Değerlendir:
  • 31 Oy - 3.45 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
Yazar Mesaj
JoMaJa Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 397
Üyelik Tarihi: Jun 2008

Rep Puanı: 8

Mesaj: #10
Cvp: RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik
uranus Yazılan:butun bu değişimleri yorumlamak için transitlere bakmak yeterlidir bence...
bir haritayı ele aldığınızda Yıldırımın verdigi örnekte mesela, neptunyen kadın boşanacaksa sayet muhakkak bir transit tetiklemiştir onu, ya da kocasının aldatması da gozukur haritalarda, cunku neticesinde transitler bizim karsilasacagimiz tipleri de tasvir ederler...

Kişinin yaşam olaylarını gözlemlemede birincil basamak olarak transitlerin kullanılmasında hemfikirim(ki bende incelemelerimde öyle yaparım)Ama yine de yaşam aşamalarını transitlerle kısıtlı tutmanın yeterli olmayacağını da rahatlıkla söyleyebilirim.
Ki sadece ev ilerletme(atlatma ilginç olmuş ama ilerletmek ifadesini tercih ederimgülücük) den bahsetmiyorum.Sanırım yaşamında önemli bir olay yaşyıp transitte yansımasını göremediğiniz durumlarla siz de karşılaşmışsınızdır.Tek teknik astrolojiyide , kişiyi de kısıtlar bence.

Alıntı:Neticede ben horary ya da vedic astroloji bilmiyorum ama bir kişinin 2., 3. evliliginin ya da cocugunun potansiyelini görmek icin evleri kaydırmaya gerek var mı? bence hic yok... Batı astrolojisi gayet iyi açıklıyor bunu....

Aslında horary de batı astrolojisinin temel dayanaklarını bünyesinde barındırır(vedik çok ilgi alanıma girmiyor bilgilerim çok genel).Tabi ki kullanılış amacı farklıdır(Sanırım sizin bahsettiğiniz(batı astrolojisi derken) natal haritayı günümüz batı bilgileri ışığında incelemek.)Ama bir bilginin doğruluğu ve kullanışlılığını da kesin bilmeden gerek var mı diye kenara koymak astrolojiye biraz haksızlık olur sanki.Yine de kişinin bilgi ve deneyimlerini en iyi kendisinin kotarıp haritayı ele almada uygun yolu seçeceğine de inanırım.

Alıntı:Hele 5. evdeki 3 gezegenin 3 cocugu sembolize etmesi filan...bana cok komik geliyor arkadaslar, kusuruma bakmayın....makara nerde hangi kitapta yaziyor bunlar, sayet bulursaniz kaynagı lutfen buraya koyun, ben de bilmedigim bir seyi ögrenmis olurum....gercekten....

Hımm sanırım genel olarak bu tarz kalıplardan hiçbirimiz hoşlanmayız .Bu tarz kalıplar astrolojinin derinliğine ve haritanın ruhuna hakaret gibi gelmiştir hep bana.:)Ama konun da açıkçası bununla hiç alakası yok zatengülücük).

Alıntı:Bence mantıksal açıklamalar cok önemlidir... biri bir sey yazdıgı zaman kitabında, bunu kabulden cok mantıklı açıklamalara dayandırmalıdır. 2 ev ya da 3 ev kaydırmanın mantıgını da yazmıstır herhalde....

Hımm bende benzer biçimde düşünüyorum.Sanırım günümüz astrolojisi birçok bakımdan çok yol aldıysada işin felsefesini , mantığını ve nedenlerini sunma da biraz(bazı alanlarda ; genelleme yapmak istemiyorum) yaya kaldı.Ki bende birşey okuduğumda sizin yukarda belirttiğiniz şeylerin peşine düşüyorum doğal olarak.Ve bu başlığı bunun için açtım zaten.(of of hakikaten her mesajda bunu açıklamak zorunda kaldım ne başlık açtım yahugülücük) )

Nin.Me.Sar.Ra belirttiği kaynak(hiç değilse türkçe bir kaynak) göz önüne alınabilir bence.(ama 7. ev için söylediklerim hala geçerligülücük )

Zaman zaman astrologların yazılarında genel okuyucu kitlesinin anlayabileceği bir dil tutturabilmek için genel ve sebebi açıklanmamış yazılar yazdıklarıda oluyor.
10-13-2008 03:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Cvp: RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik - JoMaJa - 10-13-2008 03:48 PM
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik - Derin - 03-18-2011, 04:55 PM
RE: 7. Evi İlerletme - İkinci evlilik - Derin - 03-18-2011, 05:35 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Evlilik Potansiyeli ve Eşlerle İlgili Göstergeler Derin 14 26,866 01-06-2018 10:33 PM
Son Mesaj: Laamimha

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir