Değerlendir:
  • 63 Oy - 2.73 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Açıları
Yazar Mesaj
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #141
RE: Ay Açıları
bi yorum buldum nekadar doğru bilmiyorum tabi.Ay'ın Zararlı Gezegenlerle Kavuşum Etkileri



Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman burçların olmadığını belirtmiş. Bir de üzerine ''Bunlar bir takım üç kağıtçıların, yalancıların para kazanmak için yaptıkları şeyler'' dese de 12 Burç ve Hint Astrolojisi’nde yeri olan 9 gezegenin hayatın gizemini aydınlatmaya devam ediyor...

Ay, Hint Astrolojisi’nde en çok önem verdiğimiz gezegendir. Kişinin ruhsal durumunu, duygularını ve annesi ile ilişkilerini temsil eder. Ay’ın yerleştiği burç da bir yükselen burç gibi kabul edilip doğum haritası Ay’a göre de analiz edilir. Özellikle doğum saatinin bilinmediği durumlarda Ay yükselene göre yapılan analiz bir çok bilgi edinmemizi sağlar.



Yapı itibariyle çok kolay etki altında kalan bir gezegen olan Ay’ın haritada güçlü bir yerleşimde olmasını isteriz.Ay’ı güçlü insanlar hayatta hangi sıfata ya da imkana sahip olurlarsa olsunlar içsel anlamda mutlu olacaklardır. Ay’ın olumlu gezegenlerle ilişkisi olumlu kabul edilirken, Satürn Mars Rahu Ketu gibi gezegenlerle ilişkisi olumsuz kabul edilir. Kişinin psikolojisini, içsel huzurunu temsil eden Ay, aynı zamanda fiziksel sağlığın incelenmesi için de önemlidir.

Ay’ın bazı zararlı gezegenlerle kavuşumu hayat boyu devam edecek bazı kişilik özellikleri ve sağlık sorunları yaşatabilir.Çeşitli gezegenlerin Ay’la kavuşum yaptığında vereceği etkileri aşağıda okuyabilirsiniz.

Ay Ketu Kavuşumu:

Ketu gibi mistik ve hayattan kopuk bir gezegenin Ay’la kavuşum yapması kişiyi çok kırılgan yapar. Kişinin duygusal açıdan kendini yetersiz hissetmesine ve kronik depresyon yaşamasına neden olabilir.Ay’ın yerleştiği ve yönettiği eve göre etkileri değişir. Böyle bir kişinin alkol ya da madde kullanımı gibi bağımlılık potansiyeli yüksektir. Annesinden yeterince bakım ve ilgi görmemiş olma olasılığı fazladır.

Ay Rahu Kavuşumu:

Rahu maddi dünyanın nimetlerinin peşinden koşar. Öyle aç gözlü ve hırslıdır ki, bedeli ne olursa olsun istenilen her şeyin elde edilmesi gerekir.Gezegen, kavuşum yaptığı gezegenin etkilerini artırıcı etki verir ancak Rahu karakterinde bir değişim olacaktır. Ay’ın Rahu ile kavuşumu kişinin iç dünyasının hiç bir şekilde tatmin olmamasına, hep daha fazlasını istemesine neden olacaktır. Tabuları kabul etmeyen, ilerici bir kişilik verir.Kadın haritasında çocuğuna karşı farklı bir yaklaşım içinde olan anneyi temsil eder.Annelik duyguları çok gelişmiş olabilse de çocuk bakımında zaman zaman takıntı haline gelmiş davranışları olabilir. Diğer insanların ilgisini çekme ihtiyacı duyarlar.

Ay Mars Kavuşumu:

Mars gibi sert bir gezegenin Ay’la kavuşum yapması Chandra Mangala Yoga adı verilen maddi varlık kombinasyonunu oluşturur.Chandra Mangala yoga, zenginlik yogasıdır ve bu etkiye sahip insanlar finansal anlamda bolluk içinde yaşarlar. Ancak en zor etkileri kişinin çabuk sinirlenen ve kavga etmeye sürekli hazır bir ruh hali içinde olmasına sebebiyet vermesidir. Çevrenizde bir anda parlayan, durduk yere patlayan insanlar görürseniz Mars’ın Ay ile etkileşim halinde olması büyük olasılıktır. Kişiyi fiziksel anlamda güçlü, atletik yapabilir. Harita sahibi annesine karşı da zaman zaman sert bir tutum içinde olabilir.Ay’ın Mars’la ilişkisi hem kişinin genel sağlığı hem de annesinin sağlığı açısından olumsuz bir durumdur.Kazalar, ameliyatlar, kronik hastalıklar çok fazla yaşanabilir. Yoga, kadınlar(AY) sayesinde elde edilen varlığı da temsil eder. Kavuşumun Jüpiter’le ilişkisi yoganın olumsuz etkilerini azaltabilir.Kan fazlalığı, yüksek tansiyon başta olmak üzere çeşitli sağlık sorunlara neden olabilir.

Ay Satürn Kavuşumu:

Satürn, astrolojinin en zararlı kabul edilen gezegenlerinden biri olarak Ay ile ilişkisi olumlu kabul edilmez. Gezegen yıkıcı ve tahrip edici etkilere sahiptir.Ay, duyguları temsil ederken Satürn duyguları hiç bir zaman hesaba katmaz.Satürn’e göre her şey kuralına uygun işlemelidir. Satürn Ay kavuşumu, doğum haritası sahibinin çeşitli psikolojik sorunlar yaşamasının dışında hayat boyu süren bir çeşit sadesati yaşatır.Kişi, hayat boyu stres altında yaşayacak, bir çok konuda huzursuzluğu olacaktır. Ancak, bu huzursuzluğa doğuştan sahip olduğu için sorumluluklarının oldukça bilincinde olacaktır. Hayatta doğum haritasına bağlı olarak değişse de çeşitli konularda ruhsal travmalar yaşama olasılığı fazladır. Mutluluğu tam anlamıyla yakalamak oldukça güçtür. Hint Astrolojisi’nde hayatın en sıkıntılı 7.5 yıllık süreci olan Sadesati*, ruhsal ve psikojik açıdan çok sıkıntılı geçebilir Çevresindeki insanları yönetme eğiliminde olmaları, annelerinin de kendilerini sürekli kontrol altında tutmalarından kaynaklanmaktadır.Sağlık sorunlarının yaşanma olasılığı anneleri için de geçerlidir.



Bugüne kadar incelemiş olduğum yüzlerce doğum haritasında (kadın haritaları) Ay’ın özellikle Satürn gibi zararlı gezegenlerle bağlantısında özellikle meme kanserinin sıkça yaşandığının da altını çizmek isterim.AY, kadın haritasında göğüsleri temsil eder.Herhangi bir şekilde zarar gören Ay göğüslerle ilgili sağlık problemlerine neden olabilir. 3. Ev de kadın göğüslerini temsil eder bu evin de ayrıca zarar görmesi gerekir. Dikkat edilirse 3.ev kişinin mental durumunu gösterirken Ay da ruhsal durumu tanımlar. Düşünce yapısı ve aşırı stres (Ay Satürn ilişkisi) kadınlara özel bu tür sağlık problemlerine neden olabilmektedir.



*Sadesati: Transit Satürn’ün doğum haritasında Ay’ın yerleştiği burçtan bir önceki burca girmesiyle başlayan ve Ay’a göre ikinci evden çıkmasıyla sona eren yaklaşık 7.5 yıl süren hayatın sıkıntılı sürecidir.Her insan hayatı boyunca 2 ya da 3 kez bu dönemi yaşar.


http://www.hintastrolojisi.net/vedic/ind...&Itemid=53

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
06-01-2014 04:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gökyüzü Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 201
Üyelik Tarihi: Jul 2014

Rep Puanı: 7

Mesaj: #142
Cvp: Ay Açıları
Benim sevgili AY Balığım ; güneşle trine,merkürle trine,venüsle trine,marsla kare,uranüsle 60,neptünle 60,pluto ile trine asc ile 60. Ay ımın açı yapmadığı gezegen kalmamış duyan gelmiş duyan gelmiş dansy dansy
02-10-2015 07:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #143
RE: Ay Açıları
Ay_Plüton Karesi(90)

Bu zorlayıcı açı, duygusallıklarını hayat boyu sırtlarında yük gibi taşıyan insanlarda görülür. Yaşamlarında iniş çıkışları en uç noktalarda yaşamaya meyillidirler. Yaşadığı sorunlar hassasiyetinden kaynaklanır.Haritasında sert yerleşimler varsa hırslı ve kindar olabilen bu kişiler tüm geçmişi bir kalemde silip yeni bir hayata başlamayı göze alabilirler.Bu açı ayrıca paraya fazla düşkünlük ve bencillik göstergesidir. İş yaşamında başarıya ulaşmak için tehlikeli oyunlara kolayca kalkışabilirler.


Geçmişi tüm kalemde silip yeni bir hayata başlama isteği hep var Hatta minik çapta yaptım bile Paraya düşkünlüğüm var evet Çünkü parasız yaşanmıyor maalesef Ama iş yaşamında tehlikeli oyunlar hiç yapmadım Vicadani yönüm var Ama biri bana zarar vermeye çalışırsa kendimi koruma amaçlı şeytanlaşabilirim tabi :D

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
09-20-2016 03:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #144
RE: Ay Açıları
Güzel tespit

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
02-03-2017 12:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ilerizekali Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Aug 2019

Rep Puanı: 1

Mesaj: #145
RE: Ay Açıları
Merhaba arkadaşlar bişey sormak istiyorum gözüme çarptı. Doğum haritamda Ay, IC noktamla 0 derecelik Qintille açısı yapıyor. Bu açı çifte vurgu yapar mı acaba ? Bir de aynı noktada Neptün de IC noktasıyla kavuşum yapıyor ve Neptün de Ay ile Sekstil açı yapıyor. Burdan da bir çifte vurgu durumu oluşuyor mu ?

Şimdiden teşekkürler.
08-27-2019 12:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay - Neptün Açıları astrosohbet 7 58,192 04-30-2021 03:45 AM
Son Mesaj: Aliz226
  Ay - Plüto Açıları astrosohbet 108 155,295 12-07-2020 02:24 AM
Son Mesaj: daydreaminblue
  Ay - Jüpiter Açıları astrosohbet 15 47,814 09-07-2020 07:07 AM
Son Mesaj: Hattusas
  Ay - Merkür Açıları astrosohbet 49 73,874 02-18-2020 12:24 AM
Son Mesaj: Boddah
  Ay - Satürn Açıları astrosohbet 34 52,518 02-18-2020 12:20 AM
Son Mesaj: Boddah
  Ay - Mars Açıları astrosohbet 31 60,964 12-05-2017 04:21 AM
Son Mesaj: Merau
  Ay - Uranüs Açıları astrosohbet 31 53,792 02-26-2017 11:54 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Ay - Venüs Açıları astrosohbet 60 101,388 02-26-2017 11:38 PM
Son Mesaj: zeynepelif

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir