Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.91 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Progres Yükseleni Anlamak
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Progres Yükseleni Anlamak
PROGRES YÜKSELENİ ANLAMAK

Donna Van Toen

Progres ya da İlerletilmiş Yükselen ne anlama gelir? Burcu değiştiği zaman ne olur?

Bu yazıda Progres Yükselen’i ve hayatımızda olup bitenler hakkında söylüyor olabileceği şeyi anlamamıza yardımcı olacak ipuçlarını inceleyeceğiz.

Her şeyden önce çoğu ev sisteminde Yükselen’in 1. evin başlangıç çizgisi olduğunu biliyorsunuz. Yükselen sadece fiziksel bedeninizi ve diğer insanlar üzerindeki ilk izleniminizi değil, -doğum anını işaret etmesi ve evlerin doğum yerine ve zamanına bağlı olmalarından dolayı genelde çevresel koşulları betimlemeleri nedeniyle- içine doğduğunuz çevreyi de sembolize eder. Böylece, Progres Yükselen içine büyüdüğünüz çevrenin yanısıra şu anda içinde olduğunuz çevreyi de gösterir.

Natal Yükselen’iniz daima önemli bir parçanız olacak, ama bildiğiniz gibi zaman durmuyor. Olgunlaşıyoruz; yeni beceriler ediniyoruz; çevremiz değişiyor. Zaman ilerlerken yaşam tarzımızla birlikte tercihlerimiz ve mecburiyetlerimiz de değişiyor. Progres Yükselen bize hayatımıza yeni boyutları nasıl kattığımızı, yaşam deneyimlerimizi nasıl renklendirdiğimizi, çevremizin üzerimizdeki etkisini ve hayattaki seçimlerimiz sonucu yaşamımızın nasıl geliştiğini gösterir. Progres Yükselen burç değiştirirken bebeği banyo suyuyla birlikte fırlatıp atmayız. Daha çok bebeğe yeni elbiseler alırız; yeni bir şeyler olur ve hayatımıza yeni şeyler katarız.

Bazıları hayat tarzlarını diğerlerine göre daha sık değiştiriyorlarmış gibi görünür. Bunların bir kısmı Progres Ay’ın Yükselen’e karşıt geçişi gibi faktörler veya transitlerle gösterilir, fakat hayat tarzı değişikliği modelinde, Yükselen burcun kendi içinde varolan bir başka faktör vardır. Belirli bir biçimde bu, Yükselen’inizin uzun yükselimdeki (long ascension) bir burçta ya da kısa yükselimdeki (short ascension) bir burçta olup olmadığı ile ilgilidir. Kuzey yarımkürede Oğlak’tan, İkizler’e kadar (İkizler dahil) olan burçlar kısa yükselimde iken, Yengeç’ten Yay’a kadar (Yay dahil) olan burçlar uzun yükselimdedirler. Eğer Güney yarımkürede doğduysanız, Oğlak’la İkizler arasındakiler uzun yükselim burçları ve Yengeç ile Yay arasındakiler de kısa yükselim burçlarıdır.

Bunun anlamı nedir? Kısa yükselim burçlarının tırmanışı iki saat veya daha kısa süre iken, uzun yükselim burçları iki saatten daha fazla bir zamanda yükselmektedirler. Kesinkes iki saatten ne kadar çok ya da az olduğu, doğum yeri enleminize bağlıdır. Bir örnek vermek gerekirse, 45 derece Kuzey Enlemi ve 0 derece Aslan Yükselen’de doğan biri yaklaşık 40 yıl Aslan Yükselen’de kalacaktır, çünkü Aslan bu enlemde yaklaşık 2 saat 40 dakikada yükselir. Tersine, 0 derece Kova Yükselen’de doğan biri sadece 20 yıl Kova Yükselen’de kalacaktır, çünkü Kova bu enlemde yaklaşık 1 saat 20 dakikada yükselir.

Peki tüm bunların anlamı nedir? Her şeyden önce şu açıktır ki, uzun yükselim burcunda doğan birisine göre kısa yükselim burcu sırasında doğan birisi daha fazla Progres Yükselen değişikliği deneyimler. Her zaman Progres Yükselen’deki bir burç değişimi birey için yaşam tarzı değişikliği demek olduğundan, daha fazla burç değişikliği daha çok yaşam tarzı değişikliği anlamını taşır. İkinci olarak, burada bazı psikolojik ve sosyolojik bağlantılar olabilir. Eğer bir burcun yükselişi uzun zaman alıyorsa, bu burçta doğan insanların sayısının kısa yükselimli bir burçta doğan insanların sayısından daha çok olabileceği ihtimali vardır. Böylece kısa yükselimli burçlar daha az yaygın yaşam tarzı tercihlerini gösterebilirken, uzun yükselim burçları en rağbet gören yaşam stilini işaret ediyor olabilir. Bu, kısa yükselim burcuyla doğanların ya toplumun çoğunluğuyla uyumlu olmak çabasıyla veya en azından kim olduklarını ve hangi noktada bulunduklarını yansıtan bir çevre için sıkı arayış içine girme zorunluluğun bir sonucu olarak yaşam tarzlarını daha çok değiştirdikleri anlamına gelebilir.

Bir Astrolojik prensibe göre, her burç bir önceki burca karşı bir ölçüde, bir reaksiyon eğilimindedir Bunu akılda tutarak, Progres Yükselen burç değiştirdiğinde bekleyebileceğimiz değişikliklerin türleri için bazı ana hatları belirleyebiliriz :


Koç:
Her ne zaman İlerletilmiş Yükselen burç değiştirse, yeni deneyimlere ulaşma eğilimi belirir ama bu eğilim özellikle Balık’tan Koç’a geçerken çok güçlenir. Balık Progres Yükselen sıklıkla bir balonun ya da kozanın içinde, dünyanın sularını tahlil için ara sıra görünerek yaşamak eğilimindedir. Koç dünyayı şiddetli bir hücumla fethederek almak ister. Önceki söz dinleyen/halim-selim çocuk bu aşamada aniden, iddialı olmanın gücünü öğrenirken oldukça sıkı bir şekilde dizginleri ele almak ihtiyacı hisseder. Öte yandan bir yetişkin, hayatın arka planından liderlik rolüne soyunmak için ortaya çıkar.

Boğa:
Koç döngüsündeki bütün bu yarıştan sonra, şimdi hayatınızın hızını yavaşlatmak ve yerleşmek için hazırsınızdır. Bazı insanlar bu döngüde, sorumluluk aldığı bir ilişkinin içine girmek veya bir aile kurmak için sosyal koşuşturmayı terk ederler. Bazıları da çevrelerine bahçe düzenleme, dekorasyon gibi işler yoluyla daha güzelleştirerek bakarlar. Kadınlar için kural olarak elbiseler satın almak makyaj ve görünüm daha öne çıkar. Erkekler de elbiselerine ve görünüşlerine daha dikkat ederler. Görünüm tüm durumlarda daha sabit olma eğilimindedir.

İkizler:
Tüm bu Boğasal sükunet aniden biraz sıkıcı görünmeye başlar. Çevrenizi biraz daha canlandırma yolları arar, şurada burada küçük kurslara başlar ve küçük yolculuklar yaparsınız. Daha az inatçı ama daha sosyal ve daha nazik olursunuz. Şimdilik eğer eğlenceliyse herhangi bir şeyi bir iki-kere denersiniz. Ancak kararsızlık ve tutarsızlık artabilir. Bu progresyon sırasında bazı insanların sigaraya başladıklarını, diğerlerinin de bıraktıklarını gördüm..

Yengeç:
Bazı insanlar bu değişimi zor bulurlar. Birincisi, kısa yükselimden uzun yükselime veya tersine geçiyorsunuzdur ve bir diğer neden olarak da olayların yönünü akıldan çok duygular belirlemeye başlar. Bazıları yaptıklarınızı etkileyen garip ruh halleri, duygular ve özlemlerden şikayetçidir. Size bağlı olan insanlar veya sizin bir başkasına bağlılığınız/güveniniz, tarzınızı sınırlayabilir. Güvenliğin yükselmesi için vurgu, aile çemberi içindeki aktivitelere, gerçeğe birebir uygunluğa veya gözle görülür koşullarınızın sembolik zenginliğine yönelme eğilimindedir. Muhtemelen İkizler döngüsünde olduğunuz zamanlardan daha çok evde vakit geçirmeye başlarsınız.

Aslan:
Genellikle Yengeç’ten Aslan’a doğru bir ilerleme, evle veya aileyle ilgili bir değişikliği ya da bitişi getirir. Belki çocuklar yuvadan uçarlar; yaşlı ebeveynler huzurevine giderler; bazen boşanma vardır. Daha çok dışarı çıkarsınız ve birisi sizinle ilgilenir. Sonuç daha güçlü bir durum, otorite ya da tanınıp kabul görme veya eğer buna açıksanız bir aşk macerası olabilir. Eviniz ve kendiniz için daha fazla lükse düşkünlük göstermeye başlayabilirsiniz.

Başak:
Biraz abartılı, savurgan ve heyecanlı olabilen bir dönemden sonra burası bir iş değişikliği veya yaşam tarzının dengelenmesi durumunu getirebilir. Aslan aşaması ile zıt olarak, kişisel gücünüzü ve sınırlarınızı görüp kabul ederken, daha ihtiyatlı ve daha gerçekçi olursunuz. Belki zorunlu ve işinizin bir parçası veya ihtimali olarak insanları artık güvenli ve şeyleri çekici olarak görmediğiniz için aynı zamanda daha eleştirel olabilirsiniz.

Terazi:
Terazi hiçbir şekilde tembel anlamına gelmezken, Başak’tan Terazi’ye geçiş bir önceki evrede edindiğiniz bu eleştirel eğilimlerden ve kılı kırk yaran rutinden kademeli bir şekilde (sıyrılarak) rahatlamayı işaret edebilir. Tüm bunlara daha anlayışlı olursunuz ve genelde daha yumuşak, daha sıcak ve daha sevgi dolu yaklaşırsınız.. Çevreniz genel olarak daha uyumludur. Daha hoş bir ev içi düzen kurma ya da bir başka insanı eve getirme ihtimali vardır.

Akrep:
Burada vurgu kendinizi, hayatınızı ve ihtiyaç duyduğunuzu hissettiğiniz yerlerde yaptığınız değişiklikleri değerlendirmek üzerindedir. Duygular daha yoğun ve daha güçlüdür. Bazen sekse, ölüme ve genel olarak insan doğasına yaklaşımda büyük değişiklikler olur. İrade daha güçlüdür. Bazıları bir şeylerin gitmesine izin vermedikleri için içsel karmaşa yaşarlar, ama genel olarak görünürde kararlılık ve sükunet hakimdir.

Yay:
Daha az gergin/ciddi, daha az gizemli ve daha rahatsınızdır. Sosyal hayat daha canlı olmaya başlar. Muhtemelen yeni insanlar veya aktivitelerle ilgili risk almaya hazır olabilirsiniz. Belki daha çok piyango alırsınız Hayatın her alanında, çoğu farklı kültürel, dinsel veya sosyoekonomik geçmişi olan insanlarla bağlantılar kurarsınız. Tümü size bir şeyler öğretecektir. İşte ve tüm alanlarda, hareketlerinizde daha çok özgürlük isteyeceksiniz.

Oğlak:
Yay oldukça özgür bir eksen etrafında dönme eğilimindeyken, sorumluluklar Oğlak progresyonu ile önem kazanmaya başlar. Davranışlarınız daha amaca yönelik ve daha az esnek olur; durmadan ve sıkı bir şekilde çalışmaya itilirsiniz... Ne yapmak istiyorsanız onu yapmak istersiniz ve başarılabileceğini görürsünüz. Hayat gerçektir; hayat ciddidir ve hissediyorsunuzdur ki şimdi ciddi olmanın zamanıdır. Bazen bu progresyonun başlangıç evresinde evren sizi sabitlemiş ve sizinle ilgili her şey unutulmuş gibi hissedersiniz; bir başka deyişle ümit ertelenmiştir.

Kova:
Muhtemelen herkes hayatınızda, kişiliğinizde ve belki gardrobunuzda gerçekleşmekte olan olağanüstü değişiklikleri konuşacaktır. Anahtar kelime, reformdur. Başkalarının fikirlerini değiştirmeye gayret etmeniz ihtimali yanında, kendi fikirlerinizi de değiştiriyor olmanız beklenir. Yeni aktivitelere ve ufuklara doğru rehber olacak yeni arkadaşlar edinmeniz yüksek ihtimaldir.

Balık:
Balık kaçışın burcudur; bu yüzden bu evre açılırken birinden ya da bir şeyden kaçma isteğinin belirmesi ihtimal dahilindedir.. Hayal dünyanız artık daha önemli olmaya başlar, böylece okuma, müzik veya hayal gücünü teşvik eden diğer şeylerin sosyal hayatın ve amaçların önüne -bazı amaçlar hala varlığını sürdürse de- geçmeye başlaması sürpriz olmaz. Eğer bu progresyona sahip birileri ile yaşıyorsanız, onların önceye oranla kendileri için biraz daha fazla zamana ihtiyaç duyduklarını tahmin edebilirsiniz.. Eğer bu sizin progresyonunuzsa, kendinize günlük tutabilmek, meditasyon ya da sadece hayal kurmak ve boşluğa dalıp gitmek için zaman ayırın..


Hiç bir etken bir yılın veya hayatın yönünü, akışını belirlemezken, Progres Yükselen burç değiştirdiği zaman rüzgardaki değişikliklere ( ya da olmakta olana) kesinlikle işaret eder.. İyi bakın!

Çeviren: Oya Vulaş

Donna Van Toen astrolojik danışman, öğretmen ve Astrologer’s Node Book ve The Mars Book isimli kitapların yazarıdır. Çeşitli dönemlerde AFAN Steering Committee’de hizmet vermiştir. Donna dünyanın her yerinde grup ve Konferanslarda konuşmacıdır. Canadian Association for Astrological Education (CAAE) ve Astrology Toronto (ATI)’nun aktif bir üyesidir. 91 Bowmore Road, Toronto, Ontario M4L 3J1 Canada, cvantoe@attglobal.net, 416-466-2258, http://www.donnavantoen.com adreslerinden kendisine ulaşılabilir.
(Kaynak: NCGR memberletter (üye bülteni), August-September 2003, s.1, s.14)

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-06-2007 01:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
luci Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 45
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Progres Yükseleni Anlamak
Benim progresimde yükseln burcum değişmiyor. yine burda yazan etki olur mu?

[Resim: astrosohbetlm7.gif]
07-06-2007 02:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #3
Cvp: RE: Progres Yükseleni Anlamak
lucifer Yazılan:Benim progresimde yükseln burcum değişmiyor. yine burda yazan etki olur mu?

""Doğal olarak, bu ikisi arasında açı olasılığı kısıtlıdır. Hepimiz kavuşum açısında doğarız. Gerisi yükselenin ne hızla ilerlediğine ve bizim ne kadar yaşadığımıza bağlıdır. Hemen hepimiz 60lık açıyı, çoğumuz kareyi ve çok azımız üçgeni deneyimleriz. Her durumda iki sıkı sıkıya bağlantılı faktöre bakıyoruz ve anlamlarını farklı değerlendirmeye çalışıyoruz. Natal yükselen kendinizi diğer insanlara sunuş biçiminizi, stilinizi gösterir. Progres yükselen de aynıdır. ama stilinizin önüne "gelişen" sözcüğünü yerleştiririz. Dışsal sunumumuz zaman içinde değişir: iki yükselen arasındaki herhangi bir açıda yapılması gereken bu ikisini birbirleriyle uyumlu kılmaktır. Altmışlık ve üçgende bu kolydır. Bu duyguyu "kendine gelmek" olarak tanımlayabiliriz. Sosyal ve kişisel açıdan yaşamınızın bu döneminde kendinizi hiç olmadığı kadar güvenli hissedersiniz; tabii eğer kayıtsızlık ve yapmacıklık tuzağından kurtulursanız. Kare açıda gelişen kimliğiniz ile ilgili DİĞER İNSANLARIN SİZİ NASIL GÖRDÜĞÜ KONUSUNDAKİ HAYALLERİNİZ (genellikle natal yük. bağlantılı) arasında sürtüşme olur. O ZAMAN GÜVENDİĞİNİZ İNSANLARIN SİZE TUTTUĞU AYNAYA VE BUNA BAKACAK CESARETE-ve onurla öğrenmeye ve büyümeye- GEREKSİNİM DUYARSINIZ.""Steven Forrest
progres yükselen natal yük aynı olduğunda S. Forrest'ın yorumu bu lucifer, bu aralar progresleri okuyorum da sorun dikkatimi çekti yazim dedim. daha detaylı yorumlar diğer arkadaşlardan gelecektir .

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
07-16-2007 12:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #4
Cvp: Progres Yükseleni Anlamak
Progres yükselen / Natal Güneş;Progres Yükselen Güneş'inize dokunurken,stilinizin gelişme zamanı gelir.Sosyal hayata gönderdiğiniz sinyaller artık,en azından ruhunuzun evrimsel hedefleri açısından ,yanıltıcı ve ters etkili oldu.Eğer açı gerilimliyse,kendinizi sosyal arenada huzursuz,biraz beceriksiz hissetmeye başlarsınız.

Uyumlu açılar altında,problem daha belirsiz ve daha az baskıcıdır.Her koşulda ,şu anda deneyimlerle veya doğru insanlarla doğru biçimlerde bağlantı kuramıyorsunuz.Ve sorunu yüzeysel olarak nitelendirebiliriz.Artık değer verdiğiniz ve yansıtmak istediğiniz şeylere aracı olamayan konuşma ve davranış alışkanlıklarınızın ,giyim tarzınızın farkına varın.

Progres Yükselen / Natal Ay;Progres Yükselen Ay'ınızla birleştiğinde en derindeki benliğinizin yumuşaklığını ve gerçekliğini dışsal stilinizle daha fazla bütünleştirmeniz gerekebilir.Yani duygusal açıdan kimsesizleşebilirsiniz ve bu nedenle kendinizi duygusal açıdan huzursuz hissetmeye başlarsınız.

Bu değişken ruh hali gerilimli açılar altında daha fırtınalıdır.Açı nasıl olursa olsun,şimdi biraz daha kaprisli ve havai olmak yararlıdır.Hislerinizi anlatın.İçinizdeki yumuşaklığı dışarı çıkartan şeylerle kalbinizi ısıtın, ağlayın,gülün,açılın.

Progres Yükselen / Natal Merkür;Eğer Progres Yükseleniniz natal Merkür'ünüze gerilimli bir açıyla dokunuyorsa düşüncelerinizi ifade etme yolunda büyük gelişimsel baskı oluşur.Kendinizi susturulmuş hissedersiniz.

Eğer açı uyumluysa,daha akıcı bir evrim gibi görünür.Eğer yazma isteği duyuyorsanız,onu şimdi onurlandırın.Merkür zamanları genelikle yolculuk veya öğrenim için zihin genişletici ve özgürleştirici fırsatları verirler.

Progres Yükselen / Natal Venüs;Bazen gerçek bir dostluk veya sevgi geliştirebileceğimiz düşündüğümüz insanlarla karşılarız, ama hiçbir şey olmaz.Kimse kimseyi aramaz,birdaha birbirimizi asla görmeyiz.Hayat böyle kaçırılan bağlantılarla doludur ve bir günün saatleriyle ilgili Matemetiksel bir hesap bunun daha iyi olduğunu gösterir.Şİmdi progres Yükselen Venüs'ünüzü tetiklerken,bu zamanı bulun.Astroloji ruh eşlerimizle evrimsel yolculuğumuzu hızlandıran kritik insanlarla karşılaşmalarımızın zamanlaması konusunda çok hassastır.Ve bu açı bu tür karşılaşmaların önemli bir göstergesidir.

Gerilimli açılar altında,koşullar daha yıldırıcıdır ve bağlanmanız gereken insan ile sizin aranızda engeller,mesafeler,başka ilişkiler,mevcut sorumluluklar,alışkanlıklar bulunur.

Açı uyumluysa,her şey kolay gelişir ama fırsatı elinizden kaçırmak da kolaydır,daha çekici olursunuz.Kendinzi daha sıcak ve arkadaş canlısı ,sosyal açıdan daha rahat ve diğer insanlarla daha ilgili bulursunuz.
07-07-2009 09:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Progres Yükseleni Anlamak
Progres Yükselen / Natal Mars;Yaşamda bazen ya savaş ya da öl noktasına geliriz.Eğer hiddetli değilseniz,kendinizi ve haklı sınırlarınızı savunmayı redderseniz yaralanırsınız.Vya kullanılır,sömürülürsünüz.Ğeki hak,hukuk,adaletten ne haber?Ya kibarlıktan?Hoşgörüden?Kendini aşmaktan?Hepsinin bir mevsimi var,ama savaş tanrısının da var ve progres Yükselen Mars'ınıza dokununca kavga mevsimi üstünüze çöker.Bu nedenle kararlı olun.Yapınız zaten tutkulu ve yoğunsa,aşırıya kaçmamaya,öfkeyle sarhoş olup gereğinden fazla zarar vermemeye dikkat edin.
Eğer daha yumuşak bir insansanız ihtiyaçlarınızı doyuracak kadar yüksek sesle konuştuğunuzdan emin olun.Gerilimli açılar altında,savaş size gelir onu önleyemezsiniz.Uyumlu açılarda konuları sizin yoğunlaştırmanız gerekir.Açık olun,istediklerinizi gözünüzde kararlı bir ifadeyle söyleyin.Fiziksel açıdan güçlü olmanız mükemmel bir taktiktir.

Progres Yükselen / Natal Jupiter;Progres Yükseleniniz Jüpiter'inizle etkileşirken dış görüşünüze biraz güven,büyüklük eklemeniz gerekir.Sıradışı büyük şeyler yapabileceğinizi insanlara hissettirin.Biraz büyük yaşayın ama Jüpiter'in gölgesi olan aşırı büyümeye dikkat edin.
Gerilimli açılarda neyin peşindeyseniz ihtiyacınız olsa da olmasa da onu almak biraz daha zor oluyor.
07-07-2009 09:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
Cvp: Progres Yükseleni Anlamak
Progres Yükselen / Natal Satürn;Natal Satürnünüze açı yapan progres Yükselen,yıllarınızı dış görünüşünüz ile,zarif bir şekilde,bütünleştirme zamanının geldiğini gösterir.Dünyaya yaşınızı değil,olgunluk düzeyinizi yayınlamaya başlarsanız.Daha ciddiye alınma girişimlerinde bulunuyorsunuz.Ve bunu yapmanız zorunludur.kaderiniz şu anda ,ancak mevcut alışkanlıklarınız ve tavırlarınızdan daha özlü,yeterli ve sorumlu görünürseniz açılacak olan bir kapı önünde beklemektedir.

Gerilimli açılar altında,bu köprüyü geçmek için sosyal bir bedel ödemeniz,köprüyü sizinle geçemeyecek veya size destek olamayacak insanları geride bırakmanız gerekir.Size yaşınızı hatırlatan(eğer ihtiyacınız varsa) sözcükler duyabilirsiniz.

Uyumlu açılarda,süreç daha akıcıdır,hatta bir gün aynaya bakana kadar farkına varmazsanız.


Progres Yükselen / Natal Uranüs;Kendiniz olma hakkınızı beyan etmek:Uranüs planetinin ruhu budur.O özgürlüğü-Jeff Green'in deyimiyle "bilinenden özgürleşmeyi"anlatır.Ve "bilinen"tutucu insanların"bariz sağ duyu" olarak isimlendirdiği her şey.

Gerilimli açılar altında,ruhunuzun özgürlüğünü istemek pahalıya patlar.bu insanlar özgürlüğünün bedelini ödemenizi beklerler.Uyumlu açılarda,süreç daha"şanslıdır"Progres yükselen uranüs'e dokununca dış görünüşünüz de sosyal koşullandırmalardan kurtulmanızı yansıtır.Bay normal küpe taka,bay hippi takım elbise giyer.

Progres Yükselen / Natal Neptün;Progres Yükselen natal Neptün'le bir açı oluşturduğunda iki çok farklı sembol dans etmeye başlar.Bu etkileşimde ilgisizlik potansiyeli gizlidir.Neptün sizi"umrumda değil" veya "bu da geçer " duygusuyla doldurabilir.Açı ne olursa olsun,en iyi koşulda anlamsız durumlara sürüklenmek ve en kötü koşulda da bazı ciddi ahlaki özverilerde bulunmak söz konusudur.Yükselen Neprün'le etkileşirken,belirli ve gözlenebilen bir ruhsal adım atmanın zamanı gelir.Camiye veya kliseye gidin,yoga veya meditasyon kurslarına katılın.Evrimsel astrolojiyle ciddi şekilde ilgilenmeye başlayın.

Progres Yükselen / Natal Pluto;Sosyal ilişkilerin yüzde sekseni kaşılıklı eğlence,durumu kurtarma ve çatışmadan kaçma amaçlı yüzeysel ilişkilerdir.
Öyle zamanlar vardır ki,bütün neşe ve cazibe,yaşamın gölgesini ustaca gizleyen bu şeyler,bıktırmaya başlarlar.Yaşamımızdaki özel kişilerle güçlü ve çıplak duyguları paylaşmaya,önemli sözler söylemeye ihtiyaç duyarız ,işte şimdi böyle bir dönemdesiniz.Bu her zaman,ego destekleyici,sosyal sohbelerin ego dağıtıcı gerçekliğe dönüştüğü hasas bir süreçtir.
Özellikle gerilimli açılar altında aşırı güç kullanam tehlikesine dikkat edin.İyi niyetle gerçekleri ortaya sererken,korkunç sonlara neden olabilirsiniz.Uyumlu açılarda,tehlike aksi yöndedir.Doğruları o kadar yumuşak söylersiniz ki dinleyenin bir kulağından girip diğerinden çıkar.Ayrıca uyumlu açılarda kendinize yalan söylemeniz de daha kolaydır.

Progres Yükselen Natal MC;Progres Yükselen Mc ile etkileşirse,işimiz ile kişiliğimiz arasında daha sıkı bir bağ yaratmak gerekir.Uyumlu açılarda,genellikle bunun için iyi bir fırsat doğar ve başarırsak çok faydalanırız.Gerilimli açılarda ise,gerçek benliğimiz ile toplumsal veya profosyonel kimliğimiz arasında acı dolu bir sürtüşme yaşanır.Bedel olarak işinizi ödemek en iyisidir!

Progres Yükselen Natal Yükselen;Doğalolarak bu ikisi arasında açı olasılığı çok kısıtlıdır.Natal yükselen kendinizi diğer insanlara sunuş biçimizinizi,stilinizi gösterir.Progres Yükselen de aynıdır,ama stilinizin önüne"gelişen"sözcüğünü yerleştiririz.Dışsal sunumunuz zaman içinde değişir:iki Yükselen arasındaki herhangi bir açıda yapılması gereken,bu ikisini birbiriyle uyumla kılmaktır.Altmışlık ve Üçgende bu kolaydır.Bu guyguyu"kendine glmek"olarak tanımlyabilirizSosyal ve kişisel açıdan ,yaşamınızın bu döneminde kendinizi daha önce hiç olmadığı kadar güvenli hissedersiniz;tabii eğer kayıtsızlık veya yapmacıklık tuzağından kutulursanız.Kare açıda,gelişen kimliğiniz ile diğer insanlarınsizi nasıl gördüğü konusundaki hayalleriniz(genellikle natal yükselenle bağlantılı) arasında sürtüşme olur.O zaman güvendiğiniz insanların size tuuttuğu ayanaya ve buna bakacak cesarete ve onutla öğrenmeye ve büyümeye gereksinim dursınız.

Kaynak;Değişen Gökyüzü
07-15-2009 12:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Progres Yükseleni Anlamak
Koç:
Her ne zaman İlerletilmiş Yükselen burç değiştirse, yeni deneyimlere ulaşma eğilimi belirir ama bu eğilim özellikle Balık’tan Koç’a geçerken çok güçlenir. Balık Progres Yükselen sıklıkla bir balonun ya da kozanın içinde, dünyanın sularını tahlil için ara sıra görünerek yaşamak eğilimindedir. Koç dünyayı şiddetli bir hücumla fethederek almak ister. Önceki söz dinleyen/halim-selim çocuk bu aşamada aniden, iddialı olmanın gücünü öğrenirken oldukça sıkı bir şekilde dizginleri ele almak ihtiyacı hisseder. Öte yandan bir yetişkin, hayatın arka planından liderlik rolüne soyunmak için ortaya çıkar.

bu benim sanırım:D
08-03-2009 01:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #8
RE: Progres Yükseleni Anlamak
ne kadar zamanda degısıyor acaba progress yukselen benım gunesım koctan bogaya gecmıs ? yukselenım terazıye gecmıs .. ama nezamndan gectıler ve nekadar devam edıcek tam hesaplayamadım ,?

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
08-24-2009 01:57 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: RE: Progres Yükseleni Anlamak
ariess Yazılan:ne kadar zamanda degısıyor acaba progress yukselen benım gunesım koctan bogaya gecmıs ? yukselenım terazıye gecmıs .. ama nezamndan gectıler ve nekadar devam edıcek tam hesaplayamadım ,?

hesap kolay sevgili aries ,

1 yılda 1 derece ilerletiyorsun progres Güneşi..

yani şu anda progres güneşi 5 derece yengeçte olan biri , tam 25 sene sonra progres aslana geçecektir bunun gibi hesaplayabilirsiniz.

08-24-2009 05:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
Cvp: Progres Yükseleni Anlamak
teşekkur ederım Yıldırım, ozamn benım astro com'a gore 11 derece bogada progress gunesım 11 yıldır bogada,19 yıl sonra ıkızler olucak . dogrumu?

kusura bakma buaralar algılamam gerıledı gülücük)

yukselen de pekı nasıl oluyor ? 13 derece terazı gorunuyor? ve ay burcumuzda?

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
08-24-2009 11:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir