Değerlendir:
  • 26 Oy - 2.69 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

10.ev
Yazar Mesaj
vivienleigh
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
10.ev
Ay 10. evde yerleşmişse, hayatta itibar kazanmak ve itibarı korumak çok önemlidir. Duygusal tatmin sunan ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik işler harita sahibinin hayatında öne çıkar. Bu yerleşim, özellikle kadınlarla ilgili olan mesleklere çok uygun bir yapıyı gösterir. Anne, kişisel gelişim ve mesleki kariyer, ya da hayatta alınan önemli kararlar üzerinde etkili olabilir.

Işıklar olarak Güneş veya Ay'ın 10. evde yerleşmiş olmaları, özellikle de kötücül bir etki almamışlarsa ve asaletli iseler (5 temel asaletten en az birine sahipseler) harita sahibinin toplumsal başarı kazanma olasılığının yüksek olduğunu gösterirler. İş ve kariyer hayatında başarı getirirler.
öner döşer
04-06-2007 11:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #2
Cvp: Ay 10.evde
AY 10. EV KOÇ

Ay, bilinçaltından zirveyi bilir , kendisini zirvede zanneder ve o yüzden zirve,şan,şöhret için pek uğraşmaz.Koç onu o yüzden zorlar.Bir sürü başlangıç yapar ama sonu gelmez,çünkü kişi kendini zaten zirvede biliyor.Burası zayıf bir konumdur.Bilinçaltı kendini burada,güneşin en tepede ve en parlak döneminde, gösteremez,bu da sıkıntı verir kişiye.Kişinin 4. Evle bağlantısı varsa bilinçaltından zirve için faydalanabilir.Ayrıca burası kişiye kuvvetli bir anne verir.Anne korumasının baskısı vardır.Annenin etkisi cok fazladır ve bunu algılar.Erkekse feminen duygular açığa çıkar.Dişinin halinden kolay anlar,çünkü annesinden çok etkilenmiş ve bu onda iz bırakmıştır.Anneye tepki olarak veya anne koruması olduğu için hiçbir şey yapmayabilir,bu da kişinin partnerinde sıkıntı yaratır.Veya anne dominant görünmese bile kişi, annesini öyle algılayabilir.

AY 10. EV BOĞA

Ay burada zirvede olduğunu bilir.O yüzden ugrasmak istemez,çünkü “ben nasıl olsa zirvedeyim”, der.Boğa ise sahip olmak ister zirveye... zor bir durum Bilinçaltının derinliklerinden ortaya çıkarma şansını bulursa,zirveyi gerçekleştirir.Ayın burada tetiiklenmeye,iyi açılara ihtiyacı var.Başarılı,zirvede bir anne,onu başarı için zorlar.
(Bilinçaltını anne tetikliyor)

AY 10. EV İKİZLER

Ay, ikizlerde kişi çok hareketlidir.Çok hızlı yer değiştirir.Kolay ve hızlı öğrenir.Zaten o yüzden hareket eder.Bu, gazeteciler için ideal konumdur.
Çok değişken ve hızlı olması duygularını da değiştirtir. Hareketli aşklar yaşar.
Onuncu evde:
Özgür bir annenin etkisindedir.Zirve için belirli bir kararlılık gösteremez,çünkü ay kendisini zaten zirvede bilir.Halbuki zirve kararlılık ,arzu ,istek ister;ama bu kişide bu arzular yoktur.Güneş de ordaysa kariyer yapabilir. Normalde kariyer yapması beklenemez.

AY 10. EV YENGEÇ
Bilinçaltını dışarıya yansıtmak zorunda.4. evle bağlantı kurması lazım.Güvenlik ihtiyacından dolayı kişinin deneyimi madde ile bağlantılı olur.(Maddeye dönüştürebilmesi için.) Hep başkalarının zirvesini kıskanır ama savunma mekanizması çok güçlüdür ve kendisini teskin eder.
Gelecek sert etkilere karşı koyacak gücü yoktur genelde.Bol bol senaryolar yazar ama uygulamaz.Çünkü kendisini zirvede bilir.

AY 10. EV ASLAN
Zirveyi biliyor ve gözükmek zorunda.Gösterişli,asil ünlü gibi davranır.Öyle kişileri tanır.Annesi de öyledir.
Ay MC deyse hükmeden bir anne baskısı altındadır ve zirveye bir şekilde çıkar.

AY 10. EV BAŞAK
Kişide anne baskısı "işini zamanında bitir" vardır. Ay burada guneşten dolayı rahatsızlık duyar,çünkü çok aydınlık burası,o yüzden kendisini pek gösteremez, ayrıca zirveyi,kişinin kendisini en iyi nerde hissedecegini de bilir.Zirve için o yüzden pek çaba gösteremez,çünkü zaten kendisini zirvede biliyor. Birilerine hizmet etmek,yardım etmek,paylaşmak ister.Yardımlaşabileceği,işe yarama duygusunu uyandıran çalışmalar yaparak kendini ortaya koyar. Lider veya patron olamaz. Ekip çalışması içinde olmak ona yeter...
Ay burada bunları herkese göstermek istemez. Güneş gibi değil burada. Ayın gözükmüyor olması , yok olması anlamına gelmez. Ay orda her zaman vardır ve kendini hissettirir, kişiye özellik verir... Başak özelliği. Başak özelliğine uygun davranarak kendini gerçekleştirir.
Mühim olan içindeki bilgiyi ortaya çıkartabilmek ve uygun şekilde kullanabilmektir.Ay 1. Evde rahatsızdır ama vardır.Ay 10. Evde ise liderlik vermez. Kişi ne yaparsa kendini iyi hisseder? Şan, şeref,en kendin olduğun yer.
Ve Ay yüzünden kişi, kendini, kendine en iyi hissettirecek şeyleri, bilir. Bulunduğu burcu özelliğinde bilir..
Ay ne zaman kendini gerçekleştirirse, o zaman enerji açığa çıkar.

AY 10. EV TERAZİ
Kişi, zirve yapıcam diye hiç uğraşmaz,kendini kasmaz.Zevk ve eğlence ile yaşar ve mutlu olur. MC ye konj. ise zirvede olmak zorunda... İyi bir müzisyen, veya başka bir sanatçı olup zirveyi yakalama potansiyeli olur. Veya anayasa mahkemesi başkanlığı gibi zirvede bir hukukçu olabilir.Böyle gözükebileceğini bilir.

AY 10. EV AKREP
Ay zirveyi biliyor , ama zirve için hırs yapar, başarılı olanları kıskanır ve arada "ya bos ver ne ugraşıcam,hepsini biliyorum zaten", der.
Güç sahibi arkadaşları olur(mafya örgütleri de olabilir...),onlarla görüşür. Böyle arkadaşlarından söz ederek tatmin olur. Kendisi de böyle işlerde görev aliyormus gibi yapar. MC ye konj. ise böyle güçlü örgütlerde görev alabilir.
Hafızası iyi olur.

AY 10. EV YAY
Zirveyi bilir.”Bana haksızlık yapılıyor,o yüzden zirveye çıkamıyorum”, der.Ay orda normalde tek başına zirve yapamaz. Aslında zirveyle ilgili herseyi biliyor,o yüzden herkese ukalalık yapar. Zirvedekine:”sen hiç haketmiyorsun” ,der.Kişi nasıl kendini iyi hissedecek,”hadi hep beraber toplanalım,eğlenelim”,der. MC deyse anne baskısı ile zirve yapar. Muhtemelen cok iyi bir aileden gelen bir annesi vardır ve “bizim soyumuzda herkes zirve,kariyer yaptı, sen de yapacaksın”, der. Kişi bu durumda zorlanır. Ne zaman bilinçaltına inip, bu bilgilere sahip olursa ve annesini kullanabilirse,zirve yapabilir.Veya bir kültür ateşesi, bir elçi ile evlenebilir ve öyle zirve yapabilir.Yabancı sevgisi vardır.

AY 10. EV OĞLAK
Hırs yapar zirve için ama Ay tek başınaysa zirveye çıkamaz. Geleceğe yönelik planlar yapar.Hırslı da olur ama yinede çok zordur zirveye çıkması. 4 – 10 bağlantısı var. Bilinçaltından ihtiyacı olan tetiklenmeyi alırsa zirve yapabilir. Ama süper bir zirve yapamaz.

AY 10. EV KOVA
Kişi normalde zirveyi bilir ama bunu gerçekleştiremez.Çünkü bilinçaltı zirveyi bilir. Zirve onun için önemli değildir,çünkü kendisini zaten orda hissediyor. Salon sosyalistidir. Piposu elinde en pahali sarabı içer hep…
Ancak 4. Ev ile bağlantısı varsa ve bilinçaltıyla iletişime girebilirse,olayın farkına varır ve Ayın diğer gezegenlerle açıları doğrultusunda zirve yapabilir, çünkü annesi de muhtemelen zirvededir.
Kişi kendini kova tarzında iyi hisseder. Yani kendi özgürlüğü için zirve yapması, öğrenmesi gerektiğini bilir. Bilinçaltı biliyor bunları, şuuruna yükseltebilirse,böyle mutlu olacağını keşfederse, zirve yapabilir. Zirveye çıkarsa sert ve katı bir patron, yönetici olabilir...

AY 10. EV BALIK
Normalde zirve yapmaz.Tekke tekke dolaşır, bol muhabbet eder.Sanatçılarla (başarılı olmuş) arkadaşlık eder.
Zirveyi bilir o yüzden zirve için çalışmaz.
MC ye konjunktion varsa annesi balık burcunun özelliklerini gösteriyordur, veya çocuk o şekilde annesini algılar ve onun baskısıyla + bilinçaltıyla 4. Evden iletişim kurup,zirve için yapması gerekenleri ortaya çıkartabilirse, zirveyi yakalar.

Kaynak : Yasemin Boran ders notlarımdan derlemeler... 2003

ÖZET: Ay 10. evde bulunduğu burc çok büyük önem taşıyor...Ay = Bilinçaltıdır...ve içinde bulunduğu burcun özelliklerini 10. evin sahnesinde gösterecek demektir. Çünkü Ay içinde bulunduğu burcun özelliklerini kişinin şuuruna kolay yükseltir...

Sevgiyle kalın...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
04-06-2007 02:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #3
Cvp: 10.ev
Onuncu evde güneş, güneşin, doğumun zamanında onuncu evde olduğudur. Güneş burada şereflendirir, başarı, ve yaşamda prestij getirir. Kişi hayata, gururlu, güçlü bir kişi olarak görünür. Kişi bireyliğini, alenen kendine açıkça gösterme ihtiyacı ister ve tatmin edici fiziksel ve ahlaki bir kalıtımla yaşama gelmiştir, yaşam boyunca kendi çıkışında ona yardım etmesi için birçok gücün, birçok kişinin olumlu eğilimini elde edecektir. Sorumluluklarında çok fazla kendine güven,abartılı bir gurur,kibir gibi eğilimler yaratabilir.


çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-20-2007 11:00 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #4
Cvp: 10.ev
Onuncu ev Satürn'de Satürn, doğumun zamanında onuncu evde bulundu. Dünyevi başarıyı arayan bir kişi için çok ilgi çekici bir konumdur. Satürn'ün engelleyen güçleri, ağır, dikkatli, ve çok ciddi bir kişilik içeride ifade edilir. Sınırı daraltmak için yön verilen kişinin kendi psikolojik eğiliminden sonucu yaşamı boyunca ortaya çıkacak olan sınırlamaların birçoğunu anlatır. Kişinin yeteneğinde yaşamı boyunca sabırla zorluklara katlanmak için ortaya çıkacak olan çeşitli problemlerin tatmin edici bir çözümüne anahtarlık eder.

İçeride, hırslar, istekler, ve tutum vardır; Uygun şekilde bu psikolojik karakteristiklerin, güç, gururun bir şekli, ve kalıcı bir arzuyu verebildiğini tasarlar.


çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-20-2007 11:01 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
Cvp: 10.ev
Ayın, doğumun zamanında onuncu evde Kişi koşulları değiştirmek için kendi koşullarını kullanır.
Hayal gücü, halka anlatması için inatçı bir eğilim ve yetenek, kişinin niteliklerinin arasındadır. Savurmaktan ziyade duygulara tepki gösteren biri olarak görünür, kendisinin düşüncesiz kavramlarının mantıklı bir rasyonalizasyonunu dener, daha iyi, doğal makulce açıkça gösterilen herhangi bir profesyonel çemberde olanaklarını geliştirir.

çeviri

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-20-2007 11:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #6
RE: 10.ev
10.ev mesleki yeteneğimize de işaret eder ve müsait bir zamanda bu başlıkta sanat , askerlik , siyaset , ticaret vb. mesleki alanlarda başarılı kişilerin 10.evlerini karşılaştırmak istiyorum. buraya not düşmüş olayım ;)

11-21-2007 02:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
redroseee Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 211
Üyelik Tarihi: Aug 2007

Rep Puanı: 1

Mesaj: #7
Cvp: 10.ev
vivienleigh Yazılan:Ay 10. evde yerleşmişse, hayatta itibar kazanmak ve itibarı korumak çok önemlidir. Duygusal tatmin sunan ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik işler harita sahibinin hayatında öne çıkar. Bu yerleşim, özellikle kadınlarla ilgili olan mesleklere çok uygun bir yapıyı gösterir. Anne, kişisel gelişim ve mesleki kariyer, ya da hayatta alınan önemli kararlar üzerinde etkili olabilir.

Işıklar olarak Güneş veya Ay'ın 10. evde yerleşmiş olmaları, özellikle de kötücül bir etki almamışlarsa ve asaletli iseler (5 temel asaletten en az birine sahipseler) harita sahibinin toplumsal başarı kazanma olasılığının yüksek olduğunu gösterirler. İş ve kariyer hayatında başarı getirirler.
öner döşer

AY 10. EV KOVA
Kişi normalde zirveyi bilir ama bunu gerçekleştiremez.Çünkü bilinçaltı zirveyi bilir. Zirve onun için önemli değildir,çünkü kendisini zaten orda hissediyor. Salon sosyalistidir. Piposu elinde en pahali sarabı içer hep…
Ancak 4. Ev ile bağlantısı varsa ve bilinçaltıyla iletişime girebilirse,olayın farkına varır ve Ayın diğer gezegenlerle açıları doğrultusunda zirve yapabilir, çünkü annesi de muhtemelen zirvededir.
Kişi kendini kova tarzında iyi hisseder. Yani kendi özgürlüğü için zirve yapması, öğrenmesi gerektiğini bilir. Bilinçaltı biliyor bunları, şuuruna yükseltebilirse,böyle mutlu olacağını keşfederse, zirve yapabilir. Zirveye çıkarsa sert ve katı bir patron, yönetici olabilir...

Ayın, doğumun zamanında onuncu evde Kişi koşulları değiştirmek için kendi koşullarını kullanır.
Hayal gücü, halka anlatması için inatçı bir eğilim ve yetenek, kişinin niteliklerinin arasındadır. Savurmaktan ziyade duygulara tepki gösteren biri olarak görünür, kendisinin düşüncesiz kavramlarının mantıklı bir rasyonalizasyonunu dener, daha iyi, doğal makulce açıkça gösterilen herhangi bir profesyonel çemberde olanaklarını geliştirir.

ıste konu toplama yaptımgülücük)benım ay burcumgülücük)

YILDIZ HARITAM
11-22-2007 09:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #8
RE: 10.ev
evet arkadaşlar 10.ev neyi beğendiğimizi , takdir ettiğimizi ve onu elde etmek için çabalamamız gerektiğini gösteriyor..
10.ev de venüsü olanlar için güzellik ve estetik olan şeyler , müzik sanat gibi incelik isteyen konular takdire değerdir , bu konularda başarı yapmış kişilere doğru çekilebilirler ve kendileride bu doğrultuda çaba içine girebilirler ve sonuçta 10.evinde venüsü olan pek çok çekici , başarılı sanatçı , müzisyen , manken olması tesadüf olmayacaktır..

benzer şekilde 10.evdeki plüto güçlü olmaya değer verir , karizmatik liderlere doğru çekilebilir ve bu doğrultuda çabalayabilir ve sonuçta 10.ev plütosu olanların toplum içinde söz sahibi konumlara geldiği gözlemlenebilir..

11-24-2007 06:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
Cvp: RE: 10.ev
redroseee Yazılan:
Yıldırım Yazılan:evet arkadaşlar 10.ev neyi beğendiğimizi , takdir ettiğimizi ve onu elde etmek için çabalamamız gerektiğini gösteriyor..
10.ev de venüsü olanlar için güzellik ve estetik olan şeyler , müzik sanat gibi incelik isteyen konular takdire değerdir , bu konularda başarı yapmış kişilere doğru çekilebilirler ve kendileride bu doğrultuda çaba içine girebilirler ve sonuçta 10.evinde venüsü olan pek çok çekici , başarılı sanatçı , müzisyen , manken olması tesadüf olmayacaktır..

benzer şekilde 10.evdeki plüto güçlü olmaya değer verir , karizmatik liderlere doğru çekilebilir ve bu doğrultuda çabalayabilir ve sonuçta 10.ev plütosu olanların toplum içinde söz sahibi konumlara geldiği gözlemlenebilir..

yıldırım sımdı soyledıklerıne katılıyorum bendede venus var o bakımdan dogrugülücük) pekı bu ılgı alanımızla ılgı oglaka denk gelmesı basarı zengınlık belırtısımı gülücük) oglak deyınce cunku aklıma basarılı aklını ıyı kullanan zengınler gelıyo hımm

benimde venüs oğlakta ;)
öncelikle ilişkiler konusunda kısıtlanmalar , gecikmeler sözkonusu olabilir. ilişkilere bakış açın , tipik balık bayanına göre zamanla daha sert ve gerçekçi olacaktır.
hatta bazı venüs oğlakları ilişkileriyle zenginlik kurabilirler zengin bir eş bulma olasılığı var redrose gülücük
tabii ki bu bir olaslıktır , şöyle bir senaryo kurarak bu olasılığı gözümüzde canlandırabiliriz ; venüs oğlakta kısıtlanmalar yaşadıkça ilişkilere bakış açısı romantizmden gerçekçiliğe doğru kayacaktır. bıçağın bilendiğinde keskinleşmesi gibi.. sonra karşısına ekonomik yönden güçlü biri çıkabilir ve venüs oğlağı tipine , romantizme , hatta yaşına başına bile bakmadan evlenmeyi kabul edebilir..
tabii içsel olarak venüs oğlağı bu kararından memnunmudur ? cevap = HAYIR..
ancak hayat ona memnun olmayarakta yaşamayı öğrettiği için , en azından paranın tadını çıkarır gülücük

11-25-2007 01:55 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #10
RE: 10.ev
sağol redrose ; sizlerede nacizane tavsiyem kitap ve netteki bilgileri kendi cümlelerinizle paylaşmayı deneyebilirsiniz. ve en önemlisi arkadaşlar ; kitaptan veya netten bulduğunuz bir bilgiyi kendi haritanızda arayın , sizde yoksa yakınlarınızın haritalarında arayın hatta ünlülerin haritalarında arayın derim..
böylece o bilgiyi hazmetmiş olursunuz , tavsiye ederim..

11-25-2007 02:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir