Değerlendir:
  • 24 Oy - 2.58 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Arap Noktaları
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Arap Noktaları
Arap Noktaları

ISAR Sunumu
R. Hakan Kırkoğlu, ISAR sunumlarından

Çeviren: Meltem Sözübir



Bir astroloji haritası bir çok anlamın iç içe örülü olduğu bir ağ gibidir. Arap noktalarına olan ilgim, yalnızca gezegenleri, burçları ve evleri doğrudan inceleyerek elde edemeyeceğimiz, uçsuz bucaksız bilgi ve bağlantıları bize sunduklarına tanık olduğum zaman başladı. Yine de , Arap noktalarının yorumlamada ikincil sırada olduğunu başlangıçta belirtmemiz gerekir. Önemli gezegensel prensipleri ya da nedenleri göstermezler ama Arap noktalarından detayları incelerken yararlanabiliriz.

Bir noktadan söz ettiğimizde, bu üç ana sebebin ürünüdür. Gezegenler ana sebeplerdir. Örneğin, Venüs aşk, arzu, çekicilik ve dişi prensiptir, Güneş ise canlılık, yönetmek ve yaratıcılıktır. Bir Arap noktası ana sebep ya da prensip değildir, bize haritadaki ana temalarla ilgili detayları veren ana nedenler arasındaki ilişkileri içerir. Yaşamın her bölümüyle, her evle ilgili kategoriler verebiliriz. Arap noktalarını bu ana nedenler arasındaki orta noktalar olarak da görebiliriz. Günümüzde en iyi tanınan Arap noktası Şans Noktası'dır.

Bu noktanın modern yorumu, sizin bakışınızla -yükselen derecesi- , yöneten, aktif, Güneş yanınızla, duygusal, pasif, ay yanınızı en verimli şekilde kullandığınız noktadır.

Teoride, her evin kendine ait Arap noktaları vardır, örneğin, maddi faydalar evi olarak 2. evi düşündüğümüzde, yaşamı idame ettirebilmeyi ve zenginliği gösteren, Latince pars subtantiae olarak geçen, varlık noktasını da hesaplayabiliriz. Ya da üçüncü ev için, zihinsel kapasite ve algılama noktası olan Latince Pars rationis et sensus'u, hesaplayabilir, dokuzuncu ev için, yolculuk noktası olan Latince Pars Peregrinationis'ten söz edebilir, ve yine sekizinci ev içinse Latince pars mortis olarak geçen ölüm noktasını hesaplayabiliriz.

Herhangi bir noktayı değerlendirirken, onun köşe evlerde bulunup bulunmadığı, bulunduğu ev ve burç ve yöneticisinin durumu büyük önem taşır. Noktaların yorumlanmasına majör açıları da ekleyebiliriz.

Bu makalede bazı Arap noktaları ve formülleri hakkında kısa bilgiler verdim, ve günümüzdeki ve geçmişteki birçok değişik tanınmış kişinin haritalarını kullanarak, bu noktaların detaylı ve özel bilgiler sağlamadaki benzersiz rolünü göstermek
istedim.



BABA NOKTASI - PARS PATRIS

Klasik anlamda, Güneş ve Satürn babanın göstergeleridir.Güneş solar ilke, Satürn ise otorite figürü olması nedeniyle. Güneş aynı zamanda gündüz haritalarında, Satürn ise gece haritalarında babanın göstergesidir. Baba noktasının formülü :

Gündüz haritasında : Asc + Satürn - Güneş, Gece Haritasında : Tersi

Bu formülü, babası yaşamında önemli ve çarpıcı bir figür olan G. W. Bush'un haritasına uygulayabiliriz. Gündüz haritası olduğu için, baba noktasını birinci evde 19 50 Aslan olarak hesaplarız. Köşe evde bulunması ve Aslan burcunda olması
nedeniyle güçlü solar ilke daha da önem kazanmaktadır.

Noktalara bakarken, onların köşe evlerde olmaları ya da haritanın ana akslarıyla birleşmeleri her zaman önemlidir ve kişinin yaşamında güçlü bir etkisi olacağını gösterir. Eski astrolog Albumassar, eğer bu noktanın kalitesi iyiyse , kişinin
babasının asil olacağını söyler.


Bir noktanın kalitesinin nasıl değerlendirebiliriz ? Daha önce de söylendiği gibi, köşe evlerde bulunması her zaman çok önemlidir, ama diğer yandan iyicil bir gezegenle birleşme halinde olması da kaliteyi gösterir.


Bush'un haritasında Baba Noktası Venüs'le birleşmektedir ve Venüs aynı zamanda babanın durumunu gösteren diğer bir signifikatör olan 4.evin de yöneticisidir. Klasik yaklaşımda, 4. ev babayı ve onun yöneticisi de babanın içinde bulunduğu koşulları gösterir. Bizim örneğimizde, babanın güçlü olduğunun kanıtı oldukça açıktır.


Diğer önemli bir gösterge de, bu noktanın her zaman kadersel durumları gösteren ay düğümlerinden, güney ay düğümüyle üçgen açı içinde olmasıdır. Üçgen açı çaba gerektirmeyen, sorunsuz ve uyumlu bir ilişkiyi gösterir, aynı zamanda da babanın çocuğunu güçlü bir şekilde desteklediğini gösteren karmik bir bağlantıdır.

Üstelik, baba noktası sadece Venüs'le birleşmekle kalmıyor, aynı zamanda güney ay düğümünün de yöneticisi olan en iyicil gezegen Jüpiter'le de sekstil açı içinde ! Bu Bush'un babasından çok güçlü ve iyi bir destek aldığının gösteren inanılmaz
bir oluşum!


ŞANS NOKTASI - PARS FORTUNA

En basit tanımıyla Şans Noktası, para, zenginlik ve iyi şans gibi büyük maddi faydaları aldığımız noktadır.

Bu nokta Bush'un doğum haritasında 4. evde ve Akrep burcundadır. Burada yine 4. evi görmekteyiz, bu babadan maddi yardım görüleceğini göstermektedir. Noktanın Akrep'te olması ise bu yardımın petrol gibi toprağa ait kaynaklardan olabileceğine işaret edebilir.

Şans noktasının yöneticisi Mars'tır ve nokta aynı zamanda Mars'a sekstil yapmaktadır. Böyle bir oluşum noktanın önemini daha da arttırır. Eğer bir noktanın yöneticisi o noktayla açı içindeyse (özellikle birleşme ve yumuşak açılar), bu noktadan gelecek fırsatları arttırır.

Bizim örneğimizde , Mars aynı zamanda 2. evdedir ve sekstil açı nedeniyle ve Mars'ın savaşı gösteren en önemli signifikatör olduğunu da düşünürsek, son Irak savaşının bile böyle bir maddi kazanç sağladığı sonucuna varabiliriz. Savaş Mart 2003'te başladığında Bush'un progress ayı da Şans Noktasıyla tam kavuşum halindeydi.

Gates'in haritasında Şans Noktası, bilgisayarları ve ileri teknolojiyi temsil eden Kova burcundadır. Nokta aynı zamanda ortak yatırımları ve gelirleri temsil eden 8. evdedir.

Burada çarpıcı olan, Şans Noktasının yöneticisinin Satürn olması ve Satürn'ün Akrep'te noktaya üstten kare yapmasıdır. Yukarıda olması, noktanın gücünü değerlendirirken her zaman önemli bir faktördür. Satürn aynı zamanda 5. evdedir ve alınan riskleri ve spekülasyonu da göstermektedir.

Bu haritada Şans Noktası aynı zamanda kadersel bağlantıları gösteren Ay düğümleriyle yine rahat açı içindedir. Merkür'le üçgen açısı vardır ve Merkür gece haritalarında hava burçlarının triplicity yöneticisidir. Merkür'ün Akrep'te olması zeka ve kurnazlığı da getirmektedir.

Ted Turner'ın haritasında Şans noktası Akrep'te ve 11. evdedir ve TV'nin ve elektronik medyanın temsilcisi olan Uranüs'le bağlantı içindedir. Şans noktası Kuzey ay düğümüyle birleşim halindedir ve yöneticisi olan Mars Terazi'de asalete sahip değildir, köşe evde ve Venüs'le karşılıklı etkileşim içindedir. Şans noktası 11. evdedir ve bu ev meslekten yani 10. evden kazanılan parayı gösterir.

Şans noktasına başka bir örnekte Playboy dergisinin sahibi olan Hugh Hefner'ın haritasıdır. Burada da şans noktası 11. evde ve Aslan burcunda yer almaktadır ve fanteziler gezegeni Neptün'le birleşmektedir.Noktanın yöneticisi olan Güneşe
baktığımızdaysa, onun sekizinci evin girişinde - cinselliği temsil eden Akrep'in evi- olduğunu görmekteyiz. Ve Güneş buradan mutlu bir şekilde şans noktasına üçgen aç yapmaktadır. Üstelik, zevkler evi olan 5. evde bulunan Jüpiter'le de partil
karşıtlık içindedir.


AKIL NOKTASI - PARS SAPIENTIAE

Albumassar'a göre Akıl ve Sabır Noktası, yapılan işlerde istikrarı, felsefeyi, derinliği gösterir ve düşünme yetisi ve konuşmayla yakın ilişkisi vardır. Kişi rasyonel, sağduyulu, sabırlı ve düşünsel olarak derindir. Derin konularda araştırmacı ya da çok uzman bir kişi olabilir, keşfedilecek tüm konuları çabucak keşfeder. Burada derin zekanın aklın ve sabrın temsilcileri olan Jüpiter ve Satürn kullanılır

Gündüz haritası için Akıl Noktasının formülü :Merkür + Jüpiter - Satürn



Albert Einstein

Albert Einstein'ın Akıl ve Sabır Noktası 26 derece Kova'da ve 9.evde yer almaktadır.Köşe evde olmamakla birlikte, kendi evindedir ve daha da ilginci, Jüpiter'le yakın bir birleşim halindedir ! Ve Kova burcundadır. Evrensel düşünceye ve bilime yeniden şekil veren bir kişi olan Einstein'ı kusursuz tanımlayan bir sembol. O sadece laboratuardaki bir bilim adamı değildi, 9.evdeki noktayla açıkça görüldüğü gibi, tanrıya sağlam bir inancı da vardı.



VARLIK NOKTASI : PARS SUBSTANTIAE

Bu nokta maddi destekleri gösteren 2. eve aittir ve yaşamı idame ettirme gücünü, para akışını ve diğer maddi kaynakları gösterir.

Bu noktanın formülü gece ve gündüz haritaları için şöyledir :
Varlık Noktası: Asc + 2.evin aksı - 2.evin yöneticisi


Albert Einstein

Bu örnekte 11 Yengeç + 28 Yengeç - 14 Yay bize 25 derece Kova'yı vermektedir ve Jüpiter'le tam olarak birleşmektedir .


ZİHİNSEL KAPASİTE VE ALGILAMA NOKTASI :PARS RATIONIS E SENSUS

Bu nokta akıl ve sağduyuyu, bilim ve hayal gücünü, anlayışı ve konuşmayı temsil eder.

Noktanın formülü gündüz haritaları için şöyledir : Asc + Mars -Merkür

Gece Haritaları : Tersi

Albert Einstein

Bu noktayı Einstein'in haritasında hesapladığımızda 5 derece Boğa çıkmaktadır ve bu derece Neptün'le ve Kiron'la birleşim halindedir.Einstein'ın zaman ve enerjiyi algılayışımızı böylesine değiştiren rölativite teorisini hangi gezegen bu kadar
iyi tanımlayabilir ? Burada yoğun hayal gücünü ve dini ya da ruhani anlayışla birleşmiş zekayla inancı veren Neptün'dür.



Adolf Hitler

Hitler'in zihinsel kapasite ve algılama noktası 17 derece Akreptedir ve Boğa'daki Mars ve Venüs'üyle yakın bir karşıtlık içindedir.Bu örnekte noktanın yöneticisi Mars olduğundan, ve Boğa'da asalet açısından düşük durumda bulunduğundan vahşi konuşmalarının ve hayal gücünün yıkıcı gücünü yansıtmaktadır.

Hitler'in haritasında bu nokta aynı zamanda İnançlar Noktası'yla (Pars Religionis) da kare açı yapmaktadır.. İnançlar noktasının formülü gündüz haritaları için : Asc + Merkür - Ay Gece Haritaları içinse : Tersi

Hitler'in inançlar noktası 15 derece Kova'dadır ve yöneticisi Satürn ise Aslan'da ve t-kare kalıbı içinde herhangi bir asalete sahip değildir. Asalete sahip olmayan kötücül gezegenlerle, onun dini görüşleri, fanatik konuşma ve davranışlarıyla
ilişkili böyle bir oluşum, Arap noktalarıyla nasıl cümleler kurabileceğimizin de güzel bir örneğidir !



Leonardo Da Vinci

Da Vinci'nin haritasında zihinsel kapasite ve algılama noktası 0 derece Kovada ve 10. evdeki Neptün'le partil üçgen açı içindedir.


Madonna

Madonna'nın haritasında ise bu nokta Mars'la birleşerek onun düşüncelerini güçlü ve kavgacı bir şekilde ifade etmesine neden olmaktadır.


SOYLULUK VE ASALET NOKTASI : PARS NOBILITATIS

Eski astrologlara göre bu nokta 10.eve aittir ve krallığı, zaferi, yükselmeyi ve şan şöhreti temsil eder. Bu nokta ışıkların yücelme derecelerinden türetilir.

Soyluluk ve Asalet Noktasının formülü gündüz haritaları için : Asc + 19 derece Koç - Güneş

Gece Haritaları için : Asc + 3 derece Boğa - Ay

Eskiler , eğer bu nokta 1. 11. veya 10. eve düşerse ve iyicil gezegenlerle birleşirse kişinin iyi bir ünle beraber,şeref asalet, ilerleme ve zenginlik kazanacağını söylerler.



George W. Bush

Bush'un haritasında bu nokta 10.evde 12 derece Boğa'dadır ev Şans Noktasına karşıtlık yapmaktadır. Daha önce şans noktasının babadan gelecek maddi yardımı gösterdiğini söylemiştik. Burada da yine Bush'un yükselişinin babasından gelecek maddi yardımla yakın bir ilişki içinde olduğunu görmekteyiz.Noktanın yöneticisi olan Venüs'ün Aslan'da olması da yine babanın öneminin altını çizmektedir.



Bill Clinton

Bill Clinton'ın haritasında bu nokta Boğa burcunda ve 8. evdedir.Yönetici Venüs ise Terazi'de ve köşe ev olan 1. evde yer almaktadır. Ama noktanın 8. evde olması nedeniyle, Clinton'ın ünü 8. ev konuları olan tutku ve cinsellik yüzünden tehlike altındadır.



Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger'in haritasında soyluluk ve asalet noktası oyunculuk evi olan 5.evde ve güçle ilişkili olan Akrep burcunda yer almaktadır. Üstelik iyicil gezegen Jüpiter'le de birleşim halindedir.

Yine ilginçtir ki Mars'ı gösteren nokta olan PART OF MARS (Pars Martis) ise Schwarzenegger'in haritasında soyluluk ve asalet noktasıyla aynı derecede yer almaktadır. Böyle bir oluşum güçlü bir Mars'ı ve bunun 5. ev konusu olan eğlence alanında kullanımını da göstermektedir.



Adolf Hitler

Hitler'in haritasında soyluluk ve asalet noktası üzüntüler ve felaketler evi olan 12. evdedir. Ve yöneticisi Venüs kötücül Mars'la birleşmekte ve en kötücül gezegen olan Satürn'e kare yapmaktadır.


Bill Gates

Bill Gates'in soyluluk ve asalet noktası para evi olan 2. evde ve 13 derece Aslan burcunda yer almaktadır. Aynı zamanda 8. evdeki Şans Noktasıyla yakın bir karşıtlık içindedir. Tüm bunlar yatırımlar ve zenginlik yoluyla kazanılan asaleti
göstermektedir.



ÖLÜM NOKTASI VE TANIK OLAN GEZEGEN NOKTASI

Ölüm noktası ölümün sebebiyle ilgili kısmen açıklama yapabilir. Ayrıca haritaya öldürücü enerjilerin girdiği oluşumlarla ilgili de bilgi sağlayabilir. Tanık olan gezegen noktası ise ölümden nasıl bir gezegensel enerjinin sorumlu olabileceği
hakkında ipucu verebilir. Örneğin, bu nokta Akrep'teyse, Mars'ın durumuna ve bu noktayla olan ilişkisine bakmamız gerekir.

Ölüm noktasının formülü gece ve gündüz haritaları için : Asc +8.ev - Ay

Tanık olan gezegen noktası gündüz haritası için : Asc + Ay - Asc'ın yöneticisi

Gece haritaları için : Tersi



Prenses Diana

Prenses Diana'nın haritasında ölüm noktası 23 derece Boğa'da, aşk evi olan 5. evde ve Venüs'le birleşim halindedir. Ölümünün bir şekilde içinde bulunduğu aşk ilişkisi nedeniyle olduğunu da söyleyebiliriz. Bu noktanın Uranüs'le olan karesi
de yaşamının ani bitişini göstermektedir.

Tanıklık eden gezegen noktası ise 8 derece Oğlak'ta krallığı temsil eden Güneş'ine karşıtlık içindedir. Oğlak bizi Satürn'e götürür ve Satürn'de hem Venüs'üne hem de ölüm noktasına üçgen açı yapmaktadır.



John F. Kennedy

Kennedy'nin haritasında ölüm noktası 9. evin girişinde 20 derece İkizler'de yer almaktadır ve bir yolculuk esnasında öldürülmüştür. Tanıklık eden gezegen noktası da 20 derece Oğlak'tadır ve Merkür'üne tam üçgen yapmaktadır. Merkür burada konuşmayı temsil etmekte ve 10. evdeki Satürn'se herkesin gözü önünde öldürüldüğünü göstermektedir.



James Dean

James Dean'in haritasında ölüm noktası 14 derece Aslan'da ve tanıklık eden gezegen noktası da 16 derece Aslan'da ve 9. evin girişinde bulunmaktadır. Noktanın yöneticisi Güneş ise kısa yolculukları temsil eden 3. evin girişiyle birleşmektedir.




BAZI ÖNEMLİ ARAP NOKTALARI VE FORMÜLLERİ

Formüller gündüz haritaları içindir, gece haritalarında tersi geçerlidir :


Şans Noktası (Pars Fortunae) : Asc + Ay - Güneş (tersi)

Gelecek Noktası (Pars Futurorum) : Asc + Güneş - Ay (tersi)

Satürn Noktası (Pars Saturni) : Asc + Fortuna -Saturn (tersi)

Jüpiter Noktası (Pars Jovis) : Asc +Jüpiter -Futurorum (tersi)

Mars Noktası (Pars Martis) : Asc + Fortuna - Mars (tersi)

Venüs Noktası (Pars Veneris, Pars Durabilitatis) Asc +Futurorum - Fortuna (tersi)

Merkür Noktası (Pars Mercurii) Asc + Fortuna - Futurorum (tersi)



1.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Yaşam Noktası (Pars Vitae) : Asc + Satürn - Jüpiter (tersi)

Zihinsel Kapasite ve Algılama Noktası (Pars Rationis et Sensus ) : Asc + Mars - Merkür (tersi)



2.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Varlık Noktası (Pars Substantiae) : Asc + II. Ev - II. Evin yöneticisi



3.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Kardeşler Noktası (Pars Fratrum) : Asc + Jüpiter -Satürn



4.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Baba Noktası (Pars Patris) : Asc + Satürn - Güneş (tersi)

Büyükbabalar Noktası (pars Avorum) : Asc+ Satürn - Güneş'in dispozitörü (tersi)
Eğer güneş Aslan'daysa Aslan'ın birinci derecesinden Satürn'e kadar olan kısım alınır.

Atalar Noktası (Pars Parentelea) : Asc + mars - Satürn (tersi)

Miras Noktası (Pars haeraditatum vel possessionum) : Asc + Ay - Satürn



5.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Çocuklar Noktası Pars filiorum) : Asc + Satürn - Jüpiter (tersi)



6. EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Kazalar ve Zayıflıklar Noktası (Pars Infirmaitatum ) : Asc + Mars - Satürn (tersi)

Zayıflıklar Noktası : Asc + Mars - Merkür

Çalışanlar Noktası : Asc + Ay - Merkür (tersi)

Köleler ve Ganimetler Noktası (Pars captivorum et vinctorum)

Asc + Güneş - güneşin dispozitörü (gündüz)

Asc + Ay - ayın dispozitörü (gece)



7.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Erkekler için Evlilik Noktası (Pars coniugii virororum secundum hermetem)

Asc + Venüs - Satürn

Evlilik Noktası : Asc + VII. Ev - Venüs (tersi)



8.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Ölüm Noktası (Pars Mortis) : Asc + VIII. Ev - Ay

Öldüren Gezegen Noktası (Pars interficiendis planetea ) : Asc + Ay - Asc'nın yöneticisi (tersi)



9.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Yolculuk Noktası (Pars peregrinationis) : Asc + IX. Ev - IX. Evin yöneticisi

Deniz Yolculukları Noktası (Pars itineris in aqua ) : Asc + 15 derece Yengeç - Satürn (tersi)

İnançlar Noktası (Pars Religionis ) : Asc + Merkür - Ay (tersi)

Akıl Noktası (Pars Sapientiae) : Asc + Jüpiter - Satürn (tersi)



10.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Soyluluk ve Asalet Noktası (Pars Nobilitatis) : Asc + 19 derece Koç - Güneş (gündüz)

Asc + 3 derece Boğa - Ay

Kraliyet Noktası (Pars regni) : Asc + Ay - Mars (tersi)

Anne Noktası (Pars Matrum) : Asc + Ay - Venüs (tersi)



11.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Güçlü Kişilerce Onurlandırılma Noktası (Pars nati inter homines) : Asc + Güneş - Fortuna (tersi)



12.EVLE İLGİLİ NOKTALAR

Gizli Düşmanlar Noktası (Pars inimicorum) : Asc + Mars - Satürn

Gizli Düşmanlar Noktası (2. formül) : Asc + XII.ev - XII.evin yöneticisi


Kaynaklar:
Zoller, The Arabic Parts in Astrology, a lost key to prediction, Bonatus Texts

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-04-2007 07:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: Arap Noktaları
arap noktalarıyla ilgili bildiklerimi yazmak istiyorum yani kırkoğlunun makale ve kitaplarından anladığımı ..
12 evin de arap noktası vardır..mesela 2. evde varlık noktası,3. ev kardeşler noktası,4. ev baba noktası (horoskoplarda bazı durumlarda anneyi de anlatır 4. ev)9. ev yolculuklar noktası ,din,akıl,deniz yolculukları noktası....
fortuna şans noktası şeklinde gidiyor beyhan da yazmış zaten.

hesaplamalara gelince elle hesaplarda karıştırabiirsiniz ama bu iş için hazırlanmış solar fıre ve starlight programları var satın alıp hesaplayabilirsiniz ama sitede solar fıre plutonıc tarafından hizmete açıldı ücretsiz masanıza indirip hesaplayabilirsiniz..gülücük)haritanızı çıkarttıktan sonra reports a basıyorsunuz cart report geliyor bu sayfanın sağ üst köşesinde kaydırmalı bir kutucuk var arabıc partsı seçtikten sonra arap noktalarınız karşınıza geliyor..

yorumlamalar ise bir arap noktasının hayatınızda etkili mi değil mi olduğunu anlamanız arap noktasının konumuyla alakalı..arap noktasının gücünü ve etkisini addeler halinde yazarsak
1.arap noktası köşe evlerdeyse yani 1,4,7,10 evlerdeyse haritada etkilidir..

2.arap noktası haritanın üst bölümündeyse haritada güçlüdür..olumludur.

3.klasik astrolojide zayıf evler kabul edilen 6,8,12deyse gücü zayıftır.

4.arap noktaları eğer mars ile veya satürn ile birleşirse bu noktadan gelecek fırsatları azaltır.

5. arap noktası bulunduğu burcun yöneticisi ile olumlu açı sekstil ,üçgen varsa gelecek fırsatları çoğaltır iyileştirir.

6.eğer arap noktası jüpiterle kavuşmuşsa bu iyidir o noktadan harita sahibinin faydası artar.
7.eğer arap noktası haritanın yönetiicileri ile olumlu açı içindeyse ine iyidir..bu konu sitede var gece gündüz yönetici durumu le ilgili gündüz haritalarında ve gece haritalarında yöneticiler konusu.

8.arap noktaları ay düğümleriyle güzel açı içindeyse yine durum iyidir fırsatlar vardır..
arkadaşlar bu bilgilerin böyle madde halinde yazılmış şekli yok bence ilgilenenler için çok önemli maddeler noktanın kalitesinin hesaplanması için bilinmesi gerek ..
08-02-2007 11:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Arap Noktaları
baylar burası iki kişiye dar gelecek kadar küçük değil , madem yorumlarda anlaşamıyorsunuz aynı konularda birbirinize yorumlar yapmamayı deneyin.
bakın artık bunu söylemekten sıkılmaya başladım ''gerginlik istemiyorum'' !

gerginlik olacaksa , astroloji bilginizi alın güle güle kullanın.. burada değil !

08-03-2007 01:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vivienleigh Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 178
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
Cvp: HADES Arap Noktaları
arap noktalarıyla ilgili bildiklerimi yazmak istiyorum yani kırkoğlunun makale ve kitaplarından anladığımı ..
12 evin de arap noktası vardır..mesela 2. evde varlık noktası,3. ev kardeşler noktası,4. ev baba noktası (horoskoplarda bazı durumlarda anneyi de anlatır 4. ev)9. ev yolculuklar noktası ,din,akıl,deniz yolculukları noktası....
fortuna şans noktası şeklinde gidiyor beyhan da yazmış zaten.

hesaplamalara gelince elle hesaplarda karıştırabiirsiniz ama bu iş için hazırlanmış solar fıre ve starlight programları var satın alıp hesaplayabilirsiniz ama sitede solar fıre plutonıc tarafından hizmete açıldı ücretsiz masanıza indirip hesaplayabilirsiniz..haritanızı çıkarttıktan sonra reports a basıyorsunuz cart report geliyor bu sayfanın sağ üst köşesinde kaydırmalı bir kutucuk var arabıc partsı seçtikten sonra arap noktalarınız karşınıza geliyor..

yorumlamalar ise bir arap noktasının hayatınızda etkili mi değil mi olduğunu anlamanız arap noktasının konumuyla alakalı..arap noktasının gücünü ve etkisini addeler halinde yazarsak
1.arap noktası köşe evlerdeyse yani 1,4,7,10 evlerdeyse haritada etkilidir..

2.arap noktası haritanın üst bölümündeyse haritada güçlüdür..olumludur.

3.klasik astrolojide zayıf evler kabul edilen 6,8,12deyse gücü zayıftır.

4.arap noktaları eğer mars ile veya satürn ile birleşirse bu noktadan gelecek fırsatları azaltır.

5. arap noktası bulunduğu burcun yöneticisi ile olumlu açı sekstil ,üçgen varsa gelecek fırsatları çoğaltır iyileştirir.

6.eğer arap noktası jüpiterle kavuşmuşsa bu iyidir o noktadan harita sahibinin faydası artar.
7.eğer arap noktası haritanın yönetiicileri ile olumlu açı içindeyse ine iyidir..bu konu sitede var gece gündüz yönetici durumu le ilgili gündüz haritalarında ve gece haritalarında yöneticiler konusu.

8.arap noktaları ay düğümleriyle güzel açı içindeyse yine durum iyidir fırsatlar vardır..
arkadaşlar bu bilgilerin böyle madde halinde yazılmış şekli yok bence ilgilenenler için çok önemli maddeler noktanın kalitesinin hesaplanması için bilinmesi gerek .
.
sevgili hades ;
bu bilgilere göre yorumladım yanlışlık yapabilirim yöneticileriyle açılarını sen de bir hesapla daha doğru olur..
baba noktan 23 derece yengeçte 8.evinde babanın yengeçte olması evcimen bir yapısı olduğunu gösterebilir ama satürn geri olması ve köşe evde olmaması arap noktasını zayıflatıyor ay ile iyi açısı var sanırım tam hesaplayamadım..

anne noktası 4 derece balık merkürüne tam karşıt açı içinde annenle fikir uyuşmazlığınız olabilir ..ayrıca köşe evde değil ufkun altında kalmış ve yöneticisi jüpitere karşıt açı yapmış diğer yönetici neptünle de iyi bir açısı yok..anne noktan kuvvetli değil..hem iletişim olrak hem de yararlanman açısından ..

şans noktan 5 derece kovada satürn tarafından ezilmiş ama kovanın yöneticisi olduğu için iyi sayılabilir ben kötü bakmıyorum..kova konularında yenilik teknoloji bilgisayar ve astroloji konularında yeteneğin var..şans noktanın uranusle yani kovanın diğer yöneticisiyle açısı yok..

evliik noktan 16 derece başakta 9 evde evlilik noktan uzak yolculuklar yurtdışı ve yüksek öğrenimi ifade eden 9. evde olması eşini buralarda bulabileceğin anlamına geliyor olabilir..yöneticisi merküre yakın bir açısı yok köşe evde değil ama iyi bir evde..

aşk noktan akrepte 4 derece ve 11. evde iyi talih evinde akrep etkisinde kalan bayanlara aşık olma potansieli verebilir.yöneticisi marsla bir açısı yok ufkun üzerinde..

yolculuk noktan 26 derece terazide venüsle iyi açısı var uzak yolculuklar konusunda talihin ve fırsatların olabilir..

anlayış noktası 7 derece oğlak 2. evinde para konularına yatkın olabilirsin ..gülücük
08-23-2007 04:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Hades Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Jun 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Arap Noktaları
Teşekkür ederim yorumun için gülücük Ozaman bende olası açılardan bahsedeyim ;
Baba noktam 2. evimdeki gezegenlere zıt bakıyor , güney ay düğümüyle kavuşuyor. 10 evimdeki gezegenlere 60 derece bakabilir, 12. evimdeki pluto-ay a 120 derece bakabilir.
4. evimdeki anne noktam , 8. evimdeki baba noktama 120 derecelik açıyla bakıyor olabilir.
Aşk noktam 2. evime olumlu bakıyor olabilir. Evlilik noktamda 2. evime olumlu bakıyor olabilir.
Terazideki yolculuk noktam 2. evime kare bakıyor olabilir. Ama sanmıyorum çünkü 7. derece terazideki mars 2. evime kare bakıyorsa 26 derecedeki bir nokta kare bakmaz sanırım.
Anlayış noktam jüpitere ve merküre olumlu bakıyor olabilir. Mars a karesi olabilir. Uranüsle ve neptünle kavuşmuş olabilir.
Şans noktam 10. evime olumlu bakıyor. (Mars a )

Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene.
08-23-2007 04:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
neptunzz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 103
Üyelik Tarihi: Dec 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
RE: Cvp: HADES Arap Noktaları
vivienleigh Yazılan:arap noktalarıyla ilgili bildiklerimi yazmak istiyorum yani kırkoğlunun makale ve kitaplarından anladığımı ..
12 evin de arap noktası vardır..mesela 2. evde varlık noktası,3. ev kardeşler noktası,4. ev baba noktası (horoskoplarda bazı durumlarda anneyi de anlatır 4. ev)9. ev yolculuklar noktası ,din,akıl,deniz yolculukları noktası....
fortuna şans noktası şeklinde gidiyor beyhan da yazmış zaten.

hesaplamalara gelince elle hesaplarda karıştırabiirsiniz ama bu iş için hazırlanmış solar fıre ve starlight programları var satın alıp hesaplayabilirsiniz ama sitede solar fıre plutonıc tarafından hizmete açıldı ücretsiz masanıza indirip hesaplayabilirsiniz..haritanızı çıkarttıktan sonra reports a basıyorsunuz cart report geliyor bu sayfanın sağ üst köşesinde kaydırmalı bir kutucuk var arabıc partsı seçtikten sonra arap noktalarınız karşınıza geliyor..

yorumlamalar ise bir arap noktasının hayatınızda etkili mi değil mi olduğunu anlamanız arap noktasının konumuyla alakalı..arap noktasının gücünü ve etkisini addeler halinde yazarsak
1.arap noktası köşe evlerdeyse yani 1,4,7,10 evlerdeyse haritada etkilidir..

2.arap noktası haritanın üst bölümündeyse haritada güçlüdür..olumludur.

3.klasik astrolojide zayıf evler kabul edilen 6,8,12deyse gücü zayıftır.

4.arap noktaları eğer mars ile veya satürn ile birleşirse bu noktadan gelecek fırsatları azaltır.

5. arap noktası bulunduğu burcun yöneticisi ile olumlu açı sekstil ,üçgen varsa gelecek fırsatları çoğaltır iyileştirir.

6.eğer arap noktası jüpiterle kavuşmuşsa bu iyidir o noktadan harita sahibinin faydası artar.
7.eğer arap noktası haritanın yönetiicileri ile olumlu açı içindeyse ine iyidir..bu konu sitede var gece gündüz yönetici durumu le ilgili gündüz haritalarında ve gece haritalarında yöneticiler konusu.

8.arap noktaları ay düğümleriyle güzel açı içindeyse yine durum iyidir fırsatlar vardır..
arkadaşlar bu bilgilerin böyle madde halinde yazılmış şekli yok bence ilgilenenler için çok önemli maddeler noktanın kalitesinin hesaplanması için bilinmesi gerek .
.
sevgili hades ;
bu bilgilere göre yorumladım yanlışlık yapabilirim yöneticileriyle açılarını sen de bir hesapla daha doğru olur..
baba noktan 23 derece yengeçte 8.evinde babanın yengeçte olması evcimen bir yapısı olduğunu gösterebilir ama satürn geri olması ve köşe evde olmaması arap noktasını zayıflatıyor ay ile iyi açısı var sanırım tam hesaplayamadım..

anne noktası 4 derece balık merkürüne tam karşıt açı içinde annenle fikir uyuşmazlığınız olabilir ..ayrıca köşe evde değil ufkun altında kalmış ve yöneticisi jüpitere karşıt açı yapmış diğer yönetici neptünle de iyi bir açısı yok..anne noktan kuvvetli değil..hem iletişim olrak hem de yararlanman açısından ..

şans noktan 5 derece kovada satürn tarafından ezilmiş ama kovanın yöneticisi olduğu için iyi sayılabilir ben kötü bakmıyorum..kova konularında yenilik teknoloji bilgisayar ve astroloji konularında yeteneğin var..şans noktanın uranusle yani kovanın diğer yöneticisiyle açısı yok..

evliik noktan 16 derece başakta 9 evde evlilik noktan uzak yolculuklar yurtdışı ve yüksek öğrenimi ifade eden 9. evde olması eşini buralarda bulabileceğin anlamına geliyor olabilir..yöneticisi merküre yakın bir açısı yok köşe evde değil ama iyi bir evde..

aşk noktan akrepte 4 derece ve 11. evde iyi talih evinde akrep etkisinde kalan bayanlara aşık olma potansieli verebilir.yöneticisi marsla bir açısı yok ufkun üzerinde..

yolculuk noktan 26 derece terazide venüsle iyi açısı var uzak yolculuklar konusunda talihin ve fırsatların olabilir..

anlayış noktası 7 derece oğlak 2. evinde para konularına yatkın olabilirsin ..gülücük






Harika bir açıklama tam manasıyla süper olmuş,takdir etmeden geçemedim; elinize saglık hanfendi.
Arap noktaları cok karmasık bir konu aslında fakat bilinmeyen bir kac nokta var onlarıda bilmeniz fayda saglıyabılır ki oda;hyleg points(yaşamın köken noktası)
bu noktayı bildigim ölcude acıklayayım şimdi;Hyleg hangi burcta ve evde ise o burcun ve evin konusunun kişi için yaşamsal önem tasıdıgından bahseder.
Formülü ise;ASC+Ay-Ay fazı

Ay fazınızı bilmeniz gerekiyor yoksa noktaya ulasamazsınız ay fazı şu sekılde olmalıdır.Büyüyen ay fazında dogmus isenız en son yeniay derecesini baz alacaksanız.Dolunay vakti dogmus iseniz küçülen ay fazı oluyor bu o halde son dolunay fazını baz alıyorsunuz.

Ördek gülücük

Asc:koç olursa vede derecemiz 2 olursa koç 0 ile basladıgı için

2+ diyoruz ay burcuna bakıyoruz oda koç olsun kolay olsun gülücük ay derecesi 11 olsun koç 0 deger verir 2+11 =13 oldu hmm fazımızda yeniay büyüyen ay bulalım farzı misal oda boga da olsun boga 30'luk degerindedir ayın son faz derecesi 2 derece olsa 32 yaparız ve sonuca gelelim artık dimi oda 32-13=19 cıktı demek ki hyleg 0 degerle baslayan burc olan KOC 19 derecede oluyor evide ASC demıstık orda 1.evde konumlu olacak artık benlik ve liderlik had safhada en önde olmaya calısacak her ortamda fark edilen parlak bir kimlik tasıdıgımızı hyleg konumu ve burcumuzdan anlıyoruz mücadele,atak,girişim aksiyon eksik olmaz hayatında bu ördegımızın gülücük anladınız degılmı arkadaslar sizde kendınıze bakın hadi kolay gelsin.
02-10-2008 04:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #7
Temel Arap Noktaları
Bu bilgiler İlgili arkadaşlara yardımcı olabilirgülücük


TEMEL ARAP NOKTALARI

Şans Noktası -Pars Fortunae



Gündüz ASC+Ay-Güneş

Gece ASC +Güneş –Ay



Ruh Noktası – Spirit


Gündüz ASC+Güneş-Ay

Gece ASC+Ay-Güneş



Temel noktası – Basis


ASC + Fortuna-Spirit (en kısa yay)



Yücelme Noktası – Exaltation


Gündüz ASC + 19 Koç – Güneş

Gece ASC + 3 Boğa – Ay



Zorunluluk Noktası


Gündüz ASC+Fortuna-Merkür

Gece ASC+Merkür-Fortuna



Cesaret Noktası


Gündüz ASC +Fortuna – Mars

Gece ASC + Mars- Fortuna



Zafer Noktası


Gündüz ASC + Jüpiter- Ruh

Gece ASC +Ruh – Jüpiter



Zarar Noktası (Nemesis)



Gündüz ASC +Fortuna –Satürn

Gece ASC +Satürn –Fortuna

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
02-10-2008 05:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir