Değerlendir:
  • 22 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kozmik Şifre
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Kozmik Şifre
Kozmik Şifre


Eğer hayatınız ya da evrendeki yeriniz hakkında kısa bir cümle kurmak gerekli olsaydı, bu nasıl bir şey olurdu? Evren sizi nereye koyuyor? Kozmostaki yeriniz ne olabilir ? Aslında kimdir sorusunu kullanmadan sadece o kişinin ifade ettiği oluşu açıklamaya çalışalım. Çünkü her zaman olduğu gibi kendimizi nedense hep herşeyin merkezi gibi görmeye devam ediyoruz. Bırakalım, astrolojik ifadeler, kozmik bir şifre gibi kendilerini ortaya koysunlar. Böyle bir yapabilmek için, ilk etapta gündüz mü gece mi doğduğumuzu bilmeliyiz. Astrolojik bir haritayı değerlendirirken, gündüz ya da gece doğmak arasında büyük fark vardır. Haritamızın ışığını bilmek durumundayız. Güneş gündüzün doğal ışığı iken, Ay gecenin ışığı durumundadır. Gündüz ve gece diğer ikilikler gibi varoluşun içinde yer alırlar.

Bir sonraki aşamada gündüz doğumlulular haritalarında Güneş’in burcuna, gece doğanlar ise Ay’ın bulunduğu burca bakmalılar. Ancak eğer Güneş ya da Ay düşük evlerdeyse (3., 6., 9.,12. evler) bu seçim süreci daha karmaşık hale gelebilir. Her ikisi de düşük evlerde ise, bu kez yükselen burca bakmalıyız. Güneş’in, Ay’ın ya da yükselen burcun yöneticilerine bakarak, sözünü ettiğimiz kozmik ifadeyi görebiliriz. Belki de bunu en iyi anlatmanın yolu değişik örnekler vermek.
Örnekler

M. Kemal Atatürk’ün elimdeki verilere göre haritası gece doğumlu olduğunu, Ay’ın ise 10. evde Aslan burcunda yer aldığını anlatıyor. Bu durumda Atatürk için kozmik ifade liderliği, vizyonu ve baba figürünü yansıtan Güneş olacaktır (Aslan burcunun yöneticisi Güneş olduğu için) Haritasında Balık burcunda yer alan Güneş kendini adayışın ve ideallerin gücüne işaret etmekte. Ay’a ilk ayak basan Neil Armstrong’un astrolojik haritası ise gece doğumuna işaret ediyor. Bu durumda yine Ay’a bakmalıyız. Ay 7. Evdeki Yay burcunda yer alıyor. Yay burcunun yöneticisi Jüpiter onun kozmik ifadesini anlatacaktır. Jüpiter yeni deneyimlere açık olmayı, genişlemeyi, uzaklara gitmeyi, ufukları genişletmeyi anlatan gezegendir. Sanırım ufuklarını en uzaklara taşıyan bir kişi olduğundan şüphe duyamayız. Ne kadar ilginç ki, haritasında Jüpiter Ay’ın yöneticisi olduğu Yengeç burcunda yer alıyor. Başka bir örnek aktör Marlon Brando Koç burcunda ve gece doğmuş. Ay da Koç burcunda yer almakta. Bu durumda Koç burcunun yöneticisi Mars, onun kozmik şifresinde yer alacaktır. Mars eril gücü, güçlü olmayı, savaşı ve cesareti temsil eder. Brando’nun haritasında Oğlak burcunda yücelen Mars onun askeri okul geçmişini ve tutkulu doğasını anlatmakta. Astrolojik haritasında sahneyi ve temsili açıklayan 5. evdeki Koç burcu bu enerjiyi karizmatik biçimde ortaya koyduğunu anlatmakta. Son bir örnek, Başak burcunda gece doğumlu olan polisiye roman yazarlarının efsaneleşmiş ismi Agatha Christie’nin Ay’ı Terazi burcunda yer alıyor. Bu durumda Akrep burcundaki Venüs onun kozmik ifadesini oluşturacaktır. Yazı, anlatım ve iletişim evi olan 3. evde Akrep burcunda yer alan Venüs onun hem araştırmacı hem de gizemli kişiliğini, zehirlere eğilimini ve kuşkusuz Akrep’in polisiye vurgusunu açıklamakta.

Pek çok örnekte görebileceğiniz gibi, astrolojik haritamız kozmostaki yerimizi, bizden bile daha net ve tarafsız biçimde sergileyebilir. Bunu bulabilmek için, hangi ışık altında doğduğumuza bakmalı ve o ışığın (Güneş ya da Ay) bulunduğu burcun yöneticisini haritamızda değerlendirmeliyiz. Kuşkusuz bu süreçte daha fazla detay ve başka önemli süreçler de yer alıyor. Yine de kendi haritalarını inceleyenler açısından açıklayıcı olabilir. Helenistik Astroloji bu ve benzeri açıklamalarla kişinin evrendeki yeri ve kozmik ifadesiyle yakından ilgilenmiştir.

Web: http://www.hakankirkoglu.com

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-16-2007 05:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bilemezgil Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 14
Üyelik Tarihi: Sep 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: Kozmik Şifre
Gündüz doğumlu olduğuma göre saat 12:00-17:00 civarları...gülücükGüneş'e bakıyorum terazi.Terazi burcunun yönetici gezegeni venüs.Venüs akrep'te ,akrep 'in yöneticisi pluto ve terazi de ben yine dönüyorum venüs'e

Ve kozmik enerjiler astrolojiden anlamayan bir programlanmayı sunuyor banagülücük
teşekkürler Yezda
11-16-2007 09:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: Kozmik Şifre
hakan kırkoğlu klasik astroloji yöntemini kullandığı için gündüz gece diye ayırt ediyor gezegen yöneticilerini,aslına bakarsan pende bu durumu pek anlamış değilim,ben genelde modern astroloji yönünde kendimi geliştirmeye çalışıyorum,ama tabi forumda klasik astrolojiye ilgide fazla,bilgi sahipleri arkadaşlar bizlerin haritalarınıda klasik astrolojiye göre inceleyebilirler,memnun oluruz yanigülücük

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-17-2007 06:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir