Değerlendir:
  • 11 Oy - 2.64 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İçimizdeki Ay
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
İçimizdeki Ay
İÇİMİZDEKİ AY


Ay burcumuz Güneş burcumuza kendi enerjilerini içsel ve dışsal yaşam deneyimlerimize bağlamak için ihtiyaç duyduğumuz uygun bir esasa dayandırma konusunda yardımcı olur. Ay burcu farkında olunduğu ve olumlu cevap verildiği takdirde Güneş’in esas hayat misyonuna mükemmel bir destek olarak hizmet eder. Yaşamımızı bütünlemek ve merkezi bir amaç edinmek için doğamızın bu iki bölümünün, birbirini gölgede bırakmadan tamamlayıcı yönlerini bularak, enerjilerini birarada çalıştırmamız gerekir.
Güneş egomuzu ve kişisel kimliğimizin bilinçli olarak farkında olduğumuz kısmını temsil ettiği için, Güneş’in bulunduğu burç kendimizi geliştirmeye, gerçekleştirmeye çalışmak ve çevremizi şekillendirmek için irademizi ve gücümüzü nasıl kullandığımızı gösterir. Çoğu zaman Güneş burcu özelliklerimiz veri olarak kabul edilir. Oysa nitelikleri bize daha kolay gelen aslında Ay burcumuzdur. Çünkü Güneş burcu özelliklerimiz içgüdüsel değildirler. Canlılığımızın merkezi gücü olmasına rağmen, Güneş’le simgelenen asıl özümüzü ortaya çıkartıp bu kuvvetli enerjiyi yaşam kaynağına dönüştürmek için çabalamak zorunda kalırız.

Ay insanın iç doğasını, duygu dünyasını, bilinçaltını ve içgüdüsel tepkilerini temsil eder. Etkilenebilirliği, aklın mantıksız ve duygusal yönünü oluşturur. Ay günlük fiziksel yaşamımızın önemli bir bölümü olan döngüleri “hisseder” . Üzerinde yürüdüğümüz zeminle temas kurmamıza psikolojik açıdan yardım eder. Ay daima kendi dışında bir şeye göre tavır alır ve bu tepkileri görüntüsüyle yansıtır gibidir. Bu yüzden yaşamı kendimize göre -öznel (sübjektif)- algılama stilimizdir.

Ay’ın bulunduğu burç kendisini otomatik olarak gösteren geçmişten kalma eğilimi, kişinin içsel açıdan güvenli hissetmesini ve kendisiyle barışık olabilmesi için özen göstermesi gereken hissediş ve varoluş tarzını temsil eder. Ayrıca ilişki kurma yeteneğini, yakınlık arzusunu, kendine özgü, başkalarıyla ilgilenmeye ve onlardan ilgi görmeye yönelik, duygusal ihtiyaçları ve arzuları yansıtır. Bu burç ve onunla bağlantılı deneyimler kendimizi doğru ve haklı hissetme ihtiyacımızı besler, çünkü bu tür kendini ifade biçimleriyle kişiliğimizin bütününe istikrar sağlayabilecek çok derin bir ihtiyacı doyururuz.

Aynı zamanda Ay’ın bu yaşamda yanımızda getirdiğimiz “geçmiş” duygusunu temsil ettiğini söyleyebiliriz. Ay’ın burcu bu tür bir geçmişte hassasiyetle geliştirdiğimiz karakter özelliklerini temsil eder. Bu yapıyı iyice tanımak çok önemlidir, çünkü Ay bilinçaltıdır. Bu duygusal yapı çok küçükken, ana kucağındayken anneyle ilişki sayesinde oluşmuş, şekillenmiş yapıdır. Küçükken ihtiyaçlarımızın nasıl karşılandığı, kendi annemizi (veya beslenmemiz ve bakımımızla ilgilenen herhangi bir kişiyi) nasıl algıladığımız, kendimizi seviliyor hissetmemiz.. Bunları hatırlamak, tanımlamak, ifade etmek ve bilinçli olarak bilmek zordur. Ancak hafızaya kaydedilmişlerdir. Bunlar şimdi, içgüdüsel olarak bizim için koruyucu hatta bazen savunucu gibi davranan, farketmeden içimizden dışarı spontan tepkiler olarak akan kökleşmiş niteliklerdir. Bu yerleşik davranış düzenleriyle, en azından bilinçaltı düzeyde, kendimizi rahat ve güvende hissederiz. Alıştığımız gibi yaşamak bize doğal ve güvenli gelir. Yine bilinçaltı etkisiyle Ay burcumuzun özelliklerinden genellikle habersiz yaşarız ve bu burcun yöntemlerini kullandığımızı farkedemeyebiliriz. Ama bizi tanıyan insanlar bu şekilde hareket ettiğimizi daha kolay görebilirler. Ay’ın içinde bulunduğu burç, ev ve diğer planetlerle yaptığı açılar ebeveynlerimizden neler öğrendiğimizi, nelerin eksik kaldığını anlatır. Bu eksik kalan duygusal gereksinimlerin ilerleyen yıllarda saptanması, onlarla yüzleşilmesi ve onların kabul edilmesi çok önemlidir. Yoksa bitmek bilmeyen bir arayış kişiyi doyumsuzluğa itebilir, Güneş’i -asıl özümüzü- bilinçli amacından alıkoyabilir. Gereksinimlerinizi inkar edemezsiniz, duygularınızı gömemezsiniz, güvenliğinizi bir kenara itemezsiniz. Bunlar er veya geç bir kriz döneminde ortaya çıkarlar. Duygularımızı, gereksinimlerimizi ve içgüdülerimizi ihmal edip tepkilerimizi hesaba katmadığımız ölçüde hata yapar, yaşamımızda içinde bulunmaktan mutlu olmadığımız koşullar yaratırız.

İçimizdeki Ay onu tanıyamadığımz sürece daha şiddetli bir şekilde bilinçaltımızdan püskürür. Ve bazen onun yarattığı duyguların yoğunluğu bize fazla gelir. Bunalırız. Keyifsizleşiriz. Depresyona gireriz. Nedenini bilmediğimiz duygularla ne yapacağımızı ve onları hangi yöne kanalize edebileceğimizi bilemeyiz. Aynı zamanda sadece Ay burcu özelliklerimizi kullandığımız zaman da sorunlar yaşarız. Çünkü Ay’ın fonksiyonu hissetmektir, hareket etmek ve kararlar almak değil. Ay bizim derin, bilge ve bilen yönümüz olabileceği gibi, yalnız bırakıldığında ve bilince taşınıp düzene sokulmadığında rüyadan başka bir şey üretmeyebilir. Tüm seçeneklerin devamlı olası tutulabileceği hayal dünyasında yaşamayı tercih edebilir. Gerçekte tatmin edilmesi zor istek ve talepler, olgunlaşmamış duygular ve gelişimi felç edici içsel durgunluk haline dönüşebilir. Yine de, Ay yaşamın ruhudur. Ruh ve hissediş olmadan tüm deneyim mekanikleşir, amaçsız bir dişliye dönüşür.

Hazırlayan: Ayşem Aksoy

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
06-27-2007 03:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Cvp: İçimizdeki Ay
Ay burcu

Hemen herkes Güneş'inin içinde bulunduğu burcu yani öz burcunu bilir. Bu konuda kulaktan dolma da olsa epey bilgi sahibidir. Fakat iş Ay'a geldiğinde durum değişir. Astrolojide Güneş’ten sonra Ay ikinci önemli faktördür ve astrolojiyle ilgilenenler için Ay'ın bulunduğu burç pek çok şey açıklar. Buna karşılık pek çok kimse doğum anındaki Ay'ın önemini bilmez.

Bir doğum haritasında Ay'ın konumu gerçekten çok önemlidir ve o kimsenin yaşam karşısındaki tutumunu, bilinçaltı tepkilerini ve güçlü, temel davranımlarını gösterir. Bazı hallerde Ay'ın bulunduğu burç daha güçlü ve dolayısıyla bunun etkileri Güneş'in bulunduğu burcun özelliklerinden daha belirgin olabilir. İnsanın karşısındakiler üstünde bıraktığı ilk etki, Ay'ın onun doğum haritasındaki konumu konusunda fikir verebilir. Ay, genel olarak duyguları da temsil eder. Doğanızın kırılgan ve duyarlı yönleriyle ilgilidir.

Dişi özellikler gösteren Ay sağlığımızla da ilgilidir. Büyümeyi ve verimliliği temsil eder. Bir erkeğin yaşantısında en önemli kadını Ay belirtir.

Bu kadın sevilen bir anne, bir kız arkadaş veya eş olabilir. Ayın doğum anında girmiş olduğu burç da bu kadınla ilgili düşüncelerini belirler. Bir doğum haritasında sevdiği bir burca düşen ve uyumlu, tatlı açılar yapan bir Ay, insanı saran anne sevgisini açıklar. Fakat Ay doğum anında sert etki almışsa bencil, benimseyen anne sevgisi harita sahibini boğabilir. Onun gelişmesine, ilerlemesine engel olabilir. Veya sert açılı bir Ay, insanın anne sevgisine hasret kalmasına da neden olabilir.

Psikolojik yönden Ay'ın konumu özellikle anlamlıdır. Bizim bilinçaltımızı ve belleğimizi temsil eder. Bu, çoğu zaman evdeki koşullarla, ana-babanın kişilikleri nedeniyle, genç yaşta verilen kararları gösterir. Astrolojide Ay, Yengeç burcunu yönetir. Bu burç annelik duygusunu simgeler. Vücutta da Ay, göğüs, mide ve sindirim sistemi, ayrıca sempatik sinir sistemi ile ilgilidir.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
07-25-2007 11:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #3
RE: İçimizdeki Ay
Ay, bilinçaltını sembolize ediyor...
ama bilinçaltını tarif etmek gercekten cok zordur... Kişinin anne ögretilerinin yanında, genetik olarak yuklenen ailesinden gelen kulturlerin yanında, ve 4-6 yasına kadar cocuklugundaki etkili olayların yanında bir de butun zamanların bilgisi de frekanslar yoluyla kişinin dogdugu andan itibaren bilinçaltına yuklenirler... Tabii ki bilinçaltının esas tarifi psikoloji kitaplarında bulunur.
Ay da astroloji de bilincaltını tarif eder... anlatmaya çalışır... mesela bilincaltındaki butun bilgilere kolayca ulasanlar, bilincaltıyla cok kolay iletişim kuranlar ya da bilinçaltını gerektigi zamanda kullanamayanlar vardır ve bunlar ayın konumlarıyla baglantılı olarak açıklanır... Nasıl bildigini bilmeden bilenler vardır, sorarsın kişiye, ya sen bunu nerden biliyorsun, diye ama kişi istese de bunu acıklayamaz, cunku kendi de bilmez ki, sadece size, "ben oyle hissettim" diyebilir...bunları astroloji guzel acıklar... o kişinin ayının konumuna akarsınız ve anlarsınız medyumik özelliği oldugunu...mesela gercek falcılar aslında astrolojide medyumik özelliği açıklanan kişilerdir.
ayın bulundugu ev, kişinin o konunun bilgisini bilincaltından, bilincine kolay yukseltebildigini acıklar. Yani kişi o evin konusunu dogustan bilir. ama bunu nasıl gösterecktir? tabii ki bulundugu burcun şeklinde gösterir. Yani aslında ev i sahne , burcunu da gezegenin giydigi kostum olarak görebilirsiniz. gezegen o kostumu giyerek o evin sahnesinde kendisini gösterecektir... örnek verecek olursam...

diyelim ki kişinin ay ı 6. evde olsun... kişi 6. evin konularını içsel olarak biliyor demektir.. yani iş, sistem, saglıklı olmak, gibi konuları bilir. Çünkü bilinçaltında o bilgiler en ust katmandadır ve kişi bunları bilincine, şuuruna kolay yukseltir... Yani kişi bunları bilir... nasıl gösterdigi ise burcu belirliyor... diyelim ki o da aslan burcunda olsun.. o zaman kişi, nasıl çalışacağını bilir.Sistemleri nasıl yapacağını,nasıl yöneteceğini bilir.Aslan yönetme (ormanların kralı); Ay ise nasıl yöneteceğinin bilgisini verir kişiye.Ekip işinde kendini sevdirir,gösterişli sistemler, organizasyonlar kurar.Çok boyutlu ekip lideri olur,çünkü kişilere ne zaman nasıl davranacağını bilir.Rahatsızlık duyarsa kalbinden, kan dolaşım sisteminden problemler yaşayabilir.... gibi düşünebilirsiniz...

sevgiyle kalınız...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
07-28-2007 12:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #4
RE: İçimizdeki Ay
Unutmadan bir sey daha ilave etmek istiyorum....
bildiginiz uzere ayın hareketleri sonucunda med-cezir olusur, okyanusda ve özellikle kutup bölgelerine yakın yerlerde, mesela almanyanın kuzeyinde Bremen ve Hamburg limanlarında bizzat sahit oldum, gelgitler neticesinde 12-13 metre sular yukselir ya da alcalır... ve insan vucudunu bir düşünün...aynı dunyamız gibi bedenimizin 3 te ikisi ya da 5 te üçü gibi buyuk bir oran suyla kaplıdır ve tabii ki ayın hareketleri insanları etkiler, hucreler suyla beslenirler ve susuz kalınca ölürler... suyun önemi cok buyuktur ve ay suyu etkiliyor... hormonları etkiliyor dolayısıyla, adrenalin etkileniyor ve buna baglı olarak tabii ki duygular da etkileniyor...heyecanlanıyorsunuz mesela.... adrenalin ...hormonlar... ay...
özellikle kadınların periyot zamanları... hormonlar salgılanıyor... tabii ki ay anne yi sembolize ediyor...
Ay ın anneyi semboılize etmesini tamamen buna baglayamayız ama...baska mitolojik olaylar da var... ana tanrıcalar, hekate tapınagı vardır milas da ..anadoludaki ilk ana tanrıcadır Hekate... Zeus dan , Tanrılardan önceki dönemde..eskiden kadınlar yonetirlermiş...ana tanrıçalar varmış...Anadolu ismi bosuna konmadı vatanımıza.... gercekten de analar doluymus ..kurtulus savasında anaların katkısı bosuna degildir, cunku bu topraklar üzerinde bu toprakların tüm zamanlarındaki bilgilerini iclerinde barındırırlar analarımız... bilinçaltlarında..ve ay ve astroloji bunları guzel acıklar....içimizdeki ay...

gülücük)
sevgiyle kalın...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
07-28-2007 12:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yaren Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 239
Üyelik Tarihi: May 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: İçimizdeki Ay
benim öz burcum balık yükselenim ikizler ve ay burcumda başak...balığın duygusallığını başağın soğukkanlılığıyla dengeliyorum ve buda çok işime yarıyor....yoksa çok ağlak ve ilk fırtınada yıkılan biri olurdum herhalde...gerçekten ay burcunun iç dünyamızı çok etkilediğini ve dışa yansıttığımızı düşünüyorum...balık olduğum için çok çabuk kırılırım ama kırıklar içimi acıtır dışarıda ise görünen güçlü bir kadındır...

Full Time Şerefsiz Olacağına,Part Time İnsan OL......
08-07-2007 02:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
yezda Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 462
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 3

Mesaj: #6
Cvp: RE: İçimizdeki Ay
uranus Yazılan:Unutmadan bir sey daha ilave etmek istiyorum....
bildiginiz uzere ayın hareketleri sonucunda med-cezir olusur, okyanusda ve özellikle kutup bölgelerine yakın yerlerde, mesela almanyanın kuzeyinde Bremen ve Hamburg limanlarında bizzat sahit oldum, gelgitler neticesinde 12-13 metre sular yukselir ya da alcalır... ve insan vucudunu bir düşünün...aynı dunyamız gibi bedenimizin 3 te ikisi ya da 5 te üçü gibi buyuk bir oran suyla kaplıdır ve tabii ki ayın hareketleri insanları etkiler, hucreler suyla beslenirler ve susuz kalınca ölürler... suyun önemi cok buyuktur ve ay suyu etkiliyor... hormonları etkiliyor dolayısıyla, adrenalin etkileniyor ve buna baglı olarak tabii ki duygular da etkileniyor...heyecanlanıyorsunuz mesela.... adrenalin ...hormonlar... ay...
özellikle kadınların periyot zamanları... hormonlar salgılanıyor... tabii ki ay anne yi sembolize ediyor...
Ay ın anneyi semboılize etmesini tamamen buna baglayamayız ama...baska mitolojik olaylar da var... ana tanrıcalar, hekate tapınagı vardır milas da ..anadoludaki ilk ana tanrıcadır Hekate... Zeus dan , Tanrılardan önceki dönemde..eskiden kadınlar yonetirlermiş...ana tanrıçalar varmış...Anadolu ismi bosuna konmadı vatanımıza.... gercekten de analar doluymus ..kurtulus savasında anaların katkısı bosuna degildir, cunku bu topraklar üzerinde bu toprakların tüm zamanlarındaki bilgilerini iclerinde barındırırlar analarımız... bilinçaltlarında..ve ay ve astroloji bunları guzel acıklar....içimizdeki ay...

gülücük)
sevgiyle kalın...


evet abi sana katılıyorum,bende bu konuda kendi üzerimde özellikle denedim,ay büyümeye başladığı zamanlarda daha kilo almaya müsait oluyorum,ama küçülürken sanki daha bi vucudum ince duruyor,yani yiyecekler bile ay büyürken sanki daha bi fayda sağlıyor gülücük -ok

Başkalarına dayalı bir yaşam süren, hiçbir şey yapmadan öylesine yaşayan bir kişi, başına gelen zorlukları, kaderim buymuş diye nitelendiremez.
09-19-2007 02:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir