Değerlendir:
  • 23 Oy - 2.57 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Neptün
Yazar Mesaj
bluex Çevrimdışı
Süper Moderatör
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 33
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Neptün
NEPTÜN (Neptune)

Güneşe uzaklığı: 4455.3 - 4494 - 4532.5 Mio km
Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.009
Yörüngesel eğiklik: 1.8 0
Eksensel eğiklik: 28.8 0
Çap: 50.538 km
Kurtulma hızı: 24.1 km/sn
Kütle: 17.2 (Yer = 1)
Hacim: 57 (Yer = 1)
Yoğunluk: 2.1 (su =1)
En yüksek kadir: 7.7
Dolanım süresi: 164.8 yıl
Eksensel dönme: 16 s 7 dk
Kavuşum dönemi: 367.5 gün

Uyduları: 8 tane Naiad, Thalassa, Despina, Galatea, Larissa, Proteus, Triton, Nereid

Gözlem koşulları:Yaklaşık 8 kadir parlaklığı ile Neptün oldukça sönüktür. Gök yüzünde çok yavaş ilerler. 90'lı yıllar boyunca Yay ve Oğlak takımyıldızlarında olacaktır. Çıplak gözle gök yüzünde ayırt edilemez ama belki dürbünle görülebilir. Küçük teleskop ile küçük yeşilimsi bir yuvarlak olarak görülür. Uydusu Triton 20 cm'lik teleskoplar ile ancak çok iyi koşullar altında görülebilir.

[Resim: xx1qn1kt7.gif]
07-02-2007 05:34 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Neptün
Neptün esinlenmenin gezegenidir. Tüm sezgileri, rüyaları, ilhamları , hayal gücünü ve hayalleri simgeler. Ayrıca ilaç, zehirlenme, uyuşturucu maddeler, bilinçaltı ve gizli kalmış duyguları da yönetir. Şiir, dans, artistik ve dini ilhamlar, mistik duygular tamamen Neptün tarafından yönetilir. Bu gezegen Venüs'ün ileri seviyedeki hali olarak da görülür. Güzelliği daha manevi anlamda yukarı seviyelere taşır.

Neptün sezgileri güçlendirir ve derin sevgiyi öğretir. Çoğu zaman bizi başkaları için fedakarlık yapmaya yönlendirir. Arındıran ve saflaştıran bir yapısı vardır. Duyarlılık fazlasıyla Neptün'e has bir özelliktir ve inceliklerin farkına varmamızı sağlar.Sanatçı yönümüzü destekler. Bütün sanat alanlarını ve görsel iletişim sanatlarını yönetir. Deniz ve suyu temsil eder ve her çeşit sıvıyı yönetir. Neptün ilaç ve uyuşturucu maddeleri de yönetmektedir.

Sis gezegeni olarak bilinen Neptün, günlük hayatın sıkıntılarından uzaklaşarak hayallere sığınmamızı sağlar. Tüm kısıtlamalardan kurtulmamız için bize destek verir. Neptün'ün olumsuz yönlerinden biriyse duygusal ve düşünsel hayatımızı zaman zaman bulanıklaştırmasıdır. Bu nedenle yanlış anlamalara ve yanlış yönlenmelere neden olabilmektedir. Pırıltılı ve dikkat çeken şeyleri temsil etmektedir.

Neptün, balık burcunun yöneticisidir. Aslan burcunda güçlü, başak burcunda güçsüz ve zayıftır. Sağlık açısından zihni ve sinirsel sistemleri ve omuriliği idare eder. Olumlu özellikleri , hassaslık, idealistlik, incelik, sanatta yaratıcılık, sezgisellik ve ruhsallık. Olumsuz yönleri ise hilekarlık, düzensizlik,dikkatsizlik, hayalperestlik, pratik olmama ve alkolizmdir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-12-2007 12:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: Neptün
Neptün

Yönettiği: Balık

Zarar gördüğü: Başak

Güçlü olduğu: Yengeç

Düşük olduğu: Oğlak

23 Eylül 1846 da Johann Gottfried Gale tarafından keşfedilmiştir. Tüm Zodyak çevresini 165 yılda dolaşır. Her burçta ortalama 14 yıl kalır.

Arketipi: Mistik, hayalperest, vizyon sahibi, kurban, inançları uğruna şehit olan

Gölgesi: Üşütük, uçuk, bağımlı, alkolik.

Prensibi: Neptün çözülen sınırlar prensibini simgeler. İnsanın doğaüstü, fizikötesi, belirsiz veya gizli şeyleri hissetmesini sağlayan kozmik antenlerini temsil eder. Bu anten gizli bağlantıları, geleceğe dair eğilimleri ve diğer gelişmeleri sezinlemesini sağlar. Neptün aynı zamanda bireylerin gündelik bilinci yenerek en yüksek şeyleri görebilme arzusunu temsil eder. Bu süreç içinde, Neptünün arayışı spiritüel dünyaya yönelmiştir. Ancak bu arayış sık sık içki, uyuşturucu ve benzeri maddelerle yer değiştirebilir. Neptünün geçirgenlik yeteneği insanın duyarlılığının en yüksek düzeyine ulaşmasını sağladığı gibi bedenide büyük ölçüde zayıflatabilir.


Güçlü yönü: Medyum. Güçlü spiritüel esinlenmeler. Çoğu kez kişisel tecrübeye dayanan ve her şeyin ilahi bir güç olduğu yolunda derin bir inanç. Gelişmiş algılama ve sezinleme yeteneği. Sınırsız bir sempati ile karakterize edilen şefkat ve merhamet duygusu. İdealist, yumuşak, fedakar ve medyumistik. Mistik deneyimler yaşamak için güçlü bir istek. Yüksek bir güç tarafından korunduğuna ve yönlendirildiğine dair sağlam bir inanç. Güçlü ileri görüş yeteneği, kusursuz sezgisel kavrayış ve olağanüstü duygusal sembol ve hayalgücü zenginliği.


Problemli alanı: Sarhoş veya madde bağımlısı. Çoğu kez fark edilmeyen veya önemsenmeyen bir içsel güç tarafından tehlikeli bir yöne çekilebilir. Kolaylıkla baştan çıkarılabilir ve bağımlılığa yatkındır, özellikle uyuşturuculara. Ayrıca dönemi, görece zararsız eğilimlerinden kitlesel histerilere varan, kolektif akımlarına kolayca kapılma eğilimi taşır. Kurban veya acı çeken insan rolünü kolayca benimseyebildiği gibi, baştan çıkarıcı, şarlatan, düzenbaz veya yalacıda olabilir. Kendine sınır koymakta çok zorlanır. Kendi yaşamının sorumluluğunu alma yeteneğinden yoksun olabilir. Sağlam bir tutanağı olmadan sürüklenip gidebilir. Çaresizlik, melankoli, kafa karışıklığı, kendini kandırma ve amaçsızlık.

Amacı: Kendi benliğinin sınırlarını aşmak ve biz duygusuyla bütünleşmek. İlahi bir güç karşısında vecde gelerek ve kendinden geçerek keşfedilmek, hissedilmek ve kurtarılmak arzusu. Gerçek sipirtüelliği bulmak ve dünyadaki yüce etkinin yaşayan bir tanığı olmak.


Neptün Prensibinin temsilcileri: Sanatçılar, yetenekli aktör ve aktristler, müzisyenler, şairler, din adamları, vaizler, mistikler, okültistler ( bilinmeyenle uğraşan insanlar), kimyagerler, hastabakıcılar, doktorlar( özellikle homeopatistler ) psikologlar, trend(eğilim) araştırmacıları, tahmin uzmanları; aynı zamanda bağımlılar, düşkünler, dengesizler, dolandırıcılar ve suçlular.


Fiziksel Bağlantıları: Beyin epifizi

Mitolojik Bağlantıları: Poseidon( yunan)/ Neptün(roma) denizlerin, depremlerin ve üretkenliğin tanrısı.

Kaynak:Astrolojinin anahtar sözcükleri kitabı.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
08-23-2007 09:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #4
RE: Neptün
hades selam ; gireceğin sınavda başarılar dilerim öncelikle.. soruna cevap vermeye çalışayım ;
neptünün hayalciliği , oğlak burcunda kısıtlanır demek pek yanlış olmaz. yinede karakterini doğrudan etkileyen gezegenler güneş , ay , merkür , venüs ve marstır.. neptünün bulunduğu burçtan ziyade , bulunduğu ev ve yaptığı açılar karakterinde ve yeteneklerinde etkilidir diyebiliriz..

08-23-2007 11:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #5
RE: Neptün
selam artemis ; ben soruna bikaç fikir yürüteyim. gülücük

öncelikle senin neptün durağan durumda yani doğduktan iki üç gün sonra ileri harekete geçmek üzere yavaşlamı , neptününe ''durmak üzere'' diyebiliriz.
ağır giden gezegenlerin ''durmak üzere'' olduklarında , karakteristiklerini durdukları o alana daha vurgulayarak yansıttıklarını düşünüyorum.
3.evdeki durağan neptünün , ''sezgisel zekanı'' kuvvetlendirdiğini düşünüyorum. üstelik yine pratik zekanla ilgili gezegen merkür başakta zaten güçlü ve neptünden güzel açıyla besleniyor.. tahmin yeteneğin yüksek ise merkür - neptün bağlantısını sebep olarak gösterebiliriz.
yazma - çizme kabiliyeti olanların yine merkür - neptün bağlantısı olduklarını hatırlıyorum.

08-23-2007 11:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #6
Cvp: Neptün
NEPTÜN

Astrolojide Balık burcunun yeni yöneticisi olan Neptün 1846 Eylül'ünde bir teleskopla saptanmıştır. Gökyüzündeki kesin konumu Urbain Leverrier isimli genç bir Fransız matematikçi tarafından hesaplanmıştır. Bundan bir yıl önce John Couch Adams isimli bir Cambridge öğrencisi aynı konumu Uranüs'ün yörüngesine göre hesaplamıştır, ancak profesörü bu hesapları Cambridge Ünivesitesindeki teleskopla sınamadığı için Neptün'ü bulmak ona nasip olamamıştır. Bu gezegeni saptamak şansın eseri değildir, daha ziyade aklın engin görüş kapasitesi ve evrensel çekim gücü kuralının hesapları sayesinde bulunmuştur.

Bu gezegene Neptün adı verilmeden önce kalemi ile onu keşfeden matematikçinin ismini verilmesi düşünülmüştür, ancak sonra yine, Uranüs'te olduğu gibi, mitoloji öne çıkmış ve Leverrier'in yıldızına Satürn'ün oğlu olan deniz tanrısının adı -Neptün- verilmiştir. Büyük olasılıkla o esnada da kolektif bilinçdışından arketipsel bir güç bu adın seçilmesinde etken olmuştur. Örneğin Neptün'ün bulunuş zamanı anestezinin bulunuşuna denk gelmektedir. 1840'lı yıllarda Aydınlanma Çağına bir reaksiyon olan Romantik akım, 1848'de New York'ta Fox kardeşlerin evindeki doğaüstü olaylarla birlikte günümüz spiritüalizminin orijinlerini barındırmaktadır. Kötü durumdaki insanlara şefkat duygusundan kaynaklanan Komunist Manifesto 1848'de yayınlanmıştır. Ayrıca o yıllarda fotoğraf, petro-kimya ve ilaç endüstrisinde birçok gelişmeler olmuştur.

Neptün'le özdeşleştirilen tanrılar aşağıda verilmektedir:

Aegir, Yunanlı Poseidon'la karşılaştırılan İskandinav deniz tanrısı.

Consus, daha sonraları Neptün'le özdeşleştirilen eski bir Roma tanrısı. Bu nedenle Livy ona Neptunus Equestris demektedir. Bazıları onu gizli düşüncelerin, görüşmelerin tanrısı olarak düşünürler, ama büyük olasılıkla aşağıdaki dünyanın tanrılarından biriydi.

Neptunus, Romalıların en önemli deniz tanrısı. İlk Romalılar denizci olmadıkları için bu isimle anılan bir İtalyan tanrısı bilmiyoruz. Romalı şairler Neptün'ü tamamen Yunanlı Poseidon ile özdeş tutmuşlardır.

Nethuns, Neptün'le sıkı sıkıya bağlantılı görülen Etrüsk su tanrısı.

Poseidon, Yunanlı deniz tanrısı. Homer'in şiirlerinde yücelik anlamında Zeus'a eşit, ancak daha güçsüz görülmektedir. Atı yarattığı söylenmektedir. Poseidon'un gücünün sembolü üç çatallı zıpkındır. Bununla kayaları parçalamakta, fırtınaları çağırmakta veya uzaklaştırmakta, dünyayı sallamaktadır.

NEPTÜN'ÜN SEMBOLÜ

Deniz tanrısı Neptün'ün üç çatallı zıpkınının sembolü olan dünyada en fazla kullanılan Neptün glifi olmasına rağmen bütün astrologlar buna rağbet etmezler. Örneğin Amerika'da Neptün olarak gösterilir. Küçük daireyi aşağıda gösteren bu glif eğer dikkatli çizilmezse kolaylıkla Uranüs'ün sembolüyle karıştırılabilir. Burada en sık kullanılan Neptün glifini yorumlayacağız.

Bu sembolde zihni veya ruhu gösteren bir yarım daire maddeyi veya maddi koşulları gösteren haçın üzerinde durmaktadır. Haçın üstündeki yarım daire zihnin (veya evrimleşen insan tininin) maddeye egemen oluşunu simgeleyebilir. Buna göre, Neptün'le temsil edilen ruhsal fonksiyon en doğal olarak zihnin bilinçli bir farkındalıkla maddenin üzerine yerleştirilmesiyle geliştirilebilir. Bu görüş insanın "spiritüel" denen yönünün üstün, maddenin veya zorunlu ve kaçınılmaz olan maddesel, dünyevi ve bedensel şeylerin aşağılık olduğunu öne sürmemektedir. Bir gezegenin sembolünde bir yönün öbür yöne egemen olması onun daha üstün olduğunu göstermez. Tin ve madde, evrimleşen hayatın tüm ikili (dual) yönleri gibi, birbirlerini tamamlayan özellikleriyle birbirlerine eşittirler.

NEPTÜN'ÜN TEMEL FONKSİYONU

Neptün'ün temel fonksiyonu çözmek, arıtmak, saflaştırmaktır. Maddesel değerlerin aksine tinsel ve insani değerlere dayanarak hissedişte duyarlılık, davranışta belirsizlik, estetik değerlendirme ve yaratıcı doyum arzulanır. Neptün sayesinde bir ideali deneyimlemek özlemi öne çıkar. Bu durumda günlük bazda yaşanan dünyevi yaşamdan hoşnutsuzluk, hayatın zorunlulukları karşısında beceriksizlik, hayalcilik ve kaçış operasyonları başlayabilir. Kaçış operasyonlarının arasında en tipik olan alkol ve uyuşturucunun yanısıra ulaşılamayacak hayaller, televizyona takılıp kalmak, bilgisayarda sürekli oyun oynamak, kendini kandırmak, insanı gerçek yaşamdan kopartan mistik deneyimler peşinde olmak gibi operasyonları da sayabiliriz.

Oysa sezgi ve ilhamla özdeşleştirilen Neptün'ü yol gösterici bir melek gibi kullanabilmek, onun bize rüyalar, vizyonlar ve semboller kanalıyla bir şeyler göstermesine olanak sağlayabilmek çok önemlidir. Bu sayede kişisel veya kolektif bilinçdışından daha çok malzeme bilince çıkabilecek ve bize daha net bir görüş sağlayabilecektir. Sisin ve bulanıklığın sembolü olarak düşünülen Neptün aslında bizim daha saf biçimde algılamamıza ve daha net görebilmemize yardımcı olma potansiyeline sahiptir. Bu noktada siste nasıl yol katedildiğini düşünürsek nasıl daha net algılayabileceğimizi görürüz. Eğer siste 10 metre ileride sizi şöyle şöyle bir şeyin beklediğini varsayarsanız kendinizi kandırabilirsiniz. Siste ancak burnunuzun ucunu görebilirsiniz. O anda tam önünüzde bulunana odaklanmanız gerekir.

Neptün'ün Yapıcı Özellikleri: Yaratıcılık, belirsizlik, idealizm, incelik, zerafet, hassaslık, insancıllık, artistik duyarlılık, özveri, kendini adama, şefkat dolu olmak, sezmek.

Neptün'ün Yıkıcı Özellikleri: Aşırı hassasiyet, alınganlık, kolay aldanma,dalgınlık, bulanıklık, kaçamak davranmak, ordan oraya sürüklenmek, uygulanabilir olmamak, unutkanlık, kaçmak, nedensiz korkular, endişeler, isteri, kuruntular.

NEPTÜN ve BAĞLANTILARI

MESLEKLER: Kimya endüstrisi, hastane personeli (özellikle anestezi), sosyal hizmetler, içki üreticisi, içki ticareti, petrol sanayii, tütün sanayii, sanatçı, dalgıç, spiritüel medyum veya tedavici, büyücü, okültist.


BİTKİLER: Narkotik, uyuşturucu ve uyku getirici, anestezik etkisi olan tütün ve ayrıca kokain, eroin, morfin gibi maddellerin yapımında kullanılan bitkilerle bağlantılıdır. Afyonun yapıldığı haşhaş. Ayrıca kokain, Coca (cuca) bitkisinden veya Erythroxylon Coca'dan alınan alkaloidtir. Mantarlar Musa'nın da öne sürdüğü gibi Neptün'le ilişkilidir. Ayrıca, muhtemelen kahve.


RENKLER: İndigo, lavanta, leylak, ayrıca pastel gölgeler, gri, beyaz, siyah, deve tüyü, altın, koyu turkuaz, uçuk yeşiller, koyu deniz yeşili, okyanus renkleri.


METALLER, MİNERALLER: Tam bir görüş birliği yok. Öneriler; plastik, neptunyum, platinyum.


DEĞERLİ TAŞLAR: Zümrüt, fildişi, bir dereceye kadar Ay ve Merkür'le bağlantılı taşlar.


TATLAR: Tatlı, belirsiz, baştan çıkartıcı.

BİÇİMLER: Ritmik kıvrımlar, kıvrımlı çizgiler, bulanık, kaotik biçimler.



Hazırlayan: Barış İlhan



Kaynaklar:

Jeff Mayo, The Planets and Human Behavior

Geoffrey Cornelius and Paul Devereux, The Secret Language of the Stars and Planets


"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
10-31-2007 09:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #7
Cvp: Neptün
Neptün, hayatınızdaki idealleri gerçekleştrimek için hangi davranış şekillerini tercih ettiğiniz konusunda bilgi sağlar. Disiplin geliştirmeniz gereken alanların anlaşılmasında da Neptün’ün bulunduğu burç kuvvetli ipuçları verir.

Neptün bulunduğu ev ve burç, yaptığı açılar, mistik ve dini ideallerinizi, tuhaf, gizemli ve kaotik tecrübelerinizi yaşadığınız hayat alanlarını gösterir. Neptün yüksek idealler, fantaziler ve rüyalar ile özdeştirilir. Film, fotoğrafçılık ve terapi gibi konularla bağlantılıdır. Neptün’ün enerjisi yaratıcı ve soyut olduğu için, vizyon, hassasiyet ve esin gerektiren projelerle bağlantılı olarak kabul edilebilir.

Yaşamınızla ilişki kurabilen psişik ve aşkın yanlarınızı, yeteneklerinizi sembolize eden Neptün’ün uyumlu açıları, sanat ya da müzik olarak tezahür eden duygusal deneyimler yaşamanıza izin verir. Eğer Neptün haritanızda zorlayıcı açılar yapmaktaysa, kendini kandırma, realistik olmayan arzular görmek olasıdır.


Kaynak : Niobe.

11-10-2008 12:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Neptün
(10-21-2010 03:59 PM)akayes Yazılan:  merhaba Félicé eğer vaktin olursa Neptünün haritamı işgal edip etmediğine bir göz atar mısın? yoksa hala bir umut var mı? forumdaki bilgileri okudukça kendimi çok Neptünyen gördüm kendimi tanıyamıyorum kafam karıştısürprizzz imzamdaki doğumharitamındeşifresi linkinde diğer linkte gözükmeyen açıları da var Neptünün bakabilirsin

Güneşin-neptünle kavuşumu önemli .. Farklı burçta merkür, venüs ve oğlakla kavuşuyor.. O da bütün haritayı işgal etmiş denmez.. Okşamış birazhehee Balık etkisi de katmış sana.. Sanatsal kabiliyet,Güzel yazma çizme tasarlama yeteneği verir, ne güzel..
Burada en önemli etken, satürn ve neptünün bir arada melankoli, depresyon, hayal kırıklığı gibi özellikler katabileceği.. Ama ay ve güneş, yay gibi eğlenceli bi burçta, ateş elementinde olduğu için bu durumu ber taraf etme potansiyeli verebilir sana.. Her şeye rağmen umutlu-iyimser olma..
Neptünün Yay güneşinle-venüsünle kavuşmuş olması, felsefi ilimlere önem verdiğini, hayatın anlamını hayalci bi şekilde aradığını, her şeye rağmen saf bir umut taşıdığını, kendini- ideallerini gerçekleştirmenin senin için çok önemli olduğunu, inandığın değerler için elinden geleni yapacağını ve bunların senin için keyif verici deneyimler olduğunu gösteriyor..
Burada satürnünün seni korkutmamasına, başarısız olma olasılığını enjekte etmesine izin verme.. İstediğini gerçekleştirebilme yeteneğin olabilir, ne istediğine karar verirsen.. Ne istediğine karar vermemek seni sürükler..Kararlı olduğun anda, kendini adayarak disiplinli bir şekilde istediğini elde edebilirsin..
Güneş ve ay ateş elementinde olduğu için, neptünün hayal kırıklığına uğratan, ne aradığını bilmeyen, gerçekdışı algılaması sende pek gözükmeyebilir.. Önemli olan, kendini akademik şekilde geliştirmen, kendini evrenle bütünlük halinde hissetmendir..
Yay ne ister? Bilgelik, farklı kültürleri öğrenmek, araştırmak, felsefi yaklaşımlar içinde olmak,keşfetme dürtüsü, özgürlüğüne aşırı düşkünlük, yabancı kişi ve yerlere merak, her şeye rağmen umutlu yapısı bunları elde etmeye çalışması.. Gölgeleri patavatsızlık, abartma, yalan dolan.. Ki bunları engelleyebilecek merkür oğlakta ve venüsle kavuşumda.. Kendini ifade edişin tutarlı, mesafeli ama nazik iletişim , hoş sohbet özellik, gerektiğinde konuşma.. Kendini kandırma yeter..Yükselen yöneticinin oğlak burcunda olması, satürn ve plutonun asc ile kavuşması, neptünün gölge yönlerini, belirsizlik, her şeye sisler ardından bakma, kandırılma potansiyeli, sürüklenme, gerçek dışı yaşama, algılama sorunlarını gayet kontrol altına alacak, disipline edecek, emniyet sübabı görevi üstlenecektir.. Kendine gerçekçi bir hedef belirlersen, kendini buna adayabilecek ve gerçekleştirp form verebilecek potansiyelin var..
Ay'ın uranüsle kavuşuyor, marsın kovada.. İstediklerinin peşinden akıllıca ve güdüsel olarak gidebilecek birisin..
Unutma ki kişisel gezegenlerin kollektif gezegenlerle temas etmesi, kişiyi zorlasa da er yada geç, istenilen konuda başarı vereceğinin göstergesidir.
Normal bir yaya göre, bazen çok kontrolcü, disiplinli, her şeye hakim olmak isteyen, güç savaşları krizi yaşayan biri olabilirsin.. Bunu yansıtmasan da, iç dünyanda en özelinde bunların yoğunluğunu hissediyor olabilirsin.. Kendi özgürlüğün için, başkalarını tahakküm altına alma gibi gölgelerin olabilir..
Bu arada Sakarya doğumlusun, orada mı yaşıyorsun hala? Bir de
ne işle meşgulsun, okur musun ne yaparsın?
10-21-2010 04:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Yakamoz Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 159
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 19

Mesaj: #9
RE: Neptün
buradaki mesajlarımız kaybolmuş sevgili Felice ben soruların cevapsız kalmasın diye yine yazayım. edirneliyim. şimdi sakarya da yaşamıyorum. teknoloji ve tasarım öğretmeniyim.

12-12-2010 08:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Neptün
Geleneksel yöneticisi Jupiter olan Balık burcunun ikinci yöneticisi Neptün’ün Zodyak döngüsünü tamamlaması yaklaşık 170 yıl alır. Neptün 1846 yılında keşfedildi ve bu alanın önemli gelişmeleri olan fotoğraf ve film, bu dış gezgenin sembolizmini iyi tanımlar.

ASALET BALIK
RENKLER SİYAH, DENİZ YEŞİLİ
GÜNÜ YOK
METALİ YOK

Fotoğrafların ve filmlerin dünyası Neptün döneminde çıktı ortaya. İlk hareketsiz fotoğraf 1827 yılında çekilmiştir ve ilk “hayal oyunları” 1830 yılların başlarında resimleri hareket eder gibi gösteren bir cihazın icat edilmesiyle bulunmuştur. Yanılsama dünyası Neptün’e aittir ve belki bu yüzden tabiatı ele geçmez ve zor tanımlanabilir bir tabiattır. Neptün’ün keşfi aynı zamanda narkozların geliştirilmesine de tekabül eder. 1846 eylülünde eter ilk defa kullanılmış ve cerrahlık alanında yeni bir çağı başlatmış, ertesi yıl da ilk defa kloroform kullanılmıştır. Ayrıca bu tarihte Yunanca “duyusuz” kelimesinden türetilmiş olan anestezi kelimesi ilk defa kullanılmaya başlanmıştır. Aynı dönemde ışıklandırma için yağ yerine gaz kullanılmaya başlanmış ve sokak lambaları baştan çıkarıcı, alkol alemlerini mümkün kılan yepyeni bir dünya yaratmıştır.

KAÇIŞ DÜNYASI

Bu günlerde Neptün her kılıktan kaçışı tanımlamaya başlamıştır. Bu ister filmlerin yarattığı ihtişam, ister uyuşturucu ve alkolün bulanık dünyası olsun, Neptün alemi gerçeklikten kopmuş veya acısı uyuşturulmuş bir dünyadır. Saturn sınırlar, Uranüs patlatır, fakat Neptün eter olana kadar veya şişenin boynundan geçene kadar çözer.

Bununla birlikte böyle bir dünyada var olmaya çalışmak yanılsamadır. Film biter, uyuşturucunun etkisi geçer, akşamdan kalma baş ağrıları başlar ve ağrı daha da keskinleşir. Neptün’ün yüzlerinde büyük sevinç ve umutsuzluk, sonsuz saadet ve acı ve kafa karışıklığı vardır. Hayat ya her zerresine kadar anlamla dolu, bir saadet denizidir veya bomboştur. Neptün tipleri her iki duruma da son derece açıktır ve Neptün ideal aşk fantezilerini, tatmin olmayacak fantezi ideallerini yönetirken gerçek aşkın Venüs tarafından yönetildiğini öğrenmelidir.

Yunan mitolojisinde Neptün deniz tanrısı Poseidon’dur ve Neptün gezegenin sembolü onun üç çatallı mızrağından gelir. Bu yüzden okyanusları ve deniz yolculuğu, balık avlama ve deniz hayatı gibi onunla ilgili her şeyi Neptün yönetir. Neptün aleminde görüşümüzü sınırlayacak veya biçimlendirecek herhangi bir kara parçası olmadan ‘her şeyi’ görürüz, tipik Neptün insanları sınır bilmezler. Bu açıdan Neptün Balık burcunun birçok karakteristiğini taşır.

© Joanna Watters.
Alındığı kaynak: Astrology For Today, Carroll & Brown Publishers Ltd., London, 2003

© 2010, BATİNİLER.
12-19-2010 11:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Neptün Evlerde Angel 16 37,865 10-17-2017 12:50 AM
Son Mesaj: Serselba
  Hayallerin ve Hayal Kırıklığının Gezegeni Neptün salmakis 11 16,698 06-26-2016 04:19 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Neptün Burçlarda Angel 12 19,843 05-02-2016 09:59 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Astrolojide neptün bluex 46 65,932 12-10-2012 03:37 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Neptün ve uranüs belgeseli zeppi 1 5,585 08-29-2012 06:07 PM
Son Mesaj: zorlamak
  Neptün ve Sanat astrosohbet 35 48,670 11-02-2011 12:03 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  NEPTÜN ve BİZ SoL@RÎ$ 8 12,579 11-01-2011 03:29 AM
Son Mesaj: nisan15
  Neptün Yıkıp Geçecek i3erat 9 13,894 11-26-2010 06:23 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir