenebilir,teşekkürler beyhancığımgülücük

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
01-18-2008 06:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: Muhammed Ali
Rica ederim Yezdagülücük çok haklısın, çok akıcı bir anlatım olmuş aynı zamanda, umarım anlamak isteyen herkese yardımcı olur bu yazıdagülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-18-2008 06:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Muhammed Ali
Muhammed Ali ile ilgili bende şu kadarını söyliyeyim ; o sadece kaslarıyla şampiyon olmamıştı. aynı zamanda bir tür zihin boksörüydü.. ''en büyük benim'' telkini çok meşhurdur ve yazıda da belirtildiği gibi tüm zamanların en büyük sporcusu seçilmiştir.

yine Muhammed Ali'nin yasal mücadelesinin ASİ tavrının , sert açılar almış KOVA potansiyelinden kaynaklandığını + çalışkanlığının ve zirveye yükselişinin OĞLAK potansiyelinden kaynaklandığını + özgüvenli imajının da yükselen aslan potansiyelinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

01-18-2008 08:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: RE: Muhammed Ali
Yıldırım Yazılan:Muhammed Ali ile ilgili bende şu kadarını söyliyeyim ; o sadece kaslarıyla şampiyon olmamıştı. aynı zamanda bir tür zihin boksörüydü.. ''en büyük benim'' telkini çok meşhurdur ve yazıda da belirtildiği gibi tüm zamanların en büyük sporcusu seçilmiştir.

yine Muhammed Ali'nin yasal mücadelesinin ASİ tavrının , sert açılar almış KOVA potansiyelinden kaynaklandığını + çalışkanlığının ve zirveye yükselişinin OĞLAK potansiyelinden kaynaklandığını + özgüvenli imajının da yükselen aslan potansiyelinden kaynaklandığını söyleyebiliriz.

-ok işte budur....)

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
01-18-2008 08:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
Cvp: RE: Muhammed Ali
yezda Yazılan:Hande kazanova okadar güzel anlatmışki,astrolojiden hiç anlamayan birisi bile burdaki yazıdan birçok bilgi öğrenebilir,teşekkürler beyhancığımgülücük

bence de benden önce davranmışsın şekerpare afferin diyorum ben de lance armstrong , nasuh mahruki gibi sporcuların analizlerini yapmayı istiyordum. Muhammed Ali ile ilgili bu güzel yazı işimi kolaylaştırdı , sağolasın .)

lance ve mahruki'yi de müsait bi zamanda arkadaşlarla yorumlamaya çalışalım olurmu. siz başlıkları atın isterseniz , ben size yetişmeye çalışırım gülücük

güzel paylaşımlarınızın devamı dileğiyle -ok

01-18-2008 09:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Cvp: Muhammed Ali
Sen askere gittiğin ilk haftaydı belkide söylemiştin Nasuh Mahrukiyi ama ben bir fırsat bulamadım ki patroncumgülücük) özür dilerim, ilk önce Nasuh Mahruki nin analizine başlayalım, sonra diğer kişilerede devam ederiz.

Muhammed Ali nin analizi okuduğumda, bana Muhammed Aliyle ilgili dediğin birşey geldi aklıma, pes etme noktasına bile gelsek, oğlak potansiyeli süper devreye giriyor, iyi koruduğumuzu düşünüyorum, bakalım ben nasıl korumuşum onuda Haziran da göreceğizgülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-18-2008 10:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir