Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 33 Oy - 3.45 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KARE VE KARŞIT ETKİLER; ÖĞRENME ALANLARIMIZ
Yazar Mesaj
Serena Çevrimdışı
Firebender
**
Kayıtlı

Mesajlar: 862
Üyelik Tarihi: Sep 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #6
RE: Kare ve Zıt Etkiler; Öğrenme Alanlarımız
Başak – Yay Kare Açısı Ders Alanı

Merkür yönetimindeki Başak parçalar ve detaylarla ilgilenirken Yay, bütünü görmeye eğilimlidir. Başak, detaylarla çok ilgili oldugu için kusur bulmaya yatkındır. Jüpiter yönetimindeki Yay ise babacan tavırlı ve rahattır. Detaylara çok takılmadan hayattan keyif almayı bilir. Kusurlara, nüanslara takılmaktansa halinden memnun olmayı yeğler. Başak, yapısında olan eleştirme ve memnun olamamak gibi gölge yönleri, Yay’ın rahat ve pozitif bakış açısıyla yenebilir. Fazla rahat olmak ve detayları, nüansları gözardı etmek de negatif sonuçlar doğurabilir. Yay bu bağlamda metodikliği ve detaylara eğilmeyi Başak’tan öğrenecektir. Başak çalışmanın , hizmetin burcudur. Kendini hizmete ve yararlı olmaya adamıştır. Başak çalışırken ve hizmet sunarken, Yay felsefe yapmakla meşguldür. Hayat yalnızca eğlence, neşe ve felsefelerden ibaret değildir. Yay, hayat üzerine felsefe yaparken çalışma ve yararlı olma prensibini Başak’tan öğrenebilir. Başak da yapısındaki tekdüzeliği ve bıkmadan yorulmadan çalışmak güdüsünü , Yay’ın neşeli, eğlenceli, kusurları boşveren, şimdiki zamanda yaşayan ve memnun halinden istifade ederek renklendirebilir. Bu kare açıda, Yay; yüksek felsefelerini dünyevi arenada hizmete sunmak konusunda, Başak da yeknesak ve tekdüze dünya görüşünü bütünü görerek, dünyevi değerleri eğlenceyle harmanlamak konusunda pozitif yönde kullanabilir. Başak’ın hayatın sadece dünyevi değerler ve çalışmaktan ibaret olmadıgını anlamaya, dünya gailesini, yükünü omuzlarından biraz atıp neşelenmeye ve hayata güvenmeye ihtiyacı vardır. Yay’ın da rahatlığını biraz hizaya sokup metodikleşmesi, pratikleşmesi, felsefi potansiyelini elle tutulur hizmet ve çalışma sahalarına dökmesi gerekmektedir.

Yay – Balık Kare Açısı Ders Alanı

Her ikiside Jüpiter yönetiminde olan bu iki burcun birbiriyle ortak pek çok konusu vardır. Yüksek felsefi kavrayış, evrenle ve Tanrı ile bütünleşmek, derin felsefi anlamlara ulaşmak gibi. Yay bunu ateş elementini kullanarak ve zaman zaman vaazler verip, insanların gözüne sokarak gerçekleştirir. Yay, 9. evi yöneten, gezip görerek felsefesini oluşturan, neşeli ve vaazci bir filozoftur. 12. evi yöneten Balık ise felsefesini; kendini adayarak, birle bütünleşerek, derin içsel arayışlar ve hamurunda olan zodyağın 12 burcunun potansiyelini sindirip harmanlayarak, sessiz bir biçimde gerçekleştirir. Ancak ne var ki Balık’ın modern yöneticisi Neptün, ona depresyon, kendine acıma ve melankoli aşılamaktadır. Dünyanın acımasız gerçekleri karşısında umutsuzluğa kapılma oranı yüksektir. Yay bu noktada Jüpiter’i daha iyi kullanmaktadır. Kaygısızlık, kendini dış dünyaya açma, koşulsuz güven içeren bir manevi anlayış bakımından Yay , Balık’a destek olabilir. Gezgin filozof betimlemesi, Balık’ın kendini dış dünyaya açması ve neşeli bir bakış açısı kazanması bakımından manevi arayışına destek olacak bir tavırdır. Yay, hayat üzerine vaazler verip neşe ve güvenle ortalıkta dolaşırken , gerçek bir içe dönüş, adanma ve sessiz bir bilgeliği ıskalamaktadır. Yay su elementini kullandıgı takdirde, bilgeliğini daha adanmış, daha sessiz ve derin bir içselliğe taşıyabilir.


Başak – Balık Zıt Açısı Ders Alanı

Bu iki zıt kutbun ortak noktası ‘’hizmet ve adanma’’ dır. Başak bunları 6. ev konuları dahilinde, yani dünyevi ve pratik değerler çatısı altında hizmet ederek ortaya koyarken , Balık hizmetini 12. ev konuları kapsamında gerçekleştirir. Manevi hizmet Balığın alanıdır, dünyevi hizmet ise Başağın. Balık kendini manevi değerlere fazla kaptırdıgında dünya gerçeklerini unutabilir. Başağın ayakları yere sağlam basar ve Merkür yönetiminde oldugu için daha mantıklıdır. Balık, Başak’tan dünyevi sahanın varlığını, rasyonel aklı ve mantıgı kullanmayı öğrenirken Başak ise Balık’tan manevi ve bütüne yönelik kavrayışı öğrenecektir. Balık bütünü görürken, Başak detaylarda kaybolmaktadır. Başak’ın evrensel kavrayışı öğrenmeye ve resmin parçalarını değil tamamını görmeye ihtiyacı vardır. Balığın da kayboldugu rüyalar denizinden zaman zaman çıkıp, gündelik rutine, pratik dünyevi değerlere de zaman ayırması gerekmektedir. Resim bir bütün olsa da, bütüne giden yolda parçaları bulmak önemlidir.


Serena

yazımda yardımlarından ötürü aeon'a teşekkürlerimi sunarım ciçek2


Gülersen, herkes seninle güler. Ağlarsan, tek başına ağlarsın.
08-22-2010 11:24 PM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Bu Konudaki Mesajlar
RE: Kare ve Zıt Etkiler; Öğrenme Alanlarımız - Serena - 08-22-2010 11:24 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Burçlar İnsan İlişkilerini Nasıl Etkiler? kariyb 2 6,058 06-05-2010 09:40 PM
Son Mesaj: Terazi

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir