Değerlendir:
  • 22 Oy - 3.05 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit ve Progesyonlara Genel Bakış
Yazar Mesaj
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #2
Progress Haritada Uranüs Ve Progress Harita Kullanmak?
Progress Haritada Uranüs Ve Progress Harita Kullanmak?

Transitler dış şartları gösterirken, İkincil Progressler kişinin içsel gelişimini gösterirler. Kişilerin dışarıdan gelen etkilere ne şekilde tepki vereceklerini, dış etkilere karşı ne kadar hazır olduklarını bu teknik sayesinde anlayabiliriz. İkincil Progressler kişiseldir. Bireyin içsel gündemini yansıtırlar, içsel büyümeyi gösterirler. Transitlerde olduğu gibi geçmiş ve geleceği incelerken onları kullanabiliriz.

Transitler gerçek olaylardır. Herhangi bir planet gerçekten fiziksel olarak gökyüzünün o noktasında bulunmaktadır. Onu gözlemlemek mümkündür. İkincil Progressler ise gözlemlenemez, hesaplanır. Gerçek değil sembolik bir tekniktir. Ama zihinsel ve duygusal bazda son derece gerçek olan şeylere işaret ederler. Kişinin içinde bulunduğu psikolojik süreci değerlendirme açısından oldukça başarılı bir tekniktir. Her şey önce zihinde ve duygularda başlar, sonra hareketlere yansır.

Transitler dış dünyaya aittir, evrenseldir. Transit olarak hareket eden bir gezegenin bu hareketi herkes için geçerlidir. Transit planetin bir burca girmesi veya başka bir transit planete açı yapması, geri harekette olması bireysel olarak herkesi aynı düzeyde etkilemez. Bunun olabilmesi için ancak o bireyin haritasındaki gezegenlerle veya önemli noktalarla irtibat kurması gerekir. Ama Progressler kişiseldir. İkincil Progress’te hareket eden bir gezegenin ortaya çıkaracağı tüm sonuçlar sadece ele alınan harita sahibi kişiye aittir. Bu gezegenin burç değiştirmesi, geri hareket etmesi veya direkte dönmesi, Progress’teki veya Natal’deki diğer gezegenler veya noktalarla kurduğu irtibat kişiyi direkt olarak ilgilendirir ve O’na özeldir. Gelişen benliğimizin hangi deneyimleri kazandığını gösterirler. İkisinin arasında en belirgin fark hız konusu olduğundan, transitlerde ağır hareket eden planetler daha önemli durumda iken burada tam tersine hızlı hareket eden planetler baş roldedir.

Ağır hareket eden planetlerde ancak ilerleyen yıllarda diğer gezegenlerle yaptıkları açının tam olmasıyla önemli durumlar açığa çıkacaktır. Uranüs'ün ikincil Progress'le yıllık ortalama hızı 2'-3' arasında, 65 yıllık ortalama hızı 3 derecedir. Bu yüzden herhangi bir açıya çok yakın olmasının dışında, önemli bir açısı olamayacaktır. Fakat diğer gezegenler ve önemli referans noktaları (örneğin ASC ve MC Progress)Natal Uranüs'e veya Progress Uranüs'e açı yaptıklarında, bu açının ve açı yapan gezegenin veya referans noktasının niteliğine göre değişen olaylar açığa çıkacaktır.

Bu arada, Progress ASC derecenizi Natal Uranüs'ünüze ilerleterek ilk çocukluk yaşınızla ilgili önemli bir değişim veya yer değiştirme yaşadığınız dönemi bulabilirsiniz. Bu değişim kişisel olarak sizi bağlamaktan ziyade ailenizle ilgili konuları da bağlayabilir. Bu ani bir rahatsızlanma veya beklenmedik bir durumla karşılaşma ile ilgili olabilir.

Öner Döşer

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
12-20-2007 02:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Bu Konudaki Mesajlar
Transit ve Progesyonlara Genel Bakış - vivienleigh - 04-11-2007, 10:04 PM
Progress Haritada Uranüs Ve Progress Harita Kullanmak? - Angel - 12-20-2007 02:33 AM

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Progres Ay ile Transit Satürn Arasındaki Fark plutomania 1 5,766 08-20-2012 03:21 AM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir