Değerlendir:
  • 56 Oy - 2.66 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AY DÖNGÜSÜ - SEKİZ KADEMELİ DÖNÜŞÜM DÖNGÜSÜ
Yazar Mesaj
Aquar
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
Ay Fazları
Hangi Ay fazında doğdunuz?
Hint astrolojisinde en sevdiğim konuların başında itiraf etmeliyim muhurta geliyor, yani uygun zamanda işe başlama sanatı. Yıldız haritası analizi ya da teorik çalışmalarda derinleşmek tabii çok ilginç, ama uygun zamanda işe başlayabilmek insana sanki yıldızlara karşı kontrolü ele alma ya da zamanla dansetme hissi veriyor.

Ay fazları, Ay’ın Güneş’e göre olan hareketine bağlı olarak Dünya’ya ışığını değişik oranlarda yansıtmasına denir. 30 adet Ay fazı vardır. Bu fazlar temelde büyüyen ve küçülen Ay fazları olmak üzere ikiye ayrılır. Ay burçlar kuşağında Güneş’le aynı derecede, başka bir deyişle aynı burçta aynı noktadayken ışığı yoktur. Bu duruma yeni ay adını veriyoruz. Ancak Ay Güneş’ten uzaklaşmaya başladığı zaman ışığını artırmaya başlar. Dolunay ise Ay’ın yine burçlar kuşağında Güneş’in tam karşısına geldiği durumdur. Böylece Ay 15 faz ilerlemiş ve Güneş’ten aldığı ışığı tam olarak yansıtmaktadır.

Ay Güneş’e yaklaşmaya başlarken ışığı da azalmaya başlar. Artık küçülen Ay fazları sürmektedir. Işığı yansıtamaz duruma geldiğinde ise Ay yine Güneş’le kavuşum halindedir. Böylece 15 faz daha yol almış olan Ay 30 fazı geride bırakır. Ay bu fazları tamamlamak için 360 derecelik burçlar kuşağını döner. Ama bu arada Güneş de bu bir aylık zaman diliminde bir burç ilerlediği için , Ay bir burç da fazladan ilerleyerek Güneş’ e yetişmesi gerekir. Yani her faz yaklaşık 13 derece olmak üzere bütün fazlar 390 derecede tamamlanır. Ay’ın derecesi ile Güneş’in dereceleri arasındaki fark ise bir faz için 12 derecedir.

Bu fazlardan her birine hint astrolojisinde tithi adı verilir. Tithiler yeni bir işe başlama aşamasında çok önemli rol oynarlar. Takım yıldızı incelendikten sonra uygun zaman belirlemek için en önemli unsur tithidir. Doğum haritalarımızda büyüyen Ay olumlu, küçülen Ay ise olumsuz kabul edilir. Olumluluk ya da olumsuzluk ışığın hangi oranda yansıtıldığına bağlıdır. Ama harita yorumlarken bence tuzağa düşmemeye dikkat etmemiz gerekir. Küçülen Ay olumsuz durumda bile Ketu, Mars ya da Saturn’ün olumsuz etkileri gibi etkiler vermez.

Dolunayda ya da yeni ayda işe başlamanın olumlu etkileri değişik kaynaklarda farklılık gösterebiliyor. Hint astrolojisinde bazı otoriteler dolunayın büyülü bir atmosfer yaratmasını o gün yapılacak bütün işlerin ikinci planda kalması olarak yorumlarken, bazı uzmanlar da dolunayın insana özel enerjiler verdiğini ve bu enerjilerden destek alarak yeni işlere başlamanın uygun olduğunu düşünmüşler. Benzer karasızlıklara yeni ay konusunda da rastlamak mümkün. Ancak bu bilgiler derlendiğinde dolunayda işe başlamanın tavsiye edilebileceği, yeni ayda ise ışığın olmaması nedeniyle sadece daha önce başlanmış işlerin tamamlanması gerektiğini söylemek mümkün.

Ay fazları yani tithiler 5 önemli gruba ayrılırlar. Fazlar bu gruplara 1. tithi 1. gruba , 2. tithi 2. gruba sıralamasıyla dağılırlar. Buna göre 6. tithi yine birinci gruba düşer. Büyüyen 15 tithi gruplara dağıldıktan sonra tithilerin numaralanması 16 diye devam etmez. Çünkü artık Ay küçülmeye başlamıştır ve 16. tithi yerine 1. küçülen tithi ifadesi gelir. Yani 1’den 15’e büyüyen ve küçülen tithiler gruplara aynı şekilde değılırlar. Birinci grup 1., 6. ve 11. büyüyen ve küçülen tithileri içine alır. Burda dikkat edilmesi gereken Rikta adındaki 4. gruptur. Bu grup 4., 9. ve 14. tithileri içerir ve bu tithilerde yeni bir işe başlamak tavsiye edilmez. Ancak büyüyen Ay’ın 11., 12., 13. ve 15. ( dolunay ) fazlarında yeni bir işe başlamak olumlu etkileri beraberinde getirecektir.

Son olarak unutulmadan yazılması gereken Ay fazlarının aslında bir hayat ritmi olduğudur. Ay büyürken doğa bizi daha aktif olmaya ve hayata daha çok sarılmaya teşvik eder. Biz de bu ritmi yakalamamız için yeni projelere bu devrede başlamalı, daha girişimci olmalı ve daha dışa dönük olmalıyız. Ay küçülürken biraz daha içe dönebiliriz ve daha önce başlanmış projelerimizi ve işlerimizi sona erdirebiliriz. Bu şekilde yaşamak zihnimizi olumlu yönde etkileyecektir.

Metin ÖZENBAŞ

Ay fazları 30 tanedir. Bunlardan 15’i büyüyen Ay, diğer 15’i ise küçülen Ay’dır. Doğru evlilik zamanı seçilirken küçülen Ay’dan kaçınmak gerekir. Ay dolunaya yaklaştıkça güçlenir. Dolunayda başlanan işler büyük destek alırlar. Küçülen ve büyüyen her 15 Ay fazının 4. , 9. ve 14. günleri herhangi bir işe başlanması tavsiye edilmez.

deli divane net
09-06-2009 02:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Ruhun Amacı - Luli - 06-16-2009, 08:58 PM
Ruhun Amacı -2- - Luli - 06-21-2009, 06:03 PM
Ay Fazları - Derin - 12-12-2010, 03:33 AM
Ay Devinimi - qulsah - 01-01-2009, 06:39 AM
Doğum Anınızdaki Ay Evresi - Terazi - 02-13-2010, 11:38 PM
Ay ve ayın fazları - tooredo - 03-06-2011, 08:26 PM

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir