Değerlendir:
  • 56 Oy - 3.04 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

7. Ev ve Gezegenler
Yazar Mesaj
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #11
7.evdeki gezegenler veya burçlar
Koç Yedinci Evin Başlangıç Çizgisinde veya Mars Yedinci Evde:



Yükselen Terazi barınmak, uyum yaratmak, kendi zararına da olsa, diğer insanın bakış açısını görmek arzusundadır. Bu uyum sağlama çabaları içinde kendi ihtiyaç ve istekleri ile diğerlerinin istek ve ihtiyaçları arasındaki sınırı bulanıklaştırır. Dolayısıyla herhangi bir burçtan, bütün kararları veren, kendini güçlü bir şekilde ortaya koyan, baskın karakterli hatta biraz saldırgan bir partneri kendine çekebilir.



Eğer Yedinci Evde Koç’ta Mars da bulunuyorsa, Yükselen Terazi kendisine iyice ateşli, kendi sözünü geçiren , atılgan, aktif birini çekecektir. Bu ruh eşi modeli, Terazi’nin hava özellikleriyle, edilgen ve kararsız doğası karşısında pekala dengelenebilecektir. Bu ilişki modelini genelde çiftlerden birinin daha sessiz olup kendisini geriye çektiği, diğerinin kararları vermesine izin verdiği durumlarda görebiliriz. Eğer Mars Yedinci Evde Boğa’da ise, Mars’ın hareketi daha ağır, temkinli ve daha istikrarlı olur. Yine de kendi dediğini yapan güçlü partnere işaret edebilir.



Eğer Yükselen Terazi fazlasıyla egosundan ödün verirse, bu tahammül edilmez bir durum alıp bir süre sonra orada savaş başlar. Çünkü Yedinci Evdeki Mars, içinde çatışmanın olduğu bir ilişkiyi gösterebilir. Öyle ki Mars açık düşman, rakip haline gelebilir. İlişki öfkeli, kavgacı ve tartışmalı bir hal alır. Daha önce dinamik, kendine güvenen, gözü pek partner şimdi Yükselen Terazi tarafından patronluk taslayan, baskıcı, kafa tutan biri olarak algılanabilir. Uzun süren ve partnere yansıtılan bu agresif özellikleri, sonunda Yükselen Terazi sahiplendiğinde ilişki sınavdan geçer.



Eğer Yükselen Terazi Mars’a özgü yansıtmayı geri alıp sahiplenmezse, ifade edilmemiş saldırganlığını, pasif agresif tavırlarla, manipülasyon gibi dolaylı yollarla ifade ederek istediğini elde eder.



Boğa Yedinci Evin Başlangıç Çizgisinde veya Venüs Yedinci Evde:



Yükselen Akrep hiç bir şeyi göründüğü gibi almaz. Oysa Boğa insanı için ne görüyorsa o önemlidir. Akrep kırıp dökmek, değişim dönüşüm amacıyla yıkmak ister. Boğa ise korumak, sağlamlaştırarak sürdürmek ister, değişime direnir. Yükselen Akrep karşısındakinin duygusal arenasının derinliklerine dalmak isterken, Yedinci Evdeki Boğa bu denli derin keşiflerde bulunmakla ilgili değildir.



İlişkide Yükselen Akrep herhangi bir burçtan, bilinçdışı bir şekilde, derinliğini ve zorlayıcılığını, uç noktalarını , cinsel yoğunluğunu ve fazlasıyla tutkulu doğasını dengeleyecek birini arar. Öte yandan Yedinci Evin yöneticisi olan Venüs, ilişkide uyumu arar. Yükselen Akrep’in aşırılıklarını törpüler. Cinselliği daha idare edilebilir olan duyusallığa çevirebilir. Akrep’in cinselliği ve yoğun duyguları Boğa’nın doğa sevgisi, güzel eşyalara verdiği değer gibi maddesel yönleriyle dengelenecektir.



Yedinci Evdeki Venüs, hem yüceldiği burçta hem de yüceldiği alanda bulunduğu için, ilişkide duyusallık ve duygusal istikrar , konfor , fiziksel zevklere işaret eder. Yükselen Akrep derin duygular ve kuşku, kıskançlık gibi duyguları deneyimler, bu konularda duygusal anlamda kendisini güvende hissetmezken Boğa’daki Venüs bu çeşit yıkıcı duyguları kendini adama ve istikrarla yok edebilecektir. Eğer Venüs Yedinci Evde İkizler’de bulunuyorsa değişkenliği, çekiciliği, hazır cevaplılığı gibi havasal özellikleriyle Yükselen Akrep’in karanlık ve derin yönlerine hafiflik katacaktır.



Venüs Yedinci Evde herhangi bir burçtaysa bütün bu güzel ve iyi yönler karşıdaki partnere yansıtılacaktır. Venüs’ün uyum sağlama arzusunu içinde barındıran bu konumla, sadece ilişki içerisinde olmak bile kişinin kendisini tam ve bütün hissetmesine neden olabilecektir. Yedinci Evdeki Venüs kişinin kendisini ideal ruh eşi ile sadık, kalıcı bir sevecenlikle kutsanmış gibi hissetmesine neden olacaktır.



Gezegenlerin temsil ettikleri bütün arketipler gibi Venüs’ün de her zaman tatlı ve hafif olmayan tarafları da vardır. Venüs mitolojide baştan çıkarıcı, kıskanç, kinci ve aldatıcıdır. Boğa’daki Venüs değer ile ilgili konularda, aşkta, özellikle sevdiği kişi ile ilgili olarak, sahiplenici, kendini beğenmiş, kontrolcü davranabilir. Bu temalar eğer partner Venüs’ün simgelediği olumlu şeyleri gösteremezse ortaya çıkar ve partner bir açık düşmana dönüşür. Yükselen Akrep yansıttığı özelliklerini geri alırsa, çeşitli, keyif veren fiziksel deneyimlerle yeryüzüne şükran duygusunu geliştirerek yoğun duygusallığını sağ duyu ile dengeleyebilir.



İkizler Yedinci Evin Başlangıç Çizgisinde veya Merkür Yedinci Evde:



Amaca odaklı Yükselen Yay, felsefi, sosyal, spritüel ve dini meselelere geniş açıdan bakarak hayatın geniş sorularına son yanıtı arar. Ancak geniş baktığı için de burnunun ucundaki gerçekleri, bilgileri, durumu destekleyen gerekli verileri gözden kaçırabilir. Sezgisel olarak bildiği ama dile getiremediği kavramlara gerekli bilgileri kelimelendirecek herhangi bir burçtan ortaklar arar.



Yükselen Yay için entelektüel düzeyde iletişim kurmak çok önemlidir. Hele Merkür de Yedinci Evde İkizler’de bulunuyorsa zeki, iyi konuşan, insanları istediği noktaya kolaylıkla getirebilen partnerle kuracağı bağ, aradaki iletişimi iki kat daha güçlendirir. Yükselen Yay, geniş bir bakış açısına sahipken İkizler gerekli telefon konuşmalarını yapar, bilgi toplar, doğru kişilerle konuşup bağlantılar yaparak bu bakış açısının gerçekleşmesini sağlar.



Eğer Merkür Yedinci Evde Yengeç’te ise, duygusal anlamda Yükselen Yay’a destekleyici sözler söyleyen bir insandır. Merkür hangi burçta olursa olsun, Yükselen burcuna bakılmaksızın, kişinin düşünce alışverişinde bulunacağı, kıvrak zekalı bir partner ile birlikte olmasının önemli olduğu anlaşılmaktadır.



Ancak Yedinci Evdeki Merkür, olumsuz bir şekilde entelektüel üstünlük kurmak, kurnazca, kandıracak şekilde kullanılır, düşünceler sıkça değişir veya kararsızlık görülürse partner bir açık düşmana dönüşür. Yedinci Evdeki Merkür, kişi gereken iletişim becerilerini sağlaması veya düşüncelerini uygulamaya koyması için karşısındakine aşırı şekilde yüklendiğinde yine kötüye gidebilir. Yedinci Evde Merkür’ü olan bir insan ikili ilişkilerde iletişimin iki yönlü bir yol olduğunu öğrenmesi gereklidir. Sözel ve entelektüel becerinin geliştirilmesi ile meseleler sağlıklı ve yararlı bir şekilde tartışılıp temizlenebilir.



Yengeç Yedinci Evin Başlangıç Çizgisinde veya Ay Yedinci Evde:



Yükselen Oğlak genellikle ciddi, kontrollü, ağırbaşlı bir maske sunar. Fakat Alçalandaki Yengeç duygusal olarak hassas, duygusal yönelimli bir insana çekildiğini ifade eder. Yükselen Oğlak, hangi burçtan olursa olsun, katı kişiliğini dengeleyecek ortak arayışında olur.



Partnerin ilişkiye duygu kattığı, insanın çok konuşmadığı, sessiz olduğu ilişki modellerini görürürüz. Yedinci Evdeki Yengeç sivri köşeleri törpüleyen, yumuşatan bir etki gösterir. Yükselen ne olursa olsun, insan ilişkilerde kabullenici, rahatlatan, koruyan, kollayan, bir tür anne arar.



Eğer herşey yolundaysa, Yükselen Oğlak, yansıttığı özellikleriyle, kendisini rahatlatan, koruyan, kollayan, ait olma duygusunu yaşatıp, aile gibi hissettiren ideal eşini bulmuş olur.



Öte yandan, Yedinci Evdeki Ay veya Yengeç, gerçekten duygusal etkileşim ihtiyacını taşır. Eğer beraberlik “evlilik için uygun olma”, kolaylıklar sağlamanın dışında bir anlam taşımıyorsa, dinamikleri değişime uğrar ve partner duygusal olarak daha da ihtiyaçlı hale gelir. Bu durumda özellikle yedinci evin sınırında Yengeç ve içinde Ay varsa, partner duygusal olarak inişli çıkışlı, iyice hoşnutsuz olacak, Yükselen Oğlak ise iyice katılaşacaktır. Eğer Ay, Yedinci Evde ve Aslan’da ise, Yükselen Oğlak, partnerinin ilgi ihtiyacına yanıt vermek durumunda kalacaktır. Bu tip şeyler olduğunda, daha önce destekleyici, koruyan, kollayan ve özenli partner bir anda açık düşmana dönüşecektir.



İlişkide denge yaratabilmek için ister Yükselen Oğlak olsun, ister Ay Yedinci Evde herhangi bir burçta olsun, empati ve sempatiyi geliştirerek duygusal alışverişlerde bulunmak ve arzu edilen ilgi ve hassasiyeti karşılıklı yaşamak önemlidir. Bunun için taraflar kendilerinin ilgilenen, beslenen yönlerine sahip çıkmak durumundadırlar.
01-13-2009 04:02 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 05-18-2008, 06:17 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 05-18-2008, 06:18 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 05-18-2008, 06:20 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 05-18-2008, 06:22 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 05-18-2008, 06:23 PM
Cvp: RE: 7. Ev ve Gezegenler - Marie - 08-17-2014, 12:44 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 05-18-2008, 06:26 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - SESAME - 05-19-2008, 01:26 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - astrosohbet - 05-19-2008, 02:57 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - lou_salome - 06-02-2008, 01:10 PM
Cvp: 7. Ev ve Gezegenler - Luli - 09-18-2009, 11:33 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - aeon - 06-17-2010, 02:08 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - aeon - 06-17-2010, 02:14 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - NinMeSarRa_ - 07-11-2010, 09:08 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - feynmann_m - 11-10-2010, 05:06 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - aeon - 11-10-2010, 05:43 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - aeon - 11-10-2010, 05:56 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - Daily - 11-11-2010, 03:57 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - jadesu2007 - 11-30-2010, 01:35 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - panel - 12-26-2010, 08:40 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - Félicé - 12-26-2010, 09:20 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - panel - 12-26-2010, 10:57 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - Mavisahram - 06-30-2011, 01:44 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - nisan15 - 09-14-2011, 02:41 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - albunea - 09-14-2011, 02:51 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - marskovası - 09-14-2011, 02:54 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - albunea - 09-14-2011, 02:58 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - allstar - 01-24-2012, 08:00 AM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - Libra - 11-17-2016, 02:09 PM
RE: 7. Ev ve Gezegenler - say24 - 03-29-2017, 08:29 PM
Cvp: 7. Ev ve Gezegenler - idrilhawke - 03-10-2018, 02:41 PM
7.evdeki gezegenler veya burçlar - Tuğçe - 01-13-2009 04:02 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir