Değerlendir:
  • 24 Oy - 2.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri
Ateş elementinin değişken niteliğine sahip Yay burcu, elementinin hevesini, vizyon yeteneğini ve canlılığını, değişken niteliğin uyumu ve zekasıyla birleştirir. Bu burcun sembolünde yer alan yarı at, yarı insan figürü santor (kentaurus) aslında hem hayvani arzuları hem de insanın anlam arayışını simgeler. İnsani öğeler öne çıkmaya başlar. Sizlere tanıtacağımız Yay ünlülerinde, bu burcun hep arayış içinde olan, ufkunu genişletmek isteyen yüzü ile macera ve risk peşinde koşan, zevklerine düşkün yönünü de görebilirsiniz. Risk almak, maceraya açık olmak hayatın çok farklı yönlerinde olabilir. Örneğin çocuk yaşta evinden kaçan, tüm dünyayı dolaşan, sürrealist akımda yer alan, II. Dünya Savaşı'nda direnişçi şiirler de yazan Fransız şair Paul Eluard, Amerikalı astronot Barbara Morgan, Güney Amerika kültürlerini inceleyen, araştırmacı, gezgin Wiley Post, geniş hayal gücü ile Steven Spielberg ya da akıl yoluyla Tanrı'ya varmak isteyen filozof Spinoza, Güneş'leri Yay burcunda olan kişilerden birkaçıdır.

Bağımsız ruhlular
Haritalarında bu burcu güçlü olan kişiler sınırlanmaya hiç gelemezler. Eğer Ay, Yay burcundaysa, bu kişiler duygusal mutlulukları için sürekli öğrenmek, hareket etmek ve yeniliklere açık durmak isterler, bağımsızlıkları sadece hareketi değil, düşünceleri de içine alır. Örneğin Fred Astaire, Beethoven, yönetmen Frank Capra, İngiliz romancı, matematikçi, "Alice Harikalar Diyarında"nın yazarı Lewis Caroll, astronom Kopernik, ünlü ortaçağ şairi Dante, filozof, okültist ve astrolog Robert Fludd'ın Ay'ları Yay burcundadır. Tanrıların habercisi Merkür, Yay burcunda olduğunda son derece çok yönlü, dağınık ve oldukça fanatik bir görünüm sergiler. Merkür bu burçta rahat değildir zira kendi yönettiği İkizler burcunun karşısına düşmektedir. Bu nedenle Merkür'leri Yay burcunda olanlar, eğitim hayatında çok hevesli olsalar da, konsantre olmakta zorluk çekebilirler. Ancak hayatı boyunca bir öğrenci kalacak meraka ve hevese de sahiptirler. Woody Allen, Kızıl Haç'ın kurucusu Clara Burton, Humphrey Bogart, kompozitör Aaron Copland, araştırmacı ve asker James Cook, Belçikalı arkeolog ve filolog Franz Cumont Merkür'ü Yay burcunda olan ünlülerden birkaçıdır.

Risk alabilirler
Aşkı ve zevkleri anlatan Venüs, Yay burcundayken doğan kişiler aşkı bir bağ olarak değil, bir macera ve arayış olarak görürler. Sadık oldukları söylenemez ancak iyi huylu oluşları ve öğrenmeye değer vermeleri onları son derece sevimli kılar. Komedyen Gene Wilder, Oscar Wilde, "Dünyalar Savaşı"nın da yazarı H.G. Wells, İtalyan denizci, kaşif Amerigo Vespucci'nin Venüs'ü bu burçtadır. Mars ise Yay burcunda çok yönlü, hareketli, görüşlerinde hevesli, inandırıcı hatta fanatik olmak eğilimindedir. Bu konumdaki Mars kişiyi mesleğinde risk almaya açık, spontan ve son derece maceracı kılabilir. Örneğin modacı Pierre Cardin, Amerikalı devlet adamı Benjamin Franklin, Süpermen rolüyle tanınan Christopher Reeve adeta bu burcun sembolü haline gelmiştir. Jüpiter, Yay burcunun yöneticisi olduğundan bu burçta özellikle çok güçlü çalışır.

Öğrenmeye açıklar
Jüpiter'i Yay burcunda olanlar öğrenmeye ve şansa açık, iyimser, dışadönük ve felsefi, düşünsel alanda son derece verimli olabilirler. Jüpiter'i Yay burcunda olan balet Barışnikov, Maria Callas, İspanyol ressam Goya, Robert Redford, devrimci Robespierre burcun yenilikçi, hevesli ve canlı tutumunu sergilerler. Satürn'ü Yay burcunda olanlar ise inançlara, düşünsel konulara, öğrenmeye çok daha ciddi ve şüpheci gözlerle bakarlar. Bu burçta Satürn'ü olanlar kendi yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için hayat boyu sorgulama içinde kalabilirler. Karşılaştıkları olaylar onlara iyimserliklerini kontrol etme ihtiyacı getirebilir. II. Dünya Savaşı'nda yazdığı günlükle de bilinen Anne Frank, Gabriel Garcia Marquez, Alman filozof Jurgen Habermas ve Alfred Hitchcock Satürn'ü Yay burcunda olan kişilerden birkaçıdır.

R.Hakan Kırkoğlu
07-26-2011 06:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
RE: Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri - Derin - 07-26-2011 06:21 PM
RE: Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri - aeon - 03-19-2012, 03:09 PM
RE: Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri - vilma - 03-23-2017, 11:44 PM
RE: Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri - vilma - 03-23-2017, 11:56 PM
RE: Yay Burcu Vurgusu ve Ünlüleri - vilma - 03-30-2017, 12:13 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  GAD ve YAY burcu Ahmet DOĞANER 1 4,533 03-27-2018 01:36 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Yay Burcu ve Yay'ın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 1 5,744 02-16-2015 05:54 PM
Son Mesaj: Miss Sagittarius
  Yay Burcu ve Özellikleri ay_se 25 30,585 08-23-2014 12:56 AM
Son Mesaj: Marie
  Yay Burcu ve Psikopatoloji Derin 0 3,378 11-24-2010 01:27 AM
Son Mesaj: Derin
  Yay Burcu ve 9.Ev yezda 3 9,019 11-23-2010 07:42 PM
Son Mesaj: Derin
  Yay Burcu Çocuğu qulsah 1 3,952 01-12-2009 02:57 PM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir