Değerlendir:
  • 49 Oy - 2.61 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Başarılı Eğitim ve Doğum Haritası
Yazar Mesaj
Mavi Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 210
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 4

Mesaj: #1
Başarılı Eğitim ve Doğum Haritası
Başarılı eğitim ve astroloji

--------------------------------------------------------------------------------

Bir yıldız haritasında en olumlu etkiler veren evler üçgen evlerdir. Üçgen evler, 1. ev yani yükselen burç , 5. ve 9. evlerden oluşur. 5. ev hayatımızda genel bilgiyi ve daha çok orta öğrenimi gösterir. Ortaokul ve lise dönemleri bu evde yer alan gezegenler ve bu evin yönetici gezegeninin durumundan incelenmelidir. 9. ev ise daha çok ileri düzey eğitim kademelerini ifade eder. Üniversite öğrenimi de 9. evden incelenmelidir. Üniversiteden sonra yapılan master ya da doktora konuları yine 9. evden anlaşılmaktadır.

Hayatımızda bazı öğrencilere rastlarız. Orta öğrenimi sırasında dersleri pek parlak değilken , üniversite sırasında değişirler ve üstün başarılara imza atabilirler. Bu öğrencilerin 5. evleri vasatken , 9. evleri genellikle çok iyidir. Bunun tersinin de yaşanabileceğini düşünebiliriz. Bazen orta öğrenimi sırasında başarılı bir öğrenci ya üniversiteye devam edemiyor ya da arzu edilen başarıyı yakalayamıyor. Bu durumda 9. evin bu öğrencilerde pek parlak olmadığını tahmin edebiliriz. Bir yıldız haritasında 5.ev, 9. evden itibaren sayıldığında 9. ev , 9. ev ise 5. evden itibaren sayıldığında 5. ev olarak yerleştiği için , üçgen evler arasında özel bir simetri vardır. Bu yüzden bu evlerin analizi yapılırken yorumun dengesi çok hassas ayarlanmalıdır.

Benim daha ilginç bulduğum durum, bazı kişilerin yıldız haritasında meslek eviyle eğitim ve bilgi evleri arasındaki etkilerin birbirine benzememesidir. Bu kişiler eğitimlerini bitirdikten sonra meslek hayatlarında üniversitede öğrenim gördükleri branşların dışındaki konularda çalışmakta ve kariyer yapmaktadırlar. Yükselen burcun yöneticisinin 5. ya da 9.evlerden birinde yerleşmesi o kişinin hayatında bilgiye çok önem verdiğini ve kendini eğitimine vereceğini gösterir. Girişimler evi dediğimiz 3. ya da çalışma evi dediğimiz 6. evlerin yöneticilerinin 5. ya da 9. evde yerleşmiş olması ise öğrencinin öğrenim hayatında çok yoğun çalışacağını ifade eder. Tabii burda verdiğim yerleşim örneklerinin tersi de geçerlidir. Nasıl 6. evin yöneticisinin 9. evde yerleşmesi çok çalışma verecekse , aynı etki 9. evin yöneticisinin 6. evde yerleşmesi durumunda da geçerli olacaktır. 11. evin yöneticisi eğitim evlerine başarı getirirken, 12. evin yöneticisi yurt dışında eğitim imkanları sağlayabilir.

Akademik kariyer yapan kişilerin yıldız haritalarında çok güçlü bir 9.ev görülüyor. Bu evde yer alan raja yoga ya da olumsuz görünüm almayan bir gaja kesari yoga kişiyi üniversitede öğretim görevlisi olarak yükseltebiliyor. 9. ev ve 5. evin karaka gezegeni Jupiter’dir. Evleri inceledikten sonra yıldız haritasındaki Jupiter’in durumunu incelemek ilginç olabilir. Güçlü bir Jupiter kişiyi hayatı boyunca eğitim konusunda destekleyecektir.

Venüs Jupiter’le beraber en olumlu gezegenden birisi olduğu için eğitimle ilgili evlerde yaptığı yerleşim kişiye eğitimde başarı verecektir. Venüs bolluğu temsil ettiği için , kişiye birden fazla konuda öğrenim de verebilir. Saturn eğitim süresine biraz yavaşlık verebilir , ancak öğrenilen bilgi kalıcı olacaktır. Merkür ve Güneş kavuşumunun eğitim evleriyle olan ilişkisinde öğrencilerin genellikle işletme , yöneticilik , finasman gibi konularda öğrenim yaptıklarını görüyoruz. Mars daha çok kişilere teknik konularda eğitim verirken , Ketu elektronik ya da tıp eğitimi verebilmekte. Rahu ise Ketu gibi engeller çıkartsa bile kişiye bilgi yönünde hırs ve tutku da verecektir.

Metin ÖZENBAŞ
__________________

[IMG=http://img138.imageshack.us/img138/3929/maviharita.gif][/IMG]

Ben bazen münasip bir yerde inmek istiyorum.
Size de oluyor aynından biliyorum...
05-25-2007 04:12 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Başarılı Eğitim ve Doğum Haritası - Mavi - 05-25-2007 04:12 AM
Cvp: Başarılı eğitim ve doğum haritası - yükselenbaşak - 06-11-2007, 07:39 PM
Sınav günü... - Hades - 08-01-2007, 09:39 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  İyi ve Kötü Doğum Haritaları astrosohbet 29 37,467 05-30-2012 02:24 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  Doğum Haritası Yorumlarken "YARIMKÜRE VURGUSU" Angel 6 18,332 10-30-2011 06:08 PM
Son Mesaj: vatansever
  Doğum Zamanı Kişiliği Etkiliyor yükselenbaşak 0 3,324 06-13-2007 03:02 AM
Son Mesaj: yükselenbaşak

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir