Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.6 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Yazar Mesaj
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Edgar Allan Poe
Edgar Allan Poe, ( 19 Ocak 1809 Boston - 7 Ekim 1849 Baltimore) Amerikalı yazar ve şair. Kendisi Amerikan Romantik Akımı'nın öncülerinden biridir. ABD'nin ilk kısa hikaye yazarlarından olan Poe modern anlamda korku, gerilim ve polisiye türlerinin de babasıdır. Bugün birçok kimse tarafından ABD'nin ilk büyük yazarı kabul edilse de Poe hayattayken sık sık küçük düşürülmüş ve yanlış anlaşılmıştır.
Yaşamı Her ikisi de profesyonel oyuncu olan,üç çocuklu David ve Elizabeth (Arnold) Poe'nun ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğduktan bir yıl sonra babası evi terk etti.Ertesi yıl annesi veremden öldü ve Richmond, Virjinya'dan İskoç tütün tüccarı John Allan kendisini yanına aldı. Ortanca adı Allan buradan gelir.
1815'te Allan'ın ailesiyle İngiltere'ye gitti ve Londra va Richmond'daki özel okullarda okudu. Öğrenciliği sırasında tanıştığı alkol ve kumar, yaşımını altüst etti. Kendisinden daha ünlü olan eşinin gölgesinde kaldı.
1820'de Virjinya'ya geri döndü. Virjinya Üniversitesi'ne kaydoldu ama burada sadece bir yıl kaldı. Bu dönemde kumar borçları yüzünden manevi babasıyla arası açıldı.
Önceleri başarısız fanzin denemeleriyle başladığı edebiyat yaşamı, 1832'de Saturday Courrier'da basılan beş öyküyle ve 1833'te Baltimore Saturday Visiter tarafından düzenlenen yarışmada "MS. Found in a Bottle" (Şişede Bulunan Elyazması) adlı öyküsüyle birinciliği kazanmasıyla devam etti. 1843'te, Godey's Lady's Book'ta yayımlanan "The Visionary" adlı öyküsüyle adı ülke genelinde duyulmaya başlandı.
Düzyazılarından başka, ustaca kurgulanmış ve yazılmış "The Raven" (Kuzgun) başta olmak üzere, "Annabel Lee" ve "To Helen" (Helen'e) adlı şiirleriyle de tanınan Poe 7 Ekim 1849'da öldü.
Charles Baudelaire'in "Çağımızın en güçlü yazarı..." dediği Poe, yazdığı özgün metinlerle birçok yazarı derinden etkiledi. Gerçekten de, ondan başka hiç kimse yaşamın ve doğanın istisnalarını daha büyülü anlatamadı.
Ayrıca edgar allan poe babasıyla hiç anlaşamayan bir yazardır ve eserlerinde babasıyla olan çatışmalarına rastlarız.Tam olarak bilinmese de babası tarafından cinsel tacize uğradığı eserlerinden anlaşılmaktadır.Babasına olan düşmanlığını babasının İspanyol oluşundan dolayı İspanyaya karşı görüşlerinden anlıyoruz.
Başlıca yapıtları: Dedektif Auguste Dupin Öyküleri, Oval Portre, Morgue Sokağı Cinayeti, Usher Evinin Çöküşü, Altın Böcek.
Ayrıca birçok şiiri bulunmaktadır.
Ölümü
Ryan's Inn adlı bir meyhanede kötü bir halde bulunduktan 4 gün sonra, 7 Ekim 1849 günü Baltimore'daki hastanede öldü, öldüğünde 40 yaşındaydı. 8 Ekim günü Westminster Presbiteryen Mezarlığı'nda kendisi için düzenlenen cenaze törenini Rahip William T.D. Clemm yönetti. Törene yalnızca 4 kişi katılmıştı. Ölüm olayı ve nedenleri ile ilgili çok çelişkili ve anlaşılmaz raporlar hazırlanmıştır. Yıllar geçtikçe kendisini tanıyan ve tanımayanlar tarafından ortaya atılan kuramlar ve söylentiler arttı. Hala ölümünün arkasındaki gerçekler bilinmemektedir...
Vikipedi
08-20-2007 03:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Edgar allan poe


yaşamı bilinen ve özel durumlar yaşamış ünlü bir yazarın haritası ...40 yıllık yaşamında annesini erken kaybetmiş ,öykülerinde babasıyla yaşadığı olumsuzlukları da anlatmış ...

Öğrenciliği sırasında tanıştığı alkol ve kumar, yaşımını altüst etti. Kendisinden daha ünlü olan eşinin gölgesinde kaldı.

Poe hayattayken sık sık küçük düşürülmüş ve yanlış anlaşılmıştır..


Tam olarak bilinmese de babası tarafından cinsel tacize uğradığı eserlerinden anlaşılmaktadır.Babasına olan düşmanlığını babasının İspanyol oluşundan dolayı İspanyaya karşı görüşlerinden anlıyoruz.


ölüm sebebi gizli tutulmuş ..

bu önemli notlardan yola çıkarak neler söylenebilir.....


güneş ay 45 açısı sert açılardan ;babasıyla anlaşamadığı konusunda bir ipucu olabilir mi?

cinsel istismara uğramış...uranus ve mars arasındaki açılar neler söylüyor..uranus normalden sapan durumlara işarettir ..

kuzey ay düğümü 8. evde akrepte.. mars terazi 8. evde..Ölüm olayı ve nedenleri ile ilgili çok çelişkili ve anlaşılmaz raporlar hazırlanmıştır...törene katılan sadece 4 kişi vardı..


uyuşturucu merakı ve kumar ile geçen gençlik dünemi erkenden bir ölüm..neptün ay karesi edgar allen poe'un gerçeklerden kaçmak istemesine ve böylelikle uyuşturucuya sığınmasına sebep olmuş olabilir mi?


1. evinde evinde olan gezegen topluğu ve özellikle 1. evindeki ay pluto kavuşumu dikkat çekiyor..1. evinde jüpiter ,venüs,ay,pluto ve şans noktası var..

bu durumlar için neler söylenebilir..gülücük
08-20-2007 04:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Şans noktasının açıları bence gayet iyi gülücük Tabi benim bilmediğim birşey vardır kesin ki sen fazla şanslı gözükmüyor demişsin ? Nerden anlıyoruz bunu ? gülücük
Güneş ve Merkür oğlakta Aynı derecede kavuşmuş :S

Kişinin kuzey ay düğümü 8. evde bu kişi hayatında 8. evin konularıyla ilgili birşey öğrenmiş ve bu düğüme ay ın 120 yapması bu öğretiyi hızlandırmış ve kolaylaştırmış olabilirmi ? Yani erken yaşta annesini kaybetmesi gibi..

Birde
8. EVDE mars

Tutkulu, yıkıcı, yakıcı duygular, cinsel tatminsizlik, normal dışı cinsel arayışlar, aşk ve tutku uğruna her türlü anormal çarelere baş vurabilme. Istediği şeye mutlak olarak sahip olma... Miras konularında sorunlar, kayıplar, bir kavgada veya savaşta hoş olmayan tarzda ölmek veya çok ciddi kayıplar yaşama...

8. EVDE uranüs

Hukukla ilgili konularda işler ters gider. Hak olan ele geçmez veya zor olur... Doğa ustü, esrarengiz konuları bilimsel olarak keşfetmek yeteneği verir.Evrensel sistem gizemi, ölüm konusu gibi alanlara ilgileri fazladır. Seks ve cinselliğe farklı bir bakışları olur. Cinselliğe değer verir fakat bu konuda kendi istekleri ön plandadır. Beklenmedik bir zamanda veya bir kazada ölmeleri mumkündür.

Bunlar söyleniyor .. Ne kadar doğru.. Hem mars terazide etkisini fazla gösteremiyor galiba.. yani bastırılmış durumda serbest değil sanırsam. Peki ya akrepteki uranüs ?

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
08-20-2007 04:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Cvp: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
uranus 8. evde normal dışı bir ölüm verebilir..şifreleri birleştirelim..1. ev yükselendir ..8. ev ölüm evi kabul ediliyor..kişinin ölüm şekli de dahil..
3. ev kardeşler. hala dayı amca .3. evin 8. evi 10 .evdir..demek ki 10. ev kardeşlerin 8. evi yani ölüm evi..
5. ev çocuklar --5. evin 8. evi nedir?=12. ev çocukların 8. evi diye çogaltabilriz..
08-20-2007 05:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
Cvp: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
hades şans noktas için haklısın ben yanlış yazmışım köşe evde olması ve yöneticisiyle güzel açı yapmış olması yeterince iyi ...orayı düzelteyim ..neptünle üçgeni var ve 1. evde bu gayet iyi ..gülücük
08-20-2007 05:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
vivi öncelikle tebrik ediyorum , poe'nin ismini duymuştum ancak bu kadar yakından tanımıyordum. tebrik ettim çünkü hem çok ilginç bi haritası var , hem gündemimimizdeki stelyum konu başlığına uygun bi harita , hem de bu adam benim gibi neptünlü gülücük

balık burcunda 1.evinde stelyum görüyoruz. balık arazisinin sahibine bakın nerede ? tepede..
peki ne yapıyor ? arazideki neredeyse tüm çalışanlara (gezegenlere) 90 derece sert bakıyor..
kimler bu arazide ? jüpiter , plüto , AY ve venüs..
arazi sahibi size sert baksaydı nasıl çalışırdınız ? verimsiz , hoşnutsuz..
venüsün hoşnutsuz olması , ilişkilerine olumsuz yansıyor olabilir..
AY'ın hoşnutsuz olması , derin duygusal ihtiyaçlarına yansıyor olabilir yani bu adamın mutlu anlarının sayısı az olsa gerek..
jüpiterin hoşnutsuz olması , genel anlamda talihten yana talihsiz gülücük olmasına sebep olabilir..
balık arazisinin sulak bir arazi olduğunu düşünürsek ve tüm bu faktörler göz önünde yani 1.evde toplanmışsa , eee zaten arazi sahibi neptünün de genel bir hoşnutsuzluk içinde olduğunu ilave edersek , bu adamın hayatına ''neptün-balık'' sorunları + ''neptün-balık'' yetenekleri , güzellikleri damgasını vurmuştur diyebiliriz..

neptün - balık sorunları ; hayal kırıklıkları , kendini kandırma eğilimi , başkaları tarafından kandırılma durumları , hayal dünyasına kaçışlar , zayıf irade ve bunun getirebileceği alkol vb. bağımlılıklar , dünyevi başarıya aldırış etmemek ve bunun getirebileceği yoksulluk , aşırı tevazu..

neptün - balık yetenekleri , güzellikleri ; yüksek bir hayal gücü , yaratıcılık , kuvvetli sezgiler , romantik duygular , sevimlilik , paraya ve güce tâmah etmeme , merhametlilik , yardımseverlik..

bir neptünlü olarak , bu adamın dünyanın sert gerçekleriyle karşılaştığında içinden neler geçirdiğini tahmin edebiliyorum ; ''BENİM BURADA NE İŞİM VAR , İNSANLAR NİYE BÖYLE !!''

yine bir neptünlü olarak diyorum ki , bu adam satürn desteği almasaydı kalıcı bir başarı göstermesi mucize olurdu. çünkü neptünlüler yazma ve üretme konusunda birinci sınıf yeteneğe sahip olsalarda , bunu yeteneklerini gözle görünür gerçekliğe dönüştürme konusunda tembeldirler , disiplin bilinçleri zayıftır..
tepede neptünün yanında satürnü görüyoruz.. bu adamın bilinçaltına doğru küçük bir yolculuğa çıkarayım sizi , biliyorum çünkü bende oradaydım .)

bir okyanus düşünün ve bir korsan hayal edin.. okyanusun hem güzelliklerini , hemde fırtınalarını yaşayan bir korsan. şimdi bu korsanın hedefi olmazsa , rüzgar nereye eserse o yöne gidecektir. savrulan bir yaprak tanesi gibi.. diyelim ki hedefi var , yeterli mi ? hayır..
bilinçli bir planı ve programı olmalıdır. olmazsa işte korsan okyanusta bir o yana bir bu yana savrulur durur. hayatın akışına ''kader'' deyip , kendini bırakan neptünlüler oldukça çok sayıdadır.. ve edgar alen poe'nin de iç dünyası yani bilinçaltı örneğini verdiğim okyanus - korsan modeli gibidir. hedefi olduğu sürece ve bilinçli çaba gösterdiği sürece neptünlüler birer dâhidir , şairdir , yazardır..
yok eğer kendilerini rüzgara ve okyanusun sularına kaptırırlarsa , neptünlüler birer sıradan iyi kalpli yoksul insan olarak kalabilirler..
hayalet gibi yaşarlar aramızda ve öldüklerinde sadece 4 kişi gelebilir mezarlarına , neyse benim neptünlüğüm tuttu :(

balık stelyumu ve neptünle olan sert etkileşimler zaten poe'nin hayatına , yeteneğine , ölümüne vb.. damga vurmuştur bence. mars terazisini , uranüsü vb. yorumlamaya gerek duymuyorum.

08-21-2007 05:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Yıldırım Nerden anlıyorsun neptün lü olup olmadığını ? gülücük Yada başka bi yerli olup olmadığını ? Ben mesela dünyalıyım :D

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
08-21-2007 10:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alya Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 98
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 2

Mesaj: #8
RE: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Aslan 7. evde. Gezegeni Güneş 12 evde oğlakta. Evliliğinde kendini yanlız hissetmiş bu nedenle gizli ilişkilere müsait olmuş olabilir. Yada platonik aşklara. Neptün yay 10.evde. Özgürce düşüncelerini, hayallerini, duygularını,hayal kırıklıklarını bir şekilde sanatsal yönden ifade edebileceği ve bunun mesleği olabileceği belli. Pluto, Ay, Jüpiter 1. evde Yükselen kova karakter yapısı farklı gezegenler yoğun buda onun kendi kişiliğindeki karmaşasını açıklar. Balık burcu çok yoğun buda onun anlaşılmasını bence zorlaştırmış olabilir o dönemde. Nacizane

Yapılan hiçbir iyilik cezasız kalmaz! Bekle gör ki yaptığın iyiliklerin cezasını çektirsinler!
08-21-2007 02:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: RE: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Hades Yazılan:Yıldırım Nerden anlıyorsun neptün lü olup olmadığını ? gülücük Yada başka bi yerli olup olmadığını ? Ben mesela dünyalıyım :D

gülücük hades şöyle söyleyim ; haritada genelde bir yada iki gezegen , diğer gezegenlere göre daha baskın olurlar. baskın olan gezegen , kişilik ve yetenekler konusunda da ortaya çıkarır kendini. mars'ı baskın olanlar daha atak , öfkeli tiplerdir mesela. AY baskın olanlar , duygusal , hassas ve ürkektirler..

baskın gezegeni nasıl bulacağımıza dair bir iki bilgi vereyim ;
*yükselen - dsc çizgisine yakın gezegenler güçlü çalışır.

* MC - IC çizgisine yakın gezegenler güçlü çalışır..

* kendi burcunda olan gezegenler güçlü çalışır ( örneğin ; mars koçta güçlüdür )

* çok sayıda önemli açı yapan gezegen güçlü çalışır..

08-21-2007 03:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Uranos Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 47
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Edgar allan poe--- yaşanmış bir hayat
Arkadaşlar ben Poe'nun astroworld 2001'deki haritasını baz alarak konuşacağım. Çok yoğun çaba gerektiren bir işle uğraştığım için düzenli olmasa da, vakit buldukça hayranı olduğum kişilerin haritalarını incelemek istiyorum. İlk aklıma gelen isim de Poe oldu.

İlk önce haritasındaki toprak grubundaki grand trine ve sabit burçlardaki grand square dikkat çekiyor. Grand square zaten başlı başına zorlu bir oluşum, sabit burçlarda olması gerilimi arttırıyor.

Güneş'i oğlak, yükseleni akrep olan gotik edebiyatın dehasının uranüsü 1. evde ve yükselenle kavuşum durumunda. Güçlü sezgileri ve orijinal zekası buradan geliyor. Tabi buna 3. evindeki güçlü konumları ve açıları da eklemeliyim. Güneş, merkür ve şiron 3. evinde. Merkür'ü şans noktası ile trine yapıyor. Bu açıya sahip tanıdığım insanlar hep normalin üstünde parlak zekaya sahip kişiler olmuşlardır.

Bunun dışında en göze batan konum ayının balıkta olması ve yaptığı açılar. Ay'ı venüs, jüpiter ve pluto ile kavuşum yaparken, satürn ve neptünle kare yapıyor. uranüs'le ise trine'ı var. Ondaki duygu zenginliğini ve yüksek içgörüsünü anlamak için bu açıları görmek yeterli. Ama satürn ve neptün karesi, ayrıca pluto kavuşumunun onu oldukça içe dönük, karamsar ve depresif yaptığını düşünmekteyim. Hatta ciddi paranoyalar yaşamış olabilir. Ayının su grubunda plutoyla kavuşumu onu alkol ve kumara meyilli yapıyor. Ayrıca venüs satürn ve venüs neptün karesi de var. (Allah allah, bir an farkına vardım da bende de bu açılar var sakata gelmeyeyimgülücük) gülücük Bu konumlar artistik kabiliyet ve hassasiyeti veriyor. Yazarlık kabiliyetini de açıklıyor.

Mars'ına bakınca ise durum gittikçe ilginçleşiyor. Hiç açısı yok ve 12. evde. Bu oldukça tehlikeli çünkü ciddi şekilde bastırılmış bir saldırganlığı ifade ediyor. Bence saldırganlığı tamamen kendisine, iç dünyasına dönmüş. Kendi kendini yıprattığını, tuhaf melankolik düşüncelerle boğuştuğunu düşünmek yanlış olmaz.

2. evinde ise satürn neptün kavuşum durumunda. Neptün 10. evle trine yapıyor. Neptünün karakterize ettiği hayalci kişiliğiyle ünlü oldu zaten ama malesef beş parasız öldü. Satürn'ünün 2.evde pek çok gerilimli açı yapmasının buna neden olduğunu düşünüyorum. Zaten yıldızlarına bakınca maddeyle pek alakası olmadığı açık. O maddenin değil, düşlerin efendisiydi. Umarım gittiği yerde mutludur...

Neysegülücük Ben haritasındaki ilgimi çeken noktaları inceledim. Şimdilik benden bu kadar...
09-02-2008 11:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir