Değerlendir:
  • 45 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
burada T Kare gerilimli açısına sahip bir kaç arkadaşımızı inceleyelim istiyorum. hatta çevrenizden örnekler varsa onlarıda paylaşabilirsiniz. hatta bir ünlünün T karesinide yorumlayabiliriz. özel açı kalıpları konusunda derinleşelim istiyorum , bir yerden başlayacaktık , özel açılardan başlayalım ok.

T Kare ;
iki gezegen birbirine zıt açı yaparken üçüncü bir gezegen bu ikisine 90 derecelik sert açı yapıyorsa T Kare gerilimli açısı sözkonusudur.

örneğin vivi de ; yengeçte ki Ay , venüs - jüpiter zıtlığına 90 derece sert bakarak T Kare açısı oluşturuyor. üye arkadaşlarımızdan bir kaç tanesinde daha T Kare var diye hatırlıyorum. bir kaç gün bu konuyu irdeleyelim lütfen .)

08-01-2007 05:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
vivi de T Kare açısı var arkadaşlar. AY ; venüs - jüpiter zıtlığına biraz uzaktanda olsa 90 dereceyle sert bakıyor. AY sözkonusu olduğu için , ay-venüs ile ay-jüpiter karelerini rahatlıkla var diyebiliriz.
ayrıca T Karesi olan bazı üyelerimizi yazıyorum ; Mavi ( ay - merkür - mars ) , MEK ( venüs - mars - plüto ) , Kurby ( güneş - mars - uranüs ) , yükselenbaşak ( venüs - uranüs - yükselen ) , Blackrose ( ay - merkür - mars )..

şimdi bu konuda derinlik kaznamak için ''soru odaklı'' hareket edelim istiyorum. varsa kitaplarımızdan , netteki bilgilerden faydalanalım + gözlem ( iç gözlem özellikle ) yaparak bazı sonuçlara ulaşabilirmiyiz ona bakalım. bu şekilde derine indiğimizde , hem kendimizi daha iyi tanıyacağız , hem astrolojideki bu ve benzeri etkileri daha iyi hazmetmiş olacağız , böyle düşünüyorum.

08-01-2007 01:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
Cvp: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
Hades Yazılan:
vivienleigh Yazılan:var canım jüpiter venüs 180 hatta pluto da kavuşumda venüsle
ay venüs 90
ay jüpiter 90
gülücük

Bendede buna benzer br konum var. Gerçi benimkinde üpiter , yükselen ve alçalan ikilisine kare açı yapmış. T kare olmuş oluyormu ? Ayrıca vivininkide nasıl olmuyor anlamadım. 1 zıt iki kare açısı var işte..

hades selam , yükselen - alçalan çizgisi zaten birbirine zıttır doğal olarak. 'gezegenlerden ikisinin' bu çizgilerle yaptığı sert açıları T kare olarak değerlendirebiliriz ok.

08-01-2007 01:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #4
RE: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
Arkadaslar, vivide t- kare var, ama nasıl haritaysa koydugu, orda gözukmuyor, ama acılara bakarsanız var tabii ki...

t- kareler gezegenler arasında olur, hatta kuzey - güney ay düğümlerini de katabiliriz buna... ama sembolik olarak asc ya da mc ile veya diger köselerle yapan t kareler de vardır, ama onlar bence ikincil önemi olan acılardır. Biz ilk önce t-kare ne anlama gelir ona bakalım...
herseyden önce zor acı oldugunu biliyoruz, ama bu zorluk kişiden kişiye değişir.. Barış ilhan guzel ifade etmiş. t-karenin faal duruma gelmesi t karenin köselerinde bulunan gezegenlerin özelliklerine ve harita butunune göre kişiyi zorlayacaktır. zorlama demek, kişinin beklemedigi , zamansız, programsız olusan olaylar demektir. ve kişinin ögrenmesi gereken de bu "zor" diye nitelendirdigimiz olaylarla nasıl basa cıkması gerektigidir. neticede guzel seylerdir aslında bunlar ve kişi cok tecrubeye sahip olur.. ne kadar cok zor acı, o kadar tecrubeli kişi , demektir... cunku baskalarina göre daha zor olaylar yasar kişi... tabii bu t karenin hangi evlerde ve hangi burclarda oldugu , haritanın butununu nasıl etkiledigi cokönemlidir....
Bir t karenin aktif hale gelmesi için , köselerden birine bir transit gezegen ugraması illa da gerekmez. o köşelere yapılan 60, 120 hatta 30, 45 ya da 150 dereceler bile o t-kareyi harekete gecirir, ya da harita butununde diyelim ki vivnin haritasında t karenin bir ucunda ay varsa ve ay, bu haritada baska bir gezegenden 120 almışsa (mesela merkur ve gunesinden 120 alıyor) ve ve merkur gunes beraberligi herhangi bir transit gezegen tarafından tetiklenmişse, bu t-kare yine harekete gecer... o yuzden hep harita butunune göre degerlendirmek lazımdır... onun dısında Barışın yazdığı gibi sadece o kadar bilgi yazılabilir, onun dısında bir sey yazılamaz....ssadece 3-5 satırla işte ...öncu burclarda neler getirir, mevsim ortalarına gelen burclarda ne gibi potansiyeller oluşabilir gibi bilgiler verilebilir...

belki bir örnekle acıklamak, örnek uzerinde calışmak daha dogru ve aydınlatıcı olur....

mesela vivi de neler olur , hangi potansiyeller nasıl ne zaman uyanır, ona bakalım....mesela trnasit Jupiter yakında duzelecek ve vivinin haritasında t- karenin bir ucundaki jupitere 120 yaptığında bu t-kare uyanacak...peki nasıl uyanacak, vivi neler hissedecek, neleri değişecek, nasıl zorlanacak???
lutfen iyi ya da kotu diye bir yorum yapmayınız.... sadece potansiyellerini yazınız.... iyi - kotu , harita sahibine aittir... onun kendi degerlendirmesidir...

sevgiyle kalınız..gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-01-2007 01:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
plütonic selam ; güneş ve Ay sözkonusu olduğunda orb aralığını geniş tutmak gerekli diye düşünüyorum. AY - Jüpiter 90 derecesi için yaklaşık 6 derece aralığı var vivinin. bazı programlar 6 derece orbu önemsemeyebilir ancak bence güneş-Ay ikilisi önemsenmeli.
ben vivinin T Karesini şöyle yorumluyorum konuyla ilgili kısmını ; venüs - jüpiter zıtlığı oldukça güçlü durumda. şimdi soru şu ; Ay , bu ikiliyle sürtüşüyormu sürtüşmüyormu ?
AY duygular olduğuna göre , bu sorunun cevabını en iyi vivi verecektir. lütfen ablacım , kendine odaklan ve Ay yengeçinin içsel gerilim verip vermediğini bizimle paylaş olurmu. mesela 10.evdeki venüs terazinin göz önünde olma , sosyal bakımdan beğenilen biri olma içgüdüsü olabilir , oysa Ay yengeçinin ürkekliği ve aile içi güven duygusu sosyal arenada kendini huzursuz hissetmene sebep olabilir. bu bir örnekti , venüs terazinin istediği şey ile Ay yengeçinin istediği şey arasında ki gerilimi ölçeceğiz sadece. korkma ablacım acımayacak gülücük)

08-01-2007 01:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Cvp: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
yıldırım yine güldürdün korkma acımayacak hagülücük) ya içsel gerilim vermez mi ben aşırı huzursuz bir tipim yani içsel gerilim hattım keman yayı şeklinde ..bu nasıl anlatılır evet uransun dediği gibi zamansız şeyler yaşadım .. kırılganlığım var hiçbir zaman gamsız olamadım ne içe dönük ne dışa dönük oldum..yay yükselen yayım T kare içsel gerilim hattımla yaşamak bu yüzden bana göre zor değil diyeyim kazı çevireyim yanmasıngülücük)...
08-01-2007 02:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
O zaman vivinin bu T-karesi için şöyle diyebilir miyiz:Ay fokal gezegen ve 8.evde, yengeçte.Oldukça duygusal içe kapalı bir yapı.8.ev korkularımızın evi.Duygusal korkular var.8.evdeki ay yengecin içe dönük yapıdaki korkuları terazinin paylaşımcı sevgisi ve 4.evdeki koç jüpiteri sürekli uyarıyor.Eğer toplumsal sevgi paylaşımını ve bilinçaltının yaşayarak öğrenme isteğini dengelerse, ayın korkularıyla başa çıkabilecek yapısını harekete geçirecek.Ve bununla ilgili olaylar yaşıyor ki, dengelemeyi öğrensin.

Arkadaşlar yazıyorum ama doğru ama yanlış.Sessiz kalınca olmuyor.Tv izler gibi hissediyorum kendimi ve ben tv izlemem...gülücük)
08-01-2007 03:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #8
RE: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
Körbiiiissss....gülücük))) neler yazmısın ööleeee... basagın yöneticisi venus filan.....cuma yorgunlugu herhalde.... Ay yengecte , evet içe kapanıklık verebilir ama esasında ay yengecte cok güçlü konumdadır, 8. evde olması da 8. evin konularını cok iyi bildiğini gösterir. yani korkularını bilen bir kişidir.... ve kuzey ay düğümüyle yaptığı açı 120 lik açı onun aslında hayatı boyunca bildiği ve şuuruna yakın olan korkularıyla yüzleştiğini gösteriyor, çünkü ögrenecegi konuları verir kuzey ay düğümü... yengec tarzı korkuları.. bunlar nedir? tabii ki korunmasız kalma korkularıdır... vivinin anlattığına göre babasız buyumüş, yani güven duygusunu aşılayacak olan baba idolunden uzak büyümüş... anne de baba rolunu ustlenmesi cok zordur ve özellikle kız cocuklar için baba rolu coook önemlidir ( freud un acıklamalarıdır bunlar... temelinde cinsellik var... neden erkekler anasına , kızlar babasına düşkün olurlar... annenin emzirmesi filan..her neyse...) düşünsenize hayatının en önemli dönemlerinde babadan uzak büyümüş, sonra cok deger verdigi ablasını kaybetmiş ve iyice kendisini korunmasız hissetmiş..yani en alt temel seylerdir bunlar, buzdagının altı... dolayısıyla haritası calışmış ve şimdi de kendisini geliştirmiş ve vivi olmus, bence harika bir gelişimdir bu... yani kişi yasadığı zor olaylar sayesinde yepyeni bir şeyler ögrenerek kendisini nasıl koruması gerektigini anlamış ve anlamaya da devam ediyor... Korunmayı bilen korumayı da ögreniyor (yengecin ihtiyacından bahsediyorum... ) peki neden yengec burcunun ihtiyacı "korunma" dır ? bu da mevsimsel özellikten gelir... koç burcuyla baslayan yeni baslangıclar boga da guven ihtiyacıyla buyurler, yavrular, bitki ve hayvan yavruları, sonra cevreyle iletişim ihtiyacı içinde olurlar, ikizler özelliği ve olgunlaşma dönemini de yengec burcu simgeler... yengec zaanında yaz meyveleri ya da ilk baharda dogmus yavrular olgunluk dönemine girerler ve bu dönemde ihtiyacları da korunma ihtiyacıdır... olgunlugun korunması... korunması gerekiyor ki en buyuk verimi verebilsinler...
Jupiter 4. evde ve koc burcunda ne yapar... sonra venus terazide ve 10. evde ne anlama gelir, sonra bunların zıt acı yapması ve ay a kare yaparak t- kareyi olusturmasının vivi icin ne anlamı olur? bunları yorumlayalım bakalım... bu sıraya göre... en sona da bu öglen sordugum soruyu yazmaya calışalım ne dersiniz? yani tr. jupiter duzelmeye baslayınca ve nataldaki Jupiter e 120 yapmaya baslayınca bu T- Kare nasıl calışmaya baslayacak ve vivi kendisini nasıl hissedecek? ama dediğim gibi sırayla gidelim lutfen... diger arkadaslara da vivinin yorumu bittikten sonra, sarı cimcime, hades ve diğerlerine de bu sekilde yardımcı olabiliriz, ilgilenen arkadaslara ...gülücük))
sevgiyle kalınız...gülücük)

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-01-2007 11:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #9
Cvp: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
cuma yorgunluğu değil uranus çarşamba yorgunluğugülücük) belli sen de yorulmuşsun ama hepsi çok güzel şeyler sayenizde haritamı öğreniyorum ;bu arada bir pankart açayım teşekkürler sırada 4. evimdeki jüpiter koçum ,bir de 10. evdeki venüs terazim var bakalım filmin sonunda T kare ne olacak ?kurbicim sağol..
08-02-2007 12:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #10
RE: T Kare Açı Kalıbını İnceleyelim..
hahahaaaa...tabii deniz bana gelince ben cuma gunu zannettim... hep cumaları gelir cunku bana... hay allah yarın ne guzel tatil zannetmiştim beeeennn... yatmalı, yarın iş güç.... gülücük))

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
08-02-2007 01:03 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir