Değerlendir:
  • 34 Oy - 2.44 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #22
O Hala Özgür : Nil Karaibrahimgil
[Resim: nil2.jpg]

Ne dersiniz? Nil gerçek bir müzisyen mi? Yoksa iyi bir halkla ilişkiler uzmanı mı? Gelin Nil'in yıldız haritasında kısa bir yolculuğa çıkalım.

Nil Karaibrahimgil'in haritası da yine bir çok ünlü ve başarılı kişide olduğu gibi özel yogalar ve üstün başarı kombinasyonlarıyla dolu. Ne kadar ilginç bir kişi olduğunu anlamak içinse birinci eve yani yükselen burca şöyle bir göz atmak yeterli. Bu evde 3 gezegen yerleşmiş. Bu gezegenlerden birisi Rahu . Rahu toplum içinde değişik konularla uğraşan, diğer insanlardan farklı düşünen ve yaşayan kişileri temsil ettiği için , Nil'in sanat dünyasında seçtiği kendine has tarzı anlayabiliyoruz. Birinci evde yer almış ikinci gezegen ise Mars. Mars kendisine enerji veriyor. Aynı zamanda bağımsızlığa düşkünlük verdiği için Nil'in yıllardır sürdürdüğü özgür kız imajını doğruluyor.

Birinci evde yer almış son gezegen Güneş. Şimdi burda astrolojik olarak çözülmesi pek kolay olmayan bir durum var. Bence bu da Nil' i farklı kılıyor. Öncelikle Güneş'in derecesi 00:23 . Bu bir gezegen için pek makbul kabul edilmiyor. Çünkü 29 dereceden büyük ve 1 dereceden küçük durumda olan gezegenlerin zayıfladıkları kabul edilir. Güneş derecesi zayıf olmakla kalmıyor aynı zamanda düşüş durumunda , bu da Güneş'in olumlu kalitesini tam olarak yansıtamadığı bir durumdur. Buraya kadar durum pek parlak gözükmüyor.

Ama hemen karar vermekte acele etmeyelim. Navamsa haritasına baktığımızda Güneş'in yine ana haritada bulunduğu burçta bulunduğunu görüyoruz. Bu burç Nil için Terazi burcu. Bu duruma hint astrolojisinde vargottama denir ve çok özel bir durumdur. Yani Güneş gezegeni hem zayıf hem çok güçlü değerleri aynı anda barındırıyor. Kişiliği temsil eden Güneş bu özel durumuyla Nil'in yine farklı bir kişilik yapısı olduğunu vurguluyor. Güneş gezegeninin iyi ve kötü yanlarını belki aynı anda yaşıyor.

Yükselen burcun da vargottama yaptığını görüyoruz. Yani yükselen burcu Terazi ve aynı anda Navamsa haritasının da yükselen burcu Terazi. Bu da yine yükselen burcun niteliklerine özel bir güç veriyor. Hem kişilik açısından hem de dış görünüş açısından Terazi burcunun olumlu özelliklerini dışa vuruyor.

Birinci evle ilgili mutlaka yazılması gereken diğer bir etki ise onbirinci evle ikinci evin yöneticilerinin birinci evde kavuşum yapması. Bu da özel bir zenginlik yogası. Bu kavuşuma sahip olan kişiler maddi olanaklar açısından çok olumlu. Bu yüzden bu yogaya sahip olduğu için Nil'in maddi açıdan arzularının gerçekleşeceğini söyleyebiliriz.

Yıldız haritasındaki başka ilginç bir kombinasyon ise birinci evin yöneticisi ile ikinci evin yöneticilerinin yer değiştirmiş olması. Bu durum da özel bir durum olarak kabul edilir ve yöneticilerinin yer değiştirmesi bu iki eve yine güç verir. Aynı zamanda birinci ve ikinci evler arasında çok sıkı bir ilişki olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu da hem maddi açıdan hem de konuşma alanında Nil'e büyük güç veriyor. Kelimelerle oynayabilme sanatında neden bu kadar başarılı olduğu bu şekilde açıklığa kavuşmuş oluyor. Venüs'ün birinci evin yöneticisi olması yani yükselen burcunun Terazi olması sanat alanında yeteneklerini ortaya koyuyor.

Son olarak meslek evine ve gelecek günlerin kendisine neler getirebileceğine değinmek istiyorum. Satürn bu yıldız haritasında 4. ve 5. evlerin aynı anda yöneticisi . 4. Ev köşe , 5. ev ise üçgen ev olduğu için aynı anda bu evlerden ikisinin yöneticisi olması gezegeni yoga karaka haline getirir. Bu da o gezegene güç verir. Satürn olumsuz bir gezegen olarak bilinse bile yoga karaka olduğu için hayat devrelerinde ve transitlerde fazla zarar vermez. Satürn Nil'in yıldız haitasında meslek evine yerleşmiş ve Ay'la beraber . Ay'da onuncu evin yöneticisi olduğu için bu kavuşum raja yoga oluşturmuş . Bu Raja Yoga Nil'e hem şöhret hem de mesleki başarı vermekte. Ay meslek evinde Nil'i gerçek bir halkla ilişkiler uzmanı yapmış . Yani toplumun nabzını tutabilen bir insan olması Ay'ın meslek evinde yerleşiminden ileri geliyor.

Son olarak kendisine bir müjde vererek analizi toparlamak istiyorum. Nil şu anda Ketu ana devresinde . Bu devre kendisini pek mutlu etmiyor olabilir. Ancak 2010 yılından sonra Venüs ana devresine gircek ve birinci evin , kişiliğinin nitelikleri kendisini göstermeye başlayacak. Bu da kendisinin altın devresi olacak. Hemen hemen tüm hayat alanlarında büyük başarı gösterecek. Özellikle maddi konularda arzularını gerçekleştirme imkanı bulacak.


15.05.2006 / Metin Özenbaş.

01-20-2009 05:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil - çilekli süt - 05-25-2008, 09:48 PM
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil - çilekli süt - 05-27-2008, 01:01 AM
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil - çilekli süt - 05-27-2008, 01:34 AM
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil - çilekli süt - 05-27-2008, 01:55 AM
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil - marskovası - 03-24-2011, 10:16 PM
O Hala Özgür : Nil Karaibrahimgil - Luli - 01-20-2009 05:21 PM
RE: Nil'in Dünyası - Ferhan Nil Karaibrahimgil - marskovası - 03-24-2011, 10:35 PM
Nil Karaibrahimgil - çilekli süt - 05-25-2008, 08:54 PM
RE: Nil Karaibrahimgil - kill a back - 07-11-2008, 01:26 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Nil Karaibrahimgil justicee 1 4,604 04-25-2018 04:09 AM
Son Mesaj: cancimini

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir