Değerlendir:
  • 33 Oy - 2.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mundane Astroloji
Yazar Mesaj
Simurg Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 751
Üyelik Tarihi: Feb 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
Cvp: Mundane Astroloji
Güneşi Yutan Ejderha – Temmuz Tutulmaları 2009

Yazdi Kristin Demirci in 2009, ASTROLOJİ, Ay Tutulması, Dolunay, Güneş Tutulması, TC Haritası, TUTULMALAR, ÜLKELERJun 28th, 2009 |



Umut etmekten başka çare yok

Sözü verilmemiş hiçbir şey imkansız değildir

Tanrı’dan başkası mükemmel değildir ki

İnsanların babası Gün ortasında geceyi yarattı

Parlayan güneşin ışığını bizden mahrum ederek

Ve keskin bir korku insanoğlunun üzerine hücum etti.

Archilochus (M. Ö 680–645)

…Şairin betimlemeleri imkansızı beklememizi önererek devam eder, der ki; Karanın canlılarıyla yunuslar yer değiştirir, otlakların yaratıkları tuzlu yosunlarla beslenmeye başlarsa şaşırmayın. Yunuslar ise dağ zirvelerini denizin dalgalarına tercih edebilir.

Bu şiir, tutulmaların eski çağlarda da gözlemlendiğine dair bir kaynak sağladığı gibi, etkilerinin de büyük ve beklenmedik değişimler yaratacağına dikkat çekmektedir.

Ay ve Güneş tutulmaları insanlar tarafından tarih boyunca detaylı olarak izlenmiştir. 4000 yıl önce Çinlilerin, 4500 sene öncesinde Mısırlıların tuttuğu, gökyüzü kayıtlarından bazılarına sahibiz. Bu bilgiler bize eski medeniyetlerin gökyüzünü izleyerek gelecek hakkında tahminlerde bulunduklarını göstermektedir.

Yunanlara göre tutulmalar “abandonment” yani terk ediş olarak betimlenirdi. (ışığın yeryüzünü terk etmesi). Çinlilerde, karanlığın (tutulma anı) ışığı yutan bir ejderha ya da iblis olduğuna inanılırdı.

Tutulmalar eski zamanlarda, imparator ya da Kral için önemli işaretlerdi. Buna göre kralın geleceği okunur ya da doğacak kralın nitelikleri açıklanırdır. Yine savaş stratejilerinde, tutulmaların büyük önemi vardır. Öngörülerinde başarısız olan bütün astrologlar idam edilirdi.

Antik çağlardan beri tutulmalar birçok fenomenin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Dünyanın sonuna dair senaryoların çoğu bir güneş tutulması sahnesine sahiptir. Tutulmalar din kitaplarındaki sembollerden de eksik edilmemiştir.

Mezopotamya’dan, Hindistan’a, Mısır’dan Mayalara kadar özellikle Güneş tutulmaları kıyamet alametiydi. Bunun başlıca nedeni, gün ortasında Dünya’nın karanlığa bürünmesiydi. Işığın kutsallığı ve yaşam veren niteliğinin engellenmesi, insanların tüm sene boyunca kıtlık çekeceğine, ürünlerinin mahvolacağına inanmalarına neden olmuştur. Kimi zaman da kralın öleceğine delalet ederdi. Salgınlardan, kayıplardan hep tutulmalar sorumluydu.

Birçok gelenekte, tutulma günü çanak çömleğe vurarak gürültü çıkaran, davullar çalan, ilahiler söyleyerek dolaşan insanlar vardır. Duaların amacı felaketlerden korunmak, kötü şansı kovmaktır.

Sezar’ın ve Hz. İsa’nın tutulma günü öldüğü söylenir.

Abartılı tasvirleri göz ardı ederek, tutulmaların öncesinde ve sonrasında gerçekleşen olayların statiksel sonuçlarına bakarsak, Astrolojinin neden tutulmaları oldukça dikkate aldığını anlarız.

Işıkların tarihi ve mitolojik etkilerini genel olarak inceledikten sonra günümüze dönebiliriz.

2009 Tutulmaları

Yılın en önemli süreci başlamak üzere. Temmuz ayında Zahiri Ay tutulması ve ardından Tam Güneş Tutulmasına tanık olacağız. Ay tutulması, güneş tutulmasından önceki hazırlık evresi gibi işleyecektir.

Ay denince aklımıza ilk gelen bilinçaltı ve negatifle ifade edilen dişi temalar olacaktır. Öncelikli olarak duygusal dünyamızı etki altına alan Ay tutulmaları gündeme, ilişkileri, aileyi, toplumsal temaları taşıyacaktır. Kişisel seviyelerde işler. Vücudumuzdaki su oranı, sinir sistemi ve hormonlarla da bağlantılıdır. Ruh, iç bilinç, içgüdü, özel hayat, genel anlamda kadınlar, sağlık konularını temsil eder. Dünyevi olarak ise halkın moraliyle, topluluk bilinci ve davranışlarıyla alakalıdır. Nüfusun popüler fikirlerini, ideolojilerini etkiler. Gelgitlerden sorumlu Ay’ın yeryüzü üzerinde direkt bir yaptırımı vardır.

Güneş tutulmaları ise yüzeydeki değişimlerle ilgilidir. Eril hareketi, politikayı, toprağı, doğanın dengesindeki belirgin değişimleri tetikler. Yaratıcı ve yok edici güçtür, dünyaya yaşam veren enerjidir. Etkileri aydan çok daha direkt bir yöntemle işler. Otoriteyi, ülkelerin temel karakterini, başbakanları, liderleri yani genel anlamda “kralları” işaret eder. Ana kara, hareket ve görünebilir değişimlerle bağlantılı etkileri vardır.

Ne Ay ne de Güneş Tutulması şanslı olarak nitelendirilmez. Dünya tarihinin , gelecek öngörülerindeki en temel sembollerinden olan tutulmalar, karşı konulmaz değişimlerden sorumlu olan alametlerdir.

Temmuz Ayında üç aşamada gerçekleşecek tutulma sürecinin, İstanbul temel alınarak çıkarılmış tarih ve dereceleri;

7 Temmuz (Zahiri Ay Tutulması) Saat 12.22 Derece 15.24° Oğlak/Yengeç

[Resim: 7temmuzaytutulmas.jpg]


22 Temmuz (Tam Güneş Tutulması) Saat 05.35 Derece 29.27 Yengeç’te

[Resim: gunestutlmasijpg22temmu.jpg]


6 Ağustos (Zahiri Ay Tutulması) Saat 03.54 Derece 13.43° Kova/Aslan



[Resim: agusaytutulmasijpg6aust.jpg]



Ay Tutulması genel anlamda yaşamımızda çok güçlü blokajlar yaratacaktır. Bu blokajları sonuçta yıkılması gereken bir baraj gibi algılarsak, insan ruhu suyun gücüne temsil eden hareket olacaktır. Su barajın zayıf noktalarına güç uygulayacak ve patlama ya da kırılma noktası yaratacaktır. Ay tutulması temel olarak dolunay görünümüdür. Dolunaylarda suç oranının artıyor olması ve gelgit, tüm içsel ve duygusal seviyelerin bulduğu çıkış noktası gibidir. Yaşam denilen süreç, hareketin devamı için bütün blokajlardan kurtulmak zorundadır. Biz bunları kimi zaman doğal felaketler, kimi zaman da “cinnet” zamanları olarak betimleriz. Biriken enerji, bir noktada genişlemek/dağılmak zorundadır.

Tutulmalar Ve Türkiye

Ay tutulması etkili olacaktır. Bunun en temel nedeni, tutulumun Oğlak’ta yani Ay’ın zararlı bulunduğu yerde gerçekleşecek olmasıdır. Oğlak 10. Evin doğal yöneticisidir. Sosyal ve yöneticilerle ilgili konular ortaya çıkar. Ay’ın Oğlak’ta bulunması, kreşler, çocuklar, çekirdek aile gibi konularda ki yasa tasarılarını ya da gayrimenkul ile ilgili vergi yaptırımlarına dikkat çeker. Yeni yaptırımlar toplumun genelini karşısına alabilir. Güvenlik hissi yok olur. Güvensizlik ise korkuya ve endişeye yol açar.

İlişkilerde, çiftler birbirini kontrol altına almaya çalışır, kıskançlık krizleri yaşanır. Duygusal anlamda büyük gerginlik ve ayrılıklar ortaya çıkabilir. Bana kalırsa özellikle tutulma günü sevgilinizle buluşmayın. Tartışmaları alttan almaya çalışın.

Ay tutulmasını TC haritasında incelediğimizde, tutulumun 1 ve 7. Ev aksında gerçekleşeceğini görürüz. 1. Ev mundane olarak milletin tümünü, uluslar arası konumunu ve politikalarını temsil eder. 7. Ev açık düşmanlar, müttefikler, kontratlar, ticaret, ulusal ilişkileri ifade eder. Ay Oğlak’ta bütün bu konuları aleyhimize çevirebilecek niteliktedir. Oğlak yöneticisi Satürn, TC’nin 4. Evine yeni girmiş toprak ve gayrimenkulle ilgili konuları gündeme getirmiştir. Yabancıların ülkemizdeki alım-satım işleriyle ilgili yeni yasa taslaklarına tanık olabiliriz. Bu durum halkı ve turizm sektörünü rahatsız edebilir. 4. Ev madenleri ve toprak altındaki zenginlikleri ifade ettiği için yabancı girişimcilerin ülkemizin belli bölgelerinde yatırım yapmaları gündeme gelecektir. Ticaretle ilgili şartlar da aleyhimize güncellenebilir.

9. Evdeki transit Jüpiter’in 5. Evdeki Jüpiter’e karesine bakarsak borsa da ciddi dengesizlikler gözlemlenecektir. Ülkenin borçlarının ödenemediği bir süreci gösteren bu işaret, yeni vergileri de teyit etmektedir. Transit Mars’ın 12. Ev kapsına yakın duruşu ve Jüpiter’e karşıt açı yapması suçlu bulunarak mahkum edilmiş (12. Ev konuları) birine devlet tarafından ayrıcalık tanınırsa, halk isyan edebilir. Bu mahkum başka bir ülkede olabilir. Yine gizli ve yarım kalmış dosyalar, Plüton natal Ay karşıtlığıyla (Plüton 6. Evde orduyla ilgilidir) gün yüzüne çıkabilir. Ayrıca Transit Uranüs’ün Ay’a aldığı kare düşünülürse, bu durum hiç beklemediğimiz sansasyonel açılımlar yaratabilir!

İhracatla ilgili deniz nakliyatında sorunlar yaşanabilir (9. Ev kombinasyonu ve açılarına istinaden). TC solarını incelersek, Temmuz ayında 7. – 12. ev konularının aktif olacağını görürüz. Bu da sosyal yaşamda karmaşa ve gizli anlaşmalar demektir. Merkür’ün solardaki konumu, karmaşalar, özellikle ulaşımla ilgili yaşanabilir. Yeni bir ulaşım sistemi de topluma sunulabilir.

Haziran Ayı daha önce yazdığım gibi, oldukça verimli bir süreçti. Ama önümüzdeki 3 ay boyunca büyük değişimler ve negatif hareketler olacaktır.

1 – 14 Temmuz arasında Ay Tutulmasının etkileri yoğun olarak hissedilecektir.

1 Temmuz’da Uranüs’ün geri gitmesiyle 2 Temmuz’da Tra. Mars TC Jüpiter karşıtlığı Borsada beklenmedik hareketler yaratabilir (5. Ve 11. Evler). 5, 6, 7 Temmuz günü Merkür Mars karesi toplu kazaları tetikleyebilir. Şiddet artar. Yer sarsıntıları oluşabilir (1. – 4. Ev arası)

10 – 14 Temmuz tarihleri arasında geri giden Jüpiter Neptün’e tekrar kavuşum yapacaktır. 12 Temmuz’da Mars ikizler burcunda ilerlemeye başlayacak ve Plüton’a 150’lik açı alacaktır. Genel olarak bu görünümler bana suların kirliliği ve salgınlarla alakalı geldi. Örneğin son dönemlerde Marmara denizinde türeyen kahverengi ve uzun uzuvlara sahip, zehirli denizanaları, kirlilikten oluşmuştur. Bu da gayet Jüpiter Neptün kavuşumuna, sudan gelen lanet olarak atfedilebilir. Bu yıl virüsler her şekilde karşımıza çıkmaya başladı. Pluto ve Mars 150’lik açısı ilk elden belirgin etkiler ortaya koymayacaktır, 150’lik açının doğası, etkisini sonradan gün yüzüne çıkarmasıdır. Merkür’ün Yengeç’teki hareketi, Ay/Su canlılarıyla/virüsleriyle ilgili bir yaygınlığın göstergesi olabilir. Astrolokasyon tekniğiyle tutulum haritasından da tutulumun etkileri, konuları ve bölgeleri saptanabilir.

Ay tutulması da potansiyel olayların, perde arkasında işleyen bölümüdür. Güneş tutulmasından önce temeli hazır eden etkiler, 22 Temmuz itibaren görünür olarak harekete geçecektir.

Kristin Demirci

astrofaculta.com


http://www.astrofaculta.com/?p=1370
06-28-2009 04:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Mundane Astroloji - Simurg - 05-26-2009, 04:09 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 05-26-2009, 04:10 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 05-26-2009, 04:11 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 06-28-2009, 04:03 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 06-28-2009 04:21 PM
Bu ay neler bekleyebiliriz? - Luli - 06-29-2009, 08:46 PM
Yeni Bir Döneme Doğru - Luli - 09-14-2009, 11:48 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 10-01-2009, 04:19 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 10-01-2009, 04:23 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 10-23-2009, 04:33 PM
RE: Mundane Astroloji - Dark Lord - 10-23-2009, 04:41 PM
Cvp: RE: Mundane Astroloji - Simurg - 10-23-2009, 04:51 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Félicé - 10-31-2009, 09:45 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 11-01-2009, 01:02 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Félicé - 11-01-2009, 01:31 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Luli - 11-01-2009, 12:17 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Félicé - 11-01-2009, 01:28 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 11-01-2009, 02:07 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Félicé - 11-01-2009, 06:07 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Luli - 11-01-2009, 02:10 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Félicé - 11-01-2009, 06:09 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 11-01-2009, 02:35 AM
RE: Mundane Astroloji - optimus_prime - 11-09-2009, 04:00 PM
Satürn ve Türkiye - Luli - 12-13-2009, 04:12 AM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 12-13-2009, 06:50 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 12-21-2009, 07:40 PM
2o1o*da Dünya - Luli - 01-03-2010, 06:36 PM
2o1o*da Türkiye - Luli - 01-03-2010, 06:53 PM
2o1o*da Türkiye - Devam - Luli - 01-03-2010, 06:57 PM
RE: Mundane Astroloji - ginka - 01-03-2010, 07:00 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 01-21-2010, 08:55 PM
Cvp: Mundane Astroloji - Simurg - 01-26-2010, 04:22 PM
RE: Mundane Astroloji - Schatz - 04-11-2010, 12:53 AM
Referandum Gününün Analizi - Luli - 07-31-2010, 04:16 PM
Aslan Burcunda Yeniay - Luli - 08-11-2010, 03:02 PM
Tarihsel Döngüler - Luli - 08-14-2010, 05:00 PM
RE: Mundane Astroloji - la luna - 09-03-2010, 02:03 AM
RE: Mundane Astroloji - Félicé - 03-11-2011, 04:19 PM
RE: Mundane Astroloji - ginka - 03-11-2011, 10:54 PM
RE: Mundane Astroloji - Félicé - 03-12-2011, 01:36 AM
RE: Mundane Astroloji - ginka - 03-12-2011, 01:39 AM
RE: Mundane Astroloji - Mahinur - 05-02-2012, 10:07 PM
RE: Mundane Astroloji - Mahinur - 07-20-2012, 10:38 PM
RE: Mundane Astroloji - turxanaliquliyev - 06-04-2020, 11:58 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: