Değerlendir:
  • 30 Oy - 3.17 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

VEDİK - KALA SARPA YOGA
Yazar Mesaj
El Auria Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 176
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #11
RE: Cvp: VEDİK - KALA SARPA YOGA
neptunzz Yazılan:
phaldor Yazılan:junior jyhotist pek detaylı bir program değil.diğerini yükle pc ye isterse..çünkü çok kapsamlı bir program..

vala artık junıor jyhts'e takmıs durumdayım detaylarını çözmeden bırakamam aklım takılır sürekli onu kurcalarım durmadan düsünürüm çözmem lazım bu programın işlevini ve senden ricam şu bır kac soruya cevapların nedir almak isterim ? -ok

1-dst ve zone tıme işlemını hallettım kesın dogru cıktı asc ve evler yerlesti fakat asc mısal kocsa ardındaki burc olan balıkta 2.ev dıye gıdıyor degıl mı dıger evlerde 2.ev balık,3.ev kova vs.ters akıyor yani evler modern sısteme göre yanlıs degıl dimi bu anladıgım budur evet/hayır desen anlarım -ok

2-cur-per dıye bır kısım var harıtada o nedemek oluyor bazı gezegenlerın kısaltma halınde sıraya dızılmıs halinı yazmıs ven-mo-sa diye bunun anlamı açılımı nedir yasam döngüsü fılanmı kişinin hayat deverelerımı hayatta etkısı mı?Bunlar aklıma geldi emın degılım acıklama rica etsem bu "cur-per" için teşekkurler.

3-vimshottari dashas ne anlamları ifade edıyor ordakı yıllar neyi anlatıyor ve o yıllardakı gezegenlerın bulundugu harıta da kı evlerım aktıf mi olacaktır bu aklımı karıstırdı mısal jupıter 2009 da aktıflesse benım 5.evım olsa jupıter natalda o artık hareketlenıyormu ev konusu aktiflesıyormu nedir ona da bir cevap lütfen alayım.

4-asc,saturn,jupıter ve merkür bır evde toplanmıs bulunuyor bu junıor jyh. programında ufak kare ekranda onların ıfadesı ve yorumu nasıl yapılacak bu toplanma konusunu merak ettım orayı çözemedım asc natal harıtamdan farklı onun çözümü nedir?

Hersey ıcın teşekkürler valla artık aklıma girdi bu hint astrolojısı habire sorular cıkar ve arastırma yaparım hazır sende bu işte bence ustasın deneyımlerle dolusun bu sorularımı cevaplarsan cok mutlu olurum hersey için sağolasın PHALDOR gülücük



1.sorun:1.ev i takip eden 2.ev saat yönünde ilerler neptuzz.
2.sorun:cur-per (current period;mevcut periyot):yani şu an bulunan mevcut dasa sistemi..

3.sorun:vimshottari dasa;dasa başlangıç ve bitiş aralığı demek..dasayı yöneten gezegen bulunduğu eve elbette etki eder..ama alt dasalar ve onlarında alt dasaları var..jüpiter etkin olabilir ama sürekli olumlu olaylar olacak diye bir hadise yok gözkýrpma

4.sorun:asc,jüpiter,satürn ve merkür..şimdi satürn kişiliğin için zarar oluşturuyor.jüpiter rahat ettiği bir burçtaysa satürn ün zararını azaltır..ve merkür 1.evde kişiye uzun bir yaşam sunar..üçlü karma bu..ama dediğim gibi hangi burçta yerleştiği önemli..

Unutma: Cesaret korkusuzluk demek değildir. Eğer bir insan korkusuzsa, ona cesur diyemezsin. Bir makineye cesur diyemezsin, o korkusuzdur. Cesaret sadece korku okyanusu içinde var olabilir. Cesaret korku okyanusu içinde bir adadır. Korku vardır ama korkuya rağmen insan o riski göze alır; işte cesaret budur. İnsan titrer, insan karanlığa girmekten korkar ama yine de girer. İnsan, kendine rağmen adım atar; cesur olmanın anlamı budur. Korku dolu olmak ama onun altında ezilmemek demektir.”
07-02-2008 02:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #12
RE: VEDİK - KALA SARPA YOGA
KALA SARPA YOGA

Kala dünya hayatı zamanı (fanî hayat) anlamına gelmektedir. Sarpa ise yılan demektir. Rahu Kala iken Ketu Sarpa’dır. Batı astrolojisinde bunların ay düğümlerinin iki ucu olduğunu hatırlayınız. Rahu herhangi bir gezegen ile Yuti pozisyonundaysa, Rahu’nun Yuti yaptığı gezegenin temel özellikleri artar. Örneğin, Rahu Jüpiter Yuti, Guru Chandala Yoga olarak bilinir ve yükselende bu yoga olan kişilerin milyon dolarlar ile ölçülen servetleri olur.


Bangladeş Cumhurbaşkanı Mujibur Rehaman’da olduğu gibi, bu yoga’ya devlet büyüklerinde de rastlanabilmektedir. Rehaman’ın haritasında Rahu on ikinci, Ketu altıncı evde bulunmakta olup, Rahu’nun on ikinci evdeki konumu gizli düşmanlar anlamına gelir. On ikinci ev yalanlar ve perde arkasından gizli uğraşlar demektir. Rahu Mars ile yuti olup Mars yükselenin yöneticisidir. Haritada altıncı ve on ikinci evlerde ay düğümlerinin mevcut olması, Rehaman’ın devlet başkanlığına yükselmesini ve ardından gizli düşmanlar tarafından suikasta uğramasını açıklamaktadır. Politikada boy gösteren kişilerin bu eksende ay düğümlerinin olması istenmez. Burada çok önemli bir nokta, Rahu’nun Mars’ın liderlik özelliklerini desteklediği kadar, Mars’ın altta kalmama (emir almama) özelliğini de desteklemesidir.


Kala Sarpa Yoga ile Sarpa Yoga arasında büyük bir farklılık bulunmaktadır. Sarpa yoga, bütün Kona evlerde kötü unsurların, bütün Kendra evlerde ise iyi unsurların bulunmasıyla gerçekleşir.


Prashara’ya göre, Sarpa Yoga bütün kötü unsurların kendra’larda yerleşmesiyle meydana gelir (Ay bu tanımda devre dışı bırakılmalıdır). Sarpa Yoga bulunan kişi sefalet çeker.


Not: Kötü unsurlar olarak tanımlanan gezegenler Mars, Güneş, Satürn, Rahu ve Ketu’dur. Ayrıca iyi unsurlar olarak tanımlanan bir gezegen (Merkür, Venüs, Jüpiter, Ay) kötü olanlarla yuti yapmamalıdır.


Sarpa yoga bulunan bir kişinin yaşamına örnek olarak şunu verebiliriz: Milyoner olarak doğan bir kimsenin evinde her daim mutsuzluk yaşanmış ve kişi 32 yaşında evsiz kalmıştır.


Jyotish Yog Ratnakar isimli Vedic astroloji kitabında yazdığına göre, Kala Sarpa Yoga’daki gariplik, kişinin bütün dünyevi varlıklara sahip olmasına rağmen şu ya da bu şekilde mutsuz olmasıdır. Kişinin etrafında diğer lüksler olmasına rağmen aklı verimli çalışmaz, ürün vermez.


Astronomide Ay Düğümlerinin Tanımlanması

Ay düğümleri (Rahu ve Ketu) ekliptiğin (Rashi Chakra) doğrusal olarak iki karşıt ucunda bulunan hayali noktalardır. Bu karşıt noktalar, ekliptik veya rashi chakra’nın ayın aldığı yol ile kesişmesi ile ortaya çıkar.

Ay düğümleri konusu, Vedic astrolojisindeki pek çok konu gibi çelişkilerle doludur, bunun sebebi farklı kimselerin Kala Sarpa Yoga ile ilgili farklı açıklamalar yapmalarıdır. Temelde bunlar önceki hayatlarımıza ait karmik noktalardır. Ketu karmik geçmişimizi bugünkü hayatımıza getirirken Rahu bunu özümseyerek, geçmiş karmamız eğer ruhanî ve faydalı bir şekilde gelişmiş ise, geçmiş karmamızı mutlu ve rahat bir yaşam için kullanmamızı sağlar.


Kala Sarpa Yoga’nın Tanımı
1. Bu yoga bütün gezegenler Rahu ve Ketu arasına sıkıştığı zaman gerçekleşir, bu durumun tersi geçerli değildir.

2. Yükselene (Lagna) göre Rahu’nun konumu ilk altı ev içinde olmalıdır.

3. Vedic astrolojisinde kişinin bu kötü yogadan çekilip kurtarılması, bir gezegenin Rahu ve Ketu’nun oluşturduğu çember dışında olmasıyla mümkün olur.

4. Bazı astrologlara göre her hangi bir gezegen Rahu veya Ketu ile aynı evde olunca bu yoga geçersiz kalmaktadır.

5. Yazarın kişisel görüşlerine göre Rahu yükselende ve Ketu da yedinci evde olunca en kötü sonuçlar ile karşılaşılmaktadır. Yükselende Rahu’nun olması uyuşturucu ve alkol bağımlılığına, aşırı yemeye, sigara kullanmaya ve diğer kötü alışkanlıklara yol açar. Bu konum ayrıca kişinin yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmesine neden olur. Ketu yedinci evde evlilik hayatına etki eder. Bazı haritalarda yedinci evde bulunan Ketu nedeniyle kişinin kendi eşinin elleriyle zehirlenmesi işaretlerine rastlanmıştır. Bu konum ayrıca geç evlenme ve evlenilen kişinin hilekâr olması ile ilişkilidir.

6. Bazı astrologların görüşlerine göre, bu kötü yoganın oluşması için Rahu ile Ketu’nun diğer gezegenleri kapsaması olayının yükselende gerçekleşmesi gerekir.


Sonuçlar

Kala Sarpa Yoga’nın oluştuğu eksene denk gelen evlerin karakterine göre sonuçlar değişiklik gösterir. Eksenler Lagna (1) ile 7, 2 ile 8, 3 ile 9, 4 ile 10 şeklinde devam eder. Ancak yoganın genel etkileri olumsuzdur:

1. Kişi iş bulamayabilir,

2. Hayatında ilerlerken engellerle karşılaşır,

3. Evlilik hayatı bozuktur,

4. Borçları artar,

5. Zorluklar yaşar,

6. Rahu ve Ketu dasa’larında mutsuz olur.

Kala Sarpa Yoga’nın oluşmaması için iki veya daha fazla kötü gezegenin Rahu ve Ketu’nun oluşturduğu çemberin dışında kalması gerekir. Jüpiter, ay ve venüs, bu yoganın etkilerini sıfırlamada en etkili gezegenlerdir.


Bir gezegen bu eksen dışında ise, kişi gerçek yoganın vereceği kötülüklere oranla rahatlar ve hattâ daha iyi sonuçlar alınır. Eksen dışına çıkan gezegene Kurtulan Gezegen adı verilir.

Kurtulan gezegenin türüne göre nasıl sonuçlar elde edileceği aşağıda tartışılmıştır.


1. Jüpiter: Jüpiter kurtulan gezegen ise, kişi psikolog olabilir, gerçek ve gerçek olmayanı ayırt etme özelliği vardır, dînî duyguları gelişmiştir ve çalışkan, başkalarına yardım eden bir insan olur.


2. Ay: Ay kurtulmuşsa, kişi toplum refahı için çalışır, kişi toplumun faydasını ne kadar gözetirse, ismi ve şöhreti bundan o kadar fayda görür. Konuştuğu zaman dinleyenleri etkileyen bir hatip olur.


3. Mars: Kurtulan gezegen Mars ise, kişi Krantikari, yani sosyal bir hareketin önderi olur. Bu önder kişilik süregelen siyasî sistemle yarışarak onu kırmaya çalışır.


4. Satürn: Satürn kurtulan gezegen ise kişi korkulan, dikkatli, şüpheci ve kendini feda eden bir tabiatta olur, riskli hareketlerinin sonuçlarından korkulan bir kişi haline gelir.


5. Güneş: Kurtulan gezegen Güneş ise, kişi hükümet ile ilgili bir işte ve atma bala’sı yüksek olan bir işte çalışır. Kişi pona atma, yani çok kuvvetli ve aydınlatıcı bir ruhu olan biridir.


6. Venüs: Venüs kurtulmuşsa, kişi kadınlarla daha çok zaman geçirir, artistik yetenekleri gelişmiş olur ve sanat ve sanatsal işler ile uğraşır.


7. Merkür: Merkür kurtulan gezegen ise kişi muhasebe, sekreterlik işleri, ithalat-ihracat işleri gibi zihinsel mesleklerle ve basım-yayın gibi işlerle uğraşır.


Genel olarak konuşmak gerekirse, Kala Sarpa yoga bir ülkenin politik ve ülkesel astrolojik karakteriyle ilgilidir. Yazarın tecrübesiyle klasik vedic astroloji kitaplarında Kala Sarpa Yoga’nın kötü açılar da yapması gerektiği bahsi çelişmektedir.


Haritasında Kala Sarpa Yoga bulunan bir kişide transit gezegenlerden herhangi biri ani ve beklenmedik sonuçlara yol açmaktadır. Yazar burada John F. Kennedy’nin suikastını örnek olarak vermektedir. Suikastın transit Rahu ile doğum haritasındaki Ketu’nun birleştiği zaman gerçekleştiği vurgulanmaktadır. Kennedy’nin haritasında Rahu-Ketu ekseni dördüncü ve onuncu evlerde yerleşmiştir. Rahu dördüncü evde iken Ketu düşüşte olduğu onuncu evdedir ve aynı zamanda ikizler burcundadır.


Kala Sarpa Yoga için bazı çözümler önerilmiştir, bunlar arasında Hindistan’daki naga tapınağındaki sunağa süt dökmek, Yılan tanrıçası Mansa Devi’ye dua etmek sayılabilir. (ÇN: Duanın metni internet sayfasında mevcuttur. İnternet sayfasında bu konudan sonra Yantra hesabının yapılışı anlatılmaktadır. Kanımca ritüel ibadet ve duaların tekrarlanabilmesi ve yoga türüne göre hangi gezegenin transiti mevcutsa ona göre tekrarlanabilir dua sayısını öğrenmek için yantra hesabı yapılmaktadır, ayrıntısına burada inilmemiştir).

Alıntıladığım adres: http://amatorvedic.tripod.com/vedic/kalasarp.htm

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
10-10-2018 11:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #13
RE: Kala Sarpa ve Kala Amrita Yogaları
"...
Rahu'dan Ketu'ya doğru saat yönünde ilerlemeniz durumunda tüm gezegenlerin üzerinden geçiyorsanız bu bir Kala Sarpa Yogasıdır.

Rahu'dan Ketu'ya doğru saat yönünde ilerlemeniz durumunda hiçbir gezegenle karşılaşmıyorsanız (ya da tam tersi, Ketu'dan Rahu'ya saat yönünde ilerliyorsanız tüm gezegenlerin üzerinden geçiyorsanız) bu bir Kala Amrita Yogasıdır.

Kala Sarpa Yogası, Rahu etkisi altında olduğu için kişinin yaşam başarısını artırabilir ama özel yaşamını sıkıntıya sokabilir. Kişinin yaşam başarısı zihnini oldukça yorarak, çevresi tarafından zaman zaman dışlanarak veya aldatılarak gelir. Adeta öldürmeyen şeyin güçlendirmesi gibi bir etkidir. Buradaki temel sorun kişinin bazı şeyleri hemen ve çabucak istemesi ile (Rahu), dünyevi çıkarlarını yok etmesi ve kendini bir uğurda feda etmesi (Ketu) arasında gidip gelmesidir. Kala Sarpa Yogası sahipleri çok sabırsız ve takıntılı kişiler olabilirler. Bu etkilerin Rahu'nun olgunlaştığı 41 yaşa kadar etkisinin sürdüğü iddia edilir.

Kala Amrita Yogası ise Ketu etkisi altında olduğu için kişiyi münzevi ve manevi yapabilir. Kişi yalnızlığı, tek başınalığı sever. Ketu'nun olgunlaştığı 48 yaşa kadar etkisinin sürdüğü iddia edilir.
..."

Yazının tamamı; http://www.astrocevap.com/2018/10/kala-s...yogas.html
-----
Özellikle ilk videoda anlatımı biraz yordu beni ama sonrası daha iyi gülücük Bir de kanala şöyle bir baktım da tam ders verir nitelikte görünüyor.
https://www.youtube.com/watch?v=dBc7QEGiBME
https://www.youtube.com/watch?v=Di6B7dyiXnA
https://www.youtube.com/watch?v=dGAnrvMa...hlvXTS-BOP


Haritamı ekledim, tam bir Kala Amrita Yogası olacakken ay-satürn kavuşumu dışarıda kalmış.
Videodaki anlatıma göre; manevi(ketu) olarak şanslı bir yoga kabul edilirmiş, bu yogaya sahip kişiler maddiyata önem vermezmiş, huzurlu kişiler olurmuş fakat teknik anlamda Kala Sarpa Yogasına göre bilgi daha azmış.

(As Akrep)
[Resim: P15675.jpg]

Bahsedilen manevi ve münzevi yönlerim var, maddi dünyaya karşı pasif bir duruş yaşadım. Fakat çok huzursuzluk yaşadım, sürekli bir sabır halindeydim, malum sadesati ile doğmak. Bir de 2. evdeki rahu, ay düğümü yöneticilerinin 10. evde olması durumları beni maddi dünyaya iten vurgular olduğunu düşündüm. Yani bana kısmi bozulmuş hissi verdi.
Bu mesajı daha önce yazıp kaydetmiştim ama atmadan önce sormak da istedim kanal sahibine bu konudaki düşüncesini; kendi gözlemleri sonucunda yogayı kısmi şekilde hissediyor olmam çok olasıymış. Dediğine göre bu iki gezegenin dışarıda kalması maddi dünyaya vurguyu gösteriyormuş. Özellikle iletişim ve kariyer alanlarına vurguyu gösterirmiş, bunun da 30 ya da 35 yaşlarından sonra ortaya çıkması beklenirmiş.

Yalnız sürekli 35ten falan sonra düzeliyor her şey deniyor ya batı olsun vedik olsun bana bir fenalık geliyor o an, umarım daha erken hallederim bir şeyleri :D Ama ne kadar erken başlarsan başla yine de değişimin tam ve kalıcı yaşandığı zamanlar o yaşlar oluyor sanki...

Bilgili değil, ilgili.
12-17-2018 11:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Vedik Astroloji bluex 19 30,515 07-14-2017 08:18 PM
Son Mesaj: freeloader

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir