Değerlendir:
  • 68 Oy - 2.72 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sentez Burç
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
SENTEZ BURÇ
Sentez burcun saptanması tekniği

Astroloji’de özellikle doğum haritası yorumlamada kişinin içinde bulunduğu dinamizmi anlamak amacıyla kullanılan tekniklerden birisi de element ve nitelik analizidir. Bu tekniği uygulamanız sonucunda bulacağınız burcun özellikleri, en güçlü şekilde sergilediğiniz kişisel özelliklerinizi anlamanıza yardımcı olur.

Dört element vardır: ateş, toprak, hava, su

Nitelikler ise üç tanedir: öncü, sabit, değişken

Elementler :
Hangi elementin daha fazla, hangisinin eksik olduğunu anlamak için klasik astrologların kullandığı puanlama sisteminde; jenerasyon gezegenleri Uranüs, Neptün, Pluto) hariç diğer yedi gezegene skor toplamı yapılır ve buradan çıkacak duruma göre kişinin element dağılımı ortaya çıkar. Bu skorlama sisteminde bulundukları burcun hangi elementte olduğuna göre; Güneş 3, Ay 3, Yükselen(ASC) 3, Tepe noktası(MC) 1, Merkür- Venüs- Mars- Jüpiter- Satürn 1’er puan kazandırırlar. Örneğin Güneş Koç’ta ise ateş elementine 3 puan, Ay Akrep’te ise su elementine 3 puan, yükselen burç Terazi ise hava elementine 3 puan ilave eder. Oluşacak toplam skor 15’tir. Buna göre dağılım yapılır. Her elemente ortalama 4 puan düşer. Element toplam skoru 4’ün üzerinde ise o elementin fazlalığından, 4’ün altında ise azlığından söz edilebilir. Çok düşük ve çok yüksek skor alan elementler dikkat çekecektir. Skorlar ortalama değerlerine yakınsa dengeli bir dağılımdan söz etmek mümkün olacaktır.

ATEŞ ELEMENTİ : Koç, Aslan ve Yay burçlarından oluşur. Hevesli, enerjik, spontane, yaratıcı, kendine güvenen, yaşama gücüne sahip, cesur, iradeli, iyimser, egemen, dominant, heyecanlı, enerjik, sıcak, bağımsız, gelecekten umutlu, vizyon sahibi, maceracı, lider, kendini harekete geçirebilen, sabırsız, inisiyatifi ele alabilen özellikler taşır.

Fazlalığı : Aşırı güven, fazla hırs, tahakküm, bencillik ve egoizm, aşırıya kaçma, küstahlık, fazla riskçi ve saldırgan tavırlar.

Eksikliği : Kendini güçlü ifade edememe, motivasyon eksikliği, harekete geçememe ve başkalarından bekleme, kendine güven eksikliği, enerji ve heyecan azlığı, kötümserlik, hırs azlığı.

TOPRAK ELEMENTİ : Boğa, Başak, Oğlak burçlarından oluşur. Ayakları yere basan, gerçekçi, maddenin farkında, verimli, sabırlı, dayanıklı, üretken, güvenliğini düşünen, ekonomik, pratik, hünerli, somut şeylere değer veren, durağan ve telaşsız, harekete geçmekte zorlanan, detaycı, konservatif, ortaya gözle görülür şeyler koyan, tutucu, güvenilir, tutarlı olmak gibi özellikler taşır.

Fazlalığı : Maddi çıkarlarını fazla düşünen, yeniliğe açık olmayan, aşırı tutucu, fazla gerçekçi ve hiç hayalleri olmayan, fazla mükemmeliyetçi ve eleştirel.

Eksikliği : Uygulamadan yoksun, düzensiz, pratik olamayan, fazla güvence ihtiyacında, verimsiz, tutarsız, dağınık ve organize olamayan.

HAVA ELEMENTİ : İkizler, Terazi, Kova burçlarından oluşur. Entelektüel, iletişimci, işbirliğine eğilimli, objektif ve mantıklı, zihinselliğe önem veren, ilişkilere önem veren, mesafeli, algılaması güçlü, meraklı, özgürlükçü, soyut, rasyonel, başkalarıyla fikir alış verişinde bulunan özellikler taşır.

Fazlalığı : Ayağı yere basmayan ve ütopik fikirler, havailik, özgürlüğü abartma, alaycılık, ilişkilerde sınır çizememe, fazla dışa dönüklük.

Eksikliği : İlişki kurmakta zorlanma, kavrama ve algılamada sorun yaşama, yanlış anlaşılma hissi, kendini sözlü ifade edememe, objektif olamama.

SU ELEMENTİ : Yengeç, Akrep, Balık burçlarından oluşur. Duyarlı, karşısındakiyle duygu bağı kuran, karşısındakini düşünen, gizemli, edilgen ve uyumlu, sezgisel, sübjektif, his zenginliği, fedakar, etkiye açık, irrasyonel, romantizm, hayalci ve fanteziye dönük olma gibi özellikler taşır.

Fazlalığı : Kırılgan, küskün, alıngan, endişeli, fazla sübjektif ve mantıktan uzak, başkalarını düşünmekten kendini ihmal eden, ayağı yere basmayan, hayal dünyasında dolaşan, gizemli ve derin düşünen.

Eksikliği : Duygusal boşluk, duyguları ifade edememe, empati kuramama, güvensiz hissetme, sezgilerini kullanamama, acımasızca yaklaşımlar, hayal gücü eksikliği, duygularını paylaşma eksikliği.



Nitelikler :

Benzeri puanlama sistemi niteliklerin skor hesabı için de kullanılır. Örneğin öncü burçlardan birinde bulunan Satürn 1, sabitlerde bulunan Ay 3, değişkenlerde bulunan tepe noktası (MC) 1 puan kazandıracaktır.

ÖNCÜ NİTELİK : Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak burçlarından oluşur. Strateji sahibi, aktif ve girişimci, insanlarla güçlü ilişkiler geliştiren, geri adım atmayan, atılgan, kimliğini ön plana çıkaran, yeni kararlar ve risk alabilen, yeniliklere açık, sabırsız, olayları başlatan, dışa dönük özellikler taşır.

Fazlalığı : Kendine fazla güvenen ve bu yüzden çok kafasının dikine giden, şartları zorlayıp illa da dediği olsun isteyen, her şeye meydan okuyan ve kendini gereksiz yere ortaya koyan.

Eksikliği : Stratejisi olmayan, amaçsız, başkaları tarafından harekete geçirilmeyi bekleyen, yeni bir şeye girmek ve risk almaktan kaçınan, içe kapanık.

SABİT NİTELİK : Boğa, Aslan, Akrep, Kova burçlarından oluşur.Sebatkar, belli bir amaca yönelik gayret gösteren, statükocu, değişime açık olmayıp şartları korumak isteyen, ilkelerine bağlı, kısıtlayan, kök salmaya yarayan, başladığı işi bitiren, sabırlı ve dayanıklı, elindekini koruyabilen, maddi özellikler taşır.

Fazlalığı : Esneklik ve tolerans azlığı, inatçılık, fikirlerde ve duygularda esneyememe, yeniliğe açık olmama.

Eksikliği : Dayanıksızlık, giriştiği işleri sonuna kadar götürememe, ayakları yere basmama, elindekileri koruyamama.

DEĞİŞKEN NİTELİK : İkizler, Başak, Yay, Balık burçlarından oluşur. Uyum sağlayabilme, çok yönlülük, hareketlilik, huzursuzluk, aracılık etme, olaylara duygusal yaklaşım, duygu paylaşımı, kolay adaptasyon, bilgiyi paylaşma, duruma göre davranabilme, şartlara razı olabilme özellikleri taşır.

Fazlalığı : Başkalarına hizmet verirken kendini ihmal etme, başladığı işi bitirememe, yaptığı işlerin ayağını yere bastıramama, fazla şeye dağılma, aşırı uyum gayreti, kendi fikirlerini ortaya koyamama, fazla tolerans, dayanıksızlık, her şeye koşulsuz razı olma.

Eksikliği : Toleranssızlık, adapte olamama, başkalarına uymada zorlanma, diğerlerinin kendi düşüncelerine uyması konusunda ısrar etme, kendini değiştirmekte zorlanma, fikir ve duygularını paylaşmama, iletişimde sorun çekme, şartlara razı olmakta zorlanma.

Elementlerden gelecek en yüksek skor ile niteliklerden gelecek en yüksek skorun toplamı sentez burcu verir. Örneğin:



Ateş + Öncü = KOÇ Hava + Öncü = TERAZİ

Toprak + Sabit = BOĞA Su + Sabit = Akrep

Hava + Değişken = İKİZLER Ateş + Değişken = YAY

Su + Öncü = YENGEÇ Toprak + Öncü = OĞLAK

Ateş + Sabit = ASLAN Hava + Sabit = KOVA

Toprak + Değişken = BAŞAK Su + Değişken = BALIK



Bu skorlamadan ortaya çıkan burcun özellikleri, doğal olarak en fazla vurguladığınız özellikleri anlatacaktır. Şüphesiz, bu tekniği tek başına kullanıp, kesin sonuca varmaya çalışmak hata olur ve diğer analiz teknikleriyle birlikte kullanılmasında fayda vardır.

Öner Döşer
Not: Astroloji Gazetesi köşe yazıları bölümünden alıntıdır.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
08-02-2007 02:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: SENTEZ BURÇ
Gruplar ve Elementleri

Burçlar dört gruba ayrılmıştır: Ateş, toprak, hava ve su. Her grupta üç burç bulunur. Hangi gruba ait olduğunuzu bilerek temel kişilik özelliklerinizi ve tanıdığınız insanları daha iyi anlayabilirsiniz.
Ateş burçları Koç, Aslan ve Yay'dır. Ateşin özelliği enerjik, hevesli ve pozitif olmasıdır. Toprak burçları Boğa, Başak ve Oğlak'tır. Toprağın özelliği de pratik, sakin ve negatif olmasıdır. Hava burçları İkizler, Terazi ve Kova'dır. Havanın özelliği, konuşkan, akıllı ve pozitif olmasıdır. Su burçları Yengeç, Akrep ve Balık'tır. Suyun özelliği ise etkileyici, duygusal ve negatif olmasıdır.

Unutmayın ki burada sadece Güneş burcunuzla ilgili yorumlar yapıyoruz. Yıldız haritanızı çıkartırsanız yükselen burcunuzu, ay burcunuzu ve haritanızdaki diğer gezegenlerin konumlarını bilerek daha detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. Gene de Güneş burcunuz çok önemli bir yer tuttuğu için aylık ve yıllık tahminlerimiz size ışık tutacaktır. Yükselen ve ay burcunuzu biliyorsanız aylık ve yıllık tahminlerimizde onları da okumayı ihmal etmeyin.


Koç 21 Mart - 20 Nisan
Aslan 23 Temmuz - 23 Ağustos
Yay 23 Kasım - 21 Aralık

Ateş burçları çok canlı ve güçlüdürler. Son derece yaratıcı, hevesli ve enerjik olurlar . Yeni fikir ve kavramlarla oynamayı sevdikleri için her konuda yeni akımlar getirebilirler. Doğuştan liderdirler, güçlü karizmaları ve ışıltılı karakterleri ile insanları kendilerine çekerler. Yüksek idealleri, geniş görüş açıları, tutkuları ve "herşeyi yapabilirim" iddiaları ile ilham verici ve etkileyicidirler.

Ateş burçları son derece cesaretli, girişken oldukları için canlılığı ve hayat gücünü yönetirler. Kuvvetli egoları ile ilgi merkezi olurlar. Özgürlüklerine ve bireyselliklerine çok düşkündürler ve baskıya dayanamazlar.

Koç Zodyak'ın ilk burcudur ve yukarda saydığımız özellikleri kusursuz bir şekilde yansıtır. En girişimci burçtur. Yeni başlangıçları, fikir ve yöntemleri harekete geçirir. İş hayatı ve askerlik Koç burcunun oyun alanı sayılır.

Aslan burcu, ateş grubu özelliklerini yaratıcı ve kültürel alanlarda gösterir. Yetenekli ressamların, oyun yazarlarının, oyuncuların ve tasarımcıların burcudur. İşleri ne olursa olsun Aslan'lar yaptıkları işe kendi damgalarını vururlar ve hepsinde biraz gösteriş vardır.

Yay burcu ise ateş enerjisini uluslararası, eğitim, araştırma, seyahat ve akademisyenliğe yöneltir. Tarihsel bilgileri toplar, korur, sentez yapar ve bu yüzden de biraz filozoftur.


Boğa 21 Nisan - 21 Mayıs
Başak 24 Ağustos - 22 Eylül
Oğlak 23 Aralık - 19 Ocak

Toprak burçları biçim verir, altyapı kurar ve meydana getirir. Zodyak'ın üreticileridir ve olayları gerçekleştirirler. Kendilerinin ya da yakınlarının rüyalarını gerçekleştirirler. Çizim yapmaktan bütçe çıkarmaya, iş programından, iş akışına ve zamanında bitirmeye kadar bir işin tüm evrelerini iyi kavrar ve yaparlar. Kendilerini yaptıkları işe adayan, sorumluluk sahibi kişilerdir. Başarılarının büyük bir bölümünü pratik olmalarına ve ellerindeki kaynakları iyi kullanmalarına borçludurlar. Gerçekçidirler ve kavrama yetenekleri gelişmiştir. Son derece dakiktirler ve zamanlamaları iyidir. Sadık, sabırlı ve dengelidirler. Tedbirli, tutucu bir kişiliğe sahip oldukları için ani kararlar vermez, adımlarını düşünerek atarlar. Bu sayede para, zaman ve enerjilerini boşa harcamazlar. Uzun vadeli planlar yaparlar. Son derece hırslı, kararlı oluşları ve kuvvetli iradeleri ile istedikleri konularda çok başarılı olurlar.

Boğa burcu toprak grubu özelliklerini sahip olduğu şeyler ile ve güvenlik arayışı ile gösterir. Boğa burcunun duyarlı ve maddeye düşkün yapısı onları çok iyi müze yöneticileri yapar. Sanat eserlerini, değerli şeyleri toplamaya ve korumaya meraklıdır.

Başak'taki toprak grubu özellikleri ise sağlık konularına düşkünlük şeklinde kendine gösterir. Bir çok doktor, biyolog Başak burcundandır. Başak burcu 6. evin yöneticisidir ve sağlık, günlük işler, servis konularını yönetir. Başka bir deyişle Başak'lar toprak grubu özelliklerini araştırma, düzenlilik, dakiklik ve çalışkanlıkları ile ortaya koyarlar. Yaptıkları işin en ince detayına kadar inip, kusursuz hale getirirler. Başak'lardan büyük yazarlar, yöneticiler, kütüphaneciler, muhasebeciler çıkar. Düzen ve dikkat isteyen işlerde kusursuzlardır.

Oğlak burcu, toprak grubu özelliklerini devlette ve büyük işletmelerdeki hiyerarşideki konumu ile gösterir. Büyük firmalar ve devlet, düzen olmadığı takdirde büyük karmaşa olacağının bilincindedirler. Oğlak burcu emir-komuta zincirini iyi anlar ve hiyerarşiye saygı gösterir. Bu yüzden de büyük kuruluşlarda eninde sonunda yetki sahibi ve itibarlı kişiler olurlar. Oğlak burçları genellikle büyük şirketlerde bölüm başkanı ya da şirket yöneticileri olur.



Yengeç 22 Haziran - 22 Temmuz
Akrep 24 Ekim - 22 Kasım
Balık 19 Şubat - 20 Mart

Su bir çok şekilde bulunabilir. Sıvı, buhar, gaz ya da donmuş olabilir. Küçük bir su kabarcığı kadar masum ya da okyanustaki kabarmış bir dalga kadar vahşi olabilir.

Herşeyi çok derinden hisseden su burçlarının içlerinde ihtiras fırtınaları esse bile dışarıya fazla bir şey belli etmezler. Sakin sular derin olur derler. Su burçları bir şeyi anlayıp çözmeye çalıştıkları zaman sessizleşip içlerine kapanırlar. Onları tanımak ve anlamak zaman içinde olacaktır. Kendilerini yavaş yavaş açarlar.

Su burçları yoğun ve güçlü duygularını özenle korumaya çalışırlar. Aşık oldukları zaman bütün kalpleri ile severler ve çok bağlanırlar. Duygusal, romantik ve çok hassastırlar. Sezgileri çok güçlüdür ve sizin söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan,vücut dilinizden anlam çıkarırlar. Bu özellik Balık burcunda çok gelişmiştir. Su, temizler ve hayatın devam etmesini sağlar. Su, evrensel çözücüdür, maddeleri çözer ve onun özelliklerini alır. Su burcundan birine sorununuzu anlatın, kendi sorunu imiş gibi üstlenecektir. Sizi dikkatle dinler, duygularınızı hisseder, manevi destek olur ve iyi tavsiyelerde bulunur.

Başkalarının dertlerini kendi dertleri gibi üstlenip üzülmekten ve devamlı fedakarlıklarda bulunmaktan yıpranırlar. Bu yüzden ara ara yalnız kalıp, toparlanmaya ihtiyaç duyarlar.

Su grubu ruhu yönetir. Su sınırlanmayı sevmez, hayal gücü çok gelişmiştir ve çok yaratıcıdır. Resim, müzik, fotoğrafçılık, edebiyat ve dansta diğer insanlardan ilham alarak yaratırlar. Yaratıcılıkla ilgili işlerde, küçük işletmelerde, atölyelerde ya da kendi işlerinde çalışmaktan zevk alırlar.

Keskin sezgileri ile finans alanında da çok başarılı olabilirler. Su burçları yakın ilişkilerde daha çok başarılıdırlar.

Yengeç burcu, su grubunu özelliklerini ailesine ve yuvasına olan düşkünlüğü ile ortaya koyar. Ailesini besler, büyütür ve korur. Toplumları meydana getiren en ufak birim ailedir. İyi bir yuva kurucu olan Yengeç için en önemli şey eşi ve çocukları ile sevgisini paylaşmaktır.

Akrep burcunu , insanlar arasındaki seksüel ve parasal ilişkiler çok ilgilendirir. Astrolojide 8. evin temsilcisi olan Akrep, doğumu, ölümü ve yeniden doğuşu temsil eder. Bu ev aynı zamanda başkalarının parasını temsil eder. Akrep'ler başkalarının parasını idare etmede çok beceriklidirler. Gizemli yapıları vardır ve kendileri hakkında ipucu vermezler.

Balık sonuncu burçtur ve kendinden önce gelen bütün burçlardan bir özellik almıştır. Bu yüzden de bütün burçlarla iyi anlaşır. Manevi değerleri ağır basan Balık burcu diğer insanlara yardım eder. Kova genel anlamda insanlık için bir şeyler yaparken, Balık burcu birebir insanlara yardımcı olur. Başkalarına yardım etmek uğruna kendini feda edebilir. Balık burcu fedakarlık demektir ve yakınları için yapamayacağı fedakarlık yoktur.

İkizler 22 Mayıs - 21 Haziran
Terazi 23 Eylül - 23 Ekim
Kova 21 Ocak - 18 Şubat

Hava burçları düşünce alışverişi ve haberleşmeyi yönetir. Bunlar en entellektüel ve akıllı burçlardır. Meraklı, hareketli hava burçları devamlı yeni fikirlere açtırlar. Akılcı, çok yönlü, konuşkan, hızlı ve uyanık tiplerdir. Tatlılıkları ile her istediklerini yaptırmayı, becerileri ile de zor durumların üstesinden gelmeyi iyi bilirler. Bilgi toplamayı ve yaymayı seven sosyal kişilerdir. Hava burçları Zodyak'ın bilgi işlemcileridir. Bütün burçlar içinde en az duygusal olan ve en tarafsız burçlardır. Doğruya ve gerçeğe çok önem verirler.

İkizler bütün hava burçları içinde en çok haberleşme ihtiyacı duyan burçtur ve biraz da gevezedir. Akıl yürütme yeteneği gelişmiştir. Analiz, sentez ve bilgi peşinde koşar. İkizler burcunun çoğunda yazı yazma yeteneği vardır. Bir çok İkizler haberci ya da gazetecidir, ya da olmak istiyordur. TV ve gazetelerin haber odaları, hava alanları, gece klüpleri gibi hareketli yerlerde bulunmaktan büyük zevk alır.

Terazi burcu simgesi terazi gibi denge ve adalet için çabalar. Yargı sisteminde bir çok avukat, hakim ya da savcı Terazi burcudur. Güzel sanatlarla ilgili alanlarda da Terazi burçlarına rastlayabilirz. İkisinde de hak edilen orta noktayı bulmak oldukça zordur.

Kova burcu hava burçları içinde icat kabiliyeti olan burçtur. Zekasını ve teknolojiyi birleştirerek insanlığın yaşam standardını yükseltmeye çalışır. Kova aynı zamanda kardeşliğin ve arkadaşlığın burcudur. Doğa bilimleri, teknoloji ve politika ile uğraşır. Kova burcu iyi yönde sosyal değişiklikler ister.

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
08-02-2007 03:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: SENTEZ BURÇ
bende ateş - toprak - değişken = yay , başak nitelikleri baskın görünüyor bu bilgiye göre.

08-02-2007 04:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
BURÇ SENTEZ TABLOSU
BURÇ SENTEZ TABLOSU

Genel olarak aynı Burçtan olan kişilerin benzer özelliklere sahip olduğunu görebiliriz. Bazı kişilerin ise Burçlarının özelliklerini hiç taşımadıklarına tanık oluruz. Günlük yorumları okurken de, aynı burçtan olan kişilerden biri için tutarlı olması diğeri için ise daha az etkili olması mümkündür. Bu durumu belirleyen etkiler nelerdir? Elbette natal haritada bulunan özelliklerin belirleyici bir rol oynaması doğaldır.bu durumu oluşturan etkileri guruplar halinde inceleyebiliriz. Çünkü, bunu tek bir sebebe bağlamak astrolojik açıdan mümkün değildir.

Bunu etkileyen önemli sebeplerden biri Burcun hangi döneminde doğmuş olduğunuzdur. Her Burç incelenirken 10 günlük dönemler (dekanatlar) halinde ele alınır. Astrolojik açıdan burcun hangi döneminde doğmuş olduğunuz oldukça önemlidir. Günlük transitlerden etkilenmeniz de buna bağlıdır. Örneğin, Terazi burcunun ilk günlerinde doğan bir kişi için olumlu olan etkiler, son günleri doğanlar için çok önemli sonuçlar oluşturmayabilir.

Daha sonra bu etkileri farklı yönlerden inceleme fırsatımız olacak. Bugün için üzerinde durmak isteğim konu; Doğum gününüzün rastladığı gün itibarı ile, sizde hangi özelliklerin baskın veya çekinik hale geleceğidir. Aşağıda ki tabloyu kullanarak sizi etkileyen özellikleri daha açık halde görebilirsiniz. Buradan hareket ederek, sizi ikinci derecede etkileyecek olan planetleri de bulmanız mümkün.. Eğer tam bir Koç burcu iseniz ne gibi özellikler taşırsınız? Kendinizi ifade ederken veya risk alırken nasıl davranırsınız? Bunları merak ediyorsanız haftaya burada buluşalım..

Burcunuz Doğum Tarihiniz
KOÇ Koç 22-31 Mart TERAZİ Terazi 25 Eyl- 3 Ekim

KOÇ -Aslan 1-10 Nisan TERAZİ Kova 4-13 Ekim

KOÇ Yay 11-20 Nisan TERAZİ İkizler 14-23 Ekim


BOĞA Boğa 21-30 Nisan AKREP Akrep 24 Ekm- 2 Kasım

BOĞA Başak 1-10 Mayıs AKREP Balık 3-12 Kasım

BOĞA Oğlak 11-21 Mayıs AKREP Yengeç 13-22 Kasım


İKİZLER İkizler 22-31 Mayıs YAY Yay 23 Ksm- 2 Aralık

İKİZLER Terazi 1-10 Haziran YAY Koç 3-12 Aralık

İKİZLER Kova 11-21 Haziran YAY Aslan 13-22 Aralık


YENGEÇ Yengeç 22 Haz- 2 Temmuz OĞLAK Oğlak 23-31Aralık

YENGEÇ Akrep 3-12 Temmuz OĞLAK Boğa 1-10 Ocak

YENGEÇ Balık 13-23 Temmuz OĞLAK Başak 11-20 Ocak


ASLAN Aslan 24 Tem- 2 Ağustos KOVA Kova 21-30 Ocak

ASLAN Yay 3-12 Ağustos KOVA İkizler 31 Ock- 9 Şubat

ASLAN Koç 13-23 Ağustos KOVA Terazi 10-19 Şubat


BAŞAK Başak 24 Ağu- 2 Eylül BALIK Balık 20 Şubat- 1 Mart

BAŞAK Oğlak 3-12 Eylül BALIK Yengeç 2-11 Mart

BAŞAK Boğa 13-23 Eylül BALIK Akrep 12-21 Mart

Hazırlayan: Dilek ACAR
hürriyet com tr
12-27-2008 10:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: BURÇ SENTEZ TABLOSU
Burç Sentez Tablosunu Yorumlama:

Doğum tarihinize göre, her burç kendi içinde üç onluk dönemler halinde ele alınabilir. Bu durum kişisel özelliklerinizi anlamak için ve günlük transitlerden ne şekilde etkileneceğinizi bulmak için önemli bir çalışma biçimidir. Kişiye daha net ve doğru öngörüler yapma fırsatı verir. Bir burcun 30 derece olduğunu biliyorsunuz. Örneğin; Koç Burcundan biri 22 Mart ve 20 Nisan arasında doğmuştur. Bu tarihleri üç eşit parçaya böldüğümüzde 22-31 Mart birinci dönem, 1-10 Nisan ikinci dönem ve 10-20 Nisan üçüncü dönemde doğmuş demektir. Astrolojik terimlerle buna güneş 0-10 derece Koç'ta, 10-20 derece Koç'ta, 20-30 derece Koç'ta diyebiliriz. Aşağıdaki tabloyu incelerken önce hangi dönemde doğduğunuzu belirlemeniz gerekecektir. Buna göre sizi ikinci derecede etkileyen gezegeni ve tanımlayan şifre sözcükleri görebilirsiniz.

BURCUNUZU TANIMLAYAN ŞİFRE SÖZCÜKLER


BURCUNUZ- 2.GEZEGEN -ŞİFRE SÖZCÜKLER

KOÇ*Koç Mars Hareketli - Atılgan bir biçimde
işekoyulan - Güçlü egolu - Çok cesur

KOÇ*Aslan- Güneş Kendini üstün görme - Örgütlenebilen -
Fiziki güçlü - Kararlı - Neticeye varan

KOÇ*Yay -Jüpiter Sosyal amaçlara yönelik - Eğitim ve
Felsefe merakı - Bazen sabit görüşlü

BOĞA*Boğa -Venüs Kararlı - Yavaş - Sürekli - Keyfe
düşkün - Sanat yeteneği - Risk
almaya
BOĞA*Başak -Merkür Dikkatli - Planlı - Maddeye düşkün -
Hesapçı - Finanscı

BOĞA*Oğlak -Satürn Yönetici ruhlu - Güvenlik tutkusu -
İnatçı *Sabırlı - Zor karar değiştiren


İKİZLER*İkizler -Merkür Çok konuşan - Çok gezen - Hareketli -
Entelektüel tavırlı - Savruk

İKİZLER*Terazi -Venüs Sanatçı - Şair - Diplomat - Güçlü
iletişim - Kolay dostluk kuran

İKİZLER*Kova- Uranüs Evrensel düşünen - Özgür - Özgün -
Az öz konuşan

YENGEÇ*Yengeç -Ay Aşırı duyarlı - Duygusal - Köklerine
bağlı - Ani değişebilen ruh hali

YENGEÇ*Akrep -Pluto İradeli - Kararlı - Meraklı - Olaylara yön
verebilen - İş bitiren

YENGEÇ-Balık- Neptün Geniş hayalgücü - Dine ve geleneklere
bağlılık- Merhametli - Verici

ASLAN*Aslan -Güneş Güçlü kişilik - İnatçılık - Liderlik -
Yaratıcılık - Enerjik

ASLAN*Yay- Jüpiter Sosyal lider - Kültürlü - Gösteriş
merakı - Etkileyici - İyi niyetli

ASLAN*Koç- Mars Çok enerjik - Kendini düşünen -
Sağlıklı ve çekici


BAŞAK*Başak -Merkür Sağlıkçı - Beslenme ve hijyen uzmanı -
Güçlü hafıza - Çekimser

BAŞAK*Oğlak- Satürn Çalışkan - Tutkulu - İyi yönetici -
Tutucu - Gelenekselliğe değer veren

BAŞAK*Boğa -Venüs Yaratıcı - Dışa dönük - İyi iletişim
kuran - Rahatına düşkün


TERAZİ*Terazi -Venüs Sosyal tip - Sanata düşkün - Rahatına
meraklı - Yüksek sevgi potansiyeli

TERAZİ*Kova -Uranüs Kararlı - İlginç olaylara merak -
Kendine hakim olabilen - Değişikliğe
açık

TERAZİ*İkizler -Merkür Diplomat - Seyahate düşkün -
Edebiyata yetenekli - Maymun iştahlı


AKREP*Akrep- Pluto-Mars Gururlu - Güçlü - Kendini ve çevresini
etkileyebilen - Korkunç bir düşman

AKREP*Balık- Neptün Merhametli - Gizli ilimlere meraklı -
İnsan ayırt eden

AKREP*Yengeç- Ay Güçlü sezgi - Çabuk değişen - Maddi
alanda tutkulu

YAY*Yay- Jüpiter Felsefeye merak - Lisan ve dine merak - Aşırı iyimser - Seyahate düşkün

YAY*Koç -Mars Heyecanlı - Maceracı - Fanatik - Dar
görüşlü

YAY*Aslan -Güneş Kararlı - Kendine güvenen - İyimser -
İkna edici


OĞLAK*Oğlak- Satürn Tutkulu - Kararlı - Çalışkan - İş veren

OĞLAK*Boğa -Venüs Mala ve maddiyata düşkün - Değerli
şeylere kıymet veren - Madde tutsağı

OĞLAK*Başak- Merkür Görünümüne dikkat eden - Zeki -
Kavrayan - Ne istediğini bilen - Araştıran


KOVA*Kova- Uranüs Tarafsız - Objektif - Sabit görüşlü -
Kendini yenileme arzusu ile öğrenen

KOVA*İkizler -Merkür Akılcı - Farklı - Entelektüel dahi - Güçlü
iletişim yeteneği

KOVA*Terazi -Venüs Sosyal değerleri olan - Sadık - Fedakar -
İnsancıl - Resmi

BALIK*Balık -Neptün Sanatçı ruhu - İçine kapanık - Düşünceli -
Sezgisel - Yaratıcı

BALIK*Yengeç -Ay Köklerine düşkün - Anaç - Maddiyata
değer vermeyen - İnsancıl

BALIK*Akrep -Pluto-Mars Güçlü - Kararlı - Gizli işlere eğilim -
Başladığı işi bitiren

Hazırlayan: Dilek ACAR
Hürriyet.comtr
12-27-2008 10:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Valde_Amor Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: SENTEZ BURÇ
Bende açık ara önde Su - değişken özellikler baskın yani sentez burcum Balık burcu oluyor. Tersten düşünürsek yani bende en az bulunan özellikler; onlar da Ateş - Sabit ile Aslan burcu oluyor. (Aman ne güzel, kuzey ay düğümüm Aslan burcunda, geliştirmem gereken özellikler yani ve bende en azlar :( )
09-21-2009 10:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Cvp: RE: SENTEZ BURÇ
Valde_Amor Yazılan:Bende açık ara önde Su - değişken özellikler baskın yani sentez burcum Balık burcu oluyor. Tersten düşünürsek yani bende en az bulunan özellikler; onlar da Ateş - Sabit ile Aslan burcu oluyor. (Aman ne güzel, kuzey ay düğümüm Aslan burcunda, geliştirmem gereken özellikler yani ve bende en azlar :( )

Bende hava - sabit özellikler baskın. Sentez burcum kova, zaten kovayım da..
İnatçı, dikkafalı, çok bilmiş, huysuz, ukala:D

K.ay düğümüm yengeç, su elementim eksik...Hitlermiyim neyimdil çýkarma
Toprak elementim de eksik ama, en azından sabit nitelikle bu eksik kapanır diye umuyorum
09-21-2009 01:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #8
Cvp: SENTEZ BURÇ
Ateş = 4
Hava = 5
Toprak = 6

Öncü = 4
Sabit = 6
Değişken = 4

Toprak + Sabit = BOĞA

Sadece Asc noktasından hareketle (Jüpiter'i de kaale almamak gibi olmasın ama gülücük) ), bu kadar baskın ''Boğa'' özellikli biri olmamam gerek diye düşünüyordum.

Değişim'e, değişenlere karşı hissettiğim korkunun kaynağı da, bu puanlama sisteminin nazarında apaçık gözüküyor.

Evet, kişisel gezegenlerimin hiçbiri su elementinden nasibini almamış ama on ikinci ve sekizinci ev potansiyellerinin haritamdaki ''sağlam''lığı bendeki su elementi eksikliğini bi'şekilde dengede tutuyor sanırım.

En çok yaptığım şeylerden biri de şudur mesela;

''...sizin söylediklerinizden çok yüz ifadenizden, ses tonunuzdan,vücut dilinizden anlam çıkarırlar.''

(Güneş-Merkür kavuşumunun Balık'ın kendi evinde misafir ediliyor oluşundan olsa gerek.)

Bende en az içselleşen burç; hava elementi ve değişken nitelik taşımalı o halde hımm düalizm simgesi İkizler oluyor yani. Enteresan olmayan bir sonuca vardım açıkçası dil çýkarma (;

09-21-2009 03:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Valde_Amor Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip
lt=
Mesajlar: 72
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
RE: SENTEZ BURÇ
Bu arada bende Öncü nitelikte fazlaymış (Öncü:7, değişken:8) o zaman, Su - Öncü özellikleri de hesaba katabilirim, o da Yengeç burcu oluyor. Bir ikizler burcu olarak Yengeç ve Balık burçları sentez burçlarım oluyor. Zaten yükselenim Yengeç, MC ise Balık burcu..
09-21-2009 04:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ibd18 Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 189
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
RE: SENTEZ BURÇ
su : 8
toprak : 5
ateş : 2
hava : 0

sabit : 7
öncü : 5
değişken : 3

Su + Sabit = Akrep


doğrudur...

I Always Ready For Battle!!!

http://img266.imageshack.us/i/astrow2gw0...97305.gif/
09-21-2009 06:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hangi Burç Erkeği-Hangi Yemek(Video) Jackal 1 3,854 05-20-2012 05:50 PM
Son Mesaj: picachu
  13. Burç safsatası kariyb 14 17,916 11-20-2011 12:46 AM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir