Değerlendir:
  • 18 Oy - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
VULCAN çeşitli kaynaklarda Başak burcunun yönetici gezegeni olarak kabul edilmektedir.



Pluto ötesi Transpluto

Böyle bir şeyin gerçekten varolduğunu nereden bilebiliriz?

Pluto’nun keşfinden bu yana, bilimadamlarının çoğu bu yalnız gezegen Pluto’nun komşu gezegenleri Uranüs ve Neptün’ün yörüngelerindeki düzensizliğine neden olabilmesi için, oldukça küçük olduğu hakkında hemfikirdirler. Büyük bir gezegenin,bu iki gezegenin yörüngeleri üstünde böylesine bir çekim kuvvetine sahip olabileceği düşüncesi olası kabul edilirken Pluto sözkonusu olduğunda, belki de başka bir gezegenin varlığı üstünde düşünülmektedir!

Bu sonuca, çok dikkatli Astronomik ve Astorolojik gözlemler ve bağımsız gözlemcilerin yıllarca süren çalışmaları ele alınarak varılmıştır. Benzer gözlemlere örnek olarak Percival Lowell’ın 1930′yılına kadar yaptığı 25 yıllık gözlem ve incelemeleri Pluto’nun keşfine önderlik etmiştir.

Güneşin çok uzağında hatta Pluto’nun gerisinde bir gezegenin varolduğuna dair bu tahmin, Transpluto hipotezine dayandırılmıştır. Mitolojide insan başlı at olarak nitelenen soğuk gezegen Şiron’un keşfi bir yana, dışarıda bir yerde,bugüne kadar varlığı henüz doğrulanmamış bir diğer gök cismi bulunmaktadır.

Güneş sisteminin yeni sınırı


Öngörülen Transpluto gezegeni, Güneş sistemi içinde yer alan gezegenlerin yörüngeleri üzerinde, normal kabul edilen belli düzensizliklere neden olmaktadır. Bu düzensiz ve huzursuz hareketler dairesel ve tahmin edilebilirdir. Bu yüzden zaten tetikte olan bilim adamları ve öğrenciler, bu yeni gezegensel etkileşimin astrolojik doğası ve döngüleri hakkında varsayımlarda bulunmuşlardır.

Aşağıda Transpluto’nun astrolojik doğası ve insan kişiliğndeki etkilerine dair bir kaç anahtar sözcük bulunmaktadır :

• Kusursuzluk,mükemmelliyetçi,
• Kendine yetebilme olgusu,
• Reformcu,karmaşık,
• Yabancılaşma (ruh hastalığı),

Bir mükemmelliyetçi olarak kişi, eninde sonunda eleştirilmekten korkan ve nefret edendir. Bu korkuya sahip kişilerin inançları, eğer bir insan mükemmelse ve her zaman haklıysa, o kişinin eleştirilecek hiç bir yanının olmadığı yönündedir!

Transplutonun bulunduğu ev, hayatımızın hangi evresinde bu mükemmelliyetçi isteklerimizin yer almakta olduğunu ve bir çocuk ya da yetişkin olarak bu mükemmelliyetçi tavırları nerelerde yansıttığımızı gösterir.

Mükemmelliyetçiliğin, hoşnutsuzluğun ve hata yapma korkusunun sonucu olarak ortaya çıkan Transpluto özelliği kaçınılmaz olarak “kendine yetebilme” dürtüsüdür:

Kendine yetebilme aynı zamanda kendini koruma mekanizması sayesinde diğerlerinin sizin cephenizde saklı kalmış şeyleri görebilecek kadar yakınlaşmasına asla izin vermez ya da sizi eleştirecek bir neden bulunmasına, sizi değiştirmeye çalışmaya ya da ne yapacağınızın söylenmesine tamamen kapalıdır.

Kişisel bir başarısızlık deneyimlediğinizde, diğerleri çoğu zaman bunu keşfetmeye yeteri kadar yakın olmamaları nedeniyle, durum hakkında sürekli şikayet etme eğilimi gösterirler. Kendinizi koruma güdünüz başka biri tarafından çürütülmeye çalışıldığı zaman, bu durumda refleks olarak tepkiniz olumsuz ve şiddetli bir tenkitçilik olarak ortaya çıkacaktır, böylece savunma mekanizmanızı yeniden kurabilirsiniz!

Transpluto’nun ev pozisyonu, psikolojik olarak kendini tatmine nerede ihtiyaç duyulduğunu gösterir. Kendine yetebilme olgusu Transpluto’nun amacıdır.

Mükemmelliyetçilik amaç olarak uygulandığında, başarıya ulaştırılması imkansızdır ama buna rağmen kendine yetebilme mümkündür.

Karmik bir seviyede Transpluto vurgusu (haritanızda güneş ya da ay sert açılar alıyorsa) ebeveyinlerinizden daha otoriter olan anne veya babanın kaçınılmaz olarak hayatınınızda sizi mükemmelliyetçi olmanız konusunda kışkırttığını daha sonra da kendine yetebilme olgusunu aşıladığını öne sürer.Buna bağlı konular Transpluto’nun doğum haritasında bulunduğu eve göre değerlendirilir.

Reformcu kompleksi ise, yüksek standartları korumayı ve buna bağlı sürekli gelişmeleri içerir. Transpluto’da Başak tipinin idealizmi vardır, aynen başakta olduğu gibi mükemmelliyetçilik arayışını yansıtmaktadır. Ancak bu felsefe bir eleştirmeninin bakış açısına sahiptir. Bu idealizm tatmin edilemez çünkü kusurlar, kusursuzluk arayışı süresince her zaman olacaktır.

Transpluto etkisi almış kişilerle ilgili olarak söyleyebileceğimiz şeyler, bu tip kişilerin her zaman insanları ve bu insanların ve aynı zamanda kendi kişisel bakış açısı etrafındaki dünyayı, reformist bir tavırla değiştirmek ya da yeniden inşa etme yolundaki istekleridir. Çünkü dışarıda zarar görmüş bir dünya (insanlar)vardır ve en kötüsünü değiştirmek ya da yenilemek Transpluto etkisiyle ilgili biri için en iyi yöntemdir.

Yabancılaşma, kişinin korkulandan kaçmaya yönelik verdiği bir tepkidir. Bu tepki kişinin acı dolu hatıraları ve başarısız deneyimlerinden kendini koruyan bir kalkan gibidir. Bu aynı zamanda ebeveynlerden birinin sert ve eleştirilsel tavırlarının çocuk üzerindeki etkileri olarak da ortaya çıkmaktadır. Sonuç olarak kişi eleştiriyle karşı karşıya kalma korkusu yüzünden diğer insanlarla yakın ilişkiler kurmak ya da yakın çalışma ortamlarında bulunmaktan sakınabilir.

Yakın ilişkilerde bulunmak, Transpluto etkisini ortaya koyan, yani sürekli kendini savunmacı reaksiyonlar gösteren insanlar için zor olabilmektedir. Çünkü bağımlılık oluşmaya başladığında, bu diğer insanların kişiyi değiştirme ya da ne yapacağını söyleme hususunda tenkit edebileceği kadar yakın olmaları anlamına gelir ve bu durum kişi tarafından bir problem olarak algılanmaya başladığı zaman yabancılaşma sendromu ortaya çıkar.

Transpluto Vulcan mı?

Diğer gezegenler isimlerini eski mitlerden ve mitolojik varlıklardan almışlardır. Bunlar insan kişiliğini betimleyen arketiplerdir. Eğer bu teorik bir gezegenden fazlasıyla ve insana ait bir psikolojik arketipi temsil edecekse o zaman bu gezegene verilecek isim ne olmalıdır?

Henüz keşfedilmemiş bu gezegen için çeşitli isimler önerilmiştir. İsim verirken kutsal kimseler ya da mitolojik varlıklardan esinlenme geleneği sürdürülerek kesin kurallara uyulmalıdır.


Transpluto için önerilen diğer bir isim Vulcan’dır. Aynı zamanda bu gezegen Nibiru, Marduk ya da planet X olarak isimlendirilmiştir. Bazı kesimler henüz keşfedilmemiş bu gezegenin varlığına inanmasalar da, sümer ve babil inanış ve efsaneleri ve yapılan astronomik incelemeler, zihinlerimize güçlü bir soru işareti düşürmektedir. Gelişen teknoloji ve yeni keşiflerle ileriki zamanlarda bu sorunun kesin olarak cevaplanmasını beklemekten başka çaremiz yok. Yine de bir çok astroloji çevresince Transpluto ya da planet X’in varlığı şüphesiz kabul edilmektedir.

Kaynak:Laurance Pearsongreer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
09-08-2007 08:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Aşağıda, oldukça yavaş hareket eden Transpluto’nun 1940′tan beri 10 yıl aralarla alınan burç ve derece verileri bulunmaktadır.

Transpluto her yıl bir kaç aylık bir süre boyunca geri gitmektedir. (Retrograde)

1/1/1940 1 Derece 37 dakika Aslan–19 derece 48 dakika NORTH declination (kuzey sapma)
1/1/1950 6 Derece 01 dak. aslan –18 N 46
1/1/1960 10 Derece 16 dak. aslan –17 N 40
1/1/1970 14 Derece 20 dak. aslan –16 N 32
1/1/1980 18 Derece 16 dak. –15 N 21
1/1/1990 22 Derece 04 dak. aslan –Retrograde–14 N 09
1/1/2000 25 Derece 45 dak. aslan–12 N 56

Transpluto Vulcan mı?

Güneş sisteminin yeni sınırı Bölüm III.

- Neden bu yeni gezegen Transpluto diğer gezegenler gibi bir isme sahip değil?

Diğer gezegenler isimlerini eski mitlerden ve mitolojik varlıklardan almışlardır. Bunlar insan kişiliğini betimleyen arketiplerdir. Eğer bu teorik bir gezegenden fazlasıyla ve insana ait bir psikolojik arketipi temsil edecekse o zaman bu gezegene verilecek isim ne olmalıdır?

Henüz keşfedilmemiş bu gezegen için çeşitli isimler önerilmiştir. İsim verirken kutsal kimseler ya da mitolojik varlıklardan esinlenme geleneği sürdürülerek kesin kurallara uyulmalıdır.

- Hangi kurallar ?

Mitolojik varlıklar bir yönetici olarak ölümsüzlerdir.
İlk isim Yunan Miti Persephone’a dayandırılarak önerilmiştir.




Persephone güzel ve inanılmaz derecede iffetli genç bir Tanrıçadır. Efsaneye göre Persephone yeraltı Tanrısı Pluto tarafından kaçırılmış ve yeraltındaki -ölüler diyarı- Hades krallığında alıkonulmuştur. Pluto Persephone’yi bir gün çok güzel bir bahçede çiçek toplarken görmüş ve güzelliği ve saflığı karşısında büyülenmiştir. Hemen ardından Persephone’i karısı olarak seçmiş ve arzusu dışında Persephone’yi evliliğe zorlamıştır.

Tanrıların kralı Zeus Persephone’nin bu zor durumunu yüksek Olympos dağındaki evinden görmüş, ona acımış ama kutsallık statüsü olarak eşit sayıldıkları için erkek kardeşine açıkça meydan okuyamamıştır. Ancak Zeus yinede büyü gücünü kullanarak Persephone’in gizli bir şekilde evlilik yemininden kaçmasını sağlamıştır. Anlaşma şudur, eğer Persephone Hades’te kendini kötülüklerden ve bu dünyanın özündeki karanlık güçlere sahip olmadan varolmayı sürdürebilirse, Pluto’nun pençelerinden sonsuza kadar kurtulacaktır ama diğer şekilde orada sonsuza kadar kalmaya mahkum edilecektir.

Efsaneye göre Hades ülkesinde bir şey ağzına koyan bir daha oradan ayrılamazdı. (mitoloji sözlüğü - Azra Erhat) Maalesef Pluto Persephone’in sürdürdüğü açlığa karşı ona 9 tane nar tanesi yedirerek buna son vermiştir. Bu Zeus’un Persephone’yi koruma çabasını yenilgiyle sonuçlandırmıştır. Böylece Persephone sonsuza kadar yeraltında dünyasında yaşamaya mahkum edilmiştir. Önemli nokta şudur ki; Persephone kutsal bir varlıktır ve aynı zamanda Persephone miti, cehennemde, kötülük tarafından alt edilmeden ruhsal kabiliyetin geliştirerek varolma savaşını sembolik olarak betimlemektedir. Persephone en mükemmel surette kendine yetebilme ve “kendi olabilme” örneğini teşkil etmektedir.

Transpluto için önerilen diğer bir isim Vulcan’dır. Aynı zamanda bu gezegen Nibiru, Marduk ya da planet X olarak isimlendirilmiştir. Bazı kesimler henüz keşfedilmemiş bu gezegenin varlığına inanmasalar da, sümer ve babil inanış ve efsaneleri ve yapılan astronomik incelemeler, zihinlerimize güçlü bir soru işareti düşürmektedir. Gelişen teknoloji ve yeni keşiflerle ileriki zamanlarda bu sorunun kesin olarak cevaplanmasını beklemekten başka çaremiz yok. Yine de bir çok astroloji çevresince Transpluto ya da planet X’in varlığı şüphesiz kabul edilmektedir.

Kaynak: 2001 Laurance Pearsongreer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
04-15-2008 11:12 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Vulcan'ın Başak burcunun yöneticisi olduğuna dair yazılar okuduğumu hatırlıyorum.Transplutonun kusursuzluk ve mükemmeliyetçilik gibi etkileri olduğunu okuyunca bu konu daha çok aklıma yatmaya başladı.

Bence Astroloji her gezegene özel bir yönetici gezegen bulunduğunda tamam olacak ve bizler daha kesin Astrolojik öngörülerde bulunabileceğiz.Geçmişte yani (Uranüs,Neptün ve Pluton bulunmadan önce) bir Astrologa Madonna gibi tüm orijinalitesini ve güçlü cinselliğini Uranüs ve Plutona borçlu olan bir insanın yıldız haritasını yorumlatsak elbette yapacağı analiz bizim şu an sonradan keşfedilen bu gezegenleri kullanarak yaptıklarımızla kıyaslanamazdı bile.Boğa ve Başak burçlarının da tamamen kendilerine ait birer gezegeni olana kadar bizim yapacağımız yorumlarda biraz eksik olacaktır haliyle.Keşfedilmesi beklenen bu gezegenler bu burçları ortak yönetici gezegenlerini paylaştıkları İkizler ve Teraziden ayıran nitelikleri taşıyacaklardır büyük ihtimalle.

Nin.Me.Sar.Ra
06-19-2008 08:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Vulcan
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
Cvp: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Linda Goodman'ın kitabında geçiyordu "Vulcan" gezeninin başağın asıl yöneticisi olduğuna dair birşeyler.Apollo da boğa burcunun gerçek yöneticisiymiş,o da keşfedilince tam olcakmış gülücük ama işte insanoğlunun bilince o dereceye gelesiymiş filan gidiyordu...
06-19-2008 09:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Evet haklısın burçlar ve gezegenler kitabındaydı galiba.

Ben uzun süre o kitabın tercümanı Astrolog Gülten Suveren'in dergilerini takip etmiştim.Kendisinde tabii ki Linda Goodman'ın etkisi olduğundan söz edilebilir.Ordanda aklımda kalmış olabilir.

Bazıları Başak burcu için Ceres'i gösteriyorlar yönetici gezegen adayı olarak.Bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası.

Nin.Me.Sar.Ra
06-19-2008 09:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Vulcan
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Nin.Me.Sar.Ra Yazılan:Evet haklısın burçlar ve gezegenler kitabındaydı galiba.

Ben uzun süre o kitabın tercümanı Astrolog Gülten Suveren'in dergilerini takip etmiştim.Kendisinde tabii ki Linda Goodman'ın etkisi olduğundan söz edilebilir.Ordanda aklımda kalmış olabilir.

Bazıları Başak burcu için Ceres'i gösteriyorlar yönetici gezegen adayı olarak.Bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası.

Linda Goodman'ı tek geçerim,müthiş bir anlatım yeteneği var,defalarca okudum o ufak sarı kitapları gülücük

Bir de 2. elden bi kitabını buldum çok eskiden kalma,gülmekten öldüm o kadar acemice yazılmış ki,yerden yere vurmuş burçları,hain astrolog gülücük
06-19-2008 09:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
DenizKızı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 46
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #7
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
Mrb bu trans-pluto dediğiniz astro.com daki h48 nolu astroid oluyor deil mi?Isis yani..

http://imageshack.us/f/151/tubar.jpg/
02-04-2011 06:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
(02-04-2011 06:11 PM)DenizKızı Yazılan:  Mrb bu trans-pluto dediğiniz astro.com daki h48 nolu astroid oluyor deil mi?Isis yani..

http://www.astrosohbet.com/showthread.php?tid=4195

şu başlığı biraz deşeleyebilirsin.

ayrıca , bu başlıkta da çeşitli yönlendirmeler var.

aradığın bilgileri umarımö bulursun .verygood
02-04-2011 07:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
DenizKızı Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 46
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #9
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
(02-04-2011 06:57 PM)gezegenjupiter Yazılan:  
(02-04-2011 06:11 PM)DenizKızı Yazılan:  Mrb bu trans-pluto dediğiniz astro.com daki h48 nolu astroid oluyor deil mi?Isis yani..

hayır.isis gezegen değil. pluton ötesinde yani arkada taraflrda br yerde yeni ve başka bir gezegenden söz ediyorlar. pluton gezegen değil yakın zamanda gezegen sıfatı alındı onun gaz kütlesi diye..

Tamam asteroid olmadığı makalede yazıyordu yanlış yazmışım.Aama astro.comda h48 yazdığımda Isis diye görünen haritada, gezegen derecelerini gösteren sol alt köşe de trans pluto olarak geçiyor.Bu yüzden sordum

http://imageshack.us/f/151/tubar.jpg/
02-19-2011 11:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
RE: Transpluto_Pluto Ötesi (Vulcan)
4464 kodlu vulkano danmı bahsediyosunuz bi ara şiron içinde başak yöneticisi dendi.vulkano 0.0.0 dereceyle koçta.şironda koçta.ama burda başka gezegenim yok.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
03-04-2011 02:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir