Değerlendir:
  • 100 Oy - 2.87 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #19
Solar Retürn Haritasında Kavuşum Açıları
SOLAR RETURN HARİTASINDA AÇILAR


1., 4., 7. ve 10. evlerde ne kadar çok gezegen varsa solar retürn o yıl o kadar geçerli olur.



1. Orblar nataldakinden daha küçüktürler:



a. Güneş ve Ay birleşim ve karşıt açıları için 8E’ye izin verilir.

b. Diğer gezegenler için 6E’ye izin verilir. Uygulandığı açılar birleşim ve karşıtlar.

c. Bir ‘Ayrılan’ açı (ekzakt anı geçmiş açı, zıttı aplikatif, ekzakta yaklaşan açı) genellikle solar retürnün tarihinden önce olan bir şeyi ifade eder ve bu yüzden güncel solar return de çok fazla etkili olmaz.

d. Açı ne kadar darsa o kadar somuttur ve olayları etkiler.



2.Solar Return’de oluşan açıları yorumlarken, nataldeki açıları yorumlamak için kullandığınız yolu kullanın. Yıl boyunca, özellikle birleşim açıları güçlüdür. Oldukça az sayıda birleşim açısına rastlayacaksınız; genelde 3 veya daha az sayıda olacaklar, ve bazen hiç bulunmayacaklar.



SOLAR RETÜRN HARİTASINDA KAVUŞUM AÇILARI


GÜNEŞ-AY BİRLEŞİMİ
Çok şanslı bir kuvvet . Eğer aynı birleşim natalde de varsa bu birleşimin işaret ettiği durum kaderinizi tümüyle değiştirecektir. Yoksa, yıl içinde gerçekleşecek önemli bir olaya işaret eder. Burcun yorumu çok önemlidir.



GÜNEŞ – MARS BİRLEŞİMİ
Sizin tarafınızdan veya size yönlenecek şiddet veya vahşiliği gösterebilir. Eğer yükselen veya MC de ise, şiddeti siz uygularsınız. Eğer natalde, Mars ve Güneş kötü bir açı yapıyorsa veya solar yükselen akrepte ise, savaşlar veya yaralanmalar, kıskançlık, öfke, yada şiddetle sonuçlanan nefret durumlarına işaret edebilir. Bu birleşme, genellikle boşanma, ayrılık veya intihar girişimi yıllarında görülür. Bu açı 6. veya 12. eve düşüyorsa bir ameliyat gündeme gelebilir.



GÜNEŞ- JUPİTER BİRLEŞİMİ
Hırs ve cinselliğe ilgiyi arttırır. Eğer bu açı Mars’tan can sıkıcı bir etki alıyorsa (gezegenlerden biri ya da ikisi böyle bir etki altındaysa) bu sağlık açısından kötüdür ve dolaşım problemleri, apseler, kan zehirlenmesi, balgam vs. sorunları getirir. Yıl boyunca aşırılıklar söz konusu olur. Eğer yükselende ise, bir yanlış, geçicilik, “euphoria” durumlarına yol açabilir.



GÜNEŞ – SATURN BİRLEŞİMİ
Üzüntü ve tecrit dolu bir yıl getirir. Eşten, babadan veya oğuldan ayrı olmak ve onlar için üzülmek konu olabilir.Bu birleşim 6. veya 12. evde değilse veya güneş yada Satürn'den biri hem 6. hem de 12. evi yönetmiyorsa sağlık açısından olumsuz bir etki gözlenmez. Aslan, Oğlak veya Kova, harita da 6. veya 12. evde iseler çok kısıtlayıcı bir açı olur ve iyi şeylerin ertelenmesine yol açar, mutsuzluk getirir. Ancak , eğer natal yükselen oğlakta ise ve nataldeki Satürn ve güneş istenmeyen bir açı yapmıyorlarsa, birleşim şanslı bir duruma işaret eder. Bu durumda ilerleme, gelişme, planlarda yararlı değişiklikler beklenebilir ve kaderiniz üzerinde uzun ve şanslı bir etkiden söz edilebilir.





GÜNEŞ-URANUS BİRLEŞİMİ
Yaşamın, bu açının yer aldığı evin konularına ait bölümünde ani ve derin bir ters-yüz oluş durumu yaşanır. Eğer solar yükselen aslanda ise buna siz sebep olursunuz. Eğer güneş ve Uranüs doğum haritanızda olumlu bir açıda iseler ve solarda da iyi açı oluşturmuşsalar beklenmedik iyi bir fırsatla karşılaşılabilir. Aksi takdirde ve natal güneş Uranüs ile kare yapıyorsa ya da karşıt açı oluşturuyorsa, birleşimin yer aldığı evdeki konularda daha kötü durumlar beklenebilir.



GÜNEŞ-NEPTÜN BİRLEŞİMİ
Birleşimin düştüğü evin konularında gerilemeye yol açar. Korkulara yol açan genel bir karışıklık ve korkutucu durum ve kısıtlara tesadüf eden umutlara neden olur.



GÜNEŞ - PLUTO BİRLEŞİMİ
Bütün beklentileri aşan bir başarı getirir. Bu yıl, pratik olma ve kendinizi heba etme eğilimi gösterebilirsiniz.



AY-MERKÜR BİRLEŞİMİ
Seyahat ve sözlü ifadeler; politikacılar, yazarlar ve satıcılar için ilerlemeler getirir. Zayıf açılarda ilgi alanları ve duygular arasındaki çelişkilere işaret eder. Not: Eğer doğum haritasında bu iki gezegen ASC-DSC üzerinde birbirlerine karşıt açı oluşturuyorlarsa, gündelik yaşamın gereklilikleri ve istekler arasındaki çelişkilerden; eğer MC-IC üzerinde birbirlerine karşıt açı oluşturuyorlarsa, profesyonel yaşam ve aile hayatı arasındaki çarpışmalardan söz edilebilir.



AY -VENÜS BİRLEŞİMİ
Şanslıdır. Sizi şehvet uyandırıcı, seksi ve müsamahakar yapar. Doğum ve hamilelik getirir. Profesyonel hayatı değil, özel yaşamı etkiler.



AY - MARS BİRLEŞİMİ
Aşırılık, pervasızlık ve uyumsuzluk getirir. Eğer, ya ay ya da mars yükseleni (yengeç, koç, akrep) yönetiyorsa ciddi problemlere yol açabilirsiniz. Dişi şemalarda daha da kötü olarak görülür.



AY-JÜPİTER BİRLEŞİMİ
İyi talih, para ile ilgili kazançlar, hediyeler ve maddi yararlar getirir.Bulunduğu evin konularında yardımcıdır.



AY-SATÜRN BİRLEŞİMİ
Kadınlardan kaynaklanan sorunlar, tıpkı güneş-Satürn birleşimindeki gibi erkeklerden kaynaklanan sorunlar getirir.



AY-URANÜS BİRLEŞİMİ
Ev ve burçların yerleşimi yoluyla, tüm varoluşunuzu değiştirecek beklenmedik bir olayla karşılaşabilirsiniz. Kaza ve operasyon yıllarında görünür. Bir sürpriz unsuruyla seyahatler getirir.



AY-NEPTÜN BİRLEŞİMİ
Bu açı sizi desteksiz ve başkalarına bağımlı kılar. Oluşan durumlar, fırsatları, irade gücünü ve morali azaltır. Üzülün en hareketleri getirir. Eğer ay ve Neptün natalde olumlu açı yapmışlar ise ve solardaki konum iyi ise, aşk (sevgi) yaşamına ilişkin yeni bir unsur, ayrıca su yoluyla seyahatler gündeme gelir.



AY-PLUTO BİRLEŞİMİ
Seyahatler iyidir. Yeni tanışıklıklar getirir. Ayrıca, birleşimin bulunduğu ev konularında ani gelişmeler olur.



MERKÜR-VENÜS BİRLEŞİMİ
Eğer bu bileşim natal haritanızda da varsa özellikle önemlidir. Eğer bileşim natalinizdeki ile aynı burçta ise natalinizi vurgular. İlişkilerinizi etkiler. Yaşam boyu sadece 5-6 kez yaşanır.



MERKÜR-MARS BİRLEŞİMİ
Hatalara yol açar. Sizi dikkatsiz yapar ve gezegenlerin durumu iyi göründüğünde bile, problemlere neden olursunuz. Ev pozisyonu böyle davranacağınız konuları gösterir. 6. evde bulunuyor ise; kesikler, yanıklar, el, kol ve göğüs yaralanmaları görülebilir. Eğer çok kötü durumdaysa ameliyat da konu olabilir. NOT: Merkür ve marsın karşıt açı yapması, ev yöneticisi ve pozisyonuyla gösterilen alanlarda mücadeleler, fikir ayrılıkları, davalar ve tartışmalar getirir.



MERKÜR – JÜPİTER BİRLEŞİMİ
Profesyonel beceriler konusunda faydalıdır. İş yaşamı açısından iyidir. İyi kararlar, tolerans, pratik duygular, ilişkilerde iyileşmeler, hatta kazanç artışı ve hassas konulara iyi çözümler getirir.



MERKÜR-SATÜRN BİRLEŞİMİ
Öz güveni azaltır. Kaygı ve tereddütlere yol açar. Eğer yükselen oğlak veya kovada ise ikizler veya başakta olmasından daha iyidir.



MERKÜR-URANÜS BİRLEŞİMİ
Yeni ilgi alanları, alışılmadık düşünceler, fikir ve projeler, sizi alıştığınız ortamın dışına iter. Eğer bu bileşim 10. evde ise ani, yeni bir profesyonel oryantasyon süreci veya meslek değişikliği getirir.



MERKÜR-NEPTÜN BİRLEŞİMİ
İllüzyonlar, abartılmış umutlar ve sağduyu eksikliği getirir. Eğer 3. ve 9. evde ise seyahatler ve hayal gücü gerektiren entelektüel çalışmalar için iyidir. 2., 6. ve 12. evde veya açılı ise hayal kırıklığına neden olan platonik bir ilişkiyi haber verir.



MERKÜR-PLUTO BİRLEŞİMİ
Matematik, muhasebecilik, eğitim, finanssal anlaşmalar konularında yardımcıdır. Sizi bulunduğu ev ve burç konularında yıl boyunca yetenekli / güçlü kılar.



VENÜS-MARS BİRLEŞİMİ
Özellikle 1., 3., 5. ve / veya 8. evde ise aşk yaşamı için karşıt açıdan da kötü üzüntüler vaad eder. Sizi çok seksi yapar ve bu yargıları sislendirir ve seks hayatı problem olur.



VENÜS-JÜPİTER BİRLEŞİMİ
Para evlerinde ve 10.evde ise başarı, zenginlik getirir. İyi talih ve kolaylık getirir. Genel olarak yaşam şartlarınızı geliştirir. Hoş tatiller vaad eder. Bazıları yaşamları boyunca asla bu birleşime şahit olmaz.



VENÜS-SATÜRN BİRLEŞİMİ
Aşkta tatminsizlik getirir. Sürekli bir gerginlik durumudur. Terazideyse iyi sayılır ve yükselen oğlak veya kovada ise de kısmen iyi değerlendirilir.



VENÜS-URANÜS BİRLEŞİMİ
Eğer 5. evde ve açılı ise özellikle sevgi yaşamınızda hengameler beklenir. 7. evde ayrılık veya ciddi ve ani üzüntüler getirir.



VENÜS-NEPTÜN BİRLEŞİMİ
Doğum haritasında, Venüs ve Neptün'ün yaptığı açıya bağlıdır. Natalde 60 veya 120 derece açı yapıyorlarsa bu durum bulunduğu ev konularında şans, başarı ve ilham vaad eder. Eğer natalde kare veya karşıt açı yapıyorsa ihanet, hile, sevgi yaşamının parçalanması ve delilik, psikolojik veya fiziksel çöküş sınırına çok yakın sinirsel depresyon getirir.



VENÜS-PLUTO BİRLEŞİMİ
Alışılmadık bir aşk; yoğun duygusal yaşam getirir. Size başarı getirecek çekiciliğinizi arttırır. Pohpohlanırsınız ki bu durumun karlı olduğu söylenebilir.



MARS-JÜPİTER BİRLEŞİMİ
Büyük, başarılı bir sorumluluk; büyük şans; kayıtlara geçeceksiniz. Veya tehlike ya da sonuçlarından haberdar olmaksızın riskli ve cüretli davranışlarda bulunacaksınız. İyi konum ve açılarda, özellikle 10. evde başarı getirir. Tersi koşullarda çelişkiler, çarpışmalar, savaşlar ve adli işlemler getirir.



MARS-SATÜRN BİRLEŞİMİ
Yer aldığı evin konuları her neyse bu alanda, uzun ve güçlüklerle dolu bir çabalamayı işaret eder. 6. veya 12. evde ise mücadele sağlık içindir. Eğer Satürn veya mars yükseleni yönetiyorsa bu anlamsız çabayı kendi kendinize yüklüyorsunuz demektir.Fiziksel ve psikolojik çaba gerektirir ve irade gücü gösterilir. Bazen diş çekimi ve kemik operasyonları gündeme gelir.



MARS-URANÜS BİRLEŞİMİ
Ani kaza ve olaylar.Eğer birleşim yükselende ise veya Mars ya da Uranüs'ten biri yükseleni yönetiyorsa olaylara siz sebep olursunuz. Aksi takdirde bir kasırga gibi, kontrolünüz dışındadır. Düşüncesizce hareket eder ve disiplinsiz davranışlar sergilersiniz.



MARS-NEPTÜN BİRLEŞİMİ
Yer aldığı ev konularında boşa harcanmış enerjiyi işaret eder. Anlamsız bir proje; tamamlanmamış bir iş; ilişkide olunan kişilerle sinirlendiren karışıklıklar; ortak projelerde yasal sıkıntılar; hayal kırıklıklarını gösterir.



MARS-PLUTO BİRLEŞİMİ
İş konusundaki maddi varlıkları arttırır ve bu yaşamınızı geliştirir. Özellikle bayanlara ait haritalarda arkadaşlardan gelecek yardımı gösterir.



JÜPİTER-SATÜRN BİRLEŞİMİ
O yıl ve sonrasında, uzun bir süre boyunca, yer aldığı evin konularında istikrar getirir. Eğer Jüpiter veya Satürn, natal ya da solardaki 10. evi yönetirse, iyi durumdaysa, kariyerde bütünleştirici bir rol oynar.



JÜPİTER-URANÜS BİRLEŞİMİ
Bulunduğu ev konularında veya kariyerde yeni bir yön. Eğer natalde bu bileşim varsa, her 14 yılda bir göründüğünde büyük değişimleri, kritik olayları işaret eder. Eğer natalde birleşim yoka, uzun yıllar süren yeni bir oryantasyon (yönelim) sürecini gösterir. Yeni bir buluştan dolayı (VCR veya bilgisayar gibi) yaşam koşulları iyileşir.



JÜPİTER-NEPTÜN BİRLEŞİMİ
Bu ev konularında kontrolünüz dışı, beklenmedik, kaotik gelişmeler olur. Olumlu etkilerde şans getirir. Fakat beklenene göre daha az dayanıklı veya şanslı durumlar yaratır.



JÜPİTER-PLUTO BİRLEŞİMİ
Dini arzuları, iç-inanç konularını gündeme getirir.


"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-26-2007 10:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Solar 2. Ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:30 PM
Solar 3. ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:34 PM
Solar 4. Ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:36 PM
Solar 5. Ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:39 PM
Solar 6. Ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:48 PM
Solar 7. Ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:52 PM
Solar 8. Ev Natal Evlerde - Angel - 11-26-2007, 03:54 PM
Solar Haritada Pluton Evlerde - Angel - 11-26-2007, 10:20 PM
Solar Retürn Haritasında Kavuşum Açıları - Angel - 11-26-2007 10:31 PM
İlerletilmiş Ay Evlerde - Angel - 11-26-2007, 10:47 PM
Solar Return - Solaris için - astrosohbet - 06-05-2009, 04:22 PM
süpriz!! - SoL@RÎ$ - 10-29-2009, 07:59 PM
Cvp: süpriz!! - astrosohbet - 10-29-2009, 09:00 PM
Solar Return - Amine için - astrosohbet - 11-24-2009, 04:12 AM
Serena için , - astrosohbet - 03-01-2010, 04:34 PM
Jomaja için - astrosohbet - 07-19-2010, 02:13 PM
RE: Jomaja için - JoMaJa - 07-28-2010, 07:19 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - tiyatral_gitarist - 11-13-2010, 01:55 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - tiyatral_gitarist - 11-13-2010, 08:25 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - melis_bk - 11-13-2010, 08:29 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - melis_bk - 11-16-2010, 02:42 AM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - melis_bk - 11-18-2010, 03:48 AM
RE: Solar Return Haritaları - tiyatral gitarist - tiyatral_gitarist - 09-15-2011, 10:21 PM
RE: Solar Return Haritaları - tiyatral gitarist - Félicé - 09-17-2011, 11:37 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - tiyatral_gitarist - 09-15-2011, 11:10 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - tiyatral_gitarist - 09-17-2011, 11:19 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Félicé - 09-19-2011, 01:14 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Félicé - 09-19-2011, 07:51 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Félicé - 10-04-2011, 09:53 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Arkadaş - 11-19-2011, 07:19 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Arkadaş - 11-19-2011, 11:05 PM
Solar Return - Uranjup için - astrosohbet - 01-16-2012, 06:16 AM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Félicé - 03-30-2012, 01:58 PM
Kıvılcım için - astrosohbet - 08-11-2012, 05:14 PM
Messa için - astrosohbet - 08-30-2012, 06:00 PM
RE: Messa için - astrosohbet - 09-04-2012, 03:15 PM
RE: Messa için - Messa - 09-04-2012, 03:38 PM
RE: Messa için - astrosohbet - 09-04-2012, 03:57 PM
RE: Messa için - Arkadaş - 09-04-2012, 04:10 PM
RE: Messa için - astrosohbet - 09-04-2012, 04:16 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Arkadaş - 11-17-2012, 02:17 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Arkadaş - 11-19-2012, 12:52 AM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Presence - 01-01-2013, 01:18 AM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Presence - 01-19-2013, 05:04 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Presence - 01-19-2013, 07:00 PM
RE: Solar Return ( Güneş Dönüşü ) Haritaları - Presence - 01-19-2013, 07:33 PM
solar - cansin1970 - 08-19-2008, 10:04 PM
RE: solar - Angel - 08-20-2008, 12:42 AM
RE: solar - astrosohbet - 08-20-2008, 01:18 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Solar Harita Yorumu ayaneyano 0 16,875 10-24-2022 09:55 AM
Son Mesaj: ayaneyano
  Solar return haritama yorumlarınızı beklerim esoshii 2 72,193 11-03-2021 03:59 PM
Son Mesaj: esoshii
  Solar Return haritam dlnatly 16 82,529 09-15-2021 07:48 PM
Son Mesaj: ahsen1
  Evlendiğimiz yıla ait Solar Return Haritalarımız Félicé 115 206,400 03-29-2020 09:07 PM
Son Mesaj: simone de
  güneş dönüşü haritasında neptün-ay ve neptün-şiron kavuşumu evilik göstergesi mi? merkür_yen 1 7,206 11-21-2019 05:49 PM
Son Mesaj: yagmurimu
  solar harita pinkylove 0 9,950 05-30-2019 03:55 PM
Son Mesaj: pinkylove

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 4 Misafir