Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
Yazar Mesaj
Silence Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 10
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 7

Mesaj: #6
RE: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System (Prince Charles)
Bir başka örnek: Prens Charles’ın haritasına tekrar bakalım.(*) Prens Charles burada evliliğinin derinliklerinde. Eğer onunla bu zaman içinde, danışmanlık sırasında konuşsaydınız; evliliğindeki büyük sorunlar, fazlasıyla önemli olan sosyal statü, protokol ve bürokrosi (kraliyet ailesinden biri için SA Saturnün tamamlayıcı parçası) ön planda olacaktı. Hatta başka bir aşk macerası olup olmadığı hakkında da bilgi almanız gerekecekti: Bu konu hakkındaki hazırlığınız SA Venüs = MC resmine de ışık tutacaktır. [Bilgisayarınız bu açıyı size gösterebilir ama bir yardıma ihtiyaç duymadan da 24° akrepteki SA Venüsün 24° Balığa üçgen açı yaptığını görebilirsiniz. Buna bir 15° daha ekleyelim 39°Balık yani 9° Koç, bu da MC ile kavuşmasına 4°(4 sene) kalmış demek oluyor¹.

Charles’ın haritasını biraz daha inceleyelim: Natal arc Venüs=Güneş birleşmesine 36°
var, bu da Charles için 36. Yaş demek yani Diana ile evlendikten 3 yıl sonra. Güneş=Venüs ya da Venüs=Güneş teması her zaman beraberinde bir aşk ilişkisi, evlilik ya da evlat sahibi olmayı beraberinde getirir, tabi zaman uygunsa². Aynı zamanda Natal arc Uranüs=Yükselen de 36° [Gerçekten hesaplayabilirsiniz 29° İkizler artı 36 =65° İkizler ya da 5° Aslan!] Arc Uranüsün teması (Transit için de aynı şey geçerlidir, fakat Arc daha büüyk bir etki bırakır.) hayatın en sıkıntı veren ve zrolayıcı anlarına işaret eder. Her şey altüst olmaya meyillidir.

Prens Charles, Venüs=Güneş ve Uranüs=Yükselen Arclarını aynı zamanda yaşıyordu. Bununla birlikte transit Pluto yükselenine kareydi ve transit Satürn de Güneş’i üstünde gelip gidiyordu. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, eğer Prens Charles evliliğine sıradışı protokollerle bağlı olmasaydı, bu aşk ilişkisi evliliğini geri dönüşü olmayacak şekilde sonlandırırdı. Ancak bunun yerine Charles kendini her türlü hükümet işine adadı ve Diana da ikinci erkek çocuklarını dünyaya getirdi.

Dışsal gezegenlerle çok vakit geçirdik:

Pluto Arcları hayata bakış açımıza meydan okur, çok büyük değişimler getirir (Küçükken bu açıdan ebeveynlerimiz etkilenir. Aileyi etkileyen büyük değişimler olabilir, uzak bir yere taşınma, aileyi sarsan bir ölüm, babanın hayatının merkezi değişebilir.)

Neptün Arcları birkaç istisna dışında, hayret verici, bastırıcı ve zayıflatıcı zamanları işaret eder. Öyle gözüküyor ki bu birkaç istisna sadece hayal gücü, ilham ve merhamet gibi özellikler yeni hayatınızın bir parçasıysa gerçekleşiyor.

Uranüs Arcları kişinin bireysel durumuna odaklanan en sarsıcı olayları beraberinde getirir(çoğu zaman planların suya düşmesi). Kar veya zarar, özgür olmak ya da geri çekilmek… Yeni hayatınıza odaklanmış onu değerlendiren keskin ve güçlü bir flaş gibi.

Saturn Arcları hırsa, otoriteye karşı stratejilere, altyapıların yeniden düzenlenmesine, hayati planları etkileyen olası ölüm kaygılarına odaklanır.

Tepe Noktası Ayak Ucu Noktası ile beraber özellikler erken yaşamdaki ebevynleri, mesleki hayatımızı (Tepe Noktası (MC): hayati yön değişiklikleri, terfiler, bağımsızlık, motive edici hale gelen memnuniyetsizlikler) ve yaşam alanlarımızı (Ayak Ucu Noktası (IC): taşınma, alım-satım, yeni bir başlangıç duygusu) ifade eder.

Yükselen ve Alçalan Ekseni öz farkındalığa, kişisel sağlık merkezine (hayat boyunca) ve ailesel yapılanma değişikliklerine (erken yaşlar boyunca) işaret eder. Burada şunu hatırlamak çok önemli, ikisi de aynı eksende bulunduğundan dolayı Yükselene etki eden herhangi bir açı aynı zamanda Alçalana da etki eder. Örneğin; kişinin kafasını ne meşgul ediyorsa, bu hayat arkadaşını da etkiler(iş arkadaşı, eş, ilişkiler).

Arcların önemi aslında transitler hakkında ne öğrendiysek ondan ibaret, sadece “uyarıları” daha güçlü ve daha uzun sürüyor. ( Uzun süren gerilemeleri yüzünden Pluto ve Neptün transitleri hariç.) Arclar neredeyse bir yılın boyunca arka planda işleyen bir düşünce haline gelicekler. Bu ölçüm sisteminde zayıf bir nokta değil. Aksine, hayatımızı oluşturan değişimlerin yavaş yavaş gerçekleştiğinin geçerli bir yansıması. Bir şeyler doğal olarak zamanla gelişirler. [Örneğin; birinin boşanmaya giden süreci ne zaman başlamıştır? Geçen hafta mı? Geçen yıl mı? İki yıl önce mi? Yoksa evlilikten de önce mi?] Arka planda işleyen bu Arclar bir şeyler tarafından tetiklenir, bu çoğunlukla arclara eşlik eden transitlerdir( ve genelde daha önce de gördüğümüz ikincil progressed ay tarafından).

50 yıl önce bulduğu Solar Arcların bu muhteşem formülasyonunda, Ebertin örneğin Satürn=Merkür ile Merkür=Satürn arasındaki farkı göz önünde bulundurmadı. Benim deneyimlerime ve Ebertin’in çalışmaları üzerine yoğunlaşmam sonucu edindiğim bilgilere göre, hangi gezegenin Arc olduğu ortaya büyük farklar çıkarmakta.

Örneğin; Satürn=Merkür zihinsel sürece getirilen denetimlere, olası depresyonlara karşılık gelir. Sonuç olarak, Arcın amacı deneme ve zorlama yöntemleriyle bilgiye ve bilgeliğe ulaşmak; ağır sorumluluk sonucu olgunlaşmaya ulaşmak.

Ama Merkür=Satürn aklı işe odaklar. Planlar, analizler yaparız, yoğun iş hayatını tecrübe ediniriz, stratejiler kurarız.

Aynı şekilde Satürn=Venüs Arcında duyguların bastırılması, yaşça çok büyük insanlarla ilişkiler, aşk hayatında güven duygusunu öğrenme ya da sakinlik ve sükuneti anlamaya çalışmayı bekleyebiliriz. Ancak Venüs=Satürn Arcında hırsa-ihtirasa nezaket, incelik gelir, kurnazlıklar,hileler hayatın içine sunulur.

İkinci bölümün başından buraya kadar olan kısımda olası bütün kombinasyonları anlattık( doğal olarak hepsine zamanla aşina olacaksınız). Analizleri iyi kavrayabilmeniz için işaretleri bu şekilde görmeniz kolay bir yol olacaktır:

Güneş’i aydınlatıcı olarak,

Merkür’ü düşünce sistemi,

Venüs’ü zerafet ve sevgi,

Mars’ı yüksek enerji ve ikna edici,

Jüpiter’i durumsal gelişim,

Satürn’ü ağırbaşlılık ve mücadele,

Uranüs’ü bireyselliği kuvvetlendirme, mevcut durumu devirme, mükemmel bir fikir olarak,

Neptün’ü kafa karıştırıcı, verilen önemi azaltıcı, bireyselleşmeyi baskılayan, belki de hayal gücü ve ilhamı çağıran,

Pluto’yu bakış açısı ve büyük değişim, kuvvet ve güç olarak görebiliriz.


NOTLAR:

¹Gösterilen harita 1986 senesine ait. Buna 15 yıl eklersek 2001 yılında Kraliçe Elizabeth Prens Charles ve Camilla’nın birlikteliğini kabul ediyor. 4 sene sonra ise 2005 yılında evleniyorlar.
²Burda bahsedilen zamanın uygunluğunu şu şekilde açıklayabiliriz: Örneğin yukarda belirtilen açıları yaşayan 6 yaşındaki bir çocukta belirtilen olaylar gerçekleşemez.
06-30-2012 02:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Prince Charles Harita - Silence - 06-30-2012, 02:25 AM
RE: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System (Prince Charles) - Silence - 06-30-2012 02:27 AM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir