Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.87 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

AKREBİN ÖZÜ,ÖĞRENECEKLERİ ve uyumları ve uyumsuzlukları
Yazar Mesaj
Zembul Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: AKREBİN ÖZÜ,ÖĞRENECEKLERİ ve uyumları ve uyumsuzlukları
Ön not: burada Akrep derken güneşi Akrep'te olanları kastetmiyorum, yoğun Akrep etkisi içinde olan harita sahiplerini kastediyorum.

Bir Akrep için ölçü o kadar zordur ki; çünkü o uçlarda yaşar, hayatın normal tutamakları, Akrep'in etkili olduğu alan içinde insanın elinden kayıp gider ve Akrep bunun peşine düşer.. Pollyannacılık ya da sahte neşe tripleriyle kendisini kandıramaz gerçek bir Akrep.. O herkesin kaçtığı yere doğru gitmekte, herkesin korktuğu, dokunamadığı bir yerinden tutmaktadır hayatı..

Bence bir Akrep'in ilk öğrenmesi gereken şey; İçindeki korkunç karanlığa yönelerek, ölümün soğuk nefesini ensesinde hissedeceği noktaya kadar ruhunun derinliklerine inmek ve o noktadan sonra hayata geri gelmek (yaşam-ölüm döngüsü) Ezoterikte buna "ölmeden evvel ölmek" derler.. Bir Akrep bunu yapana kadar bence kendisini gerçekleştirmiş bilge bir Akrep olamaz.. "Aklın ve mantığın ötesi" bir Akrep için doğru bir tanımlamadır, Akrep aklının ve mantığının sınırlarından kurtulup ölümü kabullendiği zaman başlar asıl serüvenine.. O noktada dönüşüm başlar ve haritada Akrep'in etkin olduğu yaşam alanlarında karanlık perdesi aydınlanır, ölüm yaşama dönüşmeye başlar.. Burada esrar perdesi aralanır, tüm gizler parçalanır, sırlar delik-deşik edilir çünkü "durugörü" ile bakan göz herşeyi görür, deşifre eder..

Akrep'in yolculuğunun ikinci aşaması; ilgili gezegen veya deneyim alanındaki gücünü tanıma, onunla yüzleşme ve kontrol etmeyi öğrenmesiyle devam eder.. Güç nedir? Kendini gerçekleştirmemiş bir Akrep'in elinde ki güç zehir olarak işler, bu gücün hem onu hem de etrafını zehirleyen bir güç haline gelmesi pekala mümkündür.. Gücünü dönüştürmemiş bir Akrep enerjisi, bireysel ego alanına hizmet ettiğinde tüm kainat için bir kayıp haline gelir.. Öte yandan gücünü ortaya koymayı ve kontrol etmeyi öğrenmiş bir Akrep, bunu daha yüce amaçlara yöneltebilir.

Üçüncü noktada Akrep; iyi-kötü, doğru-yanlış, güzel-çirkin, ölüm-yaşam, gerçek-düş gibi ikilemleri hayatından çıkarmakla mükelleftir bana göre; bütün bu zıtlaştırma ve ayrıştırmaları yapan bizim aklımız, düşünce biçimimiz ve inançlarımızdır sadece.. İnsani sınırların ve günümüz kabullerinin ötesine geçmiş bir "canlı varlık" hayata engin bakışı ile ufkunun derinliklerini keşfedebilir.. Sonuçta bir şeyin iyi ya da kötü olduğuna, doğru ya da yanlış olduğuna bütün evren adına kim karar verebilir ki.. 50-60 bin yıl önceki insanların değerleri, doğruları, yanlışları emin olun bizimki gibi değildi, o halde bu tarz yaşkalşımlar sadece dönemseldir. Kalıcı olan çağları, zamanları ve güncellikleri aşan bir kavrayışa sahip olmaktır.. Akrep bu noktada toplumsal ve çevresel kabullerin ötesine geçmek durumundadır. Örneğin bir deprem felaketi biz insan çocukları için kötü olabilir ancak evrenin ve diğer canlıların düzeni açısından da kötü olabileceğini kim "mutlak" bir doğru olarak iddia edebilir ki.. Bu noktada Yay'ın geniş projeksiyona sahip ve herşeye daha üstten bakabilen perspektifi ve kavrayışı ile Akrep'in "sır"rın ötesine geçiş tutkusu bütünleşir..

Akrep'in asıl tutkusu hep saklı olana, gizlenene, derine itilene karşıdır.. Ölüm bilinmeyen bir yer ise Akrep onun üzerine gider, cinsellik sırlı kapıların ardına itilmişse Akrep o kapıları aralar ve ötesine geçer, kendi içinde çözümsüz bir denklem varsa, Akrep onu mutlaka çözer, tutkuyla, ihtirasla, arzuyla yüzleşir.. Etrafında olup biten herşey, onun "bilinirlik" alanı içindedir.. Akrep'in bence dördüncü sayılabilecek deneyimi bu alandaki farkındalığa ermesi ve onu da dönüştürüp, arzuların, çekişmelerin, bireysel hesapların batağından çıkarmasıdır..

Sonuçta içindeki Akrep'i çözmek, onunla tanışmak, kendini kabullenmek zor ve uğraştırıcı bir süreçtir.. Defalarca parçalanıp yeniden ayağa kalkmayı, kimileyin büyük acılara, güçlü ihtiraslara dayanıklı olmayı gerektirir, ki bu da aslında, dönüşüm ve başkalaşım sürecine girmiş bir Akrep'in potansiyelinde vardır.. Herkes doğum haritasındaki Akrep'in etkisi ve etkilediği yaşam alanı itibarıyla, onu dönüştürerek, bilinç alanına çıkararak bundan yararlanabilir..

Sonsuz evrensel sevgiyle..

"Aklınız size hakikati göstermemişse, inancınız sizi koruyamaz"
HARİTAM:
http://www.astrozoom.com/sonuc.php?ISIM=...&x=76&y=17
09-23-2008 10:07 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Akrepliğin Özü - nev_bahar - 06-14-2008, 07:32 PM
RE: AKREBİN ÖZÜ,ÖĞRENECEKLERİ ve uyumları ve uyumsuzlukları - Zembul - 09-23-2008 10:07 PM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  AKREBİN HAYAT AMACI astrosohbet 30 43,461 03-21-2017 12:41 AM
Son Mesaj: Karmakarışık
  Akrebin başdönmesi body snatcher 3 5,770 12-12-2011 07:39 PM
Son Mesaj: lacrimosa

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir