Değerlendir:
  • 51 Oy - 2.78 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Şans Noktası
Yazar Mesaj
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #71
RE: Şans Noktası
İyidir babam Çok mülayim iyi niyetlidir
okulu 1 sene bilerek uzattım bana bir şey demediler sen bilirsin dediler gülücük

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
12-05-2016 01:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #72
RE: Şans Noktası
@Libra benim babam dalga geçiyor ama bir yandan da işi düşünce kahve fincanı ve doğum haritasıyla çıkıyor karşıma :D Birkaç transit yorumu patlatsam da öğrenince öyle mi inandırsam adamı :D Baktığım kahve fallarına o kadar inanırken astrolojiye bu kadar yabani kalmasını çözemiyorum :D

@capri ders çalıştığım halde annemin astroloji çalıştığımı sanması ayrı bir mevzu,hafta sonları kendime zaman ayırana kadar kütüphanede duruyor oysaki o kitaplar acil bir şey olmadıkça :D

5.evde Yay'da bulunan şans noktam Jüpiterimle kavuşum halinde ama henüz bir esprisini göremedim :D Uranüs'le de 45'lik yapıyormuş kendileri :D Ay-Jüpiter zıtlığım mı şanssızlık noktası yaptı acaba :D

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
12-06-2016 04:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #73
RE: Şans Noktası
@libr(a)quarius95 spesifik bi şans noktan var. şans noktan jupiterle kavuşumdaysa aşk konusunda talihin açık olabilir. Şans noktası hakkında bi ifade de güneş, yükselen ve ayın enerjisinin en yüksek çalıştığı nokta olmasıymış, ha bu doğru mu bilmiyorum. Aslında bi noktaya şans/kısmet anlamları yüklenince insan merak ediyor nedir ne değildir diye.
12-06-2016 07:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #74
Cvp: Şans Noktası
(12-06-2016 07:05 PM)capri Yazılan:  @libr(a)quarius95 spesifik bi şans noktan var. şans noktan jupiterle kavuşumdaysa aşk konusunda talihin açık olabilir. Şans noktası hakkında bi ifade de güneş, yükselen ve ayın enerjisinin en yüksek çalıştığı nokta olmasıymış, ha bu doğru mu bilmiyorum. Aslında bi noktaya şans/kısmet anlamları yüklenince insan merak ediyor nedir ne değildir diye.

Valla şimdiye kadar doğru düzgün bir ilişkim olmadı,en uzun süren ilişkim 3 gün,geçen gün haritasını koyduğumdan başka biri vardı (5.ev Yay'dan geçen Güneş transiti hareket kattı zaar,haftada bir başkasıyla tanışıyorum ama Satürn'de orada) ,en başta yerimi yanlış anlamış yalan doğru bilemem olduğumuz şehirler uzak diye istemedi,bu yüzden bitirdik,belki ilerde gösterir kendini öyle biri gelir ki hepsi geçer gider bilmiyorum ama şimdilik sadece şanssızlık noktası :/

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
12-06-2016 07:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melody Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: Nov 2016

Rep Puanı: 5

Mesaj: #75
RE: Şans Noktası
Şans noktası boğada ve 6. evde ne anlama gelir?
10-30-2017 07:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #76
Cvp: Şans Noktası
ŞANS NOKTASI EVLERDE

ŞANS NOKTASI 1. EVDE: Kişi, yeni ayda veya yeni aydan hemen sonra doğmuş demektir. Hayatın koşullarını güçlü ve bağımsız bir şekilde karşılar; kendi tarzıyla göze çarpar. Eğer kendisini ve kendisine has eserlerini görünecek şekilde ortaya koyarsa büyük bir başarı ve mutluluk elde eder. Bu gururdan ziyade; hayatın koşullarını tek başına göğüsleyebilme gücü demektir. Tehlikesi diğerlerinden ayrı kalma ihtimalidir. Örnekler: Başkan Johnson.

ŞANS NOKTASI 2. EVDE: Kişi, yeni ayda veya hilal fazında doğmuştur. Hatta ilk dördün fazında bile olabilir. Kendi kişisel varlıklarını, manevi değerlerini, Tanrı vergisi kabiliyetlerini kullanma konusunda sabırlı ve dayanıklıdır. Finansal başarı elde etme mücadelesinde büyük bir dürtüye sahiptir. Kendine parayı, mülkü, birikimi çektiği zaman mutlu hisseder. Parasal güvenlik meselesi bu kişi için önemlidir. Bu konum para için iyi bir konumdur. Güneş’i ve Ay’ı altmışlık açı yapıyorsa iyi bir idareci olabilir. Örnekler: Büyük eğitimci Dr. Maria Montessori.

ŞANS NOKTASI 3. EVDE: Kişinin yakın çevresiyle, kardeşleriyle ve komşularıyla ilişki ve iletişim kurma ihtiyacı ve bunları karşılama kabiliyeti vardır. Kişi, başkalarına fikirlerini ve duygularını aktardığında çok mutlu hisseder. Bu doğal eğilim engellendiğinde zihin gerginleşir; acımasız ve yıkıcı olur. Herşey isteklerin ve ideolojilerin etrafında döner. Genellikle öğretmenlerin, yazarların, konuşmacıların, gazetecilerin ya da kendilerini kelimelerle ifade eden kişilerin haritalarında bu konuma rastlanır. Örnekler: Besteci-piyanist Franz Liszt, Joseph Stalin, Conrad Adenauer.

ŞANS NOKTASI 4. EVDE: Kişi, yuvası ve köklerinde kendisini güvenli ve istikrarlı hissettiğinde mutlu olur. Yuvası sağlam ve destekleyici olduğunda profesyonel kimliğini ortaya koyup 10. Evdeki doyuma kavuşabilir. Kendi ataları, vatanları ve toprakları konusunda vatanseverdir. Bu konum kişinin hayatının son üçte birlik kısmında varlıklı olacağını gösterir. Örnekler: Walt Whitman, Balkan Kennedy.

ŞANS NOKTASI 5. EVDE: Kişinin yaratıcı ve duygusal enerjisi çok yüksektir. Sanatsal faaliyetlere ve maceraperest girişimlere ilgi duyar. Spekülatif konular, şans oyunları ve çocukları açısından talihlidir. Kumar oynama dürtüsüne sahiptir. Sanat, tiyatro, drama, müzik, edebiyat ve icatlar konusunda güçlü yetenekleri vardır. Kendisini içgüdüsel ve egosal olarak sergilediğinde, takdir ve alkış toplamaya ihtiyaç duyar. Örnekler: Besteci George Gersh ve besteci Charles Ives.

ŞANS NOKTASI 6. EVDE: Kişi, Dolunaydan az evvel doğmuştur. Bir proje tamamlanmak ve mükemmel olmak üzeredir. Kişi, çalışma, kişisel gelişim ve teknik olarak mükemmele kavuşma yoluyla mutlu olur. Günlük hayatın rutin detaylarıyla uğraşmak zorunda olmadan verimli bir şekilde fonksiyon görmeye önem verir. Yardıma ihtiyaç duyanların hayatlarını geliştirmeyi ve bu yolla hizmet etmeyi sever. Hayvan hakları için savaşabilir ya da işgücüyle ilgili topluluklara liderlik yapabilir. Huzursuz toplum tarafından geleneklere meydan okunduğunda bir takım krizlerle büyür. Genellikle doktorların, hemşirelerin, veterinerlerin, askerlerin veya gemicilerin haritalarında bu konuma rastlanır. Örnekler: Filozof Count Hermann Keyserling, J. P. Morgan.

ŞANS NOKTASI 7. EVDE: Kişi, dolunaydan sonra doğmuştur. Her kişide ve her koşulda hep en iyiyi görmeyi isteyecek kadar idealisttir. Hayattaki amacını bilmek ve ilişkiler yoluyla aydınlanmak ister. İlişi kurduğu kişiler ve ortakları kanalıyla parlar. Ancak insan bilincinin üstündeki arzu ve özlemleri ile ilgili ilişkilere odaklanmış olabilir. Bu konum varlıklı kişilerle ortaklığa veya evliliğe işaret eder.

ŞANS NOKTASI 8. EVDE: Kişi ölüm, yeniden doğum, değişim ve dönüşüm konularında güçlüdür. Banka, miras, vergi, borç, başkalarının kaynakları, kontratlı sözleşmeler içeren ilişkilerde uzmandır. Bu kontratlar çoğunlukla değişen, yeniden yapılan ve çözülen anlaşmalardır. Okült konularda, inceleme, araştırma, sondajlama ve çözüm üretme konularında kabiliyetlidir. Çok iyi sır tutar, insanları ikna eder. Başkalarının kabiliyetlerini ve kaynaklarını idare eden menejerllik ve temsilcilik işleri de yapabilir. Örnekler: Hintli guru Meher Baba, Modern Japonya’nın kurucusu Mikado Mutsu-Hito, Wendell Wilkie.

ŞANS NOKTASI 9. EVDE: Kişi kendini seyahatlar, dinler, felsefeler, yüksek öğrenim, psikolojik fikirler, spiritüel kavramlar, yayıncılık ve kişisel genişleme konularında ifade eder. Kişinin kısmeti evinden uzaklardadır. Uzaklardaki kişilerden fayda sağlar. Başka insanlara yardım etmek amacıyla sosyal veya psikolojik konularda yaptığı çalışmalar kendisine bir sezgi ve kavrayış yaratır. Bu kişi doğal bir kahin gibidir. Sürekli olarak eğitimini attırmakta ve ufkunu genişletmektedir. Örnekler: Devlet adamları Jefferson, Bismarck, Lenin, Hitler, Carl Jung.

ŞANS NOKTASI 10. EVDE: Kişi toplumdaki rolünü yerine getirmesi gerektiğini içten içe bilir. Profesyonel olabileceği bir alan seçer. Dış dünyada görülebilen, pozisyonu yüksek olan ve ünvanlara sahip bir konuma ihtiyaç duyar. Toplumda kariyer edinme, hırs, başarı ve sorumluluk açısından tanınma ve görülme şansı vardır. Çok çalışmaktan ve çabadan korkmaz ve mutlaka ulaşacağı hedefleri vardır; bu hedefler geçmiş nesiller tarafından formüle edilmiş olabilir. Örnekler: Victor Hugo, Dante, Mussolini, Albert Einstein.
ŞANS NOKTASI 11. EVDE: Kişi zihni, hayalleri, umutları, hedefleri ve dünyaya bakışı açısından yaşadığı zamanın ilerisindedir. Bu kişi arkadaşlıklar, fedakar topluluklar, insancıl değerler konularına önem verir. Kişi toplumun bir bütün olarak faydalanabileceği işler yapmak ister. Kendisini çevresinin sosyal ve kültürel değerlerini geliştiren ve dönüştüren bir devrimci gibi görebilir. İnsanlık ve yaşadığı topluluk için daha iyi şartları arzulayan biridir. Ancak kişinin insan evriminin ritmiyle bağdaşmayan sadece boş hayal ve idealleri ile kompleksleri de olabilir. Örnekler: Darwin, Mahatma Gandhi.

ŞANS NOKTASI 12. EVDE: Kişi, balzamik fazda doğmuş olabilir. Kendi karmasının çözülmesini veya dönüşmesini sağlayacak özel bir fırsata sahiptir. Kişinin başarıları yeni bir döngünün tohumu olabilir. Kişisel olarak ölümsüz olabilir. Bu kişinin medyumvari özellikleri veya kehanet yeteneği olabilir. Rüyaları ona mutlaka yanıtlar verir. Spiritüellik, mistisizm, ilüzyon ve fantezi konularındaki doğal yetenekleri vardır. İyi kısmetinin farkında olmayabilir; düşmanlarından bile fayda görebilir. Örnekler: Luther, Thomas Paine, Washington, Kant, WilliamJames, Pope Paul VI. [13, sayfa 74-79]

***

ŞANS NOKTASI BURÇLARDA

Şans Noktası, doğum haritasında üç boyutlu hassas bir noktadır; ancak gezegen değildir. Bu noktanın bulunduğu burç, kişinin mutluluğu tadacağı, tecrübe kazanacağı, kısmetli hissedeceği konuları gösterir. Bulunduğu ev kadar önemli değildir.
Biliyoruz ki herbir gezegen ve burç için pozitif ve negatif nitelikler vardır. Şans Noktası, içinde bulunduğu burcun sahip olduğu gölge yönleri hafifletir. [4]
Dane Rudhyar, Şans Noktasının burçlardaki konumu hakkında ‘The Lunation Cycle’ adlı eserinde aşağıdaki bilgileri vermiştir:

ŞANS NOKTASI KOÇ: Koç’taki Şans Noktası insiyatif gücüyle cesurca, özgüvenli, kendinden emin şekilde atılganlığı deneyime dökmeyi destekler. Önsezilerinin rehberliğiyle, kendisini aktivatör olarak görüp kendi kişiliğini ifade edebileceği yaratıcı ve yenilikçi işler yaptığında, mutluluğu ve başarıyı kazanır. Sınırlandığında mutsuzlaşır. Örnekler: Isaac Newton, Louis Pasteur, Albert Einstein, Frederic Chopin, Will Levington Comfort.

ŞANS NOKTASI BOĞA: Boğa’daki Şans Noktası temkinli, kendinden emin ve pratik olmayı destekler. Sosyal kollektif veya okült gücü sever. Ancak somut maddi sonuçlar elde ettiğinde, verimliliği ve dayanıklılığı sağladığında mutluluğu ve başarıyı kazanır. Örnekler: Martin Luther, Goethe, Benjamin Franklin.

ŞANS NOKTASI İKİZLER: İkizler’deki Şans Noktası erişmeyi ve iletişim kurmayı destekler. Zihin hızlıdır ve bilgiye açtır. İletişim kabiliyetlerini ve öğrenme yeteneklerini kullandığında mutluluk ve başarıya kavuşur. Derin aydınlanma felsefi ve dini çalışmalar veya kapsamlı organizasyonlar yoluyla olabilir. Hapsedilmiş hissi veya entelektüel kargaşadan mutsuz olur. Örnekler: Rudolf Steiner, Henry Wallace, Dmitri Shostakovich.

ŞANS NOKTASI YENGEÇ: Yengeç’teki Şans Noktası, sıcak, besleyici ve anaç olmayı destekler. Kendi yuvasında ya da iyi tanımlanmış ve odaklanmış bir faaliyette duygusal güvenceyi bulduğunda mutluluk ve başarıyı hisseder. Bu yuva sevgisi milliyete, sosyal bir sınıfa ya da dini bir organizasyona kadar çeşitlilik gösterebilir. Normal bir tatmin kişisel ve belli bir görüş açısı takip edildiğinde yakalanır. Aydınlanma ise sosyal ve manevi bütünlük yoluyla bireysel kimliğin oluşmasıyla olur. Örnekler: Karl Marx, Adolf Hitler, Czar Nicholas.

ŞANS NOKTASI ASLAN: Aslan’daki Şans Noktası gösterişli, ihtişamlı, lider ve cömert olmayı destekler. Kendini dramatik ve yaratıcı bir şekilde ifade ettiğinde, çevresi tarafından takdir edildiğinde mutluluğu ve başarıyı hisseder. Yüksek ideallere hizmet edildiğinde ve hayat enerjisi kollektif değeri olan yaratımlara, icatlara ve vizyonlara dönüştüğünde mutluluk yaratıcı sevinç haline gelir. Örnekler: Victor Hugo, Sigmund Freud, Lenin.

ŞANS NOKTASI BAŞAK: Başak’taki Şans Noktası analitik, mütevazi ve mükemmelliyetçi olmayı destekler. Entelektüel analiz, kendini eleştiri, içe dönme ve engelleri aşmada krizleri kullanma yoluyla mutluluk ve farkındalık hisseder. İşin tekniğine, usul ve esaslarına göre yapılmasına olan güvenle, detaylara hakim olup, yararlıyı yararsızdan ayrıştırdığında, mükemmeli hedefleyerek hizmet ettiğinde başarıyı ve mutluluğu yakalar. Mutlak sadakat ve teslimiyetin aydınlanma ve farkındalık için gerekli olduğu görülür. Örnekler: Mahatma Gandhi, Benito Mussolini.

ŞANS NOKTASI TERAZİ: Terazi’deki Şans Noktası hoşluk, adalet ve uyum sağlamayı destekler. Ortaklıklar, yakın ilişkiler veya evliliklerde ölçüyü tutturduğunda, dengeyi sağladığında mutluluğa ve başarıya ulaşır. Yakın ilişkilerin ve sosyal trendlerin gerektirdiği davranış biçimleri veya manevi güçler kişiliği ihlal edebilir. Toplumla karşı karşıya kalındığında oluşan psikolojik belirsizlik ya da aşırı hassasiyet yüzünden yüksek ideallerle hatta Tanrı ile özdeşleşmek arzusu söz konusudur. Sosyal tutumları abartılı olarak kabul ederek içsel güvenliği bulma eğilimi görülebilir. Örnekler: Mikado Mutsuhito, Franz Liszt.

ŞANS NOKTASI AKREP: Akrep’teki Şans Noktası sırlar ve yoğun duyguları destekler. Mutluluk ve başarı gücün doğru kullanmıyla iç içe geçmiştir. Güçle kastedilen cinsel güç veya kollektif insan enerjileri ile derin kimlik oluşumundan yaratılan güçtür. Birleşme veya ortaklıkların oluşturduğu nihai meyve ile ilgilenir. Her türlü entrika veya gizli planla görünenin altındakileri ortaya çıkardığında başarılı ve mutlu hisseder. Aydınlanma manevi bir gücün kazanılmasıyla oluşan içsel bereketlenme ile olur. Örnekler: Gordon Byron, Carl Jung, Walt Whitman.

ŞANS NOKTASI YAY: Yay’daki Şans Noktası maceraperest ve yayılmacı olmayı destekler. Zihni ve felsefi olarak sınırların ve geleneklerin ötesinde uzak ufuklara açıldığında, farklı kültürleri ve felsefeleri deneyimlediğinde mutluluğu ve başarıyı kazanır. Bazı büyük işlerle fanatiklik boyutunda ya da perspektif ve gerçeklik duygusundan yoksun bir şekilde ya da tamamiyle soyut olan genel prensiplere yönelik olara uğraşma eğilimi vardır. Aydınlanma; edebiyatta, entelektüel formülasyonda ve bilimsel araştırmada var olan soyut kavramları yatarıcı bir forma dönüştürmekle gerçekleşir. Örnekler: John Gadbury (astrolog), George Sand (edebiyatçı ve sosyal devrimci), Baudelaire (şair).

ŞANS NOKTASI OĞLAK: Oğlak’taki Şans Noktası ciddi ve çalışkan olmayı destekler. Derinlik, ciddiyet ve aşkınlık yoluyla başarı ve mutluluk gelir. Kişisel hayat genişlemekten ziyade derinleşir ve kalitesi artar. Sosyal veya manevi sorumluluk duygusu çok hakimdir. Bu durum, kendine özgü bir misyona inanmaya ve yeni bir bağımsız birey olarak cisimlenme kapasitesine kadar uzanabilir yani toplumda örnek teşkil etmeye varabilir. Çok çalışma, kararlılık ve azimle hedeflerine ulaştığında başarı ve mutluluğa kavuşur. Örnekler: Nostradamus, kadın hakları aktivisti Annie Besant, filozof yazar Ralph Waldo Emerson, Abraham Lincoln.

ŞANS NOKTASI KOVA: Kova’daki Şans Noktası idealist, yenilikçi ve farklı olmayı destekler. Tüm meslek, mizaç veya kader farklılıklarına rağmen topluma fayda sağlayacak bir mütevazi, yapıcı ve yıkıcı bir icatla topluma katkı sağladığında mutluluğu ve başarıyı hisseder. Örnekler: Dante, Franklin D. Roosevelt, Joseph Stalin, müzisyen Richard Wagner.

ŞANS NOKTASI BALIK: Balık’taki Şans Noktası anlaşılması zor bir şekilde komutanları veya spiritüel ve mistikleri gösterebilir. Merhamet ve kabullenicilikle daha yüksek ideallere konsantre olduğunda başarı ve mutluluk gelir. Kollektif çözülme sürecini, yeniliklere yer açılması için eski formların yıkıldığı sosyal ve kültürel kriz devresini işaret edebilir. Hayatın gücünü kendisine doğru kendisini alt etmek için çalıştırma söz konusudur. Az şeyle yetinmeyip yeni dünyaları fethetme isteğine sahip bir kişilik söz konusudur. Hayat amacını başkalarına mucize gibi gelen bireysel veya sosyal krizler neticesinde elde eder. Örnekler: Napoleon I, müzisyen Robert Schumann, mucit ve mistik Emanuel Sweedenborg.
Astroloji dergisinden alıntıdır.

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
05-04-2018 02:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #77
Cvp: Şans Noktası
ŞANS NOKTASI’NIN GEZEGENLERLE TEMASI

Başarı, mutluluk ve neşe kaynağını anlamak açısından Şans Noktasının gezegenlerle ilişkisi de çok önemlidir. Modern asrroloji anlayışına göre kavuşum ve karşıt açılar en çok öneme sahiptir. Kareler daha az öneme sahipken, üçgenlerin etkisi daha da azdır. Bu önem açısı olan gezegenin doğasıyla alakalıdır. En net görülen açı kavuşumdur. Şans Noktası ile kavuşumda olan gezegenin potansiyelinde artış söz konusudur. Şans Noktası karşıt açı yaptığı gezegenin kullanımına tarafsızlık ve objektiflik durumu katar. Şans Noktası kare yaptığı gezegene, Şans Noktası’nın vaad ettiği mutluluğu başaracak dürtüyü sağlar. Şans Noktası üçgen yaptığı gezegene mutluluğu ve başarıyı yakalamayı kolaylaştırma gücü verir.
Uranyen astrolog Arlene A. Kramer Şans Noktası’nın gezegenlerle açılarını aşağıdaki şekilde incelemiştir.

GÜNEŞ VE ŞANS NOKTASI: Şans Noktası Güneş ile kavuşum halindeyse, kişi güneşteki aydınlanmanın gücüyle tüm varlığıyla parlar.

AY VE ŞANS NOKTASI: Şans Noktası Ay ile kavuşum halindeyse, kişinin duygusal tatmini ve duygusal güvenliğ ya da sosyal hayatındaki doyum; kişiyi mutluluk ve başarıya götüren yollardır.

MERKÜR VE ŞANS NOKTASI: Merkür’le kavuşum halindeyse, kişi mutluluk ve başarı yolunda zihinsel kabiliyetlerini ve entetellektüel yaklaşımını kullanır. Kişi için yazlılı veya sözlü iletişim son derece kolaydır.

VENÜS VE ŞANS NOKTASI: Venüs’le kavuşum halindeyse, Venüs’ün potansiyeli çoğalır ve kişinin muzzam bir kişisel cazibesi ve hoş bir dış görünüşü olur. Uyum ve denge kişiye kolaylıkla gelir.

MARS VE ŞANS NOKTASI: Mars’la kavuşum halindeyse, Mars’ın potansiyeli pozitif şekilde artacaktır. Kişi iddialı ve öncü niteliklerini doğal olarak sergileyecek, giriştiği bir konu üzerinde net olarak odaklanabilecek ve sonuçlandırana kadar kendi başına çalışabilecektir.

JÜPİTER VE ŞANS NOKTASI: Jupiter’le kavuşum halindeyse, Jüpiter’in potansiyeli pozitif yönleriyle artacaktır. Kişi doğal olarak iyimserdir. Tüm koşullar iyileşecek ve genel olarak kişiyi mutluluğa, berekete ve başarıya yaklaştırıp mutlu hissettirecektir.

SATÜRN VE ŞANS NOKTASI: Satürn’le kavuşum halindeyse, Satürn’ün olumlu niteliklerinin potansiyeli artacaktır. Kişinin hayata ciddi yaklaşımı, kaderini gerçekleştirmede kararlığı ve dünyaya karşı sorumluluk duygusu önem kazanacaktır.

URANÜS VE ŞANS NOKTASI: Uranüs’le kavuşum halindeyse, Uranüs’ün potansiyeli artacaktır. Kişi yenilikçi, orijinal, benzersiz ve icatçı olabilir. Bu kavuşum astrolojiyi öğrenme potansiyelini de gösterir. Kişinin aynı zamanda bilimsel teknoloji ve bilgisayar konularında Allah vergisi yetenekleri ve kabiliyetleri vardır.

NEPTÜN VE ŞANS NOKTASI: Neptün’le kavuşum halindeyse, Neptün’ü olumlu kullanan kişiye mutluluk ve başarı gelecektir. Olumlu çıkış yapılacak konular metafizik, spiritüel işler, sanat, müzik, denizle ilgili yaşam, su altını ve uzayı keşfetme konularıdır.

PLUTO VE ŞANS NOKTASI: Pluto ile kavuşum halindeyse, Pluto’nun potansiyeli pozitif yönlerde artacaktır. Kişi cinayet çözmeden atomu incelemeye kadar, genetik mühendisliğinden DNA ‘yı ustalıkla değiştirmeye kadar çeşitli konularda insanoğlunun yaşamını dönüştürmek ve geliştirmek için hayatın gizemleri konusunda çalışmalar yapılabilir.
Astroloji dergisinden alıntıdır.

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
05-04-2018 03:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #78
RE: Şans Noktası
Alıntı:5.EVDE şans noktasının burdaki durumu,çocuklarından yana şanslı olacağını ve mutluluğu anne olduktan sonra tanımlayacağı anlamına gelir.ayrıca bu ev şans olaylarınıda yönettiğinden kişi spekülasyonlardan,finans alanlarından ve çeşitli talih oyunlarından epeyce kazançlı çıkacaktır.fakat yerleşim için,balık,yay uygundur.

ŞANS NOKTASI 5. EVDE: Kişinin yaratıcı ve duygusal enerjisi çok yüksektir. Sanatsal faaliyetlere ve maceraperest girişimlere ilgi duyar. Spekülatif konular, şans oyunları ve çocukları açısından talihlidir. Kumar oynama dürtüsüne sahiptir. Sanat, tiyatro, drama, müzik, edebiyat ve icatlar konusunda güçlü yetenekleri vardır. Kendisini içgüdüsel ve egosal olarak sergilediğinde, takdir ve alkış toplamaya ihtiyaç duyar. Örnekler: Besteci George Gersh ve besteci Charles Ives.

ŞANS NOKTASI KOÇ: Koç’taki Şans Noktası insiyatif gücüyle cesurca, özgüvenli, kendinden emin şekilde atılganlığı deneyime dökmeyi destekler. Önsezilerinin rehberliğiyle, kendisini aktivatör olarak görüp kendi kişiliğini ifade edebileceği yaratıcı ve yenilikçi işler yaptığında, mutluluğu ve başarıyı kazanır. Sınırlandığında mutsuzlaşır. Örnekler: Isaac Newton, Louis Pasteur, Albert Einstein, Frederic Chopin, Will Levington Comfort.

Şu şans oyunları olayı başka konumlarımda da çıkmıştı sanırım ama hiç tercihim değildir, doğru bulmam. Çocuklar konusunda inşallah diyorum, sanki hissediyorum bunu ama hayırlısı, henüz uzak bir konu.
Ahh sanat burada da çıktı, nolacak bilmiyorum bu durum gülücük
Sınırlandığımda mutsuzlaşıyorum evet ama atılgan biri de değilim.
9. evimle komple üçgen açı yapıyor, ayımla kare...

Bilgili değil, ilgili.
07-24-2018 03:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #79
RE: Şans Noktası
"Part of fortune, lot of fortune isimlerini alan Şans Noktası Arap noktaları arasında en popüleridir. Talihin hayatımızdaki rolünü ve başarı potansiyelimizi açıklar. Haritada şans noktası bahtımıza düşen pay, nasip, kazanç, itibar yani kısmettir. Çaba göstermeden hayatımıza gelen iyi şans, fırsatlar ve mutluluktur. Bedenin sağlığı ile ilgili olabilen Şans Noktası’nın el sanatlarıyla da alakası vardır.

Şans Noktasını hesaplamak için doğum tarihinizi ve saatinizi bilmeniz gerekiyor. Günümüzde bu hesaplamayı kolayca yapabileceğiniz programlara ya da internet sayfalarına erişebilirsiniz.

Şans noktası yorumlanırken dikkat edilmesi gerekenler:
*Arap noktaları haritada bilinen diğer gezegenler gibi öncelikli değil, tali öneme sahiptir. Şans Noktası’nın sembolik anlamına haritanın bütünsel sentezi içerisinde yer verilmelidir.

*Arap noktalarının tümünde olduğu gibi Şans Noktası da gündüz ve gece haritalarına göre farklı formüllerle hesaplanmalıdır.

*Whole Sign (tüm burç) ev sistemine göre harita çıkarmanızı öneririm.

*Doğum haritasındaki her gezegen nasıl ki öncü olan 1, 4, 7 ve 10. evlerde değer kazanıyorsa, Arap noktaları için de aynı durum gerçerlidir. Köşe evlerdeki Şans noktası halef ve son evlere nazaran daha iyi bir durumda kabul edilir.

*Şans noktasının bulunduğu burcu ve bu burcun yönetici gezegeninin haritadaki yerleşimini kontrol edin ve yorumlarınıza katın. Eğer yönetici gezegenin haritada bulunduğu ev ve burç iyicil ise, şans noktasının işaret ettiği kısmet artar.

*Şans noktasına 3 derece içerisinde (yaklaşan açı) özellikle kavuşum ve karşıt açı yapan gezegenler önemlidir. Açı yapan gezegenin niteliğine göre haritadaki şans artar ya da azalır.

*Şans Noktası’na kavuşum, 60’lık ya da üçgen açı yapan Venüs ve Jüpiter şansın bulunduğu evin bereketini pekiştirir. Fakat Mars ve Satürn gibi malefik gezegenlerle kavuşum, karşıt ya da kare açısı olan Şans Noktası talihsiz kabul edilir.

Şans Noktası 1. evde
Kişinin mutluluğunun kendi yapacağı seçimlere bağlı olduğunu gösterir ve iyicil bir gezegen açısı varsa hoş bir dış görünüş verir. 1. evdeki Şans Noktası kaderini kendi seçen, şanslı başlangıçlar yapan kişi anlamına gelir. Yaşam gücü, ömür uzunluğu, ruh ve beden sağlığı için olumlu bir göstergedir. Harita sahibinin doğuştan getirdiği özel bir yeteneği bulunabilir ve bu kişinin şansı doğduğu yerde daha açık olabilir.

Şans Noktası 2. evde
Evdeki şans noktası para, mal mülk ve ticaret için kazançlı bir yerleşimdir. Kişi yaptığı yatırımlardan ve birikimlerden kazanç sağlayabilir. Şans noktası ikinci evde bulunan kişi başkalarından, özellikle cemiyetlerden destek ve fayda görmek konusunda şanslıdır.

Şans Noktası 3. evde
3. evdeki şans noktası kardeşler, arkadaşlar ve akrabalarla ilişkilerde talihli olmak anlamına gelir. Haritasında bu konuma sahip olan kişi hayatı boyunca pek çok seyahat fırsatıyla karşılaşır. Entelektüel aktivitelerde, bilgi yarışmalarında, ilk eğitim yılları boyunca sınıftabaşarı verebilen bir konumdur. Enstrüman çalmak gibi el becerileri, yazarlık, gazetecilik, hikaye anlatıcılığı, iletişimi kapsayantüm zihinsel faaliyetler, taşımacılık ve hukuk için bu yerleşim şans vaat eder.

Şans Noktası 4. evde
Ailenin, özellikle babanın ve aile büyüklerinin itibar sahibi olması, gayrimenkullerden, madenlerden, arazilerden ve mirastan yana şanslı olmak anlamına gelir. Harita sahibi hayatının yaşlılık yıllarını rahat geçirir, bu yıllarda servet edinebilir. 4. evdeki Şans Noktası tehlikeli durumlardan kıl payı kurtulan kişiyi de gösterebilir.

Şans Noktası 5. evde
Hayat boyu pek çok kutlama, ödül ve zafer demek olan 5. evdeki Şans Noktası sağlıklı çocuklara sahip olmak ve çocuklardan yana şanslı olmak demektir. Kişinin asıl işi dışında ek gelir getirebilecek işlerden de çok para kazanması, spekülatif yatırımlardan ve bürokratik işlerden kazançlı çıkması mümkündür. Şans Noktasının Venüs’ün evi olan ve “Bona Fortuna” (iyi talih) ismini alan 5. evle birleşimi piyangodan para çıkmasına benzer. Özellikle sporda, müzikte, edebiyatta ve sahne sanatlarında şans olarak yorumlanabilir. Romantik ilişkilerde kısmet verir.

Şans Noktası 6. evde
Bu evdeki Şans Noktası çokparlak sayılmaz. Zira kazanılan her şey için bir bedel ödemek gerekebilir. Fakat hastalıklara karşı direnç veren bir konumdur. Haritasında bu yerleşime sahip olan kişi yanında çalışanlar, kiracıları ve baba tarafından akrabalar konusunda şanslı sayılabilir. Kişi silahlı savunma, itfaiye, hastane, belediye gibi kamu sektörlerinde çalışma konusunda şanslı olabilir.

Şans Noktası 7. evde
Evlilikte, mahkemelerde, alınan danışmanlıklarda, ortaklıklarda ve sosyal ilişkilerin genelinde kısmet veren bu yerleşim, güçlü düşmanlar da demek olabilir. Harita sahibi şanslı biriyle evlenir ya da yapacağı evlilikle bahtı açılır. Yükselenin karşısında bulunan ev olduğu için Şans Noktası 7. evde zayıf bir bağışıklık sistemin ve fiziksel problemlerle ilgili olabilir.

Şans Noktası 8. evde
Bu evdeki her astrolojik sembol gibi Şans Noktası da gücünü yitirir. Nispeten sigortacılık, muhasebe, bankacılık, miras, zor ameliyatlar, ortağın ya da eşin parası gibi konularda şans verebilir. Kişi borç almakta veyatırımlar konusunda sponsor bulmakta zorlanmaz.

Şans Noktası 9. evde
Haritanın 9. evinde bulunan Şans Noktası, kişinin kısmetinin doğduğu yerden uzaklarda bir yerde olduğunun işareti varsayılır. Farklı din ve kültürden insanlardan fayda görmek demektir. Hukuki davalar, avukatlar, akademi ve yolculuklar konusunda şans verir. Din, cemiyetler, ibadet yerleri, spiritüel amaçlı yolculukların tümü kişi için talihlidir ya da talih bu konularla ilintili olarak gelir. Dış ticaret, rehberlik, çevirmenlik, antropoloji, eğitim ve yayıncılıkla ilgili çalışanlar için kısmetli bir yerleşimdir. 1. eşin akrabalarından yana şanslı olmak ve özellikle 2. evlilikte talihli olmak anlamına gelebilir.

Şans Noktası 10. evde
Birinci evde olduğu gibi 10. evde, iyicil gezegenlerle birleşen Şans Noktası da son derece kısmetlidir. Bu yerleşime sahip olan kişinin başarılı bir kariyer edinmesi, toplum tarafından tanınması, anne tarafından şanslı olması, dürüst ve parlak bir alın yazısı olması beklenir. Patronlardan, yöneticilerden, tanınmış devlet adamlarından gelecek şans ve itibardır. Malefik gezegenlerle stresli açılar yapmadığı sürece 10. evdeki Şans Noktası kalıcı ve temeli sağlam başarılar, kazanılan ödüller ve mutlu evlilik demektir. Kişi aradığı adalete kavuşur.

Şans Noktası 11. evde
Bu evdeki Şans Noktası özgürlüğünü kazanmak isteyen kişi için şanslı bir yerleşimdir. Övgü, alkış ve güvenilir arkadaşlarlardan yana kısmet anlamına gelir. Hayallerin gerçekleşmesi, lütuf, hayırseverlik ve iyilikten yana talih artar. Anne tarafından zenginliğin de işareti olabilir.

Şans Noktası 12. evde
12. evde Şans Noktasının etkisi zayıflar. 12. ev karmik yüklerle ilişkilidir ve harita sahibi geçmişten gelen bu ağırlıkları analiz edip iyileştirmeden talihinin açılması güçtür. Sezgiler, görücüler, rüya yorumcuları ve bilinçaltı çalışmaları için şanslı bir yerleşimdir."



Placidusa göre 5, whole signse göre 6. evimde. Haritama bakan biri 5e göre yorumlamıştı daha önce ama burada whole signs önerilmiş.
2020/21 solar return haritamda natal şans noktamın tam üzerinde mars olacak, yani koçta, üstelik ne retro ne 12. evde, 5. evde olacak, benim gibi yüksek atalet yaşayan biri için ilginç bir konum, bakalım nasıl bir etki olacak gülücük

Bilgili değil, ilgili.
12-16-2019 08:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ölüm Noktası (Pars Mortis) yükselenbaşak 14 50,258 02-08-2015 02:31 AM
Son Mesaj: say24
  Akıl Noktası yükselenbaşak 23 32,122 12-13-2012 11:54 PM
Son Mesaj: Mavisahram
  Şans Noktası Genel Bilgiler yükselenbaşak 23 48,971 10-02-2012 04:46 PM
Son Mesaj: kayasran
  Boşanma Noktası Angel 4 20,686 06-04-2012 03:14 PM
Son Mesaj: eylülmavi
  Aşk Noktası yükselenbaşak 31 61,608 06-17-2011 12:58 AM
Son Mesaj: eylülmavi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir