Değerlendir:
  • 56 Oy - 2.66 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
Yazar Mesaj
Terazi Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 222
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #12
Doğum Anınızdaki Ay Evresi
'

Gündelik yaşamımızda, Ay’ın bulunduğu evre ve burç bizim güdüsel davranışlarımıza yön vermekte, kişisel astroloji haritamızda, geçtiği eve ve kişisel gezegenlerle yaptığı açılara göre tekleyici rol oynamaktadır. Daha önce ağır hareket eden gezegenlerce, şartların hazırlandığı durumlarda, Ay’ın geçişi esnasında tetiklenen gezegenler aksiyona geçebilmektedir.
Her ay hazırladığımız aylık burç yorumlarında, Ay’ın hangi burçta yeniay oluşturduğuna bakarak tahminler yapmaktayız.

Doğum anında Ay’ın hangi evrede olduğu da kişinin yaşamında oldukça belirleyici rol oynamaktadır .
Ay’ın Güneşle ilişkisinden doğan, ortalama 28 günlük dönemlerle, ışığının azalıp çoğalması, Güneş’e yakınlaşıp uzaklaşmasına göre oluşan evrelerin nasıl bizleri yönlendirdiğine bakarsak;


Yeniay Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 0–45 derece vardır ;)

Yeni başlangıçları ifade etmektedir. Güneş’in ışınlarının parlaklığı karşısında Ay kendini göstermekte zorlanır. Bu evre, yeni oluşumların ilk başlangıcı olarak görülebilir. Enerjinin en yüksek olduğu evredir. İtici güce sahiptir. Yeni başlangıçlar için heyecanlı ve istekliyizdir. Toprağa tohumların ekildiği, ancak henüz yeşermeye başlamadığı dönemdir. Çoğu kez başlangıçlar hakkında bilinçli olunmayabilir.
Yeniay dönemi doğan kişiler, koç burcuna benzer özellikler gösterirler. Güdüleriyle ani ve düşünmeden hareket eder, sübjektif, genç ve dinamik bir ruha sahiptirler.

Hilal Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 45–90 derece vardır ;)

Bu evrede, parlak bir gecede gökyüzüne dikkatlice bakacak olursak, Ay’ın net olarak görünen hilal şeklinin yanı sıra belli belirsiz olarak tam yuvarlak halini görebiliriz. Bu şekil, yeni başlanan işlerin tamamlanmaya doğru gideceğini hatırlatmaktadır. Yeniayda ekilen tohumları yeşertmek için mücadele verileceğini anlatır.
Hilal döneminde doğanlar, yine mücadeleci ancak daha kararlıdırlar.

İlk çeyrek (Ay ile Güneş’in arasında 90–135 derece vardır ;)

Mücadelenin devam ettiği, hatta kızıştığı evredir. Bu evrede gerilim söz konusudur. Başlanan işin, ortaya çıkmaya yüz tuttuğu, yavaş yavaş toprağın üzerinde yeşilliklerin gözükmeye başladığı dönemdir. Artık farkındalık artmaya başlamıştır. Kişi, olayları bilinçli olarak yaşamaya başlamıştır.
İlk çeyrekte doğanlar kararlı ve kesin bir mücadele içindedirler.

Büyüyen Ay Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 135–180 derece vardır ;)

Kişinin neyi neden yaptığını çok iyi anladığı dönemdir. Artık kendi ilerleyişinin bilincine varmıştır.
Bu evrede doğan kişilerin, farkındalığı oldukça yüksek ve topluma yararlı işler yapma güdüsüyle hareket eden kişiler olduğu söylenebilir.
Bu dönemde doğanlar, olgun ve oldukça aydınlanmış kişilerdir.

Dolunay Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 180–225 derece vardır ;)

Yeniayda yapılan başlangıçların zirveye ulaştığı evredir. Yaptığımız işler artık tam manasıyla toplum tarafından görülmeye başlamıştır. Kişi ektiklerinin meyvelerini toplamaya başlar. Buna hasat zamanı denilebilir. Ekilen ekinin toplanmaya başlaması söz konusudur.
Bir yandan da bu evrede Güneş ve Ay’ın karşıt burçlarda bulunduklarını unutmamak gerek. Bu karşıtlık gerilime neden olmaktadır. Duyguların ve mantığın birbirine baskın gelmeye çalıştığı bu dönemde, duygu-mantık çelişkisi vardır. Dengeyi bulmak oldukça zordur.
Yapılan araştırmalarda, dolunay günlerinde vakalarda artış kaydedildiği gözlenmektedir.
Bu evrede romantizmin de arttığı söylenebilir.
Ay’ın Dolunay evresinde doğanların, romantik karakterli, paylaşımcı ve objektif düşünen kişiler oldukları görülmektedir. Ancak duygularıyla mantıkları arasında kararsız kaldıkları da çok olur. Genellikle karşıt durumlar hakkında karar vermeleri gerekir. Her şeyi siyah veya beyaz olarak net olarak görme eğilimdedirler. Gri tonlarına hayatlarında pek yer yoktur. Netlik ve açıklık hayati önem taşımaktadır. Belirsiz ve bulanık koşullarda son derece rahatsız olurlar. Terazi burcuna benzer özellikler gösterirler.

Küçülen ay evresi (Ay ile Güneş’in arasında 225–270 derece vardır ;)

Kişinin edindiği tecrübeyi, sahip olduğu bilgiyi toplumla paylaşmaya başladığı dönemdir.
Bu dönemde dünyaya gelmiş kişiler, sahip olduğu bilgiyi başkalarıyla paylaşmak isterler.

Son Çeyrek (Ay ile Güneş’in arasında 270–315 derece vardır ;)

Ay ile Güneş’in birbirlerine kare açı yaptıkları bu evre, kriz evresidir. İlk çeyrek evresine benzer bir harekete geçme güdüsü vardır. Ancak bu kez kişi bilinçli olarak harekete geçer. Seçimini kendi isteğiyle yapar, harekete geçiren faktör mantıktır. Duygularıyla hareket etmez. Burada krizi başkalarıyla paylaşım halinde yaşar. Yeniayda harekete geçiren enerji artık görevini tamamlamak üzeredir. Bu evrede solmakta olan bir enerjiden bahsetmek gerek. Eski sistem yerini yenisine bırakmak üzere, ölmeye başlamıştır.
Ay’ın son çeyrek evresinde dünyaya gelen kişiler genellikle fikirlerini başkalarına kabul ettirmek için çaba sarf ederler.

Balsamik Evre (Ay ile Güneş’in arasında 315–359 derece vardır ;)

Ay’ın ışığının kapanmaya yaklaştığı dönemdir. Bir sonraki yeniaydan önceki ayın son evresidir. Kat edilen yolun sonuna gelinmiştir. İlk dördünden, son dördüne kadar yaşanan dönemde tecrübeler, edinilen bilgiler sindirilme aşmasındadır. Şayet bu dönemlerde gerekli tecrübeler kazanılmamışsa, bundan sonrası için yapılacak pek bir şey kalmamıştır. Kişi bir anlamda kendini kurban etmiş gibidir. Balsamik evre, iyileşmeye hazırlık aşamasıdır.

Kişi artık, yeniay’ın doğmasını beklemektedir. Şayet alması gereken dersi hakkıyla aldıysa olgunlaşma aşamasındadır. Yeni döneme hazırlanmak daha rahat olacaktır.
Bu evrede geçmişten gelen ders alınsa da, alınmasa da onu bırakmak gerekmektedir. Kısaca geçmişi bırakma, yeni ufuklara yelken açmaya hazırlanma dönemidir.

Ay’ın balsamik evresinde doğan kişilerse, dünyaya bir görevi yerine getirmek için gelmişlerdir. Bu kişisel bir görev değildir. Kendilerini aşan, yüksek bir ideali tamamlamayı üstlenmişlerdir. Hayatlarında sürekli kendi kontrolleri dışında gelişen olaylara karşı mücadele verirler. Balık burcuna benzer özellikler gösterirler. Kişisel özverileri oldukça fazladır.

Alıntıdır.

Ben İlk Çeyrekte Doğmuşum ; Güney-Ay 90-135 verygood

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=8...2=1&lang=e
02-13-2010 11:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Ruhun Amacı - Luli - 06-16-2009, 08:58 PM
Ruhun Amacı -2- - Luli - 06-21-2009, 06:03 PM
Ay Fazları - Derin - 12-12-2010, 03:33 AM
Ay Devinimi - qulsah - 01-01-2009, 06:39 AM
Doğum Anınızdaki Ay Evresi - Terazi - 02-13-2010 11:38 PM
Ay ve ayın fazları - tooredo - 03-06-2011, 08:26 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir