Değerlendir:
  • 20 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Burçlarda Elementler ve Nitelikler
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
IK'cılara tavsiyeler
Günümüz yönetim dünyasında, özellikle kişisel tatmin ve başarının çok daha fazla önem kazandığı bir dönemde, hem şirket kültürünün daha iyi gelişmesi, başarılı sonuçlar alması hem de çalışanların kendilerini en yaratıcı ve doğal oldukları alanda ifade edebilmeleri için uygun işe uygun eleman seçimi çok daha kritik bir değerlendirme haline geldi. Bu konu üzerine çok yazılıp çizildiğini, hatta yapılan değişik testlerle kişilerin yetkinlik profillerinin çıkarıldığını görüyoruz.

Astrolojik bilgilerin de bu konuda önemli katkılar sağlayabileceğini söylemeliyiz. Örnek olarak, astrolojik haritalarda elementlerin nasıl bir dağılıma sahip olduğunu görerek, çalışanların hangi alanlarda daha üstün ve rahat, hangi alanlarda ise zayıf kalabileceğini görebiliriz. Özellikle elementlerin değişik kombinasyonları bize faydalı bir değerlendirme imkanı sunar. Dört elementin kombinasyonu, ateş-toprak, ateş-hava, ateş-su, toprak-hava, toprak-su, hava-su şeklinde olabilir. Her bir kombinasyon belirli konularda daha başarılı ve farklı uzmanlıklar geliştirebilme olanağı sunar.

Haritalarında ateş-toprak ağırlığı taşıyanlar girişimci, yönetici ve maliyet bilinci taşıyan güçlü karakterlerdir ancak bu karakterlerin başkalarına duyarlılığı daha zayıftır. Güçlü benlik duyguları ile emir altında zorlanabilirler. Tek başlarına karar vermeye meyilli, müteşebbis karakterdedirler. (Sakıp Sabancı, Madonna) Ateş-hava her zaman yeni fikirlerle, projelerle doludur. Heyecanlı ve ilericidir ancak sağlam bir zemine ihtiyaç duyarlar. Bu kişiler yaratıcı alanlarda, sürekli fikir üreten konumlarda olmalıdırlar. İnsanları harekete geçirebilirler ancak başkalarını yorucu da olabilirler. Medya, reklam dünyası, buluşçu alanlar onlara göredir. (Ayşe Arman, Ted Turner, M. Ali Birand, Donald Trump) Ateş-su kombinasyonu ani iniş çıkışları olan, yoğun duygusal tepkiler verebilen, sanatsal alanda başarılı olabilecek bir yapıdır. Beklenmedik yaklaşımları yüzünden belirli bir disipline bağlı kalmakta zorlanabilirler. Objektif olmaya ihtiyaçları vardır, tutkuları ile hareket etme eğilimindedirler. (Sezen Aksu, Cemil İpekçi, Steven Spielberg)

Toprak-havalar daha çok bir mühendis gibi, planlı, nesnel ve gerçekçidirler. Düzen içerisinde, kuralları iyi çizilmiş, istikrarlı ortamlarda daha başarılı olurlar. Hesaplamanın ve bütçelemenin önem kazandığı konularda daha etkin olabilirler. (Lee Iacocca, Walt Disney, George Lucas) Toprak-su birleşimi iyi bir dinleyici, daha sessiz ve kendi alanında son derece verimli olabilirler. Bununla birlikte cesaretlendirilmeye, harekete geçirilmeye ihtiyaç duyarlar. Bu kombinasyon üretimin merkezinde, işin mutfağında aynı zamanda muhafaza edici ortamlarda daha rahat çalışabilir. Aşırı riskli ya da hızlı karar vermeyi gerektiren konularda rahat değillerdir.(Katherina Hepburn, Marcel Proust) Hava-su birleşimi ise insan psikolojisini iyi anlayan, sanatkar, daha rafine ve sosyal açıdan renkli tiplerdir. Ancak aşırı bir hayal dünyasına kapılabilirler, etkiye açıktırlar, ağır ve manuel işlere gelemezler. İnsan ilişkileri, reklam ve pazarlama, hayal gücünü gerektiren alanlar, psikoloji bu kombinasyon için uygun alanlar olarak görülebilir. (Hülya Avşar, William Faulkner)

Eğer İnsan Kaynaklarında karar verenler, çalışanlarının astrolojik haritalarındaki element profillerine bakarsa hem ekonomiye yararlı bir katkı sağlamış hem de kişisel tatmini yükseltmiş olurlar.
R.Hakan Kırkoğlu
11-28-2011 01:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Burçlarda Elementler ve Nitelikler - Félicé - 09-29-2010, 11:08 PM
IK'cılara tavsiyeler - Derin - 11-28-2011 01:46 PM
Burçlarla ilgili Üçlemeler - ekinoks - 06-28-2012, 05:22 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir