Değerlendir:
  • 25 Oy - 2.68 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Astroloji'de Yaptığımız Hatalar
Yazar Mesaj
Aquar
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar
Yıldırım Yazılan:
Alıntı:Neredeyse öyle bir noktaya ulaşacağız ki Astroloji'yi kaybedeceğiz.
Temel bilgileri ve Astroloji’nin gramerini eğer sadece günümüzde yazılan kitaplardan okursak bu tür trajik hatalara bol bol düşebiliriz. Burç yöneticilerinden, evlere kadar pek çok alanda bilgilerimizi gözden geçirmemiz ve körü körüne kafamıza göre bir yorum yapmamamız gerekiyor.

Uranüsün keşfedildiği dönemle birlikte , bilimsel düşünce gelişti ve teknoloji müthiş bir hızla ilerledi. reformlar gerçekleşti , bağımsızlıklar gerçekleşti yani Satürnün koymuş olduğu eskiye ait olup işe yaramayanlar daha doğrusu akla - bilime uymayanlar aşıldı , terkedildi..

ve biliyormusunuz terk edilen alanlardan biride neydi ?

Astroloji..

21.yüzyılı gören bizlerin bunu irdelemesi gerekiyor bence ; bir kaç yüzyıl öncesinin insanları Astrolojiyi niçin arka plana attı ?
yoksa astroloji üzerine yanlış giden bişeyler mi vardı ?

peki şimdi , birkaç yüzyıl önce ''terkedilen astrolojiyi'' , öylece alıp kabullenmek , yeni bir bakışaçısıyla irdelememek ve eski kurallara bağlı kalmak olması gerekenmidir ?

bence değil...

Aşkın enerjiler olan kollektif gezegenlerin doğrudan burçlarla ilişkili olmamaları tartışması karşısında, burçlarla ilişkiyi reddedersek, başka nasıl ilişkiler kurulabilir diye araştırma yapma gereği hissettim.

Değerli bir astrolog olan H.K.oğlu, hararetle, evrensellik çizgisine ulaşmış insanların bu aşkın enerjileri kullanabilecek haritalara sahip olduğunu anlatmaya çalışmaktadır.

Kendisinin Leonardo Da Vinci'nin harita analizinde kollektif gezegenlerin tamamının haritanın ufkunun üzerinde, üst yarımkürede yerleşmiş olmalarının Da Vinci'nin yaratıcılığının ve evrensellik noktasına ulaşmış olabilmesinin "açıklaması" olduğunu belirtmektedir.

Bu konu başlığındaki tüm yazılar incelediğinde, H.K.oğlu nun yeni gezegenleri yorumlarken - burç bağlantısını reddettiğini- ancak, bu gezegenlerin haritadaki yarımküre yerleşimleri, diğer gezegenlerle dar orblu açılarını ve sabit yıldızlarla ilişkilerini kullanmayı tercih ettiği gözlemlenmektedir. ev yerleşimleri konusunun ise tartışmalı ve netsiz bir konu olduğunu görmek mümkün ki Sevgili Kurucu Yıldırım'ında kendisiyle evler konusunda mutabık olduğu anlaşılmaktadır.

Dünya ölçeğinde başarı kazanmış ve bu başarısıyla tüm zamanlara damgasını vuran özel bir ruh olan Leonardo Da Vinci'nin yaşadığı çağda, insanlığın varlığından haberdar olmadığı kollektif gezegenlerin, bugün O'nun yaratıcılığını açıklamakta kullanılıyor olması da keşiflerin insanlığın gelişimine damga vurduğunu anlatması açısından ilginç bir örnektir.

İnsanlığın bir bütün olarak ilerlediği evrimsel yolculuğun kendisi, değişmez bir durum değil, tam tersine statik olmayan sürekli değişen bir süreçtir.

Bununla paralel olarak, astrolojiyi ileri düzeyde bilen forum arkadaşlarıma sormak istiyorum,

İnsanlığın temel kavramlarından olan DEĞİŞİM KAVRAMINI tam olarak karşılayabilecek bir kişisel gezegen var mıdır? - Uranüs’ten önce - değişim kavramıyla özdeş bir başka gezegen varsa bence bunu tartışalım ve gezegenlerin nitelikleri üzerinden gidelim.

Çünkü koca bir sistem olan “astrolojide” yüzlerce yıl öncesinde de "değişim kavramını sembolize eden" bir gezegen yoksa sistemde bir eksiklik var demektir
12-23-2008 08:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Astroloji'de Yaptığımız Hatalar - Luli - 12-21-2008, 09:52 PM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - Félicé - 12-22-2008, 05:51 PM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - Aquar - 12-23-2008 08:11 PM
Cvp: Astroloji'de yaptığımız hatalar - Aquar - 12-23-2008, 11:25 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir