Değerlendir:
  • 32 Oy - 2.72 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Uranüs Döngüsü
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Uranüs Döngüsü
Uranüs Döngüsü (42 Yaş)

Uranüs, güneş etrafındaki dönüşünü 84 yılda tamamlar ve doğum anındaki konumuna kişinin 40 ila 42 yaşı arasında karşıt açı yapar. Bu dönem Jung’un “orta yaş krizi” diye adlandırdığı zihinsel gelişim dönemine denk gelir. Bu kritik yaşlarda insanlar Uranüs döngüsünün yanı sıra Satürn’ün ikinci yarı dönüşünün etkisi ile karşılaşır (29+14=43 yaş). Bu dönemi yaşayanlar öyle senkronistik olaylar ile karşılaşır ki, bu yaşları hayatının en önemli dönemi diye adlandırabilirler.

Uranüs özgürlük, liberasyon, yaşamak zorunda olduğumuz tecrübeler için adeta içine itildiğimiz olaylar, zihinsel perspektifin genişlemesini semboller. Uranüs ile gözümüzün önündeki perde aralanır.

Jung’a göre orta yaş krizi zihnimizin yaşanmamış parçaları –özellikle anima ve animus ve diğer gelişmemiş bilinçdışı faktorler- egomuzun kapısını kuvvetli olarak çalmaya başlar. Eğer egomuz bu zamana kadar tek taraflı gelişmişse bilinçaltımızdikiler yukarıya patlayan volkan misali aniden ve şiddetli olarak çıkacaktır ve bizi ani ve şaşırtıcı olaylara sürükleyecektir. Oturmuş bir evlilikten, kariyerden vazgeçme, hayatı boyunca yaşadığı yerlerden taşınma gibi dramatik kararlar artık egonun bariyerine takılmayacaktır. Genelde daha önce yaşanamayan derinlik ve yüksekliklerde hayat tecrübe edilmeye başlanır.

Bu dönemde de realiteyi dışarıya yansıtıp, kendimizi bir başkasının bizi şaşırtan hareketlerinin mağduru olarak görebiliriz. Artık varsa çocuklar ergen yaşa gelmiş, desteğe ihtiyaçları kalmamıştır, birçok kadın bu yüzden aile sorumluklarından bağımsız olarak dış dünya ile iletişime geçer. Aktive olan animus’un etkisi ile sosyal hayata zihinsel ve ruhsal katkı, eş ve çocukların verdiği duygusal bağlılık ve sorumlulukların üstüne geçer. Erkekler için genelde başarı ve finansal stabilite bu yaşlarda elde edilmiştir ve bilinçaltındaki anima’nın aktive olması ile kendilerinden yaşça küçük veya evlilik dışı ilişkilere sürüklenebilirler. Fakat bağlantı kuramadıkları eşlerinin onları aldatması veya terk etmesi yine de onları şok eder. Bütün bunlar daha derin ilişkiler ve zihnin daha yaratıcı ifadesi için bilinçaltındaki anima’nın sembolik arayışlarıdır.

Uranüs’ün doğum haritasındaki pozisyona karşıt açıya gelmesi içimizdeki yaşanmamışlıkların kuvvetli bir dürtü ile açığa çıkmasını sembolize eder. Bu dönemde yaşayacaklarımız bu yaşa kadar ne kadar yaşanmamışlığın içimizde birikmiş olmasına ve bireyleşme (individuation) olgusunun ne kadar farkında olduğumuza bağlıdır.

Uranüs döngüsü insanı en yaratıcı, en üretken dönemine sokabileceği gibi eğer içindeki bu fırtınalara direnirse zihinsel, duygusal ve fiziksel yıkıma kadar götürebilir. Bu yeni hayata kendimizi yabancı hissetsekte o hayatın temeli içimizdedir, eğer onları bastırmaya kalkarsak kendimize ancak zarar veririz.

Uranüs ile Satürn’ün doğum pozisyonlarına karşıt açı yaptığı bu dönem bize bilinçdışımızın gelişmemiş, değer verilmemiş veya göz ardı edilmiş yönleri üzerinde çalışmamız için bir fırsat daha verir. Bu iki gezegenin doğasında yıkım, belirsizlik ve karışıklık olsa da bize karakterimizin gelişimi için mükemmel fırsatlar yaratır. Tekrar hatırlatmak gerekirse bu gelişim ve değişim artık bizim elimizde değildir, volkan lavlarını püskürtmeye başlamıştır, fakat bu olayı anlayıp, direnmemeyi seçmemiz yararımıza olur .

Pelin Hattatoğlu

Referanslar:

1-Murray Stein, In Midlife-A Jungian Perspective, Spring Publications, Inc.,1988.

2-Liz Greene, Relating, Red Wheel/Weiser, LLC, 1977.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-16-2007 04:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
RE: Uranüs Döngüsü
İnsanlar yaşamları boyunca çeşitli yaş dönemlerinden geçerler. Yaşadığımız her dönem elbette kişisel gelişimimizi tamamlamaya yardımcı olmak için vardır. Topladığımız tecrübe ve edindiğimiz donanımlar, yaşamımızın gelecek döneminde bize ışık tutup aydınlatabilirler veya yanlış yollara sapmamıza neden olabilirler. Psikoloji ve sosyoloji gibi bilimler bu dönemleri kendi alanlarına uygun olarak inceleyip, anlatırlar.

Astroloji ise, kendine özel bir yöntemle çalışarak, bu olaylara çok eski zamanlardan beri ışık tutuyor. Burada kısa başlıklar altında, Astrolojik etkilerden söz etmek istiyorum. Modern Astroloji kişisel yaş dönemlerini, Uranüs gezegeninin doğum horoskopuna göre yaptığı hareketleri inceleyerek saptamıştır. Tabi ki bunu destekleyen farklı unsurlar da vardır..

Uranüs'ün bir turu yaklaşık olarak 84 yılı bulur. Bu da günümüzde ki insan ömrüne çakışan bir süre sayılabilir. Uranüs özgür iradeyi temsil eden bir gezegendir. Yaşamımız boyunca orijinalliği, geleneklere bağlı olmayı ve bireysel uyanışımızı harekete geçirir. Bu konularda gelişmemizi sağlayabildiği gibi kısıtlayabilir de..

İlk Uranüs transiti ile tanışmamız 14 yaşında gerçekleşir. Natal konumu ile Yükselene sekstil bir açı oluşturur. Bu da çocukluğun bitişi olarak anılır. Buluğ çağının tüm kişisel özelliklerini genç olma adımı atan kişi üzerinde görebilirsiniz. Özgürlük duygusunun, kişisel patlamalarla dışa vurumunu yaşarlar. Ancak tecrübesi gelişmemiş olan genç, bu durumu nasıl karşılayacağını bilemez. Baş etme güdüsü ile olayları kişisel ve irsi özellikleri ile yönetecektir.

İkinci Uranüs transitini yükselen kare olarak sert bir açıyla deneyimleriz. Bu da en kritik dönem sayılan yaklaşık 21 yaşında gerçekleşir. Açının sertliğini, yaşanan sürtüşmeler ve başkaldırılarla hissetmemek mümkün değildir. Genç insan için iki yol vardır. Bu döneme onu hazırlayan şartlar eğer olumlu ise gerçekten şanslıdır. Aksi halde, izlerini hayatı boyunca taşıyacağı yanlışlar yapabilir. Boşluk içine düşmek, yanlış arkadaş grupları ve ilişkiler, ruhsal eziklikler gibi.. Bundan sonraki adımına duyarsız kalarak veya koşullara boyun eğerek devam edebilir..

Uranüs'ün yumuşak açılarından trini ile yaklaşık 28 yaşında tanışılır. Bu döneme kadar biriken tecrübeler kişiyi olgunlaştırmış ve orta yaşını süreceği dönemlere hazırlamış olmalıdır. Bilinçli ve tecrübelerle dolu olarak gelecek Uranüs açısına doğru ilerleyiş başlar..

Yaklaşık 42 yaşında deneyimlediğimiz ve hayatın en önemli olayı sayılan orta yaş krizinin de bu döneme yansıması tesadüf değildir. Oluşan zıt açının tüm gerilimlerini kişi üzerinde göstermesi mümkündür. Eğer o yaşa kadar isteklerimiz dışında hareket ettiysek, oynanan sahte rolü bir anda terk edebiliriz. Tıpkı yürümeyen bir iş veya aşk ilişkisi gibi.. Kişiler daha özgür ve bağımsız oldukları alanlara yönelmek isteyeceklerdir. Açı daralmaya başladıkça, etkilerin dışa vurumu da azalacaktır..

Beşinci olarak deneyimlediğimiz Uranüs açısı, daha yumuşak olarak yaşanır. 56 yaşlarında yaşananlar, büyük ihtimalle kendi ile barışık ve kendinden emin biri olarak yol almak olabilir... Otorite kurma yeteneği doğal olarak artmıştır.

63 yaşında yaşanan kare açı ise gerçekten kişiyi zorlayacak ve yeni tecrübeler edinmesine sebep olacaktır. Konumu ve kişiliği toplum içinde onaylanmayanlar, bu dönemde yalnızlığı seçebilirler. Kişi çevresi ile sıkça ters düşebilir..

70 yaşında alçalan sekstil açısı deneyimlenecektir. Çok keyifli bir dönemdir. Kişi kendini güçlü ve mutlu hissedebilir. Çevremizde gördüğümüz keyifli ve becerikli yaşlılar, hayat enerjisi dolu insanlar buna en iyi bir örnektir..

Son olarak yaşadığımız Uranüs açısı ile kendimizi muhteşem hissedebiliriz. Bu bir kavuşumdur ve yeniden doğuşu simgeler. Bu açı 84 yaşında tecrübe edilecektir. Artık bireysel gelişim tamamlanmıştır. Hayatta her şey tecrübe edilmiş ve yaşanmıştır. Çoğu kişi için hayatın Rönesanssı sayılacak bu dönemde, yetenekler sıra dışı olarak ortaya dökülebilir..

Kaynak: Hürriyet ASTROLOJİ

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-13-2008 09:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Uranos Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 47
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Uranüs Döngüsü
Ben 2. Uranüs döngüsünü çok net yaşamış biriyim. Öyle ki 20 yaşımdaki ben ile 21 yaşımdaki ben arasında büyük bir fark var. Şimdi ki karakterimin temelini de o süreçte yaşadım. Birkaç ay içinde kişiliğim binlerce parçaya bölündü ve yeniden yapılandı. 21 yaşın altındaki arkadaşları bu özel döngü konusunda uyarmak istiyorum. Henüz 28 yaşında olduğum için 3. döngüde neler olduğunu bilemeyeceğim ama 21. yaşa dikkat etsinlergözkýrpma
09-13-2008 10:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
RE: Uranüs Döngüsü
Ben de 2 yıl önce 2. döngüyü yaşadım ozaman astroloji hakkında bu denli bilgi sahibi değildim ve bilmiyordum, değiştiğimi hissediyordum, özellikle kendimi derinden ifade etme konusunda ciddi değişimler oldu daha suskun, düşündüklerimi söylemem gereken zamanda dahi söylemezdim.2 yıl önce bu gibi durumları aştığımı düşünüyorum. Ben bu döngüde kendimde daha derin bir iyileşme gördüğümü söyleyebilirim.21 yaşımı güzel yaşadımgülücük

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-13-2008 11:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
qulsah Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip

Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Oct 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Uranüs Devinimi
Uranüs'ün 84 yıllık devinimi astrolojide bir insanın ömrüne eşit kabul edilmektedir. Yaklaşık 21 yaşında Uranüs'ün ilk karesi, 42 yaşında karşıt açısı ve 63 yaşında ikinci karesi yaşanır. Bu dönemler diğer planetlerin devinimlerinde de kritik dönemlerdir. Insan doğduğu an bir birey olarak dünyaya adım atmış olur ve yaşamı boyunca bir yanda kendisi, diğer yanda yaşamındaki kişiler ve toplum arasında bir denge sağlamaya çalışır. Bu çabada en can alıcı nokta kişinin kendisini iyice tanıması, yaşamındaki kişiler ve toplum arasında bir denge sağlamaya çalışır. Bu çabada en can alıcı nokta kişinin kendisini iyice tanıması, yaşamında nelerin olmasını istediğini ve istemediğini gerçekçi bir şekilde saptanmasıdır. Bu yapıldıktan sonra ikinci aşama diğer insanlara neyi, ne kadar vereceğini ve diğerlerinden ne beklediğini tesbit etmektedir. Böylece kişi kendi bireyliğini diğerlerinin etkisi altında kalmaktan korumuş, yaşamda kendini gerçekleştirme, kendisiyle barışık olma şansına kavuşmuş olur. Kendisiyle barışık bir insan da topluma, kendisi için bir şey beklemeden, hizmet edebilir. Uranüs devinimi işte bu süreçtir, yani birleşmeyle devinimidir. Burada bireylik, ben merkezci bireysellikle karıştırılmamalıdır. Sonuçta sadece kendini düşünen bir insan olmaktan söz etmiyoruz., aksine topluma, insanlığa daha sağlıklı hizmet edebilen, diğer insanlarla sorunsuz bir şekilde payşalım ve işbirliği gerçekleştirebilen bir insan olmaktan söz ediyoruz.

Uranüs düzensiz dönüş hızına sahip, ağır hareket eden bir planettir. Ayrıca bir planet enerjisi etkisini tam açıdan en az beş derece öncesinden hissettirmeye başlar. Bu nedenle Uranüs'ün 21 yaşında gerçekleşmesi beklenen ilk kare açısı, bir insanda, etkisini 18-21 yaşları arasında gösterir. Bu dönem daha önceki planetlerde de anlattığım gibi evden ayrılma dönemidir. Kişinin aileden kopup, ayrı bir birey olarak kendi yaşamını yönlendireceği kararlar bu dönemde verilir. Kişi evlenir, çalışma hayatına başlar, eğitimi nedeniyle ayrı bir şehre taşınır, kendine ait eve taşınır, otoriteyle çatışma sonucu eğitimini yarıda bırakır, polisle başı belaya girer. Kişi artık bağımsızlaşmaktadır. Bu bağımsızlaşma her zaman kolay olmaz. Kişinin kararlarına aile karşı çıkabilir veya bazı kararlar sadece aileye tepki nedeniyle alınabilir. Çoğunlukla aile büyüklerinin öğütlerine kulak asılmaz. Artık reşit olmuş insan istediği herşeyi yapabileceği duygusundadır ve aileyle, toplumla, düzenle karşı karşıya kalır. Bu sürtüşme kişinin kendisini tanımasına, kendi bireyliğini koruyarak diğerleriyle ilişkisinde denge sağlamasına yardımcıdır. Düzeltilmesi gereken şeyler için bir fırsattır. Bundan ne kadar faydalanabileceği tamamen kişinin kendine kalmıştır. Bu şekilde verilen kararlar ne olursa olsun yaşamımızda bundan sonra uğraşacağımız konuların habercisidir. Yani bu kararlar kaderimizdir. Bu dönemde ektiklerimizi ileride biçeriz. Bunlar büyümemiz için gerekli derslerdir.

Uranüs'ün deviniminde en kritik zaman 38-42 yaşları arasında yaşanan karşıt açıdır. Bu orta yaş krizi döneminde kişinin olgunlaşan bireyliği kendisine dayattığı veya dayatılan bazı koşullardan bunalmış, kendini ifade etmeye çalışıyor ve Uranüs enerjisi bizim kendimizle yüzleşmemizi sağlıyordur. Gençlikte verilen kararları gerçekleştirdik mi? Bu kararlar bizim için doğru kararlar mıydı? Evliliğimiz, ilişkilerimiz, işimiz bize doyum sağlıyor mu? İşte bütün bu soruları sorar, yaşamda bazı düzenlemelere girişiriz. Evliliğimizi artık daha fazla sürdürmek istemediğimizi fark edip boşanabiliriz. Seçtiğimiz iş kolunun kendi yapımıza ters düştüğünü hissedip değişiklik yapabiliriz. Veya değişiklik gereğini hissettikçe bunlara daha fazla sarılmaya çalışabiliriz. Böylece bu alanlarda kendi insiyatifimiz dışında öngörülemeyen terslikler yaşayabiliriz. Bu tersliklere de direnmeye çalışıp hastalanabiliriz. Içten gelen bir yenilik, değişiklik arzusu uç noktadadır. Kendi bireyliğini besleyen yapılar içinde yaşayan kişiler bu dönemde o yapıları geliştiren, güzelleştiren girişimlerle uğraşırlar. Böyle yaşamayan kişiler ise bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde yaşamlarında değişiklik yapmak zorunda kalırlar. Hayatın yarısı tamamlanmış, istekleri gerçekleştirmek için fazla zaman kalmamıştır. Ne yapması gerektiğini fark edenler için ikinci bahar başlar. Fark edemeyenler ise bu fırtınada boğulabilirler. Bu dönemde dağıtanlar, tozutanlar çoktur. "Kırkından sonra azanı teneşir paklar". Gerçekte tüm yapılması gereken kişinin kendi içinin sesini dinleyip, içine sinen bir hayatı yaşamaya başlamasıdır. Ancak insan içini dinlemese dahi, hatta bu durumda daha fazla, dış dünyada acayip olaylar yaşanır. Örneğin aslında fena gitmeyen evliliğnden monotonluk nedeniyle bunalmış bir kişi bu alanda önlemler almayı, renk katmayı düşüneceğine yei, taze, değişik görünen bir ilişkinin peşine takılıp evini terk edebilir. Özgürleşme isteği veren Uranüs'ün etkisi geçtikten sonra bu yeni ilişki de sona erer ve kişi ne olduğunu farkedenmeden yalnız başına kalakalır.

Uranüs'ün bu karşıt açısından önce kişinin dikkati dış dünyaya, orada bir şeyler başarmaya, orayı deneyimlemeye dönüktür. Karşıt açıodan sonra içe döner, dış dünyada yaşadıklarını sindirir ve kişi bu verilerle kendini yeniden yapılandırır. Geçmişte eksik kalanlar, ihmal edilenler devreye girer. Yaşamın anlamı sorgulanır. Bu dönemden sonra kişinin içine sinen bir yaşamı sürdürmesi çok önemlidir. Kendisi için önem taşıyan şeylerle uğraşması, kendini ifade etmesi, kendi isteklerini gerçekleştirmeye başlaması şarttır. Aksi takdirde ileride daha fazla mutsuzluk, doyumsuzluk yaşayacak, hayatı anlamsızlaşacaktır.

Yaklaşık 63 yaşında Uranüs'ün ikinci karesi yaşanırken kişi yine kendisi ile toplum arasındaki sürtüşmeyle uğraşmaktadır. Emekli olma, toplumdaki yertimizi gençlere bırakma zamanı gelmiştir. Fiziksel olarak kendimizi daha güçsüz hissederiz. Bu yeni süreçten olumlu olarak faydalanabilmek kendimizi yeniden tanımlamamızı gerektirir. Bugüne kadar anne, baba, iş adamı, çalışan kişi olduğumuz için ihmal ettiğimiz şeylerle, özel ilgi alanlarımızla uğraşmaya başlarız. 42 yaşında kendisini doyuracak bir hayata adım atanlar için bu kare zorlu değildir. Ancak ne yazık ki herkes bu dönemi serinkanlılıkla karşılayamaz. Yaşama yeni bir boyut katmayı beceremeyen bazıları yaşamı durdurmayı seçer. Bu gerçek bir ölüm değildir, yaşamaktan vazgeçmektir. Sağlık sorunları başlar. Kişi kendini işe yaramaz hisseder. Bu duyguyla otoritesini korumaya çalışır ve sonuçta kendini mutsuz hissedeceği çeşitli çalışmalara neden olur.84 yaşında Uranüs kendisiyle kavuşum yapar ve bireylik süreci tamamlanmış olur. Yeni bir doğuşun zamanı gelmiştir. Bazı sanatçılar en güzel eserlerini bu yaşta üretebilirler. Bu enerjiyi olumsuz kullanan kişiler ise diğer insanlara, yakınlarına kök söktürebilirler. Sürekli sağlık sorunlarından dert yanan, gençleri eleştiren yaşlılar bu kategoride yer alırlar.



Barış İlhan - Astrolojide Yetişkinlerin Buluğ Çağı

[Resim: astro_w2gw_guelah.29705.32345.png?32537]
01-01-2009 05:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Uranüs Evlerde salmakis 76 151,914 11-13-2019 11:01 AM
Son Mesaj: justicee
  Uranüs ve Normalden Sapma astrosohbet 23 32,019 03-11-2017 12:09 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Uranüs Burçlarda salmakis 11 20,756 05-02-2016 09:54 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Uranüs => Farkındalık => Değişim astrosohbet 17 29,208 04-10-2015 12:36 AM
Son Mesaj: say24
  Uranüs yükselenbaşak 20 29,605 10-14-2012 08:36 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Yıldırım Aşkları ve Uranüs ozohre 26 40,623 05-25-2012 03:54 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Uranüs Kapıyı Çalınca Angel 3 6,929 08-15-2011 03:58 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Hayal Kırıklıklarının altındaki Uranüs Venüs 20 30,919 06-24-2011 01:02 AM
Son Mesaj: nisan15
  Uranüs: Bilinenden Özgürleşmek Angel 9 14,022 05-23-2009 02:35 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir