Değerlendir:
  • 13 Oy - 3.08 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alışkanlık ve bağımlılık
Yazar Mesaj
zeppi
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Alışkanlık ve bağımlılık
“En takıntılı Burç Hangisi?”Yok tabii böyle bir şey [Resim: icon_smile.gif] ” Burcunuza göre kalori cetveli” şeklinde bir başlık da atabilirdim. Ya da “takıntınız ve siz”, “burcunuzla barışın!” “Gizli burcunuza ulaşma teknikleri”. Eminim hepimizi bunaltan bu başlık versiyonlarına artık rağbet etmiyorsunuz. Satürn Terazi sürecinin getirisi olan gerçekçi ve işlevli bilgilere duyulan özlemi, sanat coşkusunu sanal kitap raflarından bile takip edebilirsiniz. Çok seviniyorum, çünkü klasikler satmaya başladı. İnsanların algısı ve alışkanlıkları değişmeye başladı ama değişmeden önce dayanak noktalarına dönüş yapmalı, yaşam sanatının şartlarını ve zarafetini hatırlamalıyız.7 Nisan – 30 Mayıs arasında Satürn Başak’ta gerileyecek. Ancak 21 Temmuz’da Terazi’de ilerlemeye başlayacağından, bahsi geçen bu süreç, geçen 2 – 2,5 sene içerisinde çözümlenememiş kimi meselelerin son olarak gündeme gelmesine neden olacaktır. Özellikle 18 Nisan – 12 Mayıs arasında Merkür’ün “geri adım” eşlik ettiği zaman dilimi, askıya alınmış kararlarımızı uygulamamız konusunda bize gereken fırsatı sunacaktır. Alışkanlıklarınızı değiştirmeye hazır mısınız?Alışkanlıklar genel olarak 1. ev, Satürn ve Ay ile bağlantılıdır.


Kötü alışkanlıklar (ya da bağımlılıklar) denebilir, genel olarak 12. ev konusudur. Takıntı derecesinde bağımlılıklar (obsesyon) 12. ev, Neptün, Mars, Plüton ve 8. ev konusudur. Bu evlerde yerleşmiş gezegenler neye karşı bağımlılık geliştirebileceğimiz konusunda bize ipuçları verecektir. Örneğin Mars sigara vb. sembolize eder ve sigara tiryakilerinde genelde 8. evde bulunur. Plüton ve Neptün de aynı şekilde sigara, haplar, kimi uyarıcı maddelerin yöneticisidir. Genelde Satürn ve ötesi bu 2 gezegenin özellikle 12. ya da 1. evde yükselene yakın bulunması ve zararlı görünümler oluşturması belli bir “zaaf” konusuna dikkat çekebilmektedir.



Günde 6 paket sigara içen (yanlış okumadınız) Johnny Depp’in haritasına baktığımızda 1. evde bulunan Plüton ve Mars’ın Başak Burcundaki kavuşumunu görürüz. Bu zararlı kavuşuma dair sağlık evi olan 6. evdeki Oğlak Ay ve 12. evdeki Kuzey düğümle arasındaki karşıt açı Depp’i bu alışkanlığından vazgeçmesi konusunda ciddi şekilde uyarmaktadır! (KAD genel sağlık konularında incelenir, Ay Oğlak’ta zararlıdır, 6. ev vurgusu durumu daha da tatsız hale getirmektedir) Buna rağmen Johnny Depp bir röportajında şöyle demiştir “10 tane ağzım olmasını isterdim. Böylece daha fazla sigara içebilirdim.”Uyuşturucu bağımlısı Kurt Cobain’in yükselen derecesiyle tam kavuşan bir Plüton’u vardır. Alkolizm de Neptün, Balık ve Mars sembolikleriyle ifade edilir. Ünlü alkolik Diana Ross’un 8. evinde Mars bulunur, Neptün’e ve Güneş’ine kare yapar. Aynı zamanda Neptün ve Güneş arasında karşıt açı vardır.


Ay’ın alışkanlıklarla ilgili olduğunu ifade ettim. Bu durumda Ay ile Satürn, Neptün, Mars, Plüton arasındaki kavuşum, karşıt ve kare açılar yine hangi burçta yerleştiğine göre alışkanlıkları yorumlayabilmektedir.


Seks bağımlısı olan Michael Douglas’ın Ay’ı Oğlak’ta yerleşmiştir. Terazi Güneş’le de kavuşan Neptün, Ay’ı partil kareler.Sayısız bağımlılık sıralanabilir, kumar ya da oyun bağımlılığı, 5. ev, Güneş ve Aslan sembolikleriyle sınanmalıdır. Yemek bağımlılığı, alışveriş bağımlılığı için Jüpiter, Venüs ve Boğa yerleşimleri incelenmeli örneğin Neptün’le ve belirttiğim evler ve yöneticileriyle bağlantısına bakılmalıdır.Bir maddeye ya da duyguya bağlılık geliştirme potansiyelinin su burçlarında yoğunluk gösterdiğini, bahsi geçen gezegenlere bakarak söyleyebiliriz. Yine de bu kavram çok makul olmayacaktır. Çünkü bağımlılık konusuna sınırsız örnek verilebilir. Kişi annesine de bağımlı olabilir, eşine de. Ama ciddi bir obsesyon durumu söz konusu olduğunda, bazı gezegenlerin zararlı oldukları burçlarda yer aldığını göreceksiniz.Her şey gibi, alışkanlıklarda değişebilir. Neptün etkisi kişinin mantıklı olmasını zorlaştırır. Örneğin alkolün verdiği keyfe odaklı biri, bu tarz bir bağımlılığın hayatını ne denli trajik bir şekilde kısıtlayabileceğini düşünmez. Günde iki paket sigara içen bir tiryaki sistematik şekilde elinin günde yüzlerce kez ağzına yönlendiğini sorgulamaz. Ancak 1, 8 ve 12. evden geçen Satürn, alışkanlıkları değiştirir. Sigarayı ya da alkolü bırakmak, diyet yapmak, yaşam tarzınızı yenilemek kısacası rehabilite olmak için uygun dönemlerdir.Satürn’ün 12. evime girmesiyle sigarayı bırakma fikrine bir anda alışmaya başladım. Eksikliğini duymadığım zamanlarda seviniyorum. Artık et yemiyorum. Daha bir çok bağımsız hikayeye imza atmayı ve elbette atmanızı diliyorum. Çünkü biliyorum ki özsaygı alışkanlığınız olduğunda hiç bir bağımlılık bunun yerini dolduramaz.



Sürekli yaptığımız şey neyse, biz oyuz. O halde mükemmellik bir eylem değil, bir alışkanlıktır.Aristo
kristin demirci -http://www.astrofaculta.com/2010/05/alis...lilik.html
11-04-2012 05:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Alışkanlık ve bağımlılık - zeppi - 11-04-2012 05:13 AM
RE: Alışkanlık ve bağımlılık - Derin - 11-04-2012, 08:05 PM
RE: Alışkanlık ve bağımlılık - Arkadaş - 11-05-2012, 01:40 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir