Değerlendir:
  • 56 Oy - 2.66 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
Yazar Mesaj
Aquar
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
Ay Fazları
Hangi Ay fazında doğdunuz?
Hint astrolojisinde en sevdiğim konuların başında itiraf etmeliyim muhurta geliyor, yani uygun zamanda işe başlama sanatı. Yıldız haritası analizi ya da teorik çalışmalarda derinleşmek tabii çok ilginç, ama uygun zamanda işe başlayabilmek insana sanki yıldızlara karşı kontrolü ele alma ya da zamanla dansetme hissi veriyor.

Ay fazları, Ay’ın Güneş’e göre olan hareketine bağlı olarak Dünya’ya ışığını değişik oranlarda yansıtmasına denir. 30 adet Ay fazı vardır. Bu fazlar temelde büyüyen ve küçülen Ay fazları olmak üzere ikiye ayrılır. Ay burçlar kuşağında Güneş’le aynı derecede, başka bir deyişle aynı burçta aynı noktadayken ışığı yoktur. Bu duruma yeni ay adını veriyoruz. Ancak Ay Güneş’ten uzaklaşmaya başladığı zaman ışığını artırmaya başlar. Dolunay ise Ay’ın yine burçlar kuşağında Güneş’in tam karşısına geldiği durumdur. Böylece Ay 15 faz ilerlemiş ve Güneş’ten aldığı ışığı tam olarak yansıtmaktadır.

Ay Güneş’e yaklaşmaya başlarken ışığı da azalmaya başlar. Artık küçülen Ay fazları sürmektedir. Işığı yansıtamaz duruma geldiğinde ise Ay yine Güneş’le kavuşum halindedir. Böylece 15 faz daha yol almış olan Ay 30 fazı geride bırakır. Ay bu fazları tamamlamak için 360 derecelik burçlar kuşağını döner. Ama bu arada Güneş de bu bir aylık zaman diliminde bir burç ilerlediği için , Ay bir burç da fazladan ilerleyerek Güneş’ e yetişmesi gerekir. Yani her faz yaklaşık 13 derece olmak üzere bütün fazlar 390 derecede tamamlanır. Ay’ın derecesi ile Güneş’in dereceleri arasındaki fark ise bir faz için 12 derecedir.

Bu fazlardan her birine hint astrolojisinde tithi adı verilir. Tithiler yeni bir işe başlama aşamasında çok önemli rol oynarlar. Takım yıldızı incelendikten sonra uygun zaman belirlemek için en önemli unsur tithidir. Doğum haritalarımızda büyüyen Ay olumlu, küçülen Ay ise olumsuz kabul edilir. Olumluluk ya da olumsuzluk ışığın hangi oranda yansıtıldığına bağlıdır. Ama harita yorumlarken bence tuzağa düşmemeye dikkat etmemiz gerekir. Küçülen Ay olumsuz durumda bile Ketu, Mars ya da Saturn’ün olumsuz etkileri gibi etkiler vermez.

Dolunayda ya da yeni ayda işe başlamanın olumlu etkileri değişik kaynaklarda farklılık gösterebiliyor. Hint astrolojisinde bazı otoriteler dolunayın büyülü bir atmosfer yaratmasını o gün yapılacak bütün işlerin ikinci planda kalması olarak yorumlarken, bazı uzmanlar da dolunayın insana özel enerjiler verdiğini ve bu enerjilerden destek alarak yeni işlere başlamanın uygun olduğunu düşünmüşler. Benzer karasızlıklara yeni ay konusunda da rastlamak mümkün. Ancak bu bilgiler derlendiğinde dolunayda işe başlamanın tavsiye edilebileceği, yeni ayda ise ışığın olmaması nedeniyle sadece daha önce başlanmış işlerin tamamlanması gerektiğini söylemek mümkün.

Ay fazları yani tithiler 5 önemli gruba ayrılırlar. Fazlar bu gruplara 1. tithi 1. gruba , 2. tithi 2. gruba sıralamasıyla dağılırlar. Buna göre 6. tithi yine birinci gruba düşer. Büyüyen 15 tithi gruplara dağıldıktan sonra tithilerin numaralanması 16 diye devam etmez. Çünkü artık Ay küçülmeye başlamıştır ve 16. tithi yerine 1. küçülen tithi ifadesi gelir. Yani 1’den 15’e büyüyen ve küçülen tithiler gruplara aynı şekilde değılırlar. Birinci grup 1., 6. ve 11. büyüyen ve küçülen tithileri içine alır. Burda dikkat edilmesi gereken Rikta adındaki 4. gruptur. Bu grup 4., 9. ve 14. tithileri içerir ve bu tithilerde yeni bir işe başlamak tavsiye edilmez. Ancak büyüyen Ay’ın 11., 12., 13. ve 15. ( dolunay ) fazlarında yeni bir işe başlamak olumlu etkileri beraberinde getirecektir.

Son olarak unutulmadan yazılması gereken Ay fazlarının aslında bir hayat ritmi olduğudur. Ay büyürken doğa bizi daha aktif olmaya ve hayata daha çok sarılmaya teşvik eder. Biz de bu ritmi yakalamamız için yeni projelere bu devrede başlamalı, daha girişimci olmalı ve daha dışa dönük olmalıyız. Ay küçülürken biraz daha içe dönebiliriz ve daha önce başlanmış projelerimizi ve işlerimizi sona erdirebiliriz. Bu şekilde yaşamak zihnimizi olumlu yönde etkileyecektir.

Metin ÖZENBAŞ

Ay fazları 30 tanedir. Bunlardan 15’i büyüyen Ay, diğer 15’i ise küçülen Ay’dır. Doğru evlilik zamanı seçilirken küçülen Ay’dan kaçınmak gerekir. Ay dolunaya yaklaştıkça güçlenir. Dolunayda başlanan işler büyük destek alırlar. Küçülen ve büyüyen her 15 Ay fazının 4. , 9. ve 14. günleri herhangi bir işe başlanması tavsiye edilmez.

deli divane net
09-06-2009 02:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Terazi Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 222
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #12
Doğum Anınızdaki Ay Evresi
'

Gündelik yaşamımızda, Ay’ın bulunduğu evre ve burç bizim güdüsel davranışlarımıza yön vermekte, kişisel astroloji haritamızda, geçtiği eve ve kişisel gezegenlerle yaptığı açılara göre tekleyici rol oynamaktadır. Daha önce ağır hareket eden gezegenlerce, şartların hazırlandığı durumlarda, Ay’ın geçişi esnasında tetiklenen gezegenler aksiyona geçebilmektedir.
Her ay hazırladığımız aylık burç yorumlarında, Ay’ın hangi burçta yeniay oluşturduğuna bakarak tahminler yapmaktayız.

Doğum anında Ay’ın hangi evrede olduğu da kişinin yaşamında oldukça belirleyici rol oynamaktadır .
Ay’ın Güneşle ilişkisinden doğan, ortalama 28 günlük dönemlerle, ışığının azalıp çoğalması, Güneş’e yakınlaşıp uzaklaşmasına göre oluşan evrelerin nasıl bizleri yönlendirdiğine bakarsak;


Yeniay Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 0–45 derece vardır ;)

Yeni başlangıçları ifade etmektedir. Güneş’in ışınlarının parlaklığı karşısında Ay kendini göstermekte zorlanır. Bu evre, yeni oluşumların ilk başlangıcı olarak görülebilir. Enerjinin en yüksek olduğu evredir. İtici güce sahiptir. Yeni başlangıçlar için heyecanlı ve istekliyizdir. Toprağa tohumların ekildiği, ancak henüz yeşermeye başlamadığı dönemdir. Çoğu kez başlangıçlar hakkında bilinçli olunmayabilir.
Yeniay dönemi doğan kişiler, koç burcuna benzer özellikler gösterirler. Güdüleriyle ani ve düşünmeden hareket eder, sübjektif, genç ve dinamik bir ruha sahiptirler.

Hilal Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 45–90 derece vardır ;)

Bu evrede, parlak bir gecede gökyüzüne dikkatlice bakacak olursak, Ay’ın net olarak görünen hilal şeklinin yanı sıra belli belirsiz olarak tam yuvarlak halini görebiliriz. Bu şekil, yeni başlanan işlerin tamamlanmaya doğru gideceğini hatırlatmaktadır. Yeniayda ekilen tohumları yeşertmek için mücadele verileceğini anlatır.
Hilal döneminde doğanlar, yine mücadeleci ancak daha kararlıdırlar.

İlk çeyrek (Ay ile Güneş’in arasında 90–135 derece vardır ;)

Mücadelenin devam ettiği, hatta kızıştığı evredir. Bu evrede gerilim söz konusudur. Başlanan işin, ortaya çıkmaya yüz tuttuğu, yavaş yavaş toprağın üzerinde yeşilliklerin gözükmeye başladığı dönemdir. Artık farkındalık artmaya başlamıştır. Kişi, olayları bilinçli olarak yaşamaya başlamıştır.
İlk çeyrekte doğanlar kararlı ve kesin bir mücadele içindedirler.

Büyüyen Ay Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 135–180 derece vardır ;)

Kişinin neyi neden yaptığını çok iyi anladığı dönemdir. Artık kendi ilerleyişinin bilincine varmıştır.
Bu evrede doğan kişilerin, farkındalığı oldukça yüksek ve topluma yararlı işler yapma güdüsüyle hareket eden kişiler olduğu söylenebilir.
Bu dönemde doğanlar, olgun ve oldukça aydınlanmış kişilerdir.

Dolunay Evresi (Ay ile Güneş’in arasında 180–225 derece vardır ;)

Yeniayda yapılan başlangıçların zirveye ulaştığı evredir. Yaptığımız işler artık tam manasıyla toplum tarafından görülmeye başlamıştır. Kişi ektiklerinin meyvelerini toplamaya başlar. Buna hasat zamanı denilebilir. Ekilen ekinin toplanmaya başlaması söz konusudur.
Bir yandan da bu evrede Güneş ve Ay’ın karşıt burçlarda bulunduklarını unutmamak gerek. Bu karşıtlık gerilime neden olmaktadır. Duyguların ve mantığın birbirine baskın gelmeye çalıştığı bu dönemde, duygu-mantık çelişkisi vardır. Dengeyi bulmak oldukça zordur.
Yapılan araştırmalarda, dolunay günlerinde vakalarda artış kaydedildiği gözlenmektedir.
Bu evrede romantizmin de arttığı söylenebilir.
Ay’ın Dolunay evresinde doğanların, romantik karakterli, paylaşımcı ve objektif düşünen kişiler oldukları görülmektedir. Ancak duygularıyla mantıkları arasında kararsız kaldıkları da çok olur. Genellikle karşıt durumlar hakkında karar vermeleri gerekir. Her şeyi siyah veya beyaz olarak net olarak görme eğilimdedirler. Gri tonlarına hayatlarında pek yer yoktur. Netlik ve açıklık hayati önem taşımaktadır. Belirsiz ve bulanık koşullarda son derece rahatsız olurlar. Terazi burcuna benzer özellikler gösterirler.

Küçülen ay evresi (Ay ile Güneş’in arasında 225–270 derece vardır ;)

Kişinin edindiği tecrübeyi, sahip olduğu bilgiyi toplumla paylaşmaya başladığı dönemdir.
Bu dönemde dünyaya gelmiş kişiler, sahip olduğu bilgiyi başkalarıyla paylaşmak isterler.

Son Çeyrek (Ay ile Güneş’in arasında 270–315 derece vardır ;)

Ay ile Güneş’in birbirlerine kare açı yaptıkları bu evre, kriz evresidir. İlk çeyrek evresine benzer bir harekete geçme güdüsü vardır. Ancak bu kez kişi bilinçli olarak harekete geçer. Seçimini kendi isteğiyle yapar, harekete geçiren faktör mantıktır. Duygularıyla hareket etmez. Burada krizi başkalarıyla paylaşım halinde yaşar. Yeniayda harekete geçiren enerji artık görevini tamamlamak üzeredir. Bu evrede solmakta olan bir enerjiden bahsetmek gerek. Eski sistem yerini yenisine bırakmak üzere, ölmeye başlamıştır.
Ay’ın son çeyrek evresinde dünyaya gelen kişiler genellikle fikirlerini başkalarına kabul ettirmek için çaba sarf ederler.

Balsamik Evre (Ay ile Güneş’in arasında 315–359 derece vardır ;)

Ay’ın ışığının kapanmaya yaklaştığı dönemdir. Bir sonraki yeniaydan önceki ayın son evresidir. Kat edilen yolun sonuna gelinmiştir. İlk dördünden, son dördüne kadar yaşanan dönemde tecrübeler, edinilen bilgiler sindirilme aşmasındadır. Şayet bu dönemlerde gerekli tecrübeler kazanılmamışsa, bundan sonrası için yapılacak pek bir şey kalmamıştır. Kişi bir anlamda kendini kurban etmiş gibidir. Balsamik evre, iyileşmeye hazırlık aşamasıdır.

Kişi artık, yeniay’ın doğmasını beklemektedir. Şayet alması gereken dersi hakkıyla aldıysa olgunlaşma aşamasındadır. Yeni döneme hazırlanmak daha rahat olacaktır.
Bu evrede geçmişten gelen ders alınsa da, alınmasa da onu bırakmak gerekmektedir. Kısaca geçmişi bırakma, yeni ufuklara yelken açmaya hazırlanma dönemidir.

Ay’ın balsamik evresinde doğan kişilerse, dünyaya bir görevi yerine getirmek için gelmişlerdir. Bu kişisel bir görev değildir. Kendilerini aşan, yüksek bir ideali tamamlamayı üstlenmişlerdir. Hayatlarında sürekli kendi kontrolleri dışında gelişen olaylara karşı mücadele verirler. Balık burcuna benzer özellikler gösterirler. Kişisel özverileri oldukça fazladır.

Alıntıdır.

Ben İlk Çeyrekte Doğmuşum ; Güney-Ay 90-135 verygood

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=8...2=1&lang=e
02-13-2010 11:38 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #13
RE: AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
Solan Kambur Ay (Disseminating)

Yuvarlak ay bir yanından bir miktar düzleşmiştir, ancak gökyüzünde parlaklığını korumaya devam etmektedir. Bu faz, Ağustos başında Lughnasad güneş festivali zamanına denk düşer. Bu dönemde yaşamın sürekliliğini temin eden hasat (doğanın doğurganlığı) sonucunda alınan mahsuller kutsanmaktadır. Mahsuller hasada hemen hemen hazırdır. Bununla birlikte değişim ve hava koşullarına duyarlılık gibi tam belli olmayan bazı unsurlar da mevcuttur. Hasat sonuçlarını almaya, bilgeliği arttırmaya, refaha dair yönelen enerji ile birlikte, bekleme ve olgunlaşma dönemidir. Mahsul hasada tabi oldukça Güneş Kral ölmekte, diğer taraftan Toprak (Dünya) Ana yeni yaşamın ortaya konmasına yönelik yaşam enerjisini beslemeye devam etmektedir.

Dolunayda aydınlanmaya ulaşılır, solan kambur fazındaysa yayılır. Bu ay fazında doğduysanız, size anlamlı gelen fikirler üzerinde iletişim kurmaktan hoşlanırsınız. Siz doğal bir iletişimci, öğretmen olarak doğmuşsunuzdur. Yaşamınızda sizin için önemli olan bir neden uğruna mücadele verirsiniz. Yaşamınızın temel amacı, kendi bilgeliğinizi, inançlarınızı, ilgi alanlarınızı paylaşmaktır.

İlerletilmiş solan kambur fazda, ilerletilmiş dolunay döneminizde ulaşmış olduğunuz aşamanın meyvelerini dünya ile paylaşma zamanıdır. Bundan daha da önemlisi, sizin aydınlanmanıza dair bilgeliğinizin paylaşılmasıdır. Öğrenmiş olduklarınızı öğretme zamanıdır.



İllaki öğretmenlik vurgusu olacak gülücük)
10-26-2010 07:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #14
RE: AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
Balzamik ay evresinde doğan biri olarak, yazılanların tam anlamıyla beni anlattığını söyleyebilirim..verygood
10-27-2010 01:52 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #15
RE: AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
Ben dolunay da dogmusum gercekten o kadar zor ki... simdiye kadar hep sevgi tarafini yasadim ders aldim... öfke tarafini hic bilmem... ama simdiden sonra öfke tarafini yasayacagim anlamina gelmez heralde degil mi...

Ilgimi ceken acaba hangi ay döngüsü hangi ay döngüsüyle anlasabilir... Böyle bir yaklasimda vardir sanirsam... bilen var mi acaba..
Örnegin Dolunay ya da Yeni Ay'in hangi ay döngüleriyle daha iyi anlastigi...

Bana Dolunay ile dolunay daha mantikli geliyor anlasmalari... Ama solan kambur ay da olabilir dolunayi anlamak icin :( cok zor ya...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
10-31-2010 02:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #16
Ay Fazları
Ay fazları her canlının büyüme evrelerine tekabül eder. Bir Ay döngüsünün dört aşaması vardır ve bunlar dört çeyreğe ayrılırlar: İlk Çeyrek fazı (Yeni Ay), 2. Çeyrek Fazı, 3. Çeyrek Fazı (Dolunay) ve 4. Çeyrek Fazı. Bu çeyrekler aşağıda ayrıntılı bir şekilde işlenecektir.

Ay fazlarını kullanmanın en iyi yolu, onları faaliyetler ve eylemler için “doğru zamanlamada” bir rehber olarak kullanmaktır. Ay döngüleriyle birlikte kendi deneyimlerinizi yazmak (özellikle Yeni Ay ve Dolunay deneyimlerini) en iyi öğretmeniniz olacaktır. Günlük tutmak, doğum haritanızın belli bir evinde meydana gelen farklı Ay fazlarına nasıl tepki verdiğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Yeni Ay Yeni Ay fazı Ay ile Güneş’in gökyüzünde birleşmesiyle veya astrolojik bir terim kullanırsak “kavuşmasıyla” başlar. Ayın bu fazı bütün yeni başlangıçlarla ilgilidir ve Yeni Ay’ın düştüğü doğum haritasındaki evin konusuna giren hayat alanıyla ilgili yeni bir projeye başlamak için harika bir vakti gösterir (Evlerin anahtar sözcükleri için bakınız).

Yeni Ay’ın etki süresi bir aydır, eğer bir tutulma varsa süre daha uzundur. Yeni Ay (kavuşum, kare, karşıt, 150’lik, sekstil veya üçgenle) bir gezegenle veya doğum haritasının köşeleriyle en çok 4 derelik bir açı içindeyse (açı ne kadar kesinse o kadar etkilidir), açı alan gezegen veya nokta ile açının türü o ay “harekete geçirilen” konuyu ve bu harekete geçmenin ne kadar kolay veya zor olacağını gösterir (altmışlık ve üçgen açılar akışı ve kolaylığı gösterirken, kare, 150 ve karşıt açı direnmeyi, uyumsuzluğu, üstesinden gelinmesi gereken güçlükleri işaret edebilir).

Diyelim ki doğum haritanızda güneşiniz 27 derece oğlak burcunda ve beşinci evinizdedir. Diyelim ki yılın her yeni Ay’ı doğum haritanızdaki güneşe açı yapacak. Temmuz ayında bu açı bir karşıt açı olsun (karşıt açı bir bütünleme, uyum zorluğunu temsil eder). Güneşiniz 5. Evdeyse yeni ay onun karşıtı 11. evde meydana gelmektedir. Yani 11. Ev, Yeni Ay’ın “vurguladığı” evdir. Yalnızca birkaçından bahsetmek gerekirse bu durum, grup veya örgüt üyeliği ve faaliyetlerini, arkadaşlıkları, umut ve dileklerin peşine düşmeyi, işin ve mülklerin gelirlerini gösterir. Bu Yeni Ay’ın tam karşısında, beşinci evde duran bir gezegen, umutlarınız ve düşlerinizle ilgili bir şeyleri harekete geçirmek isterken (11. Ev, Yeni Ay), çocuklarınızla ilgili sorumluluklarınızın çok vakit ve dikkat gerektirdiği ve bu ikisi arasında bir denge tutturma gerekliliğini gösterir. Başka bir örnek vermek gerekirse, belli bir gruba veya örgütlenmeye katılmak (11. Ev), kişisel yaratıcı dışavurumunuzu (5. Ev) geliştirecek, ancak ilk önce kendinizi ifade etmenin (5. Ev) risklerine dair korkunuzun üstesinden gelmeniz gerekecektir. Kombinasyonlar veya hangi olayların ortaya çıkacağı kişiden kişiye değişir ve aynı anda birden çok şey söz konusu olabilir. Karşıt açı da kesin olan şeyse, 5. ve 11. Evin temsil etiği konulardaki meselelerde uyum güçlüğüdür.

2. evde bulunan Yeni Ay’ın olumlu bir etki altında olduğu (özellikle 2. Evin, 5. Evin, 8. Evin ve 11. Evin yöneticisinin yaptığı olumlu açılar), tanık olduğum bir başka örnekte gelirde bir artış getirebilir. Hele işin içinde güneş tutulması varsa, daha da kesin konuşabiliriz (piyango bileti almak için çok iyi bir zaman!).

1. ve 3. Çeyrek Ay Fazları

1. ve 3. çeyrek ay fazları, transit Ay’ın, transit Güneş’e 90 derecelik, yani kare açı yapmasını temsil eder. Kare açı stresli bir ilişkiyi temsil ettiği için, bu iki faz rahatsızlık verici olayları gündeme getirir. Eğer 1. ve 3. Ay fazları aynı zamanda doğum haritasındaki bir gezegene bir derecelik orbla açı yapıyorsa, küçük bir kriz durumu olabilir. Eğer doğum haritasındaki bir gezegene sekstil veya üçgen açı yapıyorsa, açı alan gezegen, Ay’ın ev konumunun vurguladığı meselede işe yarayacak olan araçları işaret edebilir. 1. ve 3. Çeyreğin Ay fazının süresi bir haftadır. Bu aşamalar Yeni Ay’dan ve Dolunay’dan sonraki yedi gündür.

Dolunay Fazı

Bu fazda transit Güneş ile Ay gökyüzünde birbirlerinin tam karşısında dururlar ve Ay Güneş’in bütün ışığını yansıtır. Bu faz planların zirve noktasına ulaşmasını ve tamamlanmasını temsil eder. Bu vakit transit Ay ve Güneş’in düştüğü doğum haritasındaki evleri ilgilendiren meselelere son vermek veya faaliyetleri bitirmek için en iyi vakittir. Bu Faz’ın ev konumuyla ilgili üzerinizde çalıştığınız şey, bu vakitte meyve verecektir. Dolunay, genellikle Yeni Ay’ın düştüğü evin karşıt evinde gerçekleşir, bu yüzden Yeni Ay fazında başlayan bir şeyin bazı somut sonuçlar ürettiğini görebiliriz.

Dolunay’ın etki alanı (bir tutulma yoksa) iki hafta kadardır. Eğer Dolunay, doğum haritasındaki herhangi bir gezegene veya haritanın köşelerine 5 derecelik bir orb içinde (kavuşum, kare, karşıt, 150’lik, sekstil veya üçgen) açı yapıyorsa, açı alan gezegen ve açının tipi o ay tamamlanan şey ve tamamlana şeyin ne kadar kolay veya zor olduğuna dair fazladan bilgi verir (sekstil, üçgen açılar kolay ve rahat akışı temsil ederken, kare, karşıt, 150’lik açılar direnmeyi, zorunlu değişiklikleri veya üstesinden gelinmesi gereken güçlükleri temsil eder).

TUTULMALARI ANLAMAK

Tutulmalar ya Yeni Ay, ya da Dolunay fazında meydana gelir. Yeni Ay tutulmaları transit Güneş ve Ay gökyüzünde birleştiği (yani kavuştuğu) zaman meydana gelir ve ona Güneş Tutulması denir (Ay Güneş’in önüne geçer). Dolunay tutulması Transit Güneş ve Ay gökyüzünde tam karşı karşıya durdukları zaman meydana gelir ki buna Ay Tutulması denir. Bir Tutulma’nın etkisi Yeni Ay veya Dolunay’dan çok daha güçlüdür. Güneş Tutulması yeni bir başlangıcı temsil ederken, Ay Tutulması tamamlanmayı gösterir. Fakat etki dönemi çok daha uzundur ve tutulmada çok Küüüüt sesi çıkar. Daha güçlü olan bir Güneş Tutulmasının etkisi bir yıldır, Ay Tutulmasının etkisi altı aydır.

Tutulma sırasında doğum haritasında bir gezegene veya önemli bir noktaya 5 derece içindeki açılar da Yeni Ay ve Dolunay için geçerli olan her şey geçerlidir. Burada da açı yapılan gezegen veya nokta ile açının tipi söz konusu tutulmanın etkisi hakkında fazladan bilgi verir.

Bir tutulma söz konusu olduğunda etki süresi daha uzun olduğu için, transitlerin tutulmanın gerçekleştiği dereceye yaptığı açılara bakmak faydalıdır, çünkü diğer transit gezegenler de bir reaksiyon başlatabilir. Özellikle tutulmayı yöneten gezegenin tutulma noktasına yaptığı açıya bakmak gerekir. Örneğin tutulma Aslan burcunda gerçekleşmişse, Aslan burcunun yönetici gezegeni Güneş’in tutulma noktasına yatığı açılara bakmak iyi bir fikir olabilir. Kovada gerçekleşen bir tutulma için Satürn’ün ve Uranüs’ün transitlerine bakmak gerekir. ..

BOŞLUKTAKİ AY

Transit Ay yaklaşık yirmi sekiz günde bir tur atar. Bunu yaparken zodyakın her burcunu iki buçuk günde kat eder. Bir burçtan geçerken (açılar aracılığıyla) gezegenlerle iletişime girer. Ay çok hazlı hareket ettiği için (her iki saatte bir derece) gezegenlerin her biriyle iletişimi sadece birkaç saat sürer. Geçtiği burcun son derecelerine geldiğinde son açısını yapacaktır ve bu açı onun başka bir burca girdiğinde aynı gezegenlere tekrar açı yapmadan önceki son açıdır. Bir burçtaki son açısını yapmasıyla sonraki burçta yapacağı ilk açıya kadar geçen süre içinde Ay Boşlukta’dır.

Transit Ay her günün duygusal tonunu belirler. Ayrıca Ay içgüdülerimizi, sezgilerimizi ve altıncı duyumuzu yönetir. Ay Boşluktayken içgüdüler askıdadır. Bu yüzden Ay enerjisine karşı çok duyarlı olan insanlar (örneğin Ay’ı vurgulu olan, Yengeç burcu veya doğum haritasında, ilerletilmiş veya dönüş haritasında çok su elementi bulunan insanlar), Ay boşluktayken kendilerini dağılmış, yönsüz, boşlukta hissedebilirler. Ay boşluktayken yapılan planlar, alınan kararlar bir sonuca ulaşmayabilir. Ay bir gezegene dokunduğunda gerçekleşen içgüdüsel bilgi olmadan kararlarımız, mesnetsiz, hayalci veya zayıf değerlendirmelere dayalı olabilir. Bu nedene bu vakitlerde başlatılan eylemler alakasız, yanlış yönlenmiş ve mesnetsiz olur.

Ay boşluktayken en iyisi rutin işlerimizi yapmaktır. Ayrıca Ay’ın son boşluk hali ile arada geçen birkaç günlük süre içinde olup bitenleri değerlendirmek ve duygularımız ve sezgisel doğamızla iletişime girmemiz için harika vakitlerdir.

“Önemli olan olduğumuz kişiyi olabileceğimiz kişi için feda etmeye her an hazır olmaktır.”

Charles Dubois, Terri McCartney http://www.astroresources.com/july98.htm

© 2010, BATİNİLER
12-12-2010 03:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tooredo Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 91
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #17
Ay ve ayın fazları
AY'IN FAZLARI

Ay diğer gezegenlerden farklı olarak Güneş ile olan etkileşiminden dolayı da farklı özellikler yansıtır. Bulunduğu burç ve evin dışında haritada Ay'ın Güneş'le olan konumundan dolayı oluşan fazlar haritamızda da kişiliğimizi etkileyen en önemli etkenlerden birisidir.

YENİAY FAZI

Yeniay, Güneş ve Ay'ın Dünya'dan bakıldığında birleşiyormuş gibi görünmesiyle başlar ve bu esnada biz Ay'ı göremeyiz. Gökyüzü karanlıktır. Ay ve Güneş arasındaki açı 45°ye ulaşana kadar bu faz devam eder.

Yeniayda Koç Burcu enerjisi vardır. Bu dinamik bir enerjidir ve bu dönem yeni projeler başlatmak için güzel bir zamandır. Fakat bu dönemde başlattığımız şeylerin nereye gideceğini göremeyiz. Zaten bunu pek düşünmeyiz. Bu dönem, doğum ve bahar enerjisine sahiptir. Dolayısıyla biz de bu dönemde bir tohum atmış oluruz.

Haritasında Yeniay fazına sahip kişiler -yani Güneş ve Ayları arasında 45° kadar açısı olanlar- çocuksu bir ruh taşır ve liderlik etmeyi severler. Bu kişiler güdüsel davranan canlı kişilerdir. Sübjektiftirler ve her şeyi duygularıyla değerlendirirler. Dolayısıyla olayları başkalarının gözünden görmekte zorlanırlar. Hevesli tiplerdir ve yeni projeler başlatmayı severler. Girişimlerinin sonuçlarını almak gibi bir hedefleri yoktur. Başlattıkları işleri başkalarına devretmeyi isterler.

Haritasında Yeniayı olan kişiler:

Richard Brason - Girişimci iş adamı. Virgin şirketinin kurucusu. Güneş'i 25? Yengeç Burcunda, Ay'ı 1? Başak Burcunda. Güneş/Ay arasında 36°lik açı var. Yeniay tipi.

Danny De Vito - Oyuncu, yönetmen. Güneş'i 25? Akrep Burcunda, Ay'ı 14? Yay Burcunda. Güneş/Ay arasında 19°lik açı var. Yeniay tipi.

Galileo Galilei - Bilim adamı. Fizik, matematik ve astronomi konularında çığır açan çalışmalar yapmıştır. Güneş'i 6? Balık Burcunda, Ay'ı 20? Koç Burcunda. Güneş/Ay arasında 44°lik açı var. Yeniay tipi.

Pablo Picasso - Sanatçı, kübizmin öncüsü. Güneş'i 2? Akrep burcunda, Ay'ı 8? Yay Burcunda. Güneş/Ay arasında 36°lik açı var. Yeniay tipi.

HİLAL FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 45°ye ulaştığında Ay Hilal Fazına ulaşır. Bu Güneş ve Ay arasındaki açı 90° ulaşana kadar devam eder.

Ay Hilal Fazına ulaştığında her şey biraz daha görünür bir hale gelir. Kendimizin daha fazla farkında oluruz ve artık çocukluktan kurtuluruz. Yeniay'da başlatmış olduğumuz girişimleri daha görünür bir şekilde değerlendirir, daha somut bir platforma oturtabiliriz.

Haritasında Hilal Ay fazına sahip kişiler, yaptıkları işleri somut halde görmek isterler. Başlanmış olan işlere şekil vermeyi severler. Bir yapı oluşturmak isterler. Bu kişilerin aynı zamanda sürekli bir mücadele arayışları vardır.

Haritalarında Hilal olan kişiler:

Indira Gandhi - Hindistan'ın kadın Başbakanı. Güneş'i 26? Akrep Burcunda, Ay'ı 28? Oğlak Burcunda. Güneş/Ay arasında 62°lik açı var. Hilal tipi.

Woody Allen - Amerikalı yönetmen. Güneş'i 9? Yay Burcunda, Ay'ı 24? Kova Burcunda. Güneş/Ay arasında 75°lik açı var. Hilal tipi.

Dalai Lama - Tibetli kutsal lider. Güneş'i 12? Yengeç Burcunda, Ay'ı 9? Başak Burcunda. Güneş/Ay arasında 57°lik açı var. Hilal tipi.

İLKDÖRDÜN FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 90°ye ulaştığında İlkdördün Fazı oluşur. Bu gökyüzünde Ay'ın tam bir yarım daire görüntüsüne ulaştığında gerçekleşir. Ay ve Güneş arasındaki açı 135°ye ulaşana kadar bu faz devam eder.

Bu dönem bir kriz dönemi olarak adlandırılabilir. Her şeyin adeta hareketlendiği, alevlendiği bir dönemdir. Bizi motive eden enerjiyi hissedebiliriz. Herhangi bir konuda motivasyon eksikliğimiz varsa bu dönemde harekete geçecek içsel enerjiyi bulacağımız şüphesizdir.

Haritasında İlkdördün fazına sahip kişilerde bir şeyleri tamamlama dürtüsü hakimdir. Bu kişiler çabalayıp olayları sonuçlandırabilirler. Fikirlerini ve kendi kişiliklerini benimsetmek için her yolu deneyeceklerdir. Bu kişiler çalışmaktan yorulmazlar. Kendilerini geliştirmek için sürekli uğraşırlar ve tatmin olmaları da çok zordur. Bu motivasyon onlara çalışma hırsı verir. Kişi İlkdördün fazında kendi kendine bir mücadele içindedir. Kendi kendine bir şeyleri ispatlamak ister. Toplumsal alana geçmemiştir. Sondördünde olduğu gibi kendini toplum önünde gösterme çabası içinde değildir. Mücadelesi kendi kendinedir.

Haritalarında İlkdördün olan kişiler:

Marie Curie - Polonya asıllı Fransız fizikçi. Güneş'i 14? Akrep burcunda, Ay'ı 17? Balık Burcunda. Güneş/Ay arasında 123°lik açı var. İlkdördün tipi.

Marquis De Sade - Sadizmin kurucusu. Güneş'i 12? İkizler burcunda, Ay'ı 15? Başak Burcunda. Güneş/Ay arasında 93°lik açı var. İlkdördün tipi.

BÜYÜYENAY FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 135°ye ulaştıktan sonra Dolunay'a kadar olan Ay fazı Büyüyenay Fazıdır.

Bu dönemde İlkdördünün etkisiyle yaptığımız çalışmaların nedenlerini araştırır, niye harekete geçtiğimizi anlamaya çalışırız. Bu dönemde biraz daha bilinçlenmeye başlarız. Bir şeyleri geliştirmek, araştırmak ve mükemmelleştirmek için bu çok uygun bir dönem olacaktır.

Haritasında Büyüyenay fazına sahip kişiler çevrelerine fayda sağlama ihtiyacı içinde olacaklardır. Her şeyi mükemmelleştirme isteği onları detaycı yapacaktır. Yaptıkları işlerden emin olmak isterler. Bu kişiler eleştirel ve mükemmeliyetçi bir karaktere sahip olurlar. Belli bir amaç uğruna çalışmak, gerekirse kendilerini adamak ve başarılı olmak isterler.

Haritalarında Büyüyenay olan kişiler:

Bill Gates - Microsoft'un kurucusu, Amerika'lı bilgisayar milyarderi. Güneş'i 5? Akrep burcunda, Ay'ı 7? Koç Burcunda. Güneş/Ay arasında 152°lik açı var. Büyüyenay tipi.

Napoleon Bonaparte - Fransız generali ve imparatoru. Güneş'i 22? Aslan burcunda, Ay'ı 28? Oğlak Burcunda. Güneş/Ay arasında 156°lik açı var. Büyüyenay tipi.

Johannes Kepler - Bilim adamı, modern astronominin babası. Güneş'i 15? Oğlak burcunda, Ay'ı 4? İkizler Burcunda. Güneş/Ay arasında 139°lik açı var. Büyüyenay tipi.

DOLUNAY FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 180°ye ulaştığı zaman Dolunay fazı gerçekleşir. Bu dönem Ay'ın gökyüzünde tam bir daire görüntüsüne ulaştığı zamandır. Ay ve Güneş arasındaki açı 225°ye ulaşana kadar Dolunay Fazı devam eder.

Bu dönem, her şeyin olgunlaşıp üst seviyeye ulaştığı bir zamandır. Ay'ın Güneş ışıklarını yansıttığı gibi bizde etrafımızda olanları yansıtırız. Dolunay zamanı Dünya'daki sular kabarır. Aynı şekilde bizim duygularımız ve duyularımız da üst seviyeye ulaşır. Bu noktada dengeyi kurmak zordur. Kutuplaşma söz konusudur ve dengeyi içimizde kuramazsak bir o tarafa bir bu tarafa gidebiliriz. Dolunay'da şiddet olaylarında artışlar olur. Bu da duygularımızdaki dengeyi kuramamaktan kaynaklanan bir sonuçtur. Şiddet ve öfke duygusunun diğer kutbunda yer alan sevgi duygusunu ortaya çıkararak Dolunayı daha romantik bir dönem haline dönüştürebiliriz. Dolunay aynı zamanda döllenmeyi de simgeler.

Haritasında Dolunay'a sahip kişiler objektiftir. Sürekli karşısındaki kişiyi düşünür. Bu sebeple olaylar karşısında çok adil davranırlar. Fikir ve düşüncelerini sürekli karşısındakiyle paylaşmak ve karşısındaki kişiden onay almak ister. Onay almak bu kişiler için çok önemlidir. Dolayısıyla ilişkiler bu kişiler için çok önemlidir. Karşı tarafa fazlasıyla önem verdikleri için başkalarının etkisi altında kalan bir karakterleri vardır.

Haritalarında Dolunay olan kişiler:

Kraliçe 1. Elizabeth - İngiltere Kraliçesi. Güneş'i 24? Başak burcunda, Ay'ı 7? Boğa Burcunda. Güneş/Ay arasında 223°lik açı var. Dolunay tipi.

Sri Sathya Sai Baba - Avatar; kendini sevgiyi tanıtmaya adamış aziz kişi. Evrensel sevgiyi savunmuştur. Güneş'i 29? Akrep burcunda, Ay'ı 11? Yengeç Burcunda. Güneş/Ay arasında 222°lik açı var. Dolunay tipi.

KÜÇÜLENAY FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 225°ye ulaştığı zaman Ay artık küçülmeye başlar ve Küçülenay fazına geçmiş oluruz. Ay ve Güneş arasındaki açı 270°ye ulaşana kadar Küçülenay Fazı devam eder.

Bu dönem, edindiğimiz tecrübelerimizi ve bilgimizi topluma aktarabileceğimiz ve bunları başkalarıyla paylaşma ihtiyacı içinde olduğumuz bir dönemdir. Eğitim, öğrenim ve bilgi paylaşımı için bu Ay fazını kullanabiliriz.

Haritasında Küçülenay Fazına sahip kişiler toplumsal alanla daha fazla ilgilenmek isterler. İdeolojilerini yaymak, öğrenmek ve edindikleri deneyimleri gruplarla paylaşmak isteyeceklerdir. Fikirleri yaymak bu kişiler için çok önemlidir. Fikirlerini başkaları üzerinde görmekten hoşlanırlar. Bu kişiler sosyal ortama açık karakterdedirler.

Haritalarında Küçülenay olan kişiler:

Prenses Diana. Güneş'i 9? Yengeç burcunda, Ay'ı 25? Kova Burcunda. Güneş/Ay arasında 226°lik açı var. Küçülenay tipi.

Adolf Hitler - Alman diktatör. Güneş'i 0? Boğa burcunda, Ay'ı 6? Oğlak Burcunda. Güneş/Ay arasında 246°lik açı var. Küçülenay tipi.

SONDÖRDÜN FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 270°ye ulaştığı zaman Sondördün Fazına ulaşmış oluruz. Ay gökyüzünde yine yarım bir daire şeklindir fakat bu sefer bir döngüyü kapatmak üzeredir. Sondördün Fazı, Ay ve Güneş arasındaki açı 315°ye ulaşana kadar devam eder.

Bu dönemde yine gergin bir enerji hakimdir fakat İlkdördünün tersine buradaki hırs ve motivasyon toplum tarafından taktir edilmek ve edindiğimiz başarıları topluma göstermek yönünde olacaktır. Bu dönemde girişimci ve hırslı oluruz. Yaptığımız başarıları mutlaka toplumla paylaşmak ve kendimizi göstermek isteriz. Yaptığımız girişimlerin sonuçları almak için bu Ay fazını kullanabiliriz.

Haritasında Sondördün Fazına sahip kişiler, katı, kural koyucu ve çok hırslı kişilerdir. Kendi fikir ve görüşlerini başkaları üzerinde uygulamak isterler. Fikirlerini toplum üzerinde kabul ettirmek büyük kitlelere ulaşıp kendilerini göstermek isterler. Bunu yapmak için baskı bile uygulayabilirler.

Haritalarında Sondördün olan kişiler:

Margaret Thatcher - Demir Lady. Eski İngiltere Başbakanı. Güneş'i 19? Terazi burcunda, Ay'ı 28? Aslan Burcunda. Güneş/Ay arasında 309°lik açı var. Sondördün tipi.

Leonardo Da Vinci - İtalyan Rönesans sanatçısı. Güneş'i 3? Boğa burcunda, Ay'ı 3? Balık Burcunda. Güneş/Ay arasında 300°lik açı var. Küçülenay tipi.

Victor Hugo - Fransız şair ve yazarı. Güneş'i 7? Balık burcunda, Ay'ı 24? Yay Burcunda. Güneş/Ay arasında 287°lik açı var. Sondördün tipi.

BALSAMİK FAZI

Güneş ve Ay arasındaki açı 315°ye ulaştığı zaman Balsamik fazına ulaşmış oluruz. Ay gökyüzünde iyice küçülmeye başlamıştır. Bu Ay fazı Ay'ın iyice küçülerek kaybolmasına ve Yeniay olmasına kadar devam eder.

Bu dönem kapanan bir dönemdir. Bu noktada artık devam edemeyiz. Her şey kontrolümüz dışında gelişmektedir. Bu dönemde olan olaylar bizim seçimimiz değildir. Bir nevi elimiz kolumuz bağlanmıştır. Bu Faz bir şekilde karma ile ilgilidir. Bu geçmişi bırakmanın ve bir sonraki Yeniay'a kadar yeniden doğuş için hazırlanmanın zamanıdır. Bu dönemde başlattığımız işlerden sonuç almamız mümkün değildir. Bu dönemi daha çok bırakmak istediğimiz alışkanlıklarımız için kullanılabiliriz. Bir şeyi sonlandırmak ve temizlemek istiyorsak bu Ay fazı uygun olacaktır.

Haritasında Balsamik Fazına sahip kişiler çoğu zaman hayata belli bir amaç için gelmişlerdir. Bu kendilerinden daha büyük bir amaçtır. Bu kişiler fedakar ve kendilerini başkalarına adayan kişilerdir. Hayatlarında hep kontrol dışı olaylar hakim olur. Bu kişiler kurban olma eğilimindedirler. Kendilerinden vazgeçerek bilinçsiz bir şekilde farklı bir bilince ulaşma çabası içindedirler.

Haritalarında Balsamik olan kişiler:

Mircea Eliade - Önde gelen din tarihçisi. Yoga, Şamanizm, simya ve mitoloji hakkında kitaplar yazmıştır. Güneş'i 24? Balık burcunda, Ay'ı 0? Balık Burcunda. Güneş/Ay arasında 336°lik açı var. Balsamik tipi.

Frida Kahlo - Meksikalı ressam. Güneş'i 13? Yengeç Burcunda, Ay'ı 29? Boğa Burcunda. Güneş/Ay arasında 316°lik açı var. Balsamik tipi.



Yazı astrozenith'den alıntıdır.

O GÜN

2017 - 2018 SOLAR RETURN
03-06-2011 08:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
dolunay Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 27
Üyelik Tarihi: Mar 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #18
RE: AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
tskrler arkadaslar, yazdıklarınızı okuyunca sormak istedim.utangaç
diyelim dolunayda doğmuş birini ele alırsak;
-dolunay fazlarında giriştiği konularda daha başarılı olur diye yorum yapabilir miyiz?
-yoksa dolunay zamanında duygu patlamaları, gerginlikler olduğundan bu kişiler bunu daha yoğun mu yaşar demeliyiz?
05-22-2011 03:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir