RE: Kara Ay Lilith
Kara Tanrıça Lilith
Yazan : M. Kelley Hunter
Bir dişi kaplan. Muhteşem, güçlü. Ona saygıyla ve korkuyla yaklaşıyoruz. Canımızı yakabilir, ama onu okşamamıza izin veriyor. Etrafı çevrilmiş, tuzağa düşürülmüş. Bir sürü erkek kedi bu kuşatma çemberinin içine dalar ve ona tecavüz eder. İkinci saldırı sonunda kan revan içinde kalmıştır. Daha sonra kafese kapatılır, kalbi kırılmıştır. Ona yaklaşan biri olursa korkunç bir öfkeyle hırlar. Tehlikeli, acımasız, mahvedicidir ve savunmaya geçmiştir. Neden böyle soylu bir yaratık bu kadere mahkum olmuştur? Bu sorunun yanıtını düşünürken rüyama Lilith girdi. Kara tanrıçalardan biri, Persephone gibi, Hecate ve Kali gibi, Lilith ilahi, yaratıcı gücü ifade eder. Onların karanlık ve olumsuzluk kaynağını bulmak için bu tanrıçaların mitolojik izlerini eski zamanlara doğru izlersek, yalnızca, insanlığın ortak dişilik imajında önemli bir değişikliğin mümkün olabileceğini değil, fakat aynı zamanda, kişisel yaşamlarımızda süre duran, kabul edilmesi ve iyileştirilmesi gereken derin huzursuzlukları da keşfederiz.
Lilith ilk kez 5000 yıl önce, Sümer mitolojisinde görülür.Cennetin Kraliçesi tanrıça Inanna'nın hizmetçisi olarak, kutsal ayinler için çeşitli yerlerden erkekleri toplar getirirdi. Bir başka Sümer öyküsüne göre, Lilith, Inanna'nın kutsal bahçesine diktiği kutsal huluppu ağacında, büyülenemeyen yılan ve vahşi kuş Anzu ve Anzu'nun yavrusu ile birlikte yaşar. Bu yaratıklar Lilith'in uysallaşmaz doğasının bir parçasıdır ve Lilith, henüz Inanna'nın kabul etmeye hazır olmadığı bilgilere sahiptir. Bu yüzden Inanna kardeşi Gılgamış'ı ağacı kesmesi için çağırır. Yılan ölür, Anzu yavrusu ile birlikte dağlara doğru uçar gider ve Lilth uçsuz bucaksız kırlara doğru yola çıkar.
Bu öykü, Lilith'in Adem'in ilk karısı olduğunu anlatan o çok bilinen İbrani efsanesinin temeli olabilir. Öykünün bir yorumuna göre, Yehova, Adem ve Lilth'i topraktan yaratır, fakat önemli bir farkla, Lilith'i yaratırken saf olmayan bir tortu kullandığı halde, Adem'i yaratırken saf bir toz kullanır. Bu yüzden Adem, Lilith' in kendisine itaat etmesini bekler, fakat, Adem'le eşit olduğunu ve itaat etmeyeceğini söylediği için Kızıl Deniz yakınında bir yere ömür boyu sürgüne gönderilir, orada uğursuz ruhlarla çiftleşir ve bir sürü şeytani çocuk doğurur. Bu arada Yehova, Adem için tekrar bir eş yaratmaya çalışır, bu sefer Adem'in kaburgalarından birini alarak onu Havva'ya dönüştürür, şimdi artık bu eş Adem'den yaratılmıştır, Lilith'in yaratılışında olduğu gibi, sadece Havva'ya ait yalnızca onun için kullanılan bir malzemeden değil. Efsaneye göre, Adem'in itirazı yüzünden içine düştüğü durum nedeniyle kıskançlık ve öfkeyle kıvranan Lilith intikam için geceleri gelip, çocukları boğar, erkeklere ıslak rüyalar gördürür ve böylece onların gücünü azaltmaya çalışır. Ondan korunmak için muskalar takılmaya başlanır.
İbrani efsanesindeki bir başka önemli kişi Shekinah'dır.(Shekinah tanrının görüntüsü demektir) Tasavvufi Hristiyanlıkta Sophia adıyla bilinir. O aklın bilgeliğin özüdür, tanrısallığın kadınsı yanıdır. Hristiyanlar ona Kutsal Ruh derlerdi. Lilith'i, Shekinah'a göre çok aşağıda görüyorum, Shekinah dalları ve meyveleri gökyüzüne erişen bir ağaç olduğu halde, Lilith toprakta kendine besin arayan bir ağaç kökünden başka bir şey değil. Yahudi-Hristiyan dinlerinde tanrının erkeksi yanı yüceltildi, madde ve duygusal gerçeklik ruhanilikten arındırıldı. Shekinah "alçaldı" kirlendi, kutsallığını kaybetti. İbraniler, Venüs tanrıçaları Inanna ve Astarte'yi tanıdıkları Sümer ve Babil topraklarından süzülüp gelmişlerdi. Bu tanrıçalar, krallarla kadın papazların kutsal evlilik törenlerinde aşkın temsilcileri olarak kutlandılar. Celtic kültüründe olduğu gibi, bu kültürlerde de tanrıçaydı krala gücünü veren, aşkını ve lütfünü esirgemeyen, fakat, tanrıçalardan tanrılara kültürel geçiş bu aşk ayinlerinin kutsal değerlere küfür gibi görülmesine neden oldu. Bununla birlikte kutsal evlilik İncil'de bile bize indirilmiştir, Tevrat'taki Manzumeler Manzumesinde olduğu gibi. (Manzumeler Manzumesi = Neşideler Neşidesi = Song of Songs = Song of Solomon) İncil’in bu malzemesi Vermot'un Dragon Dance Tiyatrosu tarafından bir oyunda kullanılmıştır, oyun Sümerlerin Inanna efsanesi esas alınarak yazılmıştır.
Bu oyunda, şimdi artık itiraf edilmesi ve telafi edilmesi gereken,ihanete uğramış ve bastırılmış dişi yaşam gücünün acısını ve rüyalarımı seslendirmek için yarattığım bir karakterle Lilith'i oynadım. Rüyalarımı, Manzumeler Manzumesini,Tasavvufi İncil'i ve diğer kaynakları harmanladım. Bu çalışma sayesinde Lilith'in Hayat Ağacı olduğunu öğrendim, gerçek bilgeliği sunan Hayat Ağacı. Geçmişten gelen korkularımızı aşarak onunla birlikte gidebilirsek, bilinmeyenden ve hatta ölümden korkuyu aşabilirsek, bize bilgeliği doğrudan sunabilir.
Sekiz ay boyunca bu Dragon Dance malzemesiyle çalışmak, beni kendimin bilinmeyen yanlarına daha derinlemesine çeken, hayatımın ve ilişkilerimin diğer yüzlerini aydınlatan etkileyici bir deneyim oldu. Bu yaratıcı çalışma bana, içimden geldiği haliyle daha samimi davranış,daha dolu bir cinsellik ifadesi, ve ilişkilerdeki yakınlığın uygun düzeylerinin netleşmesi kadar,bazı karanlık duyguların tanınması imkanını da getiren, içsel ve dışsal dönüşümün gerçekleştirilmesinin yöntemini de kazandırmıştır. Şurası açıktır ki Lilith kadınları ve erkekleri hayata içgüdüsel bir tutkuyla bağlı oluşları konusunda kendileriyle yüzleşmeye davet etmektedir, çünkü bu doğal güç, inkar edildiği, tatmin edilmediği, bastırıldığı veya uzaklaştırıldığı zaman yıkıcı bir güce dönüşmektedir. Bir dramatik monolog biçiminde hala Lilith'i seslendiriyorum. Bu oyunu her sunuşumda meydana gelen ilginç durumlar beni onun zaman ötesi esrarına doğru götürmeye devam ediyor.
Üç Lilith
Astrolojik olarak, üç Lilith vardır ve onları bulmak için farklı "ephemerid"lere ihtiyacınız vardır. (ephemerid = ephemeris = gök cisimlerinin yerini bulmaya yarayan astronomik takvim) Ama işinizi kolaylaştırmaz. Bunlar Asteroid Lilith'i de kapsar, Mars ile Jüpiter arasındaki asteroid kuşağındaki yörüngede bulunur; onu son dört yüz yıl boyunca gördüğünü iddia edenler, tartışmalı Karanlık Ay Lilith'in Dünya'nın ikinci Ay'ı ve onun uzayda belirsiz bir geometrik bir nokta olduğunu söylediler.
Asteroid Lilith
Asteroid 1181 Lilith'in adını taşımaktadır ve güneşin etrafındaki yörüngesinde turunu 4 yılda tamamlar. Dişi isimli asteroidlerin Büyük Tanrıçanın görünüşleri olduğunu düşünüyorum ve Lilith bunlardan en eski olanı. Asteroid görünüşe göre bölünme, dişinin şeytani taraflarını temsil etmektedir, uzun süreli kültürel izdüşümlerin bir sonucu olarak dişiye ait roller ve nitelikleri utanç verici, güvenilmez ve tehlikeli görülmektedir. Kişisel Lilith'imizin yeri, topluma uyum sağlayabilmek için, kadına özgü niteliklerin nasıl ifade edilmesi gerektiğini belirleyen, toplumsal yargılarla mücadele ettiğimiz yeri gösterebilir. Bu kültürel izdüşümler bizi sınırlar, fakat biz kültürel izdüşümlerin kendisi değiliz. Burada tam olarak anlaşılamamış olabiliriz. Önemli bir asteroid Lilith doğum haritasında toplumun kültürel klişelerine (basmakalıp kültürel normlarına) uymayan ve belki de sırf bu yüzden toplum dışına itilebilecek birinin doğumunu gösterebilir.
Bir kadın, Ascendant'a rastlayan asteroidi ile karanlık, üzgün bir yüz ve dağınık karmaşık saçlı bir görüntüye sahip olur. Çok konuşmaz ve toplumsal durumu rahat değildir. Basit bir hayatı vardır ve ev dışında en iyi şekilde çalışır. Bu kadın toplumun beklentilerini karşılamayacaktır veya zaten karşılayamaz.
Asteroid Lilith'in sembolü uyarı, selam ve iyilik işaretleri veren bir el şeklinde stilize edilmiştir. Belki de bu bizim ona nasıl yaklaştığımıza bağlı bir şey, bizim yaklaşımımız bu elin hareketinin, duruşunun anlamını belirleyecek. Klasik kitap "Asteroid Tanrıça" da Lilith, küskünlük ve içten içe duyulan öfke duygularıyla tanımlanıyor; kendini herkesten uzaklaştırıyor, uzak ıssız yerlere kaçıyor. Bağımsızlığına aşırı derecede düşkün. Bir otoriteye boyun eğmeyi ve onunla uzlaşmayı reddediyor. Lilith bizden, ilişkilerimizde eşitliğin gereğini yerine getirmemizi istiyor.
Karanlık Ay Lilith
Bazıları Dünyanın etrafında dolaşan ikinci bir ay olduğunu söylüyor, yalnızca Güneş'le karşı karşıya geldiği zaman veya Güneş'in önünde siluet olarak gölgesi belirdiğinde görülen gizemli bir karanlık ay. Var olduğu kanıtlanmamasına rağmen, onu gördüğünü iddia eden gökbilimciler onun bizim bildiğimiz Ay'ın dörtte biri büyüklükte olduğunu ve bizim Ay'ımızdan üç kat daha uzak bir mesafede olduğunu söylüyorlar. Dünya etrafındaki turunu 119 günde tamamlıyor, aşağı yukarı on günde bir burç değiştiriyor. İşte bu Karanlık Ay Lilith'tir. Tahminen en eski görülme tarihi 1618 dir, bu gök cisminin en fazla dikkat çekmesi 1918 de astrolog Sepharial'in çalışmasıyla olmuştur, daha sonraları da Delphine Jay 'in yazılarıyla gündeme gelmiştir, Delphine aynı zamanda Karanlık Ay Lilith için bir almanak yayınlamıştır.
Bir toz bulutu gibi, Karanlık Ay Lilith ışığı içine çeker, emer; bizim Ay'ımız gibi Güneş ışınlarını asla yansıtmaz. Yansıtıcı Ay kişisel, öznel duyguları temsil ettiği halde, Karanlık Ay doğal, kişisel olmayan,fiziksel ve duygusal alanlardan ayrı bir kimlik arayan yaratıcı içgüdüyü temsil eder.
Delphine Jay'in araştırmasına göre Karanlık Ay Lilith'in etkisi kesinlikle kişisel değildir. Onun etkisi kendine döndüğünde, oldukça olumsuzlaşır; duygusal içeriği daha yüksek bir merkeze yöneldiğinde yaratıcılığı, zihinsel, estetik ve hatta ruhsal ifade gücünü artırır.
"Lilith tam olarak nesnel düşünsel yaklaşımı sembolize eder. Başka türlüsü işe yaramazdı." Karanlık Ay'ın konumu,bizim çok eskilere dayanan, kutsal saydığımız ebeveynliğin,yüceliğini hatırlamak için kullandığımız,eski Ay koşullandırmasının, alışılagelmiş kalıplarının, ötesine geçmek zorunda olduğumuz yerdir.
Kara Ay Lilith
Üç Lilith'in belki de en kurnazı ve entrikacısı Kara Ay bir fiziksel cisim değildir fakat Ascendant veya Vertex gibi soyut, geometrik bir noktadır. Çünkü Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi dairesel değil elipstir, iki odağı veya merkezi vardır, bu merkezlerden biri Dünya ve diğeri de Kara Ay'dır. Bu noktayı Ay'ın yörüngesinin en uzak noktası olarak tanımlayabiliriz, yani Dünya'dan en uzak noktası.
Ay ve Dünya arasındaki çekim merkezi Dünya'nın içindedir. Dünya Ay sisteminin bir parçası olarak, Kara Ay, Dünya'nın merkezine sıkı sıkıya bağlı bir enerji girdabı noktasıdır. Bu bağlamda, Lilith Dünya'nın enerji merkezinin bir ikizini oluşturmaktadır, bu merkezdeki ateş hem bizi hem de Dünya'yı besler. Güneş'in gücü Dünya'ya hayat verirken aynı zamanda da Dünya'nın merkezindeki ateşin yakıtını tamamlar.
Ay'ın yörüngesinin merkez noktası olarak Kara Ay Lilith, Dünya-Ay sistemi ile ve Güneş'le ilişki içinde görev yapar. İkinci bir merkez olarak, ilişkinin dinamiklerini, kişisel Ay-Venüs enerjilerinin ötesine, yaşamımız için gerekli, zor fark edilen,daha ince boyutlara götüren bir ritim duygusunu Dünya'ya verir. Bu nedenle Kara Ay Lilith ilişki dinamiklerinde çok güçlü bir etkiye sahiptir. Ay'ın Güneş'e en yakın erişim noktasını temsil etmesi dolayısıyla da haytamızda bir nirengi noktasıdır, bu nokta bizi yeryüzünde güneşin beslediği tecrübelerimizin kalbi ile, bedensel içgüdünün bilgeliği sayesinde bilgilenen bir duygusal zeka ile ilişkiye sokar. Kültürümüz böyle bir bilgeliği kaybettiği, hatta reddettiği için (Lilith'in reddedilişi gibi) güvenilmesi daha da zordur. Lilith'e enerji taşıyan ilişkiler bir tür başlatıcı, kişisel ve kişisel olmayan tecrübenin birleştiği daha derin bir merkeze açılan ruh ruha buluşmalardır. Bizi kendi kıyılarımızdan alan ve derin bir kuyuya atan bu enerjiye güvenebilir miyiz? Kendimize güvenebilir miyiz? Kara Ay noktası, olumsuz arzulardan arınmak amacıyla bencil hayallerimizin çekimine kapıldığımız, dolayısıyla ruhlarımızın özlemleri ve isteklerine, kalplerimizin derinlerindeki gerçeklere doğru bizi götüren bir yerdir. Kara Ay ısrarla bizim içimizdeki tutkulara teslim olduğumuzu, duygularımızı serbest bıraktığımızı söylüyor. Hatırlanmayan Ülke adlı kitabında Susan Griffin iç enerjinin özünü güzel bir şekilde ifade ediyor: Ben yerin dibine doğru giderken, o kalbimi deliyor. Ben daha da derine indikçe, o beni ortaya çıkarıyordu. Yerin merkezine ulaştığımda artık açıkça ağlıyorum. Onu bütün hayatım boyunca tanıyorum ama o yine de bana hikayelerini anlatıyor ve bu hikayeler birer ifşa ve ben değişiyorum-dönüşüyorum. Ona her gidişimde bu şekilde doğuyorum. Onun yenilenişi beni baştan aşağı sonsuz bir şekilde yıkayıp temizliyor, onun yaraları beni öpüp okşuyor; aramızda olan biten her şeyin farkına varıyorum, aramızdaki gürültünün, körlüğün aramızda uyuyan bir şeyin de. Şimdi bedenim ona ulaşıyor.
Ortalama veya Gerçek ?
Ay'ın node ları gibi, Kara Ay Lilith'in de hem ortalama hem de gerçek konumları vardır ve aralarındaki fark oldukça büyük olabilir, hatta bu fark 30 dereceye kadar çıkabilir. Anlıyorum ki Avrupalıların çoğu Ortalama Kara Ay'ı kullanıyor. Şüphesiz Lilith Ortalama olabilir, fakat sanırım Gerçek de olabilir. Gerçek konumundayken çok hızlı hareket eder ve hemen eski konumuna döner. Bu konumların ortalamaları üzerinde spekülasyon yapmadan önce daha fazla araştırma yapmak zorunda kalacağım. Sabian sembolleri, başlamak için bir yol. Şimdilik, bir Kara Ay koridorunu dikkate almayı, haritanın Gerçek-Ortalama bölümü tarafından çevrelenmiş zodiak bölümünü kullanmayı öneriyorum.
Bazılarına göre Lilith daha geniş bir alanı kaplamaktadır, diğer gezegenleri geçerek oluşturduğu uzun bir koridorla, bazen iki işareti birden ifade ettiği görülür. Diğerleri, Lilith'in dar bandı ile onun enerjisinin daha fazla odaklanmış, yoğunlaşmış bir deneyimine sahip olabilirler.
Üçlü Tanrıça Lilith
Üç tane Lilith buluyorum üç tanrıçanın yansıması gibi oyun oynayan. Aslında Tantric, Lilith enerjiyi daha yüksek bir oktava dönüştürür. Onun kişisel olmayan enerjisi düşüncenin şeffaf alanlarını açar, kollektif yargının ağırlığı ile veya ben kimliğinin sınırlamalarıyla bulutlanmış olanları değil. Üç görünüş ayrı frekanslarda titreşir ve duygusal bedeni temizlemek ve saflaştırmak için kanalları açar. Karanlık Ay en hızlı yörüngesel dönüşe sahiptir, bulutların Güneşin önünden hızla geçişleri gibi. Bu oldukça bireyselleşmiş ruhun arzularını temsil eder, yani toplumsal ve ruhsal değerlerin daha yüksek bir ifadesi lehinde kişisel bir düzeyde tatminin inkar edilmesidir. Asteroid Lilith en somutlaşmış Lilith'dir ve bastırılmış öğeleri ifade eder, bunlar daha çok cinselliği, öfkeyi ve iddiayı kapsar, yani tam olarak somut ifadeyi gerektiren şeyleri.
Kara Ay, gerçeğin kılıcını kullanarak hayal peçesini yırtan bir enerji girdabıdır. Sekiz yıl ve on aylık yörüngesel turu Ay'ın nodal turuyla çakışarak karmik etkiye benzer bir etki yaratır.
Bu derin, karanlık, esrarengiz ruh alemini uyandırmak için nasıl birlikte çalıştıklarını keşfetmek için haritada bu üç Lilith üzerinde çalışıyorum. Böyle bir malzemeyle çok çalışma yapılması gerekiyor fakat gördüğüm kadarıyla bu iş oldukça kışkırtıcı. Astromitolojist Demetra George'un önerisi şu: Her bir Lilith, mitolojik kalıpların tüm sembolik anlamlarını kapsamasına rağmen, her biri aynı zamanda mitolojik aşamaları da temsil edebilir, yani sırasıyla, "asteroid Lilith bizim Lilith deneyim turumuzu başlatır, Karanlık Ay Lilith geliştirir ve Kara Ay Lilith tamamlar." Bunun başlangıç için iyi bir yaklaşım olduğuna inanıyorum. Kişisel yaşam öyküleri, üçlünün, her bir bireyin başkalarına hiç benzemeyen renkleriyle nasıl karışıp birbirlerine örüldüklerini gösterecektir.
Deneyimlerimden çok şey öğrendim. 4. evimin cusp'ında, Akrep burcunda Asteroid Lilith'e sahibim. Bu yerleştirmeyi annemin anılarıyla birleştiriyorum, bir Akrep, annemin nefes alışından daha yavaş bir sesle mırıldanıyordu. Kokteyl saatinden sonraydı ve o yemek yapmaya devam ederken babam oturma odasından talimatlar yağdırıyordu. Bu, kadınların birbirine miras bıraktığı, insanın ruhunu yaralayan kadın imajı, araştırmalarım sırasında hiç aklımdan çıkmadı, böylece duygularımı ve ilişkilerde olması gereken karşılıklı saygıyı tam olarak ifade edebildim.
4.evde Karanlık Ay Lilith'e sahibim, 5.ev cusp'ına çok yakın ve Yay burcunda Chiron'la ve Güneş'le birleşmiş durumda. Haritamda tam bu noktaya düşen yeni bir Ay tutulması sırasında küçük oğlum öldü. Tutulma onun Güneşini de yakalamıştı. Eski çağlarda Lilith bir çocuk katili olarak bilinirdi, kendi çocuklarının intikamı için yapardı. Orta Doğu'da ondan korunmak için muskalar takılırdı. Bu günaha, bu saçmalığa karşı defalarca haykırmak ve onunla hesaplaşmak ve içimdeki bu derin acıyı boşaltmak zorundaydım. Bu benim Karanlık Tanrıçayla ilgili olarak konuşmaya başladığım ilk gündü. Öyküsünün bir başka versiyonunda ise, Lilith çocukları bu karanlık aşağılık dünyadan alır ve onları Tanrı'ya verir. Sonunda çocuğumun ölümünü yeni bir başlangıç ve hatta bir lütuf olarak kabul ettim.
Erkek müşterilerimden biri yaşamını değiştiren büyüleyici Lilith'le karşılaştı. O da Karanlık Ay Lilith'i bir Koç burcu Güneşi ile birleştirdi ve Kara Ay Lilith'i, Mars'ı ve Juno'yu Oğlak burcunda bir hizaya getirdi. Sık sık, yıllardır evli olduğu karısı tarafından duygusal olarak sömürüldüğünü anlatırdı. Bir gece rüyasında karısının vajinasından devasa bir akrebin çıktığını gördü, bu yüzden "ölümcül intikam" diye isimlendirdiği yoğun bir terapi görmek zorunda kaldı. İç dünyasındaki görüntüler, dev gibi, yıldız şeklinde yumurta doğuran, bir çok yüze sahip Kutsal Anneyi ortaya çıkardı. Bu yeni ve iyileştirici antik model, onun duygusal bedenine dönüştü, "bütünü elimde tutmamı sağlayan", erotik, yaratıcı, ilginç yaşam gücünün içinde, yargının ötesinde zevk vermek için.
Dördüncü bir Lilith mi ?
Bir başka frekansta, Lilith'in pekala yapabileceği gibi, boşuna ümitlendiren bir düşünceyle sizi baş başa bırakmak yerine, size dördüncü bir Lilith olasılığından söz etmek istiyorum. Perseus takım yıldızı içindeki Algol yıldızı, gökyüzündeki en kötülük dolu yıldız olmakla ünlüdür. Çok sıklıkla, Medusa'nın Gözü veya Başı olarak görülen Algol da, Yahudi yıldız gözlemcileri tarafından Lilith olarak adlandırılmıştır. Böyle bir göz "doğadaki ve rüyalarımızdaki gibi nesnellikle, çıplak gerçeği bulmak için ruhun içine işleyen, rüyaların sayısız biçimlerdeki görüntüsünün altında yatan gerçeği ve hayalleri ve savunma mekanizmalarını görmek için" bakar.
Kelley Hunter bir profesyonel astrolog, mitolojist ve amatör bir gökbilimci olarak 30 yıldan fazla bir süre gök yüzünü inceledi...
Çeviren: Devrim Dölen
"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA [align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
|