Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

DESCARTES
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
DESCARTES
Hayatı

1596 yılında doğdu. 1604-1612 yılları arasında Cizvit öğrencisi olan Descarter, bu dönemde eski edebiyat ve matematik eğitimi aldı. 1618-1629 yılları arasında seyahat ederek geçiren Rene’nin bu dönemki hayatı aynı zamanda bazı görüşlerinin şekillenmesinde çok önemli pay sahibi oldu. Felsefeye yönelme tarihi de işte bu dönemin başlarına (1619) rastlar. 1629’da Hollanda’ya göç eden filozof, yeni bir felsefe geliştirmek amacındadır. Hollanda’da kaldığı süre içinde Üç defa Fransa’ya -kısa olmak kaydıyla- yolculuk yapar. Bu yolculuklardan birinde Pascal ile tanışır ve ona “boşluk üzerine deney” yapmasını tavsiye eder.


Büyük bir değişimin arefesindeki Avrupa’da hayatını sürdüren Descartes, 1633 yılında Galilei’nin mahkum edilmesi üzerine biraz kenara çekilmek istese de, Aristotales yandaşlarının, Fransız Cizvitlerinin ve Hollanda’daki Protestan yöneticilerin şiddetli saldırılarına maruz kalmaktan kaçamaz. 1642 yılında eserleri üniversitelerde okutulması yasaklanır. Gerekçesi ise, “çünkü, bir kere bu felsefe yenidir ve sonra, gençliği eski ve sağlıklı felsefeden uzaklaştırmaktadır...”


1649 yılında Hollanda’dan ayrılan Descartes, Kraliçe Chiristina’nın daveti üzerine İsveç’e gider. İklimin sertliği sebebiyle hastalanır ve bir ciğer iltihaplanması sonucunda Şubat 1650’de ölür.






René DESCARTES, ateş, senin doğum haritanda baskındır, ve seni sezgiyle elde edilen, enerjik, cesaretli, kendine güvenen biri yapar. Bu öğenin görülen zaafı, bazen arkada durmak için onu senin için zor yapan cesurluk ve cüretin bir türüdür.

Senin doğum haritan, su öğesinde bir eksikliği gösterir, Dokunaklı değerler, senin, ondan haberdar olduğuna bağlı olmaksızın, kesinlikle senin için bir probleme sebep olur, veya senin akrabaların ve yakın arkadaşların için. Genellikle konuşurken, bir su eksikliği muhakkak hissedersin.


İlk decan, o, Zodyak işaretlerinin 0 ve 10°i'nin arasında parçaya demektir, senin doğum haritanda çoğunluktur: Bu decan, senin verimli bir şekilde, malzeme ve tensel meselelerde senin somut enerjini ifade ettiğin canlılık ve fiziksel anayasa ve imkan dahilinde yollara göreneksel olarak bağlılığını sağlar.

Senin haritanda üç en önemli gezegen, Venüs, ay ve Satürn'dür.
Senin baskın gezegenlerinin biri Venüs'le, senin ilk reflekslerinin biridir... Memnun etmek! Cazibeli bakışların davranışında her yerde olan öğelerdir.
Soğuk ve mantıklı, açık düşünceler kurarsın ve sağduyulu bir kişisin.Eğer sen, çevrenle herhangi bir dokunaklı bağı hissetmezsen, asla samimiye kurmazsın.
Senin, sanatsal bir yönün var ve sen asla özel hayatını ihmal etmezsin ama zevk, güzellik gibi açık düşüncelerde aklında mevcuttur.

Ay, senin haritanda en önemli gezegenlerin biridir, ve yenilikçi, duygulu ve yaratıcı bir doğayla sana yardım eder. Senin, sana bakan atmosferler ve izlenimleri içgüdüsel olarak çekmesi için bu doğuştan olan yeteneğin var, ve sonuç olarak, sen çoğunlukla, onu gerçekte yaşamaktan ziyade senin yaşamın rüya görüyorsun.

Satürn Jüpiter gibi, sosyal bütünleştirmeyi gösterir, Senin korunmasızlığın, bazen istenmeyen bir yalnızlık ve dokunaklı boşa uğraşa seni süren fazla ciddi ve çetin bir hal alabilir. Bu genellikle, devam etmez çünkü Satürn çoğunlukla, kendini göstermeye son veren bir hal verir sana ve bunu altın bir kalbin derinliğinde saklar... Satürn, senin haritanda baskın gezegenlerin parçasını yapar: Senin karakterinde kendi keşfettiğin şeyler konusunda kendine has bir tarzın var.

Çoğunlukla bakışların çetindir , sadece bir görünüş, alçakgönüllülüğün bir türüdür; Sende dürüstlük ve açıklık, güvenilirlik, dikkatlilik, derinlik, çok popüleriten görünür olmamasına rağmen,Satürn bunu her zaman sonunda gösterir, ve takdir edilmeye değer olursun

Senin doğum haritanda, üç en önemli işaret — kriterlere göre, yukarda bahsetti — emir Koç, Boğa ve Başak'tadır.

Sen, genellikle senin biraz kabaca, toy, açık sözlülük, cesaretli birisin. Üstelik, Koç her zaman, yeni başlangıçları yapman için sana itici gücü verecek. Boğa senin haritanda öyle önemli ki seni yapıcı, kararlı yapıyor. Zevkli, güzelliği hisseden, yaşamak için coşku bunların hepsni sana Boğa kazandırıyor. İşlerini biraz yvaş adımlarla gerçekleştirebilirsin ve inatçılık özelliğin ön plandadır. Başak, sana mükemmeliyet verir, senin baskın işaretlerinin parçasıdır: sorumluluk ve düzenlilik, açık bir akıl, bitmeyen bir mantık, ve vazifene yapabileceğin en iyi şekilde sonuna uzanmak. Açıkça bazıları, senin fazla alçakgönüllü olduğunu düşünebilir, senin aşırı kritik aklından dolayı şüpheci veya kötümser yönlerin mevcut.Amam ayaklarını yere sağlam basarsın.

3üncü, 8inci ve 6ıncı evler, senin doğum haritanda en çıkık noktalardır.Analizde en çok yer işgal eden bölüm evler.

3üncü evin, senin haritanda en önemli evlerin biri olduğu gibi, iletişimin, senin yaşamında büyük bir rolü oynar, veya senin derin motivasyonlarında: Sık kısa yolculuklar, açık bir akıl, dinleme ve tartışma, senin yaşamında önemli olan kardeşler, öğrenmek, bilgi birikmesi veya uzun vadeli çalışma vb.i, bu çokça sana temyizlerin hepsinde ilgilendirir, ve senin günlük yaşamının parçasını yapar.

Senin 8inci evin, çok barizdir: Zodyak'ta en karmaşık olanı olan bu ev ilk olarak, çoğunlukla tutku ve dönüşümü simgeler. Gerçekten, anlaşmaları geçerek kendini aşma gibi bir eğilimin var çünkü beynindeki her şeyi anlamayı istersin. Bu ev, (Miras, bağışlar, ani mali) mallar ve malını elinden almalar gibi karmaşık konuları anlatır, ölüm düşüncesi seni rahatsız etmez.

Senin 6ıncı evin, tamamen fiyat tespit edilendir senin zamanının çoğunu alan günlük bir işgal bu ev seni mükemmeliyete çeker.Belirlediğin bir yolda, kendini faydalı olarak görebilirsin Bu durum senin çevren için ilgi oluşturur .Tıbbi alan veya evcil hayvanlar, senin yaşamında bir rolü oynayabilir; veya aşk maceraları

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-11-2007 03:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: DESCARTES
eline sağlık şekerpare , bende bu fikir adamının haritasında 3.ev vurgusu gördüğümü söyliyeyim. 3.ev yazma yeteneğini , pratik zekayı ifade eder. yanlış hatırlamıyorsam ünlü gerilim romanları yazarı Stephen King'in de 3.ev vurgusu vardı.

12-11-2007 05:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
Cvp: DESCARTES
bende bu ünlü filozof ve matematikçi için bir yazı eklemek istedim hayatına dair.

RENE DESCARTES...
fransız filozof ve matematikçisi..(1596_1650)

descartes,1628 den itibaren,onbeş yıl süren gezier,savaşlar ve serüvenlerden sonra yerleştiği hollanda da batı düşüncesini altüst eden bir felsefe sistemi kurdu.

öğrendiğinin,gördüğünün,duyduğunun,inandığını hepsini birden büsbütün silerek,herşeyden kuşkulanmaya başladı.yalnız tek bir şeyden emindi:Düşüncenin varlığı (DÜŞÜNÜYORUM O HALDE VARIM). buradan hareketle,evrenin açıklamasını yaptı.


metod üzerine konuşmada(1637) hep karmaşıktan basite inerek,gereği kuşatmaya yarayacak kuralları bir bir saydı.
felsefeyi,bütün ingilizce kitaplarının latince yazıldığı bir çağda,fransızca yazarak ve sağduyu dünyada en iyi bölüştürülmüş şeydir. diyerek,herkesin,uzman almayanların bile anlayabileceği bir duruma indirgedi.

descartes her tür araştırmanın pratik niteliği üzerinde ısrarla durur.ona göre en önemli bilimlerden mekanik,insanlara yardım edecek makinaları yapma sanatı;tıp vücudu ve ruhu tedavi etme sanatı;ahlak,mutlu yaşama sanatıdır.


ESERLERİ:

aklın iradesi için kurallar,metafizik düşünceler,felsefenin ilkeleri,ruhun tutkuları.


bu büyük filozof ve matematikçinin haritasını incelemek gerçekten ilginç ve güzel olacak...

teşekkürler

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
12-11-2007 03:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
DESCARTES
Arkadaşlar Descartesin haritasında gezegenlerin çoğunluğu 10. evde toplanmış; Güneş, Merkür, jüpiter, Uranüs, Pluto aynı zamanda MC ve Kuzey aydüğümüde 10. evde. Açılarına baktığımdada sadece Güneşle ASC arasında kare açı var ve birde Güneş DC Karesi var onu dışındaki tüm gezegnlerdedeki açılar 120lik, 60lık ve kavuşum açıları, bence bu durumda çok ilginç yorumlar gelebilir. Sizde bildiklerinizi irdelermisiniz lütfen, bende fursat buldukça bu durumu yorumlamaya çalışacağım. Hayat hikayesinide bildiğimiz büyük düşünürün haritasındada bu durum son derece güzel açıklanıyor bence.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-17-2007 04:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
darkvenus
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: DESCARTES
cogito ergo sum ! gülücük
12-17-2007 07:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
shadow
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
Cvp: DESCARTES
bir Allah inancının descartes te olmamasının yegane sebebi.düşünüyorum öyleyse varım sözünde yapmakta.oysa düşünen varlığın kim olduğunu biseydi ve kendininde var olmadığını anlasaydı herşey farklı olacaktı.buda yine hidayetin Allah tan geldiğinin bir delili olmalı sanırım.unutmayın ki felsefe,mantık,sosyoloji ve psikoloji benzeri ilimle uğraşan insanlara bakın çok yüksek oranla hepsi ateist kesimdir.çünki onlar soyut kavramlara asla inanmazlar,çünki senden somutu isterler.o yüzdende onlar ateist kalmışlardır descarteste bunlara bir örnek.kendin varsan o zaman inanacağın bir ilah veya tanrı veya Allah olmaz ve onun içinde olmadı
12-17-2007 08:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aries86
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Cvp: DESCARTES
(12-17-2007 08:04 PM)shadow Yazılan:  bir Allah inancının descartes te olmamasının yegane sebebi.düşünüyorum öyleyse varım sözünde yapmakta.oysa düşünen varlığın kim olduğunu biseydi ve kendininde var olmadığını anlasaydı herşey farklı olacaktı.buda yine hidayetin Allah tan geldiğinin bir delili olmalı sanırım.unutmayın ki felsefe,mantık,sosyoloji ve psikoloji benzeri ilimle uğraşan insanlara bakın çok yüksek oranla hepsi ateist kesimdir.çünki onlar soyut kavramlara asla inanmazlar,çünki senden somutu isterler.o yüzdende onlar ateist kalmışlardır descarteste bunlara bir örnek.kendin varsan o zaman inanacağın bir ilah veya tanrı veya Allah olmaz ve onun içinde olmadı
işte gerçek...! harika yorum...HİDAYET yoksa hiçbirşeyin önemi yoktur...gülücük
06-10-2011 04:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
jet
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: DESCARTES
Birçok ateist pozitivisttir aslında. Çünkü pozitivizm, evrenin yapısal özelliklerini mekanizm ile açıklar. Fakat ölçülebilir sayısal değerleri inceleyen pozitivist bilim anlayışı ziyadesiyle ekonomik bir bilim anlayışıdır ve teknokrat yetiştirmekten, bilimsel olmaya fırsat verememiştir.
06-10-2011 05:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bu şarkı yarınlara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 633
Üyelik Tarihi: Jul 2010

Rep Puanı: 65

Mesaj: #9
RE: DESCARTES
ben descartes'te tanrı inancının olduğunu ve bu inanca da "düşünceyle" vardığını biliyorum. yanlış mı biliyorum acaba

t'as l'air d'une chanson...

kafka'nın takıntısı yalnızlığın laneti değil, tecavüze uğrayan yalnızlıktır! m. kundera

dance me to the end of love...!
06-10-2011 05:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aries86
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: DESCARTES
descartest teisttir diye biliyorum bende...açıkcası ona odaklanmadım...hidayet kavramı gözüme çarptı...sorry gülücük
06-10-2011 05:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir