sevgili yukselenbasak,
kusura bakma geciktigim için, işlerimin yogunlugundan....
bir kere transit Marsı pek kaale alma, cunku hızlı hareket eden bir gezegendir o...
o, mesela cok riskli bir spor yapanlar için, ya da bir yere gitmen gerekiyordur, canın istemeye istemeye gitmek zorunda kalırsın filan, o zamanlarda bakmak faydalıdır, ya da birileriyle kızgın halde konusman, tartışman gerekiyordur... o zamanlar bu transite bakmak çok işe yarar... Hiç unutmuyorum, Datca da bir ressamla tanışmıştım, o anlatmıştı...kadının kardeşi dağcıymış ve Trabzon da Yasemin Boran la karşılaşmış... ve Yasemin onun haritasına bakmış ve sen buhafta otur , bir yere gitme, daga filan da sakın tırmanma, demiş...adam dinlememiş ve dagda tırmanırken düşmüş ve ölmüş... düşünsene kadın bana bunu anlattı aglayarak.... ben kardeşinin haritasını bilmiyorum tabii ama tatilden gelince ben bunu Yasemin e sordugumda, hemen hatırladı... Yani mars transitleri bir , en fazla iki haftalık transitlerdir... ve bu yukarda anlattığım durumlar için insanlara bilgi veriyor... Özellikle haritasında pluton Mars oppositionu, zıt açısı olanlar için kaza riski veriyor...
senin retro Jupiterine açı yaptığı zaman tabiiki seni zorlar... nasıl zorlar, Jupiterin retro, yani geri konumdayken doğduğun için, progresinde Jupiter duzelmeden sen Jupiterin potansiyellerini tam anlayamazsın, eksik anlarsın...3. ev Jupiter e dar gelir biraz... ama normal konumdaysa kolay ve hızlı öğrenme verir, yakın cevrenle sosyal olursun, onları anlarsın, onların davranışlarının detaylarını görebilrsin... ama retro konumda dogduysan yakın cevrenle olan ilişkilerinde olayları gereksiz buyutursun, optimist olmaktan çok pestimist , yani kötümser bir hava çizersin.... iyimserliğin daha ilerki yaşlarında olur....
tam felsefe yapamazsın...akrebi normalde çok iyi anlaman lazım ama retro konumda pek anlayamzsın, yani bu yaşlarda...ama ilerde anlayacaksın....
Şimdiböyle birJupiter potansiyeline sahipken , tr. Mars da gelip bunu tetiklerse ne olur? Aslında normal Jupiter potansiyellerini ögrenmen için seni kanırtır... Yani henüz ögrenemedigin Jupiter potansiyellerini ögretecek, onları deneyimleyecek olaylar yaşatır sana... nerde yasarsın? 3. evin sahnesinde, yaniyakın cevrenle ilgili olaylar... yani cok yakın iş arkadasların, yakın komsuların ya da yakın akraba dedigimiz teyzeler, halalar, amcalar filan... bir takım olaylar olusur, oyle ya da böyle ve neticede sen sinirlenirsin, kızarsın onlara bu sürec içinde... Çünkü bu bir enerjidir, Mars enerjisi ve tr.Mars hangi gezegeni tetikliyorsa onun bulundugu evin konularında ve tetikledigi gezegenin sıfatlarında seni sinirlendirir,senin içinden enerjinin çıkıp görünür hale getirmesini saglayacak olaylar olusur...ve neticede sen birşeyler ögrenirsin bu sayede...Ama mARS jupiteri tetiklemeyi bıraktıgında , ki bu en fazla iki hafta filan surer... ondan sonra rahatlarsın!?!
TRANSİT URANÜS DE GERİ KUZEY AY DÜĞÜMÜME 120'LİK AÇI YAPMAYA BAŞLAMIŞ
Transitin natalde geri giden gezegenlere olumlu açı yapılması........ Beni bu düşündürüyor aslında.... Bu durumda olumsuz mu etkileceğim bu transitlerden?...diye sormuşsun...
Aslında haritana göre senin kuzey ay duğümün geri gitmiyor ki, normal konumda duruyor... ve ordan Uranus aslında uzaklaşmaya başlamış...yani pek önemini kaybetmiş artık...Uranus bugunlerde 16-17 derecelerde bulunuyor, ama 11 - 15 derecelerdeyken herhalde aklın karışmıştır... Tanıştıgın Uranusyen birisiyle yaşadığın olaylar neticesinde kafan karışmış olabilir, çünkü o zamanlar 10. evdeki merkurun de tetiklenmişti...Sen herhalde birisine aşık olmuştun o zamanlar, çünkü partner evinde tetiklemiş seni... Sürpriz olarak tanıştıgın radikal tarzda birisiydi herhalde, yani sana çok farklı gelen birisi...ve normalde teknolojiyle ugrasan biriside olabilir, cunkü Uranusyen birisi...(ben bunu, birisinin haritasını da yolladığın için yazmıyorum, lutfen yanlış anlama...bu normalde de böyle oluyor ...
) ) Burada bu zamanda tanıştığın birisi senin kendini"en iyi" hisedeceginle ilgili sahip oldugun düşünce tarzını (merkur10. evde bunları düşünür...) değiştirecektir..., belki de değiştirmiştir...Tr. Uranus 23 Hazirandan 24 Kasım a kadar retro gidecek ve 14 dereceye kadar... Bu zaman zafında sen tekrar aynı konularda tetikleneceksin...Kuzey ay dugumunde tetiklenecektir... Yani11. evle ilgili kaderi surpriz olaylar yasayabilirsin... Baskalarının mutlulugu ile ilgili ve senin kendini guvende ve korunma altında hissetmenle ilgili sürpriz olaylar... Belki de yaşayacağın olaylarla beraber bazı kişilere nasıl güveneceğini ya da herkese güvenmemen gerektiğini ögreneceksin... Büyük ihtimal Partnerin ile yaşayacağın olaylar sayesinde bu konuları ögreneceksin...
Nisan 2008 de ise Uranus senin için çok önemli olan 21 derecelere geliyor....1. evdeki Ayıcığına zıt açı yapmaya başlayacak... Orada zor ama güzel değişimler yaşayabilrsin...
Duygularını neden gösteremediğini, nasıl göstereceğini deneyimleyebilirsin ve bu çok önemli zamanı avantajlı kullanabilirsin...
Ve Mayıs 2010 - Ocak 2013 tarihleri arasında da Uranus döngüsü yaşayacaksın... hayırlı ve ugurlu olsun...
)) Hem Venusun hem de Uranusun tetiklenecek hem de Aksın ustunden... çok kuvvetli radikal kararlar alabilirsin o dönemde... Bence müthiş bir değişim yaşarsın... bu enerjiyi de avantajlı hale getirmek senin elindedir... Yaşayacağın değişim türüne senin karar vermen gerekiyor... zaten kendini ve aklını serbest bırakırsan zamanı gelince ne tür bir değişim yaşaman gerektiğini için bilecek ve sana söyleyecektir....
)) yani o zamanki ihtiyacınla karşılaşacaksındır... Ve unutma hayatında buna benzer bir transit bir daha 2013 + 21 sene sonra yasarsın... yani 60 yaslarında...herhalde emekli olacaksındır o transit zamanında, çünkü zirven, 10.evin tetiklenmiş olacak...
))
sevgiyle kal ...
))