(02-14-2010 02:19 AM)nurbanu10 Yazılan: (02-13-2010 04:10 PM)Serena Yazılan: [quote='nurbanu10' pid='77080' dateline='1266010011']
uzun bir aradan sonra selamlar arkadaşlar...site epey değişmiş..daha da güzelleşmiş... yorumcu statüsü kazanan arkadaşlara başarılar kolaylıklar diliyorum....bu arada ben de bu juno meselesini merak ettim...benim ikinci evimde 2 derece yayda...yorumu ne olabilir acaba...cevap yazan olursa sevinirim..teşekürler şimdiden
segili nurbanu,
öncelikle yeniden hoşgeldin aramıza . senin eski paylaşımlarından bi hayli feyz aldıgımı söyleyebilirim
yeni yeni paylaşımlar yapman dileğiyle , hoşgeldin tekrardan ..
juno yorumunu ben yapmak istiyorum
juno yay burcunda, 2. evde ve ay ve marsla kavuşum. bu konum ; seni maddi manevi koruyan (2. ev ay ) , tuttugunu koparan, hem korumacı - kadın ruhuna inebilen ve duygularına hitap edebilen ( ay ) hem de yeri geldiginde ağırlığını koyabilen, cesur, atılgan, cinsel yönden cazibeli (mars)
bir kadersel eşi simgeleyebilir.
tşkler serena..yorumun isabetli gerçekten...böyle biriyle nişanlıyım şu anda..paylaşımlarımdan yararlanmış olmandan mutlu oldum..inşallah vakit bulabilirsem devam ederim...bu arada nişanlımın junosunu da merak ettim..6 derece terazi burcunda..doğum saati kesin değil...ama yaklaşık 7. evde görünüyor...1. evdeki koç burcunda 7. derecede merkür var..onunla zıta açıda juno...acaba yorumu ne olabilir merak ettim gerçekten...kısa da olsa bi yorum daha yazabilir misin acaba...teşekkür ederim...
sevgili nurbanu,
öncelikle allah mutlu etsin nişanlınla
1. evdeki merkür koç kişisi için iletişim, konuşma, yazma, rasyonel akıl gibi konular son derece önemlidir. ama nasıl ? bir koç ifadesiyle. bu kişi zihinsel açıdan son derece aktif, cesur, atılgan bir yapıdadır. diğr gezegen etkilerini bilmiyorum ama nişanlın muhtemelen zihinsel ve entellektüel konularda pasif, uyuşuk, durağan biri olmasa gerek. bu kişinin her konu hakkında entellektüel bir bakış açısı, bir fikri vardır.
7. evdeki terazi juno suyla, 1. ev merkür sert görünümünü harmanlarsak ;
nişanlının kadersel eşi de merkürün ifade ettigi zeka ve iletişim yönünden aktif bir kişi olmalıdır.
çünkü kendisi için zeka ve zeka ürünü konular bu şekilde öne çıkıyorken , kadersel eşinin bundan muaf kalması onun için eksikliktir.
7. evde terazi burcundaki juno kişisi için, farkında olsun ya da olmasın '' denge unsuru '' önemlidir.
aranızda nasıl bir kimya var bilemiyorum ama, bu kişinin temel gereksinimi uyumlu , huzurlu, dengeli bir birlikteliktir.
bu kadın onun ne annesi, ne çocugu gibi olmalıdır. bu kadın direkt olarak '' sevgili '' dir.
ilişki terazi burcunun ifade ettigi biçimde ; dengede, ahenkli , ve uyumlu olmalıdır. dışarıdan örnek gösterilen çift '' 7. ev terazi juno '' dur.
merkür 180 derece bakış açısı ; nişanlına eşiyle iletişim kurabilmek, konuşmak ve zeka yönünden karşılıklı uyum sağlamak için kuvvetli bir ihtiyaç verebilir.
genel bir dipnot ;
örneğin, birilerine çekiliyoruz, ha da bazı karakterleri çekici buluyoruz ama onlarla mutlu olamıyoruz.
bana juno, ilişkiler konusundaki kilit bir anahtar rolünde gibi geliyor. ''sen bunlardan hoşlanıyor olabilirsin ama farkında değilsin, sen aslında böyle birisiyle mutlu olursun / olacaksın .'' gibi, kişinin haritasındaki mars ve venüs çekim alanlarına meydan okuyan bir konumlanması da olabiliyor çoğu zaman juno'nun.
aşk potansiyellerimizi anlatan mars ve venüs bilinçüstü ise, juno daha '' farkedilemeyebilen '' bir potansiyel.
çoğu insan juno nun denk geldigi burçlardan hayatlarında hoşlanmadıklarını söylüyor.
çünkü juno, senin genel eğilim ve çekim alanını temsil etmez ki. juno, senin birlikte iyi bir armoni yaratacığın kişilik ve ilişki tipinden bahseder. bunu illa '' istiyor '' olman gerekmez. ben başka odaları da bi görmek istiyorum da diyebilirsin neticede
örneğin x kişi yıllarca , tutkuyu hissedebildigi için marsiyen ilişkilerin içine çekilmiş olabilir. ya da yıllarca burjuva kadınlardan hoşlandıgını sanan, ama hezeyanla biten ilişkilerin akabinde mutluluğu köylü bir kadında bulan adamlar vardır. işte juno da farketmedigimiz bu '' köylü kadın '' ya da '' köylü adam '' dır.