Değerlendir:
  • 36 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #91
Cvp: RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
Sevgili Uranus,

Öncelikle değerli yorumlarınız adına çok teşekkür ettiğimi belirtmeliyim.

Venüs'ün birinci evde olmasından kaynaklanan ''sevdiğini ifadeleştirme özürüne'' :)) gelince, arkadaş çevremde ya da aile ortamımda değil de; daha çok flört meselesi adına doğruluk payına sahiptir, evet.

Ben kelimelerin oldukça uçarı ; ) yaratıklar olduğuna inanıyorum. Teoride, Bi'Venüs İkizler'i olarak, her ne kadar kendini zeka pırıltılı sözcüklerle ifade eden kişilerden etkilenme potansiyeline sahip olsam da, haritamdaki güçlü Oğlak stelyumundan dolayı bu durum kendini minumum seviyede seyrettirmeye müsait kıldırdı hep.

Bir önceki paragraftaki birinci cümleye tekrar dönersem, ''kelimelerin birer uçarı yaratıklar olduğuna inanan birisi'' olarak, sıklıkla sevgimin ifadesini aksettiren cümleler kullanmaktan haz etmediğim sonucuna da rahatlıkla varılabilecektir sanıyorum ;) sadece bakışarak ya da telepatik :-p yöntemler sonucu sevgi ifade edilmelidir demiyorum elbette ki; fakat, doğruluk payı çıkmaz ayın Çarşamba günü tarafından alınıp götürülen sevgi sözlerinin vb. ifadelerin yokluğu, varlığından daha sevilesidir benim için.

Kullanıla kullanıla miadı dolmuş : ) bi'ifade olacak belki ama; davranışlardır önemli olan. Bu nedenle de, sevgim, daha doğrusu ''o'' kişinin yaşamımdaki yeri, davranışlarım tarafından altı çizilerek ifadeleştirilendir aslında.

Diyeceksiniz ki; senin bile haritan ''su'' elementinden bariz bi'biçimde yoksun iken, yaşamına adım atacak muhtemel ''o'' kişinin bu denli sezgisel ve duygusal antenleri açık biri olmasını nasıl beklersin?

11. Uluslararası İstanbul Bianeli'nin bi'sorusu var hani ekranlarda son günlerde dönen: ''İnsan ne ile yaşar?'' başlığı altında. Hiç değişmedi, ''umut'' oldu hep cevabım. Belki de bu yüzden...

Jan Spiller ismini de bi'kenara yazdım bu arada, kıymetli bilgilerinizi paylaşmak için ayırdığınız zaman adına bi'kez daha teşekkürlerimi iletiyorum, sevgiler.

10-14-2009 06:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Terazi Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 222
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 1

Mesaj: #92
Cvp: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
Ay Düğümlerinin Gezegenlerle Oluşturduğu Açıların Etkileri

Güney Düğümünün oluşturduğu kavuşumlar;
karmik dersleri öğrenmenin bir yaşamdan fazla zaman alacağını gösterir.Kavuşum konumundaki gezegenin enerjisi,ruhun geçmişi ile birleşip zorunlu koşullar yaratarak,kişiye aynı dersleri bir kez daha yaşamak zorunda bırakır.Bu kişilerin öğrendiklerini en üst düzeye vardırması için ikinci bir şansa gereksinmeleri vardır. Kuzey Kutbu ile olan kavuşumda,gezegenin enerjisi,kişiyi geçmişini geride bırakmaya zorlar.Bir sonraki yaşamında yeni bir deneye girmeye hazırlar. Düğümlerin her ikisi de başka gezegenlerle kavuşum durumundalarsa,kişi bu yaşamında güçlü bir çekişmeyi çözmek zorunda kalacaktır.Bu çözüm ertelenemez.Bu durumda bulunan kişi tüm enerjisini en iyi durumda bulunan gezegene yönlendirerek ,kötü etkili gezegenin enerjilerinden sakınabilir.Gezegenlerden biri onu kısıtlıyorsa,iyi güçleri kabul ettikten sonra derslerini öğrenmesi gerekmektedir.

Düğümlerle kare bakış açısı oluşturan gezegenler;
kişinin yaşam amacını saptırmaya çalışır ve geçmiş yaşamında hangi alanlarda şaşırdığını simgelerler.Düğümler kaç adet kare açı oluşturuyorsa,kişinin o kadar sıkıntı çekeceğini ve amacı doğrultusunda engellerle karşılaşacağını belirtir.Bu durumda düğümlerin derslerine ulaşacak yerde,engellerle uğraşmakla enerjisini tüketecek ve bu yaşamın amacı ile özveriyi öğrenecektir. Güney Düğümü üçgen bakış açısı oluşturan bir kişi,geçmiş yaşamın ödülünü almak için yaşar.Bu koşullar kendisinin dışında oluşur,ancak her şeyi kolaylaştırdığı için kişi tembelleşmemeye özen göstermelidir.Özellikle Güney Düğüm değişken ya da su grubu bir burçta ise kendi kendisine sevgiyi öğrenmelidir.

Kuzey Düğüm üçgen bakış açısı oluşturuyorsa;
çok zengin yaşam deneyleri elde edeceksiniz.Dışınızda gelişen olaylar,ruhunuzun amacı ile uyumlu olacak ve yaşam koşulları ile ruhsal olgunlaşmanın birlikte rahatça ilerlemesi demek olacaktır.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=8...2=1&lang=e
10-31-2009 12:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
www Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 6
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #93
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
düğümler hakkında yazılanları okuyorum amA anlamıyorum.. güneş&gad kavuşumuyla geride bırakmam gereken ne ?? ay&kad kavuşumuyla öğrenmem gereken ne??

[Resim: astro2gw01fghp616752643.th.gif]
01-22-2010 01:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #94
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
hangi evde duruyorsa, o evin konularıyla ilgilidir...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
02-18-2010 03:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #95
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
Sevgili www,
aslini soracak olursan yukarda yazılı "ay dugumleriyle gezegenlerin olusturduklari açıların etkileri" adli yazida benim de anlayamadigim bir suru seyler var...
Ben sana benim anladigim kadarıyla haritaniza özel ve sordugunuz soruya cevap olabilecek bir seyler yazmak istiyorum...
Kuzey ay düğümün 4. evde ve Ay ile beraberligi var...Ayın yay da ve 4. evinde neleri biliyor, hangi potansiyelleri veriyor sana?
Ay burada cok kuvvetlidir, cunku kendi evi. Bilinçaltınla istersen rahat iletişim kurabilirsin.Bilinçaltını kolay öğrenir ve bunu cevresinde hissettirirsin.(ateş olduğundan dolayı) Çünkü zaten meraklı,araştırmacı cesaretli ve iyimser bilgin var.Medyumik özelliğin olabilir.Filozof,din adamı olabilirsin .Muhtemelen annen veya anne tarafından kökleri de ermiş kişilerdir.Bilinçaltını öğreten kişi de olabilirsin.
Kendi köklerinde var olan yabancı kültürleri bilirsin. Annen yabancı olabilir.Yabancı kültürleri araştıran birisi olabilir. Dini bütün bir annen de olabilir.Sonuçta cocuguna insan sevgisini,iyi duyguları aşılayacak birisi vardır yuvanda.Yuvanı yabancı ülkelerde de kurabilirsin.
Bunların haritandaki Ay ın potansiyelleridir. Ayrıca Jupiterle 60 ı, Mars ile 120 si var ve Gunesine zıt bakıyor...K.A.D. ile beraberliğinde şu anlamı çıkartabiliriz.
Senin hayatın boyunca deneyimleyeceğin olayların temelinde evlilik anlayışın, yuva anlayışın, aile, köklerinle ilgili olaylar yaşarsın. Bu olaylar senin kişisel gelişimini sağlayacak olaylardır ve bu olaylara baska bir göz ile bakman, baska daha büyük kıymetler biçmen gerekecektir... Annen ile ilgili de bir cok olay yasarsın ve bu olayların da temelinde ögrenmen gereken ve sana katma deger sağlayacak noktalar olacaktır. Bu noktalar genelde haritanda gizli duran potansiyellerdir... Ay - Güneş zıtlıgı kişiye kararlarında çok ikilem yaratır, her karar öncesinde acaba söyle mi yapsam, yoksa böyle mi yapsam , dersin, mantık mı , yoksa duygu mu önce gelmeli, dersin.
bunun cevabını da yasadığın olaylar sonucunda bulacaksın...Bu ikilemle ilgili ve aile, yuva, ev, evlilik konularıyla bagdasan olaylar yasarsın, ve bu olaylarla ögrenir ve gelişimini yaparsın. Ben bunda hic bir kötü etki göremiyorum, ama yukarda kötü etkilerden de bahsedilmiş...Insanlar dogdukları andan itibaren ölünceye kadar tekamul ederler, gelişirler ve bu gelişim için de değişime, yeniliklere açık olmak durumundalar. Ve bu yüzden de olaylar yaşanır...Olaylar hep öğreticidir...temelinde böyle bir felsefe saklıdır.
Gunes GAD beraberliği de sana sunu ifade eder:
Güneş, bilinc, şuur, kişilik, şahsiyet, liderlik, baba faktörü... bunları sembolize ettiğini biliyoruz...11 evde ise bunlara ilaveten şöyle potansiyeller veriyor...
Öğrendiklerini halka aktarabilmek için evrensel bir şekilde çalışırsa, kendini parlatır güneş.İnsanları mutlu edebilmek için uğraş verirse mutlu olur.Onun için de bu tür bilgileri bilmek ve tatmin olmuş olmak gerekir.
Bu amaçla büyük organizasyonlar yaparsın.Aynı zamanda yıkıcı da olabilirsin.Yapımın içinde yıkım da var çünkü.
Büyük kitlelere ulaşmak istersin. Evrensellik... Öğrenilen bilgiler paylaşılmalıdır....Din,dil,ırk,mezhep ayırtetmeksizin evrenin yararına yapılan büyük organizasyonlarda yer almak istersin. Böyle bir örgütte çalışırsan parlar ve kendini gösterirsin...
Bunlara ilaveten GAD de Güneşin yanındaysa, o zaman gecmişte ögrendiğin bilgileri de zamani gelince (ilerki yaslarında yasayacağın transitler) kullanman gerekecektir... Bu yüzden bu yaslarda her ne ögreniyorsan bunlara cok kıymet vermelisin, ilerde bunlar lazım olacaktır, kendini gösterebilmen, şahsiyetini ortaya koyabilmen, yukarda yazdığım güneş potansiyellerini kullanabilmen için.
Ayın da bu GAD ne zıt baktığına göre , o zaman içsel olarak bu gecmişte, yani ufak yasta yasayıp da ögrendigin seyler, ve genlerinden gelen, yaşamadığın ama bildiğin bilgiler, senin KAD ile ögrenmen gerekenlere yardımcı olacaktır... Zıtlıklar dünyası budur işte... bir takım bilgilerin var ve bunların zıttı olaylar ile gelişimini sağlıyorsun....
GAD ün 10 evde, zirve, tepe noktasının sahip oldugu evde...ve KAD nde en dip noktada, okyanusun dibinde...karanlık bölgede...Bilincaltında , demek ki bilincaltını ögreneceksin, meditasyonlar, medyumik olaylar...ve bunlarda annen basrol oynayacak, yani annenin ögretileri, sana kazandırdıkları, kazandıramadıkları, annenle ilgili... öbür tarafta da baba tarafından gelen bildigin, ögrendigin bilgiler var....
Bu arada Plutonun da 4. evinde... anne baba ile ilgili köklu değişim potansiyelleri veriyor...
Kendini ögrenecegin ve baskalarına ögreteceğin cok sey var diyebilirim...
2010 ve 2011 senin için (saturn ve Uranus transitlerin açısından) çok destekleyici olacaktır...ve bence bu iki yılda ögreneceklerin ilerde sana cok gerekli olacaktır...bu iki yılın ayrı bir kıymetini bilmen gerekiyor...
sevgiyle kal hep...

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
02-18-2010 04:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ateskızı Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 125
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #96
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
G.A.D kavuşum venüs terazide ne demektir?bir de güneşimle de kavuşumdalar ama güneşim başakta.

ASTRO HARİTAM
whole signs
GÜNEŞ DÖNÜŞÜM
07-27-2010 05:08 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ateskızı Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 125
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #97
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
(07-27-2010 05:08 PM)ateskızı Yazılan:  G.A.D kavuşum venüs terazide ne demektir?bir de güneşimle de kavuşumdalar ama güneşim başakta.

g.a.d terazi, yöneticisi venüs ve 2si kavuşum halindeler 0 orbla.bunun bir önemi olmalı?

ASTRO HARİTAM
whole signs
GÜNEŞ DÖNÜŞÜM
07-27-2010 05:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #98
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
[Resim: Bild:Mondknoten_Erde.png]

bu linkte ay düğümlerinin astronomik olarak anlatımı var, ama almanca...
en azından cizilmiş olan resim; aklınızda canlandırmanız açısından faydalıdır...

Kuzey ve Guney ay düğümleri bir tam döngüyü 18 yıl 7 ay 9 günde tamamlarlar, ve buna göre 18.5, 37 yaslar ve 18.5 un katları olan diger yaslarda özel değişimler yasayabiliriz.Bunlar daha cok yenilenmenin işaretleridir. Yeni bir seyler öğrenme fırsatları da diyebilirsiniz...
sevgiyle kalın,[/quote]

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
11-02-2010 12:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
tiyatral_gitarist
Kayıtsız

 
Mesaj: #99
RE: Ay Düğümlerini İnceliyoruz.
(11-02-2010 12:50 AM)uranus Yazılan:  [Resim: Bild:Mondknoten_Erde.png]

bu linkte ay düğümlerinin astronomik olarak anlatımı var, ama almanca...
en azından cizilmiş olan resim; aklınızda canlandırmanız açısından faydalıdır...

Kuzey ve Guney ay düğümleri bir tam döngüyü 18 yıl 7 ay 9 günde tamamlarlar, ve buna göre 18.5, 37 yaslar ve 18.5 un katları olan diger yaslarda özel değişimler yasayabiliriz.Bunlar daha cok yenilenmenin işaretleridir. Yeni bir seyler öğrenme fırsatları da diyebilirsiniz...
sevgiyle kalın,
[/quote]

Belirtmediğinize göre bu 18 (yani return olayının) yarısında 9. yılda , yani karşt pozisyona gelmesinde birşey olmuyor heralde değil mi üstadım ?
11-02-2010 01:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #100
RE: Ay Düğümlerini İnceleyelim
(08-20-2008 03:24 AM)Angel Yazılan:  Ay Düğümlerinin Karmik Yapımızdaki Rolleri

Güneş ve Ay yörüngelerinin kesim noktaları olan Ay Düğümleri Kuzey Düğümü (Rahu) ve Güney düğümü (Ketu) olarak isimlendirilir. Aslında soyut birer kavram oldukları halde astrolojide gezegenler kadar önemli etkileri vardır.

Plüto ve/veya başka gezegen Ay Düğümleri düzlemi ile kare görünüm yaptığında ortaya “karmik/evrimsel” koşullar çıkar. Bu duruma “Basamakların atlanması” diyebiliriz. Bunun anlamı böyle bir kişinin Ay düğümlerinin yerleştiği ev burçların belirlediği yaşam alanlarında, bunların yöneticilerinin yerleştiği burçların ve Pluto’nun yerleştiği burç ve yöneticilerinin belirlediği hayat alanlarında ileri ve geri dalgalanmasıdır. İleri ve geri dalgalanmak tıpkı tahterevallinin hareketlerine benzer. Zira kişilik belirlenen bu alanlarda gelişemez veya ders tamamlanamaz. Bu dersin tamamlanmasını engelleyen bir karşı koyuş göze çarpar.

Evrimin ilerlemesi için bireyin atlanılan basamakları keşfetmesi lazımdır. Genellikle, böyle insanlar geçmişlerini gelecekleri ve geleceklerini geçmişleri olarak hissederler. Böylece ortaya soru kendiliğinden çıkar : Bu kısır döngüden çıkış nerededir ? Astrolojik olarak yanıt verilirse, hangi dinamiklerin, hangi meselelerin, hangi yaşam alanlarının sürekli olarak değişmesi gerektiğini bulmak ve atlanılan basamakları keşfetmekten ötede yeni bir yol bulmaya çalışmaktır.

Bunu tanımlamak için hangi gezegenin rol aldığını bulmamız gerekir. Bunun en basit çözümü de şudur : Hangi Ay düğümünün son olarak Plüto ile veya Düğümler düzlemi ile kare açı yapan gezegenle kavuşum yaptığını bulmalıyız. Bulunan düğümün yerleştiği ev, burç ve gezegen yöneticisinin yerleştiği yaşam alanı sürekli olarak geliştirilmelidir.


Bir Kompozit haritada bu işareti görürsek, birlikteliğin gelişimi açısından bazı evrim basamaklarını atlamış olduklarını anlamalıyız. Atlanılan evrim basamaklarının hangi hayat alanlarını temsil ettiğini anlamak için Ay Düğümlerinin yerleştiği burçlara, bunların yöneticilerinin durumlarına ve Plüto ile kare görünüm yapan gezegenin yerleşimine bakmalıyız. Bunun sonucunda sadece atlanılan basamakları keşfetmekle kalmaz ileri harekete, evrimleşmeye geçmeyi sağlamış oluruz.

Eşleşim (Synastry) haritasında birinin Plüto veya başka bir gezegeni diğerinin Ay Düğümleri düzlemi ile kare bakış açısı yapıyorsa ; evrimsel ve karmik koşullar ortaya çıkacaktır. Bunun anlamı böyle kişilerin önceki hayatlarında ayrılıkla sonuçlanan bir beraberlik vardır. Bu nedenle ilişki yarıda kesilmiş yani tamamlanmamıştır. Gerçekten ne olduğunun bulunması ise Ay Düğümlerinin yerleştiği ev ve burçların, Plüto’nun veya kare açı yapan gezegenin yerleştiği burcun incelenmesinden bulunabilir. Bu yaşamdaki ilişkiyi sürdürmek ve ilerletmek için buradaki eksikliğin onarılması gerekmektedir.

eşim ve benim snastry haritalarımızda eşimin kad ne güneşim karşıt, gad ile kavuşum.. eşimin merküürü brnim kad ve gad ile kare...

composite haritamızda ise kad. mc kavuşum şiron uranüs ile t-kare marsa karşıt..

ruhlar aleminde tanışmış olmalıyız.. gülücük

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
05-09-2011 03:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir