Değerlendir:
  • 32 Oy - 2.53 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kara Ay Lilith
Yazar Mesaj
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Kara Ay Lilith
Kara Ay Lilith 01.Ağustos.2007 / 12:03:45
Lilith hakkında mitolojik bilgiler
İllüstrasyon http://www.thedragonscauldron.com/.../Lilith.jpg


Tablo ve heykel tasvirlerinde genellikle ay şeklinde bir taçla gösterilen Lilith, uzun siyah saçları olan güzel bir kadındır. Belden yukarısı insana benzerken, belden aşağısı insana benzemez. Bazı kaynaklara göre yılan kuyruklu, bazılarına göre de keçi gibi kıllı, çirkin bacaklıdır. Bazıları ise onu kanatları ve pençeleri olan bir baykuş olarak tasvir eder. İbranice “leyl” sözcüğünden türetilen ve “geceye ait” anlamı taşıyan Lilith, astrolojik çerçevede de Ay’ın karanlık yüzüne karşılık gelir.



Tarihçesi

Lilith’in ilk izi 5000 yıl önceki Sümer Mitolojisine kadar uzanmaktadır. Gılgamış destanı, Kabala, Talmud, Tevrat gibi dini ve mitolojik metinlerde Lilith hakkında oldukça fazla efsane ve öykü bulunmaktadır. Musevi inanışına göre Lilith, Âdem’in ilk karısıdır ve Âdem’le birlikte çamurdan yaratıldığından onunla eşit olduğu görüşündedir. Âdem’e tabi olmaya karşı çıkınca cennetten kovulur. Karanlıklara karışan Lilith şeytanla birleşerek günde yüz çocuk doğurur ve hızla yeryüzünde kötülüklerin yayılmasını sağlar. Cennette tek başına kalan Âdem çok sıkılır ve eşini geri vermesi için tanrıya yalvarır. Tanrı sürgündeki Lilith’e üç melek göndererek geri dön çağrısı yapar. Lilith bu çağrıyı kabul etmeyince elçi melekler “günde yüz çocuğunu öldürürüz” tehdidini gerçekleştirirler. Lilith duyduğu derin acı nedeniyle bundan böyle âdemoğullarından doğacak her çocuğu öldürmeye yemin eder. Hamile ve Loğusa kadınlara dadanır, bebeklerin baş düşmanı kesilir. Sadece yakınında üç meleğin ismi ya da sureti bulunan çocuklara zarar veremez. Günümüzde bebeklere nazarlık ve muska takılmasının tarihçesi de Lilith kültüne bağlanır. Musevi dininde erkek çocukların doğduktan sekiz gün sonra sünnet edilmesinde de gene bu kültün izi vardır. Zira Lilith her doğan erkek çocuğun ilk sekiz gün içinde, kız çocuğun ise yirmi gün içinde canını alacağına yemin eder. Ayrıca yalnız yatan erkekleri erotik düşlerle baştan çıkarıp güçten düşürür, aynalara fazla düşkün olan kadınları da kötülüğün safına çeker. Kısacası insanoğlunun başına gelen tüm felaketlerin sorumlusu olarak görülen Lilith adeta bir “günah keçisi” ilan edilerek lanetlenir. Bu arada Tanrı Âdem’in yalnızlığını gidermek için kaburga kemiğinden Havva’yı yaratır. Erkeğin kaburga kemiğinden doğan Havva, Âdem’e tabii olur.



Lilith Sembolizmi

Lilith’i tarihsel akış içinde değerlendirdiğimizde kadının erkeğe tabi olan uysal yanı aydınlık ay, erkeğe tabii olmayan asi yanı ise karanlık ay olarak sembolizmde yerini alır. Lilith sembolü asırlar boyu kadınlara yakıştırılan olumsuz sıfatları içerir; kötü tanrıça, fahişe, cadı, şirret, vampir, dişi şeytan, gece canavarı, kara ay gibi… Bir bakıma Lilith kadının kötü ve karanlık tarafıyla özdeşleştirilir. Özellikle Ortaçağ Avrupa’sında günahkâr, cinlere karışmış, şeytanın ta kendisi diye nitelenen birçok kadın diri diri ateşe atılıp yakılır. Çağlar boyunca bilinçaltımızda her türlü kötülüğün ana kaynağı olarak tortu bırakan “Lilith kültü” nü günümüzde daha modern bir anlayışla yeni baştan değerlendiren görüşler de vardır. Kendi başına buyruk, zaptı rap altına girmeyi kabul etmeyen, erkek egemenliğini reddeden, eşitlik mücadelesi veren Lilith özellikle kadın hakları savunucuları tarafından “Feministlerin Atası” olarak baş tacı edilmektedir.

Astronomik çerçevede Lilith

Astronomik çerçevede Lilith’in biri cisim diğer ikisi ise birer soyut nokta olarak değerlendirilir. İlki 1181 nolu Asteroit Lilith’dir. Mars ile Jüpiter arasındaki asteroit kuşağında yer alır. Güneş’in etrafındaki turunu 4 yılda tamamlar.



Diğer iki noktadan biri olan Karanlık Ay (Dark Moon) Lilith’in, Dünya’nın etrafında dolanan ikinci bir Ay olduğunu savunan bazı gökbilimciler vardır. Bu görüşü savunanlara göre Karanlık Ay, Dünya’mızın uydusu Ay’ın dörtte biri büyüklüğünde olup, gene ondan üç kat daha uzak mesafede bulunmaktadır. Karanlık Ay, Dünya etrafındaki turunu 119 günde tamamlar. Yaklaşık 10 günde bir burç değiştirir. Karanlık Ay Lilith diğer iki Lilith ile kıyaslandığında yörüngesel en hızlı dönüşe sahip olanıdır.



Kara Ay (Black Moon) Lilith de bir cisim olmayıp, Yükselen veya Vertex gibi soyut geometrik bir noktadır. Ay’ın Dünya çevresindeki yörüngesi dairesel olmayıp elips şeklinde olduğundan iki odak noktası vardır. Bu odak noktalarından biri Dünya diğeri ise Kara Ay olarak tanımlanır. Kara Ay’ı Dünya’dan baktığımızda Ay’ın bize en uzak düşen yüksek noktası olarak da düşünebiliriz. Kara Ay’ın yörüngesel turu 8 yıl 10 aydır.













Astrolojik çerçevede Lilith

Lilith doğum haritalarında üç ayrı unsur olarak ele alınmakla birlikte üçü de Lilith sembolizmi kapsamındadır. Demetra George’nun bu konudaki önerisi şöyledir; “ Her bir Lilith mitolojik kalıpların tüm sembolik anlamlarını kapsamasına rağmen her biri aynı zamanda mitolojik aşamaları da temsil edebilir, yani sırasıyla Asteroit Lilith bizim Lilith deneyim turumuzu başlatır, Karanlık Ay Lilith geliştirir ve Kara Ay Lilith tamamlar”[1]



Doğum haritalarında ağırlıklı olarak Kara Ay Lilith kullanılsa da diğer iki Lilith unsuru da göz ardı edilmemelidir. Benim bu konudaki kişisel araştırma ve çalışmalarım doğrultusunda sizlere önerim şudur; eğer bir doğum haritasında Ay sembolizmi ile ilgili temaları inceliyor ve daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız mutlaka üç ayrı Lilith unsurunu da dikkate alın derim. Çünkü Lilith sembolü Ay’ın arka planı ile ilgili olduğundan bu yolu izlediğinizde doğum haritasında doğrudan Ay teması ile ilgili göze çarpmayan ayrıntılara ulaşabilirsiniz. Astrolojik olarak kısaca üç ayrı Lilith’e göz atacak olursak;



1181 nolu Asteroit Lilith: Mitolojik Lilith sembolizmine uygun olarak dişi enerjinin karanlık ve şeytani yanını, bölünmüşlüğünü, uzak, soğuk ve yabani görünümünü simgeler. Kadının toplumdan dışlanmış, utanç verici ve güvenilmez taraflarına işaret eder. Derin bir acı, incinmişlik, küskünlük ve bastırılmış öfke ile bağlantılandırılır.



Karanlık Ay Lilith (Dark Moon): Delphine Jay’ın araştırmasına göre Karanlık Ay Lilith’in etkisi öznel değil nesneldir. Bu nedenle etkisi kişiselleştirildiğinde olumsuzlaşır ancak yüksek bir merkeze yönlendirildiğinde işe yarar. Bir anlamda bu nokta kişinin öznel enerji frekanslarının ana kaynağa bağlandığı ve genel akışa uyum sağlamasını gerekli kılan hassas bir düğüm vazifesi görür.



Kara Ay Lilith (Black Moon): Kara Ay Lilith sembolizmi için M.Kelley Hunter; “Üç Lilith’in belki de en kurnaz ve entrikacı olanı Kara Ay’ dır” der. Baştan çıkaran, intikam alan, güzel fakat acımasız, doyumsuz, karanlıklara hapsolmuş yalnız, yaralı ve asi bir kadını simgeler. Şiddetli duygusal çalkantılar, zorba tutkular, vahşi istekler, derin acılar, karmaşık cinsel sorunlar, karşılanmamış ruhsal açlıklar ve özlemleri temsil eder.



Kara Ay Lilith’in bir doğum haritasında karşılık geldiği konular

Kişinin hem bilinçaltında gömülü karanlık ve esrarengiz malzemesine hem de örümcek ağı gibi kişiyi kuşatan bilinçdışı enerji kanallarına karşılık gelir. Kişinin bilincine vardığında yapıcı, bilincine varamadığında ise yıkıcı etkilere yol açan çok güçlü bir enerji girdabını temsil eder. Kara Ay özellikle kadın erkek ilişkisinde bir nirengi noktasıdır. Bir kadının doğum haritasında kadınlık ve annelik modelleri ile birlikte kendi annesi ve hemcinsleriyle olan ilişkileri hakkında bilgi verir. Bir erkeğin doğum haritasında ise eş ve anne modelleri ile birlikte karşı cinsle olan ilişkileri hakkında bilgi verir. İkili ilişkiler, hamilelik ve loğusalık dönemlerinde yaşanan sorunlar, doğum esnasında ya da doğumdan kısa bir süre sonra görülen bebek ölümleri, her iki cinste de görülen cinsel işlev bozuklukları ve psiko-seksüel bozukluklar Lilith sembolizmiyle bağlantılıdır. Eski görüşler insanın doğum ve ölümünde Ay’ın çok özel bir rolü olduğunu savunurlar. İnsanın ileri dalga hareketiyle yeryüzüne gelip, geri dalga hareketiyle yeryüzünden çekildiğini dile getirirler. Özellikle ölüm vakalarında Kara Ay’ın doğum haritasındaki konumu ile transit etkilerini titiz bir şekilde değerlendirmekte yarar vardır.





Kara Ay Lilith’i bir doğum haritasında öne çıkaran bağlantılar

Özellikle doğrudan cinsiyeti vurgulayan gezegenler (Güneş-Ay-Mars-Venüs) ile Ay Düğümleri (bilhassa Güney Ay Düğümü) olan kesin orbdaki açılar Lilith’in temsil ettiği konuları haritada dramatik bir şekilde vurgular. Kavuşum ve karşıt açı dinamikleri en güçlü vurguya işaret ederler. Kara Ay yer aldığı burç ve evin gölgelerini temsil eder. Kara Ay’ın transitlerinde bu karanlık malzemeler havalanmaya başlar, eğer bu malzemeleri fark eder ve bilinçli bir şekilde dönüştürmeyi başarabilirsek bizi geliştirir, yaşamımızı zenginleştirir. Kara Ay’ın 8 yıl 10 aylık yörüngesel turu, Ay düğümlerinin yaklaşık 18 yıllık yörüngesel turunun yarısına karşılık gelir. Özellikle bu çakışma doğum haritasında el atmamız, sağaltmamız gereken önemli konuları gündeme taşır. Kara Ay’ı ruhumuzun derin katmanlarında gömülü olan karanlık malzemenin mahzeni gibi düşünecek olursak bu transitte karanlıkta hapsolan ışığın sızarak aydınlığa çıkacağını tahmin etmekte zorlanmayız. Bu nedenle Kara Ay’ın, Ay düğümleriyle her çakışmasını dikkatle incelemekte yarar vardır.



Bir doğum haritasında Kara Ay’ın temel mesajı

Esasında Kara Ay sembolü eşit bir ilişki istediği için erkeğe isyan eden kadının sürgündeki diğer yarısıdır. Bütünden ayrı düşen her parça gibi bütünleşmek için yanıp tutuşur. Ama uğruna onca acı çektiği eşit ilişki ilkesinden de taviz vermeye yanaşmaz. Bu nedenle Kara Ay bir doğum haritasında kişiyi aynı zamanda tabuları sorgulamaya, kültürel şartlanmaları aşmaya, eşit bir ilişki için mücadele etmeye zorlar.



Kara Ay Lilith’i her insanın doğum haritasındaki “Kara Kutu” olarak düşünebiliriz. Burada kendimizin farkına varamadığı, başkalarının da kolayca çözemediği çok bilinmeyenli denklemimiz yer alır. Dünya’mızın uydusu olan Ay, Güneş ışınlarını emip yansıtma özelliğine sahipken, Kara Ay, Güneş ışınlarını emip içine hapseder. Dışarıya yansıtmaz. Bu nedenle bu zifiri karanlık bölge bizi korkutur. Burada tökezler, burada yere kapaklanırız.



Kara Ay Lilith’in insanoğluna verebileceği en temel mesaj ne olabilir?



“Karanlıkta görmeyi ve yürümeyi öğrenmek” diyebilirim ancak…



Bu da bir çırpıda üstesinden gelinecek bir hadise değildir.



Çokça çaba, çokça farkındalık ve çokça düşüp yeniden kalkmayı gerektirir….



Sevgiyle ve sağlıkla kalın

Nazan

1.9.2007/İstanbul



Kaynak;

Astroloji ve Sağlık- Nazan Öngiden

Kara Tanrıça Lilith- M. Kelley Hunter

Lilth und das Loslassen -Joelle de Gravelarine

Lilith – Alina Reyes/Güncel Yayınları

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
09-02-2007 06:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
RE: Kara Ay Lilith
Kara Tanrıça Lilith

Yazan : M. Kelley Hunter

Bir dişi kaplan. Muhteşem, güçlü. Ona saygıyla ve korkuyla yaklaşıyoruz. Canımızı yakabilir, ama onu okşamamıza izin veriyor. Etrafı çevrilmiş, tuzağa düşürülmüş. Bir sürü erkek kedi bu kuşatma çemberinin içine dalar ve ona tecavüz eder. İkinci saldırı sonunda kan revan içinde kalmıştır. Daha sonra kafese kapatılır, kalbi kırılmıştır. Ona yaklaşan biri olursa korkunç bir öfkeyle hırlar. Tehlikeli, acımasız, mahvedicidir ve savunmaya geçmiştir. Neden böyle soylu bir yaratık bu kadere mahkum olmuştur? Bu sorunun yanıtını düşünürken rüyama Lilith girdi. Kara tanrıçalardan biri, Persephone gibi, Hecate ve Kali gibi, Lilith ilahi, yaratıcı gücü ifade eder. Onların karanlık ve olumsuzluk kaynağını bulmak için bu tanrıçaların mitolojik izlerini eski zamanlara doğru izlersek, yalnızca, insanlığın ortak dişilik imajında önemli bir değişikliğin mümkün olabileceğini değil, fakat aynı zamanda, kişisel yaşamlarımızda süre duran, kabul edilmesi ve iyileştirilmesi gereken derin huzursuzlukları da keşfederiz.

Lilith ilk kez 5000 yıl önce, Sümer mitolojisinde görülür.Cennetin Kraliçesi tanrıça Inanna'nın hizmetçisi olarak, kutsal ayinler için çeşitli yerlerden erkekleri toplar getirirdi. Bir başka Sümer öyküsüne göre, Lilith, Inanna'nın kutsal bahçesine diktiği kutsal huluppu ağacında, büyülenemeyen yılan ve vahşi kuş Anzu ve Anzu'nun yavrusu ile birlikte yaşar. Bu yaratıklar Lilith'in uysallaşmaz doğasının bir parçasıdır ve Lilith, henüz Inanna'nın kabul etmeye hazır olmadığı bilgilere sahiptir. Bu yüzden Inanna kardeşi Gılgamış'ı ağacı kesmesi için çağırır. Yılan ölür, Anzu yavrusu ile birlikte dağlara doğru uçar gider ve Lilth uçsuz bucaksız kırlara doğru yola çıkar.

Bu öykü, Lilith'in Adem'in ilk karısı olduğunu anlatan o çok bilinen İbrani efsanesinin temeli olabilir. Öykünün bir yorumuna göre, Yehova, Adem ve Lilth'i topraktan yaratır, fakat önemli bir farkla, Lilith'i yaratırken saf olmayan bir tortu kullandığı halde, Adem'i yaratırken saf bir toz kullanır. Bu yüzden Adem, Lilith' in kendisine itaat etmesini bekler, fakat, Adem'le eşit olduğunu ve itaat etmeyeceğini söylediği için Kızıl Deniz yakınında bir yere ömür boyu sürgüne gönderilir, orada uğursuz ruhlarla çiftleşir ve bir sürü şeytani çocuk doğurur. Bu arada Yehova, Adem için tekrar bir eş yaratmaya çalışır, bu sefer Adem'in kaburgalarından birini alarak onu Havva'ya dönüştürür, şimdi artık bu eş Adem'den yaratılmıştır, Lilith'in yaratılışında olduğu gibi, sadece Havva'ya ait yalnızca onun için kullanılan bir malzemeden değil. Efsaneye göre, Adem'in itirazı yüzünden içine düştüğü durum nedeniyle kıskançlık ve öfkeyle kıvranan Lilith intikam için geceleri gelip, çocukları boğar, erkeklere ıslak rüyalar gördürür ve böylece onların gücünü azaltmaya çalışır. Ondan korunmak için muskalar takılmaya başlanır.

İbrani efsanesindeki bir başka önemli kişi Shekinah'dır.(Shekinah tanrının görüntüsü demektir) Tasavvufi Hristiyanlıkta Sophia adıyla bilinir. O aklın bilgeliğin özüdür, tanrısallığın kadınsı yanıdır. Hristiyanlar ona Kutsal Ruh derlerdi. Lilith'i, Shekinah'a göre çok aşağıda görüyorum, Shekinah dalları ve meyveleri gökyüzüne erişen bir ağaç olduğu halde, Lilith toprakta kendine besin arayan bir ağaç kökünden başka bir şey değil. Yahudi-Hristiyan dinlerinde tanrının erkeksi yanı yüceltildi, madde ve duygusal gerçeklik ruhanilikten arındırıldı. Shekinah "alçaldı" kirlendi, kutsallığını kaybetti. İbraniler, Venüs tanrıçaları Inanna ve Astarte'yi tanıdıkları Sümer ve Babil topraklarından süzülüp gelmişlerdi. Bu tanrıçalar, krallarla kadın papazların kutsal evlilik törenlerinde aşkın temsilcileri olarak kutlandılar. Celtic kültüründe olduğu gibi, bu kültürlerde de tanrıçaydı krala gücünü veren, aşkını ve lütfünü esirgemeyen, fakat, tanrıçalardan tanrılara kültürel geçiş bu aşk ayinlerinin kutsal değerlere küfür gibi görülmesine neden oldu. Bununla birlikte kutsal evlilik İncil'de bile bize indirilmiştir, Tevrat'taki Manzumeler Manzumesinde olduğu gibi. (Manzumeler Manzumesi = Neşideler Neşidesi = Song of Songs = Song of Solomon) İncil’in bu malzemesi Vermot'un Dragon Dance Tiyatrosu tarafından bir oyunda kullanılmıştır, oyun Sümerlerin Inanna efsanesi esas alınarak yazılmıştır.

Bu oyunda, şimdi artık itiraf edilmesi ve telafi edilmesi gereken,ihanete uğramış ve bastırılmış dişi yaşam gücünün acısını ve rüyalarımı seslendirmek için yarattığım bir karakterle Lilith'i oynadım. Rüyalarımı, Manzumeler Manzumesini,Tasavvufi İncil'i ve diğer kaynakları harmanladım. Bu çalışma sayesinde Lilith'in Hayat Ağacı olduğunu öğrendim, gerçek bilgeliği sunan Hayat Ağacı. Geçmişten gelen korkularımızı aşarak onunla birlikte gidebilirsek, bilinmeyenden ve hatta ölümden korkuyu aşabilirsek, bize bilgeliği doğrudan sunabilir.

Sekiz ay boyunca bu Dragon Dance malzemesiyle çalışmak, beni kendimin bilinmeyen yanlarına daha derinlemesine çeken, hayatımın ve ilişkilerimin diğer yüzlerini aydınlatan etkileyici bir deneyim oldu. Bu yaratıcı çalışma bana, içimden geldiği haliyle daha samimi davranış,daha dolu bir cinsellik ifadesi, ve ilişkilerdeki yakınlığın uygun düzeylerinin netleşmesi kadar,bazı karanlık duyguların tanınması imkanını da getiren, içsel ve dışsal dönüşümün gerçekleştirilmesinin yöntemini de kazandırmıştır. Şurası açıktır ki Lilith kadınları ve erkekleri hayata içgüdüsel bir tutkuyla bağlı oluşları konusunda kendileriyle yüzleşmeye davet etmektedir, çünkü bu doğal güç, inkar edildiği, tatmin edilmediği, bastırıldığı veya uzaklaştırıldığı zaman yıkıcı bir güce dönüşmektedir. Bir dramatik monolog biçiminde hala Lilith'i seslendiriyorum. Bu oyunu her sunuşumda meydana gelen ilginç durumlar beni onun zaman ötesi esrarına doğru götürmeye devam ediyor.



Üç Lilith

Astrolojik olarak, üç Lilith vardır ve onları bulmak için farklı "ephemerid"lere ihtiyacınız vardır. (ephemerid = ephemeris = gök cisimlerinin yerini bulmaya yarayan astronomik takvim) Ama işinizi kolaylaştırmaz. Bunlar Asteroid Lilith'i de kapsar, Mars ile Jüpiter arasındaki asteroid kuşağındaki yörüngede bulunur; onu son dört yüz yıl boyunca gördüğünü iddia edenler, tartışmalı Karanlık Ay Lilith'in Dünya'nın ikinci Ay'ı ve onun uzayda belirsiz bir geometrik bir nokta olduğunu söylediler.



Asteroid Lilith

Asteroid 1181 Lilith'in adını taşımaktadır ve güneşin etrafındaki yörüngesinde turunu 4 yılda tamamlar. Dişi isimli asteroidlerin Büyük Tanrıçanın görünüşleri olduğunu düşünüyorum ve Lilith bunlardan en eski olanı. Asteroid görünüşe göre bölünme, dişinin şeytani taraflarını temsil etmektedir, uzun süreli kültürel izdüşümlerin bir sonucu olarak dişiye ait roller ve nitelikleri utanç verici, güvenilmez ve tehlikeli görülmektedir. Kişisel Lilith'imizin yeri, topluma uyum sağlayabilmek için, kadına özgü niteliklerin nasıl ifade edilmesi gerektiğini belirleyen, toplumsal yargılarla mücadele ettiğimiz yeri gösterebilir. Bu kültürel izdüşümler bizi sınırlar, fakat biz kültürel izdüşümlerin kendisi değiliz. Burada tam olarak anlaşılamamış olabiliriz. Önemli bir asteroid Lilith doğum haritasında toplumun kültürel klişelerine (basmakalıp kültürel normlarına) uymayan ve belki de sırf bu yüzden toplum dışına itilebilecek birinin doğumunu gösterebilir.

Bir kadın, Ascendant'a rastlayan asteroidi ile karanlık, üzgün bir yüz ve dağınık karmaşık saçlı bir görüntüye sahip olur. Çok konuşmaz ve toplumsal durumu rahat değildir. Basit bir hayatı vardır ve ev dışında en iyi şekilde çalışır. Bu kadın toplumun beklentilerini karşılamayacaktır veya zaten karşılayamaz.


Asteroid Lilith'in sembolü uyarı, selam ve iyilik işaretleri veren bir el şeklinde stilize edilmiştir. Belki de bu bizim ona nasıl yaklaştığımıza bağlı bir şey, bizim yaklaşımımız bu elin hareketinin, duruşunun anlamını belirleyecek. Klasik kitap "Asteroid Tanrıça" da Lilith, küskünlük ve içten içe duyulan öfke duygularıyla tanımlanıyor; kendini herkesten uzaklaştırıyor, uzak ıssız yerlere kaçıyor. Bağımsızlığına aşırı derecede düşkün. Bir otoriteye boyun eğmeyi ve onunla uzlaşmayı reddediyor. Lilith bizden, ilişkilerimizde eşitliğin gereğini yerine getirmemizi istiyor.


Karanlık Ay Lilith

Bazıları Dünyanın etrafında dolaşan ikinci bir ay olduğunu söylüyor, yalnızca Güneş'le karşı karşıya geldiği zaman veya Güneş'in önünde siluet olarak gölgesi belirdiğinde görülen gizemli bir karanlık ay. Var olduğu kanıtlanmamasına rağmen, onu gördüğünü iddia eden gökbilimciler onun bizim bildiğimiz Ay'ın dörtte biri büyüklükte olduğunu ve bizim Ay'ımızdan üç kat daha uzak bir mesafede olduğunu söylüyorlar. Dünya etrafındaki turunu 119 günde tamamlıyor, aşağı yukarı on günde bir burç değiştiriyor. İşte bu Karanlık Ay Lilith'tir. Tahminen en eski görülme tarihi 1618 dir, bu gök cisminin en fazla dikkat çekmesi 1918 de astrolog Sepharial'in çalışmasıyla olmuştur, daha sonraları da Delphine Jay 'in yazılarıyla gündeme gelmiştir, Delphine aynı zamanda Karanlık Ay Lilith için bir almanak yayınlamıştır.

Bir toz bulutu gibi, Karanlık Ay Lilith ışığı içine çeker, emer; bizim Ay'ımız gibi Güneş ışınlarını asla yansıtmaz. Yansıtıcı Ay kişisel, öznel duyguları temsil ettiği halde, Karanlık Ay doğal, kişisel olmayan,fiziksel ve duygusal alanlardan ayrı bir kimlik arayan yaratıcı içgüdüyü temsil eder.

Delphine Jay'in araştırmasına göre Karanlık Ay Lilith'in etkisi kesinlikle kişisel değildir. Onun etkisi kendine döndüğünde, oldukça olumsuzlaşır; duygusal içeriği daha yüksek bir merkeze yöneldiğinde yaratıcılığı, zihinsel, estetik ve hatta ruhsal ifade gücünü artırır.

"Lilith tam olarak nesnel düşünsel yaklaşımı sembolize eder. Başka türlüsü işe yaramazdı." Karanlık Ay'ın konumu,bizim çok eskilere dayanan, kutsal saydığımız ebeveynliğin,yüceliğini hatırlamak için kullandığımız,eski Ay koşullandırmasının, alışılagelmiş kalıplarının, ötesine geçmek zorunda olduğumuz yerdir.


Kara Ay Lilith

Üç Lilith'in belki de en kurnazı ve entrikacısı Kara Ay bir fiziksel cisim değildir fakat Ascendant veya Vertex gibi soyut, geometrik bir noktadır. Çünkü Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi dairesel değil elipstir, iki odağı veya merkezi vardır, bu merkezlerden biri Dünya ve diğeri de Kara Ay'dır. Bu noktayı Ay'ın yörüngesinin en uzak noktası olarak tanımlayabiliriz, yani Dünya'dan en uzak noktası.

Ay ve Dünya arasındaki çekim merkezi Dünya'nın içindedir. Dünya Ay sisteminin bir parçası olarak, Kara Ay, Dünya'nın merkezine sıkı sıkıya bağlı bir enerji girdabı noktasıdır. Bu bağlamda, Lilith Dünya'nın enerji merkezinin bir ikizini oluşturmaktadır, bu merkezdeki ateş hem bizi hem de Dünya'yı besler. Güneş'in gücü Dünya'ya hayat verirken aynı zamanda da Dünya'nın merkezindeki ateşin yakıtını tamamlar.

Ay'ın yörüngesinin merkez noktası olarak Kara Ay Lilith, Dünya-Ay sistemi ile ve Güneş'le ilişki içinde görev yapar. İkinci bir merkez olarak, ilişkinin dinamiklerini, kişisel Ay-Venüs enerjilerinin ötesine, yaşamımız için gerekli, zor fark edilen,daha ince boyutlara götüren bir ritim duygusunu Dünya'ya verir. Bu nedenle Kara Ay Lilith ilişki dinamiklerinde çok güçlü bir etkiye sahiptir. Ay'ın Güneş'e en yakın erişim noktasını temsil etmesi dolayısıyla da haytamızda bir nirengi noktasıdır, bu nokta bizi yeryüzünde güneşin beslediği tecrübelerimizin kalbi ile, bedensel içgüdünün bilgeliği sayesinde bilgilenen bir duygusal zeka ile ilişkiye sokar. Kültürümüz böyle bir bilgeliği kaybettiği, hatta reddettiği için (Lilith'in reddedilişi gibi) güvenilmesi daha da zordur. Lilith'e enerji taşıyan ilişkiler bir tür başlatıcı, kişisel ve kişisel olmayan tecrübenin birleştiği daha derin bir merkeze açılan ruh ruha buluşmalardır. Bizi kendi kıyılarımızdan alan ve derin bir kuyuya atan bu enerjiye güvenebilir miyiz? Kendimize güvenebilir miyiz? Kara Ay noktası, olumsuz arzulardan arınmak amacıyla bencil hayallerimizin çekimine kapıldığımız, dolayısıyla ruhlarımızın özlemleri ve isteklerine, kalplerimizin derinlerindeki gerçeklere doğru bizi götüren bir yerdir. Kara Ay ısrarla bizim içimizdeki tutkulara teslim olduğumuzu, duygularımızı serbest bıraktığımızı söylüyor. Hatırlanmayan Ülke adlı kitabında Susan Griffin iç enerjinin özünü güzel bir şekilde ifade ediyor: Ben yerin dibine doğru giderken, o kalbimi deliyor. Ben daha da derine indikçe, o beni ortaya çıkarıyordu. Yerin merkezine ulaştığımda artık açıkça ağlıyorum. Onu bütün hayatım boyunca tanıyorum ama o yine de bana hikayelerini anlatıyor ve bu hikayeler birer ifşa ve ben değişiyorum-dönüşüyorum. Ona her gidişimde bu şekilde doğuyorum. Onun yenilenişi beni baştan aşağı sonsuz bir şekilde yıkayıp temizliyor, onun yaraları beni öpüp okşuyor; aramızda olan biten her şeyin farkına varıyorum, aramızdaki gürültünün, körlüğün aramızda uyuyan bir şeyin de. Şimdi bedenim ona ulaşıyor.


Ortalama veya Gerçek ?

Ay'ın node ları gibi, Kara Ay Lilith'in de hem ortalama hem de gerçek konumları vardır ve aralarındaki fark oldukça büyük olabilir, hatta bu fark 30 dereceye kadar çıkabilir. Anlıyorum ki Avrupalıların çoğu Ortalama Kara Ay'ı kullanıyor. Şüphesiz Lilith Ortalama olabilir, fakat sanırım Gerçek de olabilir. Gerçek konumundayken çok hızlı hareket eder ve hemen eski konumuna döner. Bu konumların ortalamaları üzerinde spekülasyon yapmadan önce daha fazla araştırma yapmak zorunda kalacağım. Sabian sembolleri, başlamak için bir yol. Şimdilik, bir Kara Ay koridorunu dikkate almayı, haritanın Gerçek-Ortalama bölümü tarafından çevrelenmiş zodiak bölümünü kullanmayı öneriyorum.

Bazılarına göre Lilith daha geniş bir alanı kaplamaktadır, diğer gezegenleri geçerek oluşturduğu uzun bir koridorla, bazen iki işareti birden ifade ettiği görülür. Diğerleri, Lilith'in dar bandı ile onun enerjisinin daha fazla odaklanmış, yoğunlaşmış bir deneyimine sahip olabilirler.



Üçlü Tanrıça Lilith

Üç tane Lilith buluyorum üç tanrıçanın yansıması gibi oyun oynayan. Aslında Tantric, Lilith enerjiyi daha yüksek bir oktava dönüştürür. Onun kişisel olmayan enerjisi düşüncenin şeffaf alanlarını açar, kollektif yargının ağırlığı ile veya ben kimliğinin sınırlamalarıyla bulutlanmış olanları değil. Üç görünüş ayrı frekanslarda titreşir ve duygusal bedeni temizlemek ve saflaştırmak için kanalları açar. Karanlık Ay en hızlı yörüngesel dönüşe sahiptir, bulutların Güneşin önünden hızla geçişleri gibi. Bu oldukça bireyselleşmiş ruhun arzularını temsil eder, yani toplumsal ve ruhsal değerlerin daha yüksek bir ifadesi lehinde kişisel bir düzeyde tatminin inkar edilmesidir. Asteroid Lilith en somutlaşmış Lilith'dir ve bastırılmış öğeleri ifade eder, bunlar daha çok cinselliği, öfkeyi ve iddiayı kapsar, yani tam olarak somut ifadeyi gerektiren şeyleri.

Kara Ay, gerçeğin kılıcını kullanarak hayal peçesini yırtan bir enerji girdabıdır. Sekiz yıl ve on aylık yörüngesel turu Ay'ın nodal turuyla çakışarak karmik etkiye benzer bir etki yaratır.

Bu derin, karanlık, esrarengiz ruh alemini uyandırmak için nasıl birlikte çalıştıklarını keşfetmek için haritada bu üç Lilith üzerinde çalışıyorum. Böyle bir malzemeyle çok çalışma yapılması gerekiyor fakat gördüğüm kadarıyla bu iş oldukça kışkırtıcı. Astromitolojist Demetra George'un önerisi şu: Her bir Lilith, mitolojik kalıpların tüm sembolik anlamlarını kapsamasına rağmen, her biri aynı zamanda mitolojik aşamaları da temsil edebilir, yani sırasıyla, "asteroid Lilith bizim Lilith deneyim turumuzu başlatır, Karanlık Ay Lilith geliştirir ve Kara Ay Lilith tamamlar." Bunun başlangıç için iyi bir yaklaşım olduğuna inanıyorum. Kişisel yaşam öyküleri, üçlünün, her bir bireyin başkalarına hiç benzemeyen renkleriyle nasıl karışıp birbirlerine örüldüklerini gösterecektir.

Deneyimlerimden çok şey öğrendim. 4. evimin cusp'ında, Akrep burcunda Asteroid Lilith'e sahibim. Bu yerleştirmeyi annemin anılarıyla birleştiriyorum, bir Akrep, annemin nefes alışından daha yavaş bir sesle mırıldanıyordu. Kokteyl saatinden sonraydı ve o yemek yapmaya devam ederken babam oturma odasından talimatlar yağdırıyordu. Bu, kadınların birbirine miras bıraktığı, insanın ruhunu yaralayan kadın imajı, araştırmalarım sırasında hiç aklımdan çıkmadı, böylece duygularımı ve ilişkilerde olması gereken karşılıklı saygıyı tam olarak ifade edebildim.

4.evde Karanlık Ay Lilith'e sahibim, 5.ev cusp'ına çok yakın ve Yay burcunda Chiron'la ve Güneş'le birleşmiş durumda. Haritamda tam bu noktaya düşen yeni bir Ay tutulması sırasında küçük oğlum öldü. Tutulma onun Güneşini de yakalamıştı. Eski çağlarda Lilith bir çocuk katili olarak bilinirdi, kendi çocuklarının intikamı için yapardı. Orta Doğu'da ondan korunmak için muskalar takılırdı. Bu günaha, bu saçmalığa karşı defalarca haykırmak ve onunla hesaplaşmak ve içimdeki bu derin acıyı boşaltmak zorundaydım. Bu benim Karanlık Tanrıçayla ilgili olarak konuşmaya başladığım ilk gündü. Öyküsünün bir başka versiyonunda ise, Lilith çocukları bu karanlık aşağılık dünyadan alır ve onları Tanrı'ya verir. Sonunda çocuğumun ölümünü yeni bir başlangıç ve hatta bir lütuf olarak kabul ettim.

Erkek müşterilerimden biri yaşamını değiştiren büyüleyici Lilith'le karşılaştı. O da Karanlık Ay Lilith'i bir Koç burcu Güneşi ile birleştirdi ve Kara Ay Lilith'i, Mars'ı ve Juno'yu Oğlak burcunda bir hizaya getirdi. Sık sık, yıllardır evli olduğu karısı tarafından duygusal olarak sömürüldüğünü anlatırdı. Bir gece rüyasında karısının vajinasından devasa bir akrebin çıktığını gördü, bu yüzden "ölümcül intikam" diye isimlendirdiği yoğun bir terapi görmek zorunda kaldı. İç dünyasındaki görüntüler, dev gibi, yıldız şeklinde yumurta doğuran, bir çok yüze sahip Kutsal Anneyi ortaya çıkardı. Bu yeni ve iyileştirici antik model, onun duygusal bedenine dönüştü, "bütünü elimde tutmamı sağlayan", erotik, yaratıcı, ilginç yaşam gücünün içinde, yargının ötesinde zevk vermek için.


Dördüncü bir Lilith mi ?

Bir başka frekansta, Lilith'in pekala yapabileceği gibi, boşuna ümitlendiren bir düşünceyle sizi baş başa bırakmak yerine, size dördüncü bir Lilith olasılığından söz etmek istiyorum. Perseus takım yıldızı içindeki Algol yıldızı, gökyüzündeki en kötülük dolu yıldız olmakla ünlüdür. Çok sıklıkla, Medusa'nın Gözü veya Başı olarak görülen Algol da, Yahudi yıldız gözlemcileri tarafından Lilith olarak adlandırılmıştır. Böyle bir göz "doğadaki ve rüyalarımızdaki gibi nesnellikle, çıplak gerçeği bulmak için ruhun içine işleyen, rüyaların sayısız biçimlerdeki görüntüsünün altında yatan gerçeği ve hayalleri ve savunma mekanizmalarını görmek için" bakar.

Kelley Hunter bir profesyonel astrolog, mitolojist ve amatör bir gökbilimci olarak 30 yıldan fazla bir süre gök yüzünü inceledi...



Çeviren: Devrim Dölen

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
01-28-2008 11:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #3
RE: Kara Ay Lilith
onu gündeme gelmişken sorumu yeni arkadaşlara sorabilirim sanırım, bilgisi olan varsa memnun olurum
Haritamda satürn karşıt lilith var , 2. ev ve 8. ev arasında oluşan bu açının değerlendirmesi nasıl olur?

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
01-29-2008 12:53 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
Cvp: Kara Ay Lilith
LİLİTH (HEPİMİZİN İÇİNDE) Yazar
Ve Tanrı erkeği yarattı. İslami inanıştan farklı olarak diğer tek tanrılı dinlerde Âdem’in ilk karısı Lilith olarak bilinmektedir. Tek tanrılı dinlere mahsus olduğu düşünülse de kökeni Sümer ve Babil Mitolojisine kadar gitmektedir. Başlangıçta tanrı insanı çift olarak yaratmıştır. Âdem’i de Âdem’e eş olacak Lilith’i de topraktan yaratmış ve yaratılan ilk kadın_ilk erkeğe cennetin kapılarını açmış orada yuvalarını kurmalarına imkân vermiştir. Lilith ile Âdem bir süre sonra sürekli tartışmaya başlarlar. — Balayı erken bitmiştir-Artık ikisi de mutsuzlardır. Âdem erkekliğini yüceltmek ister ve bunun için de çevresindeki tek insan olan Lilith’ten de sonsuz bir itaat beklemektedir. İtaat ve hizmet beklentisi içinde Lilith’le olan kavgaları her geçen gün artmaktadır.Lakin tanrı bu iki insanı cennete yollarken orada her şey onların hizmetindeydi, acaba Âdem neden böylesi bir ısrarın arkasına kapılmıştır anlamak güç(!) Lilith ise, sadece paylaşımı arttırmak istemektedir. Fakat Âdem bunu kabullenmez ve tek odak noktası Lilith’in kendisine olan itaat ve hizmetinde takılıp kalır. Lilith, Âdemin kendisini anlamasını, cennetin bahçelerinde işlerine yardımcı olmasını ve cinsel yaşamlarına renk katmayı arzular. Oysa Âdem cinselliği bile istediği gibi yaşamasına izin vermez Lilith’in, fantezilerine kulak asmaz, aldırmaz… Ve Lilith isyan eder. Her ikisinin de topraktan yaratılmış olmalarından ötürü eşit olmaları gerektiğini savunur ve Âdemi değiştiremeyeceğini anlayınca çareyi yuvasını terk etmekte bulur.Ve Tanrı’nın söylememesi gereken adını anar, cennetin bahçesinden — Yuvasından, kocasından_ ayrılığı böylece başlar. Kızıl Deniz yakınlarındaki bir mağaraya sığınır. Kocasını terk ettiği için artık dışlanan, lanetlenen kadın olmuştur Lilith ve gittiği yerde Şamael (şeytan) ile ilişkiye girer ve ondan çocukları dünyaya gelir. Günde yüz tane çocuk doğurur Lilith —Artık cinsel yaşamı düzene girmiştir- Âdem ise biricik karısının gidişine bedbaht tanrıya Lilith’ini geri getirmesi için yalvarır ve Tanrı da kuluna kıyamayıp elçi melekler gönderir Lilith’e, ancak Lilith dönmemeye kararlıdır.—Güçlü, kararlı kadın- Ve geri dönmemesi üzerine her gün 100 çocuğu öldürülecektir Lilith’in, tehdit edilir ve daha da önemlisi bu tehdit yerine getirilir. Acılı anne ise, kendini bundan böyle Âdemin soyundan dünyaya gelecek olan tüm bebeklerin, annelerin, hamilelerin kâbusu, laneti olmaya adar.—Acılı bir anneden başka ne beklenirdi ki!- Annelerin ölümleri, düşükler, ölü doğumlar hep Lilith’in işidir. Bununla da yetinmeyip, erkeklerin düşlerine girerek onları etkisi altına alıp, onlardan gebe kalarak yeryüzünde cin nüfusunun artmasına da katkı da bulunur. Kendi bedenine ve güzelliğine önem veren kadınları da kendi safına çeker, etkisi altına alır Lilith artık durmak bilmeyen bir hızla çoğalır çoğalır çoğalır… Tanrı ise terk edilmenin ızdırabını çeken kuluna Havva’yı yaratır. Ama bu sefer topraktan değil, Âdemin kaburga kemiğinden, çünkü böylece erkeğine karşı gelemeyecektir. Ve bu kadın Lilith’e fiziksel olarak çok benzerdir. Âdem ise Lilith’in koca hasretine dayanamayıp döndüğünü düşünerek sevinmelerdedir. Üstelik Lilith Âdemden uzak kaldığı vakit itaat etmeyi bile öğrenmiştir.—Hayatının ikinci hatasıyla baş başadır artık Âdem- Ve bu kez gökten üç değil bir tane elma düşer. Neyi var neyi yok kocasıyla paylaşmaya gönüllü, fedakâr, itaatkâr, iyi huylu kadın Havva bu tek elmayı da Âdemiyle paylaşmak ister… Boğazından geçmez kocasından ayrı yediği lokmalar… Ve bu kez gökten üç değil, bir tane elma düşer.O da Âdem’in başına…

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
11-06-2008 01:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Kara Ay Lilith
Kara Ay Lilith’i her insanın doğum haritasındaki “Kara Kutu” olarak düşünebiliriz. Burada kendimizin farkına varamadığı, başkalarının da kolayca çözemediği çok bilinmeyenli denklemimiz yer alır. Dünya’mızın uydusu olan Ay, Güneş ışınlarını emip yansıtma özelliğine sahipken, Kara Ay, Güneş ışınlarını emip içine hapseder. Dışarıya yansıtmaz. Bu nedenle bu zifiri karanlık bölge bizi korkutur. Burada tökezler, burada yere kapaklanırız.

Kara Ay Lilith’in insanoğluna verebileceği en temel mesaj ne olabilir?

“Karanlıkta görmeyi ve yürümeyi öğrenmek” diyebilirim ancak…

Bu da bir çırpıda üstesinden gelinecek bir hadise değildir.
Çokça çaba, çokça farkındalık ve çokça düşüp yeniden kalkmayı gerektirir….



Lilith Koçta: Otoriter, adaletli ve adildir, barış için kavga eder.
İlişkilerinde cesaretli ve de başarılıdır. Ortaklıklarda bir sorun
oluştuğunda ortağı değiştirme yoluna gider.

Lilith 1.evde: Liberalizm ve adillik vardır. Ortaklıklara,
ilişkilere enerji potansiyeli vardır. Cinsel maceralarda kolay
ayartılabilen bir yapıya sahiptir, eğer karşındaki seni ön plana
getirecek bir rolü teklif ederse ve o da hiç düşünmeden bu rolü üstlenir.
Bu konumda tıkanma yaşayacak olsada hayatın işleyişini kavrar.

Lilith Boğada: Duygusal faaliyet için güzellik ve sevgiyi verir.
İlişkilerde güvenliğe önem verir aynı zamanda maddi güvenceyede.
Hediyelerle yanaşılsada bir zaman sonra duygusal durum değerlendirmeye
gider.

Lilith 2.evde: Maddeye önem verdiğinden beraberinde gelen problemleri
gözardı edebilir ve bunu kendine itiraf etmede zorluk yaşar. Tepkisiz
kalır, uyumu arar ve sanatsal his yoğundur.

Lilith İkizlerde: Özellikle zihinsel alanlarda bağımsızlığı için
çabalar. Edebi sanatlar ya da halkla ilişkiler alanlarında çalışır.
İnsanları eğlendirebilir. Objektifliği zaman zaman sınırlanabilir çünkü
ayartılabilir ve bu durumda başka fikirlerin etki alanına girip
kendini sınırlayabilir. İlişkilerde kendi doğrularını savunma adına
duygularını bastırma yolunu seçebilir ya da mantıklı hareket etmeye yönelir.

Lilith 3.evde: Yanlış anlaşılmalar ve yanlış değerlendirmelere sebep
olabilir. Bağımsızlığına düşkün ve de bunu itiraf etmede zorlanan bir
yapıdadır. İlişkide ciddiyette zorlanırlar.

Lilith Yengeçte: Dürtüleri aile kurma üzerinedir. Evinde misafir ağırlamayı,
ikramı sever ve de onlarla duygusal ve de psikolojik iletişim kurmak ön
plandadır. Ailevi konularda çözüme eğilir ancak hayallerine zaman
zaman kaptırabildiğinden kendini gerçekleri görmeyi redetmeye gidebilir.

Lilith 4.evde: Aile, vatanda hep barış bakınır. Kontrol eksikliğinden
şansı bir türlü yakalayamaz. İkramı sever ve güzel konular açar ortaya.
Uyum ve diplomasi için çabalasa da, yanlış anlamalara eğilim gösterebilir.
Anlamak ve hissetmek arasında ihtilaf yaşar.

Lilith Aslanda: Kuvvetli bir şekilde eğlenceye düşkünlük. İnsanlar hiç
sorun çekmeden onu bir partiye davet edebilirler. Hayatta kumar oynadığında
sezgileri artık masadan kalkmasını söylese de devam ederler. Genelde
uyum ve barış ortamı yaratır, iyi yaşamayı severler, flört ve insan
idare etmek konusunda ustadırlar.

Lilith 5.evde: Ölümcül yanlış anlaşılmalara götürebilir sezgi ve
zekasını kullanmazsa. Sahnede ön planda olmayı sever. Lüks ve uyum arar,
özgürlüğe ihtiyaç duyar. Spekülasyonla ayartma.

Lilith Başakta: Paradokslarını içte yaşadığından ve de yanlış yer ve
zamanda ifadeleri kullandığından şaşırtabilir karşındakini. Sosyal
ilişkilere umutsuz yaklaşır. Psikolojik ve analitik yetenekler çok
kuvvetlidir, sezgileri güçlüdür. Sorun ise, ya yeteneklerinin bilincinde
olmadığı ya da onları kabul etmediğidir.

Lilith 6.evde: Genelde mükemmellik, doğruluk ve hijyene teslimdir.
Bir yandan da sezgiyle elde edilen mantıksız bir cazibe başgösterir.
Çatışma anlamak ve hissetmek arasında yaşanır. İçten içe mükemmellikten
nefret eder. Fazla stresli ortamlardan çekinir. Doyumu başkalarına
yardımda bulabilir.

Lilith Terazide: Uyumlu çalışma gözlenir. Denge kurma adına sürekli
olarak birşeyleri bitirir. Gerçek yüzleri görmekten kaçar, tek bir
yönden kişiyi inceleme eğilimi vardır. İlişkilerde duygusal sadakati bulup
vermeyi diler. Başarılı insanlar toplar etrafına ve de yüksek
beklentileri vardır.

Lilith 7.evde: Tekrar tekrar aynı davranışları sergilemek kendisine
zarar verir. Her ayrıntıda kendi psikolojik durumunu değerlendirme
yeteneğine sahiptir. Her zaman adil ve de müziğe elimi vardır.

Lilith Akrepte: Cinselliğin getirdiği güç ve buradaki tehlike unsuru,
diğerlerinde ki gücü farketmeyi engelleyebilir. Tehlikeye bağımlıdır
çünkü sınırları aşmayı ister. Hatta belki de çocukluğunda yüzleşmiştir
bile ölümcül deneylerle, bu yaşamının kaçınılmaz parçasıdır genelde.

Lilith 8.evde: Bastırılmaya çalışıldığı durumlarda, gücünü yanlış
değerlendirmeye kadar gidebilir. Bilinçli bir şekilde tehlike ve
cinselliğe yol alır. Yıllarla ölümünde yaşamın bir parçası olduğunu
benimser.

Lilith Yayda: Bir yerde öğrenmesi gereken birşey varsa o ordadır.
Seyahatin hiç bir türünü kaçırmaz. İdare yeteneğine sahip iyiniyetli
bir misyoner diyebiliriz. Popülaritesi disiplin ve adaletin uyumundandır.
Tüm cömertliğini ve de iyiniyetini dışına yayıp paylaşıma sunar.
Zaman zaman kullanıldığını düşünür ya da yanlış değerlendirir.

Lilith 9.evde: Felsefe, din, cömertlik ve iyiniyeti simgeler.
Eğitim için çabalar alabileceği her bilgiyi alır. Yanlış anlaşılmalara
açıktır, bağımsızlığa ihtiyaç duyar ve dürüstlük ile tanımlanır, adalet
ve sevgi ile aynı zamanda. Ruhani amaçlara yönelmeli, günlük ideallere
değil. Göçle eştir ve kurban fikrine yatkındır. Sürekli arzusunu
tetikleyecek onu bütünleyecek insana rastladığında ufkunda ilerleyebilir.

Lilith Oğlakta: Şöhrete ihtiyaç duyar ancak bunu itiraf edemez.
İlişkilerde problemler boy gösterir. Başedebileceği bir otoriteye
ihtiyaç duyar.

Lilith 10.evde: Başkasının güç uygulamasına gelemez. Çok fazla özgürlüğe
ihtiyaç duyduğundan ilişkilerini zedeleyebilir.

Lilith Kovada: Kişileri yanlış değerlendirebilir, onlar hakkında
yanlış düşüncelere kapılabilir. Genelde insan istemez çevresinde,
isteyebilecekleri ya dostları ya da ilişki içerisinde olduğudur.
Kişileri kendine has yöntem ve psikolojileriyle alt edebilme yeteneğine
sahiptir. Kendi üzerinde çalışır. Adaleti, toleranslı hali, evrensel
düşünce ve ruhaniyatı farkedilir. Sezgileriyle elde edebildiği halde,
algılarına daha çok yönlenmelidir.

Lilith 11.evde: Gariptir ancak hoşgörü ve aleniyet barındırır.
Maceraperest ruhları sever zaman zaman da onları yanlış değerlendirebilir.
Açık ilişkileri sever, nötr. Sezgi ve aklın getirdiği güç yeteneği.
Egzantrik doğasını sunar.

Lilith Balıkta: Sosyal faaliyetlerde boy gösterir. İhtiyaçlarını tanımama,
kendini ret durumları gözükebilir. İlham, fantezi ve sanat beğenisi.
İllüzyonlara teslim olması tehlike yaratır. Genelde hayaller dünyasındadır.

Lilith 12.evde: Kişilere kolay hayranlık duyma ve ilaçlara bağımlılık
görülebilir gerçeklerden kaçma babında. Yaratıcıdır, spiritüel güçler.
Sosyal ortamlarda gel/gitler yaşar ve kendini izole edebilir. İhtiyaç
duyulma hissinden yardım gerektiren sosyal görev edinebilir. Kendi
ihtiyaçlarını itiraf etmeyi sevmeyişinden yalnızlığa itebilir kendini.


Kaynak:akrepportal.net
11-06-2008 09:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ay_se Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 226
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #6
Cvp: Kara Ay Lilith
vuslat Yazılan:benim lilith balık 5. evde yorum yaparsanız sevinirim


liliht hakkında çok şey bilmiyoruz ama.liliht,balık ve 5 ev bende şu çağrışımı yaptı.aşka aşık olmak,plotonik aşklar,balığın melankolisi dahada yoğun bir hal almiş olabilir sende.

feryadıma şahit gökteki tüm yıldızlar.
11-07-2008 03:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: RE: Kara Ay Lilith
Valde_Amor Yazılan:Merhabalar

Kara Ay'ın şans noktası gibi değerlendirildiği durumlar var mıdır? Bir sitede çıkarttığım haritamda Kara Ay 4. evimde terazide Pluton'la kavuşumda çıkıyor ve bir transit yorumunda bu noktaya olan açıyı "Jüpiterin şans noktasına etkileri" şeklinde bir cümle geçiyor. Güvenilir olduğuna inandığım bir site, Kara Ay'a niçin şans noktası demiş olabilirler, bir fikriniz var mı?

Tam olarak bilmiyorum niçin öyle dendiğini fakat şöyle söyliyebilirim,Kişinin bilincine vardığında yapıcı,çabalar sayesinde sorunların üstesinden gelme,farkında olma , yeniden güçlenme,kişiyi geliştirmesi,yaşamını zenginşleştirmesi etkisinden ve bu fırsatları kişiye vermesinden dolayı olabilir.
07-22-2009 09:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #8
Cvp: RE: Kara Ay Lilith
(01-30-2010 09:08 PM)miyase Yazılan:  Lilith'in ay ile zit acisi ne anlama gelir?
lilith ikizlerde 4. evde, 10. evdeki ay yayi ile zit.

annen ve genel olarak kadınlar konusunda bir takım yanılmalar,aldatılmalar yada hayal kırıklıkları yaşabilirsin verygood
01-30-2010 09:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ateskızı Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 125
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
RE: Kara Ay Lilith
(07-12-2010 10:58 AM)kayasran Yazılan:  Lilith anladığım kadarıyla doğum haritasında zor açı alan gezegenlerle açı yaparsa, tehlike yaratma (cinayet, feci ölüm, tecavüz vb.)potansiyeli gittikçe arttırabilir.

Bu tespitim doğrumudur arkadaşlar?

Allah korusun diyorum...Lilith kavuşum ay, ay kare pluto gibi zorlayıcı açıları da var ayımın.

ASTRO HARİTAM
whole signs
GÜNEŞ DÖNÜŞÜM
07-12-2010 03:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #10
RE: Kara Ay Lilith
(07-12-2010 03:50 PM)ateskızı Yazılan:  
(07-12-2010 03:41 PM)Serena Yazılan:  zaten lilith, dişil bir enerjiyi sembolize ediyor bildigim kadarıyla. feminizmi, kadın-erkek eşitliğini, erkeklere baş kaldıran biraz tehlikeli kadın arketibini anlatıyor. ölüm ve tecavüzle ben de bağdaştıramadım.

ben de sana katılıyorum serena; ayımla kavuşan lilithin bana da söylediğin özellikleri verdiğini düşünüyorum;gerçi venüs kare uranüs,güneş kare uranüs,mars kare uranüs de söz sahibidir sanırım bundagülücük

:D
haritanda bu kadar yoğun uranüs enerjisiyle, zaten lilithi kaldır athehee
tabii, hem de fazlasıyla söz sahibidirverygood


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
07-12-2010 04:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Lilith açıları Yakamoz 17 151,222 05-01-2019 01:15 PM
Son Mesaj: cancer123
  Haritalarda Lilith (Sinastri de Dahil) BayanKararsız 0 56,606 12-07-2018 06:02 AM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Lilith ve Kötülük astrosohbet 31 53,209 11-02-2018 12:47 AM
Son Mesaj: Taelalapupu
  LİLİTH - Ev ve Bulunduğu Burçlar(ETKİLERİ) nev_bahar 44 338,363 07-13-2017 01:15 AM
Son Mesaj: BayanKararsız

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir